Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Tsipras_

Με μία έξοχη πολιτική κίνηση ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που τρέλανε κυριολεκτικά δανειστές, αντιπολίτευση και όλο το μνημονιακό δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο, ντόπιο και ξένο. Δεν έβαλε το ερώτημα «Μέσα ή Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση,» δεν έβαλε το ερώτημα “Ευρώ ή Δραχμή”, όπως θα εύχονταν η αντιπολίτευση και οι δανειστές. 
Έθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στο λαό. Εγκρίνετε τα μέτρα που μας ζητούν να εφαρμόσουμε, ναι ή όχι; 
Γιατί όμως πήρε αυτή την απόφαση;

Τούτη την ώρα ας είμαστε ειλικρινείς

/var/www/rednotebook.gr/httpdocs/wp content/uploads/2015/06/150627 tsipras dilosi1


του Γιώργου Νικολαΐδη

Ας είμαστε ειλικρινείς: μετά και τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και τη μεταμεσονύκτια προκήρυξη του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, το θολό τοπίο των προηγούμενων ημερών ξεκαθάρισε και σε μεγάλο βαθμό διαφάνηκαν οι βασικές συντεταγμένες των ημερών.
  • Είναι προφανές λοιπόν πια πως η κυβέρνηση δέχτηκε κατ’ επανάληψη ένα νέο μνημόνιο1 και ύστερα από αυτό ένα χειρότερο και μετά ένα ακόμα χειρότερο, υπαναχωρώντας κατ’ επανάληψη και άρδην από τα προεκλογικώς υπεσχημένα. Παρ’ όλα αυτά όμως η διαπραγμάτευση ανατινάχτηκε από τους δανειστές και παρά την υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς.
  • Είναι ακόμα προφανές πως δανειστές/θεσμοί/τρόικα δεν ενδιαφέρονταν τελικά για τις ακριβείς χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις της όποιας νέας δανειακής συμφωνίας. Εκείνο που ζητήθηκε από τα κόμματα της κυβέρνησης ήταν η πολιτική ταπείνωση: να διακηρύξουν δηλαδή ότι ήταν πεπλανημένα την πενταετία που αντιστέκονταν στα μνημόνια, δηλώνοντας ταυτόχρονα πίστη και υποταγή στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της νέας ευρωπαϊκής εποχής. Γι’ αυτό άλλωστε και τα σημεία τριβής ήταν πολύ περισσότερο «θεσμικά» από όσο «οικονομικά»: η μείωση της γενικής άμεσης φορολογίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας όπως η ενέργεια και η ναυτιλία, η απορύθμιση περαιτέρω της αγοράς εργασίας, η εξάλειψη των ελάχιστων εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας όπως το ΕΚΑΣ και οι συντάξεις, ο διεθνής προσανατολισμός της χώρας.2

Τι σκέφτεται ο σκύλος σου για σένα; Διαβάστε το και θα βουρκώσετε…

Τι σκέφτεται ο σκύλος σου για σένα; Διαβάστε το και θα βουρκώσετε…
Αγαπημένο μου αφεντικό,
Eίμαι ο σκύλος σου κι έχω κάποια πράγματα να σου ψιθυρίσω στο αυτί. Ξέρω πως η ζωή σου είναι πολυάσχολη και κινείται με τρελούς ρυθμούς.
Πολύ συχνά σε βλεπω να τρέχεις από εδώ κι από εκεί, δίχως να τα προλαβαίνεις όλα.
Άραγε, έχεις συνειδητοποιήσει ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή τη ζωή; Ότι δεν είναι καν πράγματα αλλά στιγμές;
Κάθεσαι εδώ κι ώρες στον υπολογιστή σου. Άφησε για λίγο την οθόνη και κοίταξέ με. Βρίσκομαι ακριβώς δίπλα στα πόδια σου και σε παρακολουθώ με προσοχή. Βλέπεις πως σε κοιτώ; Βλέπεις τα μάτια μου;
Είναι ελαφρώς συννεφιασμένα. Είναι κάτι που έρχεται με την ηλικία. Μεγαλώνω κι εγώ όπως κι εσύ. Έχουμε αρχίσει να γκριζάρουμε και οι δύο. Εσύ στους κροτάφους κι εγώ γύρω από τη μουσούδα.
Χαμογέλασε μου λίγο! Το λατρεύω αυτό το χαμόγελο! Βλέπω αγάπη στα μάτιασου. Εσύ, άραγε, τι βλέπεις στα δικά μου;
Βλέπεις πως σ” αγαπάω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο;

Η προφητεία


ΕΙΚΟΝΑ---Ευρώ,-βόμβα
Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα, εάν παραμείνει ως έχει, ενώ οι αντοχές του δοκιμάζονται από την ελληνική κρίση, όπως επίσης η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης – τυχόν «διάρρηξη» της οποίας θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το δολάριο και τον πλανήτη
.
“Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο – ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν.
Η άποψη αυτή πηγάζει από τη αντίληψη πως, οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία (ιδιαίτερα, φαινόμενα όπως ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια και οι διάφορες ελλείψεις – καταστάσεις που κατά κανόνα όλοι οι άνθρωποι απεχθάνονται), αποτελεί αποτέλεσμα άμεσου σχεδίου ορισμένων ισχυρών ανθρώπων ή ομάδων” (K.Popper).
.

Άρθρο

Για να προβλέψει κανείς τα σημερινά ή/και τα μελλοντικά προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς επίσης του κοινού νομίσματος, αρκούσε ανέκαθεν η κοινή λογική. Δεν ήταν δηλαδή απαραίτητο να είναι προφήτης ή οικονομολόγος, γεγονός που αποδεικνύεται από ένα άρθρο του 1992, πολύ πριν υιοθετηθεί το ευρώ (πηγή) – από το έτος ουσιαστικά που  αποφασίσθηκε η θεσμική οικοδόμηση της νομισματικής ένωσης.
Ειδικότερα το κεντρικό πρόβλημα του ευρώ, το «προπατορικό αμάρτημα» όπως αποκαλείται, είναι το ότι αφαιρεί από τις χώρες που το υιοθετούν τη δυνατότητα να ασκούν τη δική τους νομισματική πολιτική, χωρίς να τους παρέχει κάποιο «υποκατάστατο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – έναν μηχανισμό δηλαδή, ο οποίος να μεταφέρει χρήματα μεταξύ των περιοχών που δεν αποτελούν ανεξάρτητα κράτη, αφού δεν μπορούν πλέον να υποτιμήσουν τα νομίσματα τους.
Εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η οποιαδήποτε οικονομική κρίση ξεσπάει, η οποία εμφανίζεται νομοτελειακά, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί – με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένο το ή τα μέλη που «προσβάλλονται» να αποχωρούν, οπότε να διαλύεται η ένωση.

Γιαγιά λιποθύμησε στην ουρά για το ATM – Παραίτηση του Υπουργού Υγείας ζητάει ο Σαμαράς!

atm_oures1
«Θέμα χρόνου οι ουρές στα ΑΤΜ να πνιγούν στο αίμα αθώων πολιτών» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή το σοκαριστικό περιστατικό λυποθυμίας 75χρονης έφηβης έξω από τράπεζα στη Σταδίου.
Ακολουθούν όλες οι σημερινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού:
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ανεύθυνη επιλογή του δημοψηφίσματος έσυρε την χώρα σε μία κατάσταση που κάνει πλέον τη Βενεζουέλα να μοιάζει με παράδεισο.
Δεν φτάνει που κάνανε τον κόσμο να συρρέει στις τράπεζες και στα supermarkerts για να τα καταφέρει να επιβιώσει στον εφιάλτη που έρχεται, ήταν τόσο ανεύθυνοι που δεν λάβανε και κανένα προληπτικό μέτρο ασφαλείας ώστε να προστατευθεί ο κόσμος.
Φτάσαμε σε σημείο να λιποθυμάνε πολίτες που βρίσκονται ακόμη στον άνθο της νιότης τους.
Η χθεσινή λιποθυμία αθώας νεαρής έξω από τράπεζα στη Σταδίου ήταν απλά η αρχή του δράματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΟ - Προστατευτικό Επίπλων πανευκολα με δυο υλικα !



Πολλές φορές οι καθημερινής χρήσης ξύλινες επιφάνειες, (τραπέζια, γραφεία κλπ) γεμίζουν γδαρσίματα και μικρογρατζουνιές, σε κάποια σημεία το ξύλο "ασπρίζει" και γενικά η όψη τους φαίνεται ιδιαίτερα φθαρμένη ακόμη κι αν δεν πρόκειται για ιδιαίτερα παλιά έπιπλα.

Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε αισθητά την όψη τους, φτιάξτε μόνοι σας ένα προστατευτικό-γυαλιστικό από λευκό ξύδι και ελαιόλαδο.

"ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"




ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, 
Η ΟΧΙ !!!


Image

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΩΡΙΜΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ...
ΙΣΩΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ "ΤΙΜΗΣ" ΜΑΣ ...
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ... 
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ...
ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ...

Πόσο χρόνο ?


Σε κάθε τι, επενδύουμε ανάλογο χρόνο. Για τον χρόνο που επενδύουμε σε κάθε τι, οδηγός μας είναι ο στόχος μας. Έτσι κάθε στόχος, μας οδηγεί στον ανάλογο χρόνο.


Όμως τον χρόνο μας, τον κάνουμε χρήση αντιστρόφως ανάλογα σε ότι αφορά εμάς και την εσωτερική μας αναζήτηση και έρευνα.
Εκεί σε αυτόν τον δρόμο τα θέλουμε όλα στη στιγμή. Τα θέλουμε όλα στο εδώ και τώρα, αγνοώντας απόλυτα την πραγματική διάσταση τόσο του χρόνου, αλλά και του υποσυνείδητου μας.
Δηλαδή ένας άνθρωπος που μπαίνει στον δρόμο της αυτογνωσίας και της Πνευματικής οδού, αυτό που απαιτεί είναι να αποκτήσει ένα «μαγικό ραβδάκι» που αυτόματα θα ενεργοποιεί τα θέλω του ή τις σκέψεις του. Ο κάθε άνθρωπος επειδή θεωρεί ότι όλα όσα βίωσε στην ζωή του, τον οδήγησαν στα δύσκολα σκαλιά του πόνου (και ναι σε κάποιους ανθρώπους είναι έτσι), θέλει με μαγικό τρόπο να τελειώσουν όλα. 

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΟ : «ERST GREXIT, DANN IXIT, SPEXIT, POXIT UND FREXIT»


Αποτέλεσμα εικόνας για Erst der Grexit dann Ixit, Spexit, Poxit und Frexit»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια από τις μεγαλύτερες γερμανικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η «Analyse + Aktion», ομολογεί ότι αυτή την στιγμή με την στάση της η γερμανικη κυβέρνηση γκρεμίζει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γραφοντα χαρακτηριστικά : «Erst der Grexit dann Ixit, Spexit, Poxit und Frexit», δηλαδή, «Πρώτα Γκρέξιτ, μετά Ίξιτ, (Ιταλία), Σπέξιτ, (Ισπανία), Πόξιτ, (Πορτογαλία) και Φρέξιτ, (Γαλλία)!
Η ίδια γερμανική ιστοσελίδα κατηγορεί με έντονο τρόπο την ίδια την Μέρκελ την οποία παρουσιάζει σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο να επαναλαμβάνει με αγωνία τις λέξεις, «Scheitert der Euro dann scheitert Europa», δηλαδή «Αποτυγχάνει το Ευρώ αποτυγχάνει και η Ευρώπη»!

Η αγάπη δεν είναι δοσοληψία...


 Σαν άνθρωποι (το... ως σηκώνει μεγάλη κουβέντα), έχουμε την τάση να ποσοτικοποιούμε τα πάντα. Από τις συναλλαγές μας στο σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες έως τα συναισθήματα που εξωτερικεύουμε στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε. 

 Δίνουμε τόσο όσο. Αγαπάμε γιατί μας αγαπάνε, φλερτάρουμε γιατί μας φλερτάρουν, μισούμε γιατί μας μισούν. Και όλα αυτά λες και υπάρχει μια αόρατη μεζούρα από πάνω μας που κινεί τα νήματα και κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την διαδικασία για τον εαυτό μας. Η μάλλον για τον εγωισμό μας...

 Έχω ζήσει σε σχέσεις (λέμε τώρα...) με το άλλο φύλο και έπιανα τον εαυτό μου να προσπαθεί να κουλαντρίσει, αν και αδόκιμος ο όρος, τα αισθήματα που μου γεννιόντουσαν με την καθημερινή επαφή. Έχω διαπιστώσει αντίστοιχα και άλλους ανθρώπους να το πράττουν αυτό. 

 Έχω δει ανθρώπους να λένε το κλασσικό, "ααα δε μπορώ να κάνω εγώ πάντα το πρώτο βήμα" ή το άλλο το δημοφιλές "εγώ πήρα τηλέφωνο, σειρά του-της να το κάνει" και αναρωτιέμαι. 

 Από που πηγάζει η ανάγκη μας να αγαπιόμαστε και να αγαπάμε άκοπα και χωρίς προσπάθεια? Που το γράφει πως για να δώσουμε θα πρέπει να πάρουμε? Εναντιονόμαστε και καλά στον καθωσπρεπισμό των άλλων και τον δικό μας τον βαφτίζουμε "αξιοπρέπεια"...

Αν γύριζε ο χρόνος πίσω...


Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν σίγουρα πιο διαλλακτικός... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν και πιο αποφασιστικός και πιο άμεσος... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν πιο ξεκάθαρος. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν σίγουρα πιο σκληρός. Οι αποφάσεις που θα έπαιρνα θα ήταν με γνώμονα το δικό μου καλό και όχι (όπως σε αρκετές περιπτώσεις έχει γίνει έως τώρα) για το καλό των άλλων... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα έλεγα λέξεις που δεν είπα και δεν θα έλεγα λέξεις που είπα... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν σίγουρα πιο τολμηρός... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα προσπαθούσα να κάνω πιο απλά τα πράγματα και σίγουρα να μην τα μπερδεύω... Θα έβαζα σίγουρα το προσωπείο του άτεγκτου ανθρώπου που δεν λογαριάζει συναισθήματα και σκιρτήματα... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω οι διαφορές μου με τους άλλους ανθρώπους θα ήταν σίγουρα λιγότερες γιατί θα έκανα μερικά βήματα πίσω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις... Η ξεροκεφαλιά άλλωστε δεν βοηθάει πάντα (!). Αν γύριζε ο χρόνος πίσω το βλέμμα μου θα ήταν πιο μαλακό με σκοπό να φέρω τους συνανθρώπους μου πιο κοντά μου...  Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήταν τρόπος ζωής για μένα η καλοπέραση αλλά όχι στις πλάτες άλλων ανθρώπων... Για όλα άλλωστε υπάρχει η «χρυσή τομή»... Αν γύριζε ο χρόνος πίσω οι φιλίες μου θα ήταν ακόμη πιο δυνατές γιατί οι φίλοι που έχω τώρα (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) είναι εξαιρετικοί άνθρωποι... Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα ήμουν πιο χαλαρός με το γυναικείο φύλο και όχι τόσο Μεταξάς (όλο όχι και όχι...) Αν όμως γύριζε ο χρόνος πίσω θα ήμουν και πιο προσεκτικός με τις γυναίκες...

Αγάπη και Ελευθερία... και τα δυο φτερά είναι αναγκαία


Όταν είσαι μόνος, νιώθεις μοναξιά, νιώθεις να σου λείπει ο άλλος. Η ζωή σου μοιάζει μισή. Χάνει τη χαρά, χάνει τη ροή, το άνθισμα. Παραμένει υποσιτισμένη. Αν είσαι με άλλον, τότε προκύπτει ένα καινούργιο πρόβλημα, γιατί ο άλλος αρχίζει να καταπατά τον χώρο σου. Αρχίζει να σου βάζει όρους, να ζητάει πράγματα από σένα, αρχίζει να καταστρέφει την ελευθερία σου κι αυτό πληγώνει. Και μέχρι τώρα η ανθρωπότητα έχει ζήσει με τέτοιο τρελό τρόπο, που μόνο μία ανάγκη μπορείς να ικανοποιήσεις: Μπορείς να είσαι ελεύθερος, μόνον αν εγκαταλείψεις την ιδέα της αγάπης. Αυτό κάνουν οι μοναχοί και οι καλόγριες όλων των θρησκειών: Εγκατέλειψε την ιδέα της αγάπης και είσαι ελεύθερος.

Δεν υπάρχει κανένας για να σε εμποδίσει, δεν υπάρχει κανένας για να ανακατευτεί μαζί σου, κανένας για να έχει απαιτήσεις, κανένας για να σε κατέχει. Τότε όμως η ζωή γίνεται κρύα, σχεδόν νεκρή.

Δεν υπάρχει χορός ούτε χαρά ούτε τραγούδι. Όλα τα τραγούδια έχουν εξαφανιστεί, κάθε χαρά έχει πεθάνει. Είναι παράλυτοι. Πώς μπορούν να χορέψουν; Είναι ανάπηροι. Πώς μπορούν να χορέψουν; Δεν υπάρχει τίποτα για να χορέψουν. Οι ενέργειές τους είναι κολλημένες, δεν ρέουν πια. 

Για τη ροή χρειάζεται ο άλλος. Χωρίς τον άλλο δεν υπάρχει ροή.Και η πλειοψηφία της ανθρωπότητας έχει προτιμήσει την αγάπη κι έχει εγκαταλείψει την ιδέα της ελευθερίας. Τότε οι άνθρωποι ζουν σαν σκλάβοι. 

Ο άντρας έχει υποβιβάσει τη γυναίκα σε πράγμα, σε είδος και το ίδιο έχει κάνει και η γυναίκα με τον δικό της επιδέξιο τρόπο: Έχει καταδυναστέψει όλους τους συζύγους.

Ο άντρας έχει υποβιβάσει τη γυναίκα σε σκλάβα και η γυναίκα έχει υποβιβάσει τον άντρα σε σκλάβο. Και φυσικά και οι δύο μισούν τη σκλαβιά και οι δύο της αντιστέκονται. Συνεχώς μάχονται και με την παραμικρή αφορμή αρχίζει η μάχη.

Στο βάθος όμως βρίσκεται η πραγματική μάχη: Η πραγματική μάχη βρίσκεται στο ότι και οι δύο αποζητούν την ελευθερία. Δεν μπορούν να το πουν τόσο ξεκάθαρα, μπορεί ακόμη και να το έχουν ξεχάσει εντελώς. Για χιλιάδες χρόνια, αυτός είναι ο τρόπος που έχουν ζήσει οι άνθρωποι. Έχουν δει τον πατέρα τους και τη μητέρα τους να έχουν ζήσει με τον ίδιο τρόπο, έχουν δει τους παππούδες τους να έχουν ζήσει με τον ίδιο τρόπο... 

Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος.....


Οι άντρες ήταν συγκεντρωμένοι γύρω απο το κασσετοφωνο και άκουγαν με προσοχή.Καθώς έμπιανα στο δωμάτιο του Βίκτορα ,άκουσα  μια δυνατή φωνή απο την κασέτα: "Είσαι μια θεική ύπαρξη ,πλασμένη κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση  της τελειότητας. Ζήσε τη ζωή που γεννήθηκες να ζήσεις και μη συμβιβαστείς  ποτέ με το φόβο"'. Η δύναμη  και η σιγουριά  με την οποία  μιλούσε εκείνη η φωνή  κυριολεκτικά  με μαγνήτισε.
Όταν τελείωσε  η ομιλία ρώτησα: "ποιός ήταν αυτός;που μπορώ και γω να βρω την κασσέτα ;
"Οι τρείς άντρες κοιτάχτηκαν  αμήχανα  και τελικά ο Βίκτορας  μου απάντησε : "Δεν ξέρω "." Πως γίνεται να μην ξέρεις;Δεν έχει ετικέτα η κασσέτα ;"
Αγόρασα την κασετα απο ενα  μαγαζί .
Στην πραγματικότητα   αγόρασα ενα καινούργιο πακέτο  με τρεις αδεις κασέτες  και αυτή ηταν η μια απο τις τρεις" αποκρίθηκε ο Βικτορας.
Όταν το πνεύμα θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου ,θα βρεί τον τρόπο .Δε χρειάζεται  να αγωνιζόμαστε για να έρθουμε σε επαφή με τους κατάλληλους  ανθρώπους ή τις διδασκαλίες τους.

«Το Εθνικό μας Χρέος και το Εθνικό μας Έλλειμμα»


Όταν τόσα χρόνια είχαμε πάρει δανεισμένα κεφάλαια από το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα και βρεθήκαμε στο όριο της απόδοσής αυτών των κεφαλαίων τότε μοιραία ακολούθησε η απομείωση του Εθνικού μας Χρέους, που μας επέβαλλαν οι «εταίροι» μας…τρομάρα τους…δια της ψυχολογικής βίας. Και μετά επικαλούνται τάχα την ανάγκη της πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας φυσικά με αυτά τα λόγια…..ότι πρέπει να πληρώσουν οι «δούλοι» δηλαδή ΕΜΕΙΣ…με τις αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Με απλό τρόπο κυλάνε το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε πλέον από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη….για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.
Όταν μπήκαμε λοιπόν στην Ε.Ο.Κ. ήμουν φανατικός αρνητής της ένταξης της χώρας μας στην Ε.Ε.…διότι η τότε (Ευρωπαική Ένωση)…δηλαδή μετά τον Πόλεμο είχε σχεδιάσει να φτιάξει αυτό το Νόμισμα που λέγεται σήμερα ΕΥΡΩ για να απορροφήσει όλα τα λαϊκά κεφάλαια και τότες θα στρέφονταν και στην Ελλάδα (γεωστρατηγικό σημείο ανατολής δύσης) για να της κόψουν το Χρέος…που θα της είχαν φορτώσει οι ίδιοι οι δανειστές της, με σκοπό να τραβήξουν από όλους τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα είχαν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά.

Γιατί αυτή η εποχή είναι του Ανθρώπου και του Θεού...Και αν κάποιος δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, ας φροντίσει να μάθει...

Πωπω η μία παρανόηση μετά την άλλη...
Διαβάζω, διαβάζω και είπα να ρωτήσω...
Ξέρουμε άραγε σε τι είδους δημοψήφισμα καλούμαστε?
Ποιός είπε ότι θα ψηφίσουμε αν θέλουμε το Ευρώ ή όχι?
Αποφασίζουμε αν δεχόμαστε τα μέτρα της Ε.Ε. ή όχι...
Τις συνέπειες τις ξέρουμε...ακόμα κι αν κάνουμε πως δεν τις ξέρουμε...
Νομίζω ότι οι εποχές που κάναμε την πάπια, για να βρίζουμε εκ των υστέρων, τελείωσαν και πιστεύω (δική μου πρόβλεψη αυτή) ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ ξανά...Γιατί αυτή η εποχή είναι του Ανθρώπου και του Θεού...Και αν κάποιος δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, ας φροντίσει να μάθει...
Τούτη την εποχή, και να ξυστείς, η Ζωή θα σου ζητήσει τις ευθύνες σου...Έτσι για να αρχίσουμε να τιμάμε την Ελεύθερη Βούληση...Δεν γίνεται αλλιώς!

Κορνήλιος Καστοριάδης: O κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του



Ερώτηση Δημοσιογράφου: Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνο στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθιά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες;
Καστοριάδης: Πρώτον, δεν ξέρω. Δεύτερον, στο μέτρο που μπορώ να ξέρω κάτι, είναι ότι η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.
Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι θα ενοχλήσει πολύ αυτή η διατύπωσή σας.
Καστοριάδης: Τι να κάνουμε. Μιλώ για την πραγματική πολιτική ζωή του λαού ως αυτόνομου παράγοντα. Δεν μιλώ για μάχες, για αυτοκράτορες, για Μεγαλέξανδρους και Βασίλειους Βουλγαροκτόνους. Μετά τον πέμπτο π.Χ. αιώνα και την αυτοκυβέρνηση του λαού στις δημοκρατικές πόλεις -και πάντως, μετά τον περίεργο τέταρτο π.Χ. αιώνα- η ελληνική ελευθερία πεθαίνει. Οι ελληνικές πόλεις γίνονται υποχείριες των βασιλέων της Μακεδονίας. Βεβαίως, ο Αλέξανδρος και οι διάδοχοί του παίζουν έναν κοσμοϊστορικό ρόλο. Κατακτούν την Ασία και την Αίγυπτο. Διαδίδουν την ελληνική γλώσσα και παιδεία.

Ο Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα



Ο Νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα
Σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times με τίτλο “Η ώρα της αλήθειας για την Ευρώπη” ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
«Μέχρι τώρα όλες οι προειδοποιήσεις για την επερχόμενη διάσπαση του ευρώ αποδείχθηκαν λανθασμένες», σημειώνει. «Οι κυβερνήσεις, ό,τι κι αν έλεγαν κατά την προεκλογική περίοδο, υπέκυπταν στις απαιτήσεις της τρόικας. Στο μεταξύ η ΕΚΤ επενέβαινε για να καθησυχάσει τις αγορές. Αυτή η διαδικασία διατηρούσε τη συνοχή του ενιαίου νομίσματος, όμως διαιώνιζε και μια βαθιά καταστροφική λιτότητα».
«Μου φαίνεται ότι η τρόικα (…) ανέμενε, ή τουλάχιστον ήλπιζε, ότι η Ελλάδα θα ήταν μια επανάληψη αυτής της ιστορίας», συνεχίζει ο Κρούγκμαν. Όμως, εξηγεί ο Αμερικανός οικονομολόγος, ο Έλληνας πρωθυπουργός πλέον φαίνεται να αρνείται να υποπέσει στο ίδιο λάθος.

S&P, MΟΟDY'S ΚΑΙ FITCH ΤΟ "ΦΩΝΑΖΟΥΝ": "ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ"

Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία την Ελλάδα απλά λένε ... μπαρούφες: Κανείς διεθνής νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο


Στον αποήχο των απειλών, όπως αυτή του ανεκδιήγητου Πολωνού προέδρου της ΕΕ, Νόναλντ Τουσκο, που απειλούσε την Ελλάδα ότι "'Η θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα ή θα χρεοκοπήσει", η απάντηση που δίνουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα, από τους νυν δανειστές.
Ούτε η ΕΚΤ,  ούτε οι χώρες του Eurogroup, ούτε φυσικά το ΔΝΤ. Ο λόγος; Αυτός που ξέρουν όλοι, αλλά έντεχνα το κρύβουν: Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πτώχευση μίας χώρας από μία άλλη χώρα! Δεν υπάρχει τίποτα που να καθορίζει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τα επαχθή δάνεια.
Αντίθετα με το 2012 που το χρέος ήταν προς τους ιδιώτες και η μη αποπληρωμή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία κατάσταση ανάλογη με της Αργεντινής, καθώς οι ιδιώτες πιστωτές μπορούσαν να προσφύγουν σε διεθνή δικαστήρια και να ζητήσουν τα λεφτά τους κατάσχοντας εθνικά περιουσιακά στοιχεία, τώρα απλώς δεν υπάρχει μία τέτοια δυνατότητα για κανέναν από τους λεγόμενους, "θεσμούς"!
Τόσο απλά.

Δωράκι -πρώτη φορά “αριστερό”- στους τραπεζίτες…

Ο λαός έχει τον λόγο
    Η επιμελής ανάγνωση των «47 σελίδων» της κυβέρνησης αποτελεί την πιο σωστή μέθοδο για να καταλάβει κανείς πως «σκίζονται» και πως «καταργούνται» τα Μνημόνια στην Ελλάδα, είτε κυβερνά το δίδυμο Σαμαράς – Βενιζέλος, είτε κυβερνά η «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
    Ο συνάδελφος δημοσιογράφος κ.Τάσος Κωστόπουλος μελετώντας τις περίφημες «47 σελίδες» διαπίστωσε ότι στις αράδες τους περιλαμβάνεται και μια ακόμα ακραία αντεργατική διάταξη, η οποία βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τις προφανείς αντιλαϊκές διατάξεις που έχουν να κάνουν με τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ.
    Είναι μια διάταξη ενδεικτική ότι οι «αντιολιγαρχικές ρητορείες» της κυβέρνησης συνιστούν αέρα κοπανιστό. Βρίσκεται, δε, καμουφλαρισμένη πίσω από τον κωδικό περί αλλαγών στην πτωχευτική νομοθεσία. Αλλάγές που υποσχέθηκε ο κ.Τσίπρας σε δανειστές και «εταίρους».
    Όπως καταγράφει ο κ.Κωστόπουλος και δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (6/6/2015) στις προτάσεις της κυβέρνησης έχει ενσωματωθεί δέσμευση προς την τρόικα (συγγνώμη: «θεσμούς»…) ότι όταν μια επιχείρηση πτωχεύει το καθεστώς των αποζημιώσεων αλλάζει και αντί των ανέργων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, προηγούνται οι αποζημιώσεις των… τραπεζιτών!    
    Αυτό, δηλαδή, που λέει η «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση, είναι ότι στην περίπτωση μιας πτωχευμένης επιχείρησης, πρώτα θα αποζημιώνονται οι τραπεζίτες και οι ενυπόθηκοι πιστωτές της και μετά (αν και εφόσον περισσέψει κάτι από την εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων) θα ακολουθούν οι εργαζόμενοι με τις αποζημιώσεις τους!
    Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στις «47 σελίδες» του κ.Τσίπρα, διαβάζουμε:

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΒΛΩΦ


Γράφει η Amodini Κωστάκη
Αλήθεια προβληματίστηκε κανείς για το τι συμβαίνει σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, όταν δημοκρατικές διαδικασίες, όπως το δημοψήφισμα, χρησιμοποιούνται ως τακτικές κινήσεις και πολιτικές μεθοδεύσεις;
Και δεν εννοώ αν το θεωρείτε καλό ή κακό, αυτο θα φανεί από το ...τελικό αποτέλεσμα σχετικά σύντομα. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι: όταν ο καθένας χρησιμοποιεί την "δημοκρατία" όπως τον βολεύει, για να επιβάλλει την πολιτική του, τι σόι δημοκρατία είναι αυτή;
Πριν μερικά χρόνια δεν ήμασταν αρκετά ώριμοι ως ελληνική δημοκρατία για να έχουμε το δικαίωμα να ψηφίσουμε αν θέλουμε το μνημόνιο στη ζωή μας ή όχι. Τώρα είμαστε αρκετά δημοκρατικοί για να ψηφίσουμε με ποιό τρόπο θα μας εκτελέσουν; Με κρεμάλα ή λαιμητόμο;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Οι εταίροι έχουν προγράψει τον Τσίπρα. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι οι διαφορές τους με την ελληνική κυβέρνηση είναι οικονομικές. Είναι πέρα για πέρα πολιτικές. Θέλουν να επαναλάβουν ό,τι έκαναν με τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά. Να τον στείλουν στον πάγκο. Να τον τελειώσουν.
Δηλωτική των προθέσεων τους ήταν η στάση τους στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης. Ένα ατέλειωτο καψώνι. Καμία σχέση με οικονομική διαπραγμάτευση. Μία ταπεινωτική διαδικασία εξαφάνισης του φαινομένου Τσίπρα λίγο πριν μολυνθεί το ευρωπαϊκό τοπίο από τις ιδέες του. Δηλωτική των προθέσεων ήταν και η απόφαση για αποκλεισμό του Βαρουφάκη από το έκτακτο Γιουρογκρούπ.

Όχι





Του Νικόλαου Καλογήρου

...Γιατί ; Γιατί Έτσι.....


Γίνει δεν γίνει τελικά το δημοψήφισμα, οι στιγμές που ζούμε είναι "σπουδαίες". 


Εαν γίνει το δημοψήφισμα, προφανώς και η μόνη αποδεκτή απάντηση είναι ΌΧΙ. 

Όχι στις βρυξέλλες , όχι στα μνημόνια, οχι στους πολιτικούς, απο το 74' μέχρι και σήμερα.

Όλοι οι πολιτικοί που σε πτώχευσαν, έγιναν φανατικοί ευρωπαϊστές και κουνάνε το δάκτυλο, αντι να βρίσκονται σε ειδικά δικαστήρια και πίσω απο τα κάγκελα της φυλακής

Αντί να δημεύονται οι περιουσίες ΟΛΩΝ οσων κατάντησαν την χώρα μπαγκλαντές, καθόμαστε και τους "ακούμε" σε κανάλια και διαδίκτυο να ουρλιάζουν υπερ του Ευρώ , για το καλό της χώρας και των πολιτών.

Για να θέλουν συμφωνία πάση θυσία και Ευρώ -πάση θυσία- , ολοι εκείνοι που σε έφεραν στην εξαθλίωση και στην σημερινή κατάντια απο το 74' μέχρι και σήμερα ,για να ασκούν τηλεοράσεις και διάφορες ομάδες στο διαδίκτυο , προπαγάνδα Πανεπιστημιακού επιπέδου υπέρ του Ευρώ , ως "Λογική", τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ, πρέπει να γνωρίζεις , πως το ΌΧΙ, είναι μονόδρομος.

Γιατί η Ερυθρά Θάλασσα έχει αυτή την ονομασία;

Αλλού ονομάζεται Μαύρη, αλλού… Νεκρά και αλλού Κόκκινη. Η θάλασσα έχει πάρει διάφορα συνοδευτικά επίθετα κατά περιοχή. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μια από αυτές τις θάλασσες με τα περίεργα ονόματα.

Γιατί Ερυθρά;

Η μακρόστενη Ερυθρά Θάλασσα βρίσκεται στριμωγμένη ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Σουδάν, την Ερυθραία, τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Αποτελεί προέκταση του Ινδικού Ωκεανού, τα νερά του οποίου εισέρχονται από νότια μέσα στον Αραβικό Κόλπο. Επικοινωνεί μάλιστα και με τη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Έχει μήκος 2.250 χιλιόμετρα, πλάτος 355 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 2.500 μέτρων. Είναι μια από τις πιο θερμές θάλασσες του κόσμου, με υψηλή αλατότητα.

Από πότε μουντζώνουμε με πάθος;



Είναι η χαρακτηριστική κίνηση που διανθίζει την καθημερινότητά μας (και, παραδέξου το, μας εκτονώνει). Έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διαφημιστικό σποτ, ενώ για τους ξένους τουρίστες αποτελεί γραφικό στιγμιότυπο της χώρας μας, που το απολαμβάνουν και το διηγούνται ως ξεχωριστό γεγονός στους φίλους τους, όταν επιστρέφουν στις πατρίδες του. Τι είναι όμως το μούντζωμα και γιατί το χρησιμοποιούμε τόσο συχνά στην καθημερινή μας ζωή;

Αλέξη Βάλε Φωτιά* Άρης και Πλούτωνας Είναι Μαζί σου*


Αλέξη Βάλε Φωτιά !!!!!

Προχωρώντας για την  Πανσέληνο στον Αιγόκερω, 

στις 2 Ιουλίου, που είναι Άγγελος Εξολοθρευτής,

γκρεμίζει κι αλλάζει, όλο το σκηνικό παντού.



Η Όψη Πλούτωνα ~ Δία της Ελλάδας,  διεγείρεται

από Άρη ~ Ήλιο ~ Σελήνη.



Υπάρχουν Τόνοι Πλουτώνιας Δύναμης,  αυτήν Την

Στιγμή, που  εισρέουν παντού γύρω μας και δεν

μπορούν να επιτρέψουν, σε τίποτα, να παραμείνει

ίδιο.

Σώστε την Παλμύρα από τους Βαρβάρους..........




ΠΑΛΜΥΡΑ: Το μύρο της Ερήμου!!!

Ευρώ, Ευρώπη και Ελλαδα: Έπεσαν τελικά οι μάσκες

Ευρώ, Ευρώπη και Ελλαδα: Έπεσαν τελικά οι μάσκες

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Από την αμερικανική επιθεώρηση Salon (23/6/2015, www.salon.com) “Η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα να υποφέρει” (“Europe wants Greece to Suffer”), διαβάζουμε:
“Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μια επί  μακρόν άσκηση σαδισμού από τις ευρωπαϊκές ελίτ των οποίων η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα διατηρήσουν στη ζωή το πολιτικό τους πρότζεκτ (το Ευρώ) ανεξάρτητα των συνεπειών σε αυτούς που επηρεάζονται. Τρείς διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν ένα μεγάλο χρέος το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να αποπληρωθεί. Η δομή της Ευρωζώνης των 19 κρατών μελών, ενεθάρρυνε την δημιουργία αυτού του χρέους που πήρε την μορφή ροών κεφαλαίων από τον πλουσιότερο βορρά στην νότια περιφέρεια. Μέσω ενός κοινού νομίσματος, οι επενδυτές κυνηγούσαν υψηλές αποδόσεις σε χώρες όπου υπήρχε σπάνη κεφαλαίων. Αυτό υπήρξε το δομικό χαρακτηριστικό του ευρώ. Όταν οι επενδυτές απεσύρθησαν και τα δάνεια έγιναν ληξιπρόθεσμα, τα βόρεια κράτη προσποιήθηκαν πως ο ανεξέλεγκτος δανεισμός δεν έλαβε χώρα και, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, απαίτησαν τα λεφτά τους πίσω”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα