Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Πως να μειώσετε την χοληστερίνη σας

Πως να μειώσετε την χοληστερίνη σας


Η αυξημένη ποσότητα χοληστερίνης στο αίμα, οφείλεται κυρίως στην κακή διατροφή και λιγότερο σε γενετικούς παράγοντες.
Ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής και μια...
ισορροπημένη δίαιτα , μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
Μπορούμε να πετύχουμε μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, εφαρμόζοντας απλούς τρόπους:

Όταν το σεξ ήταν έγκλημα! Πώς έπνιγαν τις επιθυμίες τους στο παρελθόν;


Όταν το σεξ ήταν έγκλημα! Πώς έπνιγαν τις επιθυμίες τους στο παρελθόν;

Κάποτε όταν η Ευρώπη έμπαινε στον μεσαίωνα, η ερωτική επιθυμία, η σεξουαλική ορμή, φυσιολογικές...
δηλαδή λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρούνταν “σταλμένες από τον Σατανά τον ίδιο” και έπρεπε με κάθε τρόπο να εξαφανιστούν.
Οι άνθρωποι  δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν άνθρωποι γιατί ο φόβος του αφορισμού, του στίγματος και της πυράς της Ιεράς εξέτασης καραδοκούσε. Συχνά πυκνά για να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα “παρεκκλίνει του ορθού δρόμου” και δεν θα γίνει βορά στις ερωτικές του ορμές, έφτιαχναν διάφορα εργαλεία που στραγγάλιζαν την σεξουαλική επιθυμία. Και προσοχή μην παρασυρθείτε, αυτό συνεχίστηκε για πολλά πολλά χρόνια μετά τον μεσαίωνα.  Ορισμένα από αυτά τα πραγματικά απάνθρωπα εργαλεία ήταν:

Εκκρεμές


Το εκκρεμές, είναι ένα μυτερό αντικείμενο που κρέμεται από μία αλυσίδα ή ένα σπάγκο. Μπορεί να είναι μεταλλικό, ή από πέτρα μυτερή και μακρόστενη συνήθως.
Το εκκρεμές είναι πιο εύχρηστο και προσιτό στον χρήστη. Αλλά κι αυτό θέλει υπομονή κι επιμονή. Χρειάζεται να διαλέξουμε το εκκρεμές που μας έλκει, που στο χειρισμό του αισθανόμαστε άνετα.
Θα ήταν καλό να το κατασκευάσουμε μόνοι μας. Αυτό μας συνδέει καλύτερα μαζί του. Δεν είναι δύσκολο: ένα βαρίδι ψαρέματος, σε μία πετονιά, θα ήταν η λύση. Όπως και να αποφασίσουμε, το εκκρεμές πρέπει να μπορεί να ισορροπεί σε κάθετη ευθεία, όταν δεν κινείται.
Όταν καταλήξουμε στην επιλογή του εκκρεμούς, τότε, θα πρέπει να το καθαρίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε με τρεχούμενο νερό, εκτός κι αν είναι ξύλινο, οπότε, το κρατάμε στα χέρια μας ήρεμα, συγκεντρωμένοι για αρκετή ώρα και συντονιζόμαστε με αυτό. Όπως κι άλλα εργαλεία μαντικής, καλό θα είναι να το φυλάσσουμε μέσα σε ένα λευκό πανί, και να μην αφήνουμε άλλους να το αγγίζουν.

ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ .......... ! (Βρισκετε κατι 'κοινο' στο τροπο που συμπεριφερεστε στον Εαυτο σας?)


από Αθανασιος Ποζιδης


ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ..........
AKΡΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...............


Aν και είστε πεπεισμένοι για την ορθότητά τους, οι περισσότερες αρνητικές σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα είναι ψευδείς και μη-ρεαλιστικές. Για παράδειγμα : Μετά την διάλυση μιας ερωτικής σχέσης ή ένα διαζύγιο σκέφτεστε, "Εγώ φταίω για όλα. Τελικά δεν γίνεται να με αγαπήσει κανένας. Ποτέ δεν θα κάνω στενή σχέση με άλλον άνθρωπο". Νιώθετε τόσο ταραγμένος που όλα αυτά σας φαίνονται απολύτως αληθινά, και πιστεύετε ότι η ζωή σας έχει τελειώσει. Μετά από κάποιους μήνες αρχίζετε και βγαίνετε με κάποια γυναίκα και αρχίζετε και αισθάνεστε ότι είστε και πάλι κοντά με έναν άνθρωπο. Ξαφνικά αντιλαμβάνεστε ότι τελικά μπορείτε να γίνετε αγαπητός, ότι δεν είσαστε ολοκληρωτικά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Ενεργειακή Προστασία με Φως....

Πως θα Θωρακίσετε  τον Εαυτό σας πριν Βοηθήσετε Κάποιον



Όταν βγείτε έξω στη βροχή, βάζετε το αδιάβροχό σας. 

Λοιπόν, με παρόμοιο τρόπο, είναι απαραίτητο να βάζετε το «ενεργειακό αδιάβροχό» σας κάθε φορά που βοηθάτε κάποιον άνθρωπο. 

Όταν ανοίγετε την καρδιά σας για κάποιον άλλο, είστε ανοικτοί στο να πάρετε κατάλοιπα ενέργειας φόβου που μπορεί να στείλουν προς εσάς. 

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ



Καθημερινά όλοι οι άνθρωποι , πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως θα δούμε παρακάτω, αφήνουμε το μυαλό μας ελεύθερο να πετάει σαν την πεταλούδα από σκέψη σε σκέψη. Από την στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια και θα καλωσορίσουμε το καινούριο πρωινό θα αναλωθούμε σε διάφορες δραστηριότητες επίπονες ή ευχάριστες μέχρι την ώρα που θα ταξιδέψουμε και πάλι στην χώρα των ονείρων, όλο αυτό το διάστημα το μυαλό μας τριγυρίζει αδιάκοπα και ανεξέλεγκτα στο παρελθόν, σε γλυκές ή πικρές θύμισες, αναζητά εικόνες απ’ το μέλλον με χαρά ή με φόβο έχοντας μόνιμα την τάση να δραπετεύει από το παρόν ,απ’ το σήμερα απ’ το τώρα. Ακόμη κι όταν είμαστε χαρούμενοι για κάτι που μας συνέβη την παρούσα στιγμή ο νους θα ξεγλιστρήσει και θα ψάξει να χαθεί μακριά με την πρώτη ευκαιρία για να αναπολήσει παρόμοιες περιπτώσεις. Όταν είμαστε λυπημένοι ή αγχωμένοι τότε είναι βέβαιο ότι θα αφεθούμε να μας περιπλανήσει σε άλλα μονοπάτια λιγότερο ευχάριστα ή να μας παρασύρει μέσα στον φόβο για ένα αβέβαιο ή δυσάρεστο μέλλον.

ΑΡΘΡΟ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ: ΥΓΕΙΑ – ΑΡΡΩΣΤΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

NIKOLAOS A. MARGIORIS A MODERN GREEK SPIRITUAL FORM
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

ΑΦΑΡΜΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ 
ΥΓΕΙΑ – ΑΡΡΩΣΤΙΑ - ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΑΡΘΡΟ – ΕΡΓΑΣΙΑ: Ηλία Λ. Κατσιάμπα (*)
Μαθητή του Ν. Μαργιωρή (**)


Οι όροι που χαρακτηρίζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις στην θεραπεία του ανθρώπου είναι κυρίως τρεις: Η Εναλλακτική Ιατρική, η Εναλλακτική - Αφάρμακη Θεραπευτική και η Εσωτερική Θεραπευτική ή Χειροπλαστική Ασκληπιακή Θεραπευτική.

Εάν μάλιστα επιχειρούσαμε μια πρόχειρη (πρώτη) ταξινόμηση θα λέγαμε ότι σ’ ένα ποσοστό υπάρχει μία αλληλοδιείσδυση των θεραπειών που κατατάσσονται στους παραπάνω γενικούς τίτλους.

Αλλά ας δούμε τι περίπου θεραπευτικά συστήματα περιλαμβάνουν οι παραπάνω όροι:

Οι κυριότεροι λοιπόν τρόποι 
μη συμβατικής ή αλλιώς εναλλακτικής ιατρικής είναι

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ




Όλες οι σκέψεις μου ειναι θετικές , και ενδυναμώνουν τις πεποιθήσεις   
μου .

Όλες οι σκέψεις μου είναι θετικές και δυναμικές .

Όλες οι σκέψεις μου είναι θετικές και εποικοδομητικές .

Όλες οι σκέψεις μου είναι θετικές , υγιής και άφθονες .

Επειδή είμαι ένα θετικό πρόσωπο, εγώ προσελκύω θετικούς ανθρώπους στη ζωή μου

Επειδή επικεντρώνομαι στα θετικά, ξέρω οτι η ζωή μου

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΜΕΣΑ...

                               

ΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ Ή ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΙΑΣ ΑΚΥΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΠΟΝΟ...

Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...

Αυτή είναι η αληθινή νοσταλγία, η μοναδική



«Θα μ’ άρεσε να ‘χα ταξιδέψει σε όλα τα καράβια που φόρτωσα, σε όλα τα καράβια μ’ όλους εκείνους τους επιβάτες που βοήθησα να αποβιβαστούν, κουβαλώντας βαλίτσες γεμάτες πολύχρωμες ετικέτες ξενοδοχείων, τελωνείων, σιδηροδρομικών γραμμών…

…Εγώ δεν είμαι από δω. Δεν είμαι απ’ αυτή τη γη όπου γεννήθηκα… κανένας δεν είναι από πουθενά. Μερικοί προσπαθούν να συντηρήσουν τις αυταπάτες και δημιουργούν νοσταλγίες, ιδιοκτησίες, ύμνους και σημαίες. Ανήκουμε όλοι στους τόπους που δεν γνωρίσαμε. Αν υπάρχει νοσταλγία είναι για τα πράγματα που ποτέ δεν είδαμε …Αυτή είναι η αληθινή νοσταλγία, η μοναδική.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Όταν ήμουν μικρός, πολλές φορές άκουγα τους μεγάλους γύρω μου να λένε: «Το ύψιστον αγαθόν εί­ναι η ελευθερία». Η φράση αυτή με προβλημάτιζε όποτε την άκουγα, ώσπου κάποια στιγμή κατάλαβα ότι σήμαινε πως «το καλύτερο πράγμα στον κόσμο είναι να είσαι ελεύθερος».

Ομήρου...αγγλικά!!


«Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά, ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού. Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη ». 

Η Υφή του Χρόνου


Μια πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη για την Υφή του Χρόνου

H επιστήμη, σε ιστορική καμπή, ξανα-ανακαλύπτει τις γνώσεις των αρχαίων Eλλήνων για την υφή του Xρόνου και τη σωστή κατανόηση του Σύμπαντος και της Zωής, λύνοντας συγχρόνως τα πολλαπλά παράδοξά της,
με αποφασιστικές ωφέλειες για την ανθρώπινη ισορροπία.

Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ


Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ.. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.
Ο δίσκος ανακαλύφθηκε στις 3 Ιουνίου 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ και φυλάσσεται σήμερα στοΑρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Ο δίσκος της Φαιστού ανακαλύφθηκε στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, κοντά στην Αγία Τριάδα, στη νότια Κρήτη. Ο Ιταλός αρχαιολόγος Luigi Pernier ανάκτησε αυτό τον εντυπωσιακά άθικτο "δίσκο", περίπου 15 εκατ. στη διάμετρο και ομοιόμορφα μόλις πάνω από 1 εκατ. στο πάχος, στις 3 Ιουλίου 1908.

O Μυστικός Κώδικας του Πλάτωνα....

O Μυστικός Κώδικας του Πλάτωνα....

Ένας ιστορικός της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ο Dr Jay Kennedy έχει σπάσει τον «Πλατωνικό Κώδικα» – τα από καιρό αμφισβητούμενα μυστικά μηνύματα κρυμμένα στα γραπτά του μεγάλου φιλοσόφου. Ο Πλάτων και το έργο του ίδρυσαν τον δυτικό πολιτισμό και τις επιστήμες.

Τα ευρήματα ο Dr Jay Kennedy θα αλλάξουν ριζικά την ιστορία των απαρχών της δυτικής σκέψης.

Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ-ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ-ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ (μέρος τρίτο)


 ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το ότι ο Όμηρος είναι τέλειος γνώστης της Τριαδικότητας τούτο μας δείχνει ότι είναι και πολύ αρχαιότερος από τον Πυθαγόρα. Οι αριθμοί 3, 4, 5 είναι ιεροί αριθμοί και λαμβάνονται ως Τριάδα. Το άθροισμα των τετραγώνων των δύο πρώτων αριθμών μας δίνει το τετράγωνο του τρίτου αριθμού. Το άθροισμα των αριθμών υψωμένων εις τον κύβο μας δίνει τον αριθμό 216, όπου αναπαριστά το ψυχογονικό κύβο με πλευρά τον αριθμό 6.

Σκόπιμες Αναπνοές

                                             
Υπάρχουν πολλές ασκήσεις αναπνοών, η κάθε μια και για άλλο σκοπό. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε να αναπνέουμε σωστά για να διαλογιστούμε, αλλά τα οφέλη των σκόπιμων αναπνοών δεν σταματούν εκεί. Οι σκόπιμες αναπνοές συνιστούνται και από ψυχολόγους, σαν βοήθημα θεραπείας ενάντια στο άγχος, τις φοβίες, την κατάθλιψη, την νευρικότητα, τους πονοκεφάλους, την κούραση κ.α. Συνιστούνται επίσης από καρδιολόγους για ενδυνάμωση του κυκλοφοριακού και του καρδιακού μυ, από αθλητικούς προπονητές για ενδυνάμωση των πνευμόνων και γενικά οι χρησιμότητές τους είναι αναρίθμητες.

Καφεμαντεία

                             
Όταν ακούμε «καφεμαντεία» (ή αλλιώς «το φλιτζάνι»), όλοι λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας την εξής εικόνα: τις γιαγιάδες και τις «κουτσομπόλες» του χωριού μαζεμένες σε ένα σπίτι, γύρω από ένα φλιτζάνι του καφέ και να προσπαθούν μέσα από εκεί να «διαβάσουν» τα μελλούμενά τους.
Όσο και αν φαίνεται αστείο κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα η καφεμαντεία είναι τέχνη. Είναι και αυτό ένα είδος μαντείας όπως τα χαρτιά ή τ' αστέρια και δεν είναι κάτι το δύσκολο! Σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν να διαβάζουν το φλιτζάνι του καφέ και να μαθαίνουν έτσι το μέλλον τους γρήγορα και…ανέξοδα. Το φλιτζάνι μας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψουμε μελλοντικές καταστάσεις και να έχουμε το χρόνο να τις αποτρέψουμε άμα θέλουμε.
Η μοναδική ικανότητα που χρειάζεται να έχει κανείς για να διαβάσει τον καφέ είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και φαντασία. 

Η Τρίαινα



«Η Αθηνά παραβγήκε κάποτε με τον Ποσειδώνα για το ποιος θα γίνει προστάτης της πόλης του Κέκροπα, την σημερινή Αθήνα. Καθώς δε συμφωνούσαν, ο Κέκροπας ζήτησε από τους δύο θεούς να χαρίσουν δώρα στην πόλη και όποιος έδινε το καλύτερο να ήταν ο νικητής, ενώπιον των υπόλοιπων θεών. Χτύπησε τότε ο Ποσειδώνας την τρίαινά του σε ένα βράχο της Ακρόπολης και αμέσως πετάχτηκε αλμυρό νερό κι ένα πολεμικό άλογο.».

Human Design System: Εισαγωγή στην Νέα Rave Χρονιά 2013



hdsun
Εισαγωγή στο "Human Design System".
Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού (Human Design System) είναι ένα μηχανικό Σύστημα. Ένα Σύστημα Σύνθεσης. Αυτό σημαίνει ότι παρά την μυστικιστική του προέλευση και τις ρίζες του που βασίζονται στηνΑποκάλυψη του Σχεδίου, λειτουργεί πάνω σε συγκεκριμένες αρχές και έχει μια συγκεκριμένη δομή. 
Είναι εδώ για να ενώσει το μυστικιστικό με την επιστήμη. Ενώνει το παλιό με το νέο γιατί τα εμπεριέχει και τα δυο. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια σύνθεση των Αρχαίων Συστημάτων - σύστημα των Τσάκρα, Αστρολογία, Ι τσινγκ,Καμπαλά - με τις σύγχρονες Επιστήμες της Βιολογίας, Γενετικής και Φυσικής. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα