Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τζόγος το πανανθρώπινο πρόβλημα

wall-street-bull_44

Ο «ιδιοφυής και λαμπερός» καπιταλισμός απελευθέρωσε σταδιακά τον τζόγο δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό ναρκωτικό εξαθλίωσης, διάσπασης και ύπνωσης των πολιτών, ενώ συνέχισε να εξασφαλίζει θεσμικά το τζόγο «των αγορών».
Έτσι σήμερα η Ιταλία κατέχει την 4η διεθνώς θέση ως «χώρα του τζόγου» καθώς προηγούνται κατά σειρά οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και το Μακάο. Όλα ξεκίνησαν για την Ιταλία πριν μια περίπου δεκαετία όταν οι Νόμοι που αφορούσαν στον τζόγο χαλάρωσαν σε βαθμό χωρίς προηγούμενο. Σταδιακά δημιουργήθηκε μια εξάρτηση από το τζόγο και δημιουργία κοινωνικών, ψυχολογικών και οικονομικών προβλημάτων όπως πτωχεύσεις, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατάθλιψη, οικογενειακή βία και διαλυμένες οικογένειες.

Νευρομάρκετινγκ στην διαφήμιση



Excited Shopping Woman

Νευρομάρκετινγκ: το νέο «λαγωνικό» της διαφήμισης
Με τη βοήθεια μαγνητικών τομογράφων, οι εξπέρ της διαφήμισης προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα μυστικά του εγκεφάλου, για να αγρεύσουν υποψήφιους πελάτες! Τα κουμπιά των καταναλωτικών επιλογών μας αναζητούν οι ειδικοί του νευρομάρκετινγκ με τη βοήθεια της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας
Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον άλλον, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του, αλλά και τα γούστα και τις προτιμήσεις του, είναι να μπορέσει να διαβάσει τη σκέψη του. Κάτι τέτοιο στην καθημερινότητα των κοινών θνητών αποτελεί πολλές φορές διακαή μεν αλλά απλώς ευσεβή πόθο. Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο στον χώρο της διαφήμισης.
Ενας νέος τομέας, το νευρομάρκετινγκ, σπεύδει τελευταίως προς βοήθεια των διαφημιστών και όσων επιθυμούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους. Το δυνατό του σημείο είναι, όπως υποστηρίζει, ότι «επικοινωνεί» απευθείας με τον εγκέφαλο του καταναλωτή με τη βοήθεια της νευροεπιστήμης. Παρ’ ότι εγείρει επιστημονικές και δεοντολογικές αντιρρήσεις, κάνει ήδη τα πρώτα βήματά του στην Αμερική, στην Ευρώπη και, στην Ελλάδα.

Οι μύθοι για τους εκατομμυριούχους

monaco-f1-grand-prix

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τους εκατομμυριούχουςΠολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα γίνουν εκατομμυριούχοι και πως κάτι τέτοιο είναι ένα άπιαστο όνειρο όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ο Jaime Tardy για τις ανάγκες του βιβλίου του “The Eventual Millionaire,” μίλησε με πάνω από 100 εκατομμυριούχους και το συμπέρασμά του είναι πως υπάρχουν έξι πράγματα που οι περισσότεροι πιστεύουν για τους εκατομμυριούχους που όμως δεν ισχύουν. Ή τουλάχιστον δεν ισχύουν πάντα.
Οι εκατομμυριούχοι είναι πιο έξυπνοι. Συνήθως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι είναι πιο έξυπνοι από όλους του άλλους για να έχουν καταφέρει να πετύχουν το στόχο τους. Αλλά γενικά η εκτίμηση αυτή δεν είναι σωστή. Οι εκατομμυριούχοι είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους που όμως διαφέρουν από τους άλλους στο γεγονός ότι έχουν πετύχει τους στόχους τους. Και αυτοί έχουν κάνει λάθη και μάλιστα μεγάλα όπως όλοι. Πιθανά και οι ίδιοι να βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από την οποία έπρεπε να ξεφύγουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως αντί να διαβάζουν βιβλία για να γίνουν πιο έξυπνοι, οι εκατομμυριούχοι δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους.

Κύπρος: 20 άτομα χρωστούν το 25% των δανείων

Κύπρος: 20 άτομα χρωστούν το 25% των δανείων

Αχνό φως στην άκρη του τούνελ άρχισε να φαίνεται αναφορικά με τις έρευνες για την οικονομία, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα καρποφορήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αν και όλοι αναμένουμε τις συλλήψεις σημαντική εξέλιξη θεωρείται, από τους ανακριτές της υπόθεσης, η αντίδραση των τραπεζών στις προειδοποιήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, μέσω του Κεντρικού Δελτίου του Mega Κύπρου.
Ο Κώστας Κληρίδης διεμήνυσε ότι θα εξέδιδε εντάλματα σύλληψης, εάν δεν του παραδώσουν στοιχεία οι Τράπεζες για τα δάνεια των πρώην Διοικητικών Συμβούλων. Ήδη η Τράπεζα Κύπρου παρέδωσε 40 κιβώτια με έγγραφα, ενώ στοιχεία ενδιαφέρθηκε να δώσει και ο Συνεργατισμός.
Η επεξεργασία των χιλιάδων αυτών εγγράφων είναι μια δαιδαλώδης διαδικασία που δεν αποκλείεται να ανατεθεί στους Βρετανούς εμπειρογνώμονες, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα στοιχειοθετήσει τις υποθέσεις για τα “αμαρτωλά” δάνεια των πρώην Τραπεζιτών.
Λήξαν θεωρείται και το ζήτημα της παραίτησης των 20 εκ των 40 ανακριτών της ομάδας για την οικονομία, αφού με παρέμβαση του Αρχηγού αστυνομίας διευθετήθηκαν τα ωράρια εργασίας τους.

Απελευθερώνω ότι δεν με εξυπηρετεί πια!

Mov Kardies

~Κλειδιά Εν-Θύμησης~
Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς ένας Δημιουργός επιλέγει τον δρόμο της ευημερίας και της προόδου, απεγκλωβίζεται εντελώς από το δράμα, από τις τραγωδίες, από το παρελθόν. 
Ουσιαστικά η απεγκλώβιση γίνεται από την στιγμή που επιλέγετε πια τον δρόμο του ανθρώπου – αγγέλου, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις εμπειρίες που ζει και βιώνει, αναλαμβάνει και αποδέχεται τον νόμο της καταλληλότητας, αντιλαμβανόμενος ότι όλα όσα βιώνουν οι άνθρωποι γύρω του, αλλά και ο ίδιος, συμβαδίζουν και συμβάλλουν στον δικό τους, τον προσωπικό δρόμο της εξέλιξης, αφύπνισης και προόδου. 
Αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι πραγματικά συνειδητός και να έχει 100% επίγνωση σε όλες τις εμπειρίες και τις καταστάσεις που βιώνει, γνωρίζοντας ότι κάθε φορά έχει μία επιλογή να κάνει.
 Οπότε αφήνουμε πίσω το παρελθόν, αφήνουμε πίσω τις τραγωδίες και το δράμα, που πλέον δεν μας εξυπηρετούν σε κάτι, διότι καταλαβαίνουμε ότι κάθε δράμα, κάθε φόβος, κάθε τραγωδία που κρατούσαμε μέχρι τώρα στην ζωή μας εξυπηρετούσε έναν σκοπό μέσα μας, στις σχέσεις μας, έπαιζε έναν ρόλο. 

Αμερικανός αρχαιολόγος: Ο τάφος στην Αμφίπολη είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

amfipoli3

Ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος «Τhe Daily Beast», φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή κλασικών σπουδών στο Bard College, James Romm, ο οποίος παράλληλα είναι ο συγγραφέας του βιβλίο βιβλίου «Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος για το στέμμα και την αυτοκρατορία».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «για τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο η ανακάλυψη του τάφου του μεγάλου στρατηλάτη ήταν και παραμένει να είναι η βασική αιτία για να χάσουν τον ύπνο τους.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν η Αμφίπολη είναι το κέντρο όλης της κοινότητας των αρχαιολόγων. Άλλωστε η περιοχή κατακτήθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο, τον πατέρα του Αλέξανδρου, και ήταν το προπύργιο της τεράστιας μακεδονικής αυτοκρατορίας.

Λυπήθηκα η αλήθεια είναι… Το παίρνω μαζί μου στην Σιωπή…

Χρειάζεται μεγάλο Θάρρος, μα κυρίως ειλικρίνεια, για να ξεκαθαρίσουμε τα συναισθήματα μας πίσω από κάθε μας πράξη…

Υπάρχουν ασυνείδητες προσδοκίες, και προσωπικά οφέλη, ακόμα και πίσω από μια πράξη που φαίνεται ανιδιοτελής, όπως πχ. η σωτηρία των ανθρώπων…

Και τι είναι εκείνο που μας σπρώχνει να «διαλαλούμε» μια πράξη άραγε, αντί απλά να μοιραζόμαστε ότι απλόχερα έχουμε μέσα στον Εαυτό μας?

Διάβασα κάπου ένα πνευματικό μήνυμα και σφίχτηκε η καρδιά μου, στο πόσο το προσωπικό συναίσθημα εκφράζεται μέσα από τον εκφοβισμό των άλλων…

Τι τάχα θέλει να κερδίσει? Πάντως σίγουρα όχι την σωτηρία τα των άλλων…

Η εποχή που βιώνουμε είναι υπέροχη από όλες τις απόψεις… Ποτέ κανένας πνευματικός δάσκαλος δεν θα επέκρινε τους ανθρώπους (αφυπνισμένους ή μη) λέγοντάς τους τι τους περιμένει αν δεν αφυπνιστούν… Η Ζωή είναι μόνο πνευματική, όπως και να εκδηλώνεται…

Ο πόνος είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, όπως και η τιμωρία… Αν σου ζητάει η Ζωή να χορέψεις, μπορεί να αρνηθείς ή να δεχτείς, χωρίς να σε νοιάζει αν γνωρίζεις τα βήματα…
Όλα τα άλλα είναι θρησκευτικά κατάλοιπα…

Λυπήθηκα η αλήθεια είναι…
Το παίρνω μαζί μου στην Σιωπή…

Καλή Κυριακή να έχουμε… Ημέρα Σιωπής… <3 <3 <3

Χρειάζεται μεγάλο Θάρρος, μα κυρίως ειλικρίνεια, για να ξεκαθαρίσουμε τα συναισθήματα μας πίσω από κάθε μας πράξη…
Υπάρχουν ασυνείδητες προσδοκίες, και προσωπικά οφέλη, ακόμα και πίσω από μια πράξη που φαίνεται ανιδιοτελής, όπως πχ. η σωτηρία των ανθρώπων…
Και τι είναι εκείνο που μας σπρώχνει να «διαλαλούμε» μια πράξη άραγε, αντί απλά να μοιραζόμαστε ότι απλόχερα έχουμε μέσα στον Εαυτό μας?
Διάβασα κάπου ένα πνευματικό μήνυμα και σφίχτηκε η καρδιά μου, στο πόσο το προσωπικό συναίσθημα εκφράζεται μέσα από τον εκφοβισμό των άλλων…
Τι τάχα θέλει να κερδίσει? Πάντως σίγουρα όχι την σωτηρία τα των άλλων…

Αμφίπολη: Τα ενδεχόμενα και η έκπληξη

amfipoli-ta-endexomena-kai-i-ekpliksi

Οι ταφές εντός του τύμβου, η ταφική πυρά, οι επιγραφές, τα οστά, η έκπληξη.  Χρυσούλα Παλιαδέλη
Με την επισήμανση ότι καμία υπόθεση εντός της χρονικής περιόδου που κατά τους ανασκαφείς εντάσσεται η κατασκευή του μνημείου, δεν θεωρείται ανόητη ή υπερβολική -απλώς είναι πρόωρη- η Χρυσούλα Παλιαδέλη, καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. και διευθύντρια της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα, η αρχαιολόγος που έζησε τη συγκίνηση της ιστορικής αποκάλυψης του τάφου του Φιλίππου, ως συνεργάτης του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα, μιλά στο TheTOC.gr.
«Ο τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα είχε υπολείμματα της ταφικής πυράς ακριβώς επάνω από την καμάρα του τάφου. Αλλά η θέση της πυράς δεν βρίσκεται απαραίτητα σε κοντινή απόσταση από τη θέση της ταφής. Μπορεί να βρίσκεται σε ένα άλλο σημείο».
Πίσω από τις Καρυάτιδες, τι;
«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν τρεις θάλαμοι. Εάν βρούμε στο βάθος του τρίτου χώρου έναν τοίχο, χωρίς άλλο άνοιγμα, τότε θα ξέρουμε με σιγουριά ότι, οι θάλαμοι είναι μόνον τρεις: Αυτός με τις σφίγγες, αυτός με τις καρυάτιδες και ο τελευταίος πίσω από τις καρυάτιδες. Αλλιώς, θα έχουμε άλλα δεδομένα...».

Τα 50 "έργα τέχνης" του Μάικλ Τζόρνταν (Βίντεο)



Μια σπάνια φωτογραφία από το κάρφωμα του Μάικλ Τζόρνταν που έμεινε στην ιστορία, βγήκε στη δημοσιότητα. Ενώ όσες ξέραμε είναι από τα δεξιά, σε αυτή φαίνεται η "πτήση" από την αριστερή πλευρά!

Δείτε τη σπάνια φωτογραφία του "Air" που τόσα χρόνια βρισκόταν κάπου καλά κρυμμένη

Βασκανία και Σφάκελο

skorda  gia to kako mati
Φτου μη σε βασκάνω. Μούντζα, κακό μάτι, άσεμνες χειρονομίες, φτύσιμο, όλα τους έχουν ρίζες στην Αρχαιότητα, σχετίζονται με τη μαγεία και θεωρούνται ως σήμερα, κάποια από αυτά με παραποιημένο πλέον νόημα, αποτρεπτικά της βασκανίας. Το πιο αυθόρμητο και άμεσο μέτρο αντιμετώπισης του κακού, ήδη από την αρχαιότητα, ήταν το σφάκελο (φάσκελο) και ο εμπτυσμός, ενέργειες στις οποίες είχαν αποδοθεί μαγικές δυνάμεις.
Με τον όρο βασκανία εννοείται η δυσμενής και ολέθρια ψυχική επίδραση, η οποία εξασκείται τόσο στους ανθρώπους και στα ζώα όσο και στα φυτά αλλά ακόμη και στα αντικείμενα δια του βλέμματος και μόνο από άτομα τα οποία έχουν έμφυτη αυτή τη δύναμη. Έτσι το άτομο που ματιάζει κάνει κακό χωρίς κάποια συγκεκριμένη χειρονομία ή λόγια ή άλλη τελετουργική πράξη και συνήθως χωρίς να το θέλει ή να έχει συνείδηση της πράξεώς του. Αρκεί απλά το γεγονός του θαυμασμού ή της ιδιαίτερης ενασχόλησης και παρατήρησης ή της ύπαρξης ζήλιας στις προθέσεις του ατόμου ώστε να ματιάσει κάποιον ή κάτι.
Το κακό μάτι ή βασκανία είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ή και απλώς ζωώδους μαγνητικής επιδράσεως η οποία είναι αρκετά ισχυρή σε μερικά άτομα. Με άλλα λόγια η βασκανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ασυνείδητη εκπομπή σε μεγάλη ένταση χαμηλού μαγνητικού δυναμισμού. Ο βασκανηστής συνήθως άτομο προικισμένο με ισχυρή θέληση, μπορεί να επιβληθεί μόνον σε άτομα με ασθενή θέληση, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, και γενικά πιο αδύναμα.

Πώς να κρατήσετε την υγρασία μακριά από το σπίτι σας

hsplnt_

Η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα στο σπίτι είναι απαραίτητη για την καλύτερη και πιο άνετη διαβίωση. Εκτός από τα καρδιολογικά προβλήματα, με την ύπαρξη αυξημένης υγρασίας επιδεινώνονται τα αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, η επιβίωση και εξάπλωση του ιού της γρίπης γίνεται ευκολότερα, όταν η υγρασία είναι αυξημένη. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να τη διατηρήσετε όσο δυνατον πιο μακριά από το σπίτι σας. Σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να το επιτύχετε.

«Αλέξανδρος ο Δ΄και Ρωξάνη στην Αμφίπολη!»



«Αλέξανδρος ο Δ΄και Ρωξάνη στην Αμφίπολη!!!».

Mε αυτό τον τίτλο τα τοπικά μέσα στις Σέρρες κατέγραφαν την ιστορία της ανασκαφής στην Αμφίπολη, πολύ πριν από τα αθηναϊκά μέσα μάθουν για την Αμφίπολη.

Το ρεπορτάζ από το τοπικό site των Σερρών, αναφερόταν στις ανασκαφές της Κατερίνας Περιστέρη, που τότε θα ξεκινούσαν.

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου του 2010 και όπως σημείωνε μέσα στο ρεπορτάζ «αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον λόφο «Καστά» στην Αμφίπολη για την αναζήτηση του τάφου της γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνης και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ».

Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Το «ματωμένο φεγγάρι» του Οκτωβρίου φέρνει ανατροπές

Το «ματωμένο φεγγάρι» του Οκτωβρίου φέρνει ανατροπές

Ο Οκτώβριος είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον πλανήτη.
Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε την δεύτερη, από τις τέσσερις που θα πραγματοποιηθούν, έκλειψη Σελήνης με την ονομασία «Blood Red Moon» στον άξονα Ζυγού – Κριού.
Αυτή η έκλειψη είναι συνολική σεληνιακή έκλειψη ορατή στο Denver (πρωτεύουσα του Κολοράντο).
Στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού στις 0 μοίρες και 25 λεπτά.
Η Ελλάδα μέσα από μεγάλες πολιτικές ανατροπές οδηγείται σε εκλογές.

Από το σκηνικό έντασης που θα επικρατήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα ενώ κερδισμένη θα βγει και η Χρυσή Αυγή.

Τα περισσότερα μικρά κόμματα χάνονται από τον πολιτικό χάρτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει τα σκαλοπάτια του Μαξίμου αλλά όχι αυτοδύναμος.

Αυτό δεν είναι ψάρι. Είναι ολόκληρο οικοσύστημα! (Βίντεο)



Μια ομάδα δυτών συνέλαβε σε βίντεο, τη συνάντηση με έναν γιγαντιαίο ορθαγορίσκο, στο νότιο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου. 

Το ζώο εθεάθη σε περίπου δεκαπέντε πόδια βάθος, την 21η Αυγούστου και ο δύτης που κινηματογράφησε το θηρίο - δεν  μπορούσε να υπολογίσει το μέγεθός του, αλλά το περιγράφει ως "το μεγαλύτερο (ψάρι) που έχει δει." . 

"Αυτό δεν είναι ένα ψάρι. Είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα," είπε ένας από αυτούς, συγκλονισμένος από το μέγεθος του πλάσματος . 

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ


Είσαι μέσα της, εσύ από επάνω, εκείνη από κάτω, το εργαλείο σου δουλεύει μπρος πίσω, και… κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι η κυρία μασάει τσίχλα. Τι είναι αυτό;

Δεν μασουλάει τσιχλόφουσκα γυμνή και αδιάφορη, αλλά όσο εσύ κάνεις έρωτα αυτή τρώει τα νύχια της. Μήπως βρήκε την ώρα να τα περποιηθεί με νυχοκόπτη, σπάνιο και πανάκριβο. Κι όταν τελείωσες, την ρώτησες που τον βρήκες αυτόν τον εκπληκτικό νυχοκόπτη, κι αυτή σου απάντησε απαθής ότι της τον έκανε δώρο ένας γκόμενος.

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Του Τιμίου Σταυρού σήμερα. Όχι σκέτο του Σταυρού. Δεν λέγεται έτσι. Ιερά μονή, σου λέει. Ιερά εκκλησία. Θέλει και το συνοδευτικό του.

Το Πάσχα. Το Άγιον Πάσχα. Ούτε θα πεις η εβδομάδα του Πάσχα. Το κανονικό, το επιβεβλημένο είναι η Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν είναι μεγάλη, σε μήκος και σε πλάτος, η εν λόγω εβδομάδα, όμως είναι ξεχωριστή,  γι’αυτό τη λες «Μεγάλη». Το ίδιο π.χ. η Μεγάλη Τρίτη, σε διάρκεια είναι το ίδιο όπως η κάθε άλλη Τρίτητου χρόνου, όπως η κάθε άλλη μέρα. Όταν, όμως, είναι στο πακέτο της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι και η Τρίτη και η Παρασκευή «Μεγάλες». 

Του Τιμίου Σταυρού σήμερα, λοιπόν.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!


Να το πεις και να σε πάρουν για ψεύτη, φαντασιόπληκτο. Σου περιγράφω τη σκηνή, το όλο σκηνικό, εντελώς ξερά, κάποιος άλλος θα το στόλιζε με ποιητικό οίστρο που εμένα τον πεζό, τον γήϊνο δεν με πιάνει.
Κοζάρει ο λιοντάρης αποκομμένο στη σαβάνα το αντιλοπάκι. Ο καλύτερος μεζές για μπρέκφαστ. Το πλησιάζει αργά και πριν αρχίσει την επίθεσή του το σαρκοφάγο στο μωρουδάκι χορτοφάγο, αυτό το βάζει στα πόδια σε μια κούρσα καταδικασμένη.
Το λιοντάρι δεν φορτσάρει! Τρέχει απλά παρακολουθώντας την πιτσιρίκα αντιλόπη που σα ζαλισμένο κοτόπουλο αρχίζει τις ντρίπλες, διότι αν προσπαθήσει να εξαφανιστεί στην ευθεία θα διευκολύνει μια ώρα αρχύτερα τη σύλληψή της από τον εχθρό.

Διαβάστε πως καταπολέμησε τον συσσωρευμένο θυμό του ένας άνδρας στις ΗΠΑ...Αστικός Μύθος;

thimos2
Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που δρα ύπουλα στον οργανισμό αλλά και στην ψυχική μας υγεία. Άλλες φορές ξεσπάει και άλλες συσσωρεύεται. Όταν ξεσπάει τα αποτελέσματα μπορεί να είναι από τραγικά, μέχρι και κωμικά (πιο σπάνια βέβαια).
Διαβάστε τι έκανε ένας άνδρας στις ΗΠΑ, που αποφάσισε να εκφράσει τον θυμό του, όχι με βία, αλλά με έναν έξυπνο τρόπο. Διαβάστε τι γράφει:

«Για όλους εσάς που ενίοτε βιώνετε μια άσχημη μέρα ,και απλά θέλετε να τα χώσετε σε κάποιον, μην το κάνετε σε κάποιον γνωστό σας, αλλά σε κάποιον άγνωστο.
Καθόμουν στο γραφείο μου μια μέρα, όταν ξαφνικά θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να κάνω ένα τηλεφώνημα. Βρήκα το νούμερο του τηλεφώνου και το κάλεσα. Ένας άντρας από την άλλη άκρη της γραμμής απάντησε λέγοντας “Εμπρός?”.

Βloomberg: Στην Ευρώπη δύναται να γεννηθούν ακόμη 11 κράτη!



  • Ποιες χώρες απειλούνται με διάσπαση..

Αλυσιδωτές αναμένονται οι επιπτώσεις, έπειτα από το δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου στη Σκοτία, καθώς σταδιακά τα αυτονομιστικά... και αποσχιστικά κινήματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Βρετανία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία είναι μερικές από τις χώρες της Ε.Ε., όπου παρατηρούνται έντονες φυγόκεντρες τάσεις.

Αναλύοντας τις περιπτώσεις ανά χώρα, το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζει πως «αίφνης, η πιθανότητα γέννησης νέων, μικρών κρατών αυξάνεται σημαντικά!».

Στην Ισπανία, η Καταλονία και η Χώρα των Βάσκων επιθυμούν απόσχιση.

Στην Ιταλία, η Βενετία και το Νότιο Μπολτσάνο ετοιμάζουν τη διάσπαση τους. 

ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ!



Ο διαβήτης είναι μια από τις πιο ανεξέλεγκτες ασθένειες της εποχής μας.

 Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, το 2012, 29,1 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή το 9,3% του πληθυσμού, είχε διαβήτη. [1] 

Στην πραγματικότητα, ο διαβήτης αυξάνεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. 

Μια μελέτη που ολοκληρώθηκε από το ινστιτούτο CDC & Research Triangle  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν οι πρόσφατες τάσεις στα ποσοστά επιπολασμού του διαβήτη συνεχίσουν γραμμικά κατά τα επόμενα 50 χρόνια, οι μελλοντικές αλλαγές στο μέγεθος και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του αριθμού των Αμερικανών με διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη. [2] 

Σύμφωνα με την ισχύουσα γενική προσέγγιση, ο κύριος στόχος στη θεραπεία του διαβήτη είναι να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε αύξηση του σακχάρου του αίματος (γλυκόζη), χωρίς να προκαλεί αφύσικα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.


Ο διαβήτης τύπου 1 αντιμετωπίζεται με ινσουλίνη, άσκηση, και μια διαβητική δίαιτα. 

Ο διαβήτης τύπου 2 αντιμετωπίζεται πρώτα με μείωση του βάρους, μια διαβητική δίαιτα και άσκηση. [3] 

Επί του παρόντος η πίστη είναι ότι «Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που δεν έχει καμία θεραπεία." -  American Diabetes Association.

 Αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσαμε όχι μόνο να προλάβουμε τον διαβήτη πριν συμβεί, αλλά και να τον αντιστρέψουμε μόλις εμφανιστεί; 

Βρείτε την ηρεμία σας σε 4 βήματα

Μεταξύ δουλειάς, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, δημόσιων υπηρεσιών και εκατοντάδων μικροϋποχρεώσεων που σας κυνηγάνε συνεχώς, πιθανόν να αισθάνεστε «πνιγμένοι», με την καθημερινότητα να πέφτει βίαια πάνω σας κάθε πρωί που ανοίγετε το μάτι σας. Αν μέσα σε όλα αυτά ψάχνετε την ηρεμία σας και δεν τη βρίσκετε, τότε εδώ σας δείχνουμε τον τρόπο να γλιτώσετε από το άγχος.
breite-tin-iremia-sas-se-4-bimataΒήμα 1ο: πάρτε την προσοχή σας από την αγχωτική κατάσταση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα