Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το άτομο έναντι της ομάδας

lonelinessandlove
Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξέρω ποιος είμαι, ενώ άλλες φωνές είναι διατεθειμένες και έτοιμες να με ορίσουν και να με εξηγήσουν. Το να είμαι ο εαυτός μου, κάποτε ήταν μια απλή υπόθεση, αλλά, με την αυξανόμενη ανάμειξη σε ομάδες, δεν είμαι πια τόσον αυθόρμητα σίγουρος. Μέρος απ’ αυτή την αμφιβολία προέρχεται από την ανατροφοδότηση και τις προσωνυμίες που δέχομαι: «είσαι εξαιρετικός», «είσαι πολύ ευγενικός», «είσαι πολύ νωθρός», «γνοιάζεσαι πάρα πολύ», «δεν ξέρεις καν ότι υπάρχω», «είσαι πολύ ισχυρός», «χρειάζεσαι ν’ αναπτύξεις περισσότερη δύναμη», «είσαι πάρα πολύ ευαίσθητος», «δεν είσαι αρκετά ευαίσθητος», «μ’ αρέσει το μουστάκι σου», «δεν μ’ αρέσει το μουστάκι σου», «κάμνεις ηθικολογικές κρίσεις», «ποτέ δεν είσαι πρόθυμος να κάμεις κρίσεις», «ο θρησκευτικός μυστικισμός σου με τρομάζει», «ο αθεϊσμός σου είναι ο λόγος που δεν σ’ εμπιστεύομαι», «δεν παρουσιάζεις αρκετή ηγετική ικανότητα», «είσαι πάρα πολύ ευθύς».
Είμαι πραγματικά τόσο ριζικά διαφορετικός για διαφορετικά άτομα; Είμαι ασυνεπής κι ευμετάβλητος; Πώς συμβαίνει να με αντιλαμβάνονται μ’ αυτούς τους αντίθετους τρόπους;

Η μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, το μίνι Μνημόνιο, και η απόρριψη από τον Παπανδρέου


Η μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου, το μίνι Μνημόνιο, και η απόρριψη από τον Παπανδρέου

Στοιχεία για μια μυστική συνάντηση που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο, με τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους -μεταξύ αυτών, τον Γιούνκερ- αλλά και τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος και ερευνητής Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τότε Πρόεδρος του Eurogroup συνάντησε υπό άκρα μυστικότητα στο γραφείο του τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπζας, Τρισέ, τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια και τους δυο Έλληνες αξιωματούχους οι οποίοι παρέλαβαν ένα σχέδιο μίνι – μνημονίου που είχαν ετοιμάσει και ζητούσαν να προωθηθεί στον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης και...της Ελλάδος

Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα την πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη.

Έχοντας διαβάσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, για αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν «σύνδρομο της Στοκχόλμης», θέλησα να επισκεφτώ το σημείο στο οποίο, στις 23 Αυγούστου του 1973, έλαβε χώρα μια από τις γνωστότερες ληστείες τραπεζών.


Τα γεγονότα της ομηρίας που ακολούθησαν, γέννησαν από τον Σουηδό ψυχίατρο και εγκληματολόγο, Nils Bejerot, τον όρο «σύνδρομο Norrmalmstorg», από το όνομα της πλατείας που διαδραματίστηκε η ληστεία. Αργότερα, αποδόθηκε ο όρος «σύνδρομο της Στοκχόλμης» από τον ψυχίατρο Frank Ochberg, σε μια προσπάθεια ορισμού της διαχείρισης καταστάσεων ομηρίας.

Τι είναι ακριβώς αυτό το σύνδρομο, θα το μελετήσουμε αργότερα, προσπαθώντας να κάνουμε μια σύνδεση του ψυχολογικού αυτού φαινομένου με την τρέχουσα ελληνική πραγματικότητα.

Πρώτα όμως, ας αφηγηθούμε τι συνέβη στη Στοκχόλμη το 1973 σε αυτές τις 6 μέρες ομηρίας των υπαλλήλων της σουηδικής τραπέζης από τον ληστή, Jan Erik Olsson.

(photo: Το κτήριο, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα του Αυγούστου του 1973, τα οποία και γέννησαν τον όρο «σύνδρομο της Στοκχόλμης». Στο ισόγειο του κτηρίου διατηρούσε υποκατάστημα η τράπεζα Kreditbanken, στην πλατεία Norrmalmstorg, στο κέντρο της Στοκχόλμης. Πλέον, στη θέση της τράπεζας βρίσκεται εμπορικό κατάστημα.)

Στις 23 Αυγούστου του 1973, ο Γιαν-Έρικ Όλσον εισήλθε στην τράπεζα Kreditbanken της Στοκχόλμης. Φορούσε γυαλιά ηλίου, μια περούκα με φουντωτά μαύρα μαλλιά και στα χέρια του κρατούσε ένα πολυβόλο. Άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, φωνάζοντας στα αγγλικά: Το πάρτι μόλις ξεκίνησε!

Βιαστές ή εραστές;



Η Τεμπλ Γκράντιν είναι μια μεγαλοφυής γυναίκα, που τυχαίνει να είναι αυτιστική.


Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο τρόπος που σκέφτεται μοιάζει περισσότερο μ” εκείνο των ζώων, παρά των ανθρώπων. Κι αυτό γιατί η Τεμπλ σκέφτεται με εικόνες -και τις μεταφράζει σε λέξεις για να επικοινωνήσει μ” εμάς.

Επιπλέον η Τεμπλ αντιλαμβάνεται τον κόσμο ως ένα σύνολο από λεπτομέρειες και ειδικές περιπτώσεις, σε αντίθεση μ” εμάς που γενικεύουμε ασύστολα, σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες εμπειρίες και πεποιθήσεις.

Στο βιβλίο της «Τα ζώα σε μετάφραση» παρουσιάζει μια υπόθεση διαστρέβλωσης της φύσης, προς χάρη του κέρδους.

~~{}~~

Κάλεσαν την Τεμπλ, ως «ντετέκτιβ ζώων», να εξιχνιάσει μια σειρά από εγκλήματα σ” ένα μεγάλο ορνιθοτροφείο.

Εκεί βρέθηκε μπρος σε μια παράξενη κατάσταση. Οι κόκορες επιτίθονταν στις κότες και τις ξέσχιζαν, με τα νύχια και το ράμφος τους. Τουλάχιστον οι μισοί κόκορες είχαν παρουσιάσει την ίδια συμπεριφορά, κι όπως ήταν φυσικό οι ιδιοκτήτες ήθελαν να προστατέψουν την περιουσία τους.

Η Τεμπλ πρώτα επικοινώνησε με φίλους της που είχαν μικρά αγροκτήματα, για να μάθει αν είχαν παρατηρήσει παρόμοια συμπεριφορά.

Όλοι αρνήθηκαν. Οι κόκορες δεν σκοτώνουν τις κότες. Μπορεί δύο αρσενικά να αναμετρηθούν για την αρχηγία, αλλά κι αυτά σπάνια φτάνουν στο φόνο του ηττημένου.

Όμως να σκοτώσεις μια κότα απ” το χαρέμι σου είναι ενάντια στο βιολογικό σου συμφέρον. Αν συνέβαινε στη φύση δεν θα υπήρχαν κοτόπουλα.

ΜΑΣ «ΕΛΕΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΟ… ΚΑΛΟ ΜΑΣ, (ΤΟΥΣ)!

σΚΙΤΣΟΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ξέρετε κανένα λαό στον κόσμο που δανείζεται για να ξεχρεώσει τα χρέη του και αυτά αντί να μειωθούν αυξάνονται με ταχύτητα ;
Ξέρετε κανένα λαό που οι δανειστές- εταίροι του «κλαίνε» και οδύρονται γιατί του δανείζουν τα λεφτουδάκια τους και έτσι κερδίζουν πολύ περισσότερα από όσα του δάνεισαν ;
Ξέρετε κανένα λαό που η ανάπτυξη της οικονομίας του σημαίνει κλείσιμο καταστημάτων, εξάρθρωση μισθών και συντάξεων, ανεργία και μηδενισμό της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών του ;
Ξέρετε κανένα λαό που οι επιχειρήσεις του για να ορθοποδήσουν πρέπει να πληρώνουν τους μεγαλύτερους φόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Μέλισσες με «Αλτσχάιμερ;» Ρύπανση από αλουμίνιο συνδέεται με τη μείωση τους!

bee.si

Η μείωση του πληθυσμού των μελισσών μπορεί να προκαλείται από την υψηλή μόλυνση του εντόμου από αλουμίνιο – ένα χημικό στοιχείο που ενοχοποιείται ως παράγοντας για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους – διαπιστώνει μια νέα μελέτη.


Πιστεύεται ότι είναι πιθανόν πολλοί παράγοντες να εμπλέκονται στην μείωση των μελισσών: από την έλλειψη των λουλουδιών μέχρι τα φυτοφάρμακα. Αλλά βιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Keele και το Πανεπιστήμιο του Sussex στη Βρετανία αποφάσισαν να δουν αν το αλουμίνιο, «το πιο σημαντικό των περιβαλλοντικών ρυπαντών των τελευταίων χρόνων», θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάλειψη του εντόμου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν υποδείξει ότι όταν οι μέλισσες αναζητώντας νέκταρ δεν αποφεύγουν το νέκταρ που περιέχει αλουμίνιο. Έτσι οι ερευνητές μέτρησαν την περιεκτικότητα του αλουμινίου σε νύμφες μελισσών που αναζητούν φυσική τροφή για τις αποικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χτίστε μια νέα εικόνα για τον εαυτό σας



Μπορείτε να χτίσετε  μια νέα εικόνα για τον εαυτό σας με το να οραματιστείτε τον εαυτό σας όσο πιο όμορφο μπορείτε να φανταστείτε.

Θυμάμαι έναν ψυχίατρο να μου λέει, "Ήρθα να πω αντίο. Πάω στον άλλο κόσμο”.
"Ω, θα πας να αυτοκτονήσεις;"
“Ναι”, απάντησε.
"Ποιος είναι ο λόγος;” ρώτησα.
"Για πενήντα χρόνια είμαι σε αυτό το επάγγελμα. Ο πόνος, η δυστυχία και τα προβλήματα των ανθρώπων εμφυτεύτηκαν στο κεφάλι μου. Ξαφνικά είδα ότι είμαι ένας από αυτούς - ένα σάπιο άτομο. Μπορείς να το φανταστείς, εδώ και πενήντα χρόνια  κερδίζω εκατό δολάρια την ώρα και ποτέ δεν έχω βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους."
"Ω, αυτό είναι φανταστικό. Έχεις μάθει πολλά πράγματα. Κλείσε τα μάτια σου."
"Σκοπεύεις να με υπνωτίσεις;" ρώτησε. "Όχι βέβαια!", του είπα. Έκλεισε τα μάτια του.

Για ένα τίποτα .....



Οι άνθρωποι τσακώνονται για το τίποτα.

Χωρίζουν για το τίποτα.

Δε διστάζουν να χαλάσουν φιλίες χρόνων για το τίποτα.

Θυμώνουν, παρεξηγούνται …. για ένα τίποτα.

Δεν έχουν καταλάβει

πόσο μικρή, απρόβλεπτη και εύθραυστη είναι η ζωή.

 

Τόσο σύντομη, που για κανένα λόγο δεν αξίζει να την χάνουν,

να την καταστρέφουν, να την ευτελίζουν, να την μειώνουν.

Μάθετε να λέτε "όχι"


Έχετε βρεθεί ποτέ μ' ένα παιδάκι 2 ετών; Αν ναι, τότε θα έχετε καταλάβει πως η πιο ισχυρή λέξη στο Σύμπαν είναι: ΟΧΙ

Τα παιδιά λατρεύουν να λένε «όχι» και αυτό είναι καλό. Μια τόσο δα μικρή λεξούλα, κι όμως καθορίζει τον εαυτό τους, το ποια είναι. Όταν ένα μωρό έρχεται στη ζωή, δεν γνωρίζει ότι έχει διαφορές από αυτόν που το φροντίζει. Με την εκπληκτική ανάπτυξη της συνειδητότητάς του κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του, το μωρό σιγά-σιγά γνωρίζει ότι είναι ένα ξεχωριστό ον με δικές του σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ένα δίχρονο θα πει πολλές φορές «όχι» ενώ εμείς αν το ξεστομίσουμε, νιώθουμε ένοχοι που το προφέραμε! Δεν θέλουμε να βλάψουμε ή να προσβάλουμε τους άλλους κι έτσι καταλήγουμε να συμφωνούμε με πράγματα που δεν θέλουμε. Συμφωνούμε να κάνουμε κάτι σε ημερομηνίες που δεν μας εξυπηρετούν, εργαζόμαστε εθελοντικά ενώ δεν έχουμε χρόνο, και αναλαμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας ό,τι μας αναθέτουν για να ευχαριστήσουμε τους άλλους ξεχνώντας ή αφήνοντας κατά μέρος τις ανάγκες του δικού μας εαυτού. Τιμάμε τους άλλους αλλά όχι εμάς τους ίδιους.

Αγαπητό σύμπαν...

Νατάσα Γκουτζικίδου

Θυμάμαι τον παππού μου να μου λέει πάντα πως η ζωή παραείναι μικρή για να μην τη ζω όπως την ονειρεύομαι. Τότε, παιδί ακόμα, δεν μπορούσα να καταλάβω το βάθος της συμβουλής του. Ήταν απλώς τα λόγια ενός ηλικιωμένου που επειδή τον αγαπούσα –ψέματα, τον λάτρευα- τα άκουγα. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε.

Εκείνος, άνθρωπος που είχε βιώσει έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και μια Κατοχή, είχε μάθει να αποκωδικοποιεί το αληθινό νόημα της ζωής και να απολαμβάνει τα απλά, τα καθημερινά. Έτσι, απόλαυση ήταν ο καφές στο καφενείο του χωριού παίζοντας χαρτιά με τους συγχωριανούς του ή μια βόλτα στον κάμπο.

Αν τον παρακολουθούσες, νόμιζες ότι η ζωή του κινείται σε slow motion. Δεν τον άγχωνε ποτέ τίποτα.
Μεγαλώνοντας, άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάποια αλήθεια βρισκόταν στα λόγια του αλλά και πάλι, δεν ήμουν αρκετά έξυπνη για να δω πίσω από τις λέξεις.

Για την ακρίβεια, έπιανα το νόημα αλλά δεν μπορούσα να το κάνω στάση ζωής και αυτό ήταν η δική μου αποτυχία.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ


Το μόνο θηλυκό απ' ό, τι κυκλοφορεί στον πλανήτη που νοιώθει την υπέρτατη ευτυχία του σεξουαλικού οργασμού είναι η Γυναίκα. Κανένα ζώο, θηλυκό ζώο, πετούμενο, ερπετό, της θάλασσας, μικρό, μεγάλο δεν πλάστηκε με το προνόμιο της χαράς, της χαλάρωσης που προσφέρει η κορύφωση και το τελείωμα στο γαμήσι.
Μόνον η γυναίκα, είτε μόνη της, αν αυνανιστεί, είτε με σύντροφο, άνδρα ή, γυναίκα, μπορεί να κάνει ένα σύντομο ταξιδάκι μέχρι τον παράδεισο. Της αρέσει, δεν της αρέσει της γάτας θα τη βάλει κάτω ο γάτος, έχοντας δαγκώσει τη θηλυκιά από το σβέρκο για να της κάνει τη δουλειά. Το ίδιο και ο σκύλος, θα την καβαλήσει με το ζόρι την σκύλα, άμα λάχει.
Απλή ιστορία για τον πάντα ετοιμοπόλεμο άνδρα να δατρέξει την σεξουαλική απόσταση από την αφετηρία μέχρι να κόψει το νήμα. Μια διαδικασία απλούστατη. Για την γυναίκα το έργο είναι διαφορετικό, είναι ζήτημα λειτουργίας εγκεφαλικής. Τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα, τα χάδια, τα φιλιά, τα ερωτόλογα, για να αρχίσουν τα λικνίσματα του κορμιού της, οι μουνοσυσπάσεις και να μπουν στο παιχνίδι τα μουνοζούμια, τα υγρά του αιδοίου.

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 03.10.2010
Έχει μείνει στην Ιστορία η πολιορκία των Ρωμαίων στο Ισραήλ, το 73 μετά τη γέννηση του Ιησού. Εκεί, στην πατρίδα του Χριστού, γεννήθηκαν και ανατράφηκαν κάποια περίεργα πραγματάκια που έχουν σχέση με ιδεολογία, με τρομοκρατία, με κινήματα πολιτικά, με άρχουσες και λαϊκές τάξεις, με αντιστασιακές συμμορίες, με θρησκευτικές αιρέσεις και άλλα τοιούτα που εύκολα ντύνονται σαν εξτρεμιστικά ή, συντηρητικά. Επί του θέματος…, επί της αρχής.

Η Ρώμη είναι η αυτοκρατορία. Δεν υπάρχεις στην εποχή της σαν αντίπαλος, αν δεν σκύψεις. Ούτε η ισχυρώτερη στρατιωτική δύναμη του τότε γνωστού κόσμου έπαιρνε από λόγια, μάσαγε παραμύθια και συμβιβαζότανε με τους τσαμπουκάδες των αλλοεθνών. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η αυτοκρατορία οφείλει να κρατηθεί στο ύψος της, να μη διαπραγματεύεται την εξουσία της και τον επεκτατισμό της και στα αρχίδια της, δηλαδή δεν θα κάνει το κορόιδο αν κάποιοι νεολαίοι Ισραηλίτες, επειδή διαφωνούν με το εβραϊκό ιερατείο, αυτά τα πουλημένα τομάρια στο τραπεζικό κεφάλαιο, αρχίσουν να το παίζουν 17 Νοέμβρη και Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας.

Ταμπουρώνονται 960 φλογεροί Ιουδαίοι ζηλωτές κι όταν πια δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να κρατήσουν τη Μασάντα  (φωτο) προτιμούν να μην παραδοθούν στους Ρωμαίους κατακτητές και αυτοκτονούν ομαδικά. Πατεράδες κάποιων απ’ αυτούς τους αγωνιστές…, έτσι το αναφέρω…, ήταν συντρόφια του Ναζωραίου στις ομάδες των Ζηλωτών, οι οποίοι βέβαια δεν ήταν όλοι ίδιοι, μιας τάσης, μιας συνιστώσας, μιας σκέψης.

TON ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ


Η “Apple”, η αμερικανική εταιρεία της ηλεκτρονικής βιομηχανίας, η πρώτη σε κέρδη στον κόσμο, ποτέ δεν είπε ότι πήρε το όνομά της από το “μήλο” του Άλαν Τούρινγκ, του Λονδρέζου μαθηματικού του οποίου την ομοφυλοφιλία κάρφωσε ο εραστής του. Σίγουρα για να μην θεωρηθεί ότι είναι υπέρ των gay μία θηριώδης πολυεθνική.
Ο Στηβ Τζομπς, ο ιδρυτής της Apple σε ένδειξη αναγνωρίσεως της επιστημονικής προσφοράς του Τούρινγκ βάπτισε “Μήλο” την εταιρεία, επειδή μ' ένα τέτοιο δηλητηριασμένο φρούτο αυτοκτόνησε ο μαθηματικός που από το 1942 κατασκεύασε τη μηχανή “Κολοσσός”, για λογαριασμό του πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας του. Ένα “πράμα” που έπιανε μισό δωμάτιο και αποτέλεσε τον πρόγονο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σημαντικό μήνυμα του Στάμου Στίνη, επικεφαλής του ΠΑ.ΔΙ.ΔΥ, για την εξελισσόμενη Διαπραγμάτευση

Σημαντικό μήνυμα του Στάμου Στίνη, επικεφαλής του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ
για την εξελισσόμενη Διαπραγμάτευση
— με την παρότρυνση να προωθηθεί με κάθε δυνατό μέσο —
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
Η αποδεδειγμένα αξιόπιστη καθοδήγηση του ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας) από τα ανώτερα πνευματικά πεδία, μας είχε αποκαλύψει ήδη από το 2009 ότι θα ερχόταν σύντομα μία μεγάλη δοκιμασία για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό γενικότερα. Μια δοκιμασία – κάθαρση η οποία τελικά θα οδηγούσε στην απαρχή μίας πορείας αναγέννησης και αναβάπτισης, καθότι ο Ελληνισμός προορίζεται να εξελιχθεί μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες στην βασική κινητήρια δύναμη για τον πνευματικό μετασχηματισμό της ανθρωπότητας συνολικά!
Το γιατί έχει επιλεγεί άνωθεν ο Ελληνισμός ως παράδοση, φιλοσοφία και «όχημα» ανώτερων πνευματικών δυνάμεων, μέσω του οποίου θα προωθηθούν οι μεγάλες αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, έχει αναλυθεί διεξοδικά στις ομιλίες μου που προηγούνται πάντα του Ομαδικού Οραματισμού για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Σημασία, τώρα, έχει το γεγονός ότι όλες οι άνωθεν υπαγορεύσεις που μας έχουν δοθεί μέχρι σήμερα έχουν επαληθευτεί στο ακέραιο: Το πρώτο σκέλος των υπαγορεύσεων, ότι δηλαδή ο Ελληνισμός θα δοκιμαστεί σκληρά, είναι πλέον γεγονός για την Ελλάδα και την Κύπρο. Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, οι υπαγορεύσεις μας έκαναν λόγο για μία δραματική τελευταία περίοδο έντασης που θα κρατήσει περίπου μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, για να αρχίσει μετά, επιτέλους, η πορεία προς τη νέα χρυσή εποχή του Ελληνισμού. Όλα αυτά έχουν επίσης ανακοινωθεί από το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ ενάμισυ χρόνο πριν, και σήμερα τα ζούμε σε όλη τους την ένταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα