Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ο Φανταστικός κ. Ιούλιος Βερν

the-fabulous-world-of-jules-verne-movie-poster-1961-

Ιούλιος Βερν (1828-1905)
O συγγραφέας που «εφύηρε» τον 20ο αιώνα
Ο Ιούλιος Βερν (Jules Verne, 8 Φεβρουαρίου 1828 – 24 Μαρτίου 1905) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του και τη βαθιά επιρροή του στο λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας. Είναι περισσότερο γνωστός από τα μυθιστορήματά του Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864), 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1870) και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873). Ο Βερν έγραψε για αεροπορικά και διαστημικά ταξίδια πριν εφευρεθούν πρακτικά τα αεροπλάνα και πριν επινοηθούν τα πρακτικά μέσα ενός διαστημικού ταξιδιού. Είναι ο δεύτερος πιο μεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο (μετά την Αγκάθα Κρίστι). Μερικά από τα βιβλία του γυρίστηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και τηλεοπτικές σειρές. Ο Βερν αναφέρεται συχνά ως ο «Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας», τίτλο που μερικές φορές μοιράζεται με τον Χιούγκο Γκέρνσμπακ και τον Χ. Τζ. Γουέλς.
# Είναι ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας.
# Για την ακρίβεια χαρακτηρίστηκε «Αρκούδα της Φαντασίας»
# Λένε ότι αυτός «ανακάλυψε» πρώτος τον 20ο αιώνα.
# Γεννήθηκε στον αστερισμό του Υδροχόου και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου του 1828

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 72 ΤΗΣ SHAMBALLAH


Σε έναν υπόγειο κόσμο, υπάρχει ένα βασίλειο που λέγετε ότι κατοικούν υποχθόνιες δυνάμεις που επιβουλεύονται την ανθρωπότητα. Το βασίλειο αυτό κυβερνάται από τους 72 Άτλαντες , με τους 10 αντιπροσώπους τους επί την Γή, τους αθάνατους.
.
.
Ο Χριστός , την εποχή που περπάτησε στην Γή, θέλησε να μεταδώσει στον άνθρωπο τον λόγο για τον οποίο βρίσκετε στην ζωή, και για τι θα πρέπει να παλέψει. 
Είπε λοιπόν,
« Τι ωφελεί νά αποκτήσεις όλο το χρυσό της Γής αν είναι να χάσεις την ψυχή σου;»
Η ψυχή των ανθρώπων είναι η υπόθεση της διαμάχης ανάμεσα στον Θεό και τον Σατανά. Το καλό και το κακό. 
Η αιώνια μάχη του Θεού με τον Σατανά.
Ποιος είναι όμως αυτός ο Σατανάς; Στο εσωτερικό κάθε πλανήτη υπάρχει το πύρ από το φώς του Ήλιου του πλανητικού συστήματος από τον οποίο εξαρτάται. 
Το φως αυτό είναι η ψυχή του πλανητικού οργανισμού. Της ψυχής του πλανήτη, του εσωτερικού αυτού φωτός έχουν δώσει την ονομασία Ήλιος του Μεσονυκτίου. Με το φως αυτού του Ήλιου εμψυχώνονται όλοι οι οργανισμοί του πλανήτη. 

Η Βόρεια Κορέα προελαύνει στο... Μουντιάλ και πανηγυρίζει! (Βίντεο)


Η Βόρεια Κορέα προελαύνει στο... Μουντιάλ και πανηγυρίζει! (video)
Μια... είδηση που ξεπερνά τα όρια της παράνοιας κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που συνοδεύονται από σχετικό βίντεο, στη Βόρεια Κορέα ο κόσμος πανηγυρίζει την πρόκριση στο Μουντιάλ!
Η κρατική προπαγάνδα του απολυταρχικού καθεστώτος ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο της... επίτευγμα, όχι μόνο λέει στον λαό ότι η εθνική ομάδα της χώρας έχει προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και ότι εντυπωσιάζει!

Με ένα εκπληκτικό 7-0 επί της Ιαπωνίας, ένα άνετο 4-0 επί των Αμερικάνων και με 2-0 επί της Κίνας, οι Βορειοκορεάτες προκρίθηκαν (στο μυαλό του ηγέτη τους) στην επόμενη φάση.

O λεξάριθμος του ονόματος μας….

oi-teleftaies-politikooikonomikes-kai-alles-exelixeis-meso-ton-lexarithmon

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που… προβάλουμε τον εαυτό μας.
Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό….
Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Το Oroskopos.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο του ονοματεπωνύμου σου και να διαβάσεις τι σημαίνει!

Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου

Βαρέθηκα…..

images

Σας βαρέθηκα όλους σας.
Ναι όλους εσάς που λέτε για την αγάπη.
Ψέμματα ναι όλα ψέμματα είναι.
Πως γίνεται να αγαπάτε με αυτό τον τρόπο;
Το να κάνετε τους άλλους να πονάνε,
και να μη καταλαβαίνετε τίποτα.
Όλους σας βαρέθηκα.
Θα φύγω θα χαθώ.
Από όλους σας.
Θα πάω κάπου μονή μου.
Στη θάλασσα θα πάω.
Να είμαι μαζί της.
Και μαζί μου θα πάρω την μοναξιά μου.
Ναι ρε την μοναξιά μου.
Γιατί μόνο αυτή καταλαβαίνει,
αυτή και η θάλασσα.

Αφροδίτη – H εικόνα στον καθρέφτη!

aphrodite_by_lotta_lotos-d49lw6o

Συνεργασία, μοίρασμα, συμβιβασμός, ομορφιά , αγάπη , αξία , σύγκριση , τέχνη, χρήματα,
εσύ και εγώ, εμείς

Η Αφροδίτη συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου να βγει από τα προσωπικά του τείχη και να αρχίζει να συνυπάρχει με τους άλλους μέσα σε ένα πλαίσιο, που θα το ονομάσουμε σχέση.
Επίσης η Αφροδίτη εκπροσωπεί την έννοια του θηλυκού, γιατί η ομορφιά είναι στενά συνδεδεμένη με τη γυναίκα που χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να «υποδουλώσει» τον αιώνιο αντίπαλο, τον άντρα.
Η Αφροδίτη περπατάει στη γη αλλά και στροβιλίζεται σαν αέρας, καθώς κυριαρχεί στον αστερισμό του Ταύρου που είναι απόλυτος και έχει επιθυμίες που ταυτίζονται με την υλική πλευρά της ζωής, και στον αστερισμό του Ζυγού που παρορμητικά φεύγει, απομακρύνεται από την έννοια του «εγώ» για να αλλάξει το πρόσωπο του και νιώσει το μεγαλείο της ανταλλαγής, αλλά και για να υπάρξει /μοιάσει με τον άλλον/η.
Η Τέχνη, η Μόδα, και η κοσμική ζωή τρέφεται, καλλιεργείται από μια φιλάρεσκη Αφροδίτη που αντικατοπτρίζει την επιθυμία του ανθρώπου να διατηρήσει το ωραίο σαν δεύτερο δέρμα ,να καλλιεργήσει το πνεύμα πχ με την ποίηση, αλλά και να λάβει θαυμασμό και αναγνώριση.

H αποκάλυψη.......



Κάθε σώμα, κάθε αντικείμενο, κάθε γεγονός, οτιδήποτε πάνω στον πλανήτη, για να μπορέσει να σχετιστεί και να αλληλεπιδράσει  με κάποιο άλλο σώμα η αντικείμενο  στο φυσικό κόσμο  , ή για να μπορεί να είναι ορατό ή αντιληπτό από τα  αισθητήρια όργανα από κάποιο οργανισμό θα πρέπει να έχει μια εσωτερική δομή  που του δίνει την δυνατότητα να υπάρχει.

Διαφορετικά δεν  μπορεί να υπάρχει στο φυσικό κόσμο. 

Η εσωτερική δομή [οι εσωτερικοί κόσμοι] είναι που δίνουν  την δυνατότητα της εκδήλωσης και της έκφρασης [υλοποίησης] σε όλα τα αντικείμενα και οργανισμούς που υπάρχουν στη φύση .
Έτσι  λειτουργεί η ακτίνα της δημιουργίας …

Ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφτεί και να επεξεργαστεί μόνο αυτό που αντιλαμβάνεται  με τις φυσικές του αισθήσεις, και καταλαβαίνει σύμφωνα με  το επίπεδο αντίληψης που έχει την κάθε στιγμή ,  και τίποτε περισσότερο.

<<Η σκέψη μπορεί να αντιληφτεί μόνον την δική της προβολή ,και η αναγνώριση αυτής της προβολής …είναι το σύνορο της ……>> J.Krisnamurti

Να γιατί κανείς δεν πρέπει να κλαίει μόνος του

Να γιατί κανείς δεν πρέπει να κλαίει μόνος του

Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Μια βόλτα στη θάλασσα ήταν αρκετή. Μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα. Είχα την ανάγκη να μείνω μόνη με τις τόσες άτακτες σκέψεις μου. Να πετάξω ότι ασήμαντο και να κρατήσω ότι σημαντικό. Ο παφλασμός των κυμάτων άδειαζε το κεφάλι μου. Παντού σιωπή. Μόνο αυτή ακουγότανε.
Η ζωή κάποιες φορές ξεπερνάει τη φαντασία. Και συνεχώς δοκιμάζουμε τα όρια μας. Ίσως τελικά αυτό και να έχει αξία. Για κάποιους ανθρώπους θυσιάζεις τα πάντα και αυτοί με τόση ευκολία σε θυσιάζουν για το τίποτα. Αυτές είναι οι συνέπειες άλλωστε του δεδομένου. Ας μην κρυβόμαστε, ότι ανήκει στον κόσμο της καθημερινότητας μας θεωρείται και δεδομένο.
Η έλλειψη διάκρισης βοηθάει στο να μαζεύουμε ότι τοξικό υπάρχει, που αυτή τη στιγμή μπορεί να μην το βλέπουμε, μα θα το δούμε σύντομα ( ανθρώπους, εμπειρίες) και να βάζουμε στην άκρη ή να παραπετάμε ανθρώπους που αποδείχτηκαν και είναι για μας πολύτιμοι. Μερικές φορές το προλαβαίνουμε μα άλλες πάλι είναι αργά ξυπνάς αντί για διαμάντια βρίσκεις τις πέτρες που άθελα ή θελημένα μάζεψες.

13 τρόποι για να εμπνεύσετε την εμπιστοσύνη στους άλλους

Η εμπιστοσύνη είναι μια πολύ ιδιαίτερη και εύπλαστη έννοια, της οποίας όμως η ύπαρξη είναι απαραίτητη για την επιτυχία της εταιρείας και των υπαλλήλων της. Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του και κανείς δεν κατάφερε τίποτα, χωρίς την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των συναδέλφων του. Υιοθετήστε τις παρακάτω τεχνικές και θα δείτε πως όχι μόνο θα πετύχει η εταιρεία σας πολλά περισσότερα, αλλά κυρίως εσείς οι ίδιοι:
empistosuni
Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα από τα πρώτα προβλήματα στη λειτουργία ενός οργανισμού ή μιας εταιρείας, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις, σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

«Βροχή» μηνυμάτων στο Facebook για επιστροφή της «Νίκης της Σαμοθράκης» στην Ελλάδα



Καταιγισμό μηνυμάτων από Έλληνες και ξένους χρήστες του διαδικτύου έχει δεχθεί από την Τετάρτη η επίσημη σελίδα στο Facebook του Μουσείου του Λούβρου, σχετικά με την επιστροφή του διάσημου αγάλματος της «Νίκης της Σαμοθράκης» στις αίθουσες του Λούβρου, μετά τη 10μηνη διάρκεια συντήρησης.

«Είναι πιο όμορφη στην Ελλάδα»«Θέλει να πετάξει πίσω στην πατρίδα της … Αφήστε την ελεύθερη»«Φέρτε την πίσω κλέφτες: στην Ελλάδα» είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών.

«Αυτό το άγαλμα για εσάς είναι απλά τέχνη… Για μένα η Νίκη είναι η ιστορία μου, η κληρονομιά μου, ο αρχαίος συγγενής μου. Το όνομά της είναι Νίκη και είναι Ελληνίδα. Φέρτε την πίσω» σημειώνει κάποιος άλλος. «Ό,τι κι αν κλέψετε..., όσα κι αν μας αρπάξετε με δόλο..., η Νίκη είμαστε Εμείς ...., κι Εμείς είμαστε η Νίκη....!!! Ας έχετε λοιπόν τη Τέχνη μας στα μουσεία σας......, γιατί ποιό Μουσείο , πού στο κόσμο τούτο , θα μπορούσε να στεριώσει , χωρίς Κάτι από Ελληνική Ψυχή και Κάλλος μέσα του.........?».

Στην ανάρτηση Γάλλου χρήστη που σημειώνει πως «είναι ηλίθιοι και αστείοι όσοι ζητάνε την επιστροφή της», οι Έλληνες απαντούν: «Πώς θα αισθανόσασταν αν για παράδειγμα εσείς οι Γάλλοι ήσασταν υπό ξένη κυριαρχία και κάποια άλλη χώρα άρπαζε τον Πύργο του Άιφελ. Η νίκη της Σαμοθράκης είναι κλεμμένη και πρέπει να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει…».

ΠΕΡΙ ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ


Δεν λέω. Το γαμήσι έχει τη δική του ιεροτελεστία. Και πρέπει να γίνεται στο δωμάτιο των απολαύσεων και όχι οπουδήποτε. Και ο χώρος που θα διαπραχθεί το έργο να’ναι στολισμένος με λουλούδια και αρώματα και να καίνε κεριά πάχους του ενός δακτύλου. Και η γυναίκα να σου έρθει μέσα προετοιμασμένη για ό,τι θα επακολουθήσει και να σου πλησιάσει το κρεββάτι με το συναίσθημα ότι θα της συμβεί κάτι το πολύ ξεχωριστό.
Γι’ αυτό το καταραμένο το AIDS κατεβάστε από τις βιβλιοθήκες το Κάμα Σούτρα. Κι αν δεν το έχετε, τραβάτε να το αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο στη γωνία. Καταπειγόντως, παρακαλώ. Ξαφνικά άδειασε η αγορά από το Κάμα Σούτρα, διότι ξεπούλησε, λες κι ήταν το βιβλίο της Λιάνη. Τι έγινε; Αντεπίθεση, λέει, ξεκίνησε κατά του AIDS ο Οργανισμός Υγείας της Ινδίας με σύνθημα τη μονογαμία, για να γλυτώσουμε από τη μάστιγα του αιώνος. Το Κάμα Σούτρα συστήνεται σ’ όλο τον κόσμο. Να, η λύση, βρίσκεται στο βιβλίο που γράφτηκε πριν 1.500 χρόνια. Στο Κάμα Σούτρα, όπου θα βρεις δεκάδες τρόπους και συνταγές για να διεγείρεται ο πόθος σου, για να αυξήσεις το σεξουαλικό σου σφρίγος. 

Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν - Απολύμανση με μέτρο

Όλοι οι γονείς γίνονται υστερικοί όταν έχουν να κάνουν με… βρωμιά! Όταν βλέπουν το παιδί να κυλιέται στα χώματα και στις λάσπες τρέχουν να το καθαρίσουν και να το νουθετήσουν προκειμένου να μην το επαναλάβει.
 
The Dirton your child's development
Ωστόσο, τα νέα δεδομένα δείχνουν πως ίσως τελικά η βρωμιά να μην κάνει και τόσο κακό! H ειδικευμένη παιδίατρος κ. Μαρία Παπαδάκη κάνει τις δικές της πολύ σημαντικές επισημάνσεις.
Η κ. Παπαδάκη εξηγεί αρχικά ότι είναι απαραίτητο οι γονείς να μην μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, στο οποίο δεν υπάρχει καμία επαφή με μικρόβια. Αντιθέτως, συνιστά ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό τα παιδιά, από μικρή ηλικία, να έρχονται σε επαφή και με “βρωμιές” (π.χ. χώματα και λάσπες), αρκεί σε αυτές να μην υπάρχουν περιττώματα ζώων ή αιχμηρά αντικείμενα. Υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να είναι και καλό ένα παιδί να έρχεται κάποιες στιγμές σε επαφή με βρωμιά:
Η βρωμιά “κάνει καλό” στον οργανισμό

Θέλεις να πετύχεις στη δουλειά; Κάν΄το όπως οι... ψυχοπαθείς!

Θέλεις να πετύχεις στη δουλειά; Κάν΄το όπως οι... ψυχοπαθείς!
Το να είναι κάποιος ψυχοπαθής, ίσως έχει και τη θετική του πλευρά...
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν στο βιβλίο «The Good Psycopath's Guide to Success», ο καθηγητής Ψυχολογίας στην Οξφόρδη Kevin Dutton και ο συγγραφέας Andy McNab, που υποστηρίζουν ότι η ψυχοπάθεια μπορεί να οδηγήσει στην επαγγελματική επιτυχία και καταξίωση.
Σύμφωνα με την έρευνά τους, οι ψυχοπαθείς τείνουν να χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πάθησης, προκειμένου να γίνουν καλύτεροι σε ό,τι κάνουν.
«Ήθελα να καταρρίψω τον μύθο ότι όλοι οι ψυχοπαθείς είναι κακοί», επισημαίνει ο Dutton.
Στο βιβλίο τους, οι δύο μελετητές δίνουν, μάλιστα, παραδείγματα καταστάσεων στις οποίες τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών θα ήταν άκρως αποτελεσματικά και χρήσιμα σε κάθε άνθρωπο, εφόσον αξιοποιούνται ισορροπημένα στον εργασιακό χώρο:

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα στον αυνανισμό κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις

Αν έχετε αυτό το πρόβλημα στον αυνανισμό κινδυνεύετε από καρδιακές παθήσεις

Ποικίλες έρευνες μέχρι τώρα έχουν δείξει τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη που έχει για τον άνθρωπο η πράξη του αυνανισμού, αλλά μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας έρχεται να προσθέσει μια ανησυχητική διάσταση για την υγεία των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τον αυνανισμό.

ΤΕΣΛΑ: “Εμφύλιος Πόλεμος” στη Σερβία για την Τέφρα του Τέσλα!

Σερβία 2014

Μάχη για να ξαναθαφτεί ο Τέσλα!

Ένας ιδιότυπος “εμφύλιος πόλεμος” έχει ξεσπάσει στη Σερβία για την Τέφρα του Νίκολα Τέσλα

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος
Στις 10 Ιουλίου του 1856 γεννήθηκε στο χωριό Σμίλιαν της Λίκα (τότε Αυστροουγγαρία/σήμερα Κροατία) ο Σέρβος επιστήμονας κι εφευρέτης Νίκολα Τέσλα (1856-1943), ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο, ένας Προμηθέας του ηλεκτρισμού και μια μεγαλοφυία απ’ αυτές που γεννιούνται μια φορά στα εκατό χρόνια και αλλάζουν τον κόσμο. Για το φαινόμενο Νίκολα Τέσλα, τη ζωή, το έργο, τις ιδέες και οράματά του και την τεράστια προσφορά, καθώς και την ανεκμετάλλευτη κληρονομιά του, έχω ξαναγράψει κι άλλες φορές  στο tvxs.gr και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια, έστω περιληπτική, επανάληψη.

Ωστόσο η αφορμή γι’ αυτό το άρθρο είναι πως  71 χρόνια μετά το θάνατο του (Νέα Υόρκη, 7 Ιανουαρίου 1943) ο Τέσλα, αντί να χρησιμοποιείται ως πηγή έμπνευσης, προόδου και  ένωσης των ανθρώπων, έγινε από ορισμένους η αιτία για να ξεσπάσει ένας ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος στην Σερβία. Υπόψιν στη Σερβία ο Τέσλα θεωρείται “εθνικός ήρωας”: εκτός από το Μουσείο Τέσλα, που φιλοξενεί την προσωπική του κληρονομιά, τα σχέδια και τις σημειώσεις του, στη Σερβία συναντά κανείς τη φιγούρα του Τέσλα στα χαρτονομίσματα των 100 δηναρίων, το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ονομάζεται “Νίκολα Τέσλα”, όπως και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας (δυστυχώς θερμοηλεκτρικό), που σώθηκε την τελευταία στιγμή από την κατακλυσμιαία πλημμύρα που σάρωσε τη χώρα στις αρχές του Μαίου.

Ας κρατήσουμε το τραγούδι μας για να βρούμε το δρόμο της ζωής μας


Υπάρχει μια φυλή στην Αφρική, όπου η ημερομηνία γέννησης ενός παιδιού δεν υπολογίζεται από τη στιγμή που γεννήθηκε, ούτε από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά από την ημέρα που το παιδί υπήρξε ως σκέψη στο μυαλό της μητέρας του. Και όταν μια γυναίκα αποφασίζει ότι θα έχει ένα παιδί,  πάει και κάθεται κάτω από ένα δέντρο μόνη και ακούει όσο μπορεί να ακούσει το τραγούδι του παιδιού που θέλει να έρθει. Και αφού έχει ακούσει το τραγούδι, πάει πίσω στον άνθρωπο που θα είναι ο πατέρας του παιδιού, και το διδάσκει σ’ αυτόν. Και στη συνέχεια, όταν κάνουν έρωτα για να συλλάβουν σωματικά το παιδί, τραγουδούν το τραγούδι του παιδιού, ως ένα τρόπο για να το καλέσουν.

Πευκέστας - Λεοννάτος και Αβρέας - Oι σωματοφύλακες του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Ο Μέγας Αλέξανδρος απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την πατρίδα του, την Μακεδονία. Βρίσκεται στην χώρα των Μαλλών, στις απαρχές της Ινδίας, ανάμεσα σε μύριους εχθρούς. Καταδιώκει αμείλικτα τους Ινδούς που αντιστέκονται στο πέρασμά του. Ολόκληρο το έθνος των Μαλλών βρίσκεται σε μια οχυρή πόλη.

Ο Αλέξανδρος με όλη την γενναιοψυχία που τον διακρίνει, επιτίθεται σαν άγριο θηρίο στα τείχη, κυριεύοντας χωρίς ιδιαίτερο κόπο το εξωτερικό τείχος της πόλης. Οι Ινδοί τα έχουν χαμένα με την ορμητικότητα του Αλεξάνδρου και τρέχουν αλαφιασμένοι να βρουν καταφύγιο στα ασφαλέστερα τείχη της ακροπόλεως. Τους καταδιώκει ανηλεώς κραδαίνοντας την κοπίδα του και τους χτυπάει αλύπητα.

Βλέποντας τους στρατιώτες του να προχωρούν απρόθυμα στις σκάλες, αρπάζει μια σκάλα και τρέχει σαν μανιασμένος ταύρος ίσια στα τείχη της ακρόπολης. Την βάζει στο τείχος και αρχίζει να ανεβαίνει με γρηγοράδα κρατώντας πάνω από το κεφάλι του την ασπίδα για να προστατευτεί από τα τοξεύματα, τα ακόντια, τις πέτρες και ό,τι άλλο πετούν επάνω του οι αμυνόμενοι.

Πίκρα και νοσταλγία στις όχθες του ρήγματος


katagatsi
Θέλω να φύγω από αυτή τη μαύρη τρύπα… Εννοούσε την Ελλάδα. Εξήγησε: όχι τη γλώσσα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον· δεν θέλω να έχω σχέση με το ελληνικό κράτος, προτιμώ να γίνει μια πολιτεία της Ευρώπης, της Γερμανίας, οτιδήποτε, αρκεί να μην κυβερνούν την Ελλάδα Ελληνες.
Μορφωμένος άνθρωπος, έχει καλή δουλειά και εισόδημα. Εχει ένα σκεπτικό, αλλά η κατάληξή του είναι σκοτεινή, μηδενιστική, σαν να ακούς λόγια ενός μακροχρόνιου άνεργου, ενός απελπισμένου νεοπληβείου. Και καλά, να κατανοήσουμε τη μαυρίλα του χτυπημένου απ’ την κρίση, αλλά δυσκολευόμαστε να συμμεριστούμε τον μηδενισμό του σωσμένου. Σε πρώτη ανάγνωση.
Σε δεύτερη ανάγνωση, διακρίνουμε ότι ακόμη και οι σωσμένοι, οι διασωθέντες της κρίσης, έχουν χάσει κι αυτοί την πίστη τους, το φρόνημα, την αίσθηση ότι μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον. Αυτή η απώλεια τούς οδηγεί σε καθολική απόρριψη του υπάρχοντος κοινωνικού και κρατικού σχηματισμού, εφόσον σε αυτόν εντοπίζουν την αιτία της δυσφορίας τους, την πηγή του φόβου.

Ο Διαλογισμός κατά την Πανσέληνο

H Πανσέληνος στο Καρκίνο 12/07/2014

Ο διαλογισμός κατά την πανσέληνο είναι μια σημαντική μορφή υπηρεσίας. Η πανσέληνος κάθε μήνα είναι μια χρονική φάση εντατικοποιημένης ενέργειας και υψηλότερης πνευματικής δραστηριότητας, μια στιγμή έμπνευσης, οραματισμού και διαίσθησης καθώς και αυξημένης ευκαιρίας για υπηρεσία. Ο διαλογισμός κατά την πανσέληνο είναι μια τεχνική αποτελεσματικής επαφής με το φως και την αγάπη, τόσο απαραίτητα και τα δύο για τις ανθρώπινες υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ των πανσελήνων, η σελήνη στέκει απέναντι από τη γη, μακριά από τον ήλιο. Έτσι επιτρέπει την πλήρη, άμεση και ανεμπόδιστη σχέση της γης με τον ήλιο, την πηγή της ζωής μας, της ενέργειας και της συνείδησης, που συμβολίζει τη σχέση της προσωπικότητας με την ψυχή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα