Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Το πιό μικρό καλικαντζαράκι...........



« Για κοπιάστε και καθήστε πλάϊ στο τζάκι το ζεστό,
παραμύθι να αρχινήσω, παραμύθι να σας πώ......
Μιά φορά κι έναν καιρό........Μιά φορά κι έναν καιρό...........»

Μιά φορά κι έναν καιρό, άνθρωποι και ζώα είχαν μιλιά και κουβέντιαζαν μεταξύ τους. Έτσι κι εκείνη τη βραδιά πού μπήκε ο Μπαρμπα-Στάθης στο αχούρι να ταϊσει το γαϊδαράκο του τον Κίστο, τον βρήκε ανήσυχο και τρομαγμένο και του ’πιασε αμέσως κουβέντα:


- Τί είναι Κίτσο μ’ και τεντώνεις τ’ αυτιά σου και χτυπάς τα πέταλά σου στο χώμα; Τί βλέπεις, πού εγώ δεν το βλέπω; Τι ’ναι αυτό πού εγώ δεν αφουγκράζομαι και ’σύ ακούς; Έλα πές το στο φίλο σου πού τόσο σε αγαπάει......Εσύ ξέρεις πως άλλον από ’σένα δεν έχω ! Οι δυό μας απομείναμε σε τούτο τον κόσμο !


- Τα καλικαντζούρια, Μπαρμπα-Στάθη, ακούω πού έρχονται από τα μέσα τής γής. Αυτά φοβούμαι........ Γιατί δεν κάνουν άλλη δουλειά, από το να σε σκανταλίζουν και να σε πειράζουν. Ανεβαίνουν στον πάνω κόσμο, καβάλα στο κουτσό γαϊδουράκι τους, με νταούλια και βιολιά και κάνουν τού κόσμου το σαματά ! 


Αλήθεια δεν τ’ ακούς καθόλου ;;; Όπου να’ναι θα βγούν από την τρύπα τής γής κι αλοίμονό μας τί έχουμε να τραβήξουμε 12 μέρες !!! Θα τριγυρνούν ανεμπόδιστα και θα κάνουν ό,τι τούς κατεβαίνει. Αυτά, αφεντικό, δεν έχουν μυαλό στο κεφάλι τους. Το μόνο πού θέλουν είναι καυγάδες και να σε κάνουν να χορέψεις μαζί τους. Δεν θυμάσαι τί έκαναν πέρσι στην Πλούμπω, την πρωτότοκη τού κύρ-Διαμαντή; Ευτυχώς πού κατάφερε να τους ξεφύγει. Και τη δική μου ουρά κέθε χρόνο τη μαδάνε.Σε λίγο θα λαλήσει ο κόκορας μεσάνυχτα κι αύριο πού ξημερώνουν τα Χριστούγεννα, θα πεταχτούν απάνω και ποιός την πληρώνει. 

Ο δρόμος του επαναστάτη είναι μέσα -όχι έξω...



Και όταν το (ιδανικό και ενάρετο) πολίτευμα ήδη έχει καταλυθεί τότε ο πολίτης πρέπει να πράξει τα ίδια –τα δέοντα, εάν και εφόσον θέλει να λέγεται πολίτης ενός πολιτεύματος άξιου και όχι πολίτης επονομαζόμενος αξιωματικά από ένα καθεστώς ανάξιο και τυραννικό. 

Το ίδιο βέβαια το καθεστώς –αυτό που θα κάνει, είναι αυτό που θα κάνει και κάθε πολίτευμα –να υπερασπιστεί δηλαδή την επικυριαρχία των κυβερνώντων, οι οποίοι και φυσικά θεωρούν τους εαυτούς τους και πιο άξιους και πιο κατάλληλους για να κυβερνήσουν. 


Μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε τις καλές προθέσεις αλλά και την άγνοια και την πλάνη στην οποία έχουν περιπέσει, ενόσω κάνουν το κακό –και αυτό φανερώνεται από τις πράξεις τους γιατί δεν κάνουν το ωφέλιμο για το λαό αλλά το επιβλαβές για το λαό και ωφέλιμο γι’ αυτούς –παράλληλα προσπαθούν να διαφυλάξουν την θέση τους. 

Το να συμμετέχουμε στην πλάνη τους θα σήμαινε να εθελοτυφλούμε απέναντι στην πραγματικότητα, η οποία είναι ότι ο λαός υποφέρει. 

Και ο λαός δεν υποφέρει μόνο από την φτώχεια και την ανέχεια, που είναι το λιγότερο αλλά από μια ηθική κατάπτωση, που οφείλεται σε μια κατευθυνόμενη ελλιπή μόρφωση. Όχι απλώς μια εκπαίδευση και μια διαπαιδαγώγηση αλλά μια ορθή επιμόρφωση και διαμόρφωση του ορθά και κριτικά σκεπτόμενου ανθρώπου, η οδός της φιλοσοφίας και της αρετής. 

ΤΡΙΕΣΠΕΡΟΝ, ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ Ή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

lifehub-afieromata-29
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο. Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, (υπολογίζεται πως γεννήθηκε μεταξύ του 6 – 2 π. X.) Υπάρχουν όμως ενδείξεις που συνηγορούν στην Φθινοπωρινή γέννηση του, και όχι στην χειμερινή.

Ζάχαρη ή αλάτι ;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όλο και πιο πολύς κόσμος τρέφεται με έτοιμες τροφές, για λόγους κυρίως ευκολίας. Η ζωή μας έχει αλλάξει, οι γυναίκες εργάζονται και αυτές όπως οι άνδρες και πολύ λίγος χρόνος μένει για δουλειές του σπιτιού όπως το μαγείρεμα.
Το έτοιμο, γρήγορο, φαγητό έχει δυστυχώς γίνει για πολλούς η εύκολη λύση, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι.

Και ενώ μέχρι τώρα, το αυξανόμενο πρόβλημα της υπέρτασης, της παχυσαρκίας και των καρδιακών νοσημάτων στον πλανήτη είχε αποδοθεί από τη ιατρική κοινότητα στην περιεκτικότητα αυτών των τροφών σε αλάτι, πρόσφατη έρευνα άλλαξε τα δεδομένα.

Επιστήμονες, στην Αμερική, είχαν παρατηρήσει, πως παρά την προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης αλατιού από τους ασθενείς τους, δεν ήταν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα αυτής της μείωσης στην κατάσταση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος αυτών των ασθενών.

Κάποιοι λοιπόν ερευνητές, μελετώντας τα αποτελέσματα προηγουμένων ερευνών,διαπίστωσαν πως τελικά, η ζάχαρη και όχι το αλάτι, είναι αυτή που παίζει σημαντικότερο ρόλο στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, ή τουλάχιστον εξ ίσου σημαντικό ρόλο, όπως δήλωσαν σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Αμερική.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου


MerryChristmas
Τα Χριστούγεννα είναι ο καιρός για να δούμε όλο τον κόσμο με μάτια γεμάτα αγάπη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου:
Αγγλικά: Merry Christmas!!!
Γαλλικά: Joyeux Noël!!!
Ιταλικά: Buon Natale!!!
Γερμανικά: Frohe Weihnachten!!!
Ισπανικά: Feliz Navidad!!!
Αλβανικά: Gëzuar Krishtlindjet!!!

Τι μαθαίνουμε από αποτυχημένες σχέσεις;

Είναι γεγονός πως όταν τελειώνει μια σχέση χρειαζόμαστε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να αναλογιστούμε τι ακριβώς πήγε λάθος ή απλά για να ξεπεράσουμε όλα αυτά που ζήσαμε με το συγκεκριμένο άτομο. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να προχωρήσουμε, όμως καλό θα ήταν να βλέπουμε κάπου – κάπου και τη θετική πλευρά σε έναν χωρισμό. Να βλέπουμε δηλαδή και το τι μπορούμε να αποκομίσουμε από μια σχέση, η οποία στην ουσία δεν μας ικανοποιούσε.
pairΣημαντικό λοιπόν είναι να δίνετε σημασία στη:

Συμβουλές: Πώς να μην πάρετε ούτε ένα κιλό τα Χριστούγεννα!

Συμβουλές: Πώς να μην πάρετε ούτε ένα κιλό τα Χριστούγεννα!

Η απόλαυση των παραδοσιακών γευμάτων με την οικογένεια και τους φίλους τα Χριστούγεννα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες σας.
Σας δίνουμε διατροφικές συμβουλές ώστε να απολαύστε το γιορτινό τραπέζι με μέτρο στο φαγητό και το ποτό.
Σιγουρευτείτε ότι δεν πηγαίνετε στο γιορτινό τραπέζι πεινασμένοι. Κρατείστε μια ισορροπία και μην μπείτε στην λογική να μην τρώτε όλη μέρα για να απολαύσετε το βραδινό γεύμα. Μη παραλείπετε τα υπόλοιπα γεύματα! Καταναλώστε κανονικά το πρωινό σας, τα δύο ενδιάμεσα σνακς (φρούτα, χυμούς, μπάρες) και φτιάξτε το μεσημέρι της παραμονής άφθονη σαλάτα με τυρί ή αυγό, έτσι ώστε να μη φτάσετε στο γιορτινό τραπέζι νηστικοί. Παραμείνετε πιστοί στον κανόνα πιάτο!

ΑΥΤΟ είναι το ΚΟΛΠΟ για να βγει ΑΡΝΗΤΙΚΟ το αλκοτέστ!

ΑΥΤΟ είναι το ΚΟΛΠΟ για να βγει ΑΡΝΗΤΙΚΟ το αλκοτέστ!

Η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη από τη θεραπεία…
Έγκαιρη λογική προληπτική αντιμετώπιση για να μην κυκλοφορεί πολύ αλκοόλ στο αίμα σας όταν θα σας κάνουν αλκοτέστ οι τροχονόμοι.

Ευχές σαν ... αστερόσκονη!





Αυτήν την ώρα 

μας κατακλύζουν συναισθήματα που λησμονήσαμε στο διάβα του χρόνου.
Είναι οι  μικρές χαρές μας,  οι προσωπικές στιγμές μας,
Το  αυθόρμητο γέλιο του μικρού παιδιού
 Η στοργή της μάνας

Η αγάπη που μας περιβάλλει
Τα αγνά  αισθήματα που μας κυκλώνουν

Αυτήν την ώρα 

Γεννιέται η ελπίδα στα όνειρά μας

Στην περιοχή των Σκοπίων υπήρχαν και ...άλλοι λαοί στην αρχαιότητα






Δεκέμβριος 24, 2014.

Τελικά, στην περιοχή των Σκοπίων, δεν ζούσαν ...μόνο οι αρχαίοι Μακεδόνες, όπως μέχρι τώρα,  διατείνονταν οι Σλάβοι μακεδονιστές, που επιδιώκουν να τους κάνουν με το ζόρι "προγόνους τους". 


Ένας σκοπιανός καθηγητής αρχαιολογίας, ο Νίκος Τσαουσίδης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου στα Σκόπια, τόλμησε και είπε ότι υπήρχαν και άλλοι λαοί που ζούσαν στην αρχαιότητα στα όρια του σημερινού νοτιοσλαβικού κράτους και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες υπήρχαν μόνο στις νότιες περιοχές της FYROM. Μια διαπίστωση που είναι κοινή στην επιστημονική κοινότητα.

....μέσο της Αγάπης !!



...αν το δεις με μάτια μαθητή,
αν δεχτείς δηλαδή ότι μαθητεύεις,
τότε θα γειωθείς και θα βρεθείς να είσαι "Παρόν" στο εκάστοτε "εδώ και τώρα"....

....τότε αυτόματα βγαίνεις κι από τη θέση του Πόνου,
και την αντικαθιστάς με τη θέση του "Γνώστη",
γίνεσαι εσύ ο "Παρατηρητής",
ο “Μάγος”.......έστω της στιγμής εκείνης.

~Ο Παρατηρητής ποτέ δεν συναισθάνεται,
απλά Γνωρίζει ότι υπάρχει,
κι έτσι προκαλεί τη προσωπική αλυσίδα των γεγονότων της Επιλογής του....
....μέσο της Αγάπης !!

«Βραχιολάκι» θα φοράει ο Δ. Γιαννακόπουλος τις ώρες που παίζει ο Παναθηναϊκός!

ÃÉÁÍÍÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)
Ένα δραστικό μέτρο το οποίο φέρνει στην μνήμη όλων την πρόσφατη υπόθεση του πρώην απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, αποφάσισε να λάβει το Υπουργείο Αθλητισμού προκειμένου να αποφευχθεί νέα παραβίαση της ποινής απαγόρευσης εισόδου στο ΟΑΚΑ που έχει εδώ καιρό επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Ειδικότερα, από εδώ και στο εξής, κάθε πρωί της ημέρας που θα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ της ομάδας του Παναθηναϊκού,ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι υποχρεωμένος να φοράει «βραχιολάκι» κρατουμένου το οποίο και θα δείχνει στους παράγοντες του ΕΣΑΚΕ πού ακριβώς βρίσκεται ανά πάσα στιγμή.

ΔΥΟ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Είδηση. Σήμερα Πέμπτη γεννιέται ο Χριστός. Παίζεται στάνταρ. Στημένο παιχνίδι. Και είπαμε. Δεν είπαμε; Μπετόν. Στάνταρ μπετόν ότι ο Ναζωραίος θα βγει από την κοιλιά της παρθένας μάνας του σήμερα, όχι αύριο. Κανονισμένο.
Όπως στάνταρ μπετόν είναι ότι δεν πρόκειται να γεννηθεί στους αιώνες ο Άνθρωπος. Έτσι πάει. Δεν γίνονται και τα δύο. Και Χριστός και Άνθρωπος. Ένας από τους δύο θα παίζει μπάλλα. Αν το δίποδο εξελισσόταν πράγματι σε Άνθρωπο, τότε δεν χρειαζόταν κάθε χρόνο να κάνει παιχνίδι το παπαδαριό με τα Χριστούγεννα.

Οι τελευταίοι...Χίλιες φορές να πεθάνουμε έτσι..Όρθιοι και μόνοι.. Μακριά απ όλους τους όρθιους νεκρούς που νομίζουν πως ζουν..


Λύπη μόνο για αυτά που θεωρούσαμε ότι θα είναι πάντα εκεί να μάς περιμένουν, όπως οι σπαρμένοι κίονες σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που πλέον ούτε σαν τουρίστες δεν θα μπορούμε να τους προσκυνήσουμε. Μεσοτοιχία στα μέτρα του ανθρώπου αρχαίοι ναοί με το υπερπολυτελές τερατούργημα ενός κακομοίρη Κινέζου που θα βάλει τον πολύχρωμο Δράκο του να πάρει την δόξα του μαυροντυμένου Μινώταυρου.
Δάκρυ μόνο για αυτά που βουβά έπεφταν όπως τα δέντρα στην Ιερισσό, όπως οι φωλιές των αγριογούρουνων και τα μονοπάτια των ζαρκαδιών για το χρυσάφι που οι Δυτικοί στοιβάζουν στα αμπάρια των πλοίων τους σαν νέοι Φρανθίσκο Πιθάρρο. Αυτοβαφτιστήκαμε εμείς Δυτικοί δίνοντας το λαιμό ανυπεράσπιστων θαυμάτων της ελληνικής φύσης ως λάφυρο.

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ( ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!)


ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΛΗΞΙΑΡΧΟΙ ΣΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΟΥΣ:Dies Jovis (ημέρα Πέμπτη), quattro giorni prima Idei di Novembre (την τετάρτη προ των Ειδών του  Νοεμβρίου, δηλαδή στις 12 του μηνός), anno 747 ab Urbe condita (έτος 747 από κτήσεως Ρώμης, ήτοι το 7 π.Χ.), natus Christus (γεννιέται ο Χριστός) in Bethlemme Judaea (στη Βηλεέμ της Ιουδαίας). 

Πέμπτη λοιπόν, 12 Νοεμβρίου του 7  π.Χ. Η απόλυτη ημερομηνία Γέννησης του Χριστού.Toυ χρόνου δηλαδή θα ταυτίζεται και η ημέρα!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα