Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κατασχέσεις!


Trapeza-tis-Elladas

Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες έλαβαν συνολικά για την ανακεφαλαιοποίησή τους περίπου 52 δις ευρώ. Ο σκοπός της χρηματοδότησης τους ή...



 άλλως, της ανακεφαλαιοποίησής τους, σύμφωνα με τα άρθρα 27α και 28 του Ν. 3601/2007, ήταν η αποκατάσταση των ζημιών των ιδίων κεφαλαίων τους, τις οποίες υπέστησαν και από τα μη εξυπηρετούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια των φυσικών προσώπων. 


Με την προβλεπόμενη από το νόμο 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222/12-11-2012 – 3ο Μνημόνιο) και την από 13/11/2012 σχετική (με αρ. 38) απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α’ 223/12-11-2012) διαδικασία ανακεφαλαιοποίησής των τραπεζών από το Ελληνικό Δημόσιο, οι τράπεζες έχουν καλύψει πλήρως τις ζημίες και το κενό των «ιδίων κεφαλαίων» τους έως και την 31/12/2012. Αυτές οι ζημίες προήλθαν και από τα ληξιπρόθεσμα και απαιτητά δάνεια των οφειλετών τους.

Το Facebook θα επιτρέπει την ανώνυμη χρήση μελλοντικών εφαρμογών του

Φαίνεται πως η ανωνυμία επιστρέφει στο ίντερνετ εν έτι 2014, κάτι το οποίο είχαμε παρατηρήσει αρχικά με την ταχεία άνοδο του Whisper και τώρα με δηλώσεις του Mark Zuckerberg, συνιδρυτή και CEO του Facebook.
facebook future anonymity
Όπως γνωρίζετε, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες του μονάχα τη χρήση τουπραγματικού τους ονόματος για προφίλ, διαφορετικά έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει ένα προφίλ και να ζητήσει ταυτοποίηση του ονόματος του χρήστη. Αυτοί είναι οι όροι χρήσης του Facebook και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Θεμελιακά και Απαράγραπτα Δικαιώματα και Ελευθερίες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

european-leaders03-16january2014


Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
“Ιστορικό ορόσημο” χαρακτηρίζει την επικείμενη προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως σώμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς.
Έχει προφανώς εξασφαλισθεί η συναίνεση των 28 μελών της Ε.Ε., και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα να εξασφαλισθεί και η απαιτούμενη ψήφος των δυο τρίτων των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, για να τεθεί σε ισχύ η προσχώρηση, θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 48 μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα, διότι αν και όλα τα μέλη του Συμβουλίου δεν είναι μέλη της Ε.Ε., είναι όλα, απαραιτήτως, μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.
Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες, με την επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, 820 εκατομμύρια πολιτών της Ευρώπης θα διέπονται από ένα κοινό νομικό πλαίσιο και πολιτισμό, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι μόνο. Εξ’ ου και και ο χαρακτηρισμός “ιστορικό ορόσημο” του Προέδρου Σούλτς.

Julian Marias… Σκέψεις σχετικά με τα ΜΜΕ και το Ίντερνετ


barein-paises-mun2
Ο άνθρωπος είχε πάντα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την κοινωνία και να κοινοποιεί τις ειδήσεις, τις ιδέες ή τις πεποιθήσεις του ώστε η κοινωνία στο σύνολό της να έχει την γνώση αλλά και να ενσωματώσει σιγά-σιγά νέες καταστάσεις. Επί του παρόντος η επικοινωνία με την κοινωνία έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε να μετατραπεί η επικοινωνία σε ένα διαφορετικό φαινόμενο που επηρεάζει την ίδια πληροφορία και έχει μεγάλη επίδραση στον άνθρωπο.
Ένα άτομο μπορεί γρήγορα να αλλάξει τρόπο σκέψης ή τη στάση του, λέγοντας ένα πράγμα σήμερα και ένα άλλο αύριο, να συμφωνεί με κάτι τον ένα χρόνο και τον επόμενο να διαφωνεί. Όμως η αλλαγή της κοινωνίας στο σύνολό της, είναι πιο αργή και πιο δύσκολη. Το να γίνει σε μεγάλη κλίμακα μια αλλαγή πεποιθήσεων είναι μια διαδικασία που διαρκεί πολύ περισσότερο. Ωστόσο, επί του παρόντος, το γεγονός αυτό συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα λόγω της προόδου της τεχνολογίας, όχι μόνο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στο ίντερνετ που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία εκατομμύρια άνθρωποι άμεσα και ταυτόχρονα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Το πεδίο της Ενάδας είναι το πεδίο της ελευθερίας.
Εκείνοι που λειτουργούν σε’ αυτό το πεδίο είναι ελεύθερες ψυχές, μεγάλες ψυχές.
Σε αυτό το πεδίο η αυτο-επίγνωση και η αυτο-πραγμάτωση είναι γεγονότα.
Το πεδίο αυτό είναι η πύλη μέσω της οποίας ο μυημένος περνάει στην κοσμική εξέλιξη.
Κάθε μύηση είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ελευθερία, ένα μεγάλο βήμα προς την ευσπλαχνία και την ενότητα.
Η ελευθερία είναι η ατραπός της ατομικής, της πλανητικής και της κοσμικής εξέλιξης.
Και εξέλιξη είναι η διαδικασία της «αυτο-πραγμάτωσης».
Βήμα με βήμα ο Εσωτερικός Σπινθήρας γίνεται ο Εαυτός Του.
Εξέλιξη είναι η διαδικασία απελευθέρωσης του πνεύματος από τη φυλακή της μορφής.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ



«Κάθε άτομο που προσεγγίζει με την κίνηση του στην άλυσο του Κοσμικού μαγνήτη, αποκαθιστά το ρυθμό στον Κόσμο.

Κάθε άτομο με την κίνηση του προκαλεί μια άλυσο άλλων κινήσεων…».
(AGNI ΥOGA SOCIETΥ, Απειροσύνη, παρ. 158, Τομ. I.)
Μέσω της επιστημονικής έρευνας μαθαίνουμε ότι ένα άτομο είναι η εικόνα ενός ηλιακού συστήματος.
Πριν από αιώνες ο Ερμής, ένας γιος του ουρανού, είπε:
«Όπως επάνω έτσι και κάτω».
Το μικρό περιέχει το μεγάλο και το μεγάλο αντανακλάται στο μικρό.
Το ίδιο ισχύει για ολόκληρη την ύπαρξη.
Ο,τιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο είναι μια αντανάκλαση πραγμάτων που συμβαίνουν μέσα στο ανθρώπινο ον.
Ο,τιδήποτε συμβαίνει μέσα στο ανθρώπινο ον είναι μια αντανακλώμενη εικόνα του εσωτερικού κόσμου.
Η διαστημική εποχή δεν είναι μόνο το φυσικό διάστημα της ορατότητάς μας.

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι


To κουνουπίδι μπορεί να είναι νόστιμο όταν είναι έτοιμο και μαγειρεμένο, αλλά δεν μυρίζει και πολύ ωραία όταν είναι ακόμα στην κατσαρόλα. Πως λοιπόν μπορείτε να φάτε κουνουπίδι, χωρίς να περάσετε από το βασανιστήριο της μυρωδιάς του, ενώ το μαγειρεύετε;

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας, είναι ψυχοπαθής

Σημάδια ότι ο σύντροφός σας, είναι ψυχοπαθής

Μπορεί να σκέφτεστε ότι αν είχατε σχέση με κάποιον ψυχοπαθή, και ιδίως αν τον είχατε παντρευτεί, θα το είχατε καταλάβει από το βλέμμα του, τη σβάστικα ζωγραφισμένη στο μέτωπό του ή τι συζητήσεις του για κατά συρροή φόνους την ώρα που τρώτε κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο. Όμως καμία σχέση! Οι ψυχοπαθείς μπορούν να είναι τρομερά γοητευτικοί γι΄ αυτό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμπλακείτε με έναν τέτοιο τύπο χωρίς να το καταλάβετε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως όποιος είναι τρομερά γοητευτικός είναι και ψυχοπαθής, ωστόσο υπάρχουν σημάδια που κάνουν τη διαφορά και καλό είναι, όταν τα δείτε, να μην τα προσπεράσετε!

Η μυρωδιά της γυναίκας: Ποιες οι αντιδράσεις των ανδρών και ποια η επιρροή των αρωμάτων;


Οι φυσικές μυρωδιές που εκπέμπουν οι γυναίκες κατά τη φάση της ωορρηξίας προσελκύουν περισσότερο τους άνδρες.
Οι γυναίκες ανά το παγκόσμιο ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να αγοράζουν και να βάζουν διάφορα αρώματα και άλλα καλλυντικά προϊόντα με την ελπίδα να είναι πιο ελκυστικές για τους άνδρες.
Όμως πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η μέθοδος; Πόσο πιο αποτελεσματικά είναι τα πανάκριβα αρώματα στο να προσελκύουν τους άνδρες σε σύγκριση με τη φυσική μυρωδιά που έχει η γυναίκα;
Για να απαντήσουν στο σημαντικό από όλες τις απόψεις αυτό ερώτημα, για πρώτη φορά ψυχολόγοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φλώριδας εξέτασαν με άμεσο τρόπο το τι συμβαίνει στους άνδρες όταν μυρίζονται γυναίκες.

Η οσμή των ανδρών και η επιρροή της στις γυναίκες



Χημική ουσία της οσμής του ιδρώτα ανδρών, μπορεί να αυξάνει επίπεδα ορμόνης στο αίμα γυναικών που βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση, αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, ψηλώνει την πίεση, επιταχύνει την καρδιακή και αναπνευστική τους συχνότητα. Διάφορα ζώα (τρωκτικά, πεταλούδες) χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που ονομάζονται φερομόνες για να επηρεάζουν το ορμονικό ισοζύγιο σε ζώα αντίθετου φύλου του είδους τους. 


Για πρώτη φορά, Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι ανάλογος μηχανισμός υπάρχει στον άνθρωπο. Απομόνωσαν την ουσία ανδροσταδιενόνη που είναι βασικό συστατικό του ιδρώτα ανδρών. Υπάρχει επίσης στο σάλιο και στο σπέρμα. Παλαιότερα βρέθηκε ότι η οσμή με ανδροσταδιενόνη επηρέαζε τη διάθεση, τη δραστηριοποίηση του εγκεφάλου, τη σεξουαλική και φυσιολογική διέγερση των γυναικών χωρίς όμως να αποδειχθεί ότι προκαλούσε έκκριση ορμονών. 

Ο μύθος της Θεάς Τύχης

Στην καθημερινή ζωή όλοι μας ερχόμαστε κάποτε αντιμέτωποι με ξεχωριστές στιγμές και με καταστάσεις , όπου κάποια γεγονότα που ούτε τα αποφασίσαμε ούτε τα επιλέξαμε, έρχονται να αλλάξουν καθοριστικά τη μελλοντική πορεία των πραγμάτων.
dreamerΑυτό είναι που ο κόσμος αποκαλεί τύχη. Η τύχη επηρεάζει τη ζωή μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταφέρνει και να την καθορίσει.
Η βόμβα που ισοπέδωσε το Ναγκασάκι, το 1945, προοριζόταν για τη βιομηχανική περιοχή του Κοκούρο, βορειότερα. Μια απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών κατέστησε αδύνατη τη ρίψη της πάνω στον αρχικά σχεδιασμένο στόχο. Καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να επιστρέψει με το φονικό φορτίο, αποφασίστηκε η ρίψη του σε μια περιοχή όπου οι κλιματικές συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Αιγύπτιος αγρότης είχε στην αποθήκη του, αρχαία αξίας 5 δις δολαρίων!



«Τα αρχαιολογικά ευρήματα καλύπτουν μεγάλο μέρος του αιγυπτιακού παρελθόντος»

Ιανουάριος 31, 2014.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης χθες δημοσίευσαν κατόπιν έρευνας που έγινε σε σπίτι σε αγροτική αποθήκη στο χωριό Αμπού Νόμρος,  στην Γκίζα, βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα τα οποία ισοδυναμούν να γεμίσουν τις προθήκες τριών αρχαιολογικών μουσείων!

Το ξέρατε ότι δεν πρέπει να βάζουμε ζεστό φαγητό στο ψυγείο;

Για να αποφύγουμε τη γρήγορη αποσύνθεση του φαγητού, αλλά και τη σωστή συντήρησή του, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω!
Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατήρησης του φαγητού είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε όσο είναι ζεστό στο ψυγείο.

Ένας απίστευτα λεπτομερής χάρτης του internet!



Αυτός ο απίστευτα περίπλοκος χάρτη παρουσιάζει την κρυφή γεωγραφία του Διαδικτύου, μετατρέποντας σε γη τις πιο διάσημες ιστοσελίδες, εμφανίζει τα ρεύματα των spam, και πολλά άλλα.

Οι αρχαίοι Γιαπωνέζικοι πάπυροι των μαχών με ... πορδές!


Λίγο-πολύ είναι γνωστό πως οι Γιαπωνέζοι είναι ένας λαός με ίσως τις πιο παράξενες συνήθειες του πλανήτη. Για παράδειγμα, τους αρέσει να γλύφουν πόμολα, να φοράνε εσώρουχα στο κεφάλι ή να συμμετέχουν σε γελοίες εκπομπές. Αυτό που θα δείτε παρακάτω όμως δεν εξηγεί κάπως αυτήν τους εμμονή με τα παράξενα πράγματα.

Χάρη σε μια πρόσφατη ανακάλυψη, κάπου στην περίοδο Έντο στην Ιαπωνία (1603-1868) δημιουργήθηκε ο πάπυρος he-gassen (γιαπωνέζικα: 屁合戦) που μεταφράζεται "Η μάχη της Πορδής". Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα. Οι αρχαίοι πάπυροι απεικονίζουν διάφορες μάχες με πορδές που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή.

Πώς συμπεριφέρθηκαν στην κρίση οι πλούσιες χώρες ;

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την πτώση του ΑΕΠ ανάμεσα στο Q1 2008 και Q2 2009.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Ιαπωνία, λόγω καθίζησης του παγκόσμιου εμπορίου.

Δεύτερη ήρθε η Μ. Βρετανία, λόγω της μεγάλης εξάρτησής της από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος και επλήγη σφοδρά.

Η Γερμανία δεν πήγε πίσω, τσίμπησε ένα -6.8%, ενώ η Ιταλία τα πήγε χάλια, όπως και το ΗΒ και συνεχίζει ακόμα. Καλύτερα απ' όλες τα πήγαν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.


Peak to trough

Η ψυχή και το εγώ



Το εγώ χαίρεται όταν νιώθουμε την ενότητα με τους άλλους Η ψυχή δεν έχει ανάγκη να αισθάνεται ξεχωριστή .
επειδή η ψυχή γνωρίζει ότι είμαστε όλοι ένα.
Κανείς δεν είναι πιο ξεχωριστός από κανέναν  άλλο.
Το εγώ όμως έχει ανάγκη να συγκρίνει και να αισθάνεται ανώτερο.
Οταν το εγώ είναι βασιλιάς , εσύ είσαι δούλος.
Οταν η ψυχή είναι  βασιλιάς εσύ είσαι ελεύθερος.
Μόνο η ψυχή μπορεί αληθινά να σε καθοδηγήσει. 
Μόνο η ψυχή αγαπά αληθινά.

Η Αιχμή Του Δόρατος

eik.06

Το Fer De Lance (Η Αιχμή του Δόρατος) είναι ένα βιβλίο του Tom Bearden Lt. Col. T.E. Bearden (retired). Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για τον υπόγειο ενεργειακό πόλεμο που μαίνεται, φυσικά χωρίς οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους. Όσοι διαβάζουν στα περιοδικά, στα βιβλία και στο internet θέματα Στρατηγικής είναι ακόμα πιο νυχτωμένοι γιατί βλέπουν μόνο το πραγματικό θέατρο των εξοπλισμών. Όλα αυτά θα βγουν στην φόρα στο δεύτερο μέρος του Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«In 1999, the Earth’s first strategic sub-space war was silently fought and won…» Fer-de-Lance, Tom Bearden
Στη δεκαετία του 1930, ο Tesla ανακοίνωσε άλλα παράξενα και τρομερά όπλα: μια ακτίνα θανάτου, ένα όπλο που μπορούσε να καταστρέψει εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες αεροσκάφη σε εκατοντάδες μίλια εύρος και το τελευταίο όπλο του για να τελειώσει όλους τους πολέμους – την ασπίδα Tesla, την οποία δε μπορούσε να διαπεράσει τίποτα. Ωστόσο, αυτή τη φορά κανείς πλέον δεν έδινε σημασία στην ξεχασμένη μεγάλη ιδιοφυία. Ο Tesla πέθανε-δολοφονήθηκε [7] το 1943 χωρίς ποτέ να αποκαλύψει το μυστικό αυτών των μεγάλων όπλων και εφευρέσεων.
Δυστυχώς, σήμερα, το 1981, η Σοβιετική Ένωση έχει ανακαλύψει εδώ και πολύ καιρό και χρησιμοποιεί ως οπλικό σύστημα τα Βαθμωτά Πεδία του Tesla. [6]

Το Σκάνδαλο Max Merten και οι Απλήρωτες Γερμανικές αποζημιώσεις


Οι ανιστόρητοι νεοέλληνες δεν γνωρίζουν εκτός πολλών σημαντικών για την επιβίωση τους, ούτε και τα γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Όμως ξέρουν τα σκυλάδικα, να βγάζουν τα προσωπικά τους στην φόρα σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και να χειρίζονται το iPhone! Αναλύω παρακάτω με την βοήθεια των εφημερίδων, (όλα αυτά που διαβάζεις έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο τύπο αλλά και στον ηλεκτρονικό, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο) το γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Το ποσόν που μας χρωστάει η Γερμανία φθάνει με τον μέσο τόκο στο 1 τρισεκατομμύριο σήμερα !!!
Οι νεοέλληνες σήμερα θεωρούν “εθνάρχη” έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα. Ούτε πως έγινε βουλευτής προπολεμικά, ούτε για τις βόλτες στην Ομόνοια, ούτε τι έγινε με την θητεία του, ούτε για την παρέα με ώριμες κυρίες του Κολωνακίου σε παλαιό ξενοδοχείο, ούτε για τον Ευταξία, ούτε για την άριστη σχέση του με τις “Μυστικές Εταιρείες” [1] και τους Αμερικανούς, ούτε τι έκανε στην κατοχή, ούτε για τον ρολογά, ούτε για τους Βούλγαρους, ούτε για το Άστορ, ούτε για του τι σήμαινε η βαθειά τομή στο σύνταγμα, ούτε για το Τριαντάφυλλο.

ΚΟΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ - ο ρόλος της δυαδικότητας.-

Ο κόσμος όπως τον αντιλαμβανόμαστε αποτελείται από σφαίρες προσωπικών πραγματικοτήτων και υποσφαίρες αυτών,
 
οι οποίες όλες εσωκλείονται μέσα στις μεγαλύτερες σφαίρες...
 

 
 
 

 
 
...ενώ παράλληλα οι μικρότερες υποσφαίρες συγχωνεύονται
με άλλες σε κοινά σημεία τομής, ανάλογα με την ενέργεια η οποία δίνεται 
σε κοινούς τομείς.
 
Οι κοινοί τομείς έλκουν ο ένας τον άλλο ως τα Όμοια
[άνθρωποι με κοινές πεποιθήσεις]
 
 ή τα αντίθετα...
 
[άνθρωποι με συπληρωματικούς διδακτικούς ρόλους - Θύτης + Θύμα].

Κι όμως, το μη συγχρονικό... είναι συγχρονικό.-


Πιο νωρίς ή πιο αργά για μία κατάσταση;!
 
Και ποιος το ξέρει αυτό στα σίγουρα;!
Μήπως η «Μη – Συγχρονικότητα»
 
είναι σε κάποιες περιπτώσεις απόλυτα Συγχρονική;!




Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να ψυχανεμιστούμε τους

Συμπαντικούς Νόμους,


 τη Φυσική Νομοτέλεια όλων των πραγμάτων,

ότι μπορούμε να αντλήσουμε σοφία


από τις εμπειρίες μας ώστε να συμπλεύσουμε με τους Νόμους,


να γίνουμε ένα με τη Νομοτέλεια,
να κάνουμε τις Συμπαντικές Δυνάμεις

να δουλέψουν κυριολεκτικά για εμάς,
όταν φυσικά σεβόμαστε την Ελεύθερη Βούληση

και ενεργούμε με Αγνή Πρόθεση
για το Ανώτερο Καλό όλων των εμπλεκομένων…

Οτιδήποτε συμβαίνει, συμβαίνει πρώτα μέσα σε μας......




Όταν είσαι κάπου και νιώθεις χαρά φαίνεται ότι αυτή η χαρά έρχεται απέξω. Στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό, η χαρά βρισκόταν μέσα σου και το εξωτερικό ερέθισμα είναι απλώς η αφορμή που βοήθησε τη χαρά να βγει προς τα έξω.

Οι καταστάσεις και τα γεγονότα είναι απλώς οι αφορμές με τις οποίες εκφράζουμε τα πράγματα που είναι κρυμμένα μέσα μας, δεν είναι οι αιτίες που προκαλούν κάτι μέσα μας είναι αντανακλάσεις. 

Οτιδήποτε συμβαίνει, συμβαίνει πρώτα μέσα σε μας, και ο εξωτερικός κόσμος είναι απλώς η αφορμή με την οποία βγαίνουν έξω και εκδηλώνονται τα συναισθήματα.

Γι αυτό και το φως του ήλιου σε γεμίζει με τόση αισιοδοξία γιατί σου θυμίζει το δικό σου εσωτερικό φως.

Θάνατος… κομμάτι της ζωής μας.


thanatos
Στην πορεία της ζωής μας έχουμε την τάση να συσσωρεύουμε πράγματα γύρω μας θεωρώντας ότι θα είναι για πάντα δικά μας. Το ίδιο κάνουμε και με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας. Δηλαδή, αρνούμαστε να δεχθούμε την ρευστότητα της ίδιας της ανθρώπινης φύσης από φόβο. Έτσι, όταν αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή να βιώσουμε μια απώλεια, η θλίψη και ο φόβος μας καταρρακώνουν.
Η απώλεια ενός ατόμου που μέχρι πρότινος είχε ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας προκαλεί ένα υπαρξιακό κενό. Είναι μια τρύπα στο χωροχρόνο της ζωής μας και μας κάνει να αναγνωρίσουμε τη σημασία αυτού του ατόμου στη ζωή μας. Είναι συχνό το φαινόμενο καθώς η ζωή τρέχει να μην δίνουμε τον χρόνο που θέλουμε και να μην λέμε αυτά που αισθανόμαστε στους αγαπημένους μας αλλά και στα άτομα με τα οποία έχουμε οικειότητα. 

Πίστη… που σκοτώνει

pisti

Σχεδόν κάθε άνθρωπος στη γη έχει πνευματικές αναζητήσεις και θέλει να πιστέψει σε κάτι ανώτερο από αυτόν. Ο καθένας μας διοχετεύει αυτή του την ανάγκη διαφορετικά. Κάθε άτομο, συνήθως στην παιδική ηλικία, παρακινείται να υιοθετήσει τη θρησκεία των προγόνων του. Στην πορεία της ζωής όμως πολλά άτομα, για διάφορους λόγους, επιλέγουν άλλους τρόπους για να εκφράσουν ή να ερμηνεύσουν την πίστη τους.
Αυτή η εσωτερική ανάγκη κάποιων ανθρώπων να πιστέψουν κάπου, επιτρέπει σε μερικά «χαρισματικά» άτομα με μεγάλη πειθώ, να γίνουν δημιουργοί νέων θρησκειών ή να δημιουργήσουν παρακλάδια γνωστών θρησκειών και να αποκτήσουν πολυπληθείς οπαδούς` να γίνονται αντικείμενο λατρείας, να στήνουν τελετές και να υπόσχονται στους οπαδούς τους μια νέα μορφή πνευματικής ανάπτυξης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα υπάρχει αφθονία τέτοιων ανθρώπων που προσπαθούν να αναπτύξουν τελετουργίες και που χαρακτηρίζονται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ως περίεργοι και γραφικοί.

Σας «άρπαξε» η κατσαρόλα; Ετσι θα την κάνετε να αστράψει!

Σας «άρπαξε» η κατσαρόλα; Ετσι θα την κάνετε να αστράψει!

Μήπως ξεχαστήκατε και κάψατε το φαγητό με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας;
Μην ανησυχείτε. Εχουμε να σας προτείνουμε αρκετές λύσεις. Εσείς απλώς διαλέξτε ποια προτιμάτε ανάλογα τα συστατικά των υλικών.
Αρχικά, βάλτε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μαζί με λίγο υγρό πιάτων και αφήστε το να βράσει για δυο λεπτά. Έπειτα, αφήστε για μισή ωρίτσα να «μουλιάσει» και με μια ξύλινη κουτάλα ή βουρτσάκι βγάλτε τα υπολείμματα. Αν χρειαστεί και άλλο τρίψιμο, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι. Μπορεί το κάψιμο να βγει αμέσως και να μη χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα