Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΑΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΚΗ» ΕΥΤΥΧΙΑ


E-mail Εκτύπωση PDF
1Για πρώτη φορά μια αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι δεν αρκεί να είναι κανείς γενικά ευτυχισμένος, καθώς τα ανθρώπινα γονίδια με έναν μυστηριώδη τρόπο ξεχωρίζουν σε μοριακό επίπεδο το «σωστό» από το «λάθος» είδος ευτυχίας.

Έτσι, όσοι νιώθουν την «καλή», πιο βαθιά και ενάρετη ευτυχία (που λέγεται και «ευδαιμονία»), βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση από άποψη υγιούς λειτουργίας των γονιδίων τους, σε σχέση με όσους αισθάνονται την «κακή» και πιο ρηχή ευτυχία (τη λεγόμενη «ηδονή»). Με άλλα λόγια, μια ζωή με νόημα είναι ανώτερη (ακόμα και σε βιολογικό-γονιδιακό επίπεδο) από μια απλώς ευτυχισμένη ζωή. 

Ελληνικό Γραμμαριθμικό Σύστημα...Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ=1,618 ΚΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ...Μέρος Τρίτο





Π.χ. ας πάρουμε την λέξη [ανδρα=156[3], ποιος πρέπει να είναι ο τέλειος προορισμός του άνδρα, η αν θέλετε ποιο είναι το νόημα της ζωής για τους Γήινους άνδρες σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η ποια πρέπει να είναι η εξέλιξη του σύμφωνα με το χρυσό αριθμό Φ=1,618.
Ανδρα=156[3]
Η σειρά ακεραίων αριθμών [ σειρά ΦΙΜΠΟΝΑΤΣΙ] -156-252-408-660-1068-1728 κ.ο.κ. είναι αυτή που καθορίζει την ύπαρξη τον ρόλο και την εξέλιξη του ΑΝΔΡΑ της ΓΗΣ σε ανώτερο πνευματικό ον σε βάθος χρόνου.
Τον τέλειο αυτό πνευματικό άνδρα έχει ανάγκη ο πλανήτης μας για να εξισωθεί με τους λοιπούς Αργείους.

Ελληνικό Γραμμαριθμικό Σύστημα...Μέρος Δεύτερο




ΠΡΩΤΟΝ -ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΜΟΙΟΙ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ

Παράδειγμα απόλυτα όμοιων λεξαριθμων οι λέξεις [ΘΥΜΟΣ =9+400+40+70+200 =719[8] = ΜΥΘΟΣ] 
Τι προσλαμβάνουμε από αυτή την απόλυτη ομοιότητα ;
Προσλαμβάνουμε την σοβαρή πληροφορία πως κάθε λόγος [Μυθος=λόγος] που εξέρχεται από το στόμα μας πρέπει πρώτα να τον επεξεργαστεί ο εγκέφαλος μας[θυμος=νοηση].

Είναι αδύνατον να καταθέσουμε, ιδέα ,άποψη, σκέψη, προφορικά η γραπτά, πριν την επεξεργαστούμε νοητικά.

Θα ήταν καλό να γνωρίζαμε πότε έγινε κτήμα της ανθρώπινης κοινότητας ,αυτή η «απλή» πληροφόρηση-γνώση που μας δίνουν δυο [2] μόνο λέξεις της Ομηρικής - Ελληνικής γλώσσας εφαρμόζοντας το Ελληνικό Γραμμαριθμικο Σύστημα.

Δεύτερο παράδειγμα η λέξη Γαια=15[6] έχουμε, 
Γαία =15[6]= η ΓΗ 
αγία = 15[6]=η αγία ΓΗ 
αιγα=15[6]=η αγία ΓΗ την εποχή του Κριού
ερμηνεία ισότητας
ο άγιος [ευλογημένος] πλανήτης Γη την εποχή του Κριού,
η
ο πλανήτης Γη ευλογήθηκε με την αγία Ελληνική Έλικα την εποχή του Κριού,
η
η αγία Ελληνική Έλικα ήρθε στον πλανήτη ΓΗ την εποχή του Κριού.


Και οι τρεις ερμηνείες όπως γνωρίζουμε είναι ορθές Είμαστε ο μοναδικός ευλογημένος με ζωή πλανήτης του αστρικού μας συστήματος .Την ζωή έφερε στον πλανήτη μας η αγία Ελληνική Έλικα και όλα συνέβησαν την εποχή του Κριού, πριν από 2320 + 2013 =4333 χρόνια. 

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ρ Ι Θ Μ Ι Κ Ο Σ Υ Σ Τ Η Μ Α ..Μέρος Πρώτο





ΚΡΑΤΥΛΟΣ.-Οιμαι μεν εγω τον αληθεστατον λογον περί τούτων είναι ,ω Σωκρατες,μειζω τινά δύναμιν είναι η ανθρωπειαν την θεμενην τα πρώτα ονόματα τοις πραγμασιν,ώστε αναγκαιον είναι αυτά ορθώς έχειν.
Ερμηνεία-Πιστεύω Σωκράτη, πως η απόλυτη αλήθεια για αυτά είναι, πως κάποια δύναμη ανώτερη από την ανθρώπινη έθεσε τα πρώτα ονόματα στα πράγματα, με αποτέλεσμα αυτά να είναι κατά ανάγκη ορθά.

ΠΛΑΤΩΝ –ΚΡΑΤΥΛΟΣ 438 e

ΚΕΦΑΛΑΙΟ [1].-ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΘΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.-
η Ομηρική γλώσσα / το απλό σκεπτικό / οι αριθμοί και το Ελληνικό Αλφάβητο / ενστάσεις σκεπτικιστών / το νόημα των λεξαριθμων / Ελληνικό Γραμμαριθμικο Σύστημα / απόλυτα όμοιοι λεξαριθμοι / ισοι λεξαριθμοι / λεξαριθμοι με την ιδία ταυτότητα[ταυτόσημοι] / ταυτόσημοι διαδοχικοί Μη ισοι λεξαριθμοι / λεξαριθμοι με διαδοχικές ταυτότητες / Γεωμετρικές σχέσεις λεξαριθμων / λεξαριθμοι και ο χρυσός αριθμός Φ=1,618 / η μαγεία του χρυσού αριθμού Φ=1,618 / ομοιότητες στη συγγραφή της Οδύσσειας και του ανθρώπινου Γενετικού Κωδικα.- 

Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η Ομηρική γλώσσα δημιουργήθηκε από την οντότητα Ποσειδώνας, σύμφωνα με τον Όμηρο, για χρήση από τους Γήινους Έλληνες ,την μοναδική ελπίδα του πλανήτη για την σωτηρία του. 

"Iστορικό άλμα της ανθρωπότητας στο διαστρικό χώρο"



Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο βγήκε από το ηλιακό σύστημά μας, ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία του "Βόγιατζερ 1".

Σύμφωνα με τους αστροφυσικούς, το διαστημόπλοιο της NASA που εκτοξεύτηκε το 1977 και πλέον απέχει περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο, βγήκε από την ηλιόπαυση, το απώτατο όριο του ηλιακού συστήματος και πέρασε στο διαστρικό χώρο κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχουν σταλεί στη Γη και δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Ο Ψυχολογικός Πόλεμος Εναντίον Των Γυναικών

Christina-Aguilera-Twitter


Υπάρχει μια έμμονη ιδέα με τις γυναίκες να είναι «αδύνατες» και «άπαχες» από τότε που η Twiggy «εμφανίστηκε στην δεκαετία του 1960. Πράγμα που είναι σχετικά πρόσφατο, αν το σκεφτείτε.
Μέχρι αρκετά πρόσφατα, οι κοκαλιάρες δεν ήταν ελκυστικές. Δεν είναι μακριά ο καιρός που το σχήμα της κλεψύδρας του γυναικείου σώματος ήταν της μόδας.
Αυτό δεν είναι παραδοσιακό.
Η εμμονή να είναι αδύνατες είναι μια μοντέρνα αρρώστια.
Θεωρείται ότι είναι σύμπτωση ότι έχουμε ένα διαρκώς ογκούμενο αριθμό γυναικών που έχουν χάσει την όρεξη για σέξ, δεν έχουν περίοδο, δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, και δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τα θηλάσουν.
Τι συμβαίνει μ’ αυτό λοιπόν;

Tεστ προβλέπει ποιοι καρκίνοι του προστάτη χρειάζονται θεραπεία

Tεστ προβλέπει ποιοι καρκίνοι του προστάτη χρειάζονται θεραπεία

 Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα γενετικό τεστ που μπορεί να εντοπίσει και να προβλέψει ποιοι άνθρωποι με καρκίνο του προστάτη θα πρέπει να κάνουν άμεσα θεραπεία και ποιοι μπορούν να την αποφύγουν ή να την καθυστερήσουν, επειδή ο όγκος τους αναμένεται να εξελιχθεί με πολύ αργό ρυθμό. Ο νέος βιοδείκτης βασίζεται στο βαθμό έκφρασης τριών συγκεκριμένων γονιδίων στον ασθενή και μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο ο καρκίνος θα αποδειχθεί επιθετικός και δυνητικά θανατηφόρος.

Κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να γίνουν βλαστικά

Μέσα σε ζωντανό οργανισμό

Κύτταρα αναπρογραμματίστηκαν για να γίνουν βλαστικά

Ισπανοί επιστήμονες κατάφεραν πρώτη φορά να δημιουργήσουν νέα βλαστικά κύτταρα μέσα στο σώμα ενός ζωντανού οργανισμού, αναπρογραμματίζοντας ενήλικα σωματικά κύτταρα, ώστε αυτά να επιστρέψουν στην εμβρυική πολυδύναμη κατάστασή τους.

Το επίτευγμα, το οποίο προς το παρόν έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα, μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει στην επί τόπου αναπαραγωγή ανθρωπίνων κυττάρων που θα επιδιορθώνουν τις βλάβες στον ιστό της καρδιάς μετά από ένα έμφραγμα ή στον εγκέφαλο μετά από ένα εγκεφαλικό και, γενικότερα, μπορεί να καταστήσουν στο μέλλον περιττές τις μεταμοσχεύσεις εξωτερικών οργάνων.

Άρθρο Πούτιν για Συρία στους New York Times

Άρθρο Πούτιν για Συρία στους New York Times


Με άρθρο του στην εφημερίδα «The New York Times» με τίτλο «Μια έκκληση για επίδειξη σύνεσης από τη Ρωσία», ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες και ζητά την προσοχή τους σε ό, τι αφορά στο ζήτημα της Συρίας.

«Πιθανό χτύπημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Συρίας, παρά την έντονη αντίθεση πολλών χωρών και μεγάλων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα, θα οδηγήσει σε περισσότερα αθώα θύματα και σε κλιμάκωση, ενδεχομένως και σε εξάπλωση της σύγκρουσης πέρα από τα σύνορα της χώρας», γράφει, μεταξύ άλλων, και προειδοποιεί πως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «την αύξηση της τρομοκρατίας».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12-ΣΤΗΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ


Για τους περισσότερους χορτοφάγους, βίγκανς και ωμοφάγους το θέμα της Β12 είναι γνωστό. Οι εταιρείες συμπληρωμάτων έχουν κάνει τους ανθρώπους να τρέχουν να προμηθευτούν τα συμπληρώματα εκείνα που θα τους προστατεύσουν από την έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Είναι όμως αυτή η σωστή οδός; Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσω αρκετά θέματα σχετικά με την Β12 προσπαθώντας να συνδυάσω πληροφορίες από διαφορετικές αξιόπιστες πηγές (που δεν υποστηρίζονται από οικονομικά συμφέροντα).

Η έλλειψη Β12 είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά ΠΟΤΕ δεν πρόκειται ΜΟΝΟ για έλλειψη αυτής της βιταμίνης. Οι ελλείψεις σε βιταμίνες και μέταλλα ποτέ δεν συμβαίνουν μεμονωμένα. Τα εμφανή συμπτώματα έλλειψης Β12 είναι η κόπωση, η χλωμάδα, η ανορεξία, παραισθήσεις, παράνοια, απώλεια βάρους κλπ.

Σε σένα που είσαι έτοιμος να σαλπάρεις

Ναι. Μάλλον αυτό είναι. Ποιο; Το να δίνεσαι στη ζωή χωρίς να σε νοιάζει για το αύριο. Μήπως τελικά αυτό είναι ζωή; Το να αγωνίζεσαι στρέφοντας τη δύναμή σου, την ενεργητικότητά σου στο στόχο που επιλέγεις; Κάθε χτύπος και μια ακόμη προσπάθεια. Ε; Τι λες; 

Ανεβαίνεις στο καράβι της ζωής σου και καλά-καλά δε ξέρεις πώς να φύγεις απ'το λιμάνι. Και, δίχως να το αντιληφθείς, ήδη βρίσκεσαι μεσοπέλαγα. Ο ήλιος να λάμπει από πάνω σου στο ουράνιο στερέωμα και ο ορίζοντας να'ναι ανοιχτός. Και κάπου στην πορεία να αισθάνεται το σώμα σου και η ψυχή σου αυτό το μπατάρισμα: πότε δεξιά πότε αριστερά. Την κίνηση των κυμάτων από κάτω σου. Ίσως να'ναι έτσι τελικά... Ίσως...

Και η μετάβαση αυτή απ'το λιμάνι στο πέλαγος σε μεταμορφώνει άθελά σου. Κρύβοντας την αμφισημία απ'τα μάτια σου, σου φανερώνει μονάχα τα αποτελέσματα: τα κύματα, τον πρίμο αέρα, τον ήλιο, την μυρωδιά της αλμύρας που ριζώνει σιγά-σιγά στα σωθικά σου. Κι εσύ αναρωτιέσαι: "Μα γιατί; Μα πώς; Πότε";

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Οι γιαγιάδες έλεγαν, αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου, μη περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι.  Η λαϊκή σοφία, που αν φτιάχναμε  ένα κατάλογο τις  πιο γνωστές λαϊκές συμβουλές, και  τον κολούσαμε  στο τοίχο μας για  να τον κοιτάμε κάθε μέρα, ίσως κατορθώναμε να δούμε σε τι παγίδα έχουμε πέσει...

Ολο το  κόλπο της περίφημης ανάπτυξης και προόδου, το πέρασμα στην εποχή της υστερικής κατανάλωσης,  της  τεχνολογίας και του διαστήματος,  ήταν για να απωλέσουν , τελικά, οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξύνονται μόνοι τους!!  Ναι δυστυχώς το τίμημα της ανάπτυξης ήταν μια ετοιματζίδικη, φασόν ζωή με κόστος και προϊόντα  που καθορίζονται  από τους γκουρού του μάρκετινγκ και τις επιθυμιες των εργοδοτών τους.  
Πως θα ξυστείς  μόνος σου αφού η οποιαδήποτε αληθινή, αυτοδιαχείρηση της ζωής σου, είναι ανύπαρκτη έννοια? 

Η λύση είναι μέσα μας


Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τη δύναμη του ανθρώπινου νου και πάνω στο κατά πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να αυτοθεραπευτεί ή ακόμα και να θεραπεύσει άλλους ανθρώπους. Τέτοια θέματα η σύγχρονη επιστήμη τα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό καθώς δεν μπορεί να «δει» μια ξεκάθαρη αλληλεπίδραση νου-σώματος.

Τον τελευταίο καιρό όμως, πληθαίνουν οι περιπτώσεις επιστημόνων που ενισχύουν με τις θεωρίες τους αλλά και με πειραματικά δεδομένα την πεποίθηση ότι, η δύναμη του νου είναι τόση ώστε μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ανθρώπινη υγεία.

Πως θα βράσετε νερό ή άλλο υγρό, χωρίς κατσαρόλα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!!! (Βίντεο)




Σας έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα;
Κάνει απεργία η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ;
Κάνετε κάμπινγκ;
Και θέλετε και...

να βράσετε / ζεστάνετε νερό ή τσάι ή κάποιο άλλο υγρό τέλος πάντων;
Τα πράγματα είναι απλά.... θα κάνετε ακριβώς ότι κάνει ο μάγκας στο βίντεο.

Χυμός ρόδι: Το νεότερο… viagra

Χυμός ρόδι Το νεότερο… viagra
Ξεχάστε το «μπλε χάπι». Ένα ποτήρι χυμός ρόδι την ημέρα φαίνεται πως ενισχύει τη σεξουαλική μας επιθυμία, σύμφωνα με νέα έρευνα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.
Οι άνδρες και οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτήρι καθημερινά παρουσιάζουν, σύμφωνα με τα στατιστικά, αυξημένη τεστοστερόνη.
Επιπλέον, ο χυμός του ροδιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τόσο τη διάθεση όσο και τη μνήμη μας.


Το 1975….

<<<Σου είπα ήδη ότι δεν σε χρειάζομαι. Αλλά θα σε μεγαλώσω, είτε σ’ αρέσει, είτε όχι. Θα σου επιβάλλω την ίδια υπεροψία που επιβλήθηκε και σ’ εμένα, στους γονείς μου, στους παππούδες μου, στους παππούδες των παππούδων μου• μέχρι το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα που γεννήθηκε από ανθρώπινο πλάσμα, είτε του άρεσε, είτε όχι. Ίσως αν του ή της ζητούσαν να επιλέξει, να φοβόταν και να έλεγε «Όχι, δεν θέλω να γεννηθώ». Μα κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του και έτσι γεννήθηκε και έζησε και πέθανε, αφού έφερε στον κόσμο ένα ακόμα ανθρώπινο πλάσμα από το οποίο δεν ζήτησε να επιλέξει, και αυτό με τη σειρά του έκανε το ίδιο, επί εκατομμύρια χρόνια μέχρι εμάς, και κάθε φορά ήταν η ίδια υπεροψία, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχαμε. Κουράγιο, μικρό μου. Νομίζεις ότι ο σπόρος ενός δέντρου δεν χρειάζεται κουράγιο, όταν τρυπάει τη γη και φυτρώνει; Αρκεί μια ριπή του ανέμου για να τον ξεριζώσει, το ποδαράκι ενός ποντικού για να τον τσακίσει. Κι όμως, φυτρώνει και αντιστέκεται και μεγαλώνει ρίχνοντας κι άλλους σπόρους. Και γίνεται ένα δάσος. Αν μια μέρα φωνάξεις «Γιατί με έφερες στον κόσμο, γιατί;», θα σου απαντήσω: «Έκανα αυτό που κάνουν και έκαναν τα δέντρα για εκατομμύρια εκατομμυρίων χρόνων πριν από μένα, και πίστευα ότι έκανα καλά».

Το Θηλυκό Βαμπίρ

lap



Τα κύρια χαρακτηριστικά της εγκληματικής προσωπικότητας είναι αδυναμία, ανωριμότητα και αυταπάτη μαζί με μια δυνατή επιθυμία να εξαπατούν άλλους ανθρώπους. Η αδυναμία είναι σημαντικός παράγοντας γιατί φαίνεται να είναι η ρίζα της ανικανότητας για “υψηλότερη σκέψη” πέρα από την πραγματικότητα του μάτριξ. Τέτοια σκέψη χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια συγκεκριμένου είδους, και πολλά άτομα απλώς δεν θέλουν να την εφαρμόσουν.
Μοιάζει πολύ με δουλειά. Ακόμη και άτομα ικανά να παράγουν τεράστιο φυσικό έργο, δε φαίνεται να έχουν την ικανότητα να καταλάβουν τι είδους δουλειά είναι πραγματικά πολύτιμη. Μπορεί να ξοδέψουν μέρες, εβδομάδες, μήνες ψάχνοντας ατέλειωτες λέξεις και μεταθέσεις σε λεξικά, αλλά η ικανότητα να δουν μέσα στη βαθύτερη πραγματικότητα, που προέρχεται από ψυχικό σθένος, απλά δε βρίσκεται μέσα τους.

Ζήσε κάτω από ένα τυχερό αστέρι.



Όλοι θέλουμε να ήμαστε "τυχεροί". Βλέπουμε ανθρώπους που είναι "τυχεροί". Πάντα κερδίζουν εκείνο που θέλουν και ποτέ δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ για να το αποκτήσουν.

Οι "τυχεροί" άνθρωποι ζουν κάτω από ένα "τυχερό" αστέρι. Μπορείς κι εσύ.


 Το να οραματίζεσαι ένα τυχερό αστέρι πάνω από το κεφάλι σου θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι ξεχωριστός και τυχερός.

Η Ρεπούση σηκώνει διακριτικά το πόδι και αμολάει μια ηχηρή για να ακουστεί…Του Κώστα Βαξεβάνη


repousi
Ακόμη και ένα χαλασμένο ρολόι,δυο φορές την ημέρα δείχνει τη σωστή ώρα. Με αυτή την έννοια, όλα έχουν την επιβεβαίωσή τους, ακόμη και αν δεν έχουν χρηστικότητα. Δεν ξέρω γιατί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Ρεπούση, επιλέγει συνεχώς να έχει το ρόλο του χαλασμένου ρολογιού, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θα υποστηρίξουν πως κάποιες φορές δείχνει τη σωστή ώρα. Γιατί δηλαδή δείχνει να επιλέγει να απασχολήσει με “μη χρηστικές” προκλήσεις, για να προσέξουμε πως υπάρχει ένα ρολόι, στο κομοδίνο του δημόσιου προβληματισμού.
Επιφανειακά, η κυρία βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, έχει το θάρρος της γνώμης και επιλέγει να μιλήσει χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος. Αναρωτιέμαι όμως, είναι έτσι; Την κυρία Ρεπούση την γνωρίσαμε όταν συνωστίστηκε όλη η Ελλάδα γύρω από την επιστημονική της άποψη για τον συνωστισμό στη Μικρασιατική καταστροφή. Η ιστορικός Ρεπούση, δεν παρέθεσε στο βιβλίο της την ιστορική καταγραφή. Δεν είχε το θάρρος έστω να γράψει πως τα ελληνικά στρατεύματα προελαύνοντας στην Ανατολία έκαναν έστω σφαγές. Απλώς «σαπούνισε» την ιστορία, λείανε τις αιχμές για να εξασφαλίσει έναν καθαρό συμψηφισμό. Παραποίησε δηλαδή την ιστορία, προς όφελος της καλής εμφάνισης, απολογούμενη σε έναν εθνικισμό από την ανάποδη. Με τον ίδιο τρόπο που οι εθνικιστές την παραποιούσαν για να έχουμε εθνικό και γενναίο δίκαιο, αυτή την παραποίησε για να έχουμε τουριστικό άδικο. Κάπως έτσι, οι σφαγιασθέντες πρόγονοι, συνωστίστηκαν στο βιβλίο της Ρεπούση και δεν υπήρξε έλληνας που δεν την έμαθε.

Χρειάζομαι ηρεμία και ισορροπία στην ζωή μου.Πώς θα τα καταφέρω;



Αλήθεια ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το ανακαλύψουμε; Το περιβάλλον παίζει ρόλο σ' αυτό; Η οικονομική κατάσταση; Ποιος φταίει που δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό;

Πολλοί από εμάς περνάνε τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους με το να ανησυχούν αν έφτασε το e-mail στον προορισμό του, πως θα αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο του smartphone, με το να καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος
της ημέρας τους σε επαγγελματικά ραντεβού, να μην μπορούν να προσφέρουν ευχαρίστηση στους εαυτούς τους γιατί είναι πολύ κουρασμένοι και εξουθενωμένοι απ' την πολύ δουλειά και να χάνουν επαφή απ' τους σημαντικούς άλλους της ζωής τους... Με λίγα λόγια να δίνουν προτεραιότητα στα λάθος πράγματα... και να εγκλωβίζουν τους εαυτούς τους σε έναν ατελείωτο και θλιβερό φαύλο κύκλο. Πώς μπορούν να είναι ήρεμοι και ισορροπημένοι λοιπόν, όταν βρίσκονται σε ένα διαρκές κυνηγητό.. όταν κυνηγούν χίμαιρες;

Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο


... Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.
  • Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:

Ινομυώματα




Τα λειωμυώματα της μήτρας είναι οι πιο κοινοί όγκοι των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αναφέρονται ως ινώματα ή αλλιώς λειομύωμα, λειομυωμάτωση, μύωμα, ινομύωμα.
Τα ινώματα είναι καλοήθεις (μη καρκινογενείς) εξεργασίες, οι οποίες αναπτύσσονται στο μυικό χιτώνα του τοιχώματος της μήτρας. Αν και συνήθως είναι ασυμπτωματικά, σε μερικές γυναίκες το μέγεθος κι η εντόπισή τους μπορεί ν
α προκαλέσει πόνο κι αιμορραγία. Οι ακριβείς αιτίες ανάπτυξής τους δεν είναι γνωστές, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση η οποία οδηγεί σε ευαισθησία στις ορμόνες. Δηλαδή οι γυναίκες εκείνες με γενετική προδιάθεση αναπτύσσουν μηχανισμούς με τους οποίους τα ινώματα αναπτύσσονται κάτω απ?την επίδραση πολλών ορμονών. 

Το τέλος του κόσμου με το λιώσιμο των πάγων! Ολόκληρες χώρες θα εξαφανιστούν – ΦΩΤΟ



Θα είναι το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Οι επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων θα αλλάξουν κυριολεκτικά τον χάρτη αφού τα νερά θα καταπιούν το Λονδίνο, τη μισή Δανία, το μισό Ιράκ, ενώ θάλασσες όπως η Μαύρη και η Κασπία θα ενωθούν με τη Μεσόγειο.

15 αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι!


perierga.gr - 15+1 αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι!
Στο πλαίσιο των πολύ καλών φυσικών καθαριστικών εντάσσεται και το δημοφιλές και πολύ αγαπητό σε όλους αλάτι, το οποίο ευρέως χρησιμοποιείται στη μαγειρική και δεν νοείται παρασκευή φαγητού χωρίς αυτό. Και επειδή, βέβαια, δεν μας αρέσουν τα ανάλατα φαγητά αλλά δεν θέλουμε να το παρακάνουμε κιόλας με τη χρήση υπεβολικού αλατιού, ήρθε η ώρα να μάθουμε σε τι άλλο χρησιμεύει το συνηθισμένο αλάτι και μάλιστα με άριστα αποτελέσματα. Πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε  καθημερινά.

Ο δρόμος του μαθητή



Ο δρόμος του μαθητή ξετυλίγεται πάνω στη κόψη του ξυραφιού, διαμέσου της Σκύλας και της Χάρυβδης, κοντά στο σαγηνευτικό τραγούδι των σειρήνων, μέσα απ' τα θέλγητρα της Κίρκης και τους άθλους του Ηρακλή. 

Η πιο κρίσιμη κι επικίνδυνη καμπή του δρόμου είναι εκεί που έχει απλωθεί ο ιστός της αράχνης που υφαίνει η ίδια η ζωή. Σαν έρθει η στιγμή να διαβείς την ατραπό της λευτεριάς τότε να έχεις κατά νου αυτό το πέρασμα της στενωπού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα