Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κατασκευάστηκε σκελετικός μυς που έχει την ικανότητα να αυτο-θεραπεύεται

Αμερικανοί μηχανικοί βιοϊατρικής δημιούργησαν εργαστηριακά ζωντανό σκελετικό μυ, που μοιάζει με πραγματικό ο οποίος εκτός του ότι συστέλλεται γρήγορα μπορεί να αυτό-θεραπευτεί, σε περίπτωση που τραυματιστεί.



Το επίτευγμα, που δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά μόνο σε πειραματόζωα, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία μυών καλλιεργημένων στο εργαστήριο, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση τραυμάτων.

Καλύτεροι στο σεξ οι χορτοφάγοι


Καλύτερη ερωτική ζωή συγκριτικά με τους κρεατοφάγους έχουν οι χορτοφάγοι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η διαφορά εκτιμάται ότι οφείλεται στο ότι τα συστατικά ορισμένων φυτικών προϊόντων μπορεί να επηρεάζουν τα ορμονικά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι την ερωτική επιθυμία και δραστηριότητα.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, στον Καναδά μελέτησαν μία ομάδα από κόκκινους πιθήκους του γένους colobus στην Ουγκάντα.

Αιματοβαμμένο Πλεόνασμα


Αιματοβαμμένο Πλεόνασμα: Αύξηση των θανάτων κατά 5% μόνον κατά το 2012, αύξηση του ποσοστού της φτώχειας στο 25% (το μεγαλύτερο στην Ε.Ε.), αύξηση της ανεργίας στο 30%, αύξηση των αυτοκτονιών, των ασθενειών, των ψυχολογικών προβλημάτων, της μετανάστευσης των νέων, αύξηση των Νεοναζί και της εγκληματικότητας... 

Ο Ελληνας είναι ευρωπαίος ή ανατολίτης;


Στην αλλοπρόσαλη ψυχοσύνθεση του φιλοευρωπαίου Έλληνα και του Ανατολίτη Ρωμιού αναφέρεται με δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Periodico.

Ο συντάκτης προσπαθεί να κατανοήσει την σχιζοφρενική συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στους Ευρωπαίους και την ΕΕ, με μια ιστορική αναδρομή και ανάλυση των δύο ταυτοτήτων μας που εξηγούν την διχασμένη μας προσωπικότητα.

Γράφει το άρθρο: «Δεν πάνε μερικοί μήνες που διάβασα, σε μια παλιομοδίτικη επιγραφή σε ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας: «Αεροπορικά εισιτήρια για Ευρώπη». Στο εξωτερικό η έκφραση αυτή θα προκαλούσε έκπληξη, αφού θα σήμαινε πως η Ελλάδα δεν έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες ταυτότητες και αντικρουόμενα συναισθήματα, μερικές φορές σχιζοφρενικά (…) Αυτές οι αντικρουόμενες ταυτότητες συνοψίζονται από τον συγγραφέας Πάτρικ Λη Φέρμορ ως εξής:

«Έλληνας – κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και Ρωμιός – κληρονόμος του πολιτισμού της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Οι Τούρκοι και άλλοι μουσουλμανικοί λαοί μάλιστα, συνεχίζουν να αποκαλούν τους Έλληνες Ρωμιούς, δηλαδή Ρωμαίους.

Τι δουλειά έχει το αγγούρι στο μπάνιο;

Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένα δροσερό πράσινο λαχανικό στο μπάνιο; Μα για να καθαρίσει τον καθρέφτη από τους υδρατμούς που δημιούργησε η… ομίχλη ενός ζεστού ντους!
Το αγγούρι είναι ιδανικό για να ξαναδώσει στον καθρέφτη σου την καθαρή του όψη. Αρκεί να κόψεις μια φέτα και να τρίψεις με αυτή την επιφάνεια του καθρέφτη. Επιπλέον, το αγγούρι θα αφήσει ένα εκπληκτικό άρωμα φρεσκάδας στον χώρο.

Η υπερπροσπάθεια δεν οδηγεί απαραίτητα στην επιτυχία



Μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Σε όλα. Ακόμα και στο πόσο προσπαθούμε για να πετύχουμε κάποιους στόχους στη ζωή μας. Η υπερβολική πίεση που μπορεί να ασκούμε στον εαυτό μας για να τα καταφέρει δε μας οδηγεί απαραίτητα στην επιτυχία. Αντίθετα, η υπερπροσπάθεια μπορεί κάποιες φορές να μας εξαντλήσει στα μισά του δρόμου και να μας γεμίσει απογοήτευση.

Savoir Vivre: Σε επίσημο τραπεζι


Savoir Vivre: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν καθίσετε σε επίσημο τραπεζι: Θέλεις να τρως σαν κυρία αλλά δεν έχει ιδέα πώς να το κάνεις; Ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κάθεσαι στην καρέκλα σου και πού να βάζεις την πετσέτα σου όταν σηκώνεσαι από το τραπέζι; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις μερικούς βασικούς κανόνες για να κλέψεις τις εντυπώσεις σε ένα επίσημο δείπνο:

1. Καταρχάς, αν είσαι καλεσμένη σε ένα τραπέζι να ξέρεις πως θα πρέπει να περιμένεις να ξεκινήσει να τρώει η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης πριν βάλεις στο στόμα σου την πρώτη μπουκιά.

2. Ένα έξυπνο τιπ για να θυμάσαι πώς πρέπει να κάτσεις στην καρέκλα σου είναι το εξής: Πρέπει να προσποιείσαι ότι υπάρχει μία γάτα μπροστά σου και ένα ποντίκι πίσω σου.

Τα ψάρια κρατούν νέο τον εγκέφαλο!


Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ψαριών βοηθάει τον εγκέφαλο να διατηρηθεί νέος. Ο εγκέφαλος σταδιακά συρρικνώνεται γερνάμε, … αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τη μείωση του όγκου του.

Στην έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες με επικεφαλής τον ερευνητή δρ Ζάλντι Ταν διαπιστώθηκε ότι όσοι εθελοντές είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους είχαν πιο συρρικνωμένους εγκεφάλους και απέδωσαν χειρότερα σε τεστ μνήμης και νοητικών ικανοτήτων σε σύγκριση με όσους είχαν τα υψηλότερα.

Στην Ελλάδα κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά



Ωραία η σημερινή ημέρα, κάναμε και τις φάρσες μας, δουλέψαμε, μας δούλεψαν, γελάσαμε και να μάστε καλά και του χρόνου.

Αλλά για δυο λεπτά ρε παιδιά, γιατί και του χρόνου; Πόσες φορές είναι πρωταπριλιά στην Ελλάδα; Μήπως είναι κάθε ημέρα;

Όταν για παράδειγμα βγαίνω και λέω ότι η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα αλλά χρωστά σε όλο τον κόσμο είναι αλήθεια;

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη 0,6% ενώ γύρω κλείνουν τα πάντα είναι αλήθεια;

Όταν λέω ότι θα καταψηφίσω κάτι και τελικά πίνω το γαλατάκι μου ρουφώντας το αυγό, έλεγα αλήθεια;

Δείτε ποιες ασθένειες μας μεταδίδουν τα κατοικίδια

Δείτε ποιες ασθένειες μας μεταδίδουν τα κατοικίδια
Εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία των ιδιοκτητών κατοικιδίου έπειτα από τα δύο κρούσματα φυματίωσης από γάτα σε άνθρωπο που καταγράφηκαν στη Βρετανία.

Ωστόσο, οι ειδικοί σπεύδουν να τονίσουν ότι τα δύο περιστατικά δεν είναι ενδεικτικά κάποιου κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι και τα κατοικίδια είναι συχνά φορείς των ίδιων ασθενειών ή μολύνονται από τις ίδιες πηγές.

Δείτε ποιες ασθένειες μεταδίδονται από τα πέντε δημοφιλέστερα κατοικίδια.

Άδικη καταδίκη του Δημήτρη Μελισσανίδη

Μετά από μια δίκη που αναβλήθηκε πάρα πολλές φορές, το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε σήμερα τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιωάννη Καρρά σε πέντε έτη φυλάκισης, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο σχετικά με λαθρεμπόριο πετρελαίου. 
Φυσικά, η είδηση απουσιάζει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και δεν θα την πει ο Νίκος Χατζηνικολάου γιατί οι φόροι που δεν πλήρωνε ο Μελισσανίδης είναι μεν ένα τεράστιο ποσό αλλά οπωσδήποτε δεν αποτελούν σκάνδαλο όπως τα 28 ευρώ που έπαιρνε ως επίδομα η Λίνα Αλεξίου. 
Νομίζω πως είναι απαράδεκτη η καταδίκη του κ. Μελισσανίδη. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται φίλος του ακέραιου πρωθυπουργού μας, Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς που του έδωσε τον ΟΠΑΠ. Να του δώσει και το Ελληνικό. Να του τα δώσει όλα. Τα αξίζει.

To σεληνιακό παράδοξο του απατίτη

Κοινή προέλευση του νερού της Γης και της Σελήνης
apollo17
Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης; Η ανάλυση των δειγμάτων της αποστολής Απόλλων 17 είχε δείξει ότι η Σελήνη ήταν άνυδρη, μια άποψη που εγκαταλείφθηκε την τελευταία δεκαετία.
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που εστιάζει σε ίχνη παρουσίας νερού σε σεληνιακά πετρώματα, το νερό στον πλανήτη μας και στο φυσικό του δορυφόρο ίσως να έχουν την ίδια προέλευση. Εάν επαληθευτεί η διαπίστωση των επιστημόνων, θα αποτελέσει ένα ισχυρό επιχείρημα υπέρ της θεωρίας για το σχηματισμό της Σελήνης από υλικό που ανήκε στην αρχέγονη Γη και αποσπάστηκε εξαιτίας κάποιας γιγαντιαίας σύγκρουσης στα πρώιμα χρόνια του Ηλιακού Συστήματος.

Πως να κάνετε το σαμπουάν σας να διαρκέσει περισσότερο!


Όταν το σαμπουάν μας φτάνει στο τέλος, συνήθως προσθέτουμε λίγο νερό για να το κάνουμε να διαρκέσει λίγο ακόμη. 

Υπάρχει όμως μια μέθοδος που θα το κάνει να διαρκέσει ακόμη περισσότερο!

Η ιδέα που ακολουθεί, εκτός από το να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σαμπουάν σας, προσθέτει και πρωτεΐνες, για ισχυρότερα και πιο υγιή μαλλιά!

Υπάρχει γυναίκα που να μπορέσει να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση γάμου;

Ο φίλος μου με πήγε σε ένα σπήλαιο πάγου την περασμένη εβδομάδα στην Ισλανδία. Πήγαμε μια φορά πριν,τον Ιανουάριο, αλλά ο ποταμός ήταν πολύ μεγάλος για να μπούμε  μέσα στη σπηλιά. Αυτή τη φορά, όμως,καταφέραμε να κάνουμε όλη τη διαδρομή.

Απρίλιος 2014, ο (πολύ) Σκληρός Μήνας


Πρόκειται για την κρίσιμη καμπή της χρονιάς. 

Στις 9 Απριλίου, που ο Ήλιος θα κάνει αντίθεση με τον Άρη στον Ζυγό, είναι μια μέρα που χρειάζεται να έχουμε τις κεραίες ανοιχτές για να παρατηρήσουμε τις κινήσεις των κυβερνήσεων, των ηγετών, των κινημάτων, των....εταιρειών, των θρησκειών. 

Είναι πιθανό η κινητικότητα αυτών των ημερών να δείξει και τις ενδεχόμενες εστίες και αιτίες αναφλέξεων, όταν αργότερα τον Απρίλιο (μεταξύ 20-23 Απριλίου) δημιουργηθεί ο Μεγάλος Σταυρός. 

Εκτός από κλιματολογικά και περιβαλλοντικά γεγονότα είναι πολύ πιθανές ακραίες συμπεριφορές, με γκάμα που εκτείνεται από επικίνδυνη οδήγηση μέχρι έντονες συναισθηματικές συμπεριφορές, απολύσεις, παραιτήσεις από δουλειές, απότομους χωρισμούς, ξαφνικούς έρωτες, δημόσιες διαμάχες, έντονη παρουσία της αστυνομίας, ή εξεγέρσεις, εξωφρενικές δημόσιες δηλώσεις, συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, δυναμικές διεκδικήσεις, ξεσπάσματα. 

Η πραγματικότητα αυτών των ημερών ίσως μοιάζει με ταινία του Ντέιβιντ Λιντς.

Τελικά, βοηθούν οι συμβουλές..;




Πως βαριέμαι αυτούς που θέλουν να μου δίνουν –ή να δίνουν σε άλλους- συμβουλές.!
Πώς βαριέμαι και τον εαυτό μου, όταν πάει να το κάνει! Δεν λέγεται…!
Βρε άνθρωπε του Θεού, έχεις ιδέα γιατί τόσο πολύ καίγεσαι να συμβουλεύεις τους άλλους…;!
Εγώ λέω πως για να φουσκώσει κι άλλο το εγώ σου και η μεγάλη ιδέα που χεις για σένα. Πιστεύοντας, έστω και για λίγο, πως κάτι είσαι, θα ξεχάσεις τα δικά σου προβλήματα.
Για να κρύψεις απ’ τους άλλους κι από σένα την ευαλωτότητα σου. Πως δηλαδή είσαι άνθρωπος λίγος, μικρός, σε πολλά φτωχός κι ανήμπορος.
Να κρυφτείς από την επίγνωση της ανεπάρκειάς σου.

Εκπληκτικά Πορτραίτα Με Ζωντανά Ζώα!!!

Αυτό που πρόκειται να δείτε δεν είναι Photoshop - η Ρωσίδα φωτογράφος με έδρα τη Μόσχα, Katerina Plotnikova δημιούργησε αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τη βοήθεια πραγματικών ζώντων ζώων! 
Ενώ φαινομενικά επικίνδυνες, αυτές οι φωτογραφίες έγιναν δυνατές με τη βοήθεια επαγγελματιών εκπαιδευτών ζώων. Η αρκούδα, η οποία θεωρείται από πολλούς ως ένα σύμβολο της αρχέγονης δύναμης και του ενστίκτου, έρχεται σε αντίθεση με την κομψή πριγκίπισσα που έχει αγκαλιάσει. Ευτυχώς, μας προσέφερε μερικές αξιολάτρευτες, πίσω από τα παρασκήνια, φωτογραφίες που δείχνουν πώς τα ζώα τοποθετούνται από τους εκπαιδευτές τους.
Ακόμη και χωρίς τα καλά εκπαιδευμένα ζώα, οι φωτογραφίες της έχουν έναν πλούσιο μυστικισμό και ονειρική ποιότητα που τις καθιστά απολύτως μαγευτικές. Τα ανθρώπινα μοντέλα της Plotnikova αποπνέουν μια ήρεμη βασιλική αύρα.
Κατερίνα Plotnikova-φωτογραφία-1-

Το Ιράν όπως δεν το έχετε ξαναδεί! Φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ένα διαφορετικό του πρόσωπο.

Η εικόνα που υπάρχει στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων για το Ιράν είναι η εικόνα μια χώρας που μαστίζεται από μια καταπιεστική κυβέρνηση, εξαιρετικά συντηρητικές ιδεολογίες, βάναυσες εκτελέσεις και δημόσιες διαδηλώσεις. Μια χώρα που οι φήμες θέλουν να διαθέτει πυρηνικά όπλα  και οι γυναίκες αναγκάζονται να φορούν καλύμματα κεφαλής, σαν το τσαντόρ.
Ο Ιρανός φωτογράφος Χοσείν Φατέμι ωστόσο παρουσιάζει μέσα από τις φωτογραφίες του μια εντελώς διαφορετική πλευρά του Ιράν. Στη σειρά φωτογραφιών του με τίτλο «Ταξίδι στο Ιράν» αποκαλύπτει ένα Ιράν που δεν έχουν δει ποτέ οι περισσότεροι άνθρωποι. Μια χώρα γεμάτη με εκπληκτικές ποικιλίες και αντιθέσεις.
dinfo.gr - Το Ιράν όπως δεν το έχετε ξαναδεί! Φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ένα διαφορετικό του πρόσωπο.
Αν και η ιρανική κυβέρνηση επιθυμεί να προωθήσει το Ιράν ως ένα θρησκευτικό έθνος, ο Φατέμι παρουσιάζει ένα τμήμα της χώρας του, που πίσω από τις κλειδωμένες πόρτες καπνίζει, πίνει αλκοόλ, παίζει μουσική, ερωτεύεται και ζει τη ζωή στο έπακρο. «Είναι ανθρώπινο ένστικτο» υποστηρίζει ο Φατέμι «να δοκιμάσεις τα όρια μιας περιορισμένης κοινωνίας» .

Σύγκριση τροφίμων με τη βοήθεια της Google

food comparison by google

Ένα χρήσιμο εργαλείο σύγκρισης τροφίμων από τη Google, απλά πληκτρολόγησε compare και 2 τρόφιμα, πχ compare lemon grapefruit και θα σου εμφανίσει τα αποτελέσματα της διατροφικής τους ανάλυσης!

Χυμός σέλινου, για τον διαβήτη, το ουρικό οξύ, τους νεφρούς, ρευματισμούς, της νόσου Αλτσχάιμερ, τον καρκίνο αλλά και την παχυσαρκία


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

Το σέλινο, ή αλλιώς Apium graveolens, αποτελεί ένα λαχανικό που καλλιεργείται στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στη Μεσόγειο ήδη από το 1000 π.Χ. Αρωματικό φυτό γνωστό σε Έλληνες, Ρωμαίους και Κινέζους που το χρησιμοποιούσαν στην μαγειρική και την φαρμακευτική. Το σέλινο κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ελληνική κουζίνα αφού καταφέρνει να προσδίδει χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση σε πολλά πιάτα και ορεκτικά του παραδοσιακού ελληνικού τραπεζιού. Τα δεδομένα της σύγχρονης επιστήμης έρχονται να επιβεβαιώσουν τους αρχαιότερους, με τα συστατικά του να ασκούν μοναδικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Ας μην ονειροβατούμε!


Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν, λέει, ότι ο Συ.Ριζ.Α. κέρδισε τις εντυπώσεις, γιατί κατάφερε, με αφορμή την ατελέσφορη πρόταση μομφής κατά του Οικονομικού Διευθυντή της κυβέρνησης των Ολετήρων, κ. Στουρνάρα, να επικεντρώσει τη συζήτηση στο πολιτικό πρόβλημα!


Μπορούν να σημειώνουν με... νόημα, ό,τι νόημα θέλουν και να αναλύουν το πολιτικό πρόβλημα, όσο τους κάνει κέφι, εκεί στην Κουμουνδούρου, αλλά ίσως θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουν ότι το άμεσο πρόβλημα σήμερα δεν είναι πολιτικό. Εξέχοντος διαχειριστικό είναι! Δυστυχώς, γι’ αυτούς που πολιτικολογούν εν καιρώ πολέμου, είναι μια κακιά ώρα αυτή που μας έχει βρει και τώρα αυτό που προέχει, είναι να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας και την οδύνη μας.

Διότι, τα ξαναλέγαμε αυτά: είναι τόσο μεγάλη η πίεση που ασκεί η κρίση στην κοινωνία μας, μια κρίση μέσα στην οποία μας έχει ρίξει η συνομολόγηση της άνευ όρων παράδοσής μας στους δανειστές, ώστε ο διαχειριστικός ρόλος του κράτους μας, εν τοις πράγμασι, ανάγεται σε ρόλο εξόχως πολιτικό.

Μαρία Πολυδούρη 1902 – 1930

Μαρία Πολυδούρη

Ποιήτρια της νεορομαντικής σχολής από την Καλαμάτα. Γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1902 και ήταν κόρη του φιλόλογου Ευγένιου Πολυδούρη και της Κυριακής Μαρκάτου, μιας γυναίκας με πρώιμες φεμινιστικές ανησυχίες. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στην Καλαμάτα, αφού προηγουμένως είχε φοιτήσει σε σχολεία του Γυθείου και των Φιλιατρών.
Στα γράμματα εμφανίζεται σε ηλικία 14 ετών, με το πεζοτράγουδο «Ο πόνος της μάνας». Αναφέρεται στο θάνατο ενός ναυτικού, τον οποίον ξέβρασαν τα κύματα στις ακτές των Φιλιατρών και είναι επηρεασμένο από τα μανιάτικα μοιρολόγια που άκουγε στο Γύθειο. Σε ηλικία 16 ετών διορίζεται στη Νομαρχία Μεσσηνίας, κατόπιν διαγωνισμού και παράλληλα εκδηλώνει ζωηρό ενδιαφέρον για το γυναικείο ζήτημα. Το 1920 χάνει, σε διάστημα σαράντα ημερών, τον πατέρα και τη μητέρα της.

Οι Ικαριώτες αρνήθηκαν να αλλάξουν την ώρα στα ρολόγια τους

Image

Με πανικαριακό ψήφισμα κατόπιν συνεδριάσεων των τοπικών επιτροπών, οι κάτοικοι της Ικαρίας αποφάσισαν να αρνηθούν την αλλαγή ώρας στο δικό τους νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Θεραπεία του DNA... το θαύμα του ήχου!

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια είχα αναρτήσει ένα κείμενο με τίτλο "Ο Άνθρωπος είναι Ήχος"... που περιέγραφε πως ανάλογα με τη δόνηση μας, ειδικά από τα όργανα του ήχου: τη φωνή μας φαίνεται αν είμαστε σε υγιή ή μη κατάσταση....

Τούτο δεν αποτελεί βέβαια "καινούρια" ιδέα... 

Η ανθρωπότητα γνώρισε και χρησιμοποίησε τις ιδιότητες του ήχου από το απώτατο παρελθόν... και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εφαρμόζει τις ιδιότητες του ήχου και της μουσικής, είτε για λατρευτικούς-πνευματικούς, είτε για θεραπευτικούς ή ακόμη και για ψυχαγωγικούς σκοπούς... (όπως και για το αντίθετο... νοσηρούς στόχους... από άγνοια ή επί τούτου...)

Η δόνηση του ήχου, οι συχνότητες του, μπορούν να αλλάξουν τη "χημεία" και σύνθεση του οργανισμού μας... μπορούν να επιφέρουν ίαση... 

Πώς οι γονείς μειώνουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά τους αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν στο εαυτό τους και τις ικανότητες τους. Ωστόσο πολλές φορές άθελα τους κάνουν ορισμένα λάθη που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά:girl

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Τα Δελφίνια.  Οι Φύλακες της Γης. Είναι οι πιστοί υπηρέτες που έχουν αποδεχτεί την ευθύνη να κρατούν την Ιερή Ενέργεια της Μητέρας. Τα δελφίνια  είναι  επιφορτισμένα με τη διαφύλαξη της ενέργειας του πλανήτη. Τα δελφίνια μπορεί να παραμείνουν ως επιμελητές σε υπηρεσία, αλλά τώρα η ανθρωπότητα έχει προοδεύσει αρκετά ώστε να φέρει σταθερά την ευθύνη για τη φροντίδα της ενέργειας της Μητέρας. Αυτές οι υπάρξεις θα σταθούν στην εμπροσθοφυλακή αυτού του σκοπού και θα σταθούν υπερήφανα ώστε να χρησιμεύσουν ως παραδείγματα για το πώς να εργαστούμε σε πλήρη συμφωνία με την ενέργεια της Γαίας. http://skala.smileyforum.net/
Ο Σείριος θεωρείται ο πλανήτης της ευφυΐας και του ορθολογισμού. Πολλές ψυχές που εισάγουν νέα τεχνολογία ή εργάζονται με δραστηριότητες που συνδέονται με το αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο όπως τα μαθηματικά, η νομική, η επιστήμη και ορισμένες πλευρές της συγγραφής, θα έχουν επισκεφθεί τον Σείριο για εκπαίδευση πριν την ενσάρκωσή τους.
Οι δονήσεις από το άστρο αυτό προσφέρουν επίσης, θεραπεία του νου, η οποία επηρεάζει τις στάσεις, τα μοτίβα σκέψης, τις πεποιθήσεις και τα κληρονομημένα μιάσματα, ενώ βοηθά να εισαχθεί η σοφία του ανώτερου νου.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ, οι Αρχιερείς και οι Αρχιέρειες των ωκεανών και φύλακες της σοφίας, κρατούν τις ιερές γνώσεις  για την ανθρωπότητα. Είναι σαν ζωντανοί υπολογιστές. [Τα δελφίνια είναι ενσαρκωμένες οντότητες από το αστρικό σύστημα του Σειρίου με αποστολή την διατήρηση και  ισορροπία  της Ενέργειας  του πλανήτη μας


Τα ξεχωριστά αυτά πλάσματα έχουν αποφασίσει να εισέλθουν σ' ένα φυσικό σώμα ώστε να επιδείξουν στον κόσμο σας ότι υπάρχει ένας ανώτερος τρόπος ύπαρξης. Παράλληλα υπενθυμίζουν στους αλαζόνες που θεωρούν ότι οι άνθρωποι είναι τα πιο εξελιγμένα πλάσματα στη Γη, ότι υπάρχουν και άλλα, πιο σοφά. Πολλοί άνθρωποι που κολυμπούν με τα δελφίνια ή συνδέονται με την ενέργειά τους, μεταφέρουν επάνω τους την ανώτερη γνώση και λαμβάνουν θεραπεία. Πηγή.

 Το βίντεο από κανάλι του χρήστη mariantgr


Εσείς, πόσο ζωτικό χώρο έχετε;

 


Ο Ζωτικός χώρος στην ψυχολογική μας ζωή



Τι κοινό έχουν ο άντρας που λέει στη γυναίκα του «πάω στο γήπεδο με τα παιδιά» κι εννοεί την αντροπαρέα του, η κοπέλα που λέει στο φίλο της «επιτέλους θέλω ν’ ανασάνω, θα βγω με τα κορίτσια» και ο έφηβος που κλείνει με δύναμη την πόρτα του δωματίου του, φροντίζοντας να κρεμάσει απ’ έξω πινακίδες με νεκροκεφαλές που απαγορεύουν την είσοδο;

            Και τα τρία αυτά άτομα διεκδικούν των ζωτικό τους χώρο!  Η έννοια του ζωτικού χώρου δεν περιορίζεται σε ένα χωρικό πλαίσιο, σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, περισσότερα τετραγωνικά όπου μπορεί κανείς να βρεθεί μόνος, αλλά πρόκειται, κυρίως, για μια ψυχολογική έννοια.  Πρόκειται για την ανάγκη του ανθρώπου να έχει έναν δικό του, απαραβίαστο χώρο, πάντα μιλώντας με ψυχολογικούς όρους, μια ψυχική περιοχή στην οποία μπορεί κανείς ανενόχλητα να είναι ο εαυτός του και να την αξιοποιεί όπως ο ίδιος χρειάζεται κάθε φορά 

Ο τρελός





Στην πόρτα ενός φρενοκομείου συνάντησα ένα νέο με πρόσωπο ωχρό και
  όμορφο, γιομάτο απορία.

Κάθισα δίπλα του στο παγκάκι και τον ρώτησα, «Γιατί είσαι εδώ,»

Με κοίταξε έκπληκτος κι αποκρίθηκε: « Άστοχη η ερώτησή σου αλλά 
θα σου απαντήσω.

Το αιώνιο λάθος




Εάν σταθείς σαν καλός παρατηρητής που διδάσκεται την αλήθεια, τότε, μέσα σε όλους τους λαούς του κόσμου, σε όλες τις εποχές και τους αιώνες που η ανθρωπότητα διέσχισε, θα συναντήσεις το αιώνιο λάθος, το οποίο κάνουν όλοι οι άνθρωποι. 

Σχεδόν όλοι πράττουν το αιώνιο λάθος. Το αιώνιο λάθος είναι το τρίτο πόδι του τραπεζιού του ψεύδους, το οποίο τώρα με τρία πόδια μπορεί και στέκεται στέρεο μέσα στην ανθρώπινη μικρότητα. Το ονόμασα αιώνιο, γιατί έρχεται μέσα από όλη την παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα λάθος που το πράττουν σχεδόν όλοι, όποιοι κι αν είναι, ό, τι κι αν είναι, είτε απλοί άνθρωποι είτε επιστήμονες είτε πατέρες είτε μητέρες. Το πράττεις κι εσύ συνεχώς. Σχεδόν όλοι μας κάνουμε το αιώνιο λάθος.  

Μαγνητισμός




Μαγνητισμός. Οι άνθρωποι, πράγματι, δυσκολεύονται να πιστέψουν πως ο μαγνητισμός όντως υπάρχει και πως γύρω από το σώμα τους έχουν μαγνητικό πεδίο, συνηθισμένοι και διδαγμένοι να πιστεύουν σε όλα όσα είναι ορατά και σε όσα μπορούν να αντιληφθούν δια μέσου των αισθήσεών τους. Έτσι, όσον αφορά κάθε τι αόρατο, στέκονται στο χώρο της δυσπιστίας και, κατά συνέπεια, της απιστίας. Ως προς αυτό, ας διασαφηνίσω ώστε να γίνει κατανοητό ότι, όταν λέμε ‘’ αόρατο ΄΄ , δεν εννοούμε με κανένα τρόπο ΄΄ ανύπαρκτο ΄΄. Ο αέρας δεν φαίνεται, όμως υπάρχει. Έχεις τις αποδείξεις μέσα από τις αισθήσεις σου. Το μαγνητικό πεδίο της γης δεν είναι ορατό, είναι όμως απολύτως υπαρκτό, όπως και το μαγνητικό πεδίο ενός μαγνήτη, το οποίο δεν μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας, κι όμως υπάρχει.

Φρόντισε τα χαλιά χωρίς να ξοδέψεις πάνω από €15



Όλο τον χειμώνα ζεσταίνουν εσένα και τον χώρο σου. Τώρα, ήρθε η ώρα να τα... ξεκουράσεις. Μάθε πώς μπορείς να περιποιηθείς και να τα αποθηκεύσεις τα χαλιά σου εύκολα και ανέξοδα.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μοκέτες και τα χαλιά σε βάζουν σε σκέψεις. Μπορείς να τα καθαρίσεις αποτελεσματικά; Να τους δώσεις πίσω το χαμένο τους χρώμα; Να τα φυλάξεις και να τα προστατεύσεις μέχρι το φθινόπωρο; Σίγουρα υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να σε βοηθήσουν με όλα τα παραπάνω. Αν, όμως, φέτος θέλεις να το κάνεις μόνη σου, αξίζει να ακολουθήσεις τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές που προτιμούν ακόμα και οι ειδικοί.

Φρόντισε να φέρνεις τη σκούπα με τη φορά του πέλους γιατί αλλιώς τα χαλιά μπορεί να καταστραφούν.

Πρωτότυπες ανακοινώσεις-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

h_01642899


Ξεχάστε τους κλασικούς πίνακες ανακοινώσεων. Φτιάξτε τον δικό σας, με πολύ χρώμα χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και το δικό σας γούστο.

 Βγάλτε τις μπογιές , τις ταπετσαρίες, τα υφάσματα και ξεκινήστε. Ιδανική πρόταση για παιδικά δωμάτια αλλά και για το δωμάτιο σας.

Πώς γίνεται 

Τα γυαλιά!




Το αν θα βγάλεις τα γυαλιά με τα οποία βλέπεις τον κόσμο, νομίζοντας ότι τον βλέπεις με τα μάτια σου, είναι καθαρά δική σου απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να πείσει αλλά ούτε και μπορεί κανείς να σου δείξει ότι φοράς γυαλιά, όσο εσύ πιστεύεις ότι βλέπεις με τα μάτια σου. Τόσο απλό όσο και τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό, στην αλήθεια και στην έκτασή του. 

Όταν όμως αρχίζεις να συνειδητοποιείς ή έστω να υποψιάζεσαι ότι «φοράς γυαλιά», τότε ναι, μπορεί κάποιος να σου δείξει πώς να τα βγάλεις. Γιατί φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολο όσο οι μέχρι τώρα γνώσεις σου σε πείθουν ότι είναι, απλά επειδή έχεις μια έτοιμη εικόνα στο κεφάλι σου ότι «βγάζεις τα γυαλιά». Εδώ, σε αυτό ακριβώς το σημείο, βρίσκεται η παραπληροφόρηση… γιατί είναι πανεύκολο να τη δεχτείς! 

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι αποφάσισε η Ψυχή μας, αλλά το πώς εμείς στεκόμαστε μέσα στην Ζωή μας, μαζί της…

Φωτογραφία: Πολλές φορές αναρωτιόμαστε… «ποιες είναι άραγε οι αποφάσεις της Ψυχής μας?»

Κρύβονται πολύ θεαματικά πράγματα σε τούτην την ερώτηση…μα και κάποιες δικαιολογίες…
Αν η ασθένεια είναι μέρος της εξέλιξής μου, τότε να την υπομείνω στωικά…

Μόνο να σκεφτούμε τι σήμαίνει «Θεραπεύομαι» και τι σημαίνει «παραιτούμαι», είναι αρκετό για να μας δώσει απαντήσεις, σχετικά με τις επιλογές της Ψυχής μας, ενόσω φαίνεται ότι το «εγώ» μας αποφασίζει κάτι άλλο…

Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει ακριβώς την ίδια ασθένεια με έναν άλλον άνθρωπο…
Ας πούμε ότι και στους δύο η Ψυχή τους έχει αποφασίσει την ασθένεια, σαν μέρος της εξέλιξής τους…

Κάποιοι όμως μπορεί να στέκονται με Θάρρος μέσα στην Ζωή, κάποιοι να την κυνηγάμε…
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι αποφάσισε η Ψυχή μας, αλλά το πώς εμείς στεκόμαστε μέσα στην Ζωή μας, μαζί της…

Καλημέρα <3 <3 <3

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε… «ποιες είναι άραγε οι αποφάσεις της Ψυχής μας?»

Κρύβονται πολύ θεαματικά πράγματα σε τούτην την ερώτηση…μα και κάποιες δικαιολογίες…

Αν η ασθένεια είναι μέρος της εξέλιξής μου, τότε να την υπομείνω στωικά…

Μόνο να σκεφτούμε τι σημαίνει «Θεραπεύομαι» και τι σημαίνει «παραιτούμαι», είναι αρκετό για να μας δώσει απαντήσεις, σχετικά με τις επιλογές της Ψυχής μας, ενόσω φαίνεται ότι το «εγώ» μας αποφασίζει κάτι άλλο…

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ κι η Σκέψη

Η Μυστικιστική Κατάσταση (η Βίωση του Απολύτου) είναι Βίωμα, «αλλοίωση της Συνείδησης», «Μετατόπιση της Συνείδησης».

 Αποτέλεσμα Εσωτερικής Κατανόησης κι όχι προϊόν κάποιας εξωτερικής προσπάθειας – κι όλες οι «προσπάθειες» είναι εξωτερικές.

Επειδή όμως οι άνθρωποι δεν Βιώνουν, δεν Ζουν, Αυτή την «Αλλοίωση» της Συνείδησης, (που είναι Απελευθέρωση της Συνείδησης, Αντίληψη Χωρίς Εμπόδια, Αντίληψη της Ενότητας της Ύπαρξης, χωρίς διαχωρισμούς – πέραν του εγώ), την συλλαμβάνουν νοητικά σαν μια ιδέα, μιας Κατάστασης, ή μιας Πραγματοποίησης, ή μιας Επίτευξης, και «προσπαθούν» να την πραγματώσουν μέσα από κάποια δραστηριότητα, κι έτσι οδηγούνται στην αποτυχία.

Ο χώρος που κατέχετε είναι χώρος που η σκέψη έχει χτίσει γύρω σας κι αυτός ο χώρος είναι δυστυχία και σύγχυση

arvore1
1 Απρίλιου 1975

Ακόμα και τόσο νωρίς το πρωί ο ήλιος ήταν ζεστός και έκαιγε. Δε φυσούσε καθόλου και δεν κουνιόταν φύλλο. 
Στον αρχαίο ναό ήταν δροσερά κι ευχάριστα- τα γυμνά πόδια ένιωθαν τις γερές πέτρινες πλάκες, τα σχήματά τους, την τραχιά τους επιφάνεια. Εδώ και χίλια χρόνια θα πρέπει να έχουν περπατήσει πάνω τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι. 
Μετά από τον εκτυφλωτικό ήλιο ο ναός ήταν σκοτεινός και στους διαδρόμους υπήρχαν λίγοι άνθρωποι εκείνο το πρωί, ενώ στο στενό πέρασμα ήταν ακόμα πιο σκοτεινά. Αυτό το πέρασμα έβγαζε σε ένα φαρδύ διάδρομο που οδηγούσε στο εσωτερικό ιερό. 
Υπήρχε μια δυνατή μυρωδιά από λουλούδια και από το λιβάνι πολλών αιώνων, ενώ έψαλλαν εκατό βραχμάνοι, φρεσκολουσμένοι, φορώντας μόνο ένα φρεσκοπλυμένο λευκό πανί γύρω από τη μέση τους.

Πρωταπριλιά: 20 ιδέες για απίθανες φάρσες

Αύριο ξημερώνει Πρωταπριλιά και πέρα από τα κλασσικά ψέματα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για δημιουργικές φάρσες. Αν είστε από εκείνους που θέλουν να σκαρώσουν κάτι καλό στους φίλους, την οικογένεια ή στους συναδέλφους τους αυτή την ξεχωριστή ημέρα, οι παρακάτω ιδέες θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες!
Φυτέψτε έναν πράσινο κήπο στο πληκτρολόγιο ενός συναδέλφου ή φίλου
Φάρσες για την Πρωταπριλιά (1)

Η θερινή ώρα προκαλεί αύξηση των εμφραγμάτων

Η αποδιοργάνωση του οργανισμού εξαιτίας της αλλαγής της ώρας είναι αιτία πολλών και σοβαρών ασθενειών, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
0198754342165
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ των δεικτών του ρολογιού μια ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ακολουθείται από μια απότομη αύξηση των καρδιακών προσβολών τη Δευτέρα, αποκαλύπτει μια νέα αμερικανική μελέτη.
Και όταν την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου βάζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω, κερδίζοντας έτσι μια επιπλέον ώρα ύπνου, έχουμε πτώση των καρδιακών προσβολών από την Τρίτη. Αυτό δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.
Τα ευρήματα ωστόσο έδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο συνολικό αριθμό των καρδιακών προσβολών μια εβδομάδα μετά από κάθε αλλαγή του ρολογιού. Αυτό σημαίνει ότι ο καρδιακός ρυθμός σταθεροποιείται στις μέρες που ακολουθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα