Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

11 καθημερινά αντικείμενα που είναι πραγματικά επικίνδυνα

11 καθημερινά αντικείμενα που είναι πραγματικά επικίνδυνα.

Ιδέες για το σπίτι αποφεύγοντας μερικά καθημερικά αντικείμενα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Η επιστήμη προειδοποιεί ότι αυτά τα αθώα αντικείμενα, με τα οποία έρχεστε σε επαφή καθημερινά, είναι στατιστικά πιο θανάσιμα από τα σαγόνια του καρχαρία. Μπορεί τα δόντια του καρχαρία να προκαλούν εφιάλτες, ωστόσο οι στατιστικολόγοι έχουν διαφορετική άποψη.
Οι καρχαρίες γεύονται σπάνια ανθρώπινα γεύματα, σκοτώνοντας κατά μέσο όρο λιγότερα από 5 άτομα κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή που ο φελλός μιας σαμπάνιας αποβαίνει μοιραίος για 24 άτομα ετησίως.
Δείτε, λοιπόν, ποια άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε σε επαφή σχεδόν κάθε μέρα είναι πιο επικίνδυνα από έναν καρχαρία.

1. Κρεβάτι

Μπορεί να σας φαίνεται αθώο επειδή είναι απαλό και μαλακό, ωστόσο ενέχει αρκετούς κινδύνους. Όχι τόσο όταν είστε πάνω του, αλλά όταν πέφτετε από αυτό. Η πτώση από ένα κρεβάτι στοιχίζει τη ζωή σε 450 Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο.

2. Μπαλόνια

Μπορεί να είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών, ωστόσο φαίνεται ότι τα μπαλόνια αποτελούν την αιτία θανάτου 5 ατόμων κάθε χρόνο. Όχι, δεν έρχονται σε ισοπαλία με τους καρχαρίες, καθώς αυτός ο αριθμός αφορά μόνο στις Η.Π.Α.
Πολύχρωμα αερόστατα.
Μπορεί τα αερόστατα να μοιάζουν με γιγάντια μπαλόνια αλλά είναι λιγότερο θανατηφόρα από τα δεύτερα.

Adolph Simon Ochs: Ο πραγματικός ιδρυτής των New York Times

Στις 12 Μαρτίου του 1858, στο Cincinnati του Ohaio, από γονείς γερμανο-εβραίους μετανάστες, τον Julius Ochs και την Berta Levy Ochs, γεννιέται ο Adolph Simon Ochs, γνωστός μέχρι σήμερα ως ο πραγματικός ιδρυτής των New York Times.
O A. S Ochs, 1867 (πηγή φωτό)
Όταν η οικογένειά του μετακομίζει στο Knoxville του Tenesee, το 1864,ο Ochs σε ηλικία 11 ετών αρχίζει να δουλεύει, ως μεταφορέας στην εφημερίδα Knoxville Chronicle κι έτσι ξεκινάει η καριέρα του στο χώρο των εφημερίδων. Τρία χρόνια μετά, αφήνει το σχολείο και δουλεύει στις εφημερίδες Knoxville Chronicle και Knoxville Times όπου ανέρχεται επαγγελματικά και καταλήγει να δουλεύει για τις δύο εφημερίδες σαν πλανόδιος τυπογράφος.
Η επαγγελματική του εξέλιξη δεν αργεί και αφού καλύπτει δημοσιογραφικά την κηδεία του Andrew Johnson το 1875 εργάζεται ως δημοσιογράφος πια στην εφημερίδα Louisville Courier- Journal όπου και μένει για δύο χρόνια.

Οι 10 κλέφτες της ενέργειάς σου. Του Dalai Lama


1. Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!


2. Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε ή εάν δεν μπορείς άφησε το να πάει στην ευχή!


3. Να κρατάς τις υποσχέσεις σου. Εάν δεν το έχεις κάνει, αναρωτήσου το γιατί. Πάντοτε μπορείς να αλλάξεις γνώμη ζητώντας συγγνώμη, να ξαναδιαπραγματευτείς ή να προσφέρεις μια εναλλακτική λύση σε μια υπόσχεση που δεν διατήρησες, μην το κάνεις, όμως, συνήθεια.

Ο πιο απλός τρόπος για να αποφύγεις να μην κάνεις κάτι που υποσχέθηκες είναι να πεις αμέσως "όχι".


4. Αφιέρωσε χρόνο μονάχα στα πράγματα που σε ευχαριστούν να κάνεις.


5. Επίτρεψε στον εαυτό σου να ξεκουράζετε όταν χρειάζεται και να δρας όταν σου παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία.

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βλέπεις τη ζωή σαν φίλη και όχι σαν απειλή;Αποτυχημένες σχέσεις, δουλειές που δεν ονειρεύτηκες, project που δεν ευδοκίμησαν, έρωτες που δεν εκπληρώθηκαν. Η ζωή είναι γεμάτη από καταστάσεις που δεν μου αρέσουν. Από την άλλη όμως, έχει και πολλές που με κάνουν χαρούμενη, με γεμίζουν με ευτυχία και αγάπη και ενισχύουν την πίστη στον εαυτό μου αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Και όλες αυτές τις φορές, συνειδητοποιώ ότι η ζωή δεν είναι εχθρός αλλά φίλος.
Χαρούμενος έξω, λυπημένος μέσα
Η ζωή έχει αναποδιές, τοξικούς ανθρώπους, αποτυχίες, στραβοπατήματα και απώλειες που μπορούν να σε τσακίσουν. Παλιότερα θεωρούσα ότι πρέπει να περνάς το καθετί μόνος σου, να ζεις το δικό σου δράμα, χωρίς να επιτρέπεις στους γύρω σου να δουν αυτή την αδύναμη πλευρά του εαυτού σου, να μην τους κουράσεις με τα «δικά» σου. Μεγαλώνοντας, διαπίστωσα ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα δυνατός, ότι πρέπει να λυγίσεις, να κλάψεις, να ουρλιάξεις και να αφήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς κι εμπιστεύεσαι να σε βοηθήσουν.
Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει
«Τα πράγματα είναι αυτά που είναι, και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» είναι μία φράση που μου έμεινε από το βιβλίο Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε του Γιόνας Γιόνασον. Μία τόσο απλή φράση που κρύβει μέσα της ίσως το μυστικό της ευτυχίας. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ορίζουμε εμείς τα πάντα, ότι υπάρχει πάντα η έκπληξη και το απρόοπτο στη ζωή, τότε ίσως σταματήσουμε να ανησυχούμε για όλα αυτά που δεν πρέπει ή να σπαταλάμε ενέργεια στις λάθος καταστάσεις. Να μάθουμε ότι δεν μπορούμε να πιέζουμε τις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον να μείνει μαζί μας με το ζόρι.

Απάντηση στο δίλημμα: πάθος ή προτεραιότητες; (John Maxwell)


Οι άνθρωποι που έχουν πάθος στη ζωή τους αλλά δεν έχουν προτεραιότητες είναι σαν εκείνους που βρίσκονται σε μια μοναχική ξύλινη καλύβα κάπου βαθιά στο δάσος, μια κρύα λευκή νύχτα του χειμώνα, και ανάβουν μερικά κεριά και τα τοποθετούν τριγύρω στο δωμάτιο. 

Δεν δημιουργούν αρκετό φως για να μπορούν να βλέπουν, ούτε αρκετή ζέστη για να ζεσταθούν. 

Στην καλύτερη περίπτωση, απλώς κάνουν το δωμάτιο να δείχνει λίγο πιο ευχάριστο. 

Από την άλλη, οι άνθρωποι που έχουν προτεραιότητες στη ζωή τους αλλά δεν έχουν πάθος είναι σαν αυτούς που βάζουν ξύλα στο τζάκι, σε αυτή την ίδια κρύα ξύλινη καλύβα, αλλά δεν ανάβουν ποτέ τη φωτιά. 

Όμως οι άνθρωποι που συνδυάζουν το πάθος με τις προτεραιότητες είναι σαν εκείνους που βάζουν τα ξύλα στο τζάκι, ανάβουν τη φωτιά, και απολαμβάνουν το φώς και τη ζεστασιά.

Το 50% των Ελλήνων έχει έλλειψη σε βιταμίνη D - Ποιος φταίει γι' αυτό;

Picture

  • ​Έλλειψη βιταμίνης D έχουν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο
  • Στην Ελλάδα, μια χώρα με ηλιοφάνεια (υποτίθεται), η έλλειψή της παρατηρείται στο 50% του πληθυσμού κάθε ηλικίας, και στους ηλικιωμένους το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει και το 80%.
  • Ποιος -και όχι μόνο τι- ευθύνεται γι' αυτό;
  • Ποιος μας κρύβει τον ήλιο ψεκάζοντας σχεδόν κάθε μέρα;
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη βιταμίνης D ενδέχεται να προδιαθέτει ή να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για παθήσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 1 και 2, οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, αλλά και για καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D στην ανεπαρκή ή μη σωστή έκθεση στον ήλιο και στη χρήση αντηλιακών
. Αναφέρουν μάλιστα, ότι ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 10, μπλοκάρει σε ποσοστό 90% το επίπεδο της βιταμίνης D. 

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεσογειακής Συνάντησης Ειδικών, με θέμα τη βιταμίνη D, την οποία διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη η Α΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

«Ενώ γνωρίζουμε ότι κύρια δράση της βιταμίνης D είναι να βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, έτσι ώστε να δομεί σωστά οστά και δόντια, με πολλές μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι είναι και ορμόνη, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της (80-90%) συντίθεται από το δέρμα με την επίδραση του ήλιου και ένα μικρό ποσοστό 10-20% το παίρνουμε ως βιταμίνη από τα τρόφιμα, κυρίως από τα λιπαρά ψάρια, από τα αυγά και τα δημητριακά.

Δυνατές και εμπνευσμένες φράσεις μέσα σε λαμπρά λογοτεχνικά έργαΗ εποχή που υπήρχε άπλετος χρόνος να διαβάσουμε με τους ρυθμούς μας ένα βιβλίο, έχει παρέλθει. Όχι, δε μιλώ μόνο για το καλοκαίρι. Έτσι, τα αποσπάσματα, έχουν αρχίσει να κερδίζουν τις ολόκληρες σελίδες, στη μάχη που ταχύτητα και η έλλειψη χρόνου έχουν ορίσει. Η νέα «μόδα», τα social books, λειτουργούν άλλωστε κάπως έτσι. Υπάρχει απίστευτο ενδιαφέρον για το πώς ένα απόσπασμα μπορεί να καταστεί αρκετό για να προκαλέσει ολόκληρη συζήτηση, ένα ολόκληρο νέο βιβλίο! Ας δούμε ορισμένες φράσεις γεμάτες σοφία αλλά και δύναμη που αγκαλιάζουν τη λογοτεχνία.
Ραλφ Έλισον, Ο Αόρατος άνθρωπος
Είναι από τα μνημειώδη έργα αναφορικά με την Αμερική του 1950 και την προσπάθεια ανάδειξης του ρατσισμού και του φυλετικού διαχωρισμού που υφίσταντο οι Αφροαμερικανοί. Μια τάση ανατροπής που ολοκληρώθηκε κατά τη δεκαετία του 1970, διαπνέει όλο το έργο. Μέσα λοιπόν στις σελίδες του έργου του Έλισον, υπάρχει ένα διαμάντι: «Η ζωή, είναι για να τη ζούμε και όχι για να ελέγχεται και η ανθρωπότητα βγήκε κερδισμένη αντιμετωπίζοντας συνεχώς τη βέβαιη ήττα». Άρνηση παράδοσης. Δυνατός, είναι εκείνος που σηκώνεται τις περισσότερες φορές όταν πέφτει κάτω και όχι εκείνος που είναι όρθιος την περισσότερη ώρα…
Έμιλυ Μπροντέ, Ανεμοδαρμένα ύψη
Σημαντικό έργο, γεμάτο ευαίσθητα μηνύματα που αγγίζουν κυρίως το συναισθηματικό κόσμο μιας γυναίκας. Οι περιγραφές και τα εξαίσια ψυχογραφήματα των ηρώων, ήταν από τα ισχυρά όπλα της μεγάλης λογοτέχνιδας του 19 ου αιώνα. Κάπου λοιπόν, αναφέρει πως «ο φόβος με έκανε αδίστακτη». Να ξέρουμε πως όταν τρομοκρατούμε ανθρώπους που θεωρούμε οτι ελέγχονται με τον τρόμο, δημιουργούμε τέρατα. Η βία και το μίσος, είναι σε μαγάλο βαθμό αντιδράσεις ψυχών που έχουν βιώσει τρόμο. Ας βρούμε τρόπους καθησυχασμού και ας ξέρουμε ότι άνθρωποι που μας φαίνονται γεμάτοι θυμό, εκείνο που ζητάνε, είναι ηρεμία.

​Η άλλη άποψη για τον εμβολιασμό των παιδιών​​

Picture
Την άλλη άποψη για τα εμβόλια και το πόσο αυτά πρέπει να γίνονται ή όχι, κατέθεσε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα, παθολόγος από τη Θεσσαλονίκη
​«Σε σχέση με την ιλαρά και με όλα τα παιδικά και λοιμώδη νοσήματα και συγκεκριμένα με την ιλαρά, είναι μια πανάρχαια μέθοδος με την οποία ο οργανισμός οργανώνει την άμυνά του. Από την ηλικία των 9 μέχρι 15 ετών με τα άλλα παιδικά νοσήματα (ερυθρά – παρωτίτιδα), αποτελούν μια πράξη από τη μεριά του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο χτίζεται στην παιδική ηλικία, για την οργάνωση του ανοσοποιητικού.

Η ιλαρά, αυτό που την διαχωρίζει από την ερυθρά, είναι ότι υπάρχει μια έντονη αντίδραση αρχικά με τους βλεννογόνους του στόματος και του υπόλοιπου γαστρεντερικού συστήματος, δημιουργεί μια κατάσταση έντονης φλεγμονής των ματιών, οιδήματος και μετά υπάρχει μια έξαρση στο θέμα της εμφάνισης κηλίδων στο σώμα, κυρίως στον κορμό και μετά στα άκρα. Όπως εμφανίζεται, έτσι και εξαφανίζεται. Με τη σειρά εμφάνισης γίνεται και η απορρόφηση των στοιχείων που έχουν παραχθεί. Εγώ θα τα ενέτασσα αυτά όχι σε κάποιον ιό που μολύνει το σύστημα, αλλά σε μια προσπάθεια του οργανισμού να οργανώσει άμυνες στο σώμα του. Να οργανώσει αντισώματα τα οποία όταν εκτεθούν σε κάποιους λοιμογόνους ή μη διατροφικούς παράγοντες, κάνει ένα είδος καθαρίσματος που θα οδηγήσουν τον εχθρό από μέσα προς τα έξω», τόνισε η ίδια.

Με την παρέμβαση της εξαφάνισης αυτών των 5 λοιμωδών νοσημάτων, έχουμε αντί για νοσήματα που έχουν μια μικρή και οξεία εμφάνιση, έχουμε εμφάνιση συστηματικών εσωτερικών παθήσεων όπως ο παιδικός διαβήτης, ο εσωτερικός διαβήτης, παθήσεις του αίματος (λευχαιμία), ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α. Αυτή η νίκη που λένε, ότι με την εξαφάνιση των 5 παιδικών λοιμωδών νοσημάτων, επετεύχθη μια νίκη για το ανθρώπινο είδος, βλέπουμε ότι διαψεύδεται με την εμφάνιση σταθερών τραγικών χρόνιων νοσημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε  τμήματα που νοσηλεύονται χρόνια παιδάκια, με απειλητικές καταστάσεις.

Μετρήστε τις μερίδες των τροφών με τα χέρια σας

Αν και συνήθως μετράμε τις μερίδες τροφών όπως το ρύζι με τα χέρια μας, μπορούμε επίσης να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετρήσουμε τις μερίδες πολλών άλλων τροφών.

Κάτι που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν ακολουθείτε μια σωστή διατροφή είναι η ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε μέσα στη μέρα.
Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ήδη συνηθισμένοι στο να χωρίζουν τις τροφές τους σε μερίδες, υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να δυσκολεύονται με αυτό.
Και παρόλο που οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση μικρών μερίδων τροφής πολλές φορές τη μέρα, πολλοί συνεχίζουν να κάνουν κακές επιλογές στη διατροφή τους.
Ευτυχώς δεν είναι πλέον απαραίτητο να επενδύσετε χρήματα σε ζυγαριές ή να καταφύγετε σε αυστηρές μεθόδους για να υπολογίσετε την ποσότητα των καθημερινών μερίδων τροφής.
Το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε στο εξής για να μη μετράτε λανθασμένα τις μερίδες των τροφών είναι τα χέρια σας.
Σωστά διαβάσατε! Αν και πολλοί από μας δεν το γνωρίζαμε ως τώρα, τα χέρια μας μάς επιτρέπουν να υπολογίσουμε τέλεια πόση τροφή πρέπει να φάμε.

Πώς να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να μετρήσετε τις μερίδες των τροφών

Πιθανώς γνωρίζετε ότι τα χέρια σας μπορούν να δώσουν ορισμένες πληροφορίες για σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αποκαλύψουν πτυχές της προσωπικότητάς σας ή να δώσουν κάποια σημάδια σχετικά με την υγεία σας.
Ωστόσο η μέτρηση μερίδων κάθε ομάδας τροφών με τα χέρια σας είναι λιγότερο γνωστή.
Εφόσον ξέρουμε ότι ενδιαφέρεστε για τον τρόπο με τον οποίο κάτι τέτοιο είναι δυνατό, θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

Η «δίαιτα του χεριού»

Αποκαλύψεις για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου ΠολιτισμούΌταν ιδρύθηκε το 1995, το ονόμασαν «μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές κατακτήσεις στον χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού». Σήμερα, δέχεται έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για τα τελευταία 12 χρόνια λειτουργίας του. Όπως φαίνεται, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας κρύβει ένα σκάνδαλο που αγγίζει όλες τις κυβερνήσεις.


Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από 22 χρόνια, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισαν να φτιάξουν μία ένωση προσώπων για να στηρίζουν ο ένας τον άλλον στα δύσκολα. Την ονόμασαν κατάλληλα: Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Θα παρείχε φροντίδα στα παιδιά των εργαζομένων, θα τους βοηθούσε οικονομικά όταν αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας, θα χρηματοδοτούσε τις εκδηλώσεις τους.
Πού θα βρίσκονταν τα χρήματα; Από τη «χρυσοτόκο όρνιθα» του υπουργείου Πολιτισμού, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, το γνωστό ΤΑΠΗ ιστοσελίδα, που διαχειρίζεται τα έσοδα από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνονταν. Ώσπου την περασμένη άνοιξη άρχισαν οι τριγμοί στο ΤΑΠ, με παραιτήσεις μελών που συνοδεύονταν από διάφορες επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για τη λειτουργία του. Μέσα στον Αύγουστο η κατάσταση κλιμακώθηκε, με την απομάκρυνσηΗ αντικατάσταση του ΔΣ του ΤΑΠΑ υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποτελεσματικότερης λειτουργίας του/Αυγήσύσσωμου το ΔΣ του ΤΑΠ από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Ακολούθησε μία πύρινη αντιπαράθεσηΑσπασία Λούβη: Όμηρος συμφερόντων η υπουργός/H Καθημερινή μεταξύ της αποπεμφθείσας προέδρου Ασπασίας Λούβη και του υπουργείου, που κατέληξε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ΤύπουΑσπασία Λούβη: Το βαρύ κατηγορώ της αποπεμφθείσας Προέδρου του ΤΑΠ | thetoc.gr της πρώην προέδρου, που όπως φάνηκε δεν σκόπευε να αποχωρήσει χωρίς πάταγο.
Η κ. Λούβη προέβη σε σειρά καταγγελιών για τα κακώς κείμενα του ΤΑΠ, ένα από τα οποία ήταν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠΥΠΠΟΗ ιστοσελίδα του Ταμείου δεν λειτουργεί, όμως στην σελίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται ως «μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές κατακτήσεις στο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού»). Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Ταμείο ερχόταν στη δημοσιότητα. Τον περασμένο Απρίλιο, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αριστείδη Μπαλτά απεύθυναν ερώτησηΕρώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού/Αυγή προς την υπουργό για τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή του, καθώς και για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων του.
Το ταμείο και τα νούμερα
Τι είναι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας; Δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας, αλλά μία ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα. Tα μοναδικά του μέλη είναι το πενταμελές ΔΣ, το οποίο διοικεί κατά την κρίση του, χωρίς να λογοδοτεί, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την προαναφερθείσα ερώτηση των βουλευτών. Διαχειρίζεται παρόλα αυτά χρήματα που εισπράττει ως τακτική και έκτακτη επιχορήγηση από το ΤΑΠ, κοινώς από τα έσοδα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Δηλαδή, λαμβάνει και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.
Το ποσό της τακτικής επιχορήγησης προκύπτει από ένα ποσοστό επί των εισπράξεων του ΤΑΠ, το οποίο αποδίδεται ετησίως στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας από το 2002. Τη χρονιά δηλαδή που τέθηκε ξανά σε λειτουργία από τον τότε υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθότι είχε καταργηθεί το 1997. Από το 2002 και μέχρι να αναλάβει ο Σαμαράς το υπουργείο το 2009, το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 1%. Επί της υπουργίας Σαμαρά το ποσοστό αυξήθηκε στο 3,5%, ενώ επί υπουργίας Κώστα Τασούλα μειώθηκε στο 2,5%.

Το σωστό σπόρο, στο σωστό μέροςright_seed.jpg
Μια από τις αιτίες συχνών αποτυχιών είναι η ασυμβατότητα της προσπάθειας, της κατεύθυνσης και των μέσων που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας στη ζωή.
Όταν τα υλικά είναι λάθος, δύσκολα θα σου βγει το φαγητό που επιθυμείς να φτιάξεις. Όταν ο σπόρος είναι ακατάλληλος, ακόμα και το χωράφι να είναι γόνιμο, δύσκολα θα προκύψει η σοδειά που τόσο θέλεις, όσο και αν το ποτίζεις και το φροντίζεις.
Όταν οι καθημερινές μας πράξεις δεν είναι οι ενδεδειγμένες, σίγουρα δεν θα μας οδηγήσουν στον πολυπόθητο στόχο μας.
Γενικώς η αρμονία είναι ένα από τα βασικά ζητήματα σε ότι και να κάνουμε. Για να ευτυχήσει μια οικογένεια θα πρέπει να άτομα να είναι συμβατά, να έχουν αρκετές κοινές αξίες, να ταιριάζουν ο ένας με τον άλλο και να αλλολησυμπληρώνονται σε κάποια άλλα σημεία.

Όλες οι παθήσεις και οι κακώσεις είναι συνέπειες μπλοκαρισμένης ενέργειας.

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.


Ο άνθρωπος πεθαίνει για δύο λόγους. Είτε το ταξίδι του στη Γη ολοκληρώνεται επειδή νιώθει πλήρης, αφού έχει βιώσει ό,τι επιθυμούσε και έχει εκπληρώσει την αποστολή του, είτε αισθάνεται τόσο εγκλωβισμένος σε μια δύσκολη κατάσταση, ώστε θεωρεί ότι μοναδική διέξοδος είναι ο θάνατος.

Κάπου μέσα μας, υπάρχει μια κατάσταση της συνειδητότητας στην οποία βιώνουμε την απόλυτη αρμονία σε όλα τα επίπεδα και η υγεία μας είναι άριστη. Ουσιαστικά, αυτή είναι η φυσική μας κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση συνειδητότητας, ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής και ακούμε την εσωτερική φωνή μας, την διαίσθησή μας. Είμαστε ο εαυτός μας. Και χαίρουμε άκρας υγείας.

Αν θεωρήσουμε ότι το υλικό οικοδόμημα είναι μια μορφή ενέργειας που έχει μεγαλύτερη πυκνότητα σε σχέση με τα στρώματα της αύρας που την περιβάλλουν, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ένα ενεργειακό σύστημα αποτελούμενο από στρώματα ποικίλης ενεργειακής πυκνότητας.
Η ενέργεια κυκλοφορεί απρόσκοπτα στο σώμα μας όταν είμαστε υγιείς.

 Η συνειδητότητα είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλες τις προκλήσεις που συναντά. Όταν το άτομο θέτει εμπόδια στην κυκλοφορία της ενέργειας μέσω συγκεκριμένων αποφάσεων ή αντιδράσεών του, και αν αυτά τα εμπόδια είναι απαράκαμπτα, εμφανίζονται συμπτώματα στο φυσικό σώμα.

Συνειδητότητα → Ενεργειακό πεδίο → Φυσικό σώμα → Απόφαση → Μπλοκάρισμα → Σύμπτωμα

Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι όλα τα συμπτώματα αντανακλούν μπλοκαρισμένη ενέργεια. Όσοι ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια λαμβάνοντας μια ευεργετική απόφαση ή μετέχοντας σε μια θεραπευτική συνεδρία, οι ισορροπίες του ενεργειακού πεδίου αποκαθίστανται και το σύμπτωμα υποχωρεί. 

Αντί να Πετάξει την Παλιά της Σιδερώστρα, της αφαίρεσε το Κάλυμμα και έφτιαξε κάτι Υπέροχο!


89513-thumb-600x311-resize1200630
Ο πάγκος σιδερώματος παλιά υπήρχε σε κάθε σπίτι, αλλά πλέον με τις πρέσες σιδερώματος και τα στεγνοκαθαριστήρια, έχει θέσει πολλά από αυτά σε αχρηστία. Ίσως έχετε και εσείς έναν πάγκο σιδερώματος που απλά μαζεύει σκόνη τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν σας πάει η καρδιά να το πετάξετε, καθώς σκέφτεστε ότι μπορεί να το ξαναχρειαστείτε μελλοντικά.
Σας προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους χρήσης αυτού του εργαλείου, και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το διακοσμήσετε για να ταιριάζει με το προσωπικό σας γούστο. Δείτε μερικούς πρωτότυπους τρόπους για να αξιοποιήσετε έναν πάγκο σιδερώματος:
Διακοσμητικό τραπέζι
sid1
Ράφι για βιβλία
sid2

Όλα υπάρχουν στην Αιώνια Στιγμή του Τώρα. Όλες οι λύσεις, όλες οι απαντήσεις, όλες οι εμπειρίες, όλη η κατανόηση.

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.


Ο νους πρέπει να έχει δεδομένα για να δημιουργήσει. Το είναι σου δεν χρειάζεται καθόλου δεδομένα, επειδή τα δεδομένα είναι η ψευδαίσθηση. Είναι αυτό που πλάθεις, κι όχι αυτό που είναι. Επιδίωξε να δημιουργήσεις από ό, τι είναι, κι όχι από την ψευδαίσθηση. Δημιούργησε από μια κατάσταση του είναι, αντί από μια κατάσταση του νου.

Δεν μπορείς να βρεις γρήγορα την απάντηση – οποιαδήποτε απάντηση – με το να σκέφτεσαι. Πρέπει να βγεις από τις σκέψεις σου, να αφήσεις τις σκέψεις πίσω σου και να μπεις στο καθαρό «είναι». Δεν έχεις δει τους αληθινά μεγάλους δημιουργούς, αυτούς που λύνουν αληθινά μεγάλα προβλήματα, όταν τους δίνεις ένα πρόβλημα, να μένουν για λίγο στη σιωπή? Αυτό ακριβώς κάνουν! Βγαίνουν από τις σκέψεις τους, τις αφήνουν πίσω τους και μπαίνουν στο καθαρό «είναι». Κι εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο. Μπορείς κι εσύ να λύνεις μεγάλα προβλήματα. Όχι όμως αν φαντάζεσαι ότι θα ξεμπλέξεις το γρίφο με το να το σκέφτεσαι. Όχι! Για να είσαι μεγαλοφυΐα, πρέπει να χάσεις το νου σου.

Μεγαλοφυΐα δεν είναι κάποιος που δημιουργεί μια απάντηση, αλλά κάποιος που ανακαλύπτει ότι η απάντηση υπήρχε πάντα. Η μεγαλοφυΐα δεν δημιουργεί τη λύση, βρίσκει τη λύση.

Αυτή δεν είναι μια διαδικασία ανακάλυψης, αλλά μια διαδικασία αποκάλυψης. Η μεγαλοφυΐα δεν εφευρίσκει τη λύση, την αποκαλύπτει. Δηλαδή την ξεσκεπάζει. Ήταν πάντα εκεί, αλλά κρυμμένη, καλυμμένη, και τώρα αποκαλύπτεται. Η μεγαλοφυΐα έχει θυμηθεί κάτι που όλοι είχατε ξεχάσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα