Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ο πολυσχιδής e

post-460

Ο αριθμός e είναι μια σημαντική μαθηματική σταθερά που είναι η βάση του φυσικού λογαρίθμου. Είναι περίπου ίση με 2,71828 και είναι το όριο της ακολουθίας  (1 + 1/n)n  όσο το n πλησιάζει το άπειρο, μια έκφραση που προκύπτει από την μελέτη των σύνθετων τόκων. Μπορεί επίσης να υπολογιστεί ως το άθροισμα της άπειρης σειράς
Αποκαλούμενος μερικές φορές ως αριθμός Όιλερ από τον Ελβετό μαθηματικό Λέοναρντ Όιλερ. Ο αριθμός e είναι επίσης γνωστός ως σταθερά του Napier, αλλά η επιλογή του Euler του συμβόλου e λέγεται ότι έχει διατηρηθεί προς τιμήν του. Ο e ανακαλύφθηκε από τον Ελβετό μαθηματικό Γιακόμπ Μπερνούλι όταν μελετούσε σύνθετους τόκους.
Η εκθετική συνάρτηση, f(x) = ex από την στιγμή του ορισμού της έγινε μία από τις διασημότερες (αν όχι η διασημότερη) συνάρτηση. Η συνάρτηση αυτή έχει την εξαιρετική ιδιότητα να ισούται με την παράγωγο της. Αυτό σημαίνει ότι έχει σταθερό ρυθμό μεταβολής (ή σταθερή ένταση) κάτι το οποίο συναντάμε σε πάρα πολλές εφαρμογές ως το πρώτο βήμα για να δομήσουμε πιο πολύπλοκα μοντέλα.

Η συνάρτηση f(x) = eπροσεγγίζεται μέσω του αναπτύγματος της σειράς

e1

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


 
Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνειδητή προσοχή, επίγνωση, αντίληψη-διάκριση, κατανόηση, δράση βασισμένη στην κατανόηση και την γνώση απο άμεση εμπειρία είναι θεμελιώδη για την πνευματική μας ανάπτυξη.

Μηχανική εξάσκηση χωρίς διερεύνηση, διάκριση, κατανόηση και ορθή δράση δεν μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα και να προκαλέσει βαθιές αλλαγές στον ψυχισμό μας.

Γι αυτό αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην αυτογνωσία απαιτείται καθαρή αντίληψη και επίγνωση της δράσης και των αποτελέσματων και συνεπειών αυτής στην υγεία μας, στο ψυχισμό μας και στην συνειδητότητα μας. Και με βάση αυτή την γνώση κατανόηση να βελτιώνουμε την άσκηση μας και τις δράσεις μας.

Αν θέλουμε να ελευθερωθούμε από τις μηχανικότητες, τις δυσλειτουργίες, φαντασίες, ψευδαισθήσεις, συνήθειες και σρνητικότητες του εγω οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση, εντατική παρατήρηση και να διερευνούμε τι κάνουμε πως το κάνουμε, τι αποτελέσματα έχει επάνω μας και με βάση αυτή την γνώση να διορθώνουμε και να βελτιώνουμε την άσκηση μας ή αν είναι απαραίτητο ακόμη και να αλλάξουμε μ3ρος του προγράμματος και της μεθόδου που ασκούμαστε.

Απαιτείται λοιπόν συνεχή εγρήγορση, παρατήρηση ακόμη και στις λεπτομέρειες, διερεύνηση, διάκριση, κατανόηση και συνειδητή δράση.

ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ






ΤΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ

Το εγω εχει μια μοναδικη ικανοτητα να δημιουργει ταυτιση με το σωμα και να μας κανει να νοιωθουμε οτι ειμαστε αυτο.

Ετσι οταν μας ρωτανε , Ποιος εισαι;
Απανταμε: Ειμαι ο Γιωργος... και γεννηθηκα στην Αθήνα. Ειμαι ιδωτικος υπαλληλος, ειμαι χριστιανος, ειμαι.....

Αλλα αυτό που γεννήθηκε είναι το σώμα οχι εμεις, και το όνομα επίσης δόθηκε στο σώμα και μάλιστα τον καιρό που δεν είχαμε συνείδηση ούτε του σώματος, ούτε του εγώ μας, ούτε του (αληθινου) Εαυτού μας.

Και απο το πες, πες, πες,.., τι καλό παιδί Γιωργακης, ψηλος και δυνατος ο Γιωργακης, ωραιος ο Γιωργακης, γρηγορος ο Γιωργακης, ωραία μαλλια ο Γιωργακης πιστεψαμε οτι είμαστε το σώμα και αντε να ξεμπλεξεις απο αυτη την φαντασιωση που ειναι μαζι με την αγνοια και την επιθυμια η μητερα ολων των δεινων μας.

Εκτος απο την ταυτιση με το σωμα το εγω δημιουργει ατελειωτες ταυτισεις (περιεχομενα του νου, προσωπα, πραγματα, αντικειμενα, θρησκεια, πολιτικη, χωρα, γλωσσα και οτι βαζει και δεν βαζει ο νους του ανθρωπου). Απο ολες αυτες η ταυτιση με τη συνειδητοτητα (την αληθινη μας φυση) οπως και η ταυτιση με το σωμα εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Το εγω ταυτιζεται ταυτοχρονα και με το σωμα και με τη συνειδητότητα και μεσω αυτης της διπλης ταυτισης δημιουργει την ψευδαισθηση οτι η συνειδητοτητα ανηκει στο σωμα. Δημιουργει δηλαδη την ψευδαισθηση οτι η συνειδητοτητα ανηκει σε εμενα το σωμα-Γιωργος και οτι αυτη η συνειδητοτητα ειναι διαφορετικη και αποκομενη απο την συνειδητοτητα των υπολοιπων ανθρωπων, της παγκοσμιας συνειδητοτητας (αυτο που ονομαζουν Θεο οι θρησκειες) αλλα και των υπολοιπων ζωντανων. Ετσι δημιουργειται μια αντιληψη ξεχωριστοτητας απο Θεο και τον κοσμο.

Οι αρνητές του θανάτου



Νομίζω πως η ύψιστη 'τέχνη' στη ζωή ενός 'άψογου' πολεμιστή είναι αυτό που θα λέγαμε 'άρνηση του θανάτου'. Και τούτο δεν είναι ένα ποιητικό σχήμα. Αν και ακόμα και αν είναι, δεν μας ενοχλεί. Αντίθετα, μας βοηθά. Γιατί η Ποίηση, πέρα από τις φιλολογικές και άλλες θεωρήσεις, είναι πρώτιστα ένας Δρόμος... και οι 'αρνητές του θανάτου' είναι τα όντα που δείχνουν το Δρόμο... χωρίς αυτούς δεν θα τον ξέραμε... χωρίς αυτούς, θα πιστεύαμε πως ο θάνατος είναι η γνωστή βιολογική νομοτέλεια που διατυμπανίζουν μονότονα οι βαρετοί επιστήμονες...
χρειάζεται ένα 'μαγικό άλμα' για να εισέλθει κανείς στην περιοχή αυτής της 'άρνησης';
κατά την ταπεινή μου άποψη όχι. απλώς, ό,τι είναι σε ενεργειακά περισσεύματα στους 'μαγικούς κόσμους' λειτουργεί αναλογικά στον 'μέσο κόσμο', στην καθημερινότητά μας...
γιατί η 'άρνηση' μπορεί να είναι κάλλιστα και εξόχως πολιτική πράξη
και όχι απλά μπορεί αλλά πρέπει να είναι...
η άρνηση να πεθάνεις επειδή το θέλει η Τρόικα, ας πούμε
η άρνηση να γεράσεις και να μαραζώσεις επειδή το θέλουν κάποιοι ολόγυρα να πάρουν τη θέση σου...
ή η άρνηση, ακόμα καλύτερα, να 'ζεις υγιεινά και χαμογελαστά' ενώ σε σφάζουν επειδή αυτό σε κάνει μέλος ενός ιδιότυπου 'κλαμπ' τέλειων ανθρώπων...

Εἴδωλον ἔμπνουν…




Η φρίκη δεν μπορεί να διαμορφώσει παρά μονάχα εκκρεμότητες. Ο στη βιολογική ηλικία νέος, δεν ασχολείται με εκκρεμότητες και γι’αυτό είναι τόσο τυφλός όσο τα κουτάβια στην περίοδο της γαλουχίας.

Η φρίκη διαμορφώνει εκκρεμότητες αλλά δεν τις θηλάζει. Η φρίκη δεν έχει μαστάρια. Μαστάρια, αντίθετα, παρότι αρσενικός, έχει ο φόβος.

Και ο φόβος είναι ο παραφυλάττων που επωφελείται από τα γεννητούρια για να ασκηθεί στην τέχνη της παραπλάνησης. Είναι η μόνη τέχνη στην οποία είναι ανίκητος ο φόβος. Η φρίκη δεν έχει προικισθεί με κανένα τάλαντο. Ο φόβος όμως είναι δεξιοτέχνης στην παραπλάνηση.

Οι θνητοί, καμιά φορά το αποκαλούν και ευτυχία.

Η νεαύξητος οικογένεια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και όταν οι εκκρεμότητες που έχουν γαλουχηθεί από το αχανές αλλά διαμορφώνονται στην αγκαλιά της φρίκης, γίνουν υπερ-πολλαπλάσιες του προσδοκώμενου από το φόβο αριθμού.

Ο φόβος προσδοκά την απόλυτη συντριβή του Ερχόμενου και γι αυτό φροντίζει πάντα να δημιουργεί πολλαπλά ‘ναρκοπέδια ελπίδων’. Είναι μετά την τέχνη της παραπλάνησης η μόνη εναπομείνασα δεξιότητά του. Όσες περισσότερες εκκρεμότητες, τόσο πληρέστερα ναρκοπέδια ελπίδων.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ



Τον είπαν “Βουκεφάλα” γιατί είχε μεγάλο, πολύ μεγάλο κεφάλι, σα βόδι. Ήταν ένα ατίθασο άλογο κι αυτό δεν είναι μύθος, ούτε έγινε θρύλος από στόμα σε στόμα. Κανένας στην αυλή του Φίλιππου δεν είχε καταφέρει να τον δαμάσει, να ιππεύσει τον Βουκεφάλα. Και μιλάμε τώρα για τεκνά που κάποια είχαν γεννηθεί πάνω σε άλογο, που λέμε. Και γαμώ τους σχετικούς με την ιππασία τότε οι Μακεδόνες.
Ο Αλέξανδρος στα 17 του όταν αντικρύζει τον Βουκεφάλα, πετάει από επάνω του το μανδύα, ρίχνει ένα σάλτο και καβαλάει το άλογο. Χωρίς να κάθεται σε σέλα! Χωρίς να κρατάει μαστίγιο! Χωρίς πτερνιστήρες! Οι πάντες γύρω μαρμάρωσαν! “Θα φάει το κεφάλι του το κωλόπαιδο” σκέφθηκαν.
Είδε το σκηνικό και ο πατέρας του Αλέξανδρου, και τότε ο Φίλιππος κατάλαβε ότι ο γιος του θα τον ξεπεράσει.
Από εκείνη την ημέρα που ο Αλέξανδρος ίππευσε τον Βουκεφάλα, τον έκανε τον σύντροφο της ζωής του! Το ζώο πέθανε, σα σήμερα, πρώτη Οκτωβρίου στη Μάχη που αποτέλεσε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Περσικής Αυτοκρατορίας. Στα Άρβηλα-Γαυγάμηλα το 331.
Δέκα ημέρες πριν από τη μάχη, στις 20 Σεπτεμβρίου, όπως έχουν υπολογίσει οι σύγχρονοι αστρονόμοι και περί αυτού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση, έγινε έκλειψη σελήνης. Ο Ήλιος της Ελλάδος κατάπιε το σκοτάδι της Ανατολής.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η 45ΑΡΑ!



Ο άνδρας που σκέπτεται σεξουαλικά, που τον ενδιαφέρει να απολαύσει το σεξ με γυναίκα, όσο γίνεται περισσότερο, δεν μπορεί να μην λάβει υπ' όψιν του το ερωτικό προφίλ σήμερα της 45άρας. Μιλάμε για τον άνδρα κάθε ηλικίας, από 20 χρονών μέχρι και 60 βάλε. Μιλάμε για τον άνδρα που δεν περιορίζεται να ικανοποιήσει μόνον το εγώ του, ότι πήγε με μία ακόμα, αλλά εκείνον τον αρσενικό που αναζητάει και την ποιότητα στο σεξ.
Κάποτε η 45αρα ήταν «τελειωμένη». Η κοινωνία την ήθελε στο περιθώριο, και η ίδια αποδεχόταν το νέο της ρόλο, της γυναίκας που δεν θα έχει πλέον περίοδο, που θα γίνει γιαγιά, που δεν θα είναι επιθυμητή ερωτικά. Σήμερα, τα 45 χρόνια θεωρούνται η αρχή της μέσης ηλικίας, μέχρι τα 65. Ε, λοιπόν, για τον απαιτητικό άνδρα, η 45αρα είναι σε κάποιες περιπτώσεις το ιδανικό «αντικείμενο» του πόθου τους.
Είναι πιο έμπειρη η γυναίκα των 45 χρόνων! Το σπουδαιότερο, είναι πιο... ανοικτή σε γνωριμία, σε αρπακτή, σε σχέση. Αισθάνεται μια μεγαλύτερη ελευθεριότητα απέναντι στον άνδρα, σε σύγκριση με τα 20 και 30 χρόνια της.

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΥΠΕΡΚΥΜΑ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!


Ίσως αυτό το Φθινόπωρο να φέρει το τέλος της τυραννίας του πλανήτη από την "κλίκα" και τους ερπετοειδείς πάτρωνες της..
ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΥΠΕΡΚΥΜΑ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
Το Γαλαξιακό Υπερκύμα θα απελευθερώσει την αλήθεια φέρνοντας το Χάος! Ωστόσο αυτό θα είναι καλό, γιατί θα σηματοδοτήσει το τέλος της ψευδούς πραγματικότητας που βιώνουμε. Θα είναι η αρχή της νέας πραγματικότητας της Γης, στο ενοποιημένο ανώτερο πεδίο συνείδησης.
Το Φθινόπωρο αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα πραγματικότητα τον πλανήτη. Θα ανοίξουν οι Πύλες διαχωρίζοντας τον από την τρίτη διάσταση και οι άνθρωποι θα έχουν την περίεργη αίσθηση ότι θα έχουν μετακινηθεί κάπου αλλού και ο κόσμος θα τους φαίνεται πιο φωτεινός!
Τελικά, θα επέλθει η πλήρης κατάρρευση του τρέχοντος Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όπου η έννοια του χρήματος θα καταστεί άνευ αντικειμένου, διότι δεν θα μπορεί να σχετίζεται με την νέα πραγματικότητα. Η κατάρρευση αυτή θα συνδεθεί με την ενοποιημένη ανώτερη συνείδηση ​​και την νέα ενεργοποιημένη φωτεινή Γη που θα αναδυθεί. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να καταστείλει την ελεύθερη χρήση της ενέργειας των φωτονίων. Αυτό θα αλλάξει ολόκληρη την ύπαρξή μας και θα ολοκληρώσει την καθολική γνώση και Παιδεία μας μέσα σε μια νύχτα!

Το χαρακτηριστικό προσωπικότητας που σχετίζεται με την χρόνια απογοήτευση

Αποτέλεσμα εικόνας για Το χαρακτηριστικό προσωπικότητας που σχετίζεται με την χρόνια απογοήτευση
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό προσωπικότητας που απαντάται όλο και περισσότερο στους νέους.

Η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένα κριτήριο της ναρκισσιστικής διαταραχής «η αίσθηση ιδιαίτερων δικαιωμάτων» (δηλαδή, μη λογικές προσδοκίες για ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση ή αυτόματη συμμόρφωση των άλλων με τις προσδοκίες του)*, σαν χαρακτηριστικό προσωπικότητας, μπορεί να οδηγήσει σε έναν αναπόδραστο κύκλο απογοήτευσης.
Ειδικότερα, με τον όρο «η αίσθηση ιδιαίτερων δικαιωμάτων» νοείται η πεποίθηση ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους και αξίζεις περισσότερα από αυτούς. Δυστυχώς, άτομα που διακατέχονται από την εν λόγω αίσθηση αυθαίρετης ανωτερότητας, υιοθετούν μία συμπεριφορά που αποβαίνει τοξική. Από τον θυμό μεταπηδούν στην επιθετικότητα και καταλήγουν να κατηγορούν τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούν να θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστό.
Ο Dr Joshua Grubbs, βασικός συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε:«Στην ακραία της μορφή, η αίσθηση ιδιαίτερων δικαιωμάτων αποτελεί κριτήριο ναρκισσιστικής διαταραχής και εκθέτει κατ’ επανάληψη τους ανθρώπους σε δυσάρεστα συναισθήματα οργής, δυσαρέσκειας και απογοήτευσης από τη ζωή. Συχνά, τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη ζωή, την υγεία, την ηλικία, τις κοινωνικές μας σχέσεις δεν πηγαίνουν όπως θα τα θέλαμε. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαντάζει εξαιρετικά απειλητικό προς αυτά τα άτομα καθώς καταρρίπτει ολόκληρη την κοσμοθεωρία τους γύρω από την προσωπική τους ανωτερότητα».
Συνοψίζοντας 170 μελέτες, οι ερευνητές κατέληξαν ότι τα άτομα με «η αίσθηση ιδιαίτερων δικαιωμάτων» οδηγούνται στον παρακάτω φαύλο κύκλο:
1. Απογοητεύονται λόγω των υψηλών προσδοκιών τους.

Δέκα μύθοι της Ψυχολογίας που ακόμα διατηρούνται

Αποτέλεσμα εικόνας για Δέκα μύθοι της Ψυχολογίας που ακόμα διατηρούνται
Είναι καιρός να αρθούν ορισμένες λανθασμένες αντιλήψεις οι οποίες κερδίζουν διαρκώς και επίμονα έδαφος είναι καιρός γιατί η ύπαρξή τους συμβάλλει στο στιγματισμό, στη δημιουργία στερεοτύπων και στη θεσμοθέτηση διαφορετικών κανόνων σε χώρους όπως η εκπαίδευση και η αστυνόμευση.

Κατά μία έννοια είμαστε όλοι ερασιτέχνες ψυχολόγοι, έχοντας ξοδέψει ατελείωτα χρόνια να παρατηρούμε τη δική μας συμπεριφορά και των άλλων, τροφοδοτώντας μία λαϊκή ψυχολογία η οποία κάποιες φορές, όχι πάντα, επικαλύπτεται από ευρήματα της πειραματικής ψυχολογίας. Είναι καιρός να αρθούν ορισμένες λανθασμένες αντιλήψεις οι οποίες κερδίζουν διαρκώς και επίμονα έδαφος είναι καιρός γιατί η ύπαρξή τους συμβάλλει στο στιγματισμό, στη δημιουργία στερεοτύπων και στη θεσμοθέτηση διαφορετικών κανόνων σε χώρους όπως η εκπαίδευση και η αστυνόμευση.

1. Μαθαίνουμε πιο αποτελεσματικά όταν διδασκόμαστε μέσω του στυλ εκμάθησης που προτιμάμε
Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι μαθαίνουμε καλύτερα ανάλογα με το ύφος της διδασκαλίας που προτιμούμε, δηλαδή με το αν είμαστε οπτικοί τύποι, ακουστικοί ή κιναισθητικοί. Η πεποίθηση αυτή είναι κοινή στο 96%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Αντιθέτως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μάθησης ποικίλλει ανάλογα με τη φύση του μαθήματος ενώ ορισμένες δημοσιευμένες κλίμακες μέτρησης στυλ εκμάθησης έχουν χαρακτηριστεί αναξιόπιστες και συχνά δεν δείχνουν συσχέτιση με την πραγματική μαθησιακή απόδοση των ανθρώπων.


2. Η ανθρώπινη μνήμη αποτελεί εγγραφή της πραγματικότητας

Πρωινός βήχας: Πού μπορεί να οφείλεται;

Από τα συχνότερα είδη βήχα είναι αυτός που εμφανίζεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ή κατά την πρωινή έγερση από το κρεβάτι. Ποια είναι τα αίτια του πρωινού βήχα;


Γράφει: Κωνσταντινίδης Αλέξανδρος
Πνευμονολόγος - φυματιολόγος

Πρωινός βήχας: Πού μπορεί να οφείλεται;

Ο βήχας αποτελεί έναν αντανακλαστικό μηχανισμό του αναπνευστικού συστήματος και μοιάζει με ασπίδα προστασίας απέναντι σε βλαβερά σωματίδια και μικροοργανισμούς. Όμως η παρουσία του σε καθημερνή βάση επιβαρύνει τη ποιότητα της ζωής των ατόμων. Από τα συχνότερα είδη βήχα είναι αυτός που εμφανίζεται κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ή κατά την πρωινή έγερση από το κρεβάτι. Αυτό το είδος του βήχα ονομάζεται πρωινός βήχας.

Αίτια

Τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες τα αίτια του πρωινού βήχα είναι σχεδόν τα ίδια και σχεδόν με την ίδια συχνότητα με κάποιες μικρές εξαιρέσεις. Οι δε τρόποι θεραπευτικής αντιμετώπισης είναι αντιστοίχως κοινοί.

Ποια όμως είναι τα συχνότερα αίτια του πρωινού βήχα;

  1. Το σύνδρομο αντίστασης των ανωτέρων αεραγωγών (upper airway cough Syndrome) γνωστό παλαιότερα με τον όρο σύνδρομο οπισθορρινικής έκκρισης, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική ρινίτιδα, φλεγμονώδης ρινίτιδες (ιογενείς, μικροβιακές), οξείες ή χρόνιες ιγμορίτιδες κτλ.
  2. Το βρογχικό άσθμα, μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών, η οποία εμφανίζει κιρκάδιο ρυθμό με έκφραση αυξημένης βρογχικής υπεραντιδραστικότητας τις πρώτες πρωινές ώρες.
  3. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Κονδυλώματα: Δέκα μεγάλα μυστικά!

Πώς γίνεται η διάγνωση των κονδυλωμάτων; Πότε ανιχνεύεται ο ιός; Δέκα χρήσιμα στοιχεία για την κατανόηση της λοίμωξης.


Γράφει: Παπαθανασίου Ζήσης
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας Γυναικολόγος - Σεξολόγος

Κονδυλώματα: Δέκα μεγάλα μυστικά!

Ο ιός των κονδυλωμάτων αποτελεί στις μέρες μας τη μεγαλύτερη επιδημία στο νεαρό ενήλικα πληθυσμό, αφού το 70 έως 80% των νέων ανθρώπων που είναι σεξουαλικά ενεργοί έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό. Το δεδομένο αυτό δεν θα είχε ίσως τόσο μεγάλο ενδιαφέρον αν δεν ήταν γνωστό ότι ο ιός αποτελεί το μοναδικό αίτιο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Σε επίπεδο κοινωνικό επίσης η παρουσία του ιού δημιουργεί προβλήματα, που σχετίζονται συνήθως με το ποιος μετέδωσε στον άλλο τον ιό και αν η μόλυνση προϋπήρχε ή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής σχέσης. 
Παρά το γεγονός ότι η μόλυνση από τον ιό αποτελεί πλέον συχνό και διαδεδομένο πρόβλημα, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν όχι μόνο τις λεπτομέρειες μετάδοσης αλλά και τους κανόνες αντιμετώπισης του ιού. Ίσως σε αυτό συντελεί σε κάποιο βαθμό και η διαφορετικότητα αντιλήψεων εκ μέρους των γιατρών.
Όμως κάποιοι βασικοί κανόνες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την πορεία και την αντιμετώπιση της ίωσης, αλλά και την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της λοίμωξης.
  • Οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Η απλή μόλυνση δεν οδηγεί άμεσα σε εμφάνιση συμπτωμάτων (κονδυλώματα, παρουσία του ιού στον τράχηλο της μήτρας, βλάβες στον τράχηλο που ονομάζονται δυσπλασίες). Ο ένας σύντροφος μολύνει τον άλλο, ο ιός γίνεται μπαλάκι πινκ-πονκ και με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα ιϊκά φορτία, που οδηγούν στην εμφάνιση βλαβών.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ? – ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΓΙΟΓΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟ




Το ψωμί μόνο (δηλαδή το φαγητό) δεν στηρίζει τη ζωή. Αν ήταν έτσι, θα μπορούσε κάποιος να βάλει φαγητό στο σώμα ενός νεκρού, να τον βάλει κάτω από το φως του ήλιου και να περιμένει να επανέλθει στη ζωή. Η Δύναμη που δημιουργεί ζωή, που καθιστά το σώμα ικανό να μετατρέπει την τροφή και τον αέρα σε ενέργεια – Αυτή είναι η άμεση πηγή της ζωής.
Η λειτουργία μιας μπαταρίας ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτάται μόνο από το αποσταγμένο νερό που παρέχεται απ’ έξω έμμεσα, αλλά από το δονούμενο ηλεκτρικό ρεύμα που ρέει μέσα σ’ αυτήν μέσω των στομίων των καλωδίων από τη μηχανή.
Αντίστοιχα, το σώμα-μπαταρία του ανθρώπου δεν ζει αποκλειστικά μέσω έμμεσων εξωτερικών πηγών –φαγητό, οξυγόνο, υγρά, ηλιακό φως– αλλά μέσω της άμεσης εσωτερικής πηγής της θέλησης, η οποία κάνει το δονούμενο ζωικό ρεύμα να ρέει από την αόρατη γεννήτρια της Συμπαντικής Ενέργειας στο σώμα μέσω του προμήκους μυελού, του «στόματος του Θεού». (Ο προμήκης μυελός βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, εκεί όπου το πίσω μέρος του κρανίου ενώνεται με τον αυχένα.)
Ο ηλεκτρισμός είναι αυτός που αλλάζει το αποσταγμένο νερό και το μετατρέπει σε δύναμη που επαναφορτίζει την μπαταρία ενός αυτοκινήτου. Είναι η ζωική ενέργεια αυτή που μετατρέπει το οξυγόνο, τα στερεά και τα υγρά στη δύναμη που μας κρατά ζωντανούς. Αυτή η ίδια ζωική ενέργεια είναι που δημιούργησε τα στερεά και τα υγρά όπως αυτά είναι· όταν τα βάζουμε στο στομάχι μας πρέπει πάλι να μετατραπούν σε ενέργεια, αλλιώς δεν έχουν καμία χρησιμότητα για το σώμα. Και όταν η ενέργεια που βρίσκεται μέσα τους εξαχθεί, είναι η ζωική ενέργεια που αναγκάζει το εναπομείναν άχρηστο υλικό αυτής της μάζας να βγει από το σώμα μέσω των πόρων, των εντέρων και των νεφρών. Όπως το αποσταγμένο νερό (η εξωτερική πηγή συντήρησης) από μόνο του δεν θα διατηρήσει τη λειτουργία της μπαταρίας του αυτοκινήτου, ούτε θα την επαναφέρει σε λειτουργία όταν αυτή «νεκρωθεί», έτσι και το οξυγόνο, τα στερεά, τα υγρά και το ηλιακό φως από μόνα τους δεν θα βοηθήσουν ένα νεκρό σώμα-μπαταρία. Το σώμα πρέπει να έχει επίσης ζωική ενέργεια.

Ο ΘΕΟΣ, Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

9 τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένα σταθερό μέρος της ζωής μας. Αν θέλετε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε καλύτερα, θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε δύο ώρες, και να αποφεύγετε τη χρήση τους κατά τη διάρκεια της μιας ώρας πριν τον ύπνο.


Η πίεση, τα νεύρα και το άγχος είναι πολύ κακές καταστάσεις για την υγεία μας. Γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτάΑυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό δεδομένου ότι δεν έχουμε πάντα χρόνο για μια συνεδρία μασάζ ή για μια ώρα διαλογισμού ή γιόγκα.Χρειαζόμαστε μια λύση «express» για ένα επείγον ζήτημα.
Πώς μπορώ να χαλαρώσω μέσα σε λίγα λεπτά;

Περπατήστε

Μια ωραία βόλτα, είτε είναι στο πάρκο ή σε άλλο μέρος, θα σας ηρεμήσει πολύ γρήγορα. Αν νιώθετε αγχωμένοι στο γραφείο, για παράδειγμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ώρα του μεσημεριανού σας διαλείμματος για να βγείτε έξω και να περπατήσετε γύρω από έναν όμορφο χώρο για λίγη ώρα. Χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά για να ξεχάσετε τα προβλήματά σας, να ακούσετε το κελάηδισμα των πουλιών, να δείτε μερικά όμορφα λουλούδια, κλπ. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να σκεφτείτε κάτι που σας απασχολεί, γιατί το περπάτημα σας βοηθά να πάρετε απόσταση από τα πράγματα και να σκεφτείτε πιο καθαρά.


perpatima 2

Αναπνεύστε

Πιθανότατα τώρα σκέφτεστε «μα συνέχεια αναπνέω!!». Αλλά, σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για συνειδητή αναπνοή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να συμβεί αυτό είναι να δώσετε προσοχή στον αέρα που εισέρχεται στους πνεύμονες σας, όχι απλώς ως μια μηχανική λειτουργία που το σώμα σας πραγματοποιεί έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει. Η αναπνοή είναι μια ζωτική δύναμη και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί τρέφει το σώμα σας, μειώνει τα επίπεδα άγχους και σας επιτρέπει να λάβετε περισσότερο οξυγόνοΑν θέλετε να χαλαρώσετε, απλώς προσπαθήστε να πάρετε βαθιές αναπνοές (πάντα από τη μύτη σας). Δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα πάρκο ή έξω στο δάσος (που μάλλον δεν έχετε κοντά στη δουλειά σας). Μπορείτε να ηρεμήσετε λίγο από την συνεδρίαση στο γραφείο σας. Για ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, κλείστε τα μάτια σας και καθίστε άνετα (καθιστές, όρθιες, ή ξαπλωμένος, όπως θέλετε). Μια χρήσιμη άσκηση είναι να πιέσετε το δεξί ρουθούνι σας και να εισπνεύσετε μόνο μέσα από το αριστερό. Στη συνέχεια, αλλάξτε και αναπνεύστε από τη δεξιά πλευρά.Αυτό θα σας ηρεμήσει πολύ γρήγορα.


Οραματιστείτε

Βασικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να «ονειροπολήσετε», επειδή η τεχνική αυτή είναι πολύ χαλαρωτική. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να φαντάζεται ότι είστε σε κάποιο νησί της  Καραϊβικής και πίνετε κοκτέιλ από μια καρύδα. Ή ίσως η ιδέα σας για την ηρεμία είναι να είστε στο δάσος ανάμεσα στα δέντρα ή τα λουλούδια.Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να σκεφτείτε το ιδανικό μέλλον για σας και τα όνειρά σας ώστε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας. Ωστόσο, φροντίστε να δώσετε προσοχή στην αντίδρασή σας σε αυτήν την τεχνική, επειδή μερικές φορές, το να σκεφτόμαστε ότι θέλουμε να πάμε διακοπές ή να μετακομίσουμε στο σπίτι των ονείρων μας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους μας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει μια δραστηριότητα που σας αρέσει και σίγουρα θα αισθανθείτε πιο ήρεμοι.

Το Ιερό των Μεγάλων Θεών

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
Το Ιερό των Μεγάλων Θεών βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του βουνού και την θάλασσα. 
Η ιστορία του χώρου, όπως και ολόκληρου του νησιού, αναδύεται από πολύ παλιά, πολύ πριν από την αποίκηση της Σαμοθράκης από τους Έλληνες της Κεντρικής Ελλάδος. 
Εκ του πλήθους των ανακαλυφθέντων στοιχείων βλέπουμε ότι κατοικούνταν ανελλιπώς από την νεολιθική εποχή και έπειτα. 
Οι πρώτοι κάτοικοι της λέγεται ότι ήταν Θράκες. 
Την μεγαλύτερη φήμη της, την απέκτησε η Σαμοθράκη από το Ιερό των Μεγάλων Θεών και τα μυστήρια που τελούνταν εκεί. 
Τους Μεγάλους Θεούς τους αποτελούσαν η Μεγάλη Μητέρα Αξίερος, ο “σύζυγος” της και Θεός της ευφορίας Καδμίλος, οι Δαίμονες τους οι Κάβειροι και δυο Θεοί του Κάτω Κόσμου ο Αξιόκερσος και η Αξιόκερσα. 
Όλοι τους λατρευόταν πολύ πριν την άφιξη των νεότερων Ελληνικών πληθυσμών, που έγινε περίπου πριν 2.700 – 2.800 χρόνια. 
Ο αρχαιολογικός χώρος εμπλουτίστηκε από κτίρια κυρίως μετά την κατάληψη της από τους Μακεδόνες, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τα μυστήρια της. Μάλιστα λέγεται ότι εκεί ερωτεύτηκε ο Φίλιππος την πριγκίπισσα της Ηπείρου, την Ολυμπιάδα, όταν πήγε να μυηθεί στις τελετές. 
Η μύηση γινόταν στο Ανάκτορο που ήταν ένα τεράστιο δωμάτιο και μπορούσε ο οποιοσδήποτε κάτοικος να προσέλθει. 

Το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από νους σε δράση.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Το σώμα δεν είναι τίποτα άλλο από νους σε δράση. 
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του σώματος και του νου, παρά μόνο στις εκδηλώσεις τους. 
Το σώμα είναι μια πιο χονδροειδής εκδήλωση και ο νους μια πιο λεπτοφυής εκδήλωση. 
Στη στοιχειώδη του μορφή, το Η2Ο είναι αόρατο. 
Συμπυκνωμένα, αυτά τα αέρια γίνονται νερό, ένα υγρό. 
Όταν το νερό καταψύχεται γίνεται πάγος, ένα στερεό. 
Ωστόσο, το αόρατο Η2Ο, το νερό και ο πάγος ουσιαστικά δεν είναι διαφορετικά.
Και όπως το Η2Ο μπορεί να φαίνεται σαν νερό και πάγος, έτσι και ο νους μπορεί να φαίνεται ως ζωή και σώμα – ηλεκτρική ή «υγρή» ζωή και το «στερεό» υλικό σώμα. 
Ο νους είναι ο αόρατος άνθρωπος ή ψυχή. 
Η ζωή ή πράνα είναι «υγρός» νους.
 Και το σώμα είναι χονδροειδής ή «στερεός» νους.
Μια απλή φιλοσοφία, πολύ δύσκολη όμως στη συνειδητοποίησή της. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πόση ώρα διαρκεί αυτό το καλό σεξ, τέλος πάντων;

Μία δημοσιογράφος λύνει το γρίφο και σου δίνει την απάντηση που στοιχηματίζουμε ότι δεν περιμένεις ότι θα διαβάσεις.
Βουτιά από ψηλά σε μολυβένια θάλασσα. Με το κεφάλι.
Η ειλικρινής συζήτηση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα για το σεξ, θα μπορούσε άνετα να απεικονιστεί-συγκριθεί με μία πτώση από τα Ιμαλάια χωρίς αλεξίπτωτο, με soundtrack αυτόν ακριβώς το στοίχο. Σε loop. Δεν θέλω να είμαι πεσιμίστρια, αλήθεια, δεν το θέλω. Αλλά αν καταφέρεις να μου βρεις έναν τέτοιο διάλογο που να κινείται στα πλαίσια της ειλικρίνειας και μόνο, εγώ θα καθίσω να παρακολουθήσω 10 ώρες Λιακόπουλο, back to back με τελεμάρκετινγκ.
Ειδικά στο θέμα της διάρκειας, είμαι πραγματικά, κάθετη. Τέτοια πράγματα, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν λέγονται, ας είμαστε ρεαλιστές. Με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση του κακού και ξεκατινίστικου χωρισμού που σε παίρνει να πεις και ένα "έφαγα τα καλύτερά μου χρόνια περιμένοντάς σε να τελειώσεις" και να κλείσεις την πόρτα βαρύγδουπα. Με soundtrack το 'Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμια'. Ε λοιπόν σήμερα, jukebox έχω γίνει με τα τραγούδια (όχι).
Είναι θέμα ταμπού και όχι κάτι προσωπικό. Ίσως να μην γίνεται και από ευγένεια τώρα που το ξανασκέφτομαι. Δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο να λες στον άλλο 'είσαι γρήγορος' ή 'βαρετά αργός'*. Δεν λέγεται αυτό το πράγμα. Δεν.
*Παρεμπιπτόντως, και επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές από φίλους: Ναι, υπάρχει και ο βαρετά αργός. Και όχι, το να συγκρίνεσαι σε χρόνους με το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού, δεν είναι ένας θετικός χαρακτηρισμός. Όσο σινεφίλ και αν είσαι.
Trivia: Ποιος πιστεύεις ότι ήταν ο μέσος όρος της διάρκειας μίας καλής συνουσίας σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New York το 2015; Τα τα τα τααααν: 5,4 λεπτά. Ναι, λεπτά.
Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχεις και εσύ τα δίκια σου. Στο θέμα 'χρόνος και σεξ' υπάρχει μία τεράστια θολούρα που με τους αιώνες έγινε ομίχλη. Μία σκοτεινή, ειδυλλιακή θα λέγαμε ομίχλη, που θα ζήλευε κάθε επίδοξος Lynch να έχει στην πρώτη του ταινία. Ναι, η αλήθεια είναι ότι μαντάρα τα έχουμε κάνει με την παραπληροφόρηση σε αυτό το θέμα.
Προσοχή, ακολουθεί υποθετική και άκρως γυναικεία επεξήγηση του τι (πρέπει να) έχει συμβεί: Κάποιος, κάπου, κάποτε, είχε τη φαεινή ιδέα να υπερβάλλει στο φίλο του ως προς τη διάρκεια του σεξ με την κοπέλα του. Αν φέρε ειπείν, διήρκεσε το όλο πράγμα πέντε λεπτά, αυτός είπε 25. Την αμέσως επομένη λοιπόν, ο φίλος του και επίδοξος επιβήτορας όπως και όλοι οι άντρες που σέβονται το φύλο τους και τον Γκουσγκούνη, προσπάθησε να φτάσει και στη δική του συνουσία το 'ρεκόρ'. Με την ενδόμυχη επιθυμία, στην επόμενη βία μεθεπόμενη προσπάθεια να το ξεπεράσει. Να πιάσει τα 26' ας πούμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα