Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Κωνσταντινούπολη: Άρχισε η αμφισβήτηση Ερντογάν – Χιλιάδες Τούρκοι στους δρόμους

Κωνσταντινούπολη: Άρχισε η αμφισβήτηση Ερντογάν – Χιλιάδες Τούρκοι στους δρόμους

Χιλιάδες Τούρκοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Δευτέρας για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο ένας στο πλευρό του άλλου εναντίον του φασισμού» φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Καντικόι στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ κατευθύνονταν προς τα κεντρικά γραφεία του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK).
Την ίδια ώρα χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Μπεσίκτας, στην ευρωπαϊκή πλευρά.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «έχουμε δίκιο, το «όχι» θα νικήσει».
Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, φώναζαν «το «όχι» δεν τελείωσε» και το «»όχι» επικράτησε», συνθήματα τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Tips για να Επιβιώσετε στο Ίδιο Σπίτι με Κάποιον που Είναι… Ακατάστατος!

Tips για να Επιβιώσετε στο Ίδιο Σπίτι με Κάποιον που Είναι… Ακατάστατος!

Αν δεν το έχετε ζήσει, σίγουρα το έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας: ένας άνθρωπος ιδιαίτερα «καθαρός» (δηλαδή κάποιος που τακτοποιεί, δεν πετάει τα ρούχα του δεξιά-αριστερά και γενικά… του αρέσει η τάξη) ζει με κάποιον που είναι «ακατάστατος» (δηλαδή εκεί που έβγαλε τα παπούτσια πριν δυο μέρες, εκεί είναι ακόμα).
Αν από την άλλη το έχετε ζήσει ή το ζείτε αυτή τη στιγμή, γνωρίζετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε και πόσες επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τέτοια κατάσταση στη καθημερινότητά σας. Για να γλιτώσετε, λοιπόν, από το καθημερινό στρες και τις διαμάχες ίσως που προκαλεί, δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το πρόβλημα!
Αν δεν το έχετε ζήσει, σίγουρα το έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας!
Να είστε υπομονετικοί Αναγνωρίστε πως κάθε άνθρωπος έχει κάποιες «τάσεις» και ότι αυτές είναι αποτέλεσμα του τρόπου που έχει μεγαλώσει, της ιστορίας και των συνηθειών του. Αυτές οι τάσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης, είναι καλό να έχετε υπόψη σας πως είναι θέμα προτεραιοτήτων και όχι χαρακτήρα. Ο κάθε άνθρωπος προσεγγίζει την οργάνωση και την καθαριότητα με διαφορετικό τρόπο.
Κάντε μια συζήτηση Η συζήτηση είναι το κλειδί για να μπορέσετε να συντονιστείτε. Μιλήστε με τον σύντροφο ή τον συγκάτοικό σας που δεν καθαρίζει, δεν πλένει τα πιάτα κλπ και εξηγήστε του τι ακριβώς ορίζετε εσείς ως καθαρό και τακτοποιημένο. Εξηγήστε επίσης τους λόγους που είναι σημαντικό για εσάς να είναι το σπίτι καθαρό. Θα βοηθήσει στο να είστε σίγουροι ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΡΙΣΗ!


Επτά χρόνια, λέει, η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στο μνημόνιο. Παραμύθια. Επτά χρόνια στο λούκι της οικονομικής κρίσης. Παραμύθια τούμπανα. Μια χαρά και μισή τρομάρα την βγάλαμε μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κουτσά-στραβά τη ψιλοβολέψαμε.

Η κρίση; Τώρα μόλις ο διαιτητής σφύριξε το εναρκτήριο λάκτισμα. Για να λέμε το σωστό. Τώρα, κύριοι, θα πάρετε πρέφα, τι σημαίνει κρίση. Τι σημαίνει στέρηση. Πείνα. Και γονάτισμα!

Δύσκολα ήταν πράγματι τα επτά χρόνια, κάθε πέρυσι και λιγότερο χειρότερα, όμως ήρθε, ήρθε το πράγμα για να σε βάλουν στα τέσσερα. Και γονατισμένος να ‘σαι, και σκυμμένος, και τουρλωμένος.

Είσαι θύμα συμμορίας. Όπως το λέω. Από τη μια είναι η συμμορία, εντός και εκτός Ελλάδος, κανονική εταιρεία και σία, και από την άλλη είσαι εσύ. Στοχευμένα πράγματα. Δεν θέλουν τα λεφτά σου. Μην είσαι κορόιδο. Να τα κάνουν, τι;

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεστε τον εαυτό σας



Άρθρο της  Vironika Tugaleva
Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος είναι η αυτοεπίγνωση, γι’ αυτό ελπίζω ότι η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει. Αν έχετε κι εσείς οποιοδήποτε από τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, εύχομαι αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο να βρείτε χρόνο για να τα ξαναβρείτε με το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας – τον εαυτό σας.
1. Ζηλεύετε την ευτυχία, την επιτυχία και τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων.
Ένα άτομο που αγαπά τον εαυτό του, όταν συναντά ανθρώπους που έχουν πιο πολλά προσόντα ή επιτυχίες, η άμεση αντίδρασή του είναι η έμπνευση. Θέλει να μάθει και να ακούσει περισσότερες εμπειρίες από αυτό το καταπληκτικό άτομο που μπορεί να του διδάξει τόσα πολλά.
Από την άλλη πλευρά, κάποιος που κάνει συνεχώς αυτοκριτική, θα νιώσει ζήλια, ανεπάρκεια και πίκρα. Μερικές φορές, το συναίσθημα είναι τόσο έντονο που μπορεί να αρχίσει να μισεί το άλλο άτομο έντονα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μισεί είναι ο εαυτός του.
2. Λέτε συνεχώς λευκά ψέματα.
Αν λέτε συχνά ψέματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, και ύστερα σκέφτεστε ότι δεν θα έπρεπε να το είχατε κάνει, πιθανόν αυτό να οφείλεται στη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας.
Αυτοί που λένε ψέματα συνεχώς στην ουσία ζητούν την έγκριση και την αποδοχή των άλλων.
Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας η αποδοχή και η έγκριση είναι διαρκώς παρούσα διότι πηγάζει από μέσα μας. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς αυτοκριτικής, η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να γεμίσουμε το κενό.
Με αυτό τον τρόπο, κινδυνεύετε να χάσετε την ακεραιότητά σας από κάποιους ανθρώπους που ίσως σας δείξουν αποδοκιμασία. Μην ανησυχείτε όμως, αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα και δεν θα καταλήξει σε μια παθολογική κατάσταση!

Πως να μιλάς ώστε να θέλουν να σε ακούσουν (βίντεο)



Έχεις νιώσει ποτέ ότι μιλάς αλλά κανείς δεν σε ακούει; Ο Τζούλιαν Τρέζουρ είναι εδώ για να σε βοηθήσει.Σε αυτή την χρήσιμη ομιλία, ο ειδικός στον ήχο εκθέτει τους τρόπους της δυναμικής ομιλίας – από μερικές βατές φωνητικές ασκήσεις μέχρι και συμβουλές για να μιλάς με συμπόνοια. Μια ομιλία που θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο να ακούγεται πιο όμορφος.

Ο τελευταίος πόλεμος δεν θα έχει όνομα



«Δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ξύλα.»
Άλμπερτ Αϊνστάιν
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο Μεγάλος Πόλεμος έληξε το 1918. Κράτησε τέσσερα χρόνια. Πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι, στρατιώτες και άμαχοι, σκοτώθηκαν.
Ο Μεγάλος Πόλεμος ξεκίνησε έναν αιώνα μετά τον προηγούμενο μεγάλο πόλεμο (1815).
Ενδιάμεσα υπήρξε μια εποχή μικρών πολέμων. Όχι ειρήνης. Ειρήνη δεν υπήρξε ποτέ. Μόνο μικροί πόλεμοι.
Πριν τον Μεγάλο Πόλεμο η Ευρώπη έζησε την Ωραία Εποχή (Belle Epoque). Οι άνθρωποι πίστευαν ότι δεν θα ξαναγινόταν πόλεμος (μεγάλος).
Η ανθρωπότητα μόνο θα προόδευε, εν ειρήνη. Αυτοκίνητα και αεροπλάνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα οδηγούσαν τους επιβάτες τους σε ασφαλείς προορισμούς.
Το 1910, ο Νόρμαν Έιντζελ κυκλοφόρησε ένα βιβλίο όπου προανήγγειλε το οριστικό τέλος των πολέμων.
Τέσσερα χρόνια μετά ξεκίνησε ο Μεγάλος Πόλεμος.

Η γυναίκα που έπεσε με αεροπλάνο και τη θεώρησαν νεκρή. Την «έσωσαν» στο γραφείο κηδειών που παρατήρησαν ότι αναπνέει. Ήταν η Μπέτυ Ρόμπινσον, η πρώτη γυναίκα που στα 17 της, κέρδισε χρυσό μετάλλιο στα 100μ σε ολυμπιακούς αγώνες



Στα δεκαεπτά της χρόνια η Μπέτυ Ρόμπινσον, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1928 στο Άμστερνταμ. Ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες που οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στον στίβο και η Ρόμπινσον ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο.

Γεννημένη το 1911 στο Ιλινόις της Αμερικής, ξεκίνησε τυχαία να ασχολείται με το τρέξιμο.

Μια μέρα που έτρεχε να προλάβει το τρένο, ο καθηγητής της βιολογίας την είδε έκπληκτος να πιάνει «υπερβολική ταχύτητα» για την ηλικία της και την παρότρυνε να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα των αγοριών.

betty 1928

«Η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο»

Πράγματι, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Ρόμπινσον άρχισε να τρέχει ανταγωνιστικά σε τοπικούς αγώνες.

Την ίδια χρονιά έκανε κάτι ασύλληπτο για νεαρή αθλήτρια. Έπιασε τον χρόνο του παγκόσμιου ρεκόρ και φυσικά κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ και κέρδισε μια θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1928.

Κάνοντας την κούρσα των εκατό μέτρων στα 12.2 δευτερόλεπτα έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδιζε χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα στίβου.

Επιστρέφοντας στην Αμερική ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο. 

Παράλληλα κατέρριπτε με ευκολία το παγκόσμιο ρεκόρ σχεδόν σε κάθε αγώνα και ξεκίνησε να προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1932.

Spiegel: Η τουρκική δημοκρατία πέθανε! Έγινε πραξικόπημα «από πάνω»

Spiegel: Η τουρκική δημοκρατία πέθανε! Έγινε πραξικόπημα «από πάνω»

Ως «θάνατο της τουρκικής δημοκρατίας» είδε το Spiegel το οριακό και νοθευμένο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.

Το οριακό «ναι» των Τούρκων ψηφοφόρων, γράφει το Spiegel, σηματοδοτεί μια στροφή: η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα αντικατασταθεί από ένα κράτος ενός άνδρα.
Δεν πρόκειται απλά για μια συνταγματική μεταρρύθμιση, όπως υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση, αλλά για μια επανάσταση, για ένα πραξικόπημα από τα πάνω, τονίζει το Spiegel.
Το δημοψήφισμα δε θα έπρεπε να είχε γίνει, σίγουρα όχι σε μια χώρα που υποστηρίζει ότι είναι δημοκρατία και επιθυμεί να ενταχθεί στην Ε.Ε.
Το Spiegel υπογραμμίζει ότι οι Τούρκοι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν ενώ υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι ενώ 40.000 άνθρωποι –μεταξύ αυτών και 150 δημοσιογράφοι- είναι στη φυλακή.
Ο Ερντογάν κινητοποίησε όλο τον κρατικό μηχανισμό για την προεκλογική του εκστρατεία.
Και επιπλέον υπάρχουν κατηγορίες για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η τεχνική της σύγχυσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η τεχνική της σύγχυσης

Βλέπουμε την τεχνική της σύγχυσης να δουλεύει στον μουσικό τομέα. Μουσική ροκ, ντίσκο, acid και πανκ ροκ και άλλες αδελφές και αδελφοί τους είναι εκεί για να δημιουργήσουν σύγχυση - σύγχυση στη μουσική αίσθηση, στρεβλώσεις στο νοητικό πεδίο σας, στρεβλώσεις στην φυσική διάταξη των κυττάρων και στα άτομα του εγκεφάλου σας, στρέβλωση στις περιοχές του νοητικού πεδίου σας που είναι προσανατολισμένες και πολωμένες προς μεγάλα οράματα, προς τη δημιουργικότητα, την υπηρεσία, την εργασία και τον αγώνα για μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Αυτά τα πεδία διαστρεβλώνονται με τη μουσική που προκαλεί σύγχυση, και οι ίδιοι οι οπαδοί αυτής της μουσικής βρίσκονται σε όλο και λιγότερο ενδιαφέρον για την επίτευξη ηθικού και πνευματικού ύψους και για το να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα στην προσπάθεια της να λύσει το πρόβλημα του κόσμου· βυθίζονται σε απάθεια, έλλειψη στόχου, στα ναρκωτικά, και απορρίπτουν τις αξίες που απαιτούνται για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Η ίδια σύγχυση επινοείται και πωλείται ευρέως στον τομέα των χρωμάτων και της ζωγραφικής. Η λεγόμενη σύγχρονη τέχνη μας παρουσιάζει συγχυσμένες μορφές, μορφές που στρεβλώνουν την αίσθηση της ομορφιάς και που δημιουργούν μια βαθιά σύγχυση των καλλιτεχνικών αξιών. Η ίδια σύγχυση υπάρχει σε αφθονία σε ορισμένες κινήσεις χορού, όπως όταν βλέπετε κορίτσια και αγόρια να πέφτουν στο έδαφος, να κυλιούνται, να ουρλιάζουν και να κινούνται χαοτικά. Η φύση είναι γεωμετρική, μετρημένη, αριθμητική, σε τάξη, ρυθμική, και κυκλική· αλλά εδώ έχετε κινήσεις που είναι οι αντανακλάσεις χαοτικών συναισθημάτων, σκέψεων και εσωτερικών συγκρούσεων.

Η τέχνη έχει ορισμένους υψηλούς στόχους: να μετουσιώσει, να φέρει ανάταση, να διευρύνει την ανθρώπινη συνειδητότητα, και να δημιουργήσει αρμονία και σιγουριά.

Τίποτα δε σας ανήκει ως ιδιοκτησία εκτός από τα όνειρά σας!



Ο Ουίλλιαμ Φόνκερ έλεγε πως οι σοφοί έχουν όνειρα αρκετά μεγάλα για να μην τα χάνουν απ’ το βλέμμα τους όταν τα κυνηγάνε.
Ό,τι φέρνουμε εις πέρας το έχουμε από πριν φανταστεί. Στην οθόνη του μυαλού προβάλλουμε αυτό που θα μπορούσε να υπάρξει προτού αναζητήσουμε τα μέσα για να το πραγματοποιήσουμε. Τα επιτεύγματα έχουν θέση στην αντίθετη πλευρά της φαντασίας, αλλά πριν σμιλεύτηκαν σε αυτήν.
Το πεπρωμένο ενός ανθρώπου εξαρτάται από το μεγαλείο των ονείρων του, ανεξάρτητα αν θα προσπαθήσει να τα εκπληρώσει. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι παρκάρουν τα όνειρα στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία και υιοθετούν στάσεις ηττοπάθειας του τύπου “έτσι είναι η ζωή” ή “τι θέλεις, έχω δουλειά”.

Ὑπέροχον τῆς Φύσεως Δῶρον ἡ βαρυτάτη εὐθύνη μας!!!

Ὑπέροχον τῆς Φύσεως Δῶρον ἡ βαρυτάτη εὐθύνη μας!!!

Δὲν εἶναι βαρύτατον καὶ κοπιαστικὸ κληροδότημα αὐτὴ ἡ Ὑπερτάτη εὐθύνη ποὺ κατέληξε ἐπάνω μας…
Δὲν εἶναι τύχης φαινόμενον…
Δὲν «πέσαμε» ἀπὸ τὸν οὐρανὸ σὲ μίαν ἀφιλόξενη Γῆ…
…εἴμαστε τὸ ἀποτέλεσμα τῶν ἑκατοντάδων συμπτώσεων καὶ τῶν γεγονότων, ποὺ «ἔτρεξαν» γιὰ νὰ ὑπάρξουμε σήμερα ἐμεῖς καὶ νὰ ἀναλάβουμε, ἀπολύτως συνειδητῶς, τὴν σκυτάλη, ἀπὸ ἀμέτρητες γενεὲς προγόνων, ποὺ ἐξεδιώχθησαν, ἐξετοπίσθησαν κι ἐθυσιάσθησαν, προγραμματισμένα καὶ συνειδητῶς!!!
…εἴμαστε τὸ ἀποτέλεσμα ἀγώνων καὶ ἐξαιρέσεων, ποὺ ἐπέτυχαν νὰ ἐπιβιώσουν, εἰς πεῖσμα τῶν καταστροφέων καὶ τῶν σφαγέων τους!!!
…εἴμαστε τὸ ἀποτέλεσμα ὅλων ἐκείνων ποὺ πάτησαν ἐτούτην τὴν Γῆ γιὰ νὰ παράξουν πολιτισμὸ καὶ ἐπιστήμη, ἀλλὰ ἐξεδιώχθησαν ἀπὸ κάθε σκοταδιστικὸ κέντρο, ἀπολύτως στοχευμένα!!!
…καὶ εἶναι πλέον εὐτύχημα ποὺ πατᾶμε ἐτούτην τὴν Γῆ, ζωντανοὶ καὶ ἀποφασισμένοι γιὰ ὅλα, εἰς πείσμα τῶν διωκτῶν μας…!!!
…καὶ εἶναι ἡ Ἀνάγκη ποὺ ξυπνᾶ τὶς αἰσθήσεις μας καὶ τὰ ἔνστικτά μας, γιὰ νὰ ὁπλισθοῦμε καταλλήλως καὶ νὰ ἀνατρέψουμε τὰ εἰς βάρος μας δεδομένα…!!!
…καὶ εἶναι ἡ «Μοίρα» αὐτὴ ποὺ ὁδηγεῖ πλέον τὰ βήματά μας ἐκεῖ ποὺ ἀπαιτεῖται, γιὰ νὰ μπορέσουν κάποιοι νὰ ξεπηδήσουν μέσα ἀπὸ ἐμᾶς, ἐξακολουθώντας τὸ μέγιστον ἔργον τῆς ἀπελευθερώσεως τοῦ Ἀνθρώπου!!!

Σοφά λόγια

Κατά τους βυζαντινούς χρόνους το εκπαιδεύω λεγόταν «ἀνάγω» και η εκπαίδευση αναγωγή, η φοίτηση στο σχολείο «ἀναγινώσκειν» ή «γραμματίζεσθαι».
Εκείνος που δεν έλαβε εκπαίδευση ονομαζόταν ανάγωγος.
understan-yoursefl
Ubi amor, ibi dolor (όπου αγάπη, εκεί και πόνος)
«Ubi dubium, ibi libertas» (Οπου υπάρχει αμφιβολία, εκεί υπάρχει ελευθερία)
Publilius Syrus, 1ος μ.Χ αιών
«Να ενεργείς με τέτοιο τρόπο, ώστε η αρχή στην οποία στηρίζεται η πράξη σου να μπορούσε να γίνει παγκόσμιος νόμος.
Εμμάνουελ Καντ
Τι ανόητοι που είναι οι άνθρωποι. Ζητάνε ελευθερία της έκφρασης ενώ δεν έχουν ελευθερία της σκέψης..»
Soren Kierkegaard
«Σημασία δεν έχει που βρίσκεται το κορμί, αλλά που ταξιδεύει η ψυχή.»
Σωκράτης
«Αυτός που δεν ξέρει για ποια πράγματα να νοιάζεται και σε ποια να μη δίνει σημασία, νοιάζεται για το ασήμαντο και παραβλέπει το ουσιώδες.»
Βούδας

Σπονδυλική στήλη | Το μήνυμα του κάθε σπονδύλου για τη ζωή μας


Από την Ελίνα – Νάχνα Νικολίτσα

Κάθε σπόνδυλος έχει ένα δικό του θέμα και μας αποκαλύπτει το μήνυμά του.
Κάθε σπόνδυλος συνδέεται με ένα γεγονός στη ζωή μας.

Τη σπονδυλική μας στήλη διαπερνά ένα κανάλι φωτός

Όλες οι σημαντικές μας μνήμες στη ζωή μας και όλα τα γεγονότα δεν έχουν χαραχτεί μόνο στην ψυχή μας αλλά έχουν αποθηκευτεί και στους σπονδύλους μας. Κάθε σπόνδυλος έχει αποθηκευμένες πληροφορίες φωτός για διάφορα θέματα και πεδία στην εξέλιξη μας

Κάθε σπόνδυλος που πονά ή έχει εκδηλώσει πρόβλημα, «μιλάει» το θέμα. Το αναδύει στην επιφάνεια. Ρόλος μας να καταλάβουμε τι θέλει να πει το σώμα μας. 

Βρίσκοντας το θέμα των σπονδύλων που πονάει, κατανοούμε το μήνυμα του σώματός μας. Και αντίστροφα, κατανοώντας το σώμα μας, το βοηθάμε να θεραπευτεί.

Συγχρονικότητα & η σύνδεση της με το 11:11 – Ακούγοντας τα σημάδια του σύμπαντος



Συγχρονικότητα είναι η πίστη ότι το σύμπαν θα μας βοηθήσει να πορευθούμε στο αυθεντικό μονοπάτι της ζωής μας μέσω βαρυσήμαντων συμβάντων που θα εκδηλωθούν στην ψυχή μας.

Η μεγαλύτερη μας πρόκληση στο να αποδεχτούμε την συγχρονικότητα είναι να την προσκαλέσουμε στην ζωή μας χωρίς την ανάγκη να ελέγχουμε την τελική έκβαση της.
Ο όρος, που επινοήθηκε από τον Καρλ Γιουνγκ , αναφέρεται στα γεγονότα της ζωής μας που έχουν νόημα, αλλά δεν μπορούν να εξηγηθούν – η απόλυτη πίστη του ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η σύμπτωση.

Για να αποδεχθούμε την συγχρονικότητα στην ζωή μας πρώτα πρέπει να κάνουμε την συνειδητή επιλογή να ζούμε με όσο περισσότερη ειλικρίνεια και αυθεντικότητα γίνεται. Αυτό δε σημαίνει ότι χάνουμε την ικανότητα να κάνουμε συνειδητές επιλογές για την ζωή μας- αλλά αν κάνουμε επιλογές οι οποίες είναι καλές για την ζωή μας και το σύμπαν, τότε οι ψυχές μας θα ανταμειφθούν με σημάδια ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Μερικά χρόνια πριν, κήρυξα πόλεμο στην τότε παρούσα κατάσταση.
Άλλαξα τα πάντα στην ζωή μου και στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο – αλλά ποτέ δεν ανησυχούσα και δεν αγχωνόμουν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι λιγότερο από θετικό.

Απλώς επειδή πίστευα βαθιά μέσα μου πως σε αυτό το μονοπάτι ήταν γραφτό να ταξιδέψω.

Τον πρώτο χειμώνα, μου ήταν πολύ δύσκολο να ζεστάνω το σπίτι μου. Τη μία στιγμή η δεξαμενή πετρελαίου μου ήταν σχεδόν άδεια και η αποταμίευση μου δεν πήγαινε και πολύ καλά – τότε έλαβα ένα τηλεφώνημα από μια δουλειά που γέμισε το πετρέλαιο μου και τον κουμπαρά μου.

Πίστευα στ’ αλήθεια ότι το σύμπαν θα με φρόντιζε – και το έκανε.

Κον Τικι - Το πείραμα του Θορ Χέιερνταλ



Ο Θορ Χέιερνταλ, ήταν ένας Νορβηγός επιστήμονας και ερευνητής, του 20ου αιώνα, ο οποίος εφάρμοσε την Πειραματική Αρχαιολογία στον τομέα των θαλάσσιων ταξιδιών. Η Πειραματική Αρχαιολογία, είναι ο κλάδος της Αρχαιολογίας ο οποίος εφαρμόζει στην πράξη θεωρίες που αφορούν επιτεύγματα της αρχαιότητας για τα οποία δεν υπάρχουν επαρκεί στοιχεία που να τα τεκμηριώνουν ως ιστορικά γεγονότα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Χέιερνταλ, κατασκεύαζε αντίγραφα πλωτών μέσων που χρησιμοποιούσαν διάφοροι αρχαίοι λαοί και, πραγματοποιώντας με αυτά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων διαπλέοντας ωκεανούς, αποδείκνυε την ικανότητα τους στην ναυσιπλοΐα και πιθανές αφίξεις τους σε μέρη που κατά τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς, θεωρούνταν απίθανες. Το πιο φημισμένο του ταξίδι, ήταν με μία σχεδία μήκους μόλις δέκα μέτρων με την οποία διέπλευσε τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αυτή, ήταν η περίφημη σχεδία, “Κον Τίκι”.

Θορ Χέιερνταλ
   Έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και έχοντας μελετήσει και ερευνήσει εις βάθος τον πολιτισμό των Πολυνήσιων, μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος με τις Απελευθερωτικές Δυνάμεις της Νορβηγίας, προετοίμασε ένα πείραμα με σκοπό να αποδείξει πως η αποίκηση των νησιών του Ειρηνικού, δεν προήλθε μόνο από τα νησιά της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και από τις δυτικές ακτές της Αμερικής. Έχοντας συγκεντρώσει σκαριφήματα και αναφορές από τους Ισπανούς κατακτητές και αντλώντας πληροφορίες από αρχαιολογικά ευρήματα και από τους τοπικούς μύθους, κατασκεύασε μια σχεδία στα πρότυπα των σχεδίων των Ίνκας την οποία ονόμασε “Κον Τίκι” από το όνομα που είχαν δώσει οι Ίνκας, στον Θεό Ήλιο. Τα υλικά κατασκευής, ήταν με κορμούς από μπάλσα, μπαμπού, φύλλα μπανανιάς και λιάνες. 

6 Σωματικά Σημάδια που Δείχνουν ότι Έχετε Άγχος!

Δες ποια είναι τα συμπτώματα που θα σου πουν ότι έχεις στρες και τι μπορείς να κάνεις για να τα καταπολεμήσεις. 
k2_items_src_2acc99b59958714e3ca456ac16c20ae2
1. Στομαχόπονος
Το άγχος σου μπορεί να σου προκαλέσει πόνους στο στομάχι οι οποίοι μπορούν να θεραπευτούν είτε με φάρμακα είτε με κάποιες αλλαγές στη διατροφή σου. Στο μεταξύ, μέχρι να πας στο γιατρό ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις τον πόνο είναι η άσκηση. Μπορεί να νιώθεις πως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις, ειδικά όταν δεν αισθάνεσαι καλά, αλλά με λίγη προσπάθεια θα κάνεις το μυαλό σου και γενικότερα τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα. 
2. Απώλεια μαλλιών
Μετά από μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου (μία απόλυση ή το τέλος μίας σχέσης) μπορεί να παρατηρήσεις για 3-6 μήνες ότι χάνεις τα μαλλιά σου. Το άγχος συνδέεται και με τη μεγάλη απώλεια μαλλιών πράγμα που μπορεί να φτιάξει με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή.  

‘Κόκκινα δάνεια’ 7,6 δισ. ευρώ θα … «εξαφανίσουν» φέτος οι τράπεζες



Ρυθμίσεις, πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων, διαγραφές οφειλών, ρευστοποιήσεις και πλειστηριασμοί ενυπόθηκων ακινήτων είναι τα βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες για να μειώσουν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ –στα 66,7 δισεκατομμύρια ευρώ- τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος του 2019.
Ειδικότερα, η συμβολή των επιμέρους χαρτοφυλακίων στη μείωση του υπολοίπου των καθυστερούμενων δανείων θα προέλθει κατά 21% από τα στεγαστικά (περίπου 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ), 22% από τα καταναλωτικά (ποσό 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ) και κατά 58% (23 δισεκατομμύρια) από τα επιχειρηματικά δάνεια.
Σύμφωνα με τους στόχους μείωσης που έχουν συμφωνήσει οι ελληνικές τράπεζες με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), τον Μάρτιο, το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) θα πρέπει να «κλείσει» στα 105,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τον Ιούνιο να διαμορφωθεί στα 103,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τον Σεπτέμβριο στα 102 δισεκατομμύρια ευρώ και στο τέλος του έτους να έχει υποχωρήσει στα 98,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να περιοριστούν οι καθυστερούμενες οφειλές το 2018 και κατά 17 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019.
Σύμφωνα με τη στοχοθεσία, αναμένεται ότι θα πωληθούν δάνεια ύψους 8 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, οι ρευστοποιήσεις ακινήτων θα διαμορφωθούν στα 12 με 13 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα προχωρήσουν και σε διαγραφές οφειλών που θα φτάσουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ιράν: Φονική καιρική βόμβα με δεκάδες νεκρούς





Εκτεταμένες πλημμύρες σάρωσαν βορειοδυτικές επαρχίες του Ιράν, όπου τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, την οποία επικαλούνται ιρανικά ΜΜΕ σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες άρχισαν την Παρασκευή στις επαρχίες του Ανατολικού και Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, του Κουρδιστάν και του Ζαντζάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Ποιος προκάλεσε, ωστόσο, τις “καταρρακτώδεις” βροχές; Ο Θεός ή… η γνωστή ‘θεά χειραγώγησης του καιρού;’
κλικ για μεγέθυνση
Εξαιτίας των πλημμυρών 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, εκ των οποίων 17 όταν τα αυτοκίνητά τους παρασύρθηκαν από χειμάρρους.

Τουρκία: Ακύρωση του δημοψηφίσματος ζητά η αντιπολίτευση

Μονάχα η ακύρωση του δημοψηφίσματος θα μετριάσει τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στον απόηχο της επικράτησης του «ναι», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Μπουλέντ Τεζκάν.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το κόμμα έχει λάβει αρκετά παράπονα πολιτών από πολλές επαρχίες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μυστικά, ενώ υπήρξαν και καταμετρήσεις ψηφοδελτίων οι οποίες έλαβαν χώρα υπό καθεστώς μυστικότητας. 
Επιπλέον, προσέθεσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει ένσταση αναφορικά με την εγκυρότητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
Πάντως, εν μέσω των ενστάσεων της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής δήλωσε ότι έχει επιτρέψει ξανά στο παρελθόν την καταμέτρηση ψηφοδελτίων που δεν ήταν σφραγισμένα, σημειώνοντας ότι τόσο οι φάκελοι όσο και τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα. 
Σημειώνεται, ότι χθες ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο ηγέτης του CHP, δήλωσε πως η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας αμφισβητούμενο με την παραπάνω απόφασή της, η οποία ελήφθη ενώ η ψηφοφορία βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.

Αλήθειες, μύθοι και κρυμμένα μυστικά στους λογαριασμούς-σοκ του ρεύματος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Φουσκωμένους» λογαριασμούς, που προκαλούν απανωτά ηλεκτροσόκ, παίρνουν στα χέρια τους οι καταναλωτές από τις αρχές του μήνα. Η αυξημένη κατανάλωση, λόγω χρήσης ηλεκτρικών συσκευών τους χειμερινούς μήνες, είναι η μία εύλογη εξήγηση. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον παράγων που υπερδιπλασιάζει τον λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής για την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και αυτός είναι ο τρόπος που κοστολογούν όλοι οι προμηθευτές ρεύματος (ΔΕΗ και ιδιώτες) τη ρυθμιζόμενη χρέωση των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας). Οι χρεώσεις ΥΚΩ, όπως διαπίστωσαν οι καταναλωτές με το νέο αναλυτικό έντυπο λογαριασμού που καθιέρωσε η ΔΕΗ, είναι οι χρεώσεις που πληρώνουν για να καλύψουν τα επιπλέον κόστη ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το κόστος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και άλλα επιδοτούμενα τιμολόγια, για πολυτέκνους κ.λπ. Ολα αυτά τα κόστη δηλαδή που οι κυβερνήσεις διαφημίζουν ως κοινωνική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι πληρώνονται από τους συνεπείς καταναλωτές.
Η χρέωση
Η μεθοδολογία τιμολόγησης των ΥΚΩ έχει εγκριθεί με νόμο το 2012 και προβλέπει κλιμακωτή χρέωση της τετραμηνιαίας κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, για κατανάλωση έως και 1.600 κιλοβατώρες η χρέωση των ΥΚΩ είναι 0,00699 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.601-2.000 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 0,01570 ευρώ η κιλοβατώρα και στην κλίμακα 2.001-3.000 κιλοβατώρες η χρέωση ανεβαίνει στα 0,03987 ευρώ η κιλοβατώρα. Στην υψηλή κλίμακα άνω των 3.000 κιλοβατωρών το τετράμηνο, η χρέωση των ΥΚΩ εκτινάσσεται στα 0,04488 ευρώ η κιλοβατώρα. Με την αλλαγή κλίμακας όλη η ενέργεια από την πρώτη κιλοβατώρα επιβαρύνεται με την υψηλή χρέωση ΥΚΩ. Η μεθοδολογία αυτή που καθιερώθηκε το 2012, στη λογική της ελάφρυνσης των χαμηλών καταναλώσεων και της εξοικονόμησης, σήμερα στραγγαλίζει οικονομικά τα εξαντλημένα από την ύφεση νοικοκυριά, τα οποία υποχρεώνονται να ζεσταθούν με ρεύμα, αφού οι περισσότερες κεντρικές θερμάνσεις στις πολυκατοικίες έσβησαν μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα