Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η διατροφική αξία του βασιλικού πολτού



Τη δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός. Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού δυναμωτικού.

Οι «τροφές» της Ψυχής: Απλότητα, Συγχώρεση & Αγάπη

                                 

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πως πρέπει να είναι, τι πρέπει να κάνουν για να γεμίσουν από αγάπη. Η απάντηση βρίσκεται μόνο σε μια λέξη: τίποτα. Η σωστή διαδικασία είναι να ξεχασεις ό,τι νομίζεις οτι πρεπει να είσαι, και να επιτρέψεις στην αληθινή σου φύση να ανέβει με ηρεμία στη επιφάνεια. 

Το Αίνιγμα με τα Καπάκια των Πόλεων


s15
Αρχικός Τίτλος: Τα Αινιγματικά Καπάκια- Mια Προκαταρκτική Έρευνα και Μερικές Σκέψεις.
«Ήταν η Βονγκ που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες δυο κόσμων ταυτόχρονα. Μπορούσε να δει, χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνει, πως μερικά από τα αλλόκοτα γωνιασμένα κτίρια και οι στριφογυριστοί δρόμοι που δεν είχαν νόημα για τα μάτια ενός ανθρώπου, ήταν σχεδιασμένα έτσι για τις ανάγκες αυτών των φιοδοειδών πλασμάτων. Και είδε ότι οι περίεργες μεταλλικές πλάκες που είχαν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια από τους προ πολλού νεκρούς μάγους ήταν για να συνδέουν τα δυο επίπεδα μαζί στα σημεία της διατομής τους». 
Catherine Lucile Moore, Juhlie (από τις Περιπέτειες του Κορντγουέηνερ Σμιθ, μτφ. Γ. Μπαλάνος)

Αστρική Προβολή: 12 Συχνές Ερωτήσεις


113

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα ; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει;


Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς απ΄ αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής.

Το θέμα είναι τεράστιο και ο αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού.



Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή. 




ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σημαίνει αστρική προβολή;

Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ΄ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα απ΄ αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή;

Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με την θέληση μας, συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.

Απελευθερώστε τον εγκέφαλό σας



Τί ξέρουμε σήμερα για την λειτουργία του εγκεφάλου;

Σύμφωνα με την έκφραση του Maurice Auroux που επαναπροσδιορίζει την εξέλιξη της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος έχει τρείς εγκεφάλους σε έναν, οι οποίοι λειτουργούν στα δύο ημισφαίρια.
Η ανθρώπινη πολυπλοκότητα προκύπτει από μια διαρκή σύγκρουση ανάμεσα σ' αυτούς τούς τρείς εγκεφάλους και στην αλληλεπίδρασή τους.
Τουλάχιστον απο την εποχή των Ελλήνων, η λειτουργία του εγκεφάλου ασκεί μια πραγματική γοητεία, ανακατεμένη καμμιά φορά με φόβο, μπροστά στο πολύπλοκο μυστήριο του "μαύρου κουτιού".

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»



Πριν αναλύσουμε το θέμα μας, καλό θα ήταν να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ των όρων Ψυχή και Πνεύμα. Σύμφωνα με τις πνευματικές παραδόσεις, που έχουν ως στόχο να επιταχύνουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και του ανθρώπινου πνεύματος, ο άνθρωπος είναι μια οντότητα η οποία συνίσταται από τρεις βασικές υποστάσεις.

--- ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΣΤΟΚ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ---


Σύμφωνα με το διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο «The voice of Russia», Ρώσοι επιστήμονες ελπίζουν ότι σε ένα-δυο χρόνια θα κατορθώσουν να αντλήσουν νερό που δεν έχει παγώσει από το πάτο της αρχαίας λίμνης Βοστόκ στην Ανταρκτική και επομένως θα είναι δυνατό να αποδειχθεί το σπάνιο οικοσύστημα που υπάρχει στο βυθό της.

5 σημεία του Joe Trippi που αδυνατεί να υιοθετήσει η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτικών

ted politicians


Ο Joe Trippi είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο στο χώρο της επικοινωνίας.

Οι ιδέες του που εφάρμοσε για πρώτη φορά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Howard Dean το 2003 ανέτρεψαν τον τρόπο που γίνονταν οι πολιτικές καμπάνιες μέχρι τότε, καθώς τοποθέτησε στην εικόνα τη συμμετοχή των πολιτών μέσα απο την αξιοποίηση του Ιnternet. Αυτή η ριζοσπαστική προσέγγιση, όπως λέει και ο Joe Trippi, έδωσε στον Obama την πλατφόρμα να κερδίσει την πανίσχυρη Hillary Clinton, που είχε απόλυτη υπεροχή στους μηχανισμούς του Δημοκρατικού κόμματος και στα αμερικανικά media.
Κάποιοι που ασχολούνται με τις εξελίξεις στην επικοινωνία, θα σημειώσουν ότι οι ιδέες του Trippi δεν είναι πλέον πρωτοποριακές...

Ο άνθρωπος στο κέντρο της δράσης!

Αλληλεγγύη

  Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει μέσα σ' αυτή την καταστροφή.

Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ



Οταν   ημουν  νεος  κι  ελευθερος  κι  η   φαντασια   μου   δεν    ειχε    ορια, ονειρευομουν   να   αλλαξω   τον   κοσμο..
Καθως  μεγαλωνα  καπως  κι   αποκτουσα  περισσοτερη  γνωση,
ανακαλυψα  πως  ο   κοσμος  δεν   αλλαζει,
ετσι  περιορισα  καπως  το  στοχο μου  κι   αποφασισα  να  αλλαξω   μονο  την  πατριδα μου..

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΘΕΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ



Οταν  σκεπτεσαι  το μελλον, θυμησου  οτι ολες  οι καταστασεις εξελισσονται  οπως  εξελισσονται, ανεξαρτητα  απο το πως  αισθανομαστε για   αυτες..  Οι  ελπιδες  και οι φοβοι μας  ειναι εκεινα  που μας  ταλαντευουν, οχι τα ιδια τα γεγονοτα.
Οι  απειθαρχοι ανθρωποι, οδηγουμενοι   απο τις  προσωπικες  τους  αντιπαθειες και  συμπαθειες, αναζητουν συνεχως  σημαδια  που  ενδυναμωνουν   τις  ανεξεταστες  γνωμες και αποψεις  τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που ρουφούν την ενέργειά μας;



Πόσες φορές δεν έχουμε γνωρίσει πρόσωπα που τελικά με την πρώτη ματιά νοιώθουμε ότι είμαστε χάλια και πολύ κουρασμένοι ή βλέπουμε τη διάθεση μας να πέφτει απότομα.

Άνθρωποι που συνειδητά ή ασυνείδητα ρουφούν τη δική μας θετική ενέργεια, για να την χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - Διάβασέ το πριν το κάνεις στο παιδί σου.



Μολονότι το όφελος από τα προγράμματα εμβολιασμών στην ανοσοποίηση του παιδικού πληθυσμού παρουσιάζεται βιβλιογραφικά πολλαπλάσιο έναντι των κινδύνων, η σωστή ενημέρωση προς τους γονείς πρέπει να περιλαμβάνει και επιστημονικό στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
Η ανοσοποίηση του πληθυσμού μέσω της τε­χνικής των εμβολιασμών αποτέλεσε για δεκα­ετίες ολόκληρες ένα κεφάλαιο της συμβατικής Ιατρικής, που άγγιζε τα όρια του απόλυτου κατεστημέ­νου. Τα προγράμματα των παιδικών εμβολιασμών απο­τελούσαν για τους φοιτητές Ιατρικής, ιατρούς αλλά και γενικά λειτουργούς επαγγελμάτων υγείας, ίνα επιστη­μονικά αδιαμφισβήτητο, προληπτικά μέτρο, ταυτισμένο σχεδόν απόλυτα με την ίδιο τη ζωή του παιδικού πληθυ­σμού.

Σύντηξη στο σπίτι! Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη


Η Ελλάδα της κρίσης μοιάζει απελπιστικά με το κουτί της Πανδώρας: μύρια κακά και μόνο ένα καλό – η ελπίδα – ήρθαν στο φως. Η έσχατη τραγωδία μας είναι πως ακόμη και αυτή την ελπίδα αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να την κρατήσουμε στα χέρια μας και τη διώχνουμε στα πέρατα της Γης. Για τι πράγμα μιλάμε; Για το καυτότερο μυστικό του πλανήτη, την πηγή αστείρευτης ενέργειας. Πρόκειται για την «ψυχρή σύντηξη» που, όπως σας αποκαλύψαμε έναν χρόνο πριν (βλ. εδω, είχε πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, από την εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα