Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ο Ιερώνυμος Μπος και οι Επικυρίαρχοι

Jheronimus_Bosch_or_follower_-_christ_carrying_the_cross

 Αν όλα είναι Τέχνη, τίποτα πλέον δεν είναι Τέχνη!
Στον χώρο της σύγχρονης Τέχνης οι κρίσεις, ειδικά οι αρνητικές, δεν γίνονται δεκτές.
Είναι σαν το πολιτικώς ορθό, που έχει φιμώσει κάθε διάλογο.
Φ. ντε  Μοντεμπέλλο
Ο Ιερώνυμος Μπος και η τέχνη της θανάσιμης αγωνίας των επικυρίαρχων: Ο Ιερώνυμος Μπος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και γνήσιους ζωγράφους όλων των εποχών. Τα έργα του, παρά το ότι έχουν δημιουργηθεί πεντακόσια χρόνια πριν, φαίνονται σύγχρονα και μοιάζουν σουρεαλιστικά. Είναι η τέχνη ενός κόσμου που βρίσκεται σε αναταραχή, σπαρασσόμενος από αντιφατικές τάσεις – ένας κόσμος όπου το φως της λογικής έχει σβήσει και τα ζωώδη ένστικτα κυριαρχούν, ένας κόσμος τρομοκρατίας και βίας, ένας ζωντανός εφιάλτης. Κοντολογίς, ένας κόσμος όπως ο σύγχρονος.
Ελάχιστα πράγματα μας είναι γνωστά από την ζωή του ανθρώπου που έμεινε γνωστός με το όνομα Ιερώνυμος Μπος. Ακόμη και το όνομα δεν είναι δικό του, αλλά είναι το ψευδώνυμο με το οποίο υπέγραφε τα έργα του. Το πραγματικό του όνομα ήταν Jeroen Anthoniszoon van Aken και είχε γεννηθεί γύρω στο 1450 στην εμπορική Φλαμανδική πόλη Χερτόχενμπος, κοντά στα γερμανικά σύνορα. Ήταν μια ευημερούσα πόλη με 25.000 περίπου κατοίκους. Η υφαντουργία ήταν η σπουδαιότερη βιομηχανική δραστηριότητα της πόλης. Όμως, υπήρχε αρκετά αναπτυγμένη βιοτεχνία μουσικών οργάνων, κατασκευής καμπανών, μαχαιριών, κ.λπ. Το 90% του πληθυσμού ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης.

Χάρε Είσαι Δειλός!!! Για Την Ηρώ...

iro_kondrarou

Ρε Χάρε έγινες δειλός κι εσύ. Σε θυμάμαι να παίρνεις τις ψυχές διεκδικώντας τες και όχι κλέβοντας τες. Σε θυμάμαι να προκαλείς σε μάχη, να προειδοποιείς, να μην κρύβεσαι, να δίνεις και να δέχεσαι τρομερά κτυπήματα στα μαρμαρένια αλώνια. Και στο τέλος να φεύγεις νικητής και τροπαιοφόρος για τον κάτω κόσμο. Μα περισσότερο απ'όλα ικανοποιημένος ότι έδωσες την ευκαιρία στον άνθρωπο να πολεμήσει για την Ζωή του.

Μου είπαν πως σήμερα το βράδυ θα πεθάνω

Μου είπαν πως σήμερα το βράδυ θα πεθάνω. Και κάθισα και σκέφτηκα:
Στη μια μέρα που μου μένει, δεν έχω χρόνο για να μισώ, αλλά μόνο για να αγαπάω.
Δεν πρέπει να χάσω ούτε λεπτό σκέψης για αυτά που ήδη έχουν γίνει, αλλά ούτε και γι αυτά που ίσως να γίνουν.
Θα γελάσω με το καθετί γύρω μου, γιατί θα είναι το τελευταίο μου γέλιο και είναι επιλογή μου.
Θα δράσω τώρα, τόσο ώστε να κλάψει το κορμί μου για έλεος, γιατί αυτή είναι η πιο πολύτιμη μέρα μου και δεν θα τη σπαταλήσω, αντίθετα θα την κάνω την πιο πλούσια.
Θα μιλήσω σε όλους όσους έλεγα ότι θα τους πάρω αύριο, γιατί το αύριο δεν θα υπάρξει.
Θα χρησιμοποιήσω τώρα όλα τα καλά πράγματα που έχω φυλαγμένα στα ντουλάπια για τις πιο επίσημες στιγμές.
Θα γευτώ τη μυρωδιά του λουλουδιού τώρα, γιατί αύριο δεν θα υπάρχει ούτε αυτό ούτε εγώ.
Σήμερα θα εκτελέσω τις εκκρεμότητες μου.
Θα τραγουδήσω στο δρόμο, θα γελάσω με τους περαστικούς, θα χαρίσω μια αγκαλιά σε αυτόν που κλαίει, θα κεράσω τον ελεήμονα, θα πειράξω το σοβαροφανή, θα υποκλιθώ στην ομορφιά και θα χορέψω στη βροχή, γιατί ποιος νοιάζεται τι θα πουν!
Και αν αύριο το πρωί ξυπνήσω, θα πέσω στα γόνατα και θα ευχαριστήσω για αυτό το υπέροχο δώρο ζωής!

Μου είπαν πως σήμερα το βράδυ θα πεθάνω. Και κάθισα και σκέφτηκα:
Στη μια μέρα που μου μένει, δεν έχω χρόνο για να μισώ, αλλά μόνο για να αγαπάω.
Δεν πρέπει να χάσω ούτε λεπτό σκέψης για αυτά που ήδη έχουν γίνει, αλλά ούτε και γι αυτά που ίσως να γίνουν.
Θα γελάσω με το καθετί γύρω μου, γιατί θα είναι το τελευταίο μου γέλιο και είναι επιλογή μου.
Θα δράσω τώρα, τόσο ώστε να κλάψει το κορμί μου για έλεος, γιατί αυτή είναι η πιο πολύτιμη μέρα μου και δεν θα τη σπαταλήσω, αντίθετα θα την κάνω την πιο πλούσια.

Θέλω να είμαι σίγουρη πως έμαθες...



  • Να χαίρεσαι τον έρωτα
  • Να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου
  • Να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου
  • Να ενθουσιάζεσαι με τη ζωή
  • Να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι
  • Να επιτρέπεις να σε παρηγορούν όταν πονάς
  • Να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις
  • Να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου
  • Να είσαι φίλη του εαυτού σου
  • Να μη φοβάσαι μήπως γελοιοποιηθείς
  • Να ξέρεις πως αξίζεις να σ’ αγαπάνε

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ



Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε την παπαριά του κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ότι στηρίζω τις προσπάθειες της Ελλάδος, των Ελλήνων.

Περίεργο. Το γνωρίζουν οι Έλληνες ότι κάνουν προσπάθειες; Δεν νομίζω. Ούτε οι Έλληνεςθαρρούν πως η κυβέρνηση τους κάνει προσπάθειες. Η μόνη προσπάθεια που καταγράφεται είναι να κοντράρουν τον Τσίπρα και να βάλουν φυλακή τη Χρυσή Αυγή. Παρακάτω.

Ο Σαμαράς είπε το δικό του απίθανο. Ότι η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας στην περιοχή. 

Οι συνήθειες μιας γυναίκας με αυτοπεποίθηση


Τι κάνει μια γυναίκα πραγματικά να ξεχωρίζει; Η εμπιστοσύνη και η σιγουριά που δείχνει στον εαυτό της, μας λένε οι περισσότερες έρευνες. Αν πιστεύετε ότι τα στοιχεία αυτά σας λείπουν, μην ανησυχείτε γιατί το μονοπάτι προς την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά είναι ανοιχτό για όλους.

ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ πολλές φορές. Είναι στη δουλειά και εντυπωσιάζει με την απόδοσή της. Eίναι στο μπαρ και γοητεύει οποιονδήποτε την πλησιάσει. Είναι στο γυμναστήριο και η εμφάνισή της δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Πώς καταφέρνει και είναι πάντα τόσο συγκροτημένη και σίγουρη για τον εαυτό της; Aπό που πηγάζει όλη αυτή η αυτοεκτίμηση;

Περί πολέμου...


Σε κάθε πόλεμο πρώτοι την πληρώνουν τα τσιράκια, οι λακέδες και οι προδότες, μετά οι φαντάροι και τελευταίες οι ηγεσίες. 

Σπανίως συνέβη το αντίθετο. 

Οι δε πρώτες 3 κατηγορίες που ανέφερα είναι συνήθως και χαμηλής ευφυΐας λόγω των παθών τους που τους εξαναγκάζουν να προβούν σε τέτοιες πράξεις. 

Λουόμενοι στην Ισπανία ανακάλυψαν τεράστιο καλαμάρι

Λουόμενοι στην ισπανική κοινότητα της Cantabria εξεπλάγησαν την Τρίτη, όταν σκόνταψαν πάνω στο σχεδόν ανέπαφο πτώμα ενός γιγάντιου καλαμαριού που είχε ξεβράσει η θάλασσα .

 Κάτοικος των βυθών , το μυθικό και μυστηριώδη  Dux Architeuthis,  με μήκος 30 μέτρα και βάρος περίπου 400 κιλά.
 Παραδόθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Καντάμπρια, όπου καθαρίστηκε  και καταψύχθηκε, ενώ αναμένεται  η σχετική απόφαση μεταξύ των επιστημόνων του μουσείου και της κυβέρνησης ως προς το τι θα γίνει με το κολοσσιαίο κεφαλόποδο.

10 τροφές που λευκαίνουν και φωτίζουν φυσικά το χαμόγελό σας

Όπως λέει και η γνωστή παροιμία, «είστε ό,τι τρώτε». Όταν όμως πρόκειται για την υγεία των δοντιών σας, «είστε ό,τι μασάτε». Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν και να φωτίζουν με φυσικό τρόπο τα δόντια σας καθώς και να προστατεύουν τα ούλα σας από επιβλαβή βακτήρια.

Τα δόντια και τα ούλα σας είναι ο καθρέπτης που αντανακλά το τι συμβαίνει στο υπόλοιπο σώμα σας. Συνεπώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, οτιδήποτε καταναλώνετε επηρεάζει την υγιή εμφάνιση του χαμόγελού σας. Κάποιες τροφές και ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής σας όπως το να πίνετε καφέ και τσάι ή να καπνίζετε μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό ή κιτρίνισμα στα δόντια σας.
Έτσι λοιπόν, οι περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται να έχουν ένα υγιές και φωτεινό χαμόγελο. Σύμφωνα με μια έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής, σχεδόν όλοι οι ενήλικες που ερωτήθηκαν (99,7%) πιστεύουν πως ένα υγιές χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνική τους ζωή και σχεδόν τα τρία τέταρτα ( 74%) των ενηλίκων θεωρούν πως ένα μη ελκυστικό χαμόγελο μπορεί να βλάψει την επιτυχία της καριέρας τους.

Πώς να διαγραφείς από... το internet!

Πώς να διαγραφείς από... το internet!

Πολλοί είναι αυτοί που τον τελευταίο καιρό έχουν απαυδήσει με τα όσα ακούγονται περί NSA, Google, Facebook και γενικά την έλλειψη ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο και έχουν πάρει απόφαση να διαγράφουν από ορισμένες υπηρεσίες.


Τώρα μια νέα ιστοσελίδα με την ονομασία JustDelete.Me έρχεται να κάνει τη διαγραφή σου από το internet πιο εύκολη από ποτέ παρέχοντάς σου άμεσα link προς τις σελίδες διαγραφής της κάθε υπηρεσίας.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Έπεσε το μάτι μου σ’ένα ρεπορτάζ για τους Έλληνες ζεν-πρεμιέ. Όχι, ρε. Μπάρκουλης,ΑλεξανδράκηςΠαπαμιχαήλ, Φαίδων Γεωργίτσης, να αναφέρω κάποια ονόματα που τσιμπολόγησα. 

Το ελληνικό θέατρο, πολύ περισσότερο το ελληνικό σινεμά έπασχε από ζεν-πρεμιέ. Κι έχει τη μεγάλη, την αποκαλυπτική του σημασία αυτό. Ο Έλληνας στη σκηνή και στην οθόνη έδωσε τον κωμικό, όχι το «παλληκάρι», τον «εραστή», το λεβεντόπαιδο, τη σκληρή αλλά και αγαπητικιά φάτσα.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα


Σύμφωνα με έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι Έλληνες φοβούνται πάρα πολύ -για την ακρίβεια τα έχουν κάνει πάνω τους- αλλά αυτό είναι περίεργο γιατί οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζουν πως είμαστε ένα έθνος ηρώων, είμαστε οι καλύτεροι και δεν μασάμε τον κώλο μας.

Το 91,7% των ερωτηθέντων εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης -αργήσατε να το πάρετε χαμπάρι παιδιά γιατί σας έφαγε ο φόβος μη χάσετε τα ευρώ που χάσατε-, οπότε καταλαβαίνουμε πως το υπόλοιπο 8,3% έχει λερωμένη την φωλιά του, και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, επειδή δεν τους έχει μπουζουριάσει ακόμα.

23andMe Η εταιρεία που «φτιάχνει» μωρά

23andMe (5)



Η εταιρεία που «φτιάχνει» μωρά με την ονομασία «Family Traits Inheritor Calculator». Η 23andMe έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει στην πράξη αυτή την πατέντα της – Αναφέρει δε πως η μέθοδος προβλέπει γνωρίσματα όπως το ύψος, το βάρος, το χρώμα των ματιών, ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς του
Αντιδράσεις στο πεδίο της βιοηθικής ξεσήκωσε η αμερικανική εταιρία γενετικής και βιοτεχνολογίας 23andMe, που κατοχύρωσε για πρώτη φορά μια πατέντα για δική της τεχνική DNA, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν από μια βάση δεδομένων τους «κατάλληλους» δωρητές ωαρίων και σπερματοζωαρίων, έτσι ώστε το μελλοντικό μωρό τους να αποκτήσει συγκεκριμένα επιθυμητά χαρακτηριστικά.

Οι 3 αποσιωπημένες μέθοδοι πρόγνωσης σεισμών



Ο κύριος ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, σε συνέντευξή του επισημαίνει ότι: ¨Στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, υπάρχουν αρκετές πετυχημένες προγνώσεις όλων των κατηγοριών που σας ανέφερα” (άμεσης, βραχείας, μέσης και μακράς διάρκειας). ΕΔΩ

Οι αλαζόνες μοιρολάτρες εμποδίζουν ΚΑΘΕ ΠΡΟΝΟΙΑ, για να μην παραδεχτούν ότι είναι και αυτοί υποψήφιοι άστεγοι σε περίπτωση όχι μόνο μεγάλων σεισμών στην περιοχή τους, αλλά και από έκρηξη σε ραδιενεργοκτόνο σταθμό σε άλλη χώρα, όπως συνέβη μετά τις εκρήξεις στη Φουκουσίμα το 2011, που ήδη έχουν ξεκινήσει να αποδεκατίζουν την Ιαπωνία...

Μυκήνες και ο Περσέας


Η παράδοση αναφέρει ότι τις Μυκήνες ίδρυσε ο Περσέας, εγγονός του βασιλέα του Άργους Ακρισίου. 

Ο Ακρίσιος χώρισε τη χώρα του σε διάφορα βασίλεια και έδωσε το Ηραίο στον αδελφό του Προίτο, τη Μιδέα και την Τίρυνθα και ο Περσέας, που ήταν γιος του Δία και της Δανάης, έφυγε για τη χώρα της Λυκίας. 

Επιστρέφοντας από εκει, σκότωσε, χωρίς να θέλει, τον παππού του και έδωσε στο Μεγαπένθη το βασίλειό του, το Άργος, ενώ πήρε από εκείνον το βασίλειο της Τίρυνθας.

ΤΟ ΜΙΜΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΖΩΗΣ


ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΜΙΔΙΟΥ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΖΩΗ

Τα μεγάλα ξενοδοχεία και γενικά τα ακριβά μαγαζιά και τόποι παραμονής δημιουργούν με τον καιρό ένα μύθο ο οποίος μύθος επιβάλει στον νεόπλουτο ή σε αυτόν που προσπαθεί να βρει τρόπο να μπορέσει να πάει εκεί την ανάγκη να ζήσει αυτή την ζωή. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι «riches», από το ξενοδοχείο Rich στο Παρίσι το οποίο είναι εδώ και 200 χρόνια το προπύργιο των νεόπλουτων. 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΙΚΟΥ.

Οι επιθέσεις πανικού εξελίσσονται σχεδόν με βεβαιότητα σε μια εθνική αρρώστια. Πάνω από 20% των περιστατικών, των εφημερευόντων νοσοκομείων έχουν στην βάση τους ένα επεισόδιο πανικού, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές.

Συνήθως «λεοντή» είναι ο φόβος καρδιακού εμφράγματος, εγκεφαλικού, στομαχικών διαταραχών, αυξημένη ανησυχία με εφίδρωση, αδικαιολόγητη ανησυχία με σύγχυση και κυρίως ακραίος τρόμος απέναντι στο καθετί.

Βέβαια η κλινική αυτή εικόνα στην βάση της έχει, κάποια κατάθλιψη ή οργανική διαταραχή, κυρίως εγκεφαλική δυσλειτουργία, που εκδηλώνεται με σωματικές διαταραχές.

Αντωνάκη μου...


Γράφει ο αρίσταρχος 

Ρε Αντώνη είσαι σίγουρος; Δε λέω, καλό το πρωθυπουργιλίκι αλλά είσαι σίγουρος πως το καράβι το πας εκεί που σου δείχνει η πυξίδα; Πήρες υπ’ όψιν σου την παράλληλη μετατόπιση εξ αιτίας των παρανεοδημοκρατών ρευμάτων ή φύγαμε μερικές χιλιάδες μίλια και συ κοιτάς τον μπούσουλα που παίζει καρτίνι με καρτίνι. Ο αντιπλοίαρχος τι λέει; βλέπει καθόλου με το πράσινο κιάλι ή το ρίξαμε στο περίπου. Ξέρεις, ο αξιωματικός βάρδιας του Τιτανικού δεν είχε κιάλι και τον έφαγε το παγόβουνο.

Η εξωγήινη απειλή είναι εδώ!

n
Νομίζω πως ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσω έξω από τα δόντια για μια αλήθεια στην οποία - γιατί άραγε - κανείς δεν τολμά να αναφερθεί. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν την προσπάθειά μου εξαιρετικά ριψοκίνδυνη αλλά, αφού τους ευχαριστήσω που νοιάζονται, θα τους πω πως το μόνο που πραγματικά φοβάμαι είναι ο ύπνος με ανοιχτές τις ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας, οι οποίες – ως γνωστόν – όταν μένουν ανοιχτές, ξεβιδώνονται από τους μεντεσέδες, ξεγλιστρούν από την κάσα και έρχονται και σε πλακώνουν την ώρα που κοιμάσαι.

Απαγορεύεται η καλλιέργεια στην χώρα μας απο το 2014!

Φωτογραφία για Απαγορεύεται η καλλιέργεια στην χώρα μας απο το 2014!


Ἀπὸ 157,5 φορὲς περισσότερο ἔως καὶ 787,5 φορὲς  περισσότερο, θὰ φορολογεῖται, ἀπὸ ἀρχὲς τοῦ 2014, ἡ ἀγροτικὴ περιουσία ἤ οἱ ἐκτάσεις Γῆς.

Οὐσιαστικῶς ἐὰν κάποιος κατέχῃ δασικὰ ἐδάφη, ἡ φορολογία του θὰ κυμαίνεται περὶ τὸ 0,3 ἀνὰ στρέμμα. Ἐὰν ὅμως τὸ χωραφάκι ἤ τὸ οἰκόπεδο εἶναι μὴ δασικὸ ὁ φόρος θὰ ἀνεβαίνῃ ἀπὸ τὰ 47,25 εὐρὼ ἀνὰ στρέμμα ἔως καὶ τὰ 236,25 εὐρὼ ἀνὰ στρέμμα.

Τί σημαίνει αὐτό;

Ἀπαγόρευσις καλλιεργειῶν.

Μαντρωμένους μᾶς θέλουν, μέσα στὶς πόλεις, ἀπολύτως ἐξαρτημένους ἀπὸ τὴν τροφὴ ποὺ θὰ μᾶς ἀκριβοπωλοῦν καὶ ποὺ θὰ μᾶς δολοφονῇ ταχύτερα.

Καί μόνον αὐτά;

ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ


Η συνειδητότητα δεν μπορεί να είναι εναντίον του σώματος.
 
 Η συνειδητότητα σου εδρεύει μέσα στο σώμα. 
Αυτά τα δύο δεν μπορούν να ιδωθούν ως διαχωρισμένα μεταξύ
 τους. Σε κάθε περίπτωση, το ένα υποστηρίζει το άλλο.
 Όταν μιλάω, το χέρι μου κάνει μια κίνηση. 
Υπάρχει μια βαθιά συγχρονικότητα ανάμεσα σ’ εμένα και το
 χέρι μου.
 
Περπατάς, τρως, πίνεις κι όλα αυτά δείχνουν ότι είσαι σώμα
 και συνειδητότητα μαζί – ένα οργανικό σύνολο. Δεν μπορείς να
 βασανίζεις το σώμα και να ανυψώσεις τη συνειδητότητά σου. 
Το σώμα πρέπει να αγαπιέται. Πρέπει να είστε φίλοι. 
Είναι το σπίτι σου, πρέπει να το καθαρίζεις από όλα τα 
σκουπίδια και πρέπει να θυμάσαι ότι βρίσκεται συνεχώς στην
 υπηρεσία σου, μέρα – νύχτα. 

ΜΗ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ

Ο νους είναι ένα όμορφο εργαλείο 

Από τότε που είμαι  μια σαννυάσιν, πίστευα ότι θα χρειαζόμουν  να χρησιμοποιώ  λιγότερο το νου μου, αν ήμουν για να είναι σε επαφή με την καρδιά μου. Όμως εγώ σας άκουσα να λέτε τις προάλλες ότι θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε  το μυαλό μας, να κρατήσουμε ζωντανή τη νοημοσύνη μας και να τη βοηθήσουμε  να γίνει όλο και πιο κοφτερή. Μπορείτε
   σαςπαρακαλώ να διευκρινίσετε αυτό το θέμα ;

Η ζωή δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Είναι πολύ περίπλοκη. Είναι αλήθεια ότι αν θέλετε να είστε σε επαφή μαζί μου, θα πρέπει να είστε  όλο και περισσότερο στην καρδιά και όχι στο νου, επειδή ο νους δεν έχει ποιότητες για την εσωτερική ανάπτυξη. Έχει τεράστιες δυνατότητες την για εξωτερική έρευνα, για την αντικειμενική, επιστημονική εργασία. Αλλά για την θρησκευτική ανάπτυξη, είναι απολύτως ανίκανος. Έτσι, αν με ακούτε διαμέσου  του νου, τότε αυτό που λέω για να σας έχει χαθεί στην έρημο. Ποτέ δεν θα φτάσει στην καρδιά σας. Γι 'αυτό έχω πάντα επιμείνει : βάλτε το νου στην άκρη και να είστε  μαζί μου με την καρδιά σας, με την αγάπη σας, με την εμπιστοσύνη σας.

Ο εαυτός αγκαλιάζει τα πάντα

Lord Ganesha with the mouse sitting on his feet
Όταν φιλοσοφικά λέμε "Εαυτός" εννοούμε τον εσώτερο εαυτό - καθ' όσον ο εαυτός είναι διττός (εκ της φύσεως του και ο επίκτητος εαυτός (εκείνος που σωρεύει τις εμπειρίες δημιουργώντας την ιδιοσυγκρασία, χαρακτήρα, αρέσκειες απαρέσκειες κλπ.). Η φύση του πρωταρχικού (εκ της φύσεως του) είναι sat - chit- ananda - δηλ. μακαριότητα, σοφία, ευτυχία. Οι σωρεύσεις που δημιουργούν τον επίκτητο προέρχονται από το ονομαζόμενο sanskara που δημιουργείται από την ιδιοσυγκρασία -(πολλαπλή - σωρευμένη δράση μέσω όλων των ενσωματώσεων). Αυτό δεν αλλάζει επίσης.
Σκοπός είναι να αποκαλυφθεί η εσώτερη φύση του εαυτού. Ο οποίος: 

Η ισχύς του Απολύτου


Δεν πρέπει κανείς να θεωρεί πως η ισχύς του Απολύτου είναι ατελής παρατηρώντας όλες τις υφιστάμενες "αδικίες". 
Τουναντίον πρέπει να εξερευνήσει αυτή τη λογική που τις κάνει να θεωρούνται σαν τέτοιες. 

Παίρνοντας ως δεδομένη τη δύναμη του Απολύτου, θεωρώντας πως υπάρχει μέσα σε όλους και όλα, το να κρίνουμε αρνητικά κάθε του -στα μάτια μας- έκφανση, σαν δυσμενή, ατελή, μειονεκτική, προβληματική ή ό,τι άλλο- δεν έχουμε καταλάβει πως στην ατέλεια έγκειται η απεριόριστη Τελειότητά του. 
Η δύναμή του Τέλειου ενυπάρχει μεγαλουργώντας μέσα στην αδυναμία. Μεγαλύτερη όμως αδυναμία η δική μας - να καταλάβουμε αυτή τη δύναμη. Που αρέσκεται να τα δοκιμάζει όλα και να παίζει με όλα. (Αξελός)Τι είναι μια αρνητικότητα παρά η ως το έσχατο έπακρο τήρηση του νόμου των Αιτίων και των Αποτελεσμάτων. Εκεί και παρεμβαίνει ενυπάρχοντας με όλο του το Μεγαλείο μέσα σ' αυτή τη -κατά τον κόσμο τον Φαινομενικό δυσμένεια.

"Σε αναζήτηση του θαυμαστού"

Μια σημαντική στιγμή στην εργασία κάποιου είναι όταν αρχίζει να διακρίνει την προσωπικότητα του (επίκτητη) από την ουσία του (εξ υπ' αρχής). 
Το αληθινό Εγώ, η ατομικότητα, μπορεί να βελτιωθεί μόνο από την ουσία του. 
Μπορεί κανείς να πει πως η ατομικότητα είναι η ουσία επαυξημένη, ωριμασμένη.
Αλλά για να μπορέσει η ουσία να μεγαλώσει πρώτα απ' όλα είναι απαραίτητο να αδυνατίσει η συνεχής πίεση της προσωπικότητας (επίκτητη) επάνω στην ουσία (εξ υπ' αρχής).

Ορισμένες διδασκαλίες συγκρίνουν τον άνθρωπο μ' ένα σπίτι με τέσσερα δωμάτια. Ο άνθρωπος ζει στο μικρότερο και φτωχότερο των άλλων ώσπου να μάθει για την ύπαρξη των άλλων τριών που είναι γεμάτα θησαυρούς. Μόλις το μάθει, αρχίζει να ψάχνει για τα κλειδιά αυτών των δωματίων και ειδικά του τέταρτου και πιο σημαντικού. Μόλις το βρει, αληθινά τότε γίνεται ο κύριος του σπιτιού, τότε μόνο το σπίτι πράγματι του ανήκει καθ' ολοκληρίαν και δια παντός.

Θεραπεύστε τον εαυτό σας

8erapia
Θεραπεύστε τον εαυτό σας υιοθετώντας μια νέα στάση απέναντι στη ζωή που θα σας χαρίσει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής, ακόμη και αν είστε σε προχωρημένη ηλικία. Για να επιτευχθεί η αυτοίαση θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για τον εαυτό σας, να έχετε επίγνωση των αντιδράσεων σας μέσα σε προβληματικές περιστάσεις, να γνωρίσετε και να αναθεωρήσετε τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σας αλλά και ίσως ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας. Οι ασθένειες εκφράζουν συναισθήματα που καταστέλλονται ή αγνοούνται, σκέψεις που ποτέ δεν έγιναν λέξεις αλλά οφείλονται και σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ανθυγιεινών συνηθειών.

Γνωρίζει τους δράστες της Marfin η κυβέρνηση. Αλλά είναι εχέμυθη

marfin

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι είναι γνωστοί και μάλιστα έχουν συλληφθεί οι δράστες του εμπρησμού της Marfin αλλά βρίσκονται προσωρινά ελεύθεροι.

Ερευνητές δημιουργούν κώδικα που κατασκευάζει DNA...Πραγματικά ασύλληπτο...




Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν ανέπτυξαν πράγματι κάτι που μοιάζει τόσο τρελό όσο ακούγεται! 

Μιλάμε απλά-απλά για κώδικα υπολογιστή που δημιουργεί μόρια DNA, κάνοντάς τον μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες των τελευταίων ετών. 

Κι ενώ αρχικά δεν συνειδητοποιεί ενδεχομένως κάποιος τη χρησιμότητα της νέας προγραμματιστικής γλώσσας, οι πρακτικές της εφαρμογές είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες. 

Οι ωκεανοί αντιμετωπίζουν έναν θανατηφόρο συνδυασμό τριών απειλών



Οι ωκεανοί στον κόσμο απειλούνται περισσότερο από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα από το «θανατηφόρο τρίο» της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της πτώσης των επιπέδων του οξυγόνου και της οξίνισης, δείχνει μια διεθνής έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ,η θερμοκρασία στους ωκεανούς συνεχίζει να αυξάνεται, ωθώντας πολλά κοπάδια ψαριών τα οποία αλιεύονται για εμπορικούς σκοπούς προς τους πόλους και αυξάνοντας τον κίνδυνο εξαφάνισης ορισμένων θαλασσίων ειδών, παρά τον βραδύτερο ρυθμό της ανόδου της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα αυτόν τον αιώνα, προσθέτουν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα αυτή.

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

Πολύ «εκρηκτική» φαίνεται αυτή η Νέα Σελήνη, που γίνεται στις 5 Οκτώβρη 2013, ώρα 3.34π.μ. (θερινή ώρα). Γίνεται σε κρίσιμη μοίρα (12ο Ζυγού) την ίδια μέρα που πριν 4 χρόνια (το 2009) έγιναν οι «μοιραίες» για τη χώρα εκλογές (και τότε είχαμε μια εκρηκτική πανσέληνο που τις δυναμικές της είχαμε προσδιορίσει).




Την ημέρα της Νέας Σελήνης ο Πλούτωνας είναι στις 9ο Αιγόκερω, ο Ουρανός στις 10ο Κριού και σχηματίζουν ένα «ταυ» τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη. αν πάρουμε πάλι υπόψη και τη Λίλιθ (Μαύρη Σελήνη) που είναι στον Καρκίνο στη 13ο (σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη), τότε έχουμε ένα «σταυρό» στα παρορμητικά με συμμετοχή των δύο φώτων, του Ουρανού, του Πλούτωνα και της Λίλιθ.

Μπλεκ

Μπλεκ

Χάρτινος ήρωας, ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας τις δεκαετίες του '70 και του '80. 

Ο Μπλεκ είναι ένας «ξανθός γίγαντας», κυνηγός στο επάγγελμα, που μάχεται τους Βρετανούς αποικιοκράτες στον πόλεμο της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας στα τέλη του 18ου αιώνα. Στις διάφορες περιπέτειές του τον ακολουθούν ο θετός γιος του Ρόντι και φίλος του Καθηγητής Μυστήριος.

Ο Μπλεκ είναι δημιούργημα της καλλιτεχνικής ομάδας EsseGesse, που την αποτελούσαν οι Ιταλοί κομίστες Τζον Σινκέτο (1925-1989), Ντάριο Γκουτσόν (1926-2000) και Πιέτρο Σαρτόρι (1926-1989). 

Του έδωσαν το όνομα Il Grande Blek (Ο μεγάλος ή σωματώδης Μπλεκ), αλλά γρήγορα έγινε γνωστός ως Μπλεκ.

Οι μόνοι άνθρωποι που υπάρχουν για μένα είναι οι τρελοί




«Οι μόνοι άνθρωποι που υπάρχουν για μένα είναι οι τρελοί, αυτοί που τρελαίνονται να ζήσουν, τρελαίνονται να μιλήσουν, τρελαίνονται να σωθούν, που ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά,

Τι σημαίνει πραγματικά η λέξη «φασίστας»


Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί το εξής παράδοξο. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής ως φασίστες, ενώ κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν ως φασίστες όσους ζητούν την ποινική δίωξη των Χρυσαυγιτών (και ιδίως τους αριστερούς). Δηλαδή χαρακτηρίζονται με το ίδιο όνομα τελείως διαφορετικές πολιτικές σκέψεις, ιδεολογίες και χώροι.

fascio

Αυτό δεν είναι περίεργο. Στην Ελλάδα γενικά υπάρχει η τάση πολιτικοί όροι, όπως ο λαϊκισμός και ο φασισμός, να γίνονται λάστιχο και να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Χρησιμοποιούν τον όρο, για να χαρακτηρίσουν οποιαδήποτε ροπή προς την πολιτική βία και τον ολοκληρωτισμό, την κατάργηση δικαιωμάτων, την καταστρατήγηση θεσμών και γενικότερα κάθε μορφή καταπίεσης. Έτσι υπάρχουν φασίστες διαφόρων λογιών, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, εθνικιστές, αναρχικοί... Ακόμα και εσωτερικοί και καλά κρυμμένοι φασίστες («ο φασίστας που κρύβουμε μέσα μας» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Αγγελάκας). 
Το σίγουρα είναι ότι ως φράση του συρμού ο φασισμός είναι μια κακιά λέξη. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις λέξεις, γιατί όταν τις φοβόμαστε παίρνουν εξωπραγματικές διαστάσεις στο μυαλό μας.  

Σπάνια αρρώστια άρπαξε τη ζωή της 16χρονης Ηρώς

iro_kondrarou
Συνήθως δεν έχει συμπτώματα και όταν διαγνωσθεί είναι αργά.
Όλη η ατυχία είχε μαζευτεί πάνω στη ζωή της 16χρονης μαθήτριας που ξαφνικά άφησε την τελευταία της πνοή ενώ έκανε τζόκινγκ στην οδό Ρόδου – Καλλιθέας, κοντά στο σπίτι της, το βράδυ της Τετάρτης.
Το τέλος της ζωής της Ηρώς Κονδράρου, μαθήτριας της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, ήταν δυστυχώς προδιαγεγραμμένο εξ αιτίας μιας σπάνιας ασθένειας η οποία μάλιστα δεν μπορεί να διαγνωσθεί από τους γιατρούς εύκολα.
Στη κηδεία του 16χρονου παιδιού, στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, κόσμος πολύς και τα δάκρυα ποταμός και όλοι αναρωτιόντουσαν για το πώς συνέβη αυτό το αναπάντεχο τραγικό γεγονός. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , η Ηρώ κουβαλούσε στον οργανισμό της μια απροσδιόριστη αιτία παραγωγής ορμονών που σιγά σιγά προσέβαλλαν το μυοκάρδιο. Η ασθένεια αυτή δύσκολα διαγνώσκεται και πρέπει να υπάρχουν πολλά συμπτώματα μαζί ώστε οι γιατροί να προχωρήσουν σε πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να ακολουθήσουν την ενδεδειγμένη θεραπεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα