Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι η Συνείδηση;




Η Συνείδηση ουσιαστικά είναι η φωνή του Αληθινού Εαυτού σας – αλλά δεν είναι όλοι ικανοί ν’ ακούσουν αυτή τη φωνή. Ο Ηλιακός Άγγελος σε ένα άτομο είναι ο μεταδότης αυτής της Συνείδησης στην ανθρώπινη ψυχή, εάν είναι αφυπνισμένο σε κάποιο βαθμό.

Τι είναι η Συνείδηση; Είναι ένας προγραμματισμός μέσα στον Πυρήνα του ατόμου που τον φέρνει σε αρμονία με τον Σκοπό της εκδήλωσης. Είναι η παρουσία μέσα στον άνθρωπο της Κοσμικής Νοημοσύνης, που δίνει προειδοποιητικά σήματα κάθε φορά που κάνει κάτι λάθος, λέει κάτι ενάντια στην εντολή της Κοσμικής Νοημοσύνης, ή σκέπτεται κάτι που δεν είναι σε αρμονία με αυτήν την Κοσμική Νοημοσύνη.

Βίντεο και φωτογραφίες: Επεισόδιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα με οπαδό της ΑΕΚ
















Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα του Ροδινιού, όταν οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στην αίθουσα και κρατούσε κασκόλ, άρχισε να φωνάζει συνθήματα προφανώς για το υπό κατασκευή γήπεδο του «Δικεφάλου» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άνδρες της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα, απομάκρυναν τον οπαδό, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για το γεγονός: «Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα και με διάλογο λύνουμε όλα τα προβλήματα».

Βουληφόροι Λαών


ΒΟΥΛΗ 17

Βουλή Μεγαθύμων Β ΙΛΙΑΔΟΣ  53

Οι Βουληφόροι Λαών όχι μόνο πρέπει να ΕΙΝΑΙ  έντιμοι, ηθικοί, δίκαιοι  και ενάρετοι
με πλήρη διαφάνεια  του βίου,  του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, του περιουσιολογίου
και της προσωπικής τους ζωής αλλά...... και να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ 

ΒΟΥΛΗ 11
Η Είσοδος

Συνθήκες ζωής και καρδιακά επεισόδια

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε ένα πρόσφατο ιατρικό άρθρο, με τον τίτλο ¨Ας σταματήσουμε την άχρηστη θεραπεία των καρδιακών επεισοδίων" αναφέρεται, πως έρευνα των Σκανδιναβικών χωρών έδειξε πως 4/5 εμφράγματα μυοκαρδίου μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, με αλλαγές στον τρόπο ζωής !
Κολπική μαρμαρυγή και εμφράγματα, έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής μας. 

Διακοπή καπνίσματος, σωστή διατροφή και απώλεια περιττού βάρους, μέτρια λήψη αλκοόλ και άσκηση είναι αυτά που κατά τους ερευνητές μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων.

Ωστόσο στην έρευνα δεν έλαβαν υπ’ όψιν τον ψυχικό παράγοντα οι ερευνητές, παρ’ ότι είναι και αυτός πολύ σημαντικός. Υπάρχουν βέβαια άλλες έρευνες, που μελέτησαν αποκλειστικά αυτόν τον παράγοντα και τον έχουν κατατάξει στους πολύ σημαντικούς. Δεν είναι όμως απορίας άξιο το γιατί δεν γίνονται ολοκληρωμένες έρευνες, στις οποίες να γίνεται συνολική σωστή αντιμετώπιση του στρες ;

Αγαπητέ "καλύτερε δημόσιε υπάλληλε στον κόσμο"...



 
Αγαπητέ Παναγιώτη Καρκατσούλη,
όταν πληροφορήθηκα πως ψηφίστηκες ως ο "καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο", απόρησα με αυτό το βραβείο, διότι δεν μπορώ να καταλάβω ποιο μπορεί να είναι το ενιαίο κριτήριο για να συγκριθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι Ελλάδας, Γερμανίας, Καναδά, Ινδίας, Αφγανιστάν και Βραζιλίας...
Μου θυμισε το κάπως αστείο βραβείο "ο υπάλληλος του μήνα" που υπάρχει σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού, που λέγεται πως ως ιδέα ξεκίνησε από τα χρόνια της ΕΣΣΔ.

Τελοσπάντων, αγαπητέ Παναγιώτη Καρκατσούλη, συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου. Είναι βέβαιο πως κάτι καλό έκανες και μάλιστα σου αποδίδουν την ιδέα για τη δημιουργία των ΚΕΠ. Όντως είναι πολύ καλή η ιδέα σου και μπράβο σου που την σκέφτηκες, αν και παραμένω με την απορία πώς δεν το 'χε σκεφτεί κανείς άλλος πιο πριν. Ή μήπως το 'χε σκεφτεί και δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει για άλλους λόγους.
Τελοσπάντων, επειδή δε σε γνωρίζω προσωπικά, δεν μπορώ να κρίνω τη δουλειά σου και δέχομαι πως είσαι καλός, άριστος στο επάγγελμά σου.

Τώρα κατεβαίνεις υποψήφιος (στην πρώτη εκλόγιμη θέση) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος "Ποτάμι", το οποίο διαφημίζει την υποψηφιότητά σου λέγοντας πως"έχουμε μαζί μας τον ψηφισμένο ως καλύτερο δημόσιο υπάλληλο στον κόσμο".
Ξέρεις, μόλις το διάβασα, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η υπόθεση μιας ταινίας που είχα δεν πριν αρκετά χρόνια.
Μια ταινία απ' αυτές τις χαριτωμένες του '80, με το Νίκο Παπαναστασίου, με τον -κακόγουστο και άσχετο- τίτλο "Ο αγκαλίτσας".
Διάβασε την υπόθεση παρακάτω και πες μου τί σου θυμίζει.

ΦΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

150120151037382369694_8Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πραγματικά φρίκη προκαλούν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την γειτονική Τουρκία, που φανερώνουν μια εκπληκτική αύξηση των ανηλίκων μητέρων. Κυριολεκτικά μικρά κοριτσάκια που οδηγούνται χωρίς καμία βούληση στο κρεβάτι για να μείνουν έγκυες και στη συνέχεια να κυοφορήσουν τον καρπό αυτής της πράξης, κάτω από τις ευλογιές της θρησκείας τους.
Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία της ίδιου του κρατικού Τουρκικού Ιδρύματος Στατιστικής, «Türkiye İstatistik Kurumu», (TÜİK), μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξηθεί κατά 36.1% το ποσοστό των ανηλίκων μητέρων. Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς σε πολλές επαρχίες της Ανατολίας να κυκλοφορούν στους δρόμους ανήλικα κοριτσάκια, κουβαλώντας στην πλάτη τους ένα μωρό που το γέννησαν κάτω από πραγματικά άθλιες συνθήκες, που μόνο σαν βιασμός μπορούν να χαρακτηριστούν και όλα αυτά δυστυχώς κάτω από την φανερή συχνά έγκριση της θρησκείας τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες μέρες ένας πολύ γνωστός ιμάμης της Τουρκίας, ο Nureddin Yıldız, δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι συμβατό με το Ισλάμ να γίνονται μητέρες από την ηλικία των έξη ετών, προκαλώντας ακόμα και μέσα στην Τουρκία έντονες αντιδράσεις στον τουρκικό τύπο.

Γνωρίστε Τον Πρώτο Στον Κόσμο Χωρίς Καρδιά Άνθρωπο (κυριολεκτικά) Ικανό Να Ζήσει Χωρίς Έναν Παλμό!!! (Βίντεο)

Lewis-728x400
Τον Μάρτιο του 2011, ένας άνθρωπος με το όνομα Craig Lewis, 55 ετών, με απειλητικό για την ίδια του τη ζωή καρδιολογικό πρόβλημα, εισήχθη στο Texas Heart Institute, με μία κατάσταση που ονομάζεται «αμυλοείδωση." Είναι μια σπάνια αυτοάνοση ασθένεια που γεμίζει τα εσωτερικά όργανα με μία ιξώδες πρωτεΐνη που προκαλεί ταχυκαρδία, νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια. Χωρίς άμεση παρέμβαση ο Lewis, πιθανότατα, θα πέθαινε μέσα σε λίγες μέρες.
Ευτυχώς, οι Dr. Billy Cohn and Dr. Bud Frazier από το Ινστιτούτο εμφανίστηκαν με αυτό που αποκαλούν συσκευή «συνεχής ροής» , η οποία επιτρέπει στο αίμα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα , χωρίς παλμό. Αφαίρεσαν την καρδιά του κ Lewis και στη συνέχεια εγκατέστησαν τη συσκευή -ο ασθενής ανάνηψε, έγινε καλά και μιλούσε με τους γιατρούς την ίδια ημέρα.

Επίθεση οχήματος έξω από τα Ιλίσια Πεδία!

Επίθεση οχήματος έξω από τα Ιλίσια Πεδία!

Τα «καλά» του Ισραήλ αποκτά όπως φαίνεται και η Γαλλία, καθώς πριν από λίγη ώρα, σημειώθηκε στη Γαλλία μια απίστευτη επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγός οχήματος επιτέθηκε εναντίον γυναίκας αστυνομικού οδηγώντας το όχημα εναντίον της.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλοι τρεις. Το περιστατικό δεν συνέβη οπουδήποτε, αλλά έξω από την οικία του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ιλισίων. Ο πρόεδρος, λίγη ώρα μετά, βρισκόταν στον τόπο της άνανδρης επίθεσης.
Μετά την ενέργεια, οι τέσσερις επιβαίνοντες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Η αστυνομία κατόρθωσε να συλλάβει δύο από αυτούς. Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν το περιστατικό θα πρέπει να συνδεθεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo και το εβραϊκό σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία δεν βλέπει διασύνδεση.

Η Μάχη του Δια με τον Τυφώνα


ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ… Η Μάχη του Δια με τον Τυφώνα

ΛΕΝΕ πως όταν οι θεοί του Ολύμ­που νίκησαν και τους Γίγαντες, ύστερα από τους Τιτάνες, η Γη θύμωσε ακόμα πιο πολύ. ‘Ετσι, για να πάρει εκδίκηση, πήγε και βρήκε τον Τάρταρο, ενώθηκε μαζί του και γέννησε, στην Κιλικία, τον Τυφώνα, τέρας που ήταν από τη μέση και πάνω άντρας, από τη μέση και κάτω δράκοντας. Ο Τυ­φώνας είχε πελώριο ανάστημα και απεριόριστη αντοχή· ήταν γενικά ο πιο δυνατός από όλους τους γιους της Γης. Η κορμοστασιά του εξείχε από τις κορυφές των βουνών, το κεφάλι του άγ­γιζε τ’ αστέρια και τα χέρια του έφταναν το ένα στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση. Είχε εκατό δρακοκεφαλές και από τα πόδια του κινούσαν υπερφυσικές σπείρες από έχιδνες. 
Ολόκληρο το σώμα του ήταν γεμάτο φτερά, και άγριο το τρίχω­μα του στα μαλλιά και στα γένια. Από τις δρακο­κεφαλές του έβγαζε φωτιές από τα μάτια και σφυρίγματα από τα στόματα, που έφταναν ως τον ουρανό. Μαζί με τα σφυρίγματα, τη βουή και την ανεμοζάλη, ο Τυφώνας έριχνε και βράχια πυρα­κτωμένα κατά τον ουρανό. 

6 Τρόποι Για Να Σταματήσετε Να Νιώθετε Ανασφάλεια Στις Σχέσεις Σας

Μήπως αναρωτιέστε αν ο/η σύντροφός σας θα σας εγκαταλείψει;  Μήπως φοβάστε ότι αν οι άλλοι δουν το πραγματικό σας πρόσωπο θα εξαφανιστούν;  Μήπως αναρωτιέστε τι σας βρίσκουν οι κοντινοί σας άνθρωποι;  Μήπως αγχώνεστε στις ερωτικές ή φιλικές σχέσεις σας;  Όλα τα παραπάνω –και άλλα παρόμοια- είναι σημάδι ότι αισθάνεστε ανασφάλεια στις σχέσεις σας.



Φυσιολογική Ανασφάλεια
Είναι φυσικό να αισθάνεστε ανασφάλεια όταν υπάρχουν αποδείξεις ή σοβαρές ενδείξεις ότι ο/η σύντροφός σας δεν είναι 100% συναισθηματικά μαζί σας: αυτό συμβαίνει όταν σας απατά, όταν σας λέει ψέματα, σας κρύβει πληροφορίες, κλπ.

Πότε η Ανασφάλεια Μπλοκάρει μια Σχέση
Η ανασφάλεια γίνεται αφύσικη όταν είναι ένας δικός σας φόβος, κάτι που δε βασίζεται σε ενδείξεις και δε μπορούν να το αντιληφθούν τρίτοι.  Όταν ζείτε με το άγχος ότι εσείς δεν είστε αρκετοί για τον άλλον, όταν φοβάστε ότι ο/η σύντροφός σας θα βρει κάποιο άλλο άτομο καλύτερο από εσάς, όταν αμφισβητείτε τον εαυτό σας και την αξία σας, τότε η ανασφάλειά σας διεισδύει στη σχέση σας και απειλεί να την καταστρέψει.  Οι ανασφαλείς άνθρωποι μπορεί να εκδηλώσουν αυτό το συναίσθημα με ζήλεια, με άγχος, με φόβο, με αποτραβηγμένη συμπεριφορά, με πολύ έντονα κοινωνική συμπεριφορά, με αμφισβήτηση, ή να αποφεύγουν να κάνουν σχέση από φόβο μην πληγωθούν.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε τα κύματα της ανασφάλειας

Η φιλία συζύγων φέρνει ευτυχία

Ο γάμος με τον καλύτερο φίλο ή φίλη αποτελεί εγγύηση για μια ευτυχισμένη ζωή με υψηλά επίπεδα ικανοποίησης λένε οι ειδικοί. Μια νέα μελέτη λέει ότι υπάρχει μια σωστή συνταγή για να κατακτήσετε την ευτυχία: Πρέπει να βρείτε σύζυγο που ταυτόχρονα να είναι ο καλύτερός σας φίλος.
couples-takeΟι κοινωνικοί επιστήμονες γνώριζαν από καιρό ότι οι παντρεμένοι συνήθως είναι πιο ευτυχισμένοι. Αγνοούσαν, όμως, αν ο γάμος ήταν αυτός που τους έκανε ευτυχισμένους ή αν αντιθέτως οι ευτυχισμένοι άνθρωποι παντρεύονται. Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται από την Εθνική Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών έλεγξε τα επίπεδα ευτυχίας πριν από τον γάμο και κατέληξε ότι ο γάμος κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους και πιο ικανοποιημένους από τη ζωή τους συγκριτικά με όσους παραμένουν άγαμοι, ιδιαίτερα δε στις πιο στρεσαρισμένες περιόδους της ζωής τους, κατά τη μέση ηλικία. Παρότι, σήμερα, παντρεύονται λιγότεροι απ’ ό,τι στο παρελθόν, το να μείνεις άγαμος έχει σοβαρές συνέπειες.

Η απελευθέρωση του νου από το δυαδικό πρότυπο



Υπάρχει η γενική παραδοχή ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στην ελπίδα της μόνιμης βελτίωσης. Και η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στη ζωή της σταθερής προόδου φαίνεται να είναι μια περιθωριακή ύπαρξη, στατική και νεκρή, χωρίς χαρά … Ακόμη και η έννοια της «μόνης εναλλακτικής λύσης» αποδεικνύει την πανίσχυρη δέσμευση του νου από το δυαδικό πρότυπο, και πόσο δύσκολο είναι να σκεφτεί με άλλους όρους πέρα από το καλό και το κακό, ή το θλιβερό τους μίγμα.

Το Ζεν ωστόσο αποτελεί την απελευθέρωση από το πρότυπο αυτό, κι έτσι το φαινομενικά απογοητευτικό σημείο εκκίνησης που θέτει είναι να κατανοήσει κανείς τη ματαιότητα της επιλογής και να απαλλαγεί από το μόνιμο συναίσθημα ότι η ζωή μπορεί να βελτιωθεί χάρη στη σταθερή επιλογή του «καλού». Το ξεκίνημα γίνεται από τη στιγμή που θα «πιάσει» κανείς το αίσθημα της σχετικότητας … Η επιτυχία είναι πάντα μια αποτυχία – με την έννοια ότι όσο πετυχαίνει κανείς σε κάτι, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη νιώθει για να πετύχει περισσότερο.

Η ψευδαίσθηση μιας σημαντικής βελτίωσης προκύπτει σε στιγμές αντίθεσης, όπως όταν κανείς αλλάζει πλευρό όταν κοιμάται σε σκληρό κρεβάτι. Και η καινούργια θέση παραμένει «καλύτερη» από την προηγούμενη για όσο διάστημα παραμένει και η αντίθεση, αλλά σύντομα τα συναισθήματα που εμπνέει η δεύτερη θέση αρχίζουν όλο και περισσότερο να μοιάζουν με εκείνα που ενέπνεε η πρώτη.

Κηπουρός στον εσωτερικό σου κήπο

Αλλοίμονο στο στοχαστή που δεν είναι κηπουρός
αλλά απλώς έδαφος για τα φυτά του!
Φ. Νίτσε

Στο βιβλίο του το αφιερωμένο στους δασκάλους του Ζεν, ο φιλόσοφος και θρησκειολόγος Τίμοθι Φρικ σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο διαλογισμός για να εξαγνίσει τον νου:

«Μέσα από το διαλογισμό, οι μαθητές του Ζεν σιγάζουν τις σκέψεις τους και αποκτούν συνείδηση του κενού νου που τις περιέχει. Όπως τα μόρια σε ένα ποτήρι με βρώμικο νερό κατακάθονται στον πάτο - όταν σταματάμε να το αναταράσσουμε – και το νερό γίνεται διάφανο, έτσι πέφτουν και οι σκέψεις όταν δεν αναταράσσεται ο νους, και η συνείδηση καθαρίζει». 

Η άσκηση αυτού του είδους έχει σαν στόχο να μεταμορφώσει τον διαλογιζόμενο σε κηπουρό των δικών του φυτών, για να ακολουθήσουμε την παρομοίωση του Νίτσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα