Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ» - Παράγοντες κινδύνου - Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Συνδρόμου της Στοκχόλμης (Μέρος Δεύτερο)



Το σύνδρομο της Στοκχόλμης στη καθημερινή ζωή – διαφορετικό


2.1 Παράγοντες κινδύνου του Συνδρόμου της Στοκχόλμης


Το σύνδρομο της Στοκχόλμης έχει αναγνωριστεί πολλά χρόνια πριν και έχει εντοπιστεί σε έρευνες πάνω σε ομήρους, φυλακισμένους ή σε βάναυσες καταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι παράγοντες κινδύνου του συνδρόμου αφορούν (Vecchi, 2009):
 Κακοποιημένα παιδιά.

 Γυναίκες που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού - κακοποίησης.

 Αιχμάλωτοι πολέμου.

 Μέλη θρησκειών.

 Θύματα αιμομιξίας.

 Καταστάσεις εγκληματικής ομηρίας.

 Αιχμάλωτοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 Σχέσεις εξουσίας - εκφοβισμού.

Έρευνα: Τι είδους εγκεφαλικά προκαλεί ο κοροναϊός




Η επίπτωση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων μετά από τον κοροναϊό είναι αρκετά μικρότερη, από αυτή που παρατηρήθηκε στις αρχικές κινεζικές μελέτες, ενώ φαίνεται πως ο κίνδυνος αυτής της επιπλοκής είναι παρόμοιος με αυτόν της λοίμωξης με τον ιό της ινφλουένζας.

Τα νέα στοιχεία προκύπτουν από διεθνή πολυκεντρική μελέτη, με ελληνική συμμετοχή, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Ebiomedicine», που ανήκει στον εκδοτικό όμιλο ιατρικών περιοδικών Lancet.

Θάνατος ουκ έτι κυριεύει (2)


Νικόδημος

1. Αλήθεια, γιατί γεννιόμαστε;… Πώς γεννιόμαστε σε μια οικογένεια, σε μια χώρα και όχι άλλη χώρα ή οικογένεια;…

Το ότι θα πεθάνουμε είναι βέβαιο διότι είναι πασίγνωστο πως ό,τι γεννιέται θα πεθάνει. Και αυτό συμβαίνει επί χιλιάδες χρόνια σε όλα τα ζωντανά πλάσματα και σε τρισεκατομμύρια ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος, κανένα πλάσμα, δεν ξέφυγε του οικουμενικού θεριστή.

Μα κι εδώ υπάρχουν ερωτήματα. Γιατί πεθαίνουμε με τον τρόπο και στον χρόνο που πεθαίνουμε; Γιατί όχι διαφορετικά και άλλη ώρα;

Γιατί προτού καν αρχίσουμε το Δημοτικό εκδηλώνουμε ιδιότητες και κλίσεις διαφορετικές όχι μόνο από άλλα ξένα παιδιά μα και από τα αδέρφια μας και αναπτυσσόμαστε τόσο ξεχωριστοί;

Και μετά ζούμε την ξεχωριστή προσωπική μας ζωή…

Όλως Παραδόξως Πληγώνουμε Αυτούς Που Αγαπάμε



ΑΠΟΤΕΛΕΙ ένα από τα παράδοξα της αγάπης το ότι συχνά πληγώνουμε περισσότερο αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Επισημαίνουμε συνεχώς τα λάθη τους, επικρίνουμε τις αποφάσεις τους, αμφισβητούμε τα συμπεράσματά τους.

Κάποιες φορές, βάζουμε σ’ εκείνους πιο υψηλά στάνταρ απ’ ότι στον εαυτό μας. Δεν είναι κακό να θέλουμε τα πρόσωπα που αγαπάμε να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, αλλά αυτό δε θα το πετύχουμε ποτέ με τις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια.

Μερικά χρόνια πριν, βιντεοσκοπήσαμε μια καθηγήτρια στη διάρκεια του μαθήματος, προκειμένου να αναλύσουμε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ίδια και τους μαθητές. Μελετώντας τα αποτελέσματα, ανακαλύψαμε, προς μεγάλη έκπληξη της εκπαιδευτικού, ότι, μολονότι ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τους μαθητές της, η συμπεριφορά της απέναντί τους ήταν σχεδόν εντελώς αρνητική – ένας ολόκληρος κατάλογος με «Απαγορεύεται» κοσμούσε την αίθουσα, γραπτά επιστρέφονταν γεμάτα κοκκινίλες και τα προφορικά σχόλιά της επισήμαιναν σχεδόν πάντα τις αδυναμίες των παιδιών.

Όσοι νιώθουν δυστυχία τείνουν να είναι πιο εσωστρεφείς , κοινωνικά αποτραβηγμένοι ακόμα και εχθρικοί



Ο Δαλάϊ Λάμα και ο Αρχιεπίσκοπος Νοτίου Αφρικής Ντέσμουντ Τούτου συνομιλούν με τον Ντάγκλας Έμπραστς
Η πραγματικότητα είναι, όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος προηγουμένως, ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και δεν επιζεί χωρίς ανθρώπινη συντροφιά, όσο ισχυρός και  ευφυής κι αν είναι. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του είναι να βοηθά τους άλλους και να κάνει περισσότερες φιλίες.
«Πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερες φιλίες; – ρητορική η ερώτηση. Με την εμπιστοσύνη. Και πώς καλλιεργούμε την εμπιστοσύνη; Είναι απλό. Δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον και μεριμνώντας για το καλό των άλλων. Τότε θα έρθει και η εμπιστοσύνη. Αν όμως πίσω από ένα προσποιητό χαμόγελο ή ένα μεγάλο γεύμα  κρύβεται μια εγωκεντρική συμπεριφορά, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εμπιστευτούμε τους άλλους, και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει φιλία, παρά μόνο εκμετάλλευση και υστεροβουλία. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα, και επαναλαμβάνω ότι έχουμε ανάγκη από φίλους. Γνήσιους φίλους. Οι φιλίες για το χρήμα, τη δύναμη ή τη δόξα είναι ψεύτικες φιλίες».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αρχιεπίσκοπος. «Ο Θεός αυτός είναι η κοινωνία, είναι η συντροφικότητα. Ως δημιουργήματα του Θεού, είμαστε φτιαγμένοι για να ανθίζουμε μέσα στην κοινωνία. Όταν γινόμαστε εγωκεντρικοί, στρεφόμαστε ενάντια στον εαυτό μας, και τότε ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι μια μέρα θα βρεθούμε μέσα σε βαθύτατη απόγνωση».

«Όλα πηγαίνουν στραβά, δεν αντέχω άλλο!»: Πώς να μην σας πάρει από κάτω


«Η ευτυχία θεραπεύει το σώμα, μόνο» είχε πει ο Προυστ ενώ «η θλίψη αναπτύσσει τη δύναμη του νου». Φράση που ίσως ακούγεται βαρύγδουπη, μπορεί και ακατανόητη, αλλά στο βάθος της συγκεντρώνει μία σοφία που, αν την εμπεδώσουμε, μπορεί και να μας φτάσει μακριά.
Ο πόνος, η θλίψη ή ακόμα κι αυτή η γλυκιά μελαγχολία των ανεκπλήρωτων επιθυμιών είναι συναισθήματα που, αν τους δώσουμε φωνή, μας διηγούνται ιστορίες για να γίνουμε λίγο πιο σοφοί και δυνατοί. Πολλές φορές η ζωή μοιάζει να μας φέρεται σκληρά και οι αναποδιές, μεγάλες και μικρές, μας επισκέπτονται διαδοχικά. Είναι εκείνες οι στιγμές που ακουμπάς το πρόσωπο στα χέρια σου μονολογώντας με απόγνωση: «Γιατί όλα να πηγαίνουνε στραβά;».

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να δικαιολογήσουμε τα στραβά και τα ανάποδα, ούτε θα επικεντρωθούμε στις ρήσεις του Κοέλιο που δίνει νόημα και λόγο σε καθετί που μας συμβαίνει. Δεν θα σας πούμε να «διώξετε τις αρνητικές σκέψεις» λες και είναι εύκολο, ούτε να κάνετε ένα διάλειμμα λες και είναι εφικτό με δυο παιδιά.

Carl Jung: Σε ό,τι αντιστέκεσαι, αυτό επιμένει..



Ένα από τα πράγματα που αγαπώ στον Καρλ Γιούνγκ είναι το γεγονός πως είναι ένας βαθιά φιλοσοφικός στοχαστής που εξέτασε όλες τις πτυχές του εαυτού όταν έγραφε για την ανθρώπινη εμπειρία. Όπως θα δείτε στα παρακάτω αποφθέγματα, ο Γιούνγκ ήταν σαφής στην αντίληψη ότι είμαστε πνευματικά όντα και ότι το να έχουμε μια πνευματική σχέση με τον εαυτό μας πραγματικά μας βοηθά να κατανοήσουμε τις βαθύτερες πτυχές του ποιοι είμαστε.

Για κάποιους, αυτή η ιδέα μεταφράζεται σε θρησκεία- να βρουν παρηγοριά στην ύπαρξη κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό τους- αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι μια ασταθής μορφή πνευματικότητας και δεν βοηθά πραγματικά ένα άτομο να φτάσει στον πυρήνα του.
Σύμφωνα με την σελίδα cgjungpage.org: «Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν ένας από τους δημιουργούς της μοντέρνας βαθύτερης ψυχολογίας, που επιδιώκει να διευκολύνει μια συνομιλία με τις ασυνείδητες ενέργειες που κινούνται μέσα στον καθένα μας. Έδωσε πολλές ιδέες που συνεχίζουν να πληροφορούν την σύγχρονη ζωή: πολυπλοκότητα, αρχέτυπα, προσωπικότητες, σκιές, ψυχή, τύποι προσωπικοτήτων, ερμηνείες ονείρων, ατομικότητα και πολλές άλλες ιδέες. Είχε μια βαθιά εκτίμηση για την δημιουργική μας ζωή και θεωρούσε την πνευματικότητα το κεντρικό μέρος του ανθρώπινου ταξιδιού.

Γραφείο: Πώς να καθαρίσετε τον αέρα από ρύπους, μικρόβια

γραφείο

Πολλά κτήρια δεν διαθέτουν καλό φυσικό αερισμό και οι ειδικοί λένε πως η χρήση συστημάτων κλιματισμού σε δημόσιους χώρους δεν είναι εφέτος η καλύτερη ιδέα. Υπάρχουν όμως τρόποι για καθαρό αέρα στο γραφείο.


Η καλή ποιότητα του αέρα στους κλειστούς χώρους έχει ζωτική σημασία για την υγεία, ιδιαίτερα στη μέση της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός Covid-19. Πώς μπορεί, όμως, να καθαριστεί ο αέρας στο γραφείο, όταν αυτό δεν έχει αρκετό φυσικό αερισμό; Και τι συνέπειες μπορεί να έχει η φτωχή ποιότητα του αέρα;

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ/ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (Μέρος Ένατο)



Αυτοί που μελέτησαν προσεχτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί, πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων. Αριστοτέλης.
Θησαυρός Γνωμικών και Αποφθεγμάτων. Ν. Βρεττάκος (επιμ.), εκδ. ΑΤΛΑΣ.

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση 

Στην Ελλάδα, όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δεν υπάρχει ένα ενσωματωμένο στο εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα μάθημα που να αφορά αποκλειστικά την οδική κυκλοφορία.

Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δάσκαλοι αναλαμβάνουν από μόνοι τους την ευθύνη να ενημερώσουν τους μαθητές για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. 



Άλλωστε, έχει αποδειχτεί μέσα από πολλές έρευνες ότι ο τρόπος ζωής και συμπεριφοράς του δασκάλου επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη συμπεριφορά των μαθητών του. Επομένως, ο δάσκαλος παίζει παράλληλα τον ρόλο ενός προτύπου για τα παιδιά. (Τζαμαλούκα και συν., 2008).

Η ενημέρωση γίνεται συνήθως με έναυσμα ένα κεφάλαιο σε κάποιο μάθημα, το οποίο σχετίζεται με την κυκλοφοριακή αγωγή. Στις τέσσερις πρώτες τάξεις του Δημοτικού στο βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος εμπεριέχεται πάντα ένα κεφάλαιο που ονομάζεται «Κυκλοφορούμε με ασφάλεια». 

ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (Μέρος Δεύτερο)


Μπορείς να έχεις υπερθερμία χωρίς να έχεις πυρέτο - iPop

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο   ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 

 Η σωστή μέτρηση της θερμοκρασίας είναι ο βασικός δείκτης με τον οποίο μπορούμε να κρίνουμε εάν η θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Για να γίνει αυτό εφικτό, έχουν αναπτυχθεί μια σειρά μέθοδοι που μας επιτρέπουν να εξετάσουμε και να εκτιμήσουμε την κατάσταση της θερμοκρασίας ενός ατόμου, χρησιμοποιώντας κυρίως συσκευές ικανές να μας δώσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. 
 Η μέτρηση της κεντρικής θερμοκρασίας μπορεί αξιόπιστα να πραγματοποιηθεί (α) μέσω ενός ηλεκτρονικού δέκτη-θερμομέτρου (θερμίστορα) στην πνευμονική αρτηρία, η οποία θεωρείται και ως μέθοδος αναφοράς, (β) μέσω ενός θερμίστορα επί της μεμβράνης του τυμπάνου, η οποία παρουσιάζει μεγάλη διάδοση λόγω της γειτνίασης του τυμπάνου με τον υποθάλαμο, όπως και λόγω της ευκολίας και του μη επεμβατικού χαρακτήρα της μεθόδου και τέλος, (γ) μέσω ενός δέκτη τοποθετημένου στον οισοφάγο ή στον ρινοφάρυγγα. Στην κλινική πράξη, η κεντρική θερμοκρασία μπορεί με αρκετή ακρίβεια επίσης να προσεγγισθεί μέσω μέτρησης της υπογλώσσιας, μασχαλιαίας, δι-ορθικής ή ενδοκυστικής μέτρησης2-11.  

Φως στα άδυτα του πρότζεκτ «κορωνοϊός»(μερος 3ο)



Τους ξεσκεπάζουμε όλους! 

Υπόθεση Μαντλίν, Μαρκέλλας και η Άνγκελα Μέρκελ

Πρώτοι είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες μας για την σχέση της Deutsche Bank, ναυαρχίδα της Γερμανικής οικονομικής βιομηχανίας και μακρύ χέρι του Γερμανικού βαθέως Κράτους, με τον Έπστιν. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην τράπεζα, πριν από μερικές ημέρες, επιβεβαίωσε, όχι μόνο την αξιοπιστία των αποκαλύψεων του The Flag Report, αλλά και τις βαθιές του γνώσεις και στοιχειοθετημένες πληροφορίες του, πάνω στο διεθνές κύκλωμα σατανισμού και παιδεραστίας, που είχε συγκροτήσει ο Έπστιν και το σύστημα Ομπάμα –Κλίντον – Μπάιντεν.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία και τεράστιο Ελληνικό ενδιαφέρον, η συμμετοχή του Γερμανικού παράγοντα, της Άνγκελα Μέρκελ, σε αυτή τη βρώμικη υπόθεση, διότι αυτό το σύστημα, επέβαλε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, υποθήκευσε την περιουσία του Ελληνικού δημοσίου για τα επόμενα 100 χρόνια και ελέγχει στον απόλυτο βαθμό, όλες τις πολιτικές, εκδοτικές και Μιντιακές δυνάμεις της πατρίδας μας.
Ας αρχίσουμε να ξεμπλέκουμε, ακόμα περισσότερο, το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, όσο πιο συμπυκνωμένα μπορούμε. Έχουμε στοιχεία, ονόματα και εταιρίες στα χέρια μας, που για να τα αποκαλύψουμε όλα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα 20 αφιερώματα, στην υπόθεση που κρύβει το μεγαλύτερο πολιτικο – οικονομικό παγκόσμιο κύκλωμα ελέγχου και εξουσίας, επί εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ας ξεκινήσουμε με την εμπλοκή των αδελφών Ποντέστα. Όπως θα διαπιστώσετε, η ισχύς τους, ήταν και παραμένει τεράστια στο διεθνές στερέωμα.Τα αδέλφια Ποντέστα, Τόνυ και Τζον, έχουν Ελληνοαμερικανίδα μητέρα και είναι ίσως, οι πιο σημαντικοί παίκτες αυτού του συστήματος. Ο Άντονυ (Τόνυ Ποντέστα), μεγάλος λομπίστας στην Ουάσινγκτον, Πρόεδρος του Ποντέστα Γκρουπ, μπλεγμένος στο σκάνδαλο της Ουκρανίας, εκπροσωπούσε εταιρείες κολοσσούς, όπως η Google, Boeing, Wells Fargo και τις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ.

Φως στα άδυτα του πρότζεκτ «κορωνοϊός»(μερος 2ο)


Τους ξεσκεπάζουμε όλους! 

Απαντήσεις, κυρία Αγγελοπούλου;

Στο πρώτο μέρος των αποκαλύψεών μας είχαμε τονίσει την στενή σχέση του παγκόσμιου πολιτικού διευθυντηρίου που κυβερνά τον πλανήτη, με την μεταφυσική, τον σατανισμό, τις Βαβυλώνιες θεότητες, τις ανθρωποθυσίες, τα όργια, το ίδρυμα Κλίντον, τον Έπστιν, τον Μπιλ Γκέιτς και το χρονικό βάθος αυτού του δικτύου ανθρώπων, που ξεκινά από τον Άλιστερ Κράουλι και τον Ρον Χάμπαρντ.
Τις ταραχές που υποκινούνται στις ΗΠΑ από το σύστημα Σόρος – Γκέιτς – Κλίντον, πρέπει να τις δούμε όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κάτω από το δικό τους πρίσμα σε σημειολογικό επίπεδο. Βάζουν τους αστυνομικούς, τους βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος και τους κομματικούς οπαδούς, να γονατίσουν ενώπιον της Αντίφα και των Black Lives Matter, υποτίθεται ως ένδειξη σεβασμού στο κίνημά τους και ως πράξη κατάθεσης αντιρατσιστικών διαπιστευτηρίων, στην πραγματικότητα, όμως, ο συμβολισμός της πράξης, έχει αμιγώς μεταφυσικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά!
Δεν αντέχουν αυτοί οι άνθρωποι, να μην εντάξουν τον μεταφυσικό συμβολισμό, σε κάθε πολιτική τους ενέργεια. Δεν είμαστε μόνο εμείς, που κάνουμε αυτές τις διαπιστώσεις και που γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει μέσα στα σπλάχνα της Ουάσινγκτον, αλλά ανοίγουν και άλλα στόματα πλέον, που βλέπουν και γνωρίζουν τι συμβαίνει στις στοές και τα λαγούμια του Ουασινγκτόνιου πολιτικού καθεστώτος. Ο εκδότης του διάσημου και έγκυρου The Federalist, Ben Domenech, σε δύο συνεχόμενα άρθρα του λέει, πως ο όλος συμβολισμός του γονατίσματος μπροστά στην ηγεσία αυτών των ανθρώπων, είναι ουσιαστικά, μία σημειολογική υποταγή στους Θεούς της Βαβυλώνας προς «άφεση» αμαρτιών και υπακοής! Είναι απόλυτα ξεκάθαρος στο μήνυμά του, όπου μας λέει, ξεχάστε ουσιαστικά την πολιτική και κοιτάξτε την μεταφυσική πλευρά αυτής της ιστορίας των εξεγέρσεων και του γονατίσματος.

Φως στα άδυτα του πρότζεκτ «κορωνοϊός»(μερος 1ο)




Τους ξεσκεπάζουμε όλους!

Ήμασταν οι πρώτοι, που γράψαμε για την πηγή προέλευσης του κορωνοϊού, την πολιτική στόχευση και την παγκόσμια ενδοσυστημική αναταραχή που επιφέρει. Ήμασταν οι πρώτοι, που γράψαμε ότι ο κορωνοϊός έχει «δραπετεύσει» από εργαστήριο στην Ουχάν. Ήμασταν οι πρώτοι, που γράψαμε ότι ο Κινεζικός στρατός είναι υπεύθυνος για την πανδημία. Ήμασταν οι πρώτοι, που γράψαμε ότι το εργαστήριο στην Ουχάν χρηματοδοτούνταν από το σύστημα Ομπάμα. Πάλι πρώτοι, είχαμε επισημάνει την συμμαχία του Αμερικανικού, βαθέως, κράτους με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το βρώμικο παιχνίδι που θα έστηναν για την ανατροπή Τραμπ, στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ήρθε η ώρα, να εισχωρήσουμε ακόμα βαθύτερα σε αυτή την ιστορία. Θα πάμε τόσο βαθιά, που οι αναγνώστες μας θα χρειαστούν για να αναπνεύσουν ειδικό μείγμα αέρα, που χρησιμοποιείται σε μεγάλα βάθη. Όσοι είναι εθισμένοι στην προπαγάνδα του κατεστημένου Τύπου και των κατεστημένων Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, καλό είναι να μη διαβάσουν την ανάλυσή μας. Κινδυνεύει η υγεία τους… ειδικά, οι αναγνώστες που είναι ψυχικά τρόφιμοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Για να καταλάβουμε τα πραγματικά αίτια που έκλεισαν Εκκλησίες και Συναγωγές, εν μέσω Πάσχα, θα πρέπει να πάμε πίσω μερικές δεκαετίες. Για να καταλάβουμε την συμπεριφορά της παγκόσμιας άρχουσας τάξης και των Εκκλησιαστικών ηγετών, που συμφώνησαν αναφανδόν στην συμβολική κατάργηση του Πάσχα, πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, το πραγματικό ποιόν τους και πως συνδέονται μεταξύ τους.

21,7 °C στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Κύκλο – Έπρεπε να ήταν 5-8 °C

21,7 °C στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό Κύκλο – Έπρεπε να ήταν 5-8 °C

Ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε το Σάββατο στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, σε μία ακόμη ένδειξη υπερθέρμανσης του πλανήτη και δη, του Αρκτικού Κύκλου.

Ο υδράργυρος, συγκεκριμένα, έφθασε τους 21,7 βαθμούς Κελσίου στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νησιωτική πόλη Λόνγκγιάρμπεν, αποτελώντας την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στο αρχιπέλαγος.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 16 Ιουλίου του 1979, όταν ο υδράργυρος είχε αγγίξει τους 21,3 βαθμούς Κελσίου.
Η συστάδα των νησιών, η οποία είναι γνωστή και ως Σπίτσμπεργκ, βρίσκεται 1.000 χιλιόμετρα νότια από τον Βόρειο Πόλο.

12 καλοί λόγοι για να φύγεις από μία σχέση

Οι χωρισμοί στις σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν νιώθεις ότι δεν είσαι σε μία καλή σχέση και κανείς δεν παίρνει την απόφαση, για λογαριασμό και των δύο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Προκύπτει συνήθως αυτή η on/off κατάσταση που είσαι όλο μπρος πίσω και ξανά μανά και δεν το παίρνεις απόφαση να χωρίσεις, να προχωρήσεις και να κάνεις μία σχέση που σου αξίζει περισσότερο. Ενδεχομένως και στον σύντροφό σου. Οι παρακάτω λόγοι πάντως σ’ το «φωνάζουν», κι ας μην θες να ακούσεις.
girl with cigarette
Ίδιο θέμα καβγάδων.
Καβγαδίζετε μονίμως για το ίδιο θέμα και ας έχετε μιλήσει με επιχειρήματα. Κι ας έχετε προσπαθήσει να βρείτε λύση. Και είναι εξοντωτικό να επιστρέφεις μονίμως στον ίδιο καβγά.
Νιώθεις παγιδευμένη (και σκέφτεσαι να χωρίσεις)
Αν προτιμάς χίλιες φορές να είσαι single (ή με άλλο ταίρι), είναι μία πολύ σοβαρή ένδειξη ότι η σχέση σου πρέπει να φτάσει στον χωρισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ο άλλος. Μπορεί να είναι μία δική σου ανάγκη και τα αίτια να είναι πολλά. Και η μόνη λύση είναι να χωρίσεις.
Εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες
Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές σχέσεις ξεκινούν από τυφλό έρωτα ή από φόβο για μοναξιά και δεν βλέπεις πόσο διαφέρεις από τον σύντροφό σου. Όταν το αξιακό σύστημα αλλά και η φιλοσοφία στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, τότε είναι δύσκολο να συμπορευτείς. Και όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο ακατόρθωτο γίνεται. Στην πραγματικότητα, χάνετε και οι δύο τον χρόνο σας.

Σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις που βιώνει ο ασθενής με καρκίνο και νοσηλευτικές παρεμβάσεις - Επιπτώσεις του καρκίνου (Μέρος Δεύτερο)

Αναζητώντας τις πραγματικές επιπτώσεις του καρκίνου στην οικονομία ...


Επιπτώσεις του καρκίνου


Η ψυχική κατάσταση, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστό ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την σωματική υγεία. Στην ύπαρξη ψυχικών διαταραχών αποδίδονται συνήθως σοβαρές και καταληκτικές ασθένειες. «Έβγαλα καρκίνο, από την στεναχώρια μου», είναι η γνωστή λαϊκή ρήση που σίγουρα έχετε ακούσει. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα τεκμηρίωσε αυτές τις εμπειρικές παρατηρήσεις. Η κατάθλιψη σχετίζεται με την αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης στον οργανισμό, που έχει σαν φυσικό επακόλουθο την εξασθενήσει της ανοσολογικής αντίδρασης σε εξωγενή και ενδογενή ερεθίσματα (Nτουράκης, 2007). 
Η ύπαρξη της κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σχετικά, επιδρά ίσως ακόμα και στον ρυθμό της καρκινογένεσης. Η εμφάνιση, καθώς επίσης η πρόγνωση χρόνιων ή καταληκτικών νόσων, σχετίζονται άμεσα με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. Εφόσον ο ασθενής πιστέψει στην αγωγή που λαμβάνει, η πρόγνωση της αρρώστιας επηρεάζεται θετικά, σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες για την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, που περιλαμβάνουν συγκρίσεις με εικονικό φάρμακο (Σαπουντζή, 2014).

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα & Οστεοαρθρίτιδα




Η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα είναι οι δύο πιο κοινές μορφές αρθρίτιδας. 

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα & Οστεοαρθρίτιδα

Οι δύο πιο κοινές μορφές αρθρίτιδας. Αίτια, συμπτώματα, διαφορές.  

Η κατάληξη –ίτιδα στην ιατρική υποδηλώνει φλεγμονή. Ο όρος Αρθρίτιδα περιγράφει τη φλεγμονή των αρθρώσεων. Υπάρχουν περισσότερες από εκατό διαφορετικές μορφές αρθρίτιδας (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής, ουρική, ψωριασική, μικροβιακή κ.ά.).

Τα βασικά χαρακτηριστικά της αρθρίτιδας είναι ο πόνος και ο περιορισμός της κίνησης. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα, μπορούν να είναι είτε ήπια, όπως μια μικρή πρωινή δυσκαμψία των αρθρώσεων, είτε να περιορίζουν πλήρως την κινητικότητα.       

Γιατί είναι Σημαντική η Έγκαιρη Διάσωση, έστω και Τμήματος του Θυρεοειδή Αδένα

Παθήσεις θυροειδούς αδένα - Χρήστος Στράτης | Γενικός Χειρουργός


Ο θυρεοειδής σταδιακά καταβάλλεται, στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει ένα μεταβολισμό που δεν λειτουργεί σωστά. Το πρόβλημα όμως, δεν αφορά στο θυρεοειδή, αλλά στον ίδιο το μεταβολισμό και τους παράγοντες που τον ρυθμίζουν.

Σε αυτό το σημείο, η εξωγενής χορήγηση ορμονών, είναι ένα ζωτικό εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την κλινική εικόνα και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, ότι η προσαρμογή που γίνεται στη φαρμακευτική αγωγή 2-3 φορές το χρόνο, δεν μπορεί να υποκαταστήσει πλήρως τη συνεχή και ακριβή ρύθμιση που κάνει το ανθρώπινο σώμα, με αποκρίσεις που γίνονται και σε χρονικό διάστημα δευτερολέπτων.

Ευερέθιστο Έντερο (Σπαστική Κολίτιδα)





Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.
 
Ευερέθιστο Έντερο
(Σπαστική Κολίτιδα)



Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 

To σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή σπαστική κολίτιδα, είναι μια από τις πιο συχνές καταστάσεις για την οποία οι άνθρωποι επισκέπτονται το γιατρό. Περίπου 1 στους 6 σήμερα, υποφέρει από αυτή τη διαταραχή στη λειτουργία του παχέος εντέρου[1].

Τα πιο κοινά συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, αέρια, διάρροια, δυσκοιλιότητα και βλέννη στα κόπρανα.

Πρόκειται για μια χρόνια υποτροπιάζουσα πάθηση, που ενώ δεν είναι απειλητική για τη ζωή, 
ωστόσο επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που την εμφανίζουν.

Οι βασικοί παράγοντες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου είναι:

Ζέστη: Πως μπορεί να επηρεάσει την καρδιά


ζέστη

Η έκθεση του οργανισμού σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιβαρύνει την καρδιακή λειτουργία. Μία σειρά από μέτρα μπορούν να μας προστατεύσουν.


Με συνθήκες καύσωνα προβλέπεται να μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος, καθώς την επόμενη εβδομάδα αναμένονται 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες το βράδυ. Μπορεί, άραγε, η παρατεταμένη ζέστη να επηρεάσει την καρδιά; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευθούμε;

Η προϊστορική εκστρατεία του ημίθεου Ηρακλή στην προκολομβιανή Αμερική


Ο Ησίοδος αναφέρει: «Ο Χρυσάωρ παντρεύτηκε την Καλλιρρόη, την κόρη του Ωκεανού, που του γέννησε τον τρικέφαλο Γηρυόνη. Αυτόν τον Γηρυόνη σκότωσε ο Ηρακλής και του πήρε τα βόδια». Ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος εξ’ άλλου διασώζει πως ο Γηρυόνης «είχε τρία σώματα που αποτελούσαν ένα μόνο. Ενώνονταν στην κοιλιά και ξαναχωρίζανε από τα πλευρά και τους γλουτούς». 

Στην ελληνική μυθολογία πράγματι ο Γηρυόνης (από το ρήμα γηρύω = φωνάζω, σκούζω) ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάορα, (κατ’ άλλους γιος του θεού Ποσειδώνα), και της κόρης του Ωκεανού Καλλιρρόης. Και στις δύο εκδοχές είναι εγγονός της Γοργόνας Μέδουσας. Είναι επίσης γνωστός με τα ονόματα Γηρυονέας, Γηρυονεύς και Γηρυών. Ο Γηρυόνης κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού (Ατλαντικού). 

Στα ιστορικά χρόνια στα Γάδειρα, σημερινό Κάντιξ, έδειχναν τον τάφο του και στην Ολυμπία και στην Θήβα οστά του. Παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο Γηρυόνης υπήρχαν στις ανάγλυφες μετόπες του θησαυρού των Αθηναίων στους Δελφούς περ. 500 π. Χ. , στο ναό του Διός στην Ολυμπία πριν το 450 π. Χ. (σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο), και στο ναό του Ηφαίστου, γνωστό ως Θησείο, μετά το 450 π.Χ. Σώζονται παραστάσεις του επίσης και σε πολλά αγγεία. 

Ο Γηρυόνης, ο εγγονός του Ωκεανού, με τα τρία σώματα ενωμένα μεταξύ τους στην κοιλιά, όπως στα σιαμαία, με τρία κεφάλια, έξι χέρια και έξι πόδια ήταν όντως ένα τέρας. Τα κοκκινότριχα βόδια του Γηρυόνη ο Ευρυσθέας ζήτησε από τον Ηρακλή ως δέκατο άθλο να του φέρει ζωντανά, με την υπόδειξη να επιτύχει το κατόρθωμα ο ήρωας χωρίς να παρακαλέσει ή να πληρώσει γι’ αυτό. Ο Γηρυόνης είχε τη φήμη του δυνατότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα πανέμορφα κοκκινότριχα βόδια του φύλαγαν κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη, ο βουκόλος Ευρυτίων, γιος του Άρη, και το δικέφαλο τσοπανόσκυλο Όρθρος – παλιότερα άνηκε στον Άτλαντα – βλαστάρι του Τυφώνα και της Έχιδνας και αδελφός του φύλακα του κάτω κόσμου Κέρβερου, τον οποίον επίσης εξόντωσε ο Ηρακλής.

Μην είσαι σκληρός με τους ανθρώπους.


Αγαπημένε OSHO, γιατί οι άνθρωποι δε σε προσέχουν; Απ’ την στιγμή που εγώ δέχτηκα τη sanyasa, μπορώ να δω πολύ καθαρά αυτήν την βλακεία τους. Γιατί αυτοί δεν το βλέπουν;    
   
OSHO: - Μην είσαι τόσο σκληρός με τους ανθρώπους. Εκτός αυτού, αυτό δε σε αφορά. Αν αυτοί δεν το θέλουν, τότε αυτή είναι η απόφασή τους και η ελευθερία τους.
Μην αποκαλείς αυτό το πράγμα βλακεία, διότι αν εσύ  αποκαλείς αυτό βλακεία, μέσα σου αυτοστιγμής εμφανίζεται το λεπτό Εγώ σου - εσύ δήθεν μπορείς να δεις και αυτοί όχι, διότι εσύ είσαι ο έξυπνος και αυτοί οι βλάκες. Όχι, αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά.
    
Εσύ δέχτηκες τη sanyasa λίγες μέρες πριν - ή λίγες εβδομάδες πριν - και θεωρείς ότι οι άλλοι είναι βλάκες;


Αυτό είναι λάθος, είναι πολύ λάθος. Στην πραγματικότητα, ο sanyasini είναι εκείνος ο οποίος έπαψε να επεμβαίνει στη ζωή των ξένων ανθρώπων. Αυτό που κάνεις, είναι επέμβαση, είναι θέση. Γιατί; Εάν οι άνθρωποι δε θέλουν να με βλέπουν, εάν δε θέλουν να με ακούν, εάν δε θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει εδώ, αυτή είναι η ελευθερία τους, αυτοί πρέπει να μείνουν οι εαυτοί τους.
Όταν μέσα σας συσσωρεύεται αυτή η στάση, έτσι γεννιέται ο φανατισμός. Τότε μια ημέρα εσείς γίνεστε φανατικοί, τότε μπορεί να φτάσετε στο σημείο να εξαναγκάζετε τους ανθρώπους να έλθουν εδώ… φωνάζοντας τους «Πρέπει να έλθετε!».
Να τι έκανε η θρησκεία ανά τους αιώνες: οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν τους ινδουιστές, οι ινδουιστές σκοτώνουν τους μουσουλμάνους, οι χριστιανοί σκοτώνουν τους μουσουλμάνους, οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν τους χριστιανούς. Γιατί; Από οίκτο, λένε. Πρέπει να σας βάλουμε στην σωστή οδό. Έχετε ξεφύγει από την οδό και εμείς δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να ξεφύγετε από τη σωστή οδό.

Πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια

Γεια σου αγαπητέ μου Πιτσιρίκο,
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση κάτι που είπες πριν κάνα δυο μέρες. Από τότε προσπαθώ να γράψω αυτό το κείμενο, και φοβάμαι πως όσο κι αν προσπαθώ, δεν θα καταφέρω να εκφράσω αυτό που πρέπει να εκφραστεί.
Αλλά, όπως έχει πει ο Κένεθ Μπράνα, «δεν ολοκληρώνεις μια Σαιξπηρική διασκευή· απλά, την εγκαταλείπεις». Που σημαίνει, αποφάσισα να γράψω το κείμενο κι ό,τι βγει.
«Πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια», είπες.
Δεν θυμάμαι την προηγούμενη φορά που μια τόσο απλή, σύντομη πρόταση με άγγιξε τόσο βαθιά με την αλήθεια της.
Μάλιστα μου θύμισε κάτι που είχε γράψει ο Λ. Π. Χάρτλεϊ: «Το παρελθόν είναι μια ξένη χώρα· κάνουν πράγματα διαφορετικά εκεί».
Είναι η πατρίδα μας μια ξένη χώρα;
Κατά κάποιο τρόπο, ναι. Δεν υπάρχει πια, κι ίσως να μην υπήρξε και ποτέ, παρά μόνο στην φαντασία μας.
Η πατρίδα μου είναι μια ξένη χώρα που έχω δημιουργήσει εγώ στο μυαλό μου. Κι όπως ένα βιβλίο, κάποια πράγματα είναι βασισμένα στην πραγματικότητα -αυτή την κοινή μας φαντασίωση- και κάποια όχι και τόσο.
Πάντως, επειδή κάτι είναι φανταστικό, αυτό δεν το κάνει ψεύτικο.
Κάποια από τα ομορφότερα πράγματα στην ζωή είναι εντελώς φανταστικά.
Έτσι, η πατρίδα μου μυρίζει ψητό καλαμπόκι τα καλοκαιρινά απογεύματα, και λεμονάτα ψαράκια τις βραδιές στην ακρογιαλιά, σε μέρη που δεν φτάνει κανένα φως εκτός από μια λάμπα υγραερίου, και που μπορείς να δεις τον γαλαξία μας να μας αγκαλιάζει στοργικά.
Στην πατρίδα μου κλείνω τα μάτια και ακούω το κύμα να γλιστράει στην αμμουδιά· και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει μουσική, δεν υπάρχουν μπιτσόμπαρα, δεν υπάρχει κανείς.

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ



Η Αλήθεια μοιάζει με ένα σπίτι που έχει πολλά δωμάτια...
Όταν γεννιόμαστε ,φαίνεται σαν να ζούμε μόνο σε ένα δωμάτιο και μένουμε εκεί μέχρι να πεθάνουμε...
Μέσα σε αυτό το δωμάτιο είναι όλες οι πεποιθήσεις μας,τα όνειρα μας,οι φόβοι μας,οι σκέψεις μας,τα όρια μας, ....
Κατά καιρούς προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση και στο υπόλοιπο σπίτι χωρίς αποτέλεσμα...
Όταν συνειδητοποιήσουμε πως δεν χρειάζεται να μένουμε κλειδωμένοι σε ένα μόνο δωμάτιο τότε έχουμε στραφεί προς μία νέα κατεύθυνση....

Ερώτηση: Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για τίποτα… μήπως θα έπρεπε να ασχοληθώ με κάποιο ωφέλιμο έργο;»


-Κρισναμούρτι: Αν πλήττετε, γιατί πλήττετε;
Τι είναι αυτό που ονομάζουμε «πλήξη¨;
Γιατί δεν ενδιαφέρεστε για τίποτα;
Θα πρέπει να υπάρχουν λόγοι και αιτίες που σας έκαναν αδιάφορο. Ίσως ο πόνος, διάφορες φυγές, πίστεις, ακατάπαυστη δράση να έκαναν το νου αδιάφορο και την καρδιά άκαμπτη…
Αλλά μπορούμε να βρούμε γιατί μέσα μας, ψυχολογικά, βρισκόμαστε σ’ αυτή την κατάσταση της απόλυτης πλήξης: έχουμε εξουθενωθεί συναισθηματικά και νοητικά, έχουμε δοκιμάσει τόσα πολλά πράγματα, τόσες πολλές απολαύσεις, τόσο πολλές διασκεδάσεις, τόσους πολλούς πειραματισμούς που καταντήσαμε νωθροί, βαριεστημένοι… έχουμε πάει από τη μια ικανοποίηση στην άλλη, από τον έναν ερεθισμό στον άλλο, μέχρι να φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου να έχουμε πραγματικά εξαντληθεί.
Τώρα: όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό, μην πηγαίνετε πιο πέρα, ξεκουραστείτε για λίγο. Καθίστε ήσυχα. Αφήστε το νου να μαζέψει δυνάμεις μόνος του, μην τον πιέζετε.
Όπως το χώμα ανανεώνεται τον χειμώνα, έτσι και ο νους, όταν τον αφήνεις ήσυχο ανανεώνεται. Είναι όμως πολύ δύσκολο ν’ αφήσουμε το νου ήσυχο, να τον αφήσουμε, ύστερα απ΄όλα αυτά, να βρεθεί σε «αγρανάπαυση», γιατί ο ίδιος ο νους θέλει κάτι να κάνει όλη την ώρα…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα