Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Το εθνικό τραγούδι των Ελλήνων αρχίζει με έναν καυγά



   Ο Μενένιος Άπιος υπήρξε Ρωμαίος συγκλητικός και για κάποια χρονική περίοδο φαίνεται να έχει διοικήσει ελληνικές πόλεις. Στο κείμενο που ακολουθεί, δίνονται αποσπάσματα της αλληλογραφίας που είχε με τον Ατίλιο Νάβιο, έναν νεαρό Ρωμαίο ανθύπατο, όπου τον συμβουλεύει για την φύση και τον χαρακτήρα των Ελλήνων, προσπαθώντας να κάνει το έργο του πιο εύκολο. 

Οι επιστολές βρέθηκαν -όπως μας λέει ο Κ.Τσάτσος, ο οποίος τα έφερε και στην επιφάνεια- σε μορφή παπύρων στην Οξύρρυγχο, το σημερινό Μπενεζά, πλάι σε μια αναποδογυρισμένη σαρκοφάγο. Μόνο αποσπάσματα αυτών των επιστολών περισώζονται και συχνά λείπει η αρχή ή το τέλος τους. 




  "Ποτέ ο άρχων δεν πρέπει να περιφρονεί τον αρχόμενο, όσο άξιος και αν είναι αυτός, και όσο ανάξιοι οι αρχόμενοι. Πρέπει να σκύβει, να μελετά και να γνωρίζει το λαό του. Προ παντός όταν έχει να κάνει με τους δυσκολονόητους Έλληνες. Για αυτό μη με βαρεθείς, που θέλω να σου τους δείξω από πολλές πλευρές και που τις πολλές τούτες πλευρές πάω να τις αναγάγω σε μια πρώτη ρίζα. Όσο περνούν οι αιώνες τόσο κι εμείς και οι λαοί που κυβερνούμε γινόμαστε περισσότερο ατομιστές, ως που μια μέρα να μαραθούμε όλοι μαζί μέσα στη μόνωση των μικρών εαυτών μας. Νομίζω πως οι Έλληνες απάνω στους οποίους εσύ τώρα άρχεις είναι πρωτοπόροι σε αυτόν το θανάσιμο κατήφορο. 


Δε σου έκανε κιόλας εντύπωση, καλέ μου Νάβιε, η αδιαφορία του Έλληνα για το συμπολίτη του! Όχι πως δε θα του δανείσει μια χύτρα για να μαγειρέψει, όχι πως αν τύχει μια αρρώστια δε θα τον γιατροπορέψει, όχι πως δεν του αρέσει να ανακατεύεται στις δουλειές του γείτονα, για να του δείξει μάλιστα την αξιοσύνη του και την υπεροχή του σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει ο Έλληνας περισσότερο από κάθε άλλον. Βοηθάει πρόθυμα και τον που χάρις στους μεγάλους στωικούς, πάντα τον κατέχει, μιας πανανθρώπινης κοινωνίας. Του αρέσει να δίνει στον ασθενέστερο, στον αβοήθητο, είναι και αυτό ένας τρόπος υπεροχής.
Λέγοντας πως ο Έλληνας αδιαφορεί για τον πλησίον του, κάτι άλλο θέλω να πω. Αλλά μου πέφτει δύσκολο να στο εξηγήσω. Θα αρχίσω με παραδείγματα, που αν προσέξεις, ανάλογα θα δεις και εσύ ο ίδιος πολλά με τα μάτια σου. 

Ακόμη υπάρχουνε ποιητές πολλοί και τεχνίτες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πλησίασέ τους, καθώς είναι χρέος σου, και πες μου αν άκουσες κανέναν από αυτούς ποτέ να επαινεί τον ομότεχνό του. Δε χάνει τον καιρό του σε επαίνους των άλλων ο Έλληνας. Δε χαίρεται τον έπαινο. Χαίρεται όμως τον ψόγο και για αυτόν βρίσκει πάντα καιρό. Για την κατανόηση, την αληθινή, αυτή που βγαίνει από τη συμπάθεια για αυτό που κατανοείς, δε θέλει τίποτε να θυσιάσει. Το κίνητρο της δικαιοσύνης δεν τον κινεί για να επαινέσει ό,τι αξίζει τον έπαινο. Όχι που δεν θα ήθελε να είναι δίκαιος, αλλά δεν αντιλαμβάνεται καν την αδικία που κάνει στον άλλο. Αλλού κοιτάζει θαυμάζει ό,τι είναι ο δικός του κόσμος κάθε άλλον τον υποτιμά. Όταν ένας πολίτης άξιος δεν αναγνωρίζεται κατά την αξία του, λέει ο Έλληνας, αφού δεν αναγνωρίζομαι εγώ ο αξιότερός του, τι πειράζει αν αυτός δεν αναγνωρίζεται; Ο εγωκεντρισμός αφαιρεί από τον Έλληνα την δυνατότητα να είναι δίκαιος.

Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή σου


Από την Καίτη Φαρμάκη

Μιλούσα πρόσφατα με την φίλη μου Α. που ζει σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στη ζωή της. «Το ήξερα», μου έλεγε. «Είχα πολλές ενδείξεις». Έτσι είναι! Καμία αλλαγή ποτέ, δεν ήρθε απροειδοποίητα.
Συγκεντρώσαμε κάποια μηνύματα που σου στέλνει το… σύμπαν και που δείχνουν ότι η αλλαγή στη ζωή σου χτυπάει την πόρτα.

Οι αριθμοί

Μήπως βλέπεις όλο και πιο συχνά το 11:11 ή γενικότερα διπλούς αριθμούς; Αυτή ήταν ακριβώς η περίπτωση της φίλης μου Α. Εδώ και έναν χρόνο μόνο τέτοιους αριθμούς έβλεπε ακόμα και στους λογαριασμούς της. Αν π.χ. κοιτάζεις το ρολόι σου και είναι 11:11, 12:12, 13:13 κ.ο.κ., τότε κάποιες πύλες ανοίγουν στη ζωή σου και είσαι έτοιμος να τις διαβείς.
Η φίλη μου Αθηνά λίγο προτού πάρει μια μεγάλη προαγωγή-αναγνώριση-εξέλιξη στη δουλειά της έβλεπε παντού καρκινικούς αριθμούς, αυτοί που διαβάζονται και από δεξιά προς αριστερά και από αριστερά προς τα δεξιά, π.χ. 2772.
*Γενικά, οι αριθμοί είναι ένας τρόπος με τον οποίον μπορούμε να επικοινωνούμε με το υποσυνείδητο μας. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι αριθμοί πάντα υπήρχαν κάπου γύρω σου. Απλά τώρα, το υποσυνείδητο σου σε κάνει να τους δώσεις προσοχή εγκαθιδρύοντας και έναν νέο τρόπο επικοινωνίας σας.

Υπάρχουν πράγματα που δεν τα αντέχεις πλέον

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή σου που λες “αρκετά”. Μπορεί μια κατάσταση ή μια συμπεριφορά να υπάρχει για χρόνια αλλά μια είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται να φύγεις, να ξεφύγεις, να αλλάξεις.
*Όταν αρχίσουν να σε εκνευρίζουν πράγματα που μέχρι πρότινος απλά τα ανεχόσουν, τότε έρχεται η εποχή που θα τολμήσεις τις αλλαγές.

Παραμερίζοντας τα πέπλα του χρόνου




«Θεωρώ τη συνείδηση ​​θεμελιώδη. Θεωρώ την ύλη ως παράγωγο της συνείδησης. Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τη συνείδηση. Όλα όσα μιλάμε, όλα όσα θεωρούμε ως υπάρχοντα, απαιτούν συνειδητότητα ».    Max Planck, δημιουργός της κβαντικής θεωρίας, βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1918

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Ο χρόνος στην αρχαιότητα

Το μυστήριο του χρόνου απασχολούσε τον άνθρωπο από τότε που είχε χρόνο να σκεφθεί κάτι πέρα από την επιβίωση. Την εξήγηση την έδινε με μύθους, ελάχιστη διαφορά υπάρχει από τότε ως σήμερα. Είναι ένα από τα άλυτα και αμφιλεγόμενα θέματα που απασχολεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ο Πλάτωνας έλεγε ότι ο χρόνος είναι η κινητή εικόνα της αιωνιότητας. Υποστήριζε ότι οι διαιρέσεις του χρόνου είναι το μέλλον και το παρελθόν που αποδίδουμε εσφαλμένα στην αιώνια ουσία, λέγοντας ότι αυτή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Το σωστό είναι να λέμε μόνο ότι χρόνος υπάρχει.

Ο Αριστοτέλης ξεκινά με την απορία αν ο χρόνος είναι κάτι πραγματικά υπαρκτό ή όχι. Διότι από τον χρόνο, το μεν παρελθόν κάποτε υπήρχε, τώρα όμως δεν υπάρχει, το μέλλον θα υπάρξει, αλλά τώρα είναι ανύπαρκτο, ενώ το παρόν είναι κάτι το φευγαλέο. Γι’ αυτό ο χρόνος θα μπορούσε να θεωρηθεί ανύπαρκτος ή με τόσο αδύναμη ύπαρξη που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως σκιά «ἢ ὅλως οὔκ εστιν, ἢ μόλις καὶ ἀμυδρῶς» Αναφέρει ότι ο χρόνος προϋποθέτει την μεταβολή, διότι «χωρίς κίνηση και μεταβολή χρόνος δεν υπάρχει»

Αναφέρομαι μόνο σε αυτούς τους δύο κορυφαίους Έλληνες φιλοσόφους διότι αυτά που υποστήριζαν είναι ακριβώς τα ίδια που υποστηρίζουν οι σύγχρονες θεωρίες. Ο χρόνος μόνο υπάρχει, έλεγε ο Πλάτωνας. Αν μπορεί κανείς να δει από την τέταρτη διάσταση που προβάλλεται στην τρίτη, ο χρόνος έχει μόνο τώρα. Δηλαδή υπάρχουν ενιαία παρελθόν και μέλλον, χωρίς ροή. Και οι δύο είδαν ότι υπάρχει μόνο το νυν. Ο Αριστοτέλης αναφέρει ό, τι η θεωρία της σχετικότητας, ότι: «χωρίς μεταβολή χρόνος δεν υπάρχει».

Το παράδοξο του βέλους (Οϊστός) του Ζήνωνα του Ελεάτη

                            

Ο προσωκρατικός Ζήνωνας τον Ελεάτης γεννήθηκε το 488πχ στη Ελέα (σημερινή Velia) της Ιταλίας. Τα παράδοξα του προβληματίζουν εδώ και αιώνες παλιούς και σύγχρονους επιστήμονες. Στο παράδοξο του ταχύπου Αχιλλέα και της χελώνας είχα αναφερθεί με το άρθρο μου Κβαντική και φιλοσοφική θεώρηση του χρόνου . Με το παράδοξο του βέλους (Οϊστός) θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε από τον χρόνο όσα πέπλα γίνεται. 

Έλεγε ο Ζήνωνας αν παρατηρήσεις ένα ιπτάμενο βέλος, κάθε χρονική στιγμή που το βλέπεις είναι ακίνητο. Τότε είναι ακίνητο συνέχεια σε κάθε χρονική στιγμή. Έτσι η κίνηση είναι αδύνατη.

Εδώ ανοίγονται δύο περιπτώσεις

1. Η χρονική στιγμή έχει μια απειροελάχιστη διάρκεια

2. Η χρονική στιγμή δεν έχει διάρκεια.

20 τραγικά σημάδια ότι συμβιβάστηκες

Κάποιες σχέσεις συμβαίνουν όχι από έρωτα, αλλά από απελπισία. Και, δυστυχώς, είναι οι σχέσεις που προκαλούν το μεγαλύτερο κακό. Οι συμβιβασμοί στις σχέσεις είναι… αναγκαίο κακό. Δεν γίνεται να υπάρξει υγιής σχέση αν και τα δύο άτομα δεν βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους, για να βρουν κοινό έδαφος. Υπάρχει, όμως, και η άλλη μορφή του συμβιβασμού. Εκείνη που η σχέση σου σε καταστρέφει, αλλά δεν μπορείς να ξεφύγεις. Που αισθάνεσαι παγιδευμένος, ότι ζεις μια ζωή που δεν σου αξίζει. Και αυτά είναι τα σημάδια που θα σου το δείξουν…
sumvivastikes
*Έχεις αρχίσει να αλλάζεις τον εαυτό σου, χωρίς να το θες, για να ταιριάζεις περισσότερο με τον σύντροφό σου.
*Συγκρίνεις συνεχώς την σχέση σου αρνητικά με τις σχέσεις των άλλων.
*Δεν νιώθεις καλά, αλλά φοβάσαι να χωρίσεις.
*Δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που ένιωσες αληθινά ο εαυτός σου.
*Ξέρεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο, αλλά φοβάσαι να το κυνηγήσεις.
*Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να φαντάζεται πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν χώριζες από κάποια παλιά σου σχέση.
*Δεν μπορείς να φανταστείς το μέλλον σου μ’ αυτό το άτομο.
*Αγνοείς τα αισθήματά σου, επειδή ξέρεις πως ο σύντροφός σου δεν ενδιαφέρεται.
*Ξέρεις πως δεν δέχεσαι την συμπεριφορά που αξίζεις, αλλά λες στον εαυτό σου ότι υπάρχουν και χειρότερα.

Ευγνωμοσύνη (LEO BUSCAGLIA)



Όταν πήγαινα στο δημοτικό, είχα μια δασκάλα που όλοι νομίζαμε πως ήταν κάπως λοξή.
Κάθε Παρασκευή, πριν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι, η δασκάλα έκανε το γύρο της τάξης και ζητούσε από τον καθένα μας της πει κάτι για το οποίο ήταν ευγνώμων. Έπρεπε να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μην ξεσπάσουμε σε γέλια και ένα ένα τα παιδιά σηκώνονταν και δήλωναν: «Είμαι ευγνώμων για το ποδήλατό μου», «Είμαι ευγνώμων για την κούκλα μου» και ούτω καθεξής.
Όταν ερχόταν η σειρά της δασκάλας, έκλεινε τα μάτια της και έλεγε με θρησκευτική ευλάβεια:
«Είμαι ευγνώμων που έχω μάτια για να βλέπω. Είμαι ευγνώμων που έχω αφτιά για να ακούω. Είμαι ευγνώμων που έχω πόδια για να περπατάω, μυαλό για να σκέφτομαι, χέρια και δάχτυλα για να αγγίζω».

Χημική ουσία που προκαλεί στειρότητα και αποβολές βρέθηκε σε εμβόλια τετάνου.

Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια νομίζω ότι σαν ανθρώπινη οικογένεια και κάτοικοι του πλανήτη Γη θα πρέπει να αλλάξουμε αντιλήψεις και νοοτροπία για να επιβιώσουμε, δεν τίθεται θέμα πλέον ανάπτυξης ή ευημερίας ολόκληρου του πλανήτη, αλλά τίθεται θέμα επιβίωσης.
(Ευχαριστώ την Natural News για αυτή τη σημαντική ιστορία.)

Oνομάστε την Εποχή της Διαφάνειας, αν το επιθυμείτε, αλλά τα σκοτεινά μυστικά πίσω από κάθε σχεδόν παλαιό ποτέ αξιόπιστο ίδρυμα είναι πλέον εκτεθειμένα στην θέα όλων. Η εμπιστοσύνη του κοινού έχει ήδη χαθεί στο προδοτικό FBI, το διεφθαρμένο CDC, τα μέσα ενημέρωσης «ψεύτικα νέα» και τη φάρσα της συμβατικής ιατρικής. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε τώρα ένα δημοσιευμένο επιστημονικό έντυπο έχει προσδιορίσει και ονομάσει τη χημική ουσία γενοκτονίας υπογονιμότηταςπου προστέθηκε κρυφά στα εγκεκριμένα από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εμβόλια που χορηγούνται αποκλειστικά σε έγχρωμες γυναίκες στην Αφρική.

Τα ευρήματα hCG  στα εμβόλια τετάνου του ΠΟΥ στην Κένυα προκαλούν ανησυχίες στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Oller, J.W., Shaw, C.A., Tomljenovic, L., Karanja, S.K., Ngare, W., Clement, F.M. and Pillette, J.R. (2017),  Open Access Library Journal, 4: e3937.
Το έγγραφο επιβεβαιώνει με ακρίβεια αυτό που ανέφερε η Natural News την προηγούμενη εβδομάδα: ότι ένα πρόγραμμα κρυφού αποπληθυσμού εκτελείται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και στοχεύει τους Αφρικανούς για εξόντωση τους μέσω χημικών ουσιών υπογονιμότητας που χορηγούνται με το πρόσχημα των «εμβολίων», που χορηγούνται χωρίς τη συναινετική συγκατάθεση των γυναικών που τα λαμβάνουν. Στην πραγματικότητα, σε αυτές τις γυναίκες ψεύδονται σκοπίμως λέγοντας τους  ότι οι ενέσεις προορίζονται να «προστατεύσουν την υγεία τους». Αλλά ο πραγματικός λόγος των εμβολίων είναι να εξοντώσουν τους Αφρικανούς στο όνομα της «επιστήμης» και της «ιατρικής».

Η μελέτη όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι μια χημική ουσία αποπληθυσμού εσκεμμένα εγχύθηκε σε εμβόλια που χορηγήθηκαν σε Αφρικανές γυναίκες στην Κένυα, ονομάζει επίσης τη χημική ουσία υπογονιμότητας που χρησιμοποιήθηκε. (Παρακάτω εξηγώ πώς η χημική ουσία «οπλοποιεί τις μήτρες» των έγχρωμων γυναικών, μετατρέποντας τα σώματα των μητέρων σε βιολογικά όπλα κατά των δικών τους αγέννητων παιδιών …)

Ιατρικοί οργανισμοί φαρμάκων ή παραρτήματα φαρμακοβιομηχανιών;

Ακολουθεί η πλήρης περίληψη της μελέτης, λέξη προς λέξη (απλώς υπογραμιζόμενη εμφατικά):

»Το 1993, η ΠΟΥ ανακοίνωσε ένα «εμβόλιο ελέγχου των γεννήσεων» για τον «οικογενειακό προγραμματισμό». Δημοσιευμένη έρευνα δείχνει ότι μέχρι το 1976 οι ερευνητές του ΠΟΥ είχαν συζεύξει τοξίνη τετάνου (TT) με ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG)  παράγοντας το εμβόλιο «ελέγχου γέννησης«. Η σύζευξη του ΤΤ με hCG προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στις ορμόνες εγκυμοσύνης . Αναμενόμενα αποτελέσματα είναι οι αποβολές σε γυναίκες που είναι ήδη έγκυες ή / και στειρότητα σε παραλήπτες που δεν έχουν ακόμη εγκυμονήσει.

Οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί παρατείνουν τη στειρότητα. Σήμερα οι ερευνητές του ΠΟΥ εργάζονται σε πολύ πιο ισχυρά εμβόλια κατά της γονιμότηταςχρησιμοποιώντας ανασυνδυασμένο DNA. Οι δημοσιεύσεις της ΠΟΥ δείχνουν ότι πρόκειται για ένα στόχο μεγάλης εμβέλειας για τη μείωση της πληθυσμιακής ανάπτυξης σε ασταθείς «λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες».

Εμβόλια Γενετικής Τεχνολογίας πίσω από τον Έμπολα…

Το Νοέμβριο του 1993 εμφανίστηκαν  δημοσιεύσεις από την Καθολική Εκκλησία λέγοντας ότι ένα εμβόλιο άμβλωσης χρησιμοποιήθηκε ως προφυλακτικό εναντίον του τετάνου. Τον Νοέμβριο του 2014, η Καθολική Εκκλησία υποστήριξε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κένυα.
Τρία ανεξάρτητα εργαστήρια βιοχημικών εργαστηρίων στο Ναϊρόμπι εξέτασαν δείγματα από φιαλίδια του εμβολίου του τετάνου του ΠΟΥ που χρησιμοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2014 και βρήκαν hCG όπου κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Τον Οκτώβριο του 2014, 6 πρόσθετα φιαλίδια ελήφθησαν από Καθολικούς γιατρούς και εξατάστηκαν σε 6 διαπιστευμένα εργαστήρια.

Και πάλι, η hCG βρέθηκε στα μισά δείγματα. Στη συνέχεια, το εργαστήριο AgriQ Quest του Ναϊρόμπι, σε δύο σειρές αναλύσεων, βρήκε και πάλι hCG στα ίδια φιαλίδια εμβολίων που εξετάστηκαν θετικά νωρίτερα, αλλά δεν βρήκαν hCG σε 52 δείγματα  φερόμενα από τον ΠΟΥ ως φιαλίδια του εμβολίου που χρησιμοποιήθηκαν στην καμπάνια της Κένυας 40 με τους ίδιους αριθμούς αναγνώρισης παρτίδων όπως τα φιαλίδια που εξετάστηκαν θετικά στην hCG. 

Δεδομένου ότι η hCG βρέθηκε σε τουλάχιστον στο ήμισυ των δειγμάτων των εμβολίων της ΠΟΥ που είναι γνωστά από τους γιατρούς που συμμετείχαν στη χορήγηση των εμβολίων που χρησιμοποιήθηκαν στην Κένυα, η άποψή μας είναι ότι η καμπάνια «αντι-τετάνου» της Κένυας εύλογα τίθεται υπό αμφισβήτηση από τους Καθολικούς Ιατρούς  της Κένυας ως μέτωπο για τη μείωση της αύξησης του πληθυσμού.

Τα εμβόλια είναι «ένα μέτωπο για τη μείωση της αύξησης του πληθυσμού»

Τελικά τα κύτταρα και οι οργανισμοί επικοινωνούν με ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες ;

Για δεκαετίες οι επιστήμονες στην Ρωσσία από τον 18 αιώνα και στην δύση από το 1960 πίστευαν και είχαν ενδείξεις ότι τόσο σε ενδοκυτταρικό επίπεδο αλλά και μεταξύ τους τα κύτταρα  μέσω των κυτταρικών μεμβρανών επικοινωνούν με ηλεκτρομαγνητικά σήματα ακόμη και  στο φάσμα των συχνοτήτων μεγέθους terahertz (ΤΗz). Αλλά δεν είχαν την τεχνολογία και τα εργαλεία (στην δύση) για την πραγματοποίηση επαναληπτικών πειραμάτων που θα μπορούσαν να αποδείξουν εάν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα αποτελούν σκόπιμα σήματα για βιολογική λειτουργία –ή αυτές οι συχνότητες αναπτύσσονταν σαν θόρυβος φόντου.  Με τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία και την μοντελοποίηση, τώρα πλέον είναι δυνατόν να δοκιμασθούν αυτές οι υποθέσεις.
Αυτή είναι και η έρευνα που ανακοινώθηκε πρόσφατα, από την, Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμύνης Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων το πρόγραμμα RadioBio.
Το πρόγραμμα RadioBio στοχεύει να διαπιστώσει εάν υπάρχει λειτουργική σηματοδότηση μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μεταξύ των βιολογικών κυττάρων και αν συμβαίνει αυτό, να καθορίσει τους μηχανισμούς που εμπλέκονται και ποιες πληροφορίες μεταφέρονται. Το πρόγραμμα επιδιώκει να προσδιορίσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών ηλεκτρομαγνητικής βιολογικής σημάνσεως και όπου υπάρχουν στοιχεία, να κατανοήσει πώς η δομή και η λειτουργία αυτών των φυσικών «κεραιών» είναι ικανά να παράγουν και να λαμβάνουν πληροφορίες σε ένα θορυβώδες, χαοτικό ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο πρόκειται να ερευνήσουν το βιολογικό μυστήριο που δηλώνει ότι οι οργανισμοί χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες για να εντοπίσουν το περιβάλλον τους. Ενώ οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων για να επικοινωνούν για περισσότερο από 100 χρόνια, ουδέποτε κάποιος ζωντανός οργανισμός έχει παρατηρηθεί να χρησιμοποιεί RF (ραδιοσυχνότητες) για να επικοινωνεί χωρίς τεχνολογία. Αλλά πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις ότι μπορεί στην πραγματικότητα να συμβεί.
Οι ερευνητές στην Ευρώπη μπόρεσαν να αποδείξουν ότι τα βιολογικά κύτταρα παράγουν ραδιοσυχνότητα στην περιοχή των GHz, στο φάσμα συχνοτήτων που λειτουργεί  ένα ραδιόφωνο ή ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτές οι ανακαλύψεις έγιναν σε κύτταρα που καλλιεργούνται σε τρυβλία Πετρί και έτσι το μεγάλο ερώτημα που το πρόγραμμα RadioBio θέλει να αξιολογήσει και το οποίο θα προσπαθήσει να απαντήσει μέσω αυτής της επιχορηγήσεως είναι:

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΟΥ ΣΕΞ


Η πασίγνωστη τραγουδίστρια ποπ Ριάνα, με επιρροές από Μπομπ Μάρλεϋ και Ουίτνεϋ Χιούστον, πρότζεκτ παγκόσμιο εδώ και 13 χρόνια, λανσάρεται και ως σύμβολο του σεξ.

Το τσογλανάκι. Κάνει φόρα παρτίδα επίδειξη τσογλανισμού. Στολίζει επικοινωνιακά τη φιγούρα της αλήτισσας, της έκφυλης γκόμενας παίζοντας με τα χείλη, τα μάτια και το στήσιμο του κορμιού, ιδιαίτερα του κώλου της. Το λέμε με τη μία. 

Η Rombyn Rihanna Fenty από Μπαρμπέιντος μεριά, κόρη ενός μεθύστακα που δεν ξέρει πόσα παιδιά έχει και με ποιες γυναίκες τα έχει κάνει, δεν θα υπήρχε στο χάρτη αν έσκαγε μύτη τις δεκαετίες ’50 και ’60. 

Η προστυχιά στο look της θα ήταν απαγορευμένη, για να μη σου πω ότι θα θεωρείτο σκέτη πορνογραφία. Από την άλλη, το τότε απόλυτο sex symbol Μαίρυλιν Μονρώ σήμερα θα περνούσε στο ντόκου.

Η Ριάνα, που γεννήθηκε σα σήμερα 20 Φεβρουαρίου το 1988, πέρα από την όποια τραγουδιστική αξία της και το δίχως συζήτηση σουξέ της, είναι το θηλυκό της κατηγορίας «Βαράτε με κι ας κλαίω». Το κορίτσι θέλει τις μάπες της. Όπως το πρεζόνι θα σαλτάρει, θα κτυπηθεί, θα είναι για λύπηση, αν δεν πάρει τη δόση του. 

Έτσι και η Ριάνα, τι να τον κάνει τον εραστή αν δεν την χαστουκίζει.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ



Τον Φεβρουάριο του 1978 η Κύπρος βρέθηκε στη δίνη των ενδοαραβικών συγκρούσεων, ενόψει της ισραηλινο-αιγυπτιακής προσέγγισης («Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ»).

Στο ξενοδοχείο «Χίλτον» φιλοξενείτο η σύνοδος του Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο αρχηγός της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Στις 11:20 το πρωί της18ης Φεβρουαρίου  δύο ένοπλοι Άραβες, ο 28χρονος Ιορδανός Σαρί Μοχάμ Κατάρ και ο 26χρονος Κουβεϊτιανός Ζαγιέτ Άλι, μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αιγύπτιο γενικό γραμματέα της Κίνησης, Γιουσέφ ελ Σεμπάι, προσωπικό φίλο του Πρόεδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Ελ Σαντάτ.

Αμέσως μετά, οι δύο οπλοφόροι συνέλαβαν αρκετούς από τους συνέδρους (ανάμεσά τους και τον Βάσο Λυσσαρίδη), τους έθεσαν υπό ομηρία και απαίτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να τους εξασφαλίσει αεροπλάνο για το εξωτερικό. Ο υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας Χριστόδουλος Βενιαμίν, που ανέλαβε καθήκοντα διαπραγματευτή, κρατήθηκε και αυτός ως όμηρος.

Η κυβέρνηση του προέδρου Σπύρου Κυπριανού υπέκυψε και στη 1:40 μ.μ. οι δύο τρομοκράτες μαζί με τους 14 άραβες ομήρους τους (12 Άραβες, Βενιαμίν και Λυσσαρίδης), επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Εκεί, έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών και στις 8:20 το βράδυ αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μαζί τους είχαν μόνο τους 12 άραβες ομήρους, καθώς νωρίτερα είχαν απελευθερώσει τους δύο κύπριους πολιτικούς.

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα μπισκότα στην Ελλάδα, σε ποια πόλη κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ποιο ψυγείο έβαλε θήκες για αυγά στην πόρτα. Η έκθεση που αναβιώνει την ελληνική βιομηχανία ...


Μέσα δεκαετίας 1860, η ελληνική βιομηχανία κάνει τα πρώτα βήματα. Η τουρκική κατοχή και η απόσταση της Ελλάδας από το κέντρο της Ευρώπης, καθυστέρησε τις εξελίξεις στο βιομηχανικό τομέα που ήδη βίωναν χώρες του δυτικού κόσμου για περίπου έναν αιώνα.
Σιγά σιγά όμως, η αγροτική χώρα άρχισε να εξελίσσεται και να αποκτά βιομηχανική δράση σε όλους τους τομείς. Σύντομα εμφανίστηκαν βιομηχανίες μετάλλου, χημικών, οικοδομικών υλικών, ενέργειας, τροφίμων και ποτών, κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, καπνού, ξύλου και επίπλου. Μάλιστα κάποιες από αυτές καινοτόμησαν στον κλάδο τους και έφεραν πρωτότυπα προϊόντα στον ελλαδικό χώρο. Άλλες εξαπλώθηκαν στο εξωτερικό, κερδίζοντας μια θέση στη διεθνή αγορά. Άλλες πάλι ξεκίνησαν φιλόδοξα, αλλά στην πορεία δεν κατάφεραν να επιβιώσουν και έκλεισαν. Υπήρχαν όμως και κάποιες που παρά τις αστοχίες αναδιοργανώθηκαν και επανήλθαν δυναμικά κερδίζοντας και πάλι τους καταναλωτές.

Ένα μπισκότο που ταξίδεψε από την Πόλη σε όλη την Ελλάδα

Όλη η γειτονιά μύριζε μπισκότο. Η Μαρία Παπαδοπούλου έψηνε ολημερίς μπισκότα στην κουζίνα της στην Κωνσταντινούπολη. Οι τρεις γιοι της τα πουλούσαν στους δρόμους της Πόλης, αλλά κανένας δεν αποκάλυπτε τη μυστική συνταγή. Μια ξύλινη σφραγίδα, έδινε μια ξεχωριστή μορφή στα γνωστά σε όλους μπισκότα “Πτι Μπερ”.

Η Μικρασιατική καταστροφή τους οδήγησε σε ξεριζωμό. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι έφτασαν στον Πειραιά. Εκεί βρήκαν ένα μικρό καφενείο για να ξεκουραστούν. Όταν η μητέρα παρήγγειλε μερικά μπισκότα για τα παιδιά, ο σερβιτόρος την κοίταξε με απορία. Η λέξη “μπισκότο” ήταν άγνωστη για τους Έλληνες.

Αριστερά η αφίσα της Παπαδοπούλου και δεξιά εργάτριες ξεδιαλέγουν τα μπισκότα

Η οικογένεια Παπαδοπούλου εγκαταστάθηκε σε μια προσφυγογειτονιά κοντά στον Λυκαβηττό. Η μητέρα έψηνε μπισκότα σε ένα μικρό φούρνο και οι γιοί της τα πουλούσαν χύμα στους δρόμους της Αθήνας. Σύντομα τα μπισκότα έγιναν ανάρπαστα. Έφτιαξαν το πρώτο τους εργοστάσιο στην Αθήνα. Τα Πτι- Μπερ, τα Μιράντα, τα cream crackers και τα γεμιστά μπισκότα μπήκαν σε κάθε σπίτι.
Στον πόλεμο του 40, τα cream crackers καταναλώνονταν από τον ελληνικό στρατό ως ξηρά τροφή. Σιγά σιγά εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Και δεν είναι η μόνη εταιρία που τα κατάφερε. Η βιομηχανία των τροφίμων αποδείχθηκε ο πιο ανθεκτικός κλάδος στην Ελλάδα. 
Το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ναυάγησε στη Σύρο

Θυμάστε τη σερβάντα; Εκεί έκρυβε το καλό σερβίτσιο η μάνα μήπως έρθει κάνας «άνθρωπος»


Η Σερβάντα ήταν ένα ξύλινο έπιπλο με μια μικρή βιτρίνα όπου η νοικοκυρά φύλαγε τα πιο καλά σερβίτσια της. Ένας μικρός χώρος μπροστά με την φωτογραφία της γιαγιάς και του παππού συνέθεταν το σκηνικό που συναντούσαμε στα πιο πολλά σπίτια της προηγούμενης γενιάς..

Τι ήταν η σερβάντα; Εκεί έκρυβε το καλό σερβίτσιο η μάνα μήπως έρθει κάνας «άνθρωπος»

Στο σπίτι αυτό που μεγαλώσαμε η μάνα καθάριζε την Σερβάντα κάθε φορά με ευλάβεια, προσέχοντας πολύ το καλό σερβίτσιο που ήταν από την φτωχική της προίκα. Το θεωρούσε γρουσουζιά να σπάσει.

Πηγαίναμε πολλές φορές στα κρυφά να το χαζέψουμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά του. Να καταλάβουμε γιατί ήταν τόσο πολύτιμο για την μάνα.
Πάνω του είχε χρυσοκέντητα σχέδια, λεπτεπίλεπτα και καλοφτιαγμένα με φινέτσα, μέσα στην μόδα της εποχής.

Όταν τη ρωτούσαμε «καλά μάνα, αυτό γιατί δεν το βγάζουμε;» η απάντηση της ήταν πάντα η ίδια:

Το θηρίο βρυχάται



Εμβρυικό βλαστοκύτταρο
Το θηρίο βρυχάται, αλλά σύντομα θα αφήσει την τελευταία του πνοή, δεν γίνεται αλλιώς. Τα τελευταία 400 με 500 χρόνια, η ιατρική θεραπεύει τα συμπτώματα, όχι τα νοσήματα. Και, δυστυχώς, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, δημιουργούν νέα προβλήματα στον οργανισμό, εκτός από αυτά της αρχικής νόσου για την οποία χορηγήθηκαν…

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι απίστευτα μεγάλα, από αυτή την αντιμετώπιση των ασθενειών. Τόσο μεγάλα, που δυσκολεύουν πολύ τις νέες επιστημονικές έρευνες που οδηγούν στην πρόληψη των ασθενειών και την αιτιολογική αντιμετώπισή τους αντί της συμπτωματικής που φέρνει τόσα
κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες…

Οι αλλαγές, όμως, είναι μέρος αυτού που λέμε «ζωή» και κανείς δεν μπορεί να τις σταματήσει. Τίποτα δεν μένει ίδιο. Τα πάντα ρει…
Έτσι, στην Αμερική, πολλά νοσοκομεία, έχουν βάλει στην θεραπευτική τους φαρέτρα αρκετές από τις λεγόμενες τώρα «συμπληρωματικές» θεραπείες (αυτές που παλαιότερα αποκαλούσαν «εναλλακτικές») επειδή έρευνες έχουν αποδείξει πως διευκολύνουν αυτές τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας και αυτό μειώνει το κόστος θεραπείας των ασθενών και λόγω  της μείωσης των χορηγουμένων φαρμάκων, αλλά και λόγω  της μείωσης των ημερών νοσηλείας. Οικονομικοί και πάλι οι λόγοι, αλλά από την άλλη «μεριά» αυτή τη φορά και οδηγούν στη μείωση των κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Εκείνες κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν τα κέρδη τους, και ας γνωρίζουν πως δεν είναι αυτό το πραγματικό όφελος των ασθενών στους οποίους απευθύνονται. Μέσα σε αυτό το γενικό «κάνουν ότι μπορούν» είναι και η απαράδεκτη διαφθορά ατόμων που ασχολούνται με την υγεία, όπως και η προσπάθεια παρεμπόδισης ερευνών που οδηγούν σε θεραπείες διαφορετικές από την χορήγηση φαρμάκων.

Το θαύμα της δημιουργίας


Ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να είναι ασφαλής. Το πολύ ισχυρό ένστικτο της αυτοσυντήρησης δημιουργεί αυτή την ανάγκη.

Η ζωή όμως, είναι μία συνεχής αλλαγή. Τα πάντα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, τίποτα δεν μένει ίδιο ούτε ο εαυτός μας. Κάθε στιγμή που περνάει, κύτταρα μέσα μας πεθαίνουν και άλλα γεννιούνται, δημιουργώντας συνεχώς έναν καινούργιο εαυτό…

Πολλοί ανάμεσά μας, που νιώθουν ασφαλείς και ικανοποιημένοι στις συνθήκες της ζωής τους, προτιμούν να μένουν τα πράγματα στάσιμα γι αυτούς.  Αυτό όμως είναι κάτι που δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται εκείνοι που ζουν σε άσχημες συνθήκες. Αυτοί ελπίζουν και ονειρεύονται κάποια αλλαγή προς το καλύτερο.
Όλοι αγαπούν τις εκπλήξεις, αλλά μόνον τις εκπλήξεις που εκείνοι θα ήθελαν. Τις άλλες τις θεωρούν «προβλήματα»…

Όμως μέσα από τα προβλήματα, ο άνθρωπος εξελίσσεται, αποκτάει καινούργιες
ικανότητες, γίνεται σοφότερος και ικανότερος. Η στασιμότητα, όσο καλές και αν είναι οι συνθήκες,  οδηγεί σε πλήξη και αυτή, δυστυχώς, δεν οδηγεί σε ευτυχία…
Η δημιουργία, είναι απαραίτητη στην ανθρώπινη ζωή, γιατί καταναλώνονται κατ’ αυτήν οι ορμόνες του στρες και χαρίζει υγεία. Το δημιούργημα, δίνει στον άνθρωπο χαρά και δύναμη (θετικά συναισθήματα), γιατί του θυμίζει την συγγένειά του με τον Δημιουργό του…

Dorabella Cipher: ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα του 1897 που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμα


Ο Έντουαρντ Έλγκαρ - πηγή

Από τα αρχαία χρόνια ακόμα, πολλοί ήταν αυτοί που ασχολούνταν και τους είχαν συνεπάρει η κρυπτογράφηση. Άλλωστε, τα κωδικοποιημένα μηνύματα είχαν αποδειχτεί βολικά. Μόνο οι δημιουργοί τους και οι προοριζόμενοι αποδέκτες τους -οι οποίοι έπρεπε να ξέρουν τον κώδικα- μπορούσαν να διαβάσουν το περιεχόμενο ενός τέτοιου μηνύματος.


Όσοι θα ήθελαν να μάθουν το μυστικό περιεχόμενο του μηνύματος έπρεπε να προσπαθήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τον κώδικα, μια διαδικασία που μπορεί -μερικές φορές κυριολεκτικά-- να διαρκέσει αιώνες. Ένα από τα πιο διάσημα τέτοια άλυτα κωδικοποιημένα μηνύματα είναι εκείνα του Zodiac, ενός κατά συρροή δολοφόνου, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμα και σήμερα άγνωστη, που έδρασε στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Υπάρχουν όμως και κωδικοποιημένα μηνύματα ίσως πιο "κοσμικά", αλλά αυτό δεν τα καθιστά λιγότερο ενδιαφέροντα για τους λάτρεις της κρυπτογραφίας σε όλο τον κόσμο.

Ένα τέτοιο κωδικοποιημένο μήνυμα είναι γνωστό ως "κρυπτογράφημα Dorabella", το οποίο παραμένει άλυτο από το 1897, όταν γράφτηκε από τον Έντουαρντ Έλγκαρ (Edward Elgar), έναν διάσημο Άγγλο συνθέτη κλασσικής μουσικής, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλη του τη ζωή για την κρυπτογραφία.

Υπολείμματα ενός υποβρύχιου κόσμου που εγκατέλειψαν στα 1960


Ο Αμερικανός στρατιωτικός ιατρός Δρ. Bond είχε μια φιλόδοξη ιδέα, που όμως θεωρήθηκε υπερβολικά επικίνδυνη και τελικά απορρίφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ο Bond πήγε τότε στον διάσημο Γάλλος ωκεανογράφο, εξερευνητή, συγγραφέα, φωτογράφο, κινηματογραφιστή, καθώς και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, Ζακ-Υβ Κουστώ, και στην καταδυτική ομάδα του Καλυψώ, που δέχτηκε την πρόκληση, που ποτέ πριν δεν είχε επιχειρήσει ο άνθρωπος: να κατασκευάσει μια υποβρύχια αποικία όπου θα μπορούσαν να ζουν οι δύτες.




Ίσως, όλο αυτό το σας θυμίσει την ταινία του 2004 του Γουές Άντερσον The Life Aquatic with Steve Zissou (Υδάτινες ιστορίες), που ήταν φανταστική. Ο χαρακτήρας του ηθοποιού Μπιλ Μάρεϊ, ο Steve Zissou, είναι στην πραγματικότητα τόσο παρωδία όσο και φόρο τιμής στον Κουστώ. Το πλοίο του Κουστώ λεγόταν Καλυψώ. Στην ταινία, το πλοίο του Zissou ονομάζεται Belafonte. Ο Χάρι Μπελαφόντε έγινε διάσημος τραγουδώντας τραγούδια calypso (η καλύψο είναι είδος μουσικής και χορού της νότιας και ανατολικής Καραϊβικής).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα