Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι 37 κορυφαίες αποτοξινωτικές τροφές

Οι 37 κορυφαίες αποτοξινωτικές τροφές 


Η αποτοξίνωση είναι μια πρακτική χιλιάδων ετών από όλους τους γνωστούς πολιτισμούς της αρχαιότητας με σκοπό την ξεκούραση, την κάθαρση και τη φροντίδα του σώματος από μέσα προς τα έξω. Απομακρύνοντας και εξαλείφοντας τις τοξίνες από το ανθρώπινο σώμα, και σε συνέχεια τροφοδοτώντας το με υγιεινές τροφές – ή με λίγα λόγια αποτοξινώνοντάς το – διευκολύνεται, η προστασία του οργανισμού από τυχόν ασθένειες, και η διατήρηση της βέλτιστης υγείας του. Οι τροφές αυτές βοηθούν την ενίσχυση του μεταβολισμού και την βελτιστοποίηση της πέψης ενώ παράλληλα επιτρέπουν την απώλεια βάρους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Ως εκ τούτου, η Εναλλακτική Δράση συγκέντρωσε από μία τεράστια βιβλιογραφία τις 37 κορυφαίες κοινές αποτοξινωτικές τροφές με πληθώρα συνδέσμων για όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν περαιτέρω.

Μαζοχισμός: Όταν ο πόνος και η οδύνη είναι επιλογή ζωής

 MediaAssets

Από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορεί κανείς να συναντήσει ως ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης φύσης είναι η τάση ενός ανθρώπου να υποφέρει και να επιδιώκει τον «πόνο» και την οδύνη στη ζωή του. Να επιλέγει καταστάσεις και πορείες που οδηγούν σε αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο. Σε επιλογές καταστροφικές και αυτοηττώμενες. Σίγουρα, δεν υπάρχει κάτι πιο παράξενο αλλά και αντιφατικό για τον ερευνητή της ανθρώπινης ψυχολογίας από έναν άνθρωπο που φαίνεται να είναι ο ίδιος εχθρός του εαυτού του.

Όπως εξηγεί η, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Τζελέπη, ο όρος μαζοχισμός είναι γνωστός και μας παραπέμπει αρχικά στη σεξουαλική έκφραση και δραστηριότητα φέρνοντας στο μυαλό μας την έννοια της σεξουαλικής διέγερσης που προκαλείται από τη βίωση του πόνου. Η έννοια αυτή είχε ήδη πάρει το όνομά της από τον Sacher-Masoch . 

Με τον όρο μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα (self-defeating personality disorder) όμως δεν αναφερόμαστε στη σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά και προσωπικότητα που φαίνεται, συνειδητά ή ασυνείδητα, να επιδιώκει τη βίωση της «ήττας» και της οδύνης προκειμένου να δημιουργήσει ή να επιτύχει κάτι στη ζωή. Εξάλλου, ένα άτομο με μαζοχιστικά στοιχεία προσωπικότητας μπορεί και να μην εμφανίζει μαζοχιστικά στοιχεία στη σεξουαλική του συμπεριφορά. Σημαντικός αριθμός ατόμων με μαζοχιστική (αυτοηττώμενη) προσωπικότητα περιγράφει μια ομαλή σεξουαλική συμπεριφορά και δραστηριότητα.

Η Δύναμη της Aπελευθέρωσης



Ο μόνος τρόπος για να βιώνουμε πόνο είναι προκαλώντας πόνο στους άλλους. Ο Εαυτός μας ΠΑΝΤΑ εκδηλώνεται μέσω των άλλων.

Δεν συγχωρούμε ούτε ζητάμε συγχώρεση. Αυτό θα ήταν αναγνώριση μιας ψευδαίσθησης ως πραγματικότητα. Αυτός είναι ο τρόπος του εγώ.

Η μετατόπιση της συνείδησης δεν χρειάζεται συγχώρεση. Χρειάζεται διευρυμένη, σφαιρική αντίληψη, που περιλαμβάνει την χωρίς όρους αποδοχή, η οποία προσφέρει κατανόηση και το άνοιγμα του κέντρου της καρδιάς.


Χρειάζεται να διαλύσουμε την εικονική πραγματικότητα, μέσα από μια εντελώς ανοιχτή και απελευθερωμένη καρδιά, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και τον άλλον και τον εαυτό μας, από το δράμα που βιώνουμε ως πόνο.

Η Ατομική, Δική Σου Πορεία

Τι αποκάλυψη!

Οι αποκαλύψεις συμβαίνουν όταν τολμάς να αμφισβητείς τις ιδέες σου… ειδικά τις πιο πειστικές!

Τόλμησε λοιπόν!

Η ζωή σου έχει ήδη σχεδιαστεί από την αρχή!

Δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες γιατί αυτές θα συμπληρωθούν βάση του τρόπου που θα αποφασίσεις να τις βιώσεις.

Πολλά παραμένουν κρυμμένα, όχι γιατί υπάρχουν και απλά «δεν πρέπει να τα ξέρεις», αλλά γιατί τα κομματάκι δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα.

Αλλά η βασική σου πορεία, ο σχεδιασμός του ταξιδιού σου, τα καθοριστικά του ορόσημα έχουν ήδη προκαθοριστεί. Εσύ τα έχεις επιλέξει και Έχεις αποφασίσει, προτού Έρθεις εδώ.

Τα ήξερες όλα από παιδί, αλλά η λογική του επιφανειακού νου σου τα είχε απορρίψει. Τα έχεις ξεχάσει.

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Όσο υπάρχει ο άνθρωπος θα παίζει το ζευγάρωμα του άνδρα με την γυναίκα. Και πάντα, στους αιώνες των αιώνων, θα υπάρχει πρόβλημα στη σχέση τους. Άλυτο πρόβλημα. Γιατί;

Επειδή οι κοινωνίες και οι θρησκείες τους αρνούνται, δεν τους συμφέρει, να πουν την αλήθεια. Την ωμή αλήθεια. Και όσοι φιλόσοφοι, επιστήμονες, κοινωνιολόγοι προσπαθούν να πλησιάσουν την αλήθεια, όχι του ανθρώπου, όχι του άνδρα, όχι της γυναίκας, αλλά την αλήθεια όταν δύο άτομα ζευγαρώνουν, επιτόπου πέφτει η κατάρα.

Δεν λέγεται η αλήθεια. Απαγορεύεται η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να κτιστεί κοινωνία όταν παίζει η αλήθεια στην ερωτική και στη συζυγική ζωή δύο ανθρώπων.

Γι' αυτό το έργο συνεχίζεται πάνω στο ψέμα, στην υποκρισία, στην απιστία, στη δυστυχία, στην ατιμία.

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία, αλλά όχι σε όλες τις μορφές του

0685855F7F4A412415E1917EFA352C3B.jpg
  Το σεξ κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών. «H σεξουαλική επαφή αποτελεί πολύτιμο μυστικό υγείας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, ενώ αντιθέτως η απουσία της σχετίζεται αρνητικά με την υγεία του ανθρώπου» επισημαίνει ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Προσθέτει, όμως, ότι από τις μελέτες φαίνεται πως τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. «Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία του ατόμου. Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν αναλυτικά για τα οφέλη της κλασικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία» εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου.

Οι θετικές επιδράσεις στη συνολική υγεία εντοπίζονται σε πολλαπλά επίπεδα. Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τον χρόνιο πόνο.

Δε φταίτε εσείς αν δε μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί

301CE7884A24C6B1E921A2559E243417.jpg
  Κοιμάστε νωρίς το βράδυ και ξυπνάτε επίσης νωρίς το πρωί; Ή μήπως πέφτετε για ύπνο αργά και σηκώνεστε για πρωί το… μεσημέρι;

Την επόμενη φορά που η μαμά σας, η γιαγιά σας, η φίλη σας ή το αφεντικό σας, γκρινιάξει επειδή αργήσατε να ξυπνήσετε… ενημερώστε τους ότι δεν έχετε καμία ευθύνη και πως για όλα φταίνε τα γονίδιά σας!

Ειδικοί νευρογενετιστές εκτιμούν ότι το πρωινό ξύπνημα εξαρτάται από τα γονίδια. Ο Dr Louis Ptacek από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέφερε μάλιστα ότι η καλύτερη κατανόηση του «χρονότυπου» κάθε ατόμου, δηλαδή ποια ώρα της ημέρας λειτουργεί καλύτερα, μπορεί να μας βοηθήσει να ζούμε πιο υγιεινά.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι οι γονείς μας είναι αυτοί που μας λένε πότε πηγαίνουμε για ύπνο, σύμφωνα με τα γονίδια που μας έχουν κληροδοτήσει» είπε χαρακτηριστικά στο BBC.

Η ουσία της ύπαρξης μας



Το μόνο σίγουρο όταν γεννιόμαστε είναι, ότι μια μέρα θα φύγουμε από το σώμα αυτό επειδή είναι απολύτως προσωρινό. Μπορεί να φύγουμε μετά από μερικές μέρες, μήνες ή μετά από λίγα χρόνια ή μετά από πολλά χρόνια. Όμως θα φύγουμε. Τι θα γίνει από την μέρα που αναλαμβάνουμε το σώμα, μέχρι την μέρα που θα το εγκαταλείψουμε, είναι άγνωστο. Μπορεί να είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο – μπορεί να είμαστε πλούσιοι ή άποροι, ανήθικοι ή ηθικοί, ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, υγιείς ή άρρωστοι, αρτιμελείς ή με σωματικές δυσκολίες.

Όλα αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με τις επιλογές της ψυχής, εκτός από την τελική απελευθέρωση μας από το προσωρινό σώμα κάποια στιγμή, συνήθως πριν από τα 100 χρόνια της ζωής.

Ερχόμαστε χωρίς τίποτα και θα φεύγουμε με τίποτα. Το μόνο που θα αλλάξει από το ερχομό μέχρι την αποχώρηση μας, είναι οι γνώσεις και η καλλιέργεια του χαρακτήρα μας ή των αρετών, που θα πάρουμε μαζί μας για την συνέχεια.

Παρόλο που το σώμα μας είναι προσωρινό και τρωτό, η ζωή – η ουσία μας, είναι αιώνια και άτρωτη.

Οι αλλοδαποί μας κλέβουν τις δουλειές;

Οι αλλοδαποί μας κλέβουν τις δουλειές; 

Προβοκατόρικος ο τίτλος, προβοκατόρικη και η εισαγωγή, καθότι το κυρίως κείμενο δεν αφορά το σήμερα, αλλά παραπέμπει στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα του 1890, όταν ο (συντηρητικός) δημοσιογράφος Ε. Εμπειρίκος γράφει στο περιοδικό "Παρνασσός":

"Ομολογούμεν ότι παρ' ημίν τα εργατικά ζητήματα είσιν όλως ακίνδυνα, διότι ο αριθμός των εργατών είναι ελάχιστος και η πολλών εργατών δεομένη βιομηχανία ευρίσκεται ακόμη εν σπαργάνοις, τα δ' εκτελούμενα παρ' ημίν δημόσια και ιδιωτικά μεγάλα έργα απασχολούσι δυστυχώς κατά το πλείστον αλλοδαπούς εργάτας..."*

Kαλά καταλάβατε. Το 1890 οι αλλοδαποί "έκλεβαν" τις δουλειές των Eλλήνων. Βέβαια, μην πάει ο νους σας σε εργάτες προερχόμενους από μακρινές χώρες, από άλλες ηπείρους. Ο Εμπειρίκος εννοούσε τους "αλλοδαπούς" εργάτες από τα νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο και την Μακεδονία. Μέσα σε αυτούς πολλοί ομιλούντες την ελληνική γλώσσα, χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα. Έλληνες δηλαδή, που ζούσαν σε εδάφη υπό οθωμανική κυριαρχία, και αναγκάζονταν να περάσουν τα σύνορα του νεοελληνικού κράτους (εκείνες τις ημέρες έφτανε έως τη Θεσσαλία) προκειμένου να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Γαλέρα η αγάπη


 Γαλέρα η αγάπη

Δεκατρείς φορές γύρισα τον κόσμο μέσα μου, ψάχνοντας να βρω πού αρχίζει και πού τελειώνει ο άνθρωπος.

Είχα για ναύλα τους μεγάλους. Αυτούς που άφησαν στίγμα μέσα μου. Τους φιλοσόφους του παλιούς μα και τους σύγχρονους. Τις επιστήμες του ανθρώπου. Την τέχνη και την έκφραση αυτών που κοινωνούν στον κόσμο τον βαθύ τους εαυτό. Το πλήθος που μέσα από την καθημερινότητα φιλοσοφεί, ανακαλύπτει, προβληματίζει. Αυτούς που πιάνουν τη ρημαδιασμένη την πένα και γράφουν. Τα ναύλα μου ήταν επαρκή, απ’ ό, τι αντιλαμβάνεστε.

Συνταξιδιώτες είχα τους υπηρέτες του καθωσπρεπισμού. Αυτούς τους ταπεινούς και ρακένδυτους ψυχικά. Αυτούς που πάντα υποθάλπουν, παραπλανούν και κυβερνούν. Αυτούς που καλλιεργούν μίσος, αυτούς που λένε "εγώ ξέρω", αυτούς που η εξουσία σε άτομο, ομάδα ή λαό αποτελεί την ανασφάλεια του γίγνεσθαι. Αυτούς που παρασύρθηκαν στον δρόμο για την Ιθάκη και πριν φτάσουν, έχριζαν τον εαυτό τους βασιλιά.

"Βαριέμαι..": Το νόημα της ζωής, το ψυχικό "ξύπνημα" & η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία

Μήπως βαριέσαι; Πλήττεις συχνά με όλα & με όλους; Αναρωτιέσαι τι νόημα έχει η ζωή για σένα;
Θες να μάθεις γιατί συχνά νιώθεις καταδικασμένος σε βαρεμάρα κι απόγνωση;
Γιατί έμαθες να βλέπεις τον έρωτα μόνο ως συναισθηματική έξαρση, ως πόθο και ανάγκη για πλησίασμα ενός ατόμου -συνήθως- του άλλου φύλου.
Και σ’ αυτόν τον έρωτα στήριξες την ελπίδα σου για ολοκληρωτική αναζωογόνηση του εαυτού σου, που, κατά τα’ άλλα, κοιμάται όρθιος…
Αυτός ο «έρωτας» είναι μια μόνο εκδοχή Έρωτα. Πριν φτάσεις σ' αυτήν, Αναρωτήθηκες εάν και πόσο έχεις ερωτευθεί τον εαυτό σου:
Όπως τον ανακαλύπτει για πρώτη φορά και ερωτεύεται το βρέφος την αντανάκλασή του μέσα στο βλέμμα της μητέρας του.
Όπως το μικρό παιδί χαίρεται κι ενθουσιάζεται, χωρίς -να βλέπουμε εμείς οι μεγάλοι- κάποιο επαρκή λόγο για χαρά κι ενθουσιασμό.
Όπως το γατάκι παίζει για ώρες κυνηγώντας την ουρά του.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – Γιατί έχετε ανάγκη να τον κάνετε...


λέξη διαλογισμός δεν είναι ακριβής ερμηνεία της λέξης meditation – αλλά δεν έχουμε μια 

πιο κατάλληλη λέξη να εκφράζει την κατάσταση της μη-σκέψης.

Στο ορθογραφικό λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη διαβάζουμε: Διαλογισμόςείναι η σκέψη, ο συλλογισμός, ο στοχασμός – και στο παλαιότερο αλλά τόσο έγκυρο λεξικό Σταματάκου: Διαλογισμός είναι η νοητική διαδικασία για την παραγωγή κρίσεων (σχετικά με σημαντικό θέμα), καθώς και το προϊόν αυτής της διαδικασίας. Καμία σχέση, δηλαδή, με την μη παραγωγή σκέψεων που επιθυμούμε να επιτύχουμε κάνοντας meditation.
Αυτό που θέλουμε να πούμε σήμερα με τη λέξη διαλογισμός, είναι η μορφή της πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τησυνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνωντου ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

ο ανθρωπινος εγκεφαλος και τα τρια μεγαλα σταδια της αναπτυξης του



Στον ανθρώπινο εγκέφαλο, σε γενικές γραμμές, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τρία μεγάλα επίπεδα ανάπτυξης, που χαρακτηρίζουν και την εξέλιξη των ζωικών ειδών. Αυτά τα επίπεδα ανάπτυξης δημιουργήθηκαν σε διαφορετικά στάδια της εξέλιξης, με τα νεότερα να επικάθονται πάνω στα παλαιότερα. 
Αυτόν τον διαχωρισμό τον κάνουμε παρ’ όλο που στις νεότερες δομές αντιπροσωπεύονται και οι αρχαιότερες λειτουργίες αλλά και τον ολιστικό χαρακτήρα που αποκτά η λειτουργία του, με την έννοια ότι για κάθε απόφαση που παίρνεται, συνειδητή ή ασυνείδητη, συνεργάζονται τα περισσότερα τμήματα του εγκεφάλου. Αναπτύχθηκαν πολυποίκιλες συνδέσεις ανάμεσα τους, με μία τάση τα νεότερα τμήματα να ελέγχουν τα παλαιότερα αλλά τα παλαιότερα να είναι περισσότερο ισχυρά και σταθερά επειδή εξυπηρετούν βασικότερες ζωτικές λειτουργίες.

 Στη βάση των εγκεφαλικών δομών βρίσκεται αυτό που ονομάζουμε αρχέγονος ή ερπετικός εγκέφαλος. Τα ψάρια και τα ερπετά έχουν σαν συνέχεια του νωτιαίου σωλήνα στη σπονδυλική στήλη, μία δομή που περιλαμβάνει το στέλεχος του εγκεφάλου στο οποίο βρίσκονται τα κέντρα που έχουν σχέση με τις βασικές λειτουργίες της ζωής, καθώς και την παρεγκεφαλίδα που έχει σχέση με τον έλεγχο των κινήσεων και την ισορροπία. Είναι κοινές αυτές οι δομές στις βασικές τους λειτουργίες, τόσο στα ερπετά όσο και τα θηλαστικά. Εξυπηρετούν τις βασικές ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, οι οποίες ρυθμίζονται χωρίς την παρέμβαση της συνείδησης, μέσω της δράσης και του αυτόνομου νευρικού συστήματος, που τα κέντρα του βρίσκονται στο εγκεφαλικό στέλεχος.

Το στρες ως παράγοντας ανάπτυξης


Κάθε βιολογικός οργανισμός, ως ένα αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σε αλληλεξάρτηση με το περιβάλλον με το οποίο ανταλλάσσει συνεχώς πληροφορίες και αλληλεπιδράσεις, έχει μάθει να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιδράσεων μέσα από μαθημένες λύσεις, συστήματα αυτορρύθμισης, συμπεριφορές κλπ. 

Ένα μέρος αυτών των επιδράσεων συνιστούν μια μικρότερη ή μεγαλύτερη δοκιμασία για τον οργανισμό είτε επειδή αποτελούν ή εκλαμβάνονται ως κίνδυνος για την ύπαρξή του είτε επειδή απαιτούν γενικότερες αναδιατάξεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο οργανισμός να προσαρμοσθεί επιτυχώς στη προκύπτουσα πρόκληση.

 Στα θηλαστικά αυτή η αντίδραση σηματοδοτείται ως αντίδραση αντιμετώπισης κινδύνων και εξυπηρετείται με τη διέγερση του συμπαθητικού συστήματος.

 Όταν το θηλαστικό θεωρήσει ότι ο κίνδυνος που το απειλεί υπερβαίνει τις δυνατότητές του να τον αντιμετωπίσει, εντύπωση πραγματική ή εσφαλμένη δεν έχει σημασία, και ταυτόχρονα δεν μπορεί να τον αποφύγει, τότε αυτό βιώνεται ως κατάσταση στρες που προκύπτει από τον φόβο.

το στρες και τα βλαστικά κύτταρα


Σύμφωνα με δύο πρόσφατες δημοσιεύσεις στο περιοδικό Nature,εδώ  και εδώαπό την Haruco Obokata, βιολόγο στο Κόμπε της Ιαπωνίας, έγινε δυνατή η δημιουργία βλαστικών κυττάρων, υποβάλλοντας απλά τα κύτταρα σε συνθήκες στρες και κυρίως με έκθεση σε όξινο περιβάλλον. Δύο άρθρα γι αυτή τη σημαντική ανακάλυψη έγιναν στο ΒΗΜΑ scienceΠρος επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική στις 29 Ιανουαρίου και Τα βλαστικά του στρες!, στις 3 Φεβρουαρίου 2014.

Τα βλαστοκύτταρα είναι αδιαφοροποίητα κύτταρα τα οποία παραμένουν στους διάφορους ιστούς και τα όργανα του σώματος, μετά την ανάπτυξη του εμβρύου και τα οποία χρησιμεύουν σαν μήτρες για την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων στα οποία βρίσκονται και τα οποία ονομάζονται πολυδύναμα(multipotent) βλαστοκύτταρα των ενηλίκων(ή adult stem cells).

Δάσκαλος και μαθητής





Ένας Δάσκαλος είναι ένας ξύπνιος άνθρωπος.

Ένας μαθητής είναι ένας κοιμισμένος που θέλει να ξυπνήσει.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κοιμισμένος διαστρεβλώνει το νόημα του Δασκάλου και προσθέτει (συνειδητά ή ασυνείδητα) σ’ αυτό το νόημα τις καταβολές του, τις φιλοσοφίες του και τα συμπεράσματα του.

Γι’ αυτό υπάρχει η σκληρή διαμάχη ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες και φιλοσοφίες.

Ένας Χριστός, ένας Βούδας, ένας Κρίσνα, ένας Μωάμεθ, ένας Ηράκλειτος, ένας Πλάτωνας, ένα Πυθαγόρας και πολλοί άλλοι δεν έχουν ούτε να χωρίσουν, ούτε να μοιράσουν τίποτα.

Ενώ ένας χριστιανός, ένας μωαμεθανός, ένας θρησκόληπτος, ένας φανατικός κάθε είδους, μπορεί να σκοτώσει στο όνομα της αγάπης, της ειρήνης και της «μοναδικής αλήθειας»!

Να ξαναχτίσουμε από την αρχή τον εγκέφαλό μας ...




H γνώση, η άποψη και η πεποίθηση έχουν σχέση με τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας αποθηκεύει τις πληροφορίες και δημιουργεί συνδέσεις τις οποίες του είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιεί ξανά και ξανά από το να δημιουργήσει ΝΕΕΣ συνδέσεις καταβάλλοντας μία νέα προσπάθεια. Δηλαδή προτιμάει να επαναλαμβάνει κάποια λανθασμένη πεποίθηση από το να μπει στην διαδικασία να την "ξανακτίσει" από την αρχή με βάση τυχόν νέα δεδομένα. Παρόλο που όλοι μας κάποτε διαβάσαμε τα πραγματικά επίθετα του Αντώνη Κανάκη και του Γιάννη Πλούταρχου ...ούτε ένας στους 10.000 δεν είναι σε θέση να τα ανακαλέσει από τη μνήμη του. 

Αυτή την τάση οκνηρίας του εγκεφάλου μας εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι βασικοί πυλώνες του συστήματος όπως οι λειτουργοί θρησκειών, οι λειτουργοί εθνών , οι λειτουργοί πολιτικών κομμάτων , οι λειτουργοί ποδοσφαιρικών σωματείων μέχρι και οι βιομηχανίες απορρυπαντικών ή αναψυκτικών. 
Όλοι τους πασχίζουν να μπουν στις ζωές μας με το που θα γεννηθούμε προκειμένου να ξεκινήσουν το χτίσιμο των μονολιθικών πεποιθήσεων στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. Κι αν από μικρούς μας μάθουν μία γλώσσα, μία θρησκεία, μία ομάδα , ένα κόμμα και μερικές μάρκες πολυεθνικών ... ξέρουν ότι θα μας έχουν για πάντα πελάτες. 

Ένας Χειρουργός Με Σύνδρομο Τουρέτ

3
«Σκατά! Καριόλη! Αίσχος, αίσχος… Χοντρός, χοντρός, χοντρός και ένα τέταρτο βυζί… Οτζίνγκα Οντίνγκα…»
Τι θα κάνατε αν συναντούσατε έναν άνθρωπο που θα έκανε διάφορες «σπαστικές» κινήσεις και ξαφνικά θα άρχιζε να βρίζει, χωρίς ουσιαστικά να απευθύνεται σε κανέναν;
Και μετά να φώναζε δυνατά: «ΣΚΥΨΕ!» πριν εκσφεντονίσει το κινητό του τηλέφωνο στο δέντρο απέναντι.
Μάλλον θα σκεφτόσασταν ότι έχετε να κάνετε με έναν τρελό.
Φανταστείτε τώρα την έκπληξη σας όταν ο γείτονας θα σας ενημέρωνε ότι ο «τρελός» είναι καταξιωμένος χειρουργός – «και υπέροχος άνθρωπος».
Η συμπεριφορά αυτή που σας τρομοκράτησε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην ανθρώπινη ιστορία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα