Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

10 τροφές για να κάψετε γρήγορα το λίπος της κοιλιάς

Όταν προσθέσετε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι και θα αποκτήσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά που θα εμποδίσουν τη συσσώρευση λίπους και θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος που έχει ήδη συσσωρευτεί.
lipos koilias

Η περιοχή της κοιλιάς είναι ένα μέρος του σώματος στο οποίο επικεντρώνονται οι περισσότεροι άνθρωποι όταν γυμνάζονται ή κάνουν δίαιτα για λόγους υγείας και ομορφιάς.
Δυστυχώς για τους περισσότερους ανθρώπους, σε αυτή την περιοχή συνηθίζουν να συσσωρεύονται τα περισσότερα στρώματα λίπους με αποτέλεσμα να χάνουν την τέλεια γραμμή του σώματός τους και να αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις για να κάνετε πιο κομψή αυτή την περιοχή όπως επίσης και μερικές τροφές των οποίων τα θρεπτικά οφέλη συμβάλλουν στη γρήγορη καύση του λίπους.
Αν και θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές στη διατροφή σας, καλό είναι να θυμάστε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία καύσης και να αποκτήσετε καταπληκτικά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν.
Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τις 10 κορυφαίες τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε πιο συχνά για να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς. Μην τις χάσετε!

Σύγκριση Σωμάτων!



1. Εάν συγκρίνουμε ένα σώμα-που-πεθαίνει-από-πείνα κι ένα σώμα-που-πεθαίνει-από-φαγητό, δεν θα παρατηρήσουμε διαφορές, θα παρατηρήσουμε έντονες διαφορές. Το ένα θα είναι λιπόσαρκο, το άλλο θα είναι παχύσαρκο. Και θα εικάσουμε εύλογα και αβίαστα ότι το μεν πρώτο σώμα ζει σε κάποια φτωχή χώρα της Αφρικής, το δε δεύτερο σε κάποια ανεπτυγμένη καπιταλιστική κοινωνία.
2. Οι δούλοι στους ρωμαϊκούς αμπελώνες δούλευαν αλυσοδεμένοι. Διαθέτουμε πολλές μαρτυρίες πως ήταν το σώμα τους: καμπούρηδες, αδύνατοι, κοντοί, με θλίψη και μίσος στα μάτια. Εάν τους συγκρίνουμε με κυνηγούς – τροφοσυλλέκτες, που κινούνται ελεύθερα μέσα στη ζούγκλα ή κάπου αλλού, θα παρατηρήσουμε επίσης έντονες διαφορές, αφού οι τελευταίοι ήταν, και είναι ακόμα οι ελάχιστοι εναπομείναντες, ευθυτενείς, με γερά σώματα, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στα μάτια τους.
3. Ας φέρουμε κοντά νοερώς το σώμα μιας εργάτριας σε κλωστοϋφαντουργείο και το σώμα ενός μανεκέν. Θα είναι σαφείς οι διαφορές, θα μπορέσουμε να τις δούμε; Αφού είναι σαφείς, γιατί να μην μπορέσουμε;
4. Το σώμα είναι κοινωνική κατασκευή, με άλλα λόγια, είναι είδωλο της κοινωνίας. Δεν νοείται μελέτη του σώματος χωρίς μελέτη της κοινωνίας όπου ζει.

Λίγοι καλοί φίλοι, μια ζεστή αγκαλιά κι ένα ποτήρι κρασί

Τον έρωτα πολλοί εμίσησαν, τον οίνο ουδείς. Από την αρχαία Ελλάδα με το άφθονο κρασί που έρεε στα συμπόσια, από την εκκλησιαστική παράδοση, από μεγάλους στοχαστές, συγγραφείς και φιλοσόφους μέχρι και σήμερα το κρασί έχει τιμηθεί και δοξαστεί δεόντως. Άλλωστε, ένα ποτηράκι κρασί βοηθά να πάνε κάτω τα φαρμάκια, ειδικά όταν συνδυάζεται με καλή παρέα!
red_wine_romantic1
Οι καλύτερες βραδιές, είτε ως φοιτητές, είτε ως μεγαλύτεροι, ήταν φυσικά εκείνες που με το τρελό παρεάκι μας πηγαίναμε για κρασάκι σε κάποιο ρεμπετάδικο, τραγουδούσαμε και χορεύαμε όλο το βράδυ και τα ξημερώματα γυρνούσαμε σπίτι αγκαλιασμένοι, παραπατώντας στους δρόμους της πόλης, με τα γέλια μας να ακούγονται στο πέρασμά μας. Ανεβαίναμε όπως-όπως τα σκαλιά, έτρεχε όποιος προλάβαινε στο μπάνιο και οι άλλοι σωριαζόμασταν στο πάτωμα. Σε τρελά κέφια συνεχίζαμε το χορό στο διάδρομο της πολυκατοικίας κι απ’ το βάθος ακουγόταν μια φωνή «Ελα μέσα μωρή αλκοολικιά!!»
Απ’ όποια πλευρά κι αν το δούμε, το κρασί είναι ευεργετικό τόσο για την υγεία του σώματος, όσο και για την υγεία της ψυχής μας. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που αποδεικνύουν, ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση χάριν στη ρεσβερατρόλη που περιέχει. Η ουσία αυτή βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των οστών και ενδυναμώνει τους μυς. Σε μεγαλύτερη ποσότητα τη συναντάμε στο κόκκινο κρασί, που ως γνωστόν μειώνει τη χοληστερόλη. Ακόμη και ο Λουί Παστέρ είχε πει: «Το κρασί είναι το πιο υγιές και υγιεινό ποτό». Τι περιμένετε λοιπόν, οι γιατροί το συνιστούν κι οι αρθρογράφοι συναινούν.
Όλοι θα έχετε παρατηρήσει πόσο χαλαρώνετε με ένα δυο ποτηράκια κρασί, πόσο πιο εύκολα κυλάνε τα λόγια που θέλετε να πείτε, πόσο πιο χαμογελαστοί γίνεστε, πόσο πέφτουν οι αναστολές σας και πόσο απελευθερωμένοι νιώθετε. Τα πάντα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με χαμόγελο, ακόμη και τις αποτυχίες μας, όταν το ρίξουμε για λίγο έξω. «Οίνος ευφραίνει καρδίαν» λέει ο εκκλησιαστικός ψαλμός 103 και ερχόμαστε να συμφωνήσουμε. Μη γίνουμε μπεκροκανάτες όμως παιδιά, με μέτρο!

Και τι δημιουργεί σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ανθρώπινα πλάσματα;

post-386
Πρέπει να πετάξετε όλα όσα έχετε συσσωρεύσει, όχι υλικά πράγματα – μην πετάξετε σας παρακαλώ τον τραπεζικό σας λογαριασμό, που δεν θα το κάνετε έτσι κι αλλιώς- αλλά τα ψυχολογικά, πετάξτε όλα όσα έχετε μαζέψει μέσα σας. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να υπάρξει ελευθερία. Ξέρετε ότι η λέξη “ελευθερία” ετυμολογικά σημαίνει επίσης “αγάπη”. Όταν υπάρχει εσωτερική ελευθερία – απεριόριστη και σε τεράστια βάθη- υπάρχει επίσης αγάπη. Και για να το ανακαλύψετε αυτό ή για να συναντήσετε εκείνο τον ολιστικό τρόπο ζωής στον οποίο δεν υπάρχει ιδιοτέλεια πρέπει να υπάρξει ελευθερία από τις τριβές, από τις συγκρούσεις στις σχέσεις σας.
Και τι δημιουργεί σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ανθρώπινα πλάσματα; Στη σχέση με την γυναίκα σας, με τον άντρα σας, με τα παιδιά σας -που είναι οι πιο στενές σχέσεις -τι είναι εκείνο που δημιουργεί σύγκρουση; Δεν είναι αλήθεια ότι έχετε μια εικόνα για την γυναίκα σας και εκείνη για σας; 

5 σπιτικές θεραπείες για τον έλεγχο του κολπικού εκκρίματος και της οσμής

Η υγιεινή και οι υγιεινές συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο αλλά μερικές φορές δεν αρκούν όταν παρουσιάζονται αλλαγές στην κολπική έκκριση ή οσμή. Αυτές οι φυσικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το πρόβλημα.

kolpiki ekkrisi


Το κολπικό έκκριμα είναι φυσιολογικό, ακόμη και απαραίτητο για τις γυναίκες. Αντί να θορυβηθείτε αν παρατηρήσετε ένα υγρό σημείο στο εσώρουχό σας, αυτό που πραγματικά θα πρέπει να σας ανησυχήσει είναι αν είστε ασυνήθιστα στεγνές.
Ο βασικός λόγος που θα πρέπει να διατηρείτε τα πράγματα σε ισορροπία είναι επειδή η κολπική υγρασία βοηθά στην προστασία αυτής της ευαίσθητης περιοχής, προλαμβάνοντας την ανάπτυξη λοιμώξεων και μυκήτων. Επιπλέον, είναι σημαντική καθώς δρα ως λιπαντικό της ευαίσθητης περιοχής.
Το φυσιολογικό κολπικό έκκριμα είναι διαφανές και μπορεί να έχει μια ανεπαίσθητη λευκή ή κιτρινωπή απόχρωση. Συνήθως δεν έχει έντονη οσμή και είναι σχετικά απαρατήρητο.
Ωστόσο, μερικές φορές τα υγρά που παράγει το σώμα μας μπορεί να αλλάξουν χρώμα ή να έχουν έντονη οσμή που δεν περνά απαρατήρητη.
Η τελευταία περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κάποια μυκητιακή λοίμωξη λόγω κάποιας ανισορροπίας στο pH της κολπικής περιοχής σας.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε ή να εξαλείψετε αυτά τα συμπτώματα. Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας τις 5 καλύτερες. Δοκιμάστε τες!

ΝΟΥΣ - ΨΥΧΗ - ΣΩΜΑ




ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ
O NOYΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΜΗ


Να γίνεις ψηλότερος από κάθε ύψος και χαμηλότερος από κάθε βάθος και να συλλάβεις μέσα σου τις αισθήσεις των δημιουργημάτων, της φωτιάς, του νερού, του ξηρού και του υγρού, θεωρώντας πως ταυτόχρονα υπάρχεις παντού -  στη γη, στη θάλασσα, στον ουρανό,  - και πως ακόμα δεν έχεις γεννηθεί βρισκόμενος μέσα στην κοιλιά της μητέρας σου, πως είσαι νέος, πεθαμένος, πως ζεις μετά θάνατον.
Κι όλα αυτά, αφού συλλογιστείς ταυτόχρονα, τους χρόνους, τους τόπους, τα πράγματα, τις ποιότητες και ποσότητες, τότε μπορείς να κατανοήσεις τον Θεό.

Εάν όμως κλείσεις την ψυχή σου μέσα στο σώμα και την εξευτελίσεις και πεις: "τίποτα δεν κατανοώ, τίποτα δεν μπορώ, φοβάμαι την θάλασσα, δεν έχω δύναμη να ανεβώ στον ουρανό, δεν ξέρω ποιος ήμουν, δεν ξέρω ποιος θα είμαι", τότε τι σχέση έχεις με τον Θεό;

Διότι τίποτα δεν μπορείς να κατανοήσεις απ'τα ωραία κι αγαθά, αφού είσαι λάτρης του σώματος και κακός.
Διότι η πλήρης κακία είναι η άγνοια του θεϊκού, ενώ το να μπορείς και να επιθυμείς και να ελπίζεις πως θα τον γνωρίσεις, αποτελεί τον ίσιο και εύκολο δρόμο, που οδηγεί στο κατ'εξοχήν Αγαθό.
Καθώς θα πορεύεσαι, θα τον συναντήσεις παντού και θα σου φανερωθεί παντού, όπου κι όταν εσύ δεν το αναμένεις - όταν είσαι ξύπνιος, όταν κοιμάσαι, όταν πλέεις, όταν πορεύεσαι, στη διάρκεια της νύχτας, της ημέρας, όταν μιλάς, όταν σιωπάς.

Διότι τίποτα δεν υπάρχει, που να μην είναι Αυτός.
Μετά λες:"αόρατος ο Θεός;".
Πρόσεξε τι λες. Και ποιος είναι περισσότερο φανερός απ'Αυτόν;
Για τον λόγο αυτόν δημιούργησε τα πάντα, ώστε να τον βλέπεις μέσα απ'όλα. Διότι τίποτα δεν είναι αόρατο, ούτε κι απ'τα άϋλα.
Ο νους κάνει την εμφάνιση του μέσα από την νόηση κι ο Θεός μέσα από τη δημιουργία.

Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ "ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ Η ΖΩΗ" ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ





Εδώ δεν κάνω κύρηγμα, αλλά έναν διάλογο διά του Λόγου της ψυχής. Επιθυμώ τον διάλογο και όχι το κύρηγμα όπως κάνουν όλες οι θρησκείες και τα παρακλάδια της που υμνούν το Πνεύμα.

Πως είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε λάθος δρόμο όταν ξεκάθαρα ο Ερμής Τρισμέγιστος μας αναφέρει πρώτος την Τριαδικότητα του Θεού, όταν ξεκάθαρα μας αναφέρει ότι ο Τριαδικός Θεός δεν είναι πνεύμα, και όταν ξεκάθαρα μας αναφέρει ότι το πνεύμα είναι δημιούργημα από το δοχείο της ανυπαρξίας από πυρ και πνεύμα, το οποίο εμφανίστηκε από το σκότος μερικά, το οποίο πήρε και του έδωσε νοερή ζωή στο πνεύμα ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Υπάρχουν δύο δημιουργίες, η Αρχέτυπη που είναι από την ίδια όμοια ουσία με τον Τριαδικό Θεό, και η θνητή δημιουργία του δεύτερου Νου δημιουργού αποτέλεσμα της ένωσης του με το πυρ και πνεύμα μιας άλλης κατώτερης ουσίας που δεν είναι η ζωή.

Πέντε λόγοι για να πίνετε νερό με μέλι κάθε πρωί

νερο με μέλι

Το νερό μαζί με το μέλι αποτελεί ένα πολύτιμο σύμμαχο καλής υγείας.

Μάθετε ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις του νερού με μέλι!
Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Το μέλι ικανοποιεί την όρεξη για κάτι γλυκό, όταν κάνετε δίαιτα, χωρίς να σας προσθέτει τις θερμίδες που θα σας δώσει μια άλλη πηγή γλυκού. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με λίγο μέλι κάθε πρωί και θα μειωθούν και οι λιγούρες σας, μέσα στην ημέρα.
Βοηθάει το πεπτικό σύστημα
Το μέλι καταπραΰνει την οξύτητα του στομάχου, αυξάνει την παραγωγή της εντερικής βλέννας, ενώ ο συνδυασμός του με το ζεστό νερό, ενυδατώνει το παχύ έντερο βοηθώντας άκρως αποτελεσματικά στη λειτουργία του και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.
Χαρίζει ενέργεια
Το πρωινό νερό με μέλι θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και με καλή διάθεση. Για αυτό το λόγο αντικαταστήστε τον απογευματινό σας καφέ, με ένα ποτήρι νερό με μέλι και θα διαπιστώσετε μόνοι σας την αλλαγή στη διάθεση και την ενεργητικότητα.

Ψύξη από το air condition: Πως περνούν οι πόνοι;

ψύξη

Θραύση κάνουν το καλοκαίρι οι ψύξεις στον αυχένα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ψύξη είναι ο έντονος πόνος και το πολύ ισχυρό «πιάσιμο» στους μυς κάποιας περιοχής του σώματος, όπως ο αυχένας και η πλάτη εξαιτίας από ένα κρύο ρεύμα αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air conditin κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα. Κυρίως τώρα το καλοκαίρι οι πιθανότητες να υποστεί κάποιος ψύξη από το air condition πολλαπλασιάζονται, αφού όλοι αναζητούν μια όαση δροσιάς.
Περισσότερο επιρρεπείς στο πρόβλημα αυτό είναι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.
Τι να κάνετε
Αλλάζετε ρούχα κάθε φορά που ιδρώνετε
Μην κάθεστε εκεί όπου υπάρχουν ρεύματα αέρα
Προσοχή στην χρήση των κλιματιστικών Αποφύγετε να σας χτυπάει ο αέρας που εκπέμπουν)
Θεραπεία

Γαστρεντερίτιδα του καλοκαιριού: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην κινδυνεύσετε!

γαστρεντερίτιδα

Αυξημένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες .

Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες ο απρόσκλητος αυτός επισκέπτης να χαλάσει τη μαγεία των διακοπών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς γαστρεντερίτιδα ονομάζεται η λοίμωξη του πεπτικού συστήματος, που προκαλείται από ιούς, βακτήρια, τοξίνες ή παράσιτα. Κυρίως το καλοκαίρι οφείλεται στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), συνιστά τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν να έχουν τα «μάτια τους δεκατέσσερα» όταν προμηθεύονται τρόφιμα χυμούς και παγωτά. Δείτε τι να προσέξετε

"Ξέρεις να μου πεις τι πάει να πουν όλα αυτά;"

Το μυστήριο της ζωής και του θανάτου

....Καθίσαμε στην άκρα της θάλασσας. Ένας φοβερός αστερισμός ανέβηκε από το βουνό, πολυόμματο τέρας με στρουφιχτήν ουρά, κάπου - κάπου ένα αστέρι ξεκολλούσε κι έπεφτε.
Ο Ζορμπάς κοίταξε τα' αστέρια, με το στόμα ανοιχτό, σα να τα 'βλεπε για πρώτη φορά.
- Τι γίνεται εκεί απάνω! Μουρμούρισε.
Και σε λίγο πήρε την απόφαση, μίλησε:
- Ξέρεις να μου πεις, αφεντικό, είπε κι η φωνή του ασκώθηκε επίσημη, συγκινημένη μέσα στη ζεστή νύχτα, ξέρεις να μου πεις τι πάει να πουν όλα αυτά; Ποιος τα 'καμε; Γιατί τα 'καμε; Και πάνω απ' όλα, ετούτο (η φωνή του Ζορμπά ήταν γεμάτη θυμό και τρόμο): Γιατί πεθαίνουμε;
- Δεν ξέρω, Ζορμπά! Αποκρίθηκα, και ντράπηκα σα να με ρωτούσαν το πιο απλό πράμα, το πιο απαραίτητο, και δεν μπορούσα να το ξηγήσω.
- Δεν ξέρεις! Έκαμε ο Ζορμπάς και τα μάτια του γούρλωσαν.
Όμοια γούρλωσαν και μια άλλη νύχτα, όταν με ρώτησε αν χορεύω και του αποκρίθηκα πως δεν ξέρω χορό.
- Τότε τι 'ναι τα παλιόχαρτα που διαβάζεις; Γιατί τα διαβάζεις; ’μα δε λένε αυτό, τι λένε;
- Λένε τη στεναχώρια του ανθρώπου που δεν μπορεί ν' απαντήσει σε αυτά που ρωτάς, Ζορμπά, αποκρίθηκα.
- Να τη βράσω τη στεναχώρια τους! Έκαμε ο Ζορμπάς χτυπώντας με αγανάκτηση το πόδι στις πέτρες.
Στράφηκε πάλι σε μένα.
- Εγώ θέλω να μου πεις από πού ερχόμαστε και που πάμε. Του λόγου σου τόσα χρόνια μαράζωσες απάνω στις Σολομωνικές · θα 'χεις στύψει δυο- τρεις χιλιάδες οκάδες χαρτί· τι ζουμί έβγαλες;
Τόση αγωνία είχε η φωνή του Ζορμπά, που η πνοή μου κόπηκε· αχ, να μπορούσα να του 'δινα μιαν απόκριση!
Ένιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση, μήτε η Αρετή, μήτε η καλοσύνη, μήτε η Νίκη· μα κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος. Τι ΄ναι πέρα από τον ιερό τρόμο; ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να προχωρέσει. 

Η σημασία του φλερτ στη ζωή μας

Πώς το καλοκαίρι παρεμβαίνει ως τονωτική ένεση στη σεξουαλικότητα

Θάνος Ασκητής: Η σημασία του φλερτ στη ζωή μας

Θάνος Ασκητής

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ερωτική που μας καλεί να παίξουμε μαζί της. Το κλίμα που επικρατεί και κυρίως η ζέστη, πέραν των βιολογικών αλλαγών, παρεμβαίνουν στη σεξουαλικότητα με διάφορους τρόπους. Οι άνθρωποι φοράνε λιγότερα ρούχα αφήνοντας ακάλυπτες περισσότερες περιοχές του κορμιού τους και εκπέμποντας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, «προκλήσεις» συντροφικότητας. Επιπλέον, αυτή η εποχή ευνοεί τη διασκέδαση και τις νέες γνωριμίες. Οι διακοπές, η χαλαρή διάθεση, η μυρωδιά της θάλασσας, η συγκέντρωση του πλήθους σε παραλίες και κλαμπ, αλλά και η άφθονη κατανάλωση αφροδισιακών φαγητών και αλκοολούχων ποτών συντελούν στην αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης. Την εποχή αυτή γεννιέται μια ανάγκη φυγής από τα συνηθισμένα, από μια κοινωνία που αγκομαχάει οικονομικά και κουράζεται ψυχολογικά από τα πολιτικά δρώμενα. Και τα δύο φύλα το καλοκαίρι αποκτούν διαθέσεις, επιθυμίες και συμπεριφορές που αφήνουν την πόρτα ανοιχτή και κάνουν την πρόσβαση πιο εύκολη σε νέες και τυχαίες γνωριμίες. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι αυτή την εποχή η αυτοπεποίθησή μας ακολουθεί ανοδική πορεία και μας προτρέπει στην αναζήτηση ενός νέου συντρόφου που είτε θα είναι προσωρινός, είτε θα μας ακολουθήσει στον χειμώνα που έρχεται. 

Παρ’ όλα αυτά, στις μέρες μας διάφορες πρακτικές του γνωστού «ελληνικού καμακιού», όπως το «κάνω πως πνίγομαι στη θάλασσα, για να με σώσει εκείνος που έχω βάλει στο μάτι» ή κασέτες που φτιάχναμε για τις τουρίστριες με σπαστά αγγλικά «γιου αρ μπιούτιφουλ, άι λοβ γιου», που βλέπουμε συχνά σε ασπρόμαυρες ταινίες του ’60, είναι πλέον ξεπερασμένες. Σήμερα οι περισσότεροι Ελληνες αγνοούν στην πραγματικότητα την τέχνη του φλερτ. Στην ουσία είναι κάτι σαν άγνωστη λέξη γι’ αυτούς και το όποιο σημάδι της πλέον ανιχνεύεται και εκφράζεται μέσω των social media που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας. Ενα like ή ένα μήνυμα στο προφίλ εκείνου/ης που μας αρέσει είναι ο νέος τρόπος για να του/της δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι. Δεν χρειάζεται πια να βρεις το θάρρος να ζητήσεις τον αριθμό του/της, ούτε να μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και να τον/την καλέσεις να βγείτε. Ψάχνεις το όνομα, πατάς το «αίτημα φιλίας» και το πρώτο βήμα έγινε. 

Σε τι οφείλεται η ταχυκαρδία και πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι; Πώς γίνεται η διάγνωση και ποια η θεραπεία;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
Ταχυκαρδία είναι ο ιατρικός όρος για τον καρδιακό σφυγμό που είναι ταχύτερος από τον φυσιολογικό. Στους ενήλικες ως φυσιολογική ορίζεται η καρδιακή συχνότητα από 60-100 σφυγμούς/λεπτό. Μερικές φορές η ταχυκαρδία αποτελεί φυσιολογική ανταπόκριση π.χ.στη σωματική άσκηση ή το άγχος. Κάποιες φορές, όμως, μπορεί να αποτελεί ένδειξη άλλου προβλήματος.

Ο ρυθμός της καρδιάς ελέγχεται συνήθως από φυσικό βηματοδότη - το φλεβόκομβο - που βρίσκεται στο δεξιό κόλπο. Ο φλεβόκομβος παράγει ηλεκτρικά ερεθίσματα που ξεκινούν συνήθως κάθε κτύπο της καρδιάς.
Κάθε καρδιά λειτουργεί με τους δικούς της σταθερούς ρυθμούς χάρη σε ένα αξιόλογο ηλεκτρικό σύστημα, βάσει του οποίου το αρχικό ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται από το φλεβόκομβο και άγεται αρχικά στους κόλπους και στη συνέχεια περνά στις κοιλίες διαμέσου μιας ενδιάμεσης 'γέφυρας' (κολποκοιλιακός κόμβος).
Αυτή η αλληλουχία παραγωγής και μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος επαναλαμβάνεται περίπου 100.000 φορές την ημέρα και έχει ως αποτέλεσμα ισάριθμες συστολές της καρδιάς κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η απόδοσή της ως αντλία να είναι βέλτιστη.
Η παθολογική ταχυκαρδία οφείλεται κατά κανόνα σε διαταραχή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς η οποία μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυξημένη.
Συνήθως στην ταχυκαρδία κάποιος νιώθει ένα ''φτερούγισμα' στην καρδιά του. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά είναι αθώα, τουλάχιστον στους νεότερους. Οφείλεται σε φυσιολογικά ή παθολογικά αίτια. Η σωματική και η πνευματική υπερένταση, καθώς και οι έντονες συγκινήσεις μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία και σε γερά άτομα. Η παθολογική ταχυκαρδία προέρχεται από πυρετικές καταστάσεις, νοσήματα του καρδιαγγειακού και του νευρικού συστήματος, διαταραχές των εσωτερικών εκκρίσεων, μερικά φάρμακα (ατροπίνη, καφεΐνη, αδρεναλίνη) κλπ.

Βάλτε το ακτινίδιο στη διατροφή σας. Κάνει καλό στην πέψη, στην πίεση, στην όραση, στην χοληστερίνη, στο δέρμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.



της Αγγελικής Μήλιουβιολόγος
Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας σε κάθε εποχή. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα για το σώμα μας στοιχεία. Τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο. Το ακτινίδιο είναι θάμνος με άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού. Τα φύλλα του έχουν ωοειδές σχήμα και στο κάτω μέρος τους έχουν χνούδι. Ο καρπός του είναι ράγα και είναι εδώδιμος, με γλυκόξινη γεύση. Το εξωτερικό του μέρος είναι χρώματος καφέ και το εσωτερικό είναι χυμώδες, με πράσινο χρώμακαι μικρά σποράκια, χρώματος μαύρου. Η Κίνα θεωρείται επικρατέστερη πατρίδα του ακτινιδίου, από τα αρχαία χρόνια. Το γνωστότερο είδος που καλλιεργείται στην Ελλάδα ονομάζεται ακτινίδιον το σινικό. 

Το φυτό ήταν αυτοφυές στην Κίνα και ταξίδεψε μετά το 19ο αιώνα στη Βρετανία και το 1906 στη Νέα Ζηλανδία. Η ονομασία του όμως κίουι (Kiwi) προέρχεται από το ομώνυμο πτηνό, το οποίο είναι εθνικό σύμβολο της Νέας Ζηλανδίας, όπου ζει αποκλειστικά.Την ονομασία αυτή την πήρε το ακτινίδιο από το φυτοκόμο Hayward Wright (1873-1959), ο οποίος πειραματίστηκε με τα φυτά και κατόρθωσε να δημιουργήσει την ποικιλία που είναι γνωστή σήμερα. Με τη σημερινή μορφή του, το ακτινίδιο καλλιεργείται από το 1950.


Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της κατανάλωσής του, άρχισαν να διαφαίνονται οι θεραπευτικές του ιδιότητες, οι οποίες κυρίως οφείλονται στα υψηλής περιεκτικότητάς του θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και νερό. Στη σημερινή εποχή, η κατανάλωσή του έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει, αλλά και λόγω της χαμηλής θερμιδικής του αξίας.

Το σεξ δεν είναι μόνο ηδονή-διαβάστε τι προσφέρει επιπλέον στον οργανισμό μας


stogiatrosex1.jpg
Όλοι μας έχουμε συνδυάσει την σεξουαλική πράξη με 2 πράγματα. Με την ηδονή και με την αναπαραγωγή.
Όμως το σεξ είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Η σεξουαλική πράξη είναι μια διαδικασία αναζωογόνησης του οργανισμού μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Είναι μια διαδικασία εγγεγραμμένη στα αρχέτυπα του ανθρώπου. Δεν σχετίζεται μόνο με τη συνέχιση του είδους και την μεταφορά γονιδίων από τη μία γενιά στην άλλη. Το σεξ βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχετε φανταστεί.
Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται σε έναν οργανισμό και πως αυτός βοηθιέται κάνοντας σεξ:
Βοηθάει και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Άνθρωποι που κάνουν καλό σεξ και το απολαμβάνουν στο έπακρο, δεν αρρωσταίνουν εύκολα από μικροκρυολογήματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή σεξουαλική ζωή, που ορίζεται με σεξουαλική πράξη 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ανεβάζει τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α που μας προστατεύει από τις λοιμώξεις .
Σεξ και καρδιά, τόσο με την ρομαντική όσο και με την ουσιαστική έννοια, πάνε μαζί. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της «επιδημιολογίας και κοινοτικής Υγείας» στην Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ότι: «το σεξ και η συχνότητα που γίνεται, δεν σχετίστηκε με αγγειακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε κανέναν από τους 914 άνδρες που οι επιστήμονες παρακολουθούσαν επί 20 χρόνια.» Και η έρευνα των Βρετανών γιατρών καταλήγει με τη διαπίστωση πως εκείνοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, μείωναν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, στο μισό σε σχέση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα.

Τι κινδύνους κρύβει η βούτα στη σαλάτα

stogiatrosalata.jpg

Εάν σας αρέσει να βουτάτε το ψωμάκι σας στη σαλάτα, αυτή η είδηση θα σας στεναχωρήσει.
Πρόκειται για συνήθεια που κρύβει κινδύνους προειδοποιεί ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι κίνδυνοι εγείρονται όταν τρώει κάποιος τη μισή μπουκιά και ξαναβουτάει την υπόλοιπη στο λάδι , εφόσον βέβαι δεν τρώει μόνος του αλλά παρακάθεται σε γεύμα με άλλους.
Η κίνηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρονται βακτήρια από το στόμα στο λάδι και στη συνέχεια στο στόμα των υπολοίπων.

Οι καταχθόνιοι Άτλαντες επιδιώκουν την επαναφορά τους επί της Γής...ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ...Η κίνησης στον χωροχρόνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Άτλαντες

Οι καταχθόνιοι Άτλαντες επιδιώκουν την επαναφορά τους επί της Γης

Όλη η δραστηριότητα των Ατλάντιων δυνάμεων, εξαντλείται στο να μας έχουν υπό την εξουσία τους . Με τα επί την Γή όργανά τους, τους Εβραίους , αλλά και όσοι έχουν προσηλυτιστεί μαζί τους, αντιπροσωπεύουν τήν σατανική λεγεώνα του ολέθρου.
Ο Πλάτωνας μας λέει το πόσο σημαντικό είναι το να έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας. 
«Εάν λοιπόν το άριστο μέρος της διάνοιάς μας μπορέσει να νικήσει οδηγώντας σε καθορισμένο και σώφρονα τρόπο ζωής, καθώς και στην φιλοσοφία, τότε με ευτυχία και ομόνοια περνούν την ζωή τους στην γή …έχοντας υποδουλώσει το τμήμα της ψυχής που γεννιέται η κακία και έχοντας απελευθερώσει εκείνο το τμήμα της ψυχής από όπου βλασταίνει η αρετή.»
Ο νούς μας είναι παρών όταν είναι ισχυρή η θέλησή μας. Αυτό είναι το όπλο μας. 
Αλλά και το αδύνατο σημείο μας.
Όταν ο Δημόκριτος λέει: 
« Οι επιθυμίες οι οποίες μετά σφοδρότητας επιδιώκουν ένα ορισμένο αντικείμενο , κάνουν την ψυχή τυφλή», επεκτείνοντάς το ανακαλύπτουμε ότι «τυφλή ψυχή» σημαίνει απενεργοποίηση της επιφύσεως, και κατ’ επέκταση αποκοπή από το Πνεύμα. 
Παρομοίως , και όταν ο Πυθαγόρας έλεγε «Μην τεμαχίζετε τον άρτο» , εννοούσε να μην διασκορπίζετε το πνεύμα , αλλά να παραμένει ενωμένο με το σώμα. Πνεύμα και Ύλη = ουσία μία. 
Η λέξη άλλωστε Άρταμος , που σημαίνει φονιάς , σφαγέας, προέρχεται από το Άρτος και Τέμνω.
Στον φλοιώδη εγκέφαλο , έχουμε τις ενέργειες που μας δίνουν την δυνατότητα επεξεργασίας, ανάλυσης, κρίσης, και άποψης του χώρου γύρο μας , μέσω των σκέψεων και δια της παρατηρήσεως. 
Η συνειδητοποίηση, όμως όλων αυτών των ενεργειών συνδέεται με την σχέση Ψυχή- Συνείδηση. 
Όταν η ψυχή αποκτά συνείδηση έρχεται και η φώτιση . Και η φώτιση έρχεται μέσω της σύνδεσης με το Πνεύμα. 
Με την επιφοίτηση επί της επιφύσεως. Και ξέρουμε ότι η φώτιση είναι σαν τον Ήλιο, μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να βλέπουμε , αλλά και να «Γνωρίζουμε», δηλαδή να κατανοούμε την ουσία των πάντων. 

Η Agharta ή υπόγεια πολιτεία...Ο Θάλαμος του ανθρώπινου εγκεφάλου...Τα συναισθήματα



Η Agharta ή υπόγεια πολιτεία

Για την υπόγεια αυτή πολιτεία έχει μιλήσει και ο γνωστός επιστήμονας και αστρονόμος Halley, του οποίου το όνομα πήρε ο ομωνύμως κομήτης το 1692 , ότι δηλαδή , η γή είναι κούφια στο εσωτερικό της και κάτω από τον φλοιό της , σε βάθος 800 χιλιόμετρα υπάρχει τεράστιο κενό, όπου δημιουργούνται οι συνθήκες κατοίκησής της , και ότι μάλιστα έχει και τρείς πλανήτες . 
Ο δε μαθηματικός L. Euler, από την Ελβετία, συμπλήρωσε ότι στο εσωτερικό της Γής υπάρχει εκτός από τους τρείς πλανήτες και ένας κεντρικός ήλιος. 
Πρόκειται για τον Ήλιο του Μεσονυκτίου όπως τον έχουν ονομάσει πολλοί οπαδοί αυτής της θεωρίας.
Η πρωτεύουσα της, η Agharta, θυμίζει την Λάσα ή την Ποτάλα, όπου βρίσκεται το παλάτι του Δαλάι Λάμα. 
Η Agharta είναι στην κορυφή ενός βουνού που σκεπάζεται από μοναστήρια και ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου είναι περιτριγυρισμένος από ενσαρκωμένες θεότητες.
Ο Φιλόστρατος που είχε γράψει την βιογραφία του Απολλώνιου Τυανέως , είπε ότι τον φιλοξένησε ένας βασιλιάς στα Ιμαλάια που είχε πάει , και πώς για υπηρέτες είχε ομοιώματα ανθρώπων , δηλαδή ρομπότ.
Αφορά άραγε το ίδιο πρόσωπο αυτός ο βασιλιάς με τον αναμενόμενο ηγέτη που πρεσβεύει η νέα εποχή , και που η θρησκεία μας λέει ότι είναι ο αντίχριστος που θα έρθει να κυβερνήσει τον κόσμο;.
Αφορά το ίδιο πρόσωπο με αυτό που λέγεται ότι θα εμφανισθεί σαν παγκόσμιος κυβερνήτης- δικτάτορας αφού όλοι οι πολιτικοί και τα πολιτικά συστήματα εξευτελιστούν και πέσουν από τις θέσεις τους;
Λέγεται πως όταν ο βασιλιάς του κόσμου αφήνει το υπόγειο βασίλειό του και παρουσιάζεται στους ανθρώπους του πάνω κόσμου , αυτό σημαίνει ότι προαναγγέλλεται το πλησίασμα μιας νέα αυγής για την ανθρωπότητα.
Γεγονότα καινούργια και φαινόμενα της φύσης συμβαίνουν, κατάρρευση συστημάτων και παλαιών κοινωνιών, και γίνεται η έναρξη μιας καινούργιας ιστορίας για τον πλανήτη. 
Η Νέα Εποχή πού πρεσβεύετε από την εποχή της Blavatsky, η οποία είχε πεί πώς μια νέα φυλή ανθρώπων θα κάνει την εμφάνισή της γιατί αυτό είναι το σχέδιο της εξέλιξης πού της ανήγγειλαν οι ανώτερες οντότητες πού ελέγχουν τον πλανήτη.
Στα ερωτήματα όμως του πώς θα συμβούν όλα αυτά; Με ποιόν τρόπο μας χρησιμοποιεί η αδελφότητα ; 
Η απάντηση είναι πώς αυτοί γνωρίζουν πώς διαθέτουμε την δύναμη που αυτοί δέν έχουν . 

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, το ρεκόρ του οποίου έσπασε ο Φελπς

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, το ρεκόρ του οποίου έσπασε ο Φελπς

Διθυραμβικά σχόλια στον διεθνή Τύπο για τον Μάικλ Φελπς, τον αθλητή για χάρη του οποίου έγινε ένα μικρό… διάλειμμα σε αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου προκειμένου οι θεατές να τον δουν στη γιγαντοοθόνη να κερδίζει το 22ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς.
Και μπορεί τα ρεκόρ του Φελπς να προκαλούν… ζάλη, ωστόσο, μιας και εννέα από τα μετάλλια του είναι σε ομαδικό άθλημα, μόλις χθες κατόρθωσε να ξεπεράσει τον μεγαλύτερο αθλητή του αρχαίου κόσμου. Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος συμμετείχε σε τέσσερις διαδοχικές Ολυμπιάδες (164 π.Χ., 160 π.Χ., 156 π.Χ. και 152 π.Χ.), και σε κάθε μία από αυτές κέρδισε τρεις διαφορετικούς αγώνες δρόμου. Υπήρχαν μόνο επτά αθλητές που κέρδισαν σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα σε μία διοργάνωση – ο Λεωνίδας, όμως, είχε το τέσσερα στα τέσσερα.
Αντίθετα με τα περισσότερα αγωνίσματα στα οποία οι αθλητές ήταν σχεδόν γυμνοί, σε κάποια έφεραν βαρύ εξοπλισμό μάχης, πιθανώς ένα κράνος, θώρακα, πανοπλίες κνήμης, και μια ασπίδα από μπρούτζο και ξύλο. «Το να αγωνιστεί σε όλα αυτά τα αθλήματα, το ένα μετά το άλλο, ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα», τονίζει η Τζάντιθ Σόουντλινγκ, ανώτερη επιμελητής στο Βρετανικό Μουσείο. Επισημαίνει, δε, ότι οι αθλητές έτρεχαν με πανοπλία σε θερμοκρασίες που μπορεί να έφταναν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα