Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πως μπορούμε να κάνουμε την Ζωή μας πιο εύκολη;



Πως μπορείς να αποκτήσεις δύναμη και να διαμορφώσεις έναν ισχυρό χαρακτήρα; Ζώντας μέσα σε μία "γυάλα" και αποφεύγοντας τα δύσκολα και τα εμπόδια; Όχι φυσικά ...!!! Μόνο μέσα από πολύπροσπάθεια και επαφή με πολλές εμπειρίες η ψυχή μας δυναμώνει, η ματιά μας γίνεται πιο εύστοχη, οι φιλοδοξίες μας αποκτούν έμπνευση και σιγά σιγά ακουμπάμε την επιτυχία.

Δεν υπάρχουν βέβαια μαγικές συνταγές, που βγαίνουν από κάποιο Εγχειρίδιο Ζωής, αλλά υπάρχουν κάποιες Συμβουλές-Tips, που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την καθημερινότητα σας πιοεύκολη, μιας και οι περισσότεροι είμαστε χαμένοι και βουτηγμένοι σε ρυθμούς έντονους και πολυάσχολους.

Ποια είναι αυτά τα Tips;

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Στο Θέατρο της Ζωής



Αν θέλαμε να δώσουμε ένα πραγματικό ορισμό της Ζωής, που να μπορεί να συμπεριλάβει «κάθε μορφή ζωής», θα έπρεπε να ορίσουμε την Ζωή σαν Κίνηση Μεταβολή, Εξέλιξη και Επιστροφή (Θα εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τον ορισμό την «επιστροφή»). Αυτό δεν είναι ένας γενικός ορισμός, τόσο ευρύς που μπορεί να τα χωρέσει όλα. Αντίθετα, από την άλλη μεριά μπορεί να είναι περιοριστικός αφού αποκλείει από την ζωή ό,τι δεν αλλάζει: Αυτό σημαίνει πολύ απλά τρία πράγματα:
Πρώτον η Ζωή είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, συνδυασμός στοιχείων και συνεχής αλλαγή των σχέσεών τους που εμφανίζεται σαν εξέλιξη.
Δεύτερον η Ζωή είναι μια Διαρκής Αλλαγή (τουλάχιστον όπως εμφανίζεται).
Τρίτον Ολόκληρη η Ύπαρξη (αόρατη και ορατή) είναι ζωντανή. Το ορατό σύμπαν είναι όλο (σχεδόν) ζωντανό.
Η Ζωή είναι Μια Διαρκής Αλλαγή χωρίς τίποτα σταθερό: Θα έπρεπε να μιλάμε για Ρεύμα Ζωής κι όχι για φαινόμενο ζωής, όντα, για ζωντανά πλάσματα, κλπ. (γιατί είναι ανακριβείς όροι).

Ο Άνθρωπος Που Έχασε Το Φεγγάρι

playing-with-the-moon.005-001
Έχει ένα υπέροχο φεγγάρι απόψε…
Αλλά δεν έκατσα να γράψω γι” αυτό. Έκατσα να γράψω για τον άνθρωπο που έχασε το φεγγάρι.
(Τι παράξενο λάθος! Για τον άνθρωπο που έχασε το φανάρι ήθελα να πω.)
~~{}~~
Είμαι μέσα στο αυτοκίνητο, σταματημένος στο κόκκινο. Καθώς αλλάζει το φανάρι και ξεκινάμε βλέπω έναν άνθρωπο, έναν νέο, που τρέχει να περάσει πριν ξεκινήσουμε.
Καταλαβαίνει ότι δεν πρόλαβε και σταματάει στην άκρη του πεζοδρομίου απογοητευμένος, κάνοντας μια κίνηση με τα χέρια του και με ολόκληρο το σώμα, μια κίνηση που ακούγεται σαν «όχι, ρε γαμώτο!»
Η Νέλλη δίπλα μου γελάει. Το ίδιο κι εγώ. Κοιτιόμαστε. Έχουμε σκεφτεί το ίδιο πράγμα: «Τι χολοσκάς; Σιγά την απώλεια. Θα περάσεις δύο λεπτά αργότερα.»

Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα θυμάστε εύκολα


Ακόμη κι αν διαβάζουμε για λύσεις "εναλλακτικών" και ενίοτε "φουτουριστικών" τρόπων πρόσβασης που θα αντικαταστήσουν τα passwords που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε συσκευές, εφαρμογές κ.α., ένα είναι σίγουρο πως, για αρκετό καιρό ακόμη, θα συνεχίζουν να υφίστανται και ενίοτε να μας "πονοκεφαλιάζουν". "Πώς θα βρω το ιδανικό password, με τη βοήθεια του οποίου οι πιθανότητες να πέσω θύμα hacking θα περιοριστούν; Και στην περίπτωση που όντως δημιουργήσω ένα δύσκολο password, πόσο εύκολο θα είναι να τοανακαλώ στην μνήμη μου κάθε φορά που το χρειάζομαι;" Ο Bruce Schneier, ειδικός εμπειρογνώμονας στο κομμάτι της ασφάλειας, μας δίνει συμβουλές για το πώς να το πετύχουμε αυτό.

Σενάριο σύμφωνα με το οποίο το χαμένο αεροπλάνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής

Σενάριο σύμφωνα με το οποίο το χαμένο αεροπλάνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής

To Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως “πύραυλος κρουζ”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά θεωρεί ότι οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.
Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του:

Σωκράτους διδαχές

Ο Σωκράτης υιός του Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης (469 π.Χ.-399 π.Χ) ήταν Έλληνας Αθηναίος φιλόσοφος, από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος – πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας.
Με την ζωή του απετέλεσε ύψιστο παράδειγμα σεβασμού των θεσμών και πολιτικής ηθικής (“ο δε ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω” – η ζωή που δεν εξετάζεται δεν αρμόζει σε άνθρωπο, Απολογία Σωκράτους). Ως πολίτης ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του κατά τρόπο υποδειγματικό, καθότι έλαβε μέρος σε όλες τις εκστρατείες που κλήθηκε και όταν κληρώθηκε ως δικαστής των 10 στρατηγών (406 π.Χ.) αντιστάθηκε με θάρρος στην καταδίκη. Επιπλέον αρνήθηκε θαρραλέα να συνεργαστεί με τους Τριάκοντα Τυράννους το 404 – 403 π.Χ. για τη σύλληψη του δημοκράτη Λέοντα Σαλαμίνιου.
Με τον Σωκράτη ξεκίνησε η πραγματική διείσδυση στην ψυχή του ανθρώπου καθότι πρώτος θεώρησε την ψυχή ως την πραγματική ουσία του ανθρώπου και την αρετή ως το στοιχείο που επιτρέπει την πλήρωση της ανθρώπινης φύσης.

Χαμογελώντας ξανά






Οι περίοδοι μετάβασης είναι οι δύσκολες όταν τις διανύεις.  Δεν βρίσκεσαι ούτε στο πριν ούτε στο μετά.

Είσαι πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί κι από κάτω κενό.  Η άκρη του σχοινιού δεν φαίνεται γιατί είναι χαμένη στην πιθανότητα των άπειρων δυνατοτήτων που έχεις  συχνά ως ασυνείδητη επιλογή ελεύθερης βούλησης. Αλλά δεν το ξέρεις ή δεν το πιστεύεις…

Παρολ’ αυτά  παραμένω ευγνώμων γιατί μπορώ ακόμα να διακρίνω στην άκρη του τούνελ το φως, αλλά και, γιατί γνωρίζω ότι στο τέλος του τούνελ το φως με περιμένει.

"ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ ΜΠΟΥ-ΧΤΙ-ΣΑ ΣΙ-ΧΑ-ΘΗ-ΚΑ "



βα-ρε-θη-κα
τις αναλυσεις , τις συζητησεις, τις προτεινομενες λυσεις των ειδικων
την απραξια , την ακινησια , την ανημπορια ,
 την ηττοπαθεια και τη μιζερια
το κυνηγι για την επιβιωση
τις διαδηλωσεις -ικεσιες για λιγα ψιχουλα ακομα
τις διεκδικησεις για τα χαμενα δικαιωματα των σκλαβων
τις αντιπαραθεσεις των μεν και των δε

βα-ρε-θη-κα
να μετραω νεκρους
και να φοβαμαι μηπως ειμαι κι εγω αυριο μεσα σ'αυτους

μπου-χτι-σα
να ακουω πως ολα καλα θα πανε
αν εμεις αλλαξουμε...
 να ακουω για βια και μη βια
να ακουω για καλους ανθρωπους και κακους ανθρωπους
για τερατα και ανθρωποειδη που μας κυβερνανε
για εξωγηινους που θαρθουν να μας σωσουν
για πολιτισμενους διαβασμενους και σοφους
αγγελους και δαιμονες
θεους και διαβολους

Ο ερωτικός ψίθυρος της Ζωής




Πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια! Δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τον χρόνο που τρέχει ανελέητα και έχεις ήδη μεγαλώσει. Έγινες σύζυγος και μητέρα. Η καθημερινή σου ρουτίνα είναι μονότονη κι εξαντλητική. Σηκώθηκες σήμερα νωρίς όπως κάθε μέρα,  έφτιαξες το πρωινό,  φρόντισες με λεπτομέρεια να μη λείπει τίποτα, ετοίμασες τα παιδιά για το σχολείο και τον άνδρα σου για τη δουλειά του. Η πόρτα μόλις έκλεισε. Έφυγαν όλοι τους και είσαι πλέον μόνη. Το φευγαλέο κοίταγμα στον καθρέπτη, στη διαδρομή απ’ την εξώπορτα προς τη κουζίνα, σου υπενθυμίζει πως δεν είσαι πια νέα, ούτε όμορφη. Ο χρόνος έχει σκάψει το πρόσωπό σου κι έχει χαλαρώσει το σώμα σου.

Κατεβασμένα παντελόνια. Από πού προήλθε η συγκεκριμένη μόδα


sagging
Επανακυκλοφορεί η ρατσιστική και σεξιστική τρολιά:
1489202_287478801401418_1363847542_nΗ οποία προέρχεται από τα αγγλικά με το κείμενο να κυκλοφορεί από το 2003

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ συνέντευξη στον Ρένο Αποστολίδη

χατζηδάκης
Τη συνέντευξη που θα διαβάσετε πιο κάτω ήθελα να την κοινοποιήσω από τότε που έπεσε στην αντίληψή μου – να την ξαναφέρω στο φως δηλαδή, να τη μεταφέρω σ’ ένα σημερινό περιοδικό ή blog. Το πράττω τώρα. Είναι μία συνέντευξη-συζήτηση σημαντική όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, που αφορά σε δύο ανθρώπους που ηγήθηκαν του χώρου τους, τον Μάνο Χατζιδάκι από τη μια μεριά (που απαντά) και τον συγγραφέα και κριτικό Ρένο Αποστολίδη από την άλλη (που ερωτά) και η οποία (συζήτηση) δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 1 του περιοδικού Τα Νέα Ελληνικά (υπό Ηρακλή και Ρένου Αποστολίδη), τον Ιανουάριο του 1966.
Το 1965, όταν πάρθηκε η συνέντευξη, ο Χατζιδάκις ήταν 40 ετών και ο Αποστολίδης 41. Άρα αναφερόμαστε σε δύο νέους ανθρώπους, συνομήλικους, που είχαν ήδη δώσει στίγμα, που ξεχώριζαν με το έργο τους, προκαλώντας το δημόσιο διάλογο. Διαβάζοντας λοιπόν τη συζήτησή τους οδηγήθηκα να ψάξω λίγο τα της πορείας του Χατζιδάκι στο διάστημα που είχε προηγηθεί (1963-65), κάτι που, εν πάση περιπτώσει, επεφύλαξε για μένα μία μικρή έκπληξη (δεν το είχα συνειδητοποιήσει). Διαπίστωσα, δηλαδή, πως εκείνη την περίοδο ο συνθέτης ασχολείτο περισσότερο με την παρουσίαση έργων ελλήνων συναδέλφων του (της λεγόμενηςσύγχρονης μουσικής) και λιγότερο με ό,τι θα αποκαλούσαμε καθημερινό τραγούδι (μέσω του οποίου τον γνώρισε κι ο κόσμος).

10 άνθρωποι που πήραν πάρα πολύ άσχημα το διαζύγιο τους..

Το διαζύγιο είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για ένα ζευγάρι. Αν και αναπόφευκτο τις περισσότερες φορές, δεν είναι καθόλου εύκολο να το ξεπεράσεις. Ειδικά αν ο ένας από τους δυο το θέλει πολύ και ο άλλος καθόλου..

Έτσι δεν παύουν να υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν ακραία σε ένα διαζύγιο. Άνθρωποι που προσπαθούν να πάρουν εκδίκηση από τον πρώην σύντροφο τους με τους πιο απίθανους τρόπους. Άνθρωποι σαν αυτούς που θα σας παρουσιάσουμε στη συνέχεια..

Αμφισβητείστε και γελοιοποιήστε ότι σας λένε




" Αν η ύλη ενός άλλου κόσμου βρίσκεται στην ατμόσφαιρά μας, η ορθόδοξη σκέψη θα δεχόταν – και είναι δεκτό – πως θα επηρεαζόταν από την γήινη βαρύτητα και θα έπεφτε κάτω στη Γη, όχι μόνο η ύλη αυτή, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πάνω στον οποίο βρίσκεται.  Φανταστείτε κάποια αντικείμενα στα ύφαλα του πλοίου. Κάποιες φορές τα αντικείμενα αυτά πέφτουν στον πάτο του ωκεανού. Όχι όμως και το πλοίο.
Τι νόημα όμως έχουν οι εκφράσεις, οι εξηγήσεις και οι παραδοχές;
Ο τρόπος μας είναι ο εξής.
Ορίστε τα στοιχεία. Κοιτάξτε τα μόνοι σας. Συμπεράνετε ό,τι θέλετε.
Τι νόημα μπορεί να έχει το τι πιστεύω εγώ;
Ορίστε τα στοιχεία.

Η Βενετία ετοιμάζεται να αποσχιστεί από την Ιταλία


Μάρτιος 15, 2014.

Η 16η Μαρτίου θα είναι η μοιραία ημερομηνία, όχι μόνο για τους κατοίκους της Κριμαίας, η οποία θα καθορίσει τον κυρίαρχο χαρακτήρα της αυτονομίας της Κριμαίας, αλλά την ίδια ημερομηνία αρχίζει ένα πενθήμερο δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής Βένετο με πρωτεύουσα τη Βενετία, από την Ιταλία.


Σε αντίθεση με την Κριμαία οι συμμετέχοντες στο Ενετικό δημοψήφισμα θα απαντήσουν σε μια ερώτηση: « Θέλετε το Veneto να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;»

Τα σπίτια των Αθηναίων κατα τους αρχαίους χρόνους


Τα σπίτια των Αθηνών ήταν χτισμένα ολωσδιόλου στην τύχη, αντίθετα με του Πειραιά, που είχαν οργανωθεί «γεωμετρικά» απο τον Ιππόδαμο τον Μιλήσιο. Σ΄αυτό συνέβαλε η ύπαρξη επτά λόφων – της Ακρόπολης, του Αγοραίου Κολωνού, των Νυμφών, της Πνύκας, των Μουσών, του Λυκαβηττού και του Αρδηττού – που καθιστούσαν δύσκολη την οικοδόμηση βάσει σχεδίου. 
Οι δρόμοι ήταν μάλλον στενοί, δεν ήταν λιθόστρωτοι, και με τις βροχές μεταβάλλονταν σε λασπώδη τέλματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ουσιαστική έλλειψη υπονόμων, ήταν μοιραίο για την υγιεινή της πόλης και εξηγεί τη γρήγορη επέκταση των επιδημιών, όπως η πανώλη, που είχε και ως θύμα και τον Περικλή, στην Αθήνα του 429. 
Φυσικά οι δρόμοι δεν φωτίζονταν τη νύχτα, όπως δείχνει το ανέκδοτο που διηγείται ο Πλούταρχος για τον Περικλή: Ένας χυδαίος άνθρωπος του είχε επιτεθεί με ύβρεις και κακολογίες στην Αγορά και ο Περικλής τον ανέχτηκε όλη την ημέρα. 
Το βράδυ τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του, εξακολουθώντας τις ύβρεις του, και ο Περικλής «επειδή είχε πια σκοτεινιάσει, διέταξε έναν απο τους υπηρέτες του να πάρει ένα φως και να συνοδέψει τον υβριστή του μέχρι το 
σπίτι του».

--- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ UFO ΝΑ ΕΝΕΠΛΑΚH ΜΕ ΤΗ ΠΤΗΣΗ MH370; ---

Έχουν περάσει δέκα μέρες από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ακόμα δεν υπάρχει καμία σαφή απάντηση για το ποια είναι η κατάληξη του Μπόινγκ 777 που μετέφερε 239 ανθρώπινες ψυχές. Το αεροπλάνο παρέκκλινε εσκεμμένα από την πορεία του; Έπαθε ξαφνική βλάβη και βυθίστηκε; Έγινε διαρροή καυσίμου και εξερράγη στον ουρανό; Αυτοκτόνησαν οι πιλότοι ή αποσυμπιέστηκε η καμπίνα τους και συνετρίβη ακυβέρνητο; Συγκρούστηκε με ''κάτι'' που πετούσε κάθετα στη πορεία του;

Ζώντας με δανεικό πολιτισμό


Πριν λίγες ημέρες σκεπτόμουν ότι δε ζούμε μόνο με δανεικά χρήματα, αλλά πως ζούμε και με δανεικό πολιτισμό. Επεκτείνοντας λίγο τις σκέψεις μου, αναρωτιέμαι, τι θα έμενε αλήθεια, ως διακριτός πολιτισμός στην Ελλάδα του σήμερα, αν αφαιρούσαμε τα σπαράγματα και τις μνήμες του αρχαίου και μεσαιωνικού παρελθόντος μας; Πολύ φοβάμαι πως θα έμεναν ελάχιστα πράγματα!

Πέρα, λοιπόν, από τα λαμπρά έργα στα μουσεία μας ενός Πραξιτέλη, ενός Λεωχάρη ή ενός Σκόπα, αλλά και τις εξαίσιες τοιχογραφίες ενός Πανσέληνου ή ενός Θεοφάνη, η ελληνική καλλιτεχνική παράδοση, δεν έχει κάτι νέο να επιδείξει. Παραμένει εγκαταλειμμένη και αναξιοποίητη. 

Αυτή η Τέχνη που, ενώ έγινε πρότυπο σε όλη την οικουμένη, για τον τρόπο που αντιλήφθηκε τον Κόσμο, και που διδάσκεται σαν υπόδειγμα σε όλες τις καλλιτεχνικές σχολές του κόσμου, φαίνεται πως τους μόνους που δεν καταφέρνει να συγκινήσει είμαστε εμείς. 

Το να ΕΙΝΑΙ αντί να Είμαι


Το μυστικό για την ελευθερία είναι να αποζητάς με ΠΡΟΘΕΣΗ.

«Είναι παράξενο, Οι γλάροι που περιφρονούν την τελειότητα για χάρη του ταξιδιού, πηγαίνουν στο πουθενά, με καθυστέρηση. Όσοι βάζουν σε δεύτερη μοίρα το ταξίδι για χάρη της τελειότητας πηγαίνουν παντού, μέσα σε μια στιγμή. 


Πάντα να θυμάσαι, Ιωνάθαν, ότι ο παράδεισος δεν είναι ούτε τόπος ούτε χρόνος, γιατί αυτά τα δυο είναι πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα.»

«Μπορείς να με μάθεις να πετάω κι εγώ έτσι;»  Ο Ιωνάθαν ο Γλάρος ανυπομονούσε να κατακτήσει άλλο ένα άγνωστο. 

«Φυσικά, αρκεί να θες να μάθεις», «Θέλω. 


Πότε μπορούμε ν’ αρχίσουμε; 

Ακόμα και τώρα, αν θέλεις, θέλω να μάθω να πετάω κι εγώ έτσι», είπε ο Ιωνάθαν και μια παράξενη λάμψη φώτισε τα μάτια του. 

«Πες μου τι να κάνω». 


«Ήξερα ότι έπρεπε να παλέψω με ένα θεριό που λέγεται καρκίνος, έπρεπε όμως και να το νικήσω. Ήθελα να ζήσω»…

«Ήξερα ότι έπρεπε να παλέψω με ένα θεριό που λέγεται καρκίνος, έπρεπε όμως και να το νικήσω. Ήθελα να ζήσω»…

Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια από τότε που διαγνώστηκε ένα συγγενικό μου πρόσωπο, μ’ αυτή τη διαολεμένη την αρρώστια. Φώναξα, ούρλιαξα. Τα έβαλα με τον εαυτό μου. Ένιωσα τύψεις. Η δουλειά  μου, με είχε ρουφήξει τόσο πολύ που είχα ξεχάσει τόσο τον εαυτό μου όσο και τους γύρω μου. Ίσως το καταλάβαινα, αν της μιλούσα περισσότερο, αν την άκουγα περισσότερο, αν την αφουγκραζόμουν περισσότερο, κι ας ήταν μακριά.
Κάθε φορά που έμπαινε (και μπαίνει) κάτω από το μαχαίρι, κοιτούσα απλά το κινητό. Έβλεπα το τελευταίο της μήνυμα και περίμενα για μέρες το επόμενο. Εκεί συνειδητοποίησα ότι αυτό το «Κ» το καταραμένο, περνάει από όλα τα σπίτια. Δεν κάνει διακρίσεις. Δε κοιτάει, ούτε ηλικία, ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε κοινωνικά στάτους. Ο πόνος είναι ίδιος. Πρόσωπα που ξέρεις, ίσως  να τα αναγνωρίζεις, πλέον  μόνο απ΄τη φωνή. Τα βλέπεις, να παλεύουν στην απομόνωση και να λιώνουν σαν το κερί. Και εκεί αντιλαμβάνεσαι, ποια πραγματικά είναι η αξία της ζωής.

Έγινε το πρώτο βήμα: Μόσχα και Κίεβο κήρυξαν εκεχειρία

Έγινε το πρώτο βήμα: Μόσχα και Κίεβο κήρυξαν εκεχειρία

Αχτίδα ελπίδας φαίνεται αχνά στον ορίζοντα για ταχεία αποκλιμάκωση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αφού πριν από λίγη ώρα καταγράφηκε μια εξέλιξη μεγίστης σημασίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Τα υπουργεία Άμυνας της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμφώνησαν για εκεχειρία στην περιοχή της Κριμαίας μέχρι τις 21 Μαρτίου. Την ανακοίνωση έκανε ο έχων το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (μεταβατική κυβέρνηση), Ιγκόρ Τενιούχ, εκπλήσσοντας πολλούς, ιδίως όμως τους ανεγκέφαλους που ονειρεύονται… αρματομαχίες και θριαμβευτική επέλαση του πάλαι ποτέ «κόκκινου στρατού».

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΓΩΓΟΥ … ΕΠΙΒΑΤΗ στην ερώτηση “ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ” ;

Η πιό δημοφιλής ατάκα, αναμφισβήτητα…είναι η “ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ”;
Θα πρέπει να δοθεί ένα βραβείο στην υπάλληλο που ήταν στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας Virgin στο Σύδνεϊ πριν από μερικούς μήνες για την εξυπνάδα, την ετοιμότητα και το χιούμορ που αντιμετώπισε έναν….
επιβάτη που μάλλον θα του άξιζε να μεταφερθεί με τις αποσκευές.
Μια πτήση με 767 της Virgin με πολλούς επιβάτες ακυρώθηκε λόγω βλάβης του αεροσκάφους. ‘Έτσι η υπάλληλος στο γκισέ προσπαθούσε να εξυπηρετήσει, τοποθετώντας σε κάποια άλλη πτήση, μια μακριά ουρά από ενοχλημένους από την ταλαιπωρία επιβάτες.
Ξαφνικά ένας εξαγριωμένος επιβάτης έσπρωξε τους άλλους έφτασε στο γκισέ και βαρώντας το εισιτήριο του επάνω σε αυτό δήλωσε φωνάζοντας πώς πρέπει να είναι στην επόμενη πτήση και ότι πρέπει να είναι και στην πρώτη θέση.

Αυτός είναι ο Μαθηματικός τύπος της αγάπης …



Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το πρώτο ραντεβού υπάρχει ένας βασικός κανόνας (δείπνο υπό το φως των κεριών + φιλιά = τηλεφώνημα την επόμενη μέρα) -αν και αυτός μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.Υπάρχει άραγε κάποια φόρμουλα για την αιώνια αγάπη;
Για την τέλεια σχέση, κανείς θα μπορούσε να πει ότι ισχύει σε γενικές γραμμές το εξής: («timing» + επικοινωνία) x αμοιβαία έλξη – συναισθηματικές «αποσκευές» = οικειότητα.
Οι ερωτικές σχέσεις μοιάζουν πολύ απλές, αν τις σκεφτεί κανείς με αυτόν τον τρόπο, γράφει η Caroline Kent στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει ρομαντικές σχέσεις, στις οποίες όλα έδειχναν να είναι τέλεια… αλλά για κάποιο λόγο δεν οδήγησαν στην αιώνια αγάπη. Η αγάπη και ο έρωτας ξεκινούν με τέτοιο ενθουσιασμό και οικειότητα, που είναι δύσκολο να «κατασκευάσει» κανείς και παράλληλα πολύ κουραστικό να διατηρήσει. Μπορούν άραγε κανείς να προβλέψει πού, πότε ή για πόσο καιρό θα διαρκέσει η επίδραση που έχουν τα βέλη του Έρωτα;

Ποιότητα ζωής χωρίς και με δανεικά

Γράφει : ο Νικόλαος Γεωργαντζάς* 
Απτό παράδειγμα; Το ερώτημα που κυκλοφορεί πρόσφατα στο διαδίκτυο: «τι θα ήταν καλύτερο από πλευράς μόνον οικονομίας;»
Ίσως γιά μερικούς, που ποσώς τους ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία αγαθών και υπηρεσιών, πιό σωστό θα ήταν το ερώτημα: τι θα ήταν καλύτερο από πλευράς μόνον χρηματιστικής; Και γιατί όχι το ερώτημα: τι θα ήταν καλύτερο από πλευράς μόνον θρησκείας; Ή ακόμη πιό δελεαστικά: τι θα ήταν καλύτερο από πλευράς μόνον έρωτα;
Μία σωστή απάντηση βέβαια στο τελευταίο ερώτημα δεν είναι άλλη από τις τηγανιτές πατάτες! Μακροχρόνια όμως, η κατανάλωση τηγανιτής πατάτας είναι ανθυγιεινή γιά τον οργανισμό  .

Ποια είναι η σωστή πίεση σε κάθε ηλικία;

Υψηλότερες τιμές αρτηριακής πιέσεως επιδρούν αρνητικά στην υγεία μας. Ποια είναι η ‘σωστή πίεση για κάθε ηλικιακή ομάδα.


Ποια είναι η σωστή πίεση σε κάθε ηλικία;

Το αίμα έχει πίεση κατά τη μεταφορά του στο σώμα μας, που μπορούμε εύκολα να μετρήσουμε σε κάποια από τις κεντρικές αρτηρίες, συνηθέστερα στην αρτηρία του βραχίονα. Κατά τη μέτρηση αυτή καταγράφεται μία μέγιστη τιμή, η «μεγάλη» (συστολική) πίεση και μία ελάχιστη τιμή, η «μικρή» (διαστολική) πίεση σε χιλιοστά της στήλης υδραργύρου. 
Η πίεση του αίματος (αρτηριακή πίεση) μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ελαστικότητα των αρτηριών, ρυθμιστικούς μηχανισμούς του νευρικού μας συστήματος και λειτουργία των νεφρών. 

O κίνδυνος των παγκόσμιων ολιγοπωλίων

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, εταιρίες κολοσσοί διαφεντεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας. Ο αριθμός, αλλά και το μέγεθός τους μεγαλώνουν διαρκώς, μέσα από μια σχεδόν αέναη διαδικασία «εξαγορών και συγχωνεύσεων». 
Σε πολλές περιπτώσεις ο κύκλος εργασιών τους συναγωνίζεται το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μικρομεσαίων κρατών, ενώ κάποιες απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια εργαζόμενους.
Η γνωστή McDonald's, για παράδειγμα, απασχολεί ανά τον κόσμο περίπου 1,9 εκατ. εργαζόμενους, ενώ ακόμη περισσότερους (2,1 εκατομμύρια ανθρώπους) απασχολεί η επίσης αμερικανική Wal-Mart με ετήσιο τζίρο… 469 δισ. δολάρια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα