Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Όταν κρατούσαν αιχμάλωτο τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος


Τον Ιούλιο του 1866, ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Κρήτη που είχε ξεσηκωθεί και...
ζητούσε ένωση με την Ελλάδα και οι Τούρκοι κατέσφαζαν τους επαναστάτες, στα Φιλιατρά ο υπουργός των 

Οικονομικών και μετέπειτα πρωθυπουργός, Σωτήρης Σωτηρόπουλος, συλλαμβάνεται από το λήσταρχο Μήτσο Λαφαζάνη και παραμένει σε αιχμαλωσία επί έναν και πλέον μήνα!

Ο ΜΗΝΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ



Γ Τσαρούχης

 Ονομασίες 

Ο Ιανουάριος πήρε το όνομά του από τον Ιανό, θεό κάθε αρχής στη ρωμαϊκή μυθολογία. Όπως αναφέρει σχετικά και ο Ηλίας Αναγνωστάκης:

Το νόμισμα στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο


Η ιστορία του νομίσματος
Το χρήμα χρησιμοποιείται σε όλες τις εποχές προς όλες τις κατευθύνσεις και για όλους τους σκοπούς. Η από­κτησή του υπήρξε εδώ και πολλούς αιώνες μία από τις κύριες επιδιώξεις των ανθρώπων. Τα νομίσματα αποτελούν μια βασική μονάδα μέτρησης του χρήματος. Τα νομίσματα άλλαξαν, μεταβλήθηκαν, προσαρμόστηκαν στις εκάστοτε αλλαγές που προκάλεσαν ή προκλήθηκαν από διαφορετικές αιτίες παρακολουθώντας κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές συνθήκες.
Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μ. Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Το πολύτιμο μέταλλο έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά, το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής, που προστέθηκε αργότερα, έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του.

ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ- ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Πατέρας της Ιατρικής και μέγιστος των ιατρών χαρακτηρίζεται ο Ιπποκράτης, ο Δωριεύς που έγραψε στην ιωνική διάλεκτο και χρησιμοποίησε πρώτος στην Ιατρική το πείραμα, ανάγοντάς την από εμπειρική τέχνη σε επιστήμη. Χρυσή εποχή της Ιατρικής χαρακτηρίζεται το δεύτερο μισό του πέμπτου αιώνα π.Χ., κατά το οποίο ο Ιπποκράτης συνέγραψε πλήθος πονημάτων για φυσιολογία, ανατομία, παθολογία, θεραπευτική χειρουργική, μαιευτική και άλλες ειδικότητες και μίλησε πρώτος για το περιβάλλον σε σχέση με την υγεία. Προσκλήθηκε και συνέβαλε στην αντιμετώπιση του λοιμού των Αθηνών και για το λόγο αυτό τον στεφάνωσαν με χρυσό στέφανο. Ο Όρκος του παρέμεινε διαχρονικός. Και ο ίδιος, προφανώς τηρώντας κατά γράμμα την επιστήμη του, έφυγε αιωνόβιος.

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα, και η αλήθεια για τα Οργανικά / Βιολογικά!


organika-metallagmena
 Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας (σύμφωνα με τελευταίες αποδεικτικές έρευνες, βλ εδώ), αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, άλλα ευτυχώς μπορούμε τουλάχιστον να σας ενημερώσουμε για τον μοναδικό τρόπο που είναι ανά πάσα στιγμή στο χέρι σας για να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με μεταλλαγμένο η φυσικό τρόφιμο. Θα μιλήσουμε για τα κοινά συνηθισμένα οπωρολαχανικά που σχεδόν όλοι μας αγοράζουμε στις λαϊκές για το σπίτι μας.

Τέσσερις μύθοι σχετικά με το κρέας


think-about-eating-meat
1. Εφόσον τρώμε κρέας κάθε μέρα, πρέπει να είναι ωφέλιμο για μας, η τουλάχιστον ένα απαραίτητο μέρος της διατροφής μας. Στην πραγματικότητα, όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το κρέας είναι επιζήμιο για την υγεία μας και το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, επίσης επιτυγχάνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Μάθε τι τρως!



Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας 
αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον 
υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου. 

Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι 
το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από 
τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα , τα οποία τρέφονται μέσω
συνδεδεμένων σωλήνων 
στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.

ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!


“Η αγάπη, η χαρά, ο φόβος, η ευχαρίστηση, ο πόνος, ο εκνευρισμός, η έκπληξη κι ένα πλήθος ακόμα ανταποκρίσεων σε διάφορα ερεθίσματα παρατηρούνται στη συμπεριφορά των φυτών όπως και στων ζώων”. Αυτά είναι τα λόγια του Σερ Τζαγκάντις Τσάντρα Μπόζε, του πρώτου Ινδού που διακρίθηκε στην σύγχρονη επιστήμη και αναγνωρίστηκε σε διεθνή πλαίσια για τις μελέτες του στην φυσική, την φυσιολογία και την ψυχολογία.
plant faces
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πάτρικ Γκέντς, καθηγητή της βοτανολογίας στις Ινδίες, που έγραψε την Ζωή και το Εργο του Σερ Τζαγκάντις Τσάντρα Μπόζε, ήδη από το 1904, ο Μπόζε, με ανακοίνωσή του προς την Βασιλική Εταιρία της Αγγλίας, υπογράμμισε πως τα φυτά δεν είναι μια απλή πράσινη μάζα, αλλά ένα ζωικό σύνολο προικισμένο με ευαισθησία.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΖΩΑ-ΦΙΛΙΑ και ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ


©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Photo: ©ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...!
Το 99,9% των ανθρωπων ειναι αστατοι και δε μπορεις να τους εμπιστευθεις. Τα ζωα απο την αλλη πλευρα ειναι σταθερα και ποτε δεν θα εγκαταλειψουν εκεινον για τον οποιο εχουν δεσμευσει τις ζωες τους. Υπαρχει καμια απορια γιατι μετα αγαπαμε ολα τα ζωα περισσοτερο απο οτι θα καναμε για καθε ανθρωπο?


©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
©ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...!
Το 99,9% των ανθρωπων ειναι αστατοι και δε μπορεις να τους εμπιστευθεις. Τα ζωα απο την αλλη πλευρα ειναι σταθερα και ποτε δεν θα εγκαταλειψουν εκεινον για τον οποιο εχουν δεσμευσει τις ζωες τους. Υπαρχει καμια απορια γιατι μετα αγαπαμε ολα τα ζωα περισσοτερο απο οτι θα καναμε για καθε ανθρωπο?

7. Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!!Επίλογος: Χάος, συμπεριφορά Hurst-Kolmogorov, και αβεβαιότητα



                                        
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς γίνονται οι προγνώσεις καιρού; Αν νομίζετε πως πρόκειται για μετεωρολόγους που κοιτούν δορυφορικές φωτογραφίες ή χάρτες καιρού και υποθέτουν πώς θα κινηθεί ο καιρός, κάνετε λάθος. Οι καιρικές προγνώσεις γίνονται με μοντέλα καιρού (αυτά είναι παρόμοια με τα κλιματικά μοντέλα, αλλά λειτουργούν σε διαφορετικές κλίμακες και έχουν μερικές άλλες διαφορές). Ας δούμε πώς γίνεται.

6. Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Η Προληπτική Δράση!!


                                    

«Ακόμα κι αν η επιστήμη δεν έχει καταλήξει ως προς την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή», λέει ένα επιχείρημα που ακούμε συχνά, «δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε κάποιο πρόβλημα· πρέπει να λάβουμε δράση προληπτικά».
Καταρχήν πρέπει να αποφασίσουμε για τι συζητάμε. Αν συζητάμε για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να τεκμηριωθεί πως υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, τότε το επιχείρημα δεν έχει θέση στη συζήτηση· είναι εντελώς άσχετο. Αυτό συζητάμε ως τώρα. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Το πως οι ανθρώπινες δραστηριότητες βλάπτουν το περιβάλλον είναι πολύ σοβαρό θέμα, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό θέμα, και με κανένα τρόπο δεν αλλοιώνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

5. Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Η Επιστημονική Συναίνεση

                                                                   


"[Ο] πλανήτης απ' όπου ερχόταν ο μικρός πρίγκιπας είναι ο αστεροειδής Β-612. Τον αστεροειδή αυτό τον είδε μόνο μια φορά στο τηλεσκόπιο, στα 1909, ένας τούρκος αστρονόμος. Όταν έκανε την ανακάλυψή του, ο αστρονόμος την ανακοίνωσε σ' ένα διεθνές συνέδριο αστρονομίας και την απέδειξε μαθηματικά. Μα κανένας δεν τον πίστεψε γιατί φορούσε βράκα και φέσι.... Ευτυχώς για τη φήμη του αστεροειδή Β-612, ένας τούρκος διχτάτορας υποχρέωσε το λαό του να ντύνεται ευρωπαϊκά, αλλιώς η ποινή θα ήταν θάνατος. Κι έτσι στα 1920 ο αστρονόμος ξανάκανε την ανακοίνωσή του, φορώντας τώρα ένα πολύ κομψό ένδυμα. Κι όλος ο κόσμος συμφώνησε με την άποψή του αυτή τη φορά."
―Antoine de Saint-Exupéry, "Ο μικρός πρίγκιπας" [1]

4. Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Τα Κλιματικά Μοντέλα


                                        
 «Υπάρχει σημαντική πεποίθηση ότι τα μοντέλα γενικής κυκλοφορίας ατμόσφαιρας-ωκεανού παρέχουν πιστευτές ποσοτικές εκτιμήσεις της μελλοντικής αλλαγής κλίματος, ειδικά σε κλίμακες ηπειρωτικές ή μεγαλύτερες.»
―IPCC Fourth Assessment Report, The Physical Science Basis, p. 591 [1]
«Η έκθεση του IPCC ... αναφέρει ξεκάθαρα ότι η ανίχνευση και αιτιολόγηση των κλιματικών αλλαγών είναι δυνατή με ξεκάθαρο τρόπο σε ηπειρωτικές κλίμακες και μεγαλύτερες.»
―Gavin Schmidt, γνωστός κλιματολόγος [2]

3.Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Το Κλίμα Που Αλλάζει



 «Σημαντική αλλαγή κλίματος, επί του παρόντος ανεξήγητη για μας, πρέπει να έχει λάβει χώρα στις περιοχές γύρω από το βόρειο πόλο, λόγω της οποίας η ένταση του κρύου που επί αιώνες απέκλεισε τις βόρειες θάλασσες σ' ένα αδιαπέραστο φράγμα πάγου, τα τελευταία δύο χρόνια έχει μειωθεί πολύ.»
―Πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας προς το Ναυαρχείο του Ηνωμένου Βασιλείου, 20 Νοεμβρίου 1817 [1]

2.Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Τα Ακραία Φαινόμενα




«Καθώς χάραξε η αυγή, σηκώθηκε από τον ορίζοντα ένα μαύρο σύννεφο.... Όλη μέρα ο νότιος άνεμος φύσαγε..., κατέκλυζε το όρος στο νερό, σύντριβε τους ανθρώπους σα μάχη. Κανείς δεν έβλεπε τους δικούς του, δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον μες στο χείμαρρο.... Έξι μέρες κι επτά νύχτες μάστιζαν ο άνεμος και η θύελλα, και η μπόρα ισοπέδωνε τη γη. Την έβδομη μέρα, η καταιγίδα ήταν σαν πόλεμος, πάλευε σαν γυναίκα που γεννά μες στον ιδρώτα. Η θάλασσα ηρέμησε κι έμεινε ακίνητη, ο ανεμοστρόβιλος και ο κατακλυσμός σταμάτησαν. Κοιτούσα γύρω μου όλη μέρα. Όλα ήταν ήσυχα. Οι άνθρωποι είχαν γίνει λάσπη. Η γη ήταν επίπεδη σαν στέγη. Άνοιξα μια θυρίδα και φρέσκος αέρας και φως έπεσε στο πρόσωπό μου. Γονάτισα κι έκλαψα, και τα δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλά μου σαν ρυάκι.»
―Γκιλγκαμές XI:96–137 [1]
«Ἦν δὲ ἡ χάλαζα καὶ τὸ πῦρ φλογίζον ἐν τῇ χαλάζῃ. Ἡ δὲ χάλαζα πολλὴ σφόδρα σφόδρα, ἥτις τοιαύτη οὐ γέγονεν ἐν Aἰγύπτῳ ἀφ' οὗ γεγένηται ἐπ' αὐτῆς ἔθνος. Ἐπάταξεν δὲ ἡ χάλαζα ἐν πάσῃ γῇ Aἰγύπτου ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους, καὶ πᾶσαν βοτάνην τὴν ἐν τῷ πεδίῳ ἐπάταξεν ἡ χάλαζα, καὶ πάντα τὰ ξύλα τὰ ἐν τοῖς πεδίοις συνέτριψεν ἡ χάλαζα.»

1.Δεν Υπάρχει Καμμιά Απολύτως Ένδειξη Ότι Συμβαίνει Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή.....Με Αποδείξεις!!! Το Λιώσιμο Των Πάγων



Σ' αυτό το κείμενο υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ένδειξη ότι συμβαίνει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή. Εξηγούμε ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση, και σας καλούμε να ελέγξετε την αιτιολόγησή μας.
Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή; Οι απαντήσεις που ως τώρα έχουμε δει σ' αυτό το ερώτημα περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Οι πολικοί πάγοι λιώνουν.
  • Τα ακραία φαινόμενα γίνονται συχνότερα.
  • Η μέση θερμοκρασία της γης αυξάνεται.
  • Θυμόμαστε τον καιρό της παιδικής μας ηλικίας αλλιώς.
  • Τα υπολογιστικά μοντέλα προβλέπουν περαιτέρω αύξηση στο μέλλον.
  • Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή.
  • Όσο το ζήτημα είναι αμφιλεγόμενο, θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα.
Στις επόμενες σελίδες εξετάζουμε αυτά τα επιχειρήματα ένα-ένα. Δείχνουμε πως μερικά είναι εντελώς λάθος· και πως μερικά άλλα μπορεί να είναι σωστά αλλά δεν αποτελούν ένδειξη πως υπάρχει ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή.

Φωτοβολταϊκό απόδοσης 44%, κάπου, κάποτε, άλλοτε, μόνο τότε



Περιχαρείς οι Πράσινοι για την είδηση. Και δεν καταλαβαίνουν 4-5 πράγματα (που, αν τα καταλάβαιναν δεν θα έπρεπε να είναι περιχαρείς).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα