Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Ο συγχρονισμός των μεγαλύτερων σεισμών της Γης ακολουθεί το μοτίβο «σκάλα του διαβόλου»

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι σεισμικές σεισμικές σειρές τείνουν να συμβαίνουν σε συστάδες - εκρήξεις σεισμικών γεγονότων που διαχωρίζονται από μεγάλα αλλά ακανόνιστα διαστήματα σιωπής. Το χρονοδιάγραμμα των μεγάλων, ρηχών σεισμών σε ολόκληρο τον κόσμο ακολουθεί ένα μαθηματικό μοτίβο γνωστό ως σκάλα του διαβόλου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη σεισμικών ακολουθιών.

Προηγουμένως, οι επιστήμονες και τα μοντέλα τους είχαν θεωρήσει ότι οι σεισμικές ακολουθίες συμβαίνουν περιοδικά ή σχεδόν περιοδικά, μετά από κύκλους αυξανόμενης έντασης και απελευθέρωσης. Οι ερευνητές το αποκαλούν ελαστικό μοντέλο ανάκαμψης. Στην πραγματικότητα, οι περιοδικές σεισμικές ακολουθίες είναι εκπληκτικά σπάνιες.



Αντ 'αυτού, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι παγκόσμιες σεισμικές σειρές τείνουν να συμβαίνουν σε συστάδες - εκρήξεις σεισμικών γεγονότων που χωρίζονται από μεγάλα αλλά ακανόνιστα διαστήματα σιωπής.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο περιοδικό Bulletin of the Seismological Society of America, προτείνουν μεγάλους σεισμούς να αυξήσουν την πιθανότητα επακόλουθων σεισμικών συμβάντων.

Τα προηγούμενα μοντέλα απέτυχαν να λάβουν υπόψη τη διασυνδεδεμένη φύση των παγκόσμιων συστημάτων σφαλμάτων. Το σεισμικό συμβάν δεν εμφανίζεται μεμονωμένα. Κάθε μεγάλος σεισμός μεταβάλλει τη δυναμική άλλων συστημάτων σφάλματος.

Ενώ η έρευνα δείχνει ότι οι μεγάλες σεισμικές σειρές είναι "εκρηκτικές" από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, παραμένουν τόσο απρόβλεπτες όσο ποτέ. Τα κενά μεταξύ των εκρήξεων είναι ακανόνιστα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την πρόβλεψη του επόμενου σμήνους.

Κορωνοϊός: Χάος στις ΗΠΑ – Βγήκαν πολίτες με όπλα και απαιτούν να σπάσει η καραντίνα!



Απίστευτες σκηνές με διαδηλώσεις να απαιτούν να ανοίξουν τα πάντα!

Οι ΗΠΑ δέχονται την σφοδρή επίθεση του covid-19 μετρώντας εκατόμβες θυμάτων, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί τους Αμερικανούς, οι οποίοι απαιτούν από την Κυβέρνηση Τραμπ να άρει τα μέτρα της καραντίνας εδώ και τώρα!

Στο Τέξας, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την απόλυση του των υγειονομικών Αρχών, οι οποίοι έχουν συστήσει καραντίνα για πάνω από ένα μήνα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η έξαρση του ιού.

Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών κρατούσαν και όπλα με το Τέξας να επιτρέπει την οπλοκατοχή!

Γ. Ιωαννίδης (Στάνφορντ): Ίσως 100.000-200.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Γ. Ιωαννίδης (Στάνφορντ): Ίσως 100.000-200.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Δύο μελέτες με εκτεταμένα τεστ αντισωμάτων στις ΗΠΑ και στη Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι ο βαθμός εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που πιάνει το επίσημο "ραντάρ" μέχρι τώρα.
Ο έλεγχος ανίχνευσης αντισωμάτων από την ερευνητική ομάδα του Έλληνα καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γιάννη Ιωαννίδη σε δείγμα 3.300 ατόμων, σταθμισμένο για να αντιπροσωπεύει τον γενικό πληθυσμό της επαρχίας Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι η εξάπλωση της νόσου Covid-19 είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στατιστικά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κάτι που εκτιμάται ότι συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
Η μελέτη, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν γρήγορα τεστ αντισωμάτων της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Premier Biotech, δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τα πραγματικά κρούσματα είναι 50 έως 85 φορές περισσότερα. Εκτιμάται ότι 48.000 έως 82.000 άνθρωποι από τους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό και όχι 1.000 που ήσαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Σάντα Κλάρα στις αρχές Απριλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, "το κύριο μήνυμα είναι ότι η λοίμωξη φαίνεται να είναι 50 έως 85 φορές συχνότερη στην περιοχή από ό,τι δείχνουν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, άρα και η θνητότητα είναι 50-85 φορές μικρότερη από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα