Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Το Κάλεσμα Της Σοφίας



Προίμιο…
Ηζωή του ανθρώπου είναι ένα μεγάλο ταξίδι, μια πορεία μέσα από τους πραγματικούς μύθους και θρύλους, μέσα από σύμβολα και παραστάσεις, που έχουν μέσα τους τον σπόρο της κοινής γλώσσας της κατανόησης, αυτής που κάποτε χάθηκε και την θέση της κατέκτησε η χωριστικότητα της αντίληψης και της νοοτροπίας του ανθρώπου. Από την ώρα εκείνη, από την στιγμή της κατάρευσης αυτού που λέμε εδώ κατανόηση, κοινή κατανόηση, κοινή γλώσσα, κοινός κώδικας επικοινωνίας, ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει την Σοφία, την Ενότητα των πάντων.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣΑΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ


Καλώς έπραξαν ο κύριος Πέτρος Κωστόπουλος και η κυρία Τζένη Μπαλατσινού που μ' ένα απλό σημείωμα γνωστοποίησαν το χωρισμό τους. Δημόσια πρόσωπα είναι και για την προστασία τους έβγαλαν στον αέρα ένα γεγονός αυστηρά προσωπικό. “Δεν είμαστε πλέον ζευγάρι”.
Για σκέψου αύριο να δουν τον Πέτρο Κωστόπουλο με μια γυναίκα; Θέμα για γκόσιπ. Ακόμα κι αν πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού. Θα πουν ότι βάζει κέρατο στην γυναίκα του, μάλιστα χωρίς να παίρνει μέτρα προστασίας.
Γιατί, όμως, χώρισαν Πέτρος Κωστόπουλος και Τζένη Μπαλατσινού; Θα στο πω, παρ' ότι δεν σου παραχωρώ το δικαίωμα της περιέργειας. Τι σ' ενδιαφέρει, δηλαδή, για ποιο λόγο έφθασαν στο διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμο με τρία παιδιά; Όπως οι ίδιοι οι δύο σύζυγοι δεν είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν την αιτία, τις αιτίες του διαζυγίου, κι αν αυτό είναι βελούδινο ή, κατακόκκινο με αίμα ταύρου.

Φυστικοβούτυρο για το ξύρισμα!


Το ξέρατε ότι το φυστικοβούτυρο εκτός από ένα νόστιμο και υγιεινό προϊόν, είναι και πολύ εύχρηστο σε γενικές χρήσεις;

1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα ξυρίσματος έκτακτης ανάγκης


2. Χρησιμοποιήστε τη ως λιπαντικό για το μεντεσέ που τρίζει ή οτιδήποτε χρειάζεται λάδωμα.

3. Αντικαταστήστε το βούτυρο στη μαγειρική με το φυστικοβούτυρο, λειτουργεί καλύτερα για ψητά επιδόρπια.

4. Χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε την τσίχλα από τα μαλλιά. Καλύψτε την τσίχλα με φυστικοβούτυρο και τρίψτε με τα χέρια σας μέχρι να φύγει! 

Τα βακτήρια επιζούν όταν τα ρούχα πλένονται στους 40 βαθμούς

Μερικά απορρυπαντικά διαφημίζονται ότι πλένουν αποτελεσματικά ακόμα και στους 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο δεν σκοτώνει τα μικρόβια.
Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το πλύσιμο ρούχων και παιχνιδιών μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου σκοτώνει λίγα μικρόβια. Πιο συγκεκριμένα, το μικροβιακό φορτίο των ρούχων και των παιχνιδιών μετά το πλύσιμο στου 40 βαθμούς Κελσίου ήταν μόνο 14% μικρότερο από αυτό που είχαν ως άπλυτα.

Οι μικροβιολόγοι που πραγματοποίησαν τη μελέτη ανακάλυψαν επίσης ότι μετά από το πλύσιμο στους 40 βαθμούς Κελσίου, 1 στα 4 ρούχα και παιχνίδια, είχαν ίχνη βακτηρίων που υπάρχουν στα κόπρανα.

10 θεραπευτικά βότανα για γυναίκες

10 θεραπευτικά βότανα για γυναίκεςΤα θεραπευτικά βότανα της φύσης, δεν απευθύνονται, φυσικά, μονάχα στις γυναίκες, αλλά η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες βιώνουν πολλές καταστάσεις πόνου πολύ περισσότερες από αυτές που ταλαιπωρούν τους άντρες.Επειδή τα φάρμακα μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, αλλά παραμένουν χημικά σκευάσματα, που ιδανικά θα ήταν, να τα αποφεύγαμε ως ένα βαθμό, πριν μερικά χρόνια η ανθρωπότητα πορεύτηκε χωρίς χάπια, εκμεταλλεύτηκε σοφά τα πολλά δώρα της φύσης. Τα 10 θεραπευτικά βότανα για την ουρολοίμωξη, τη δυσμηνόρροια, την ημικρανία και όλα όσα ταλαιπωρούν μια γυναίκα στην καθημερινότητά της.

7 πράγματα που κανείς δεν μας είπε για την καφεΐνη!


Πόσα καφεδάκια πίνετε τη μέρα; Ένα, δύο;...
Τότε λαμβάνετε 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ανά μέρα και ανήκετε στο 80% των ανθρώπων, που αγαπάνε τον καφέ και τον τοποθετούν στις πρώτες προτεραιότητές τους καθημερινά.
Ξέρετε όμως όλες τις ιδιότητες της καφεϊνης που λαμβάνετε; Διαβάστε παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τον καφέ και τις ιδιότητές του.

Μέλι, το τέλειο ενυδατικό για τα μαλλιά!


Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύει και διατηρεί την υγρασία, καθιστώντας το μια εξαιρετική αν και κολλώδη λύση για το ξηρό δέρμα.

Χρησιμοποιήστε το για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΖΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛ


Από μόνο του το ερώτημα είναι σεισμός. Και επειδή δεν θα υπάρξει ποτέ απάντηση στους αιώνες, γι' αυτό θα επικυριαρχεί στη ζωή μας, κυρίες και κύριοι, η αδιαφιλονίκητη βασιλεία του Άγνωστου. Φοβερό. Να μην έχεις απαντήσεις. Να βάζεις ερωτήματα και να κυκλοφορούν στα σύμπαντα χωρίς την απάντησή τους.
Σα σήμερα, 6 Ιουλίου, το 1957, ο 17χρονος John Lennon συναντήθηκε με τον 15χρονο PaulMcCartney. Να, το ερώτημα! Θα είχε γεννηθεί το φαινόμενο Beatles, η θεία μουσική του θρυλικού συγκρότηματος, αν αυτοί οι δύο δεν είχαν βρεθεί;

"Όλοι το γνωρίζουμε" Ο Ομπάμα είναι ομοφυλόφιλος και η Μισέλ είναι ένας τραβεστί (Βίντεο)

Wedding ceremony: Joan Rivers shared a photo via Twitter on Tuesday showing her officiating an impromptu gay marriage at a book signing in New York City

Η Joan Rivers είναι μία Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός και τηλεοπτική παρουσιάστρια, γνωστή για  τη σειρά fashion police που παρουσιάζεται από το κανάλι E!

Στις 3 Ιουλίου και αφού τέλεσε το γάμο δύο ομοφυλόφιλων στη Νέα Υόρκη, η κωμικός Joan Rivers αποκάλεσε  τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών ως ομοφυλόφιλο και τρανσέξουαλ, αντίστοιχα. 

Διαβάστε τους 5 απλούς τρόπους για να απαλλαγείτε για πάντα από τις μύγες

Διαβάστε τους 5 απλούς τρόπους για να απαλλαγείτε για πάντα από τις μύγες
Τέρμα στο ενοχλητικό ζζζζζζ....!Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί τα έντομα που ξέρουμε ότι δεν μας πειράζουν αλλά είναι ενοχλητικά. Ένα από αυτά είναι και οι μύγες.
Σας έχουμε όμως μερικά κολπάκια για να μπορέσετε να τις διώξετε με φυσικούς τρόπους.

Τα μεγαλύτερα σεξουαλικά φετίχ: Κάπου εδώ είναι και το δικό σας...


Τα μεγαλύτερα σεξουαλικά φετίχ: Κάπου εδώ είναι και το δικό σας...
Όλοι γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι περίπλοκο και όσο περισσότερο το μελετούν οι επιστήμονες, τόσο συνειδητοποιούν ότι η σεξουαλική λειτουργία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλές χημικές ενώσεις και μηχανισμούς.
Στην πραγματικότητα, ένα μέρος του εγκεφάλου που είναι πολύ λίγο "χαρτογραφημένο" είναι εκείνο που ασχολείται με τη σεξουαλική φαντασίωση και τα σεξουαλικά φετίχ. Τα περισσότερα προβλήματα στην σεξουαλική επίδοση/ικανοποίηση (στυτική δυσλειτουργία, απουσία οργασμού κ.α.) είναι ένα απλό πρόβλημα της ροής του αίματος.
Αλλά τι συμβαίνει στον εγκέφαλο εκείνων που έχουν ειδικά φετίχ στο σεξ, τα οποία τους διεγείρουν σεξουαλικά περισσότερο από κάθε άλλη σκέψη ή εικόνα; Πώς αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη σεξουαλική λειτουργία;

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι


Μαζί με τις διακοπές και την ξεγνοιασιά, το καλοκαίρι είναι δυστυχώς συνώνυμο και με τα ενοχλητικά κουνούπια.

Μπορούμε όμως να προστατευθούμε εάν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσικές μυρωδιές που απωθούν αποτελεσματικότερα τα κουνούπια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια και διαπίστωσαν ότι τέσσερα από αυτά έχουν μοναδική εντομοαπωθητική δράση.

Είμαι καλά να λες...



Για όσες φορές μπήκες σε ξένα παπούτσια που σε στένευαν..
Για όλες τις νύχτες που αποκοιμήθηκες κλαίγοντας..
Για τις αγκαλιές που έδωσες κι έμεινες με άδεια χέρια..

Είμαι καλά να λες..
Για τα λόγια που υπερεκτίμησες και δεν έπρεπε..
Για το χώρο που έδωσες και τελικά έμεινε κενή η θέση δίπλα σου..
Για όλες τις φορές που ξέμεινες σε άδειους δρόμους..
Για όλους τους θυμούς που δεν έλενγξες..
Για ότι σκόρπισε....Ότι δεν τηρήθηκε..
Για τα ψίχουλα που αρκέστηκες να πάρεις..

Μεταβολισμός-βολίδα για γυναίκες άνω των 40

gunaika-gumnastirio

Πλησιάζετε ή έχετε περάσει τα 40 και το σώμα σας αρνείται πεισματικά να χάσει κιλά; Ψυχραιμία, καθώς λύση υπάρχει και η ενεργοποίηση του μεταβολισμού είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φαντάζεστε…
Εν ολίγοις, λίγη άσκηση και ένας σωστός συνδυασμός τροφών είναι ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός για να συνεχίσει να ενισχύει το χτίσιμο της μυικής μάζας και να ενεργοποιήσει δυναμικά τον μεταβολισμό, ακόμα και στις ηλικίες που το σώμα δείχνει άλλη διάθεση.
Ακολουθούν πέντε βασικοί κανόνες που θα μας μάθουν να χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον μεγαλύτερο μας σύμμαχο: το μεταβολισμό!

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ...

The Call
Το πόσο πολύ χρησιμοποιούμε για άχρηστα πράγματα το μυαλό μας, (απομακρύνοντας το από εμάς τους ίδιους), παρατηρείται μέσα στις απλές καθημερινές μας λειτουργίες. Εμείς οι ίδιοι όμως το επιτρέπουμε αυτό, και φτάνουμε τελικά μέχρι τα πολύπλοκα βασανιστήρια που μας κάνουν να είμαστε δυστυχισμένοι…

Δηλαδή:
-Άχρηστες οι σκέψεις, (όπως και οι συζητήσεις), για κάτι που ήδη έγινε. Το να ζητάμε τα ρέστα, ή να κατηγορούμε και να τα βάζουμε με ανθρώπους για τελεσίδικα γεγονότα. (Είναι δεν είναι υπεύθυνοι). Η ουσία είναι τώρα τι κάνουμε. Τώρα πως λύνεται το κάθε θέμα που προέκυψε.

-Το να προτείνουμε «λύσεις» για πράγματα που έχουν δρομολογηθεί, και ήδη έχουν ξεκινήσει, (με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που οι ίδιοι σκεφτήκαμε), είναι το λιγότερο ανόητο, γιατί είναι αργά πια μια και πήραν άλλη πορεία.  

-Το να μιλάμε για το παρελθόν και να το ανακυκλώνουμε, (περιγράφοντας το), ξανά και ξανά, άλλη πάλι βλακεία μας. Ότι έγινε έγινε. Σημασία έχει η παρούσα  θέση μας στα πράγματα.

Ο Πάπας διέταξε να σφαχτούν οι γάτες, γιατί πίστευε ότι ήταν ο σατανάς. Έτσι πυροδότησε επιδημία πανούκλας στην Ευρώπη του Μεσαίωνα...

gata

Όταν ο Πάπας Γρηγόριος ο ένατος, ενοχοποίησε τις γάτες για τη λατρεία του Διαβόλου, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τις εξοντώνουν μαζικά, καθώς κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αυθεντία του κορυφαίου ιεράρχη. 

Ο ποντίφικας  ανακοίνωσε ότι οι μαύρες γάτες είναι  διαβολικές, σε διάγγελμά του το 1233. 

Η  ατυχία ήταν διπλή για τις γατούλες, καθώς υπήρχε και το κυνήγι μαγισσών. 

Πολλές  γυναίκες που τις κατηγορούσαν ως μάγισσες υποβάλλονταν σε φριχτά βασανιστήρια. Για να γλυτώσουν αναγκάζονταν να κατηγορήσουν τα συμπαθή κατοικίδια. 

Φοβού τους Ροδίτες, η πόλη θα αλωθεί εκ των έσω

48171_294576277300818_339459772_n
Τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς, μπορούσε να δει κανείς πολλές ωραίες Ροδίτισσες να κόβουνε τα μαλλιά τους. Δεν ήτανε κανενός είδους τιμωρία, το κάνανε επειδή το θέλανε. Στην συνέχεια, τους μαζεύανε τα κομμένα μαλλιά και τα πηγαίνανε στο κοντινό οπλουργείο. Πολλοί μέτοικοι και δούλοι κέρδισαν την ελευθερία τους μέσα σε λίγες ώρες, ενώ από την άλλη, διώχτηκαν κλοτσηδόν όλοι οι τυχοδιώκτες και οι τεμπέληδες από την πόλη… περίεργα πράγματα. Όλη η πόλη βρισκότανε σε μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου.
Αν ανέβαινε κανείς σε κανένα ψηλό σημείο ή στα τείχη θα έβλεπε την απάντηση σε όλα αυτά. Εκατοντάδες πλοία γεμάτα με 40.000 στρατιώτες και πόσους ακόμα πειρατές πλησίαζαν αποφασισμένοι να αλώσουνε την πόλη. Το καλοκαίρι του 305 π.Χ ο Δημήτριος ο Πολιορκητής, ένας από τους ευφυέστερους στρατηλάτες της εποχής, κατόπιν διαταγής του πατέρα του θα έπαιρνε την Ρόδο με οποιοδήποτε κόστος.

John Lennon’s “Imagine” σε κόμικ!

http://themindunleashed.org/wp-content/uploads/2014/07/johnnn.png
Καταπληκτικό κόμικ από τον Pablo Stanley στο Imagine του John Lennon .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα