Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ «ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ»




Η αρχαιότητα της Μυστικής Διδασκαλίας αποδεικνύεται καλύτερα, αν εξετάσουμε σε ποια περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας βεβηλώθηκαν τα Μυστήρια και τέθηκαν στην υπηρεσία της προσωπικής φιλοδοξίας δεσποτικών βασιλέων και πανούργων ιερατείων. Τα εμφανώς φιλοσοφικά και επιστημονικά σχεδιασμένα λατρευτικά «δράματα», τα οποία περιείχαν τις μέγιστες αλήθειες του Απόκρυφου ή Πνευματικού Σύμπαντος καθώς και την κρυφή γνώση της ιερής μάθησης, υπέστησαν διωγμούς πολύ πριν από την εποχή κατά την οποία άνθισαν οι Σχολές του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα. Ωστόσο, η αρχική αποκάλυψη της αλήθειας προς την Ανθρωπότητα δεν πέθανε μαζί με την ιερότητα των Μυστηρίων, διότι διατηρείται ακόμη σήμερα στις μυθολογικές εξιστορήσεις, που είναι η κληρονομιά για τις μελλοντικές και πιο εξελιγμένες πνευματικά γενιές των ανθρώπων.
Έχω γράψει στην «Αποκαλυμμένη Ίσιδα» ότι από την εποχή του Αριστοτέλη, τα Μυστήρια είχαν ήδη απολέσει την αρχική τους αίγλη και ιερότητα. Οι τελετουργίες τους είχαν ξεπέσει και σε αρκετά μεγάλο βαθμό μετατραπεί σε απλά ιερατικά θεάματα και θρησκευτικές απάτες και υποκρισίες. Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ‘Ελλάδα και την Ευρώπη, εφόσον προς το παρόν, τα γεγονότα θεωρούνται ως ιστορικά αποδεδειγμένα μόνο από την εποχή του Αριστοτέλη και έπειτα, ενώ οτιδήποτε συνέβη πριν καλύπτεται από μια ιδιαίτερα πυκνή ομίχλη όσον αφορά τη χρονολογία τους. Θα πω όμως ότι στην Αίγυπτο τα Μυστήρια ήταν γνωστά από την εποχή του Μένες, και ότι οι αρχαίοι Έλληνες τα παρέλαβαν από τον Ορφέα.

Ο ΚΡΟΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ





Nikolaus Knüpfer  , ΚΡΟΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝ



Ο Κύρος , ο γιός του Καμβύση, είχε καταστρέψει την αυτοκρατορία του Αστυάγη, του Κυαξάρη και η δύναμη της Περσίας αυξανόταν σταθερά. Αυτό έδωσε στον Κροίσο στροφή για φροντίδα κι΄αναρωτήθηκε, αν ήταν σε θέση να σταματήσει με κάποιον  τρόπο την εξάπλωση των Περσών πριν ακόμα γίνουν πιο ισχυροί. Με αυτές τις σκέψεις προτίμησε  να αφήσει την απόφαση στους χρησμούς και έστειλε στους Δελφούς, στις ΄Αβες της Φωκίδας, στη Δωδώνη, στα μαντεία του Αμφιάραου,του Τροφώνιου και στις Βραγχίδες στη Μίλητο.


Αυτά ήταν τα ελληνικά μαντεία που συμβουλεύτηκε, αλλά έστειλε άνδρες του και στο μαντείο του ΄Αμμωνα, στη Λιβύη. Σκοπός του ήταν να ελέγξει τη σοφία των χρησμών , που αν αποδείκνυαν ότι κατείχαν την αλήθεια, θα τους ρωτούσε ξανά  για το αν θα έπρεπε να ξεκινήσει  έναν πόλεμο εναντίον της Περσίας.

Οι Λυδοί που στάλθηκαν από τον Κροίσο, για να ελέγξουν την αξιοπιστία των χρησμών, είχαν τις ακόλουθες οδηγίες. Την εκατοστή μέρα, υπολογίζοντας από τη μέρα που θα έφευγαν από τις Σάρδεις, έπρεπε να ρωτήσουν τους μύστες τι έκανε εκείνη τη στιγμή ο Κροίσος, γιός του Αλυάττη και βασιλιάς της Λυδίας. Η απάντηση κάθε μαντείου έπρεπε να  γραφτεί και να μεταφερθεί πίσω στις Σάρδεις. Κανείς απ΄΄ο τους άλλους χρησμούς δεν διασώθηκε  ως σήμερα, εκτός από αυτό των Δελφών . εκεί, μόλις μπήκαν οι Λυδοί στον ναό και πριν προλάβουν σχεδόν να τελειώσουν την ερώτησή τους, η Πυρία τους έδωσε, σε εξάμετρο στίχο, την ακόλουθη απάντηση:

 Γνωρίζω τον αριθμό των κόκκων της άμμου και το μέγεθος της θάλασσας. Καταλαβαίνω τον κουφό και τον άφωνο ακούω. Μυρίζω χελώνα που ανακατεμένη με αρνίσιο κρέας βράζει σε χάλκινη χύτρα. Το καζάνι από κάτω είναι από χαλκό, όπως και το καπάκι.

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας


ausenc_sexual
Η απουσία της επιθυμίας είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στην κοινωνία μας. Το στρες, οι συγκρούσεις μέσα στη σχέση, η έλλειψη προσωπικών στιγμών, κάποια νόσος, η ρουτίνα και η καθημερινότητα, η κόπωση είναι τα πιο συχνά αιτία του προβλήματος. Όταν η αναστολή της επιθυμίας αισθάνεται από τους εταίρους μόνιμη είναι ένας κακός οιωνός για την πορεία της σχέσης. Είναι πολύ δύσκολο ή αδύνατο να ξεπεραστεί μια παρατεταμένη περίοδος απάθειας, αποχής και δυσφορίας.
Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συναίσθημα που μας προετοιμάζει για να ζήσουμε μια ευχάριστη εμπειρία. Αυτό συμβαίνει χωρίς να το επιδιώκουμε, απλά το αισθανόμαστε. Άλλες φορές πάλι, η επιθυμία είναι απρόθυμη να εμφανιστεί ενώ υπάρχει η βούληση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και αλληλοσυγκρουόμενους λόγους. Για παράδειγμα, η αγάπη είναι ένα μεγάλο διεγερτικό, ενώ ο φόβος είναι ένας ισχυρός παράγοντας αναστολής.

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ


Εκτός από το επόμενο επίπεδο υπάρχουν κι άλλα και οι περισσότεροι άνθρωποι αφού περάσουν εκεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, 

εξελίσσονται νοητικά και πνευματικά και «προάγονται» για το επόμενο ανώτερο επίπεδο. Το επίπεδο αυτό έχει πέντε διαστάσεις και ο αιθέρας από τον οποίο αποτελείται είναι πολύ λιγότερο πυκνός από ότι από το δεύτερο επίπεδο, προσφέρει δε πολλές νέες ευκαιρίες για την εξελισσόμενη ψυχή. Μετά το «θάνατο», το ένστικτο του ανθρώπου είναι να ζήσει μια ζωή που να είναι σχεδόν ίδια μ' αυτή που ζει τώρα εδώ κι αυτός είναι ο λόγος που μια διανοητική ή καλλιτεχνική εκπαίδευση και ιδιαίτερα μια πνευματική ανάπτυξη έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Δεν υπάρχουν εκεί όρια στις ευκαιρίες εξέλιξης. Τα περισσότερα παμπάλαια και για μας άλυτα προβλήματα της φιλοσοφίας και της θρησκείας, βρίσκουν με τη μελέτη και την προσπάθεια τις απαντήσεις τους. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι κάνουν την εμφάνισή τους καινούργια προβλήματα, γιατί όσο διευρύνεται η όρασή μας τόσο διευρύνεται και ο ορίζοντας. Γίνεται πάντως μια θαυμαστή πρόοδος στον τομέα της κατανόησης της ζωής. Ο καλλιτέχνης και ο μουσικός βρίσκουν τελικά την έκφρασή τους.  

Η αρχή όλων είναι η φωτιά


Ο Ηράκλειτος υποστηρίζει ότι αρχή όλων είναι η φωτιά. Λέει πως όλα γίνονται από τη φωτιά και στη φωτιά τελειώνουν. Όταν αυτή σβήνει, τα πάντα μπαίνουν σε μία τάξη και γίνεται ο κόσμος.


Τα 4 στοιχεία με ηγεμόνα το ένα απ’ αυτά τη φωτιά, διατρέχουν έναν δρόμο που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ο δρόμος που ανεβαίνει οδηγεί από τη γη στο νερό και από τον αέρα στη γη. Η γη βρίσκεται στην αρχή και στο τέλος και ξέρουμε ότι αρχή και τέλος συμπίπτουν. Η γη είναι ο τόπος του κοσμικού δράματος.
Απόσπασμα από Ηράκλειτο του Κώστα Αξελού.

Η διάσπαση του κειμένου.
Κάνουμε εικόνα αυτά που λέει ο Ηράκλειτος.
Η αρχή όλων είναι η φωτιά … δηλαδή η σκέψη.
Όταν η σκέψη σβήσει τα πάντα μπαίνουν σε μία σειρά και γίνεται ο κόσμος… 

Προσέλκυσε την αγάπη: Μπορείς...

Προσέλκυσε την αγάπη: Μπορείς...


Αν είσαι ένας ανοιχτός, ζεστός, καλοπροαίρετος, και θελκτικός άνθρωπος, είναι πολύ πιο πιθανό να προσελκύσεις την αγάπη.

Ο Gary Chapman στο βιβλίο του The five love languages, εξηγεί πως μέσα από τα λόγια επιβεβαίωσης, τις πράξεις, τις ευγενικές παροχές, τον ποιοτικό χρόνο και την φυσική αφή μπορεί κανείς να προσεγγίσει με διαφορετικούς τρόπους την αγάπη. Ολοκληρωμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τα προσφέρει όλα.

Συναισθηματική πειθαρχεία: Πώς να ελέγχεις θυμό, νεύρα και ένταση


Μερικές φορές τα συναισθήματα μας συνεπαίρνουν σε βαθμό που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε ή να τα ελέγξουμε και ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος τρόπος να τα δαμάσουμε. Ο τρόπος αυτός υπάρχει! Σύμφωνα με τον Δρ Charles C. Manz, ειδικό σε θέματα ηγεσίας, δε χρειάζεται να είναι κανείς στο έλεος των συναισθημάτων του: όχι μόνο μπορούμε να τα δαμάσουμε, αλλά και να τα κατευθύνουμε σε εποικοδομητικά κανάλια. Αυτή η ικανότητα να επιλέγουμε το πώς αισθανόμαστε ονομάζεται «συναισθηματική πειθαρχία».

Ενδυνάμωση της ψυχικής ενέργειας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενδυναμώσουμε την ψυχική μας ενέργεια είναι να αναγνωρίσουμε το γεγονός, που ίσως και να φαίνεται απίθανο, ότι μπορούμε να επιλέξουμε το πώς αισθανόμαστε. Όπως γνωρίζουμε, τα συναισθήματα είναι δυνάμεις μεγάλης έντασης, αφού δεν καθορίζουν απλώς το πώς αισθανόμαστε, αλλά και το πώς σκεφτόμαστε και το τι αποφάσεις παίρνουμε.

Παρόλο που στην ψυχοθεραπεία -και όχι μόνο- συνιστάται να δίνουμε προσοχή στα συναισθήματά μας επειδή αντιπροσωπεύουν έναν βαθύτερο πυρήνα του εαυτού μας, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δύναμή τους μπορεί να μας εκτροχιάσει. Τα έντονα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες, σε συγκρούσεις και να δημιουργήσουν πυροτεχνήματα τα οποία ξεσπάνε όταν οι άνθρωποι διαφωνούν.

Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείς. Εντόπισε τα


Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείς. Εντόπισε τα

Συμπτώματα δεν είναι μόνο οι πόνοι. Μάθε να διαβάζεις όσα προσπαθεί να σου πει το σώμα σου.


Συνεργάστηκαν οι Σπύρος Γράψας, γυναικολόγος-μαιευτήρας, Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος διαβητολόγος, Ανδρέας Μέλιος γενικός ιατρός και Χάρης Μπριλάκης, χειρουργός οφθαλμίατρος.


ΜΑΤΙΑ
Ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά και ο χάρτης της υγείας σου. Να τι σημαίνει αν ξαφνικά:

Κοκκινίζουν

Ίσως απλώς έχεις καθίσει πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Το κοκκίνισμα, ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι ένδειξη κακής λειτουργίας του θυρεοειδούς. Οι πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο αυξάνονται αν τα μάτια σου είναι κόκκινα από το πρωί και νιώθεις συνεχώς κουρασμένη και κοιμάσαι περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως

Δραγασάκης: «Ας έρθει κάποιος υπουργός στη Βουλή! Τον Προϋπολογισμό συζητάμε»

Βουλή

Με άδεια έδρανα... συζητείται ο προϋπολογισμός, καθώς υπουργοί και βουλευτές προτιμούν να είναι κάπου αλλού.
Οι απουσίες οδήγησαν το προεδρείο να ζητήσει να έρθουν οι υπουργοί και οι βουλευτές στην αίθουσα.
Ο Προεδρεύων Γ. Δραγασάκης επισήμανε για δεύτερη φορά την απουσία υπουργών. «Δεν θα είναι ωραίο να μιλάνε μεταξύ τους Υπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί», υπογράμμισε.
Σημειώνεται ότι στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου,  είχαν απομείνει μόλις 4 βουλευτές για να μιλήσουν.

Έλληνες: Ένας λαός με πλούσια ιστορία στο χθες αλλά με μεγάλη έλλειψη παιδείας στο σήμερα

Ελλάδα, ένας λαός με πλούσια ιστορία στο χθες αλλά με μεγάλη έλλειψη παιδείας στο σήμερα

Κατά κοινή ομολογία η Ελλάδα δίδαξε πολιτισμό στους λαούς του κόσμου. Στην αρχαία Ελλάδα του Περικλή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το δημοκρατικό πολίτευμα. Επιστήμες όπως τα μαθηματικά, η αστρονομία, η γεωμετρία, η ιατρική και τόσες άλλες ως τις μέρες μας έχουν ως σημείο αναφοράς τους αρχαίους Έλληνες τους οποίους και συναντάμε συχνά σε κάθε είδους βιβλιογραφία.

Η αρχαία η ελληνική γλώσσα θεωρείται, ακόμα και στις μέρες μας, η πιο πλούσια (εξαιρείται η Ελλάδα της κ. Ρεπούση) και διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο γιατί, έτσι πιστεύουν οι ξένοι, οξύνει τον νου και αναπτύσσει την ευφυΐα μαθητών και σπουδαστών. Αναμφίβολα, είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, αυτό εξάλλου επιτάσσει η κληρονομιά που άφησαν στην Ελλάδα αλλά και στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ως εδώ μπορούμε να δεχτούμε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, με το σήμερα όμως τι γίνεται; Τι έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα του 2013; Τι μπορούμε να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές των Ελλήνων;

20 από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2013

c93c5862-bc88-4d14-a987-690c34fe8d43_AP330200932557
Συγκλονιστικές εικόνες, ειδήσεις από την καθημερινή ζωή και απροσδόκητα γεγονότα, συλλαμβάνονται από τις κάμερες των φωτορεπόρτερ σε όλο τον κόσμο.

Στόλος UFO και σφαιρών πάνω από το ηφαίστειο Popocatepetl στο Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2013.



Τα παρακάτω βίντεο  έχουν καταγραφεί απευθείας από την live cam του ηφαίστειου. Πολλά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι είσοδοι εξωγήινων βάσεων, ακόμη και μερικά στις ΗΠΑ, αλλά αυτό το ηφαίστειο έχει κάτι που τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ... αρκετές κάμερες από διαφορετικές κατευθύνσεις! Αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο τεχνολογίας στην αποκάλυψη της ύπαρξης εξωγήινων.

Η δύναμη της αγκαλιάς



Έχεις παρατηρήσει στο Σύνταγμα, ή σε άλλα κεντρικά μέρη ανά τον κόσμο ότι υπάρχουν άτομα που αγκαλιάζουν αγνώστους; Είναι το φαινόμενο Free Hugs, δωρεάν αγκαλιές. 

H Virginia Satir, αυθεντία στην οικογενειακή συμβουλευτική είπε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 4 αγκαλιές για να επιβιώσει, 8 αγκαλιές για να συντηρηθεί και 12 αγκαλιές για ανάπτυξη. Την ημέρα. Απίστευτο έτσι; Σε μια εποχή όπου η απομόνωση κυριαρχεί, πόσο αγκαλιάζουμε; Η επαφή άλλου ανθρώπου με το δέρμα μας είναι απαραίτητη για την πνευματική και σωματική υγεία. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Αρκάνσας η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα μας, δημιουργεί ευεξία και μας βοηθά να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Άλλες ευεργετικές ικανότητες της αγκαλιάς είναι ότι μας χαλαρώνει, απομακρύνει την ένταση και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Στόλος από UFOs καταδιώκεται ή συνοδεύεται από ελικόπτερα στο Μεξικό(Βίντεο)

"Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πολλά λαμπερά ΑΤΙΑ στον νυκτερινό ουρανό που φαίνεται να ακολουθούνται από στρατιωτικά ελικόπτερα Είναι ελικόπτερα συνοδείας των UFO ή τα καταδίωκαν?. Αναρωτιέται ο Scott Waring, συγγραφέας του UFO Sightings Daily.
B4INREMOTE-aHR0cDovLzMuYnAuYmxvZ3Nwb3QuY29tLy14UWxhTWxES0lpMC9VcUZoVTRTM0dfSS9BQUFBQUFBQVRKNC9FWUp3ajZVZUoyUS9zNjQwL1VGTywrVUZPcywrc2lnaHRpbmcsK3NpZ2h0aW5ncywrb3JiLCtvcmJzLCthbGllbiwrYWxpZW5zLCtlVCwrZHJvbmUsK21pbGl0YXJ5LCtUUjNCLCtzY2llbmNlLCthc3Ryb25veSwrYmFkLCtuZXdzLCt0ZWNoLCtzdGFsaW4sK3ZhbGxlLCtvc3VuYSwrMStTaG90KzIwMTMtMTItMDYrYXQrMS4zMC4zMCtQTS5wbmc=

Η NASA διακόπτει το SOHO: Γιατί; Τι κρύβουν; (Βίντεο)




Γιατί η Nasa διέκοψε την λειτουργία του SOHO;
Προσπαθούν να κρύψουν κάτι;
Και αν ναι, τι είναι αυτό;
Μήπως ο Ison;
Μήπως η Nasa κάνει ‘air brushing’ για να ξεφορτωθεί κάτι που δεν θέλουν να δει το κοινό ή είναι απλώς κάποιο τεχνικό πρόβλημα; Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο εδώ.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτοξεύει drones από υποβρύχια!!!

Time-lapse φωτογραφία δείχνει την έναρξη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το βυθισμένο υποβρύχιο USS Providence.  (Φωτογραφία: NAVSEA-AUTEC)


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτόξευσε με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα από ένα πλήρως βυθισμένο υποβρύχιο, που σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση ενός μακράς διαρκείας, σχεδόν έξι χρόνων, προγράμματος που σχεδιάστηκε για να προωθήσει τις δυνατότητες ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Ναυτικού.
Η κυψέλη καυσίμου που τροφοδοτείται πλήρως ηλεκτρικά από μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) αναπτύχθηκε από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (NRL), με τη βοήθεια της χρηματοδότησης που παρέχεται από το Γραφείο Ταχείας Τεχνολογικής Αντίδρασης του Υπουργείου Άμυνας    και το πρόγραμμα καινοτομίας SwampWorks.

Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Τα 10 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο


Μπορεί όλοι από συνήθεια και θεωρώντας ότι είναι το καλύτερο να αποθηκεύουμε τα πάντα στο ψυγείο... 

ωστόσο, όχι μόνο οι συνθήκες που επικρατούν εκεί δεν είναι οι ιδανικότερες για όλα τα τρόφιμα αλλά υπάρχουν και κάποια που απαγορεύεται να μπαίνουν στο ψυγείο.

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, είναι τα εξής:
Ντομάτες
Στο ψυγείο χάνουν τη φρεσκάδα και τη σφριγιλότητά τους. Για να μην χαλάσουν τοποθετείστε τις σε μέρος φωτεινό. Προσέξτε, όμως να μην τις χτυπάει απευθείας το φως του ήλιου.

Αυτό που δεν θα σας πει η τηλεόραση για το Μαντέλα

Είναι χάρη στην κινητοποίηση 40.000 Κουβανών ανταρτών, ιδίως στην Αγκόλα, χρηματοδοτούμενη από το Λίβυο Μουαμάρ Καντάφι, που η Νότιος Αφρική απελευθερώθηκε από το απαρτχάιντ που υποστηριζόταν από τον αμερικανοσιωνιστικό ιμπεριαλισμό.

Δεν πάμε καλά


Κάτι πρέπει να έχει πάθει ο εγκέφαλός μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τεράστιος πολιτισμένος διάλογος που όλοι μας αναπτύσσουμε τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους διπλανούς μας. Σαν έτοιμοι από δεκαετίες μάς πετάει η εξουσία ένα θέμα διαλόγου που αφορά την ίδια μας την ζωή και την αξιοπρέπεια και εμείς καθόμαστε στο τραπέζι και αρχίζουμε να το αναλύουμε, πολιτισμένα πάντα. 
Ερώτηση: Θα έχω σπίτι αύριο; 
Απάντηση: Ποιος να ξέρει; Ανάλογα με τις επιθυμίες των από πάνω. 
Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Καθόμαστε ήρεμα και συζητάμε αν θα σου επιτρέψουν να έχεις το σπίτι που έφτυσες αίμα να το αποκτήσεις; Φαντάσου ότι τα περισσότερα δικαστήρια που έχουν γίνει στην Ελλάδα μέχρι πριν την επιβαλλόμενη κρίση, ήταν μεταξύ γειτόνων για μισό τετραγωνικό μέτρο ή για το που γέρνουν τα κλαριά από το δέντρο της αυλής. Τον γείτονα τον αντιδικούσες. Την εξουσία που με τη βία σου παίρνει τα κεκτημένα σου κάθεσαι και την κοιτάς και κάνεις διάλογο όχι μαζί της αλλά με τον διπλανό σου. 

Οι κυνηγοί ... κεφαλών


Ρε πού φτάσαμε! Να μάς απειλεί ο υπαλληλίσκος γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης! Θα κρίνει αυτό το γκρίζο μίσθαρνο όργανο της εξουσίας για το αν έχεις να πληρώσεις τα χαράτσια που επιβάλλουν τα αφεντικά του ή όχι. Κι όλες αυτές τις απειλές να τις πετάει μέσω ΜΜΕ μία μέρα μετά την παραδοχή του αφεντικού του, Σόιμπλε, ότι τα κράτη δεν έφταιξαν ποτέ για την κρίση και ότι τα κράτη πληρώνουν τα λάθη των τραπεζών. Μετά από τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Θεοχάρης μάς απειλεί ότι αν δεν πληρώσουμε, εμείς τα ζώα, τα λάθη των τραπεζών, θα είναι αμείλικτος. Θα στείλει τους εφοριακούς να κάνουν σαφάρι. Να σκοτώσουν τα ζώα της ελληνικής σαβάνας και να πάνε πεσκέσι τα κεφάλια τους στα πόδια του Θεοχάρη να τα κρεμάσει στον τοίχο του Υπουργείου ως λάφυρα. 

Τα παράξενα «πρότυπα» σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του ΠΟΥ για τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών και μετά ...


Liberté Politique (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)

Το ευρωπαϊκό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συστήνει να εφαρμοστεί μια πολύ ιδιαίτερη σεξουαλική μύηση από πολύ μικρή ηλικία. 
Σε ένα έγγραφο με τίτλο Πρότυπα για την Σεξουαλική Εκπαίδευση στην Ευρώπη , προδιαγράφει επισήμως την εκμάθηση της «απόλαυσης και της ευχαρίστησης όταν αγγίζουμε το ίδιο το σώμα μας»... μεταξύ 0 και 4 χρονών! 
Την ονομάζει «βρεφικός αυνανισμός»: να κάτι που εκφράζεται με πολύ σαφήνεια!

4 χρονών, σύμφωνα με το ΠΟΥ, τα παιδιά είναι σε θέση να «εκφράσουν ανάγκες, επιθυμίες και όρια», Π.Χ. «να παίζουν το γιατρό» (sic) . Μεταξύ 4 και 6 ετών, είναι μια ιδανική περίοδος για να μελετήσουν τις «σχέσεις του ίδιου φύλου τους», να «παγιώσουν τη ταυτότητα του φύλου» και έτσι… πορεία για την ομοφυλοφιλία ... Μεταξύ 6 και 9 χρονών, τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να είναι έτοιμα να γνωρίζουν και να υπερασπιστούν τα «σεξουαλικά δικαιώματα των αγοριών και των κοριτσιών».
Ως μελλοντικοί πολίτες στρατολογημένοι στο Brave New World (Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος) α-λα Huxley; Ποιος ξέρει; 

H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


"Το πιο βαρύ φορτίο μέσα από αυτό το σπίτι που πρέπει να κουβαλήσω, όταν θα πρέπει να το εγκαταλείψω λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών προς το Κράτος, είναι αυτό το άλμπουμ. Είναι αυτό που μαρτυρά ότι είμαι αυτός που είμαι όχι λόγω των πράξεων των προγόνων μου αλλά εξαιτίας της δικής μου απραξίας." 

Ανοίγω το άλμπουμ. 299 φωτογραφίες μαρτυρούν την καταγωγή μου. Πρόγονοι κτηνοτρόφοι, αγρότες, δάσκαλοι, οικοδόμοι, νοικοκυρές, πρόσφυγες, βιοπαλαιστές με μάτια λαμπερά να κοιτούν την κάμερα μη φοβούμενοι ότι θα φανεί στο βλέμμα τους τίποτε άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Καθαροί! Καταγωγή μπερδεμένη, όπως όλων μας άλλωστε. Φωτογραφία Νο 23 η προγιαγιά σε μια παράγκα με τους γιους της και πίσω ο μπόγος των αναμνήσεων από τον Πόντο να στέκει γυρτός.

Φωτογραφία Νο 29 ο παππούς καμαρωτός πριν καταταχθεί στο στρατό. Φωτογραφία Νο 43 η γιαγιά ανάμεσα σε τέσσερις αντάρτες που πίνουν τσίπουρο δίπλα στο τζάκι. Φωτογραφία Νο 40 παλικάρια στο χακί την στιγμή που φεύγουν για τον πόλεμο-όλοι χαιρετούν, όλοι χαμογελούν-. Φωτογραφία Νο 44 η ημέρα που ο παππούς γύρισε από τις γερμανικές φυλακές – το μισό χωριό απουσιάζει από το πλάνο, για να μην χαρακτηριστεί-. Φωτογραφία Νο 46 ο αδελφός του παππού επέστρεψε ζωντανός από στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γερμανίας. Φωτογραφία Νο 47 ο πατέρας στην Μακρόνησο με δύο γειτόνους μας. Φωτογραφία Νο 69 η θεία πίσω στο σπίτι μετά από τις διακοπές στην Γυάρο. Φωτογραφία Νο 78 ο πατέρας στέλνει ευχές για τα Χριστούγεννα από το παράπηγμα που ζούσε σε κάποιο εργοτάξιο στην Λιβύη.... 

Τι σημαίνει όταν ο άνδρας έχει κοντά δάχτυλα;

Τι σημαίνει όταν ο άνδρας έχει κοντά δάχτυλα;
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτό το κείμενο και εφόσον είστε άνδρες, κοιτάξτε πάλι τα χέρια σας.
Έχετε κοντά δάχτυλα;
Αν έχετε κοντά δάχτυλα και εάν οι παράμεσοι σας είναι κοντοί, τότε είστε από τους τυχερούς . Το γιατί διαβάστε το αμέσως παρακάτω...

Το εμπόριο της ευαισθησίας στο διαδίκτυο

 


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Ή μάλλον, πολύ φοβάμαι πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο απροχώρητο. 

Κάθε θάνατος οδηγεί σε δεκάδες άρθρα δραματουργικής έξαρσης τα οποία όμως φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες με διαφημίσεις. Όπερ, κλικ και δάκρυ, δάκρυ και ευρώ. 

Κάθε προσωπική τραγωδία καταγράφεται και διασύρεται με απαίδευτους διαμοιρασμούς καταπατώντας κάθε έννοια σεβασμού εξαφανίζοντας εν ριπή κλικ την αλήθεια που γνωρίζει κάθε άνθρωπος που έχει θρηνήσει νεκρό, πως δηλαδή στοιχείο υπέρτατου πένθους είναι η ΣΙΩΠΗ. 

Για να μην αναφέρω τις μύριες περιπτώσεις όπου άλλος πεθάνει κι άλλον κλαίμε και σκάει ο λάθος νεκρός στο facebook να διαψεύσει κι είναι να γελάς και να κλαις με την αστραπιαία ταχύτητα των συλλυπητηρίων. 
Πρόκειται για σοσιαλμιδιακό φαινόμενο γνωστό και ως: ε ρε τον έρμο τι όνειρο να έβλεπε εχτές. 

Απεγνωσμένοι Κωτσόβολος και Media Markt τώρα προσλαμβάνουν γυμνούς «αγγέλους» στα καταστήματα τους


maxresdefault 

Το επόμενο βήμα στις διαφημιστικές τους καμπάνιες που κινούνται γύρω από τους θηλυκούς «αγγέλους», στα πρότυπα της παλιάς τηλεοπτικής σειράς και κινηματογραφικής ταινίας «Οι Άγγελοι του Τσάρλι», κάνουν οι Κωτσόβολος και Media Markt προσλαμβάνοντας «εμφανίσιμες κοπέλες» οι οποίες θα εξυπηρετούν ολόγυμνες τους πελάτες στα καταστήματα, υποδυόμενες τους «αγγέλους» των διαφημίσεων.

Οι αγγελίες για τις θέσεις, που δημοσιεύθηκαν με πανομοιότυπη σύνταξη με διαφορά τριών λεπτών από τα δύο πολυκαταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αναφέρουν: «Ζητούνται κοπέλες μέχρι 25 ετών, εμφανίσιμες, θελκτικές, με ύψος πάνω από 1.70 και ποσοστό σωματικού λίπους κάτω από 10%, για να στελεχώσουν την νέα ομάδα “αγγέλων” της καθημερινότητας. Απαραίτητο προσόν να αισθάνονται βολικά με το σώμα τους καθώς θα είναι πολύ συχνά γυμνές ανάμεσα σε πολύ κόσμο».

Αν σε συμπαθούν όλοι, κάτι κάνεις λάθος

Το να χαράζεις το δικό σου δρόμο, δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Η κορυφή δεν έχει μοναξιά, έχει φοβερή μπάρα και το καλύτερο cast διασημοτήτων του κόσμου.
Τολμάς ν’ ανέβεις ως εκεί;
συμπαθούν, δεν με συμπαθούν, δεν σε συμπαθούν, δεν με συμπαθει κανεις, γιατι με αντιπαθουν, δεν με συμπαθει κανεισ, δεν με συμπαθουν οι φιλοι του, τι κανω και με αντιπαθουν, συμπαθεια, εμπαθεια

Θυμάστε κάπου εκεί στην πρώτη Λυκείου, τότε που οι δεινόσαυροι περπατούσαν τη Γη, το Ίντερνετ πέρναγε μέσα από μπρικοειδή μόντεμ στα 33.600 και κινητά τηλέφωνα είχαν μονάχα οι σούπερ-κακοί στα προχώ έργα; Θυμάστε πόσο σημαντικό ήταν να είσαι «κομμάτι», ψυχή της παρέας και να σε χαιρετάνε οι πάντες, από τον Κυρ-Μπάμπη που πούλαγε κουλούρια έξω από το σχολείο μέχρι και τον πιο άσχετο συμμαθητή σου από το Άλφα-Άλλη-Άκρη-Του-Διαδρόμου;
Και αν βιώσατε κάποια βερζιόν της παραπάνω ιστορίας, είναι πολύ πιθανό το κουσούρι να σας ακολούθησε και στον ενήλικο βίο.

Αυτή η ακατανίκητη τάση να είσαι ευγενικός παντού και πάντα, να μην κακοκαρδίζεις κανέναν και καμιά, να έχεις την πίτα ολόκληρη, το σκύλο χορτάτο και μόνιμα καπαρωμένο το Νόμπελ Ειρήνης;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα