Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ μας ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ με ΠΑΡΕΑ (Βίντεο)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Καθημερινά, πολλά άγνωστα αντικείμενα περιτριγυρίζουν τον Ήλιο. Κάποια από αυτά είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικά και αξίζουν ιδιαίτερα την προσοχή μας. Γιατί η θέασή τους κάνει κάποιους να τρέμουν στους διαστημικούς θρόνους τους…
Σήμερα, ο Streetcap1 αλίευσε δύο μεγάλα ΑΤΙΑ κοντά στον Ήλιο μας. Το σχήμα τους είναι σύμφωνο με προδιαγραφές αντικείμενων που έχουν άτρακτο για διαστημικά ταξίδια, όπως τα εννοούμε εδώ στην Γη. Όπως, μπορείτε να παρατηρήσετε και εσείς δεν μοιάζουν ούτε καν θυμίζουν έναν κομήτη ή έναν μετεωρίτη. Η συμμετρία τους είναι ολοφάνερη.
Ακόμα κι αν θα ήθελε κάποιος να ισχυριστεί πως πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο ή για κάτι διαφορετικό από εξωγήινα διαστημικά οχήματα, τότε, και ειδικότερα για το ένα από αυτά, έχει πέσει έξω.
Σε ότι αφορά το ένα, πρόκειται για τον λεγόμενο «Διαστημικό Άγγελο», λόγω του σχήματός του που του το χαρίζουν οι μεγάλες συμμετρικές πτέρυγες. Πρόκειται με βεβαιότητα για ένα UFO καθώς το ίδιο έχει θεαθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο αντικείμενο έχουμε ξαναδεί την ημέρα των Χριστουγέννων του ’15, αλλά και παλαιότερα, όπως π.χ. στις 16/11/15.

Είδα




 γράφει ο Legion


 Σε είδα να κλαις, μεγάλε Προμηθέα. Σε είδα να πονάς, αρχέγονε. Σε είδα δεμένο, φιμωμένο, περιορισμένο, προδομένο, Μεγάλε των Ημερών.



Σε είδα όταν σε καταράστηκαν. Σε είδα όταν σε περιφρόνησαν. Σε είδα όταν με κάθε αθέμιτο μέσο σε κράτησαν μακρυά από την παράδοση και το Θρόνο σου. Σε είδα να παλεύεις με πελώρια κύματα εναντίων όλων. Σε είδα να κυριαρχείς, αλλά να μην μπορείς να γευτείς την κυριαρχία σου, γιατί τάχα στο όνομά σου γλεντούσαν οι μνηστήρες. Πόσο σε αγαπάνε οι Άνθρωποι. Πόσο ανάγκη σε έχουν, κι ας μην το γνωρίζουν.



Πόσο σε ζητούν. Πόσο μοχθούν για να ελευθερωθείς. Πόσο διψάνε για το Φως σου, αρχαίε των Ημερών. Πόσο φθόνο και τρόμο προκαλεί το όνομά σου.
Σε είδα να ελπίζεις. Σε είδα να αγαπάς. Σε είδα να τα χάνεις όλα, αλλά να συνεχίζεις να παλεύεις.

Σε είδα να φτάνεις στην πηγή, να νιώθεις ευτυχία, αλλά να μην προλαβαίνεις να πιείς το Ιερό νερό της ευδαιμονίας. Είδα το κοράκι να σου τρώει τα σωθικά. Είδα τα εκατοντάδες είδωλα που έφτιαξαν για σένα. Είδα τα ψεύδη που είπανε για σένα. Είδα τον δόλο τους, τάχα στο όνομα σου. Είδα τη λαχτάρα σου. Ένιωσα το μεγαλείο σου. Ταπεινώθηκες. Σε είδα. Γονάτισες. Σε είδα. Δεν έπαψες να πολεμάς. Σε είδα. Βιαζόσουν. Σε είδα. Σε μίσησες. Σε είδα. Σε σιχάθηκες. Σε είδα. Εσύ η Αιτία. Το είδα. Πόσο σε ατίμασαν. Το είδα. Ότι αγάπησες σε εξαπάτησε. Το είδα. Αχαριστία. Την είδα. Τον φόβο τους. Αυτόν κι αν τον είδα.



 Τώρα ήρθε η εποχή να δούνε αυτοί. Να γευτούν αυτοί. Να λουστούν αυτοί. Τους Είδα.

Ο μύθος της Πτερόεσσας Ψυχής και η διττότητα


pteroessa psixi1
Γράφει η Μαρίτα Μάθιου

Με αφορμή το βίντεο για τον μύθο της Πτερόεσσας ψυχής που είδα, έκανα κάποιες σκέψεις που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Η ύλη χαρακτηρίζεται από τη διττότητα, ή μάλλον η διττότητα είναι χαρακτηριστικό της ύλης.
Σαν υλικά όντα που είμαστε εμείς οι άνθρωποι, ζούμε μέσα σ’ αυτή τη διττότητα:  άσπρο – μαύρο, καλό – κακό, δίκαιο άδικο, ωραίο άσχημο, θετικό – αρνητικό κλπ.
Όλα τα αντίθετα όμως, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!!
Μέσα στο  θετικό κομμάτι της διττότητας, μπορούμε να βρούμε «όμορφα» πράγματα, όπως:

10.000 ψυχές κάτω από τη μύτη μας (Φέρτε το Νόμπελ!)


Ονειρεμένα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το προσφυγικό, έπειτα από την ομολογία ανώτατου αξιωματικού της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας - αυτοί οι αξιωματικοί είναι πάντα ανώνυμοι - ότι περισσότερα από 10.000 μικρά παιδιά που έφτασαν χωρίς συνοδεία από τις ζώνες του πολέμου, έχουν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με την ομολογία, όσα από αυτά τα παιδιά βρίσκονται ακόμα εν ζωή μάλλον έχουν πέσει θύματα οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν πέσει και θύματα του Ντέιβιντ Κόπερφλιντ που τα εξαφάνισε, όπως είχε κάνει με το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Μαγεία!

Επιπλέον, η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, ως γνωστόν, οι Ευρωπαίοι είναι πρωταθλητές στον σεξοτουρισμό.

Απλά τώρα δε θα χρειάζεται να τρέχουν μέχρι την Ταϊλάνδη. Θα έρχονται τα ανήλικα στην πόρτα τους.

Μάλιστα, ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός δε σταματάει εδώ, αφού υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης των κυκλωμάτων εμπορίας λευκής σαρκός με τις οργανώσεις παράνομης μεταφοράς προσφύγων στην Ευρώπη. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Και σιγά το πράγμα δηλαδή. Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά. Ο καθένας δικαιούται να βγάζει το ψωμί του όπως μπορεί. Άλλοι, ας πούμε, πουλάνε ψεύτικα σωσίβια στους πρόσφυγες για ένα 10άρικο και τους στέλνουν σούμπιτους στον πάτο του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, όσο συμβαίνουν αυτά γύρω μας, το ελληνικό κράτος προτείνει ανέμελο υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης. Κανά Όσκαρ Μαλακίας θα πάρουμε ποτέ;

10.000 ανήλικα παιδιά αγνοούνται σε ευρωπαϊκά εδάφη αλλά όλοι ασχολούνται με μια γιαγιά, έναν ψαρά και μια ηθοποιό. Μόνο ο Πόντιος λείπει από το ανέκδοτο.

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ



ΚΑΡΔΑΜΟΣ - ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ - ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Παίρνετε 2 κουταλιές σούπας σπόρους ΚΑΡΔΑΜΟΥ και όσο πιάνουν τα 3 δάκτυλά σας δύο φορές ΑΜΑΡΑΝΤΟ και μια ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ. 

Οι πιο τρομακτικές φωτογραφίες από Καταβόθρες που έχετε δει ποτέ!

1995 - San Francisco

Μάιος 1981 - Winter Park Florida



1998 - San Diego

ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ Ή ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΚΑΙ LAPTOPS; (Βίντεο)

Sculpture Object Laptop Ancient

Η αρχαία αυτή ελληνική ανάγλυφη επιτύμβια στήλη ανάγεται στο 100 π.Χ. και φυλάσσεται στο J Paul Getty Museum, στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και δείχνει ένα νεαρό κορίτσι να επιδεικνύει ένα αντικείμενο ανοικτό σε ορθή γωνία σε μια γυναίκα.

Παρατηρείστε στα πλευρά του laptop και τις εισόδους για USB!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Οσονούπω η Ελλάδα αλλάζει θέση στον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης. Αρκεί το ασφαλιστικό για να επιστρέψει και να εδραιωθεί στα Βαλκάνια, απ’ όπου επιχείρησε να απογειωθεί προς τα ευρωπαικά σαλόνια στα χρόνια της ευημερίας.
Η χαριστική βολή, όμως, θα της δοθεί με το νέο φορολογικό. Πρόκειται για αναγκαστική προσγείωση στον όμιλο με τις πρώην ανατολικές χώρες. Ο Κατρούγκαλος το είπε καθαρά. Μεσαία εισοδήματα θα θεωρούνται πλέον όσα είναι γύρω στις 10.000 ευρώ και όχι 25.000-35.000. Τέτοια βουτιά.
Αυτό σημαίνει και νέα –κατακόρυφη, αυτή τη φορά- μείωση των εισοδημάτων, προφανώς με μείωση αποδοχών και αύξηση της φορολογίας. Άρα αν οι συνταξιούχοι των 800 και άνω ευρώ γλιτώσουν τη 12η στη σειρά περικοπή των αποδοχών τους, θα πέσουν στο δόκανο της εφορίας που ετοιμάζεται να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές μέχρι και στο 50%.
Δεν αποκλείεται, όμως, να συμβούν και τα δύο. Και δραματική μείωση των συντάξεων και διόγκωση των φορολογικών βαρών. Οι πολίτες έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες όσον αφορά στη διαχείριση των υποχρεώσεων τους.

Μας είπαν ότι είμαστε άχρηστοι και αντιπαραγωγικοί και το κατάπιαμε αμάσητο

bloko

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι προσυπογράφω την επιστολή του Ηλία προς τους αγρότες.
Αν οι αγρότες αντιληφθούν τη δύναμη τους, μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά.
Αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες, αλλά δεν θέλω να ξαναπώ πράγματα που ειπώθηκαν καλύτερα από άλλους.
Πάντως τόσοι αγρότες και δεν αναρωτιούνται:
Δέκα αγρότες μας παράγουν όσα παράγει το Λουξεμβούργο και κάθονται σαν χάνοι να παρακαλάνε υποτακτικές κυβερνήσεις.
Και το λέω από αγάπη, είναι κρίμα για τον αγρότη από παραγωγός να μετατρέπεται σε ικέτη.
Οι Άγγλοι έχουν ένα ρητό: beggars can’ t be choosers (οι ζητιάνοι δεν μπορούν να έχουν επιλογές), οπότε μετά θα ‘ναι αργά για δάκρυα, οι αγορές θα σας πάρουν τα σκαλπ είτε με τον Αλέξη ή τον Κυριάκο, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε -ότι ο αγώνας δεν τελειώνει με την απόσυρση ενός ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά ακριβώς τότε ξεκινάει- τόσο το καλύτερο.
Φτύστε λοιπόν τις αγορές, τα παζάρια και τους πλασιέ τους πριν σας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες.

Ξέρετε, ένας από τους λόγους που η χώρα πάει κατά διαόλου είναι γιατί ξυπνήσαμε μια μέρα και δεχθήκαμε ότι χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε.
‘Ολα τα άλλα και τα τρία μνημόνια είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης.
Μας είπαν ότι είμαστε άχρηστοι και αντιπαραγωγικοί και το κατάπιαμε αμάσητο.
Μας το είπαν οι δανειστές, οι οίκοι αξιολόγησης, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ και οι ολιγάρχες με τα ΜΜΕ τους και το πιστέψαμε σαν το Καραγκιόζη ότι εμείς σκοτώσαμε τη χώρα.
Οι ίδιοι που θεωρούν υπόδειγμα μια χώρα με ιδιωτικό χρέος που υπερβαίνει πάνω από 3.000 φορές το ΑΕΠ της (το Λουξεμβούργο) και βρίζουν μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή και δυνατότητες για ακόμα παραπάνω, μας είπαν μαλάκες και το δεχθήκαμε.

Και μόνο που κάποιοι θα γελάσουν στο άκουσμα της πρότασης ότι η Ελλάδα παράγει, αρκεί για να καταλάβουμε πόσο βαθιά έχει ριζώσει η σαπίλα.

Κόψε τα σχοινιά



Τι πιο όμορφο από ένα ηλιόλουστο πρωινό, σε βοηθάει να ξεκινήσεις μια θετική μέρα όσα και αν είναι τα προβλήματα, όσες και αν είναι οι δυσκολίες. Σε ενθαρρύνει και σε εμψυχώνει πάντα, μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα.

Πόσοι είμαστε άραγε αυτοί που το καταλαβαίνουμε, πόσοι αυτοί που θέλουμε να είμαστε θετικοί ότι και αν έρχεται στην ζωή μας; Να μας φέρει τον αρνητισμό και να τον βάλει μια βαθιά ριζά μέσα μας; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πράγματι άνθρωποι εκεί έξω, που πραγματικά αναρωτιέσαι ποιο είναι το πρόβλημα τους και είναι τόσο σκυθρωποί και τόσο αρνητικοί και με αρκετή δόση κακιάς. Πώς μπορούν και επιβιώνουν ή μάλλον πώς θα επιβιώσουμε εμείς οι λίγο πιο θετικοί, εμείς που δεν κρατάμε ένα μαχαίρι και περιμένουμε μια πλάτη να το καρφώσουμε, αλλά λέμε την φράση "καλή καρδιά" και πάμε παρακάτω όσο και αν έχουμε πληγωθεί ή προσβληθεί.

Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες κρίσης, πράγματι μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και μια  κρίση ανάμεσά μας. Πήραμε οι περισσότεροι μια έκφραση σοβαρή, την έκφραση του κριτή και αρχίζουμε να κρίνουμε τα πάντα γύρω μας και όταν σχεδόν τα πάντα γύρω μας καταρρέουν, οι πλειοψηφία κοιτάει να τα δώσει όλα μια κλωτσιά και να τα αποτελειώσει. 

Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Του Δημήτρη Κουρέτα
Η Ελλάδα από τη στιγμή που έγινε κράτος το 1827 και για περίπου 100 χρόνια ζούσε σχεδόν από ένα προϊόν. Τη σταφίδα. Με αυτή μεγάλωσαν και σπούδασαν σχεδόν τέσσερις γενιές. Η σταφίδα κάλυπτε το 50% των εξαγωγών μας ως χώρα, συνολικά. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σήμερα που οι εξαγωγές μας είναι 27 δις ευρώ, σαν να έχουμε εξαγωγές σταφίδας 13,5 δις. Ενημερωτικά φέτος κλείσαμε με εξαγωγές σταφίδας 39 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το ’80 στην Ελλάδα το 35% του πληθυσμού ασχολείτο με την αγροτική παραγωγή και παρήγαγε το 12% του ΑΕΠ. Σήμερα τα νούμερα είναι 11% του πληθυσμού και μόλις το 2,9% του ΑΕΠ. Θα μπορούσε να πει κάποιος, και τι έγινε;
Σημαντική ερώτηση. Το 2000 η χώρα είχε 60 νηματουργεία και παρήγαγε νήμα από βαμβάκι το οποίο το έκανε ρούχα. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα νηματουργείο μεγάλο, ο Επίλεκτος στα Φάρσαλα. Το βαμβάκι μας εξάγεται στην Τουρκία κυρίως, παίρνουν οι αγρότες 350 εκατ. ευρώ, γίνεται εκεί νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δις! Και τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας. Αυτό έγινε. Αυτή τη χώρα φτιάξαμε και καλούμαστε όλοι μας να την αλλάξουμε. Και την καταντήσαμε έτσι με σειρά εγκληματικών πολιτικών για τη ανάπτυξη μετά το 1980.
Η χώρα μας είναι η δεύτερη σε βιοποικιλότητα στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να έχουν μεγάλη ιδιαιτερότητα άρα και ποιότητα. Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει (όλο και περισσότερο) την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων.
Η Ελλάδα, σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθος της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις. Το πλεονέκτημα της (υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει) ήταν οι μικρές παραγωγές που με κόπο, μεράκι και σεβασμό στον άνθρωπο μπορούσε να αντλήσει από το χώμα της. Η Ελληνική γη και οι άνθρωποι της, απόλυτα συμφιλιωμένοι με το κοινό τους μέλλον, μπορούν να παράγουν καταπληκτικά προϊόντα.

Η ελευθερία σου βιάζει τη δική μου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ελευθερία σου βιάζει τη δική μου

Της Μαρίας Dawkinson
Όσοι αγαπάτε γυναίκες, έχετε κόρες, ή απλά είστε γυναίκες το παρακάτω κείμενο σας αφορά και σας προειδοποιώ ότι θα σας εξαγριώσει.
Κάθε μέρα διαβάζουμε για μαζικούς βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε δημόσιους χώρους στην καρδιά της Ευρώπης, ακούμε για φόνους στην Ανατολή που αποκαλούνται περήφανα «εγκλήματα τιμής», όπου πατεράδες σκοτώνουν τις κόρες τους για λόγους ανύπαρκτους. Η εγκληματικότητα κατά των γυναικών είναι φαινόμενο που αφορά ένα συντριπτικό ποσοστό των εγκλημάτων, εκτός πολέμου. Όλα αυτά τα καθημερινά μας έχουν μιθριδατίσει σε μια νέα πραγματικότητα, ένα new normal. Είναι σαν το βασανιστήριο του βατράχου, που τον βάζεις σε κατσαρόλα με νερό και ανεβάζεις τη θερμοκρασία ένα - ένα βαθμό, για να φτάσει στον βρασμό χωρίς να το καταλάβει.
Σήμερα, όμως, έπεσε το μάτι σε ένα πρωτάκουστο νέο που μου προκάλεσε ταχυκαρδία.
Είναι λέει, στην Αγγλία ένας τύπος ονόματι Νταριούς Βαλιζαντέχ, ο οποίος διατηρεί μπλογκ και γράφει βιβλία για τις καλύτερες μεθόδους παραπλάνησης των θυμάτων, έτσι ώστε να παρασύρονται από δημόσιο σε ιδιωτικό χώρο, προς βιασμό. Γράφει βιβλία και τα πουλάει στο Amazon. Αν δεν με πιστεύετε, κάνετε το google. Να το ξαναπώ: Αυτός ο τύπος γράφει παροτρύνει επίδοξους βιαστές εμπλουτίζοντάς τους με δημιουργικές ιδέες για το πώς θα βιάσουν πιο εύκολα, και τα βιβλία αυτά τα πουλά στο κοινό το Amazon. Το άρρωστο προϊόν της σκέψης ενός κτήνους που έχει το θράσος να απαιτεί τη νομιμοποίηση του βιασμού σε ιδιωτικούς χώρους.
Και έτσι, μου προέκυψαν πολλά ερωτήματα μαζί με έναν απίστευτο θυμό που δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ. Κατ' αρχάς νόμιζα ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος όπως η Αγγλία, που ακροβατεί στα όρια της αντιδημοκρατικής παρακολούθησης των πολιτών της με ηλεκτρονικά μέσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, και ελαφρυντικό την πάταξη της τρομοκρατίας και την ασφάλεια της κοινωνίας, ένας άνθρωπος τόσο απροκάλυπτα παραβατικός θα έπρεπε ήδη να είναι πίσω από κάγκελα. Εδώ στο facebook λέει όντας μεθυσμένος κάποιος μια βλακεία και σε δύο λεπτά του χτυπά το ηλεκτρονικό έγκλημα την πόρτα. Είχα την εντύπωση ότι τόσο η ηθική αυτουργία, όσο και η ανοιχτή αποδοχή εγκληματικών ενεργειών και πάλι ενεργοποιούν τις νομικές διαδικασίες. Επίσης, πίστευα ότι η οικονομική εκμετάλλευση και προώθηση προϊόντων εγκλήματος είναι εξίσου παράνομη. Το μόνο που συμβαίνει ως αντίσταση στην πρωτόγνωρη κτηνωδία είναι οι γνωστές ακτιβιστικές πλατφόρμες που μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσουν τη δραστηριότητά του. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να πωλείται και ως προϊόν;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΛ part 4

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα το θέμα για τους Βρίλ είναι τεράστιο αλλά και πολύπλοκο αλλά και πολύπλευρο!!! Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν τελείως διαφορετικά πράγματα μπερδεύοντας κατά πολύ την πραγματικότητα με φανταστικά θέματα τα οποία δεν στέκουν καθόλου με την πραγματικότητα!! Εγώ εδώ προσπαθώ να σας τα δώσω να τα καταλάβετε όσο πιο καλύτερα αλλά και λεπτομερέστατα μπορώ. Δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί συνεχίζεται μέχρι και σήμερα…………
Ο Δρ Hermann Oberth , ο οποίος πρωτοστάτησε στο σχεδιασμό πυραύλων για το γερμανικό Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα με την προηγμένη τεχνολογία πυραύλων για την Αμερικανική κυβέρνηση δίνοντας τους πολλές προοπτικές  δήλωσε!!!
<< Δεν μπορούμε να λάβουμε τα εύσημα για την εξέλιξη σε ορισμένους επιστημονικούς κλάδους !!! Μας έχουν βοηθήσει >>.
Όταν ρωτήθηκε από ποιον, εκείνος απάντησε:
<< Από ποιον; Μα από τους ανθρώπους που κατοικούν σε άλλους πλανήτες!!!! >>
Ο Oberth ήταν και αυτός ένας από τους πρώτους συνεργάτες του χώρου, ο οποίος υπηρέτησε επίσης το Τρίτο Ράιχ, ο Werhner Von Braun , επανέλαβε πολλές φορές για την γνώση της εξωγήινης πραγματικότητας όταν δήλωσε ανοιχτά πλέον το 1959.
<< Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυνάμεις οι οποίες είναι πολύ ισχυρότερες από ότι μέχρι τώρα γνωρίζαμε, και βάση του οποίου είναι προς το παρόν άγνωστη σε μας. Περισσότερα δεν μπορώ να πω προς το παρόν. Είμαστε τώρα σε μια εξέλιξη που ασχολούμαστε σε στενότερη επαφή με τις αρμοδιότητες αυτές, και μέσα σε έξι ή εννέα μήνες μπορεί να είναι δυνατό να μιλήσω με περισσότερη ακρίβεια για το θέμα >>.
Και οι δύο αυτοί αγαπητοί Γερμανοί επιστήμονες κάνοντας πλάγια αναφορά σε ένα από τα πιο μεγάλα μυστικά αλλά και  δελεαστική  UFOλογία, την εξήγηση του «μύθου» – της  υποτιθέμενης  σχέσης  μεταξύ του Τρίτου Ράιχ των προ Β ‘Παγκόσμιου Πόλεμου  της  Γερμανίας  και … εξωγήινους;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΛ!!! Part 3


Μαρία Orsitsch, γνωστή και ως Μαρία Orsic, ήταν ένα διάσημο μέντιουμ  που αργότερα έγινε ο ηγέτης της Εταιρείας Vril!!! Λέγεται ότι είχε  τηλεπαθητικές δυνάμεις που δεν έχουν ξανά μετρηθεί σε άνθρωπο!! Επίσης είχε τηλεκινητικές ικανότητες, οι ικανότητες αυτές ήταν τόσο ισχυρές που μπορούσε με την σκέψη της και μόνο να σηκώσει ένα άρμα Λέοπαρντ, αυτό που σας λέω είναι ταυτοποιημένο ότι είναι αλήθεια, όταν το είδε αυτό ο Χίτλερ την έχρισε αρχηγό των μέντιουμ αλλά και ερευνήτρια στο να βρει και αλλά μέντιουμ με ψυχικές δυνάμεις όπως τις δίκες της……
Η Orsic γεννήθηκε στη Βιέννη. Ο πατέρας της ήταν από την  Κροατία και η μητέρα της ήταν  Γερμανίδα γεννημένη στη Βιέννη. Αν και δεν ήταν γνωστή σαν μέντιουμ είναι άγνωστο το πώς την βρήκε ο Χίτλερ, ήταν γνωστή στην παραψυχολογική εταιρία της Βιέννης ως  Μαρία Orsic, και παράμενε εγγεγραμμένη στα αρχεία της παραψυχολογικής εταιρίας μέχρι τη δεκαετία του 1960 οι ιστορικοί αλλά και οι συγγραφείς αναφέρουν μόνο την συμμετοχή της με το ναζιστικό μυστικισμό. Λέγεται επίσης ότι ήταν ιέρεια σε παγανιστικές εκδηλώσεις που είχαν εκλείψει από πολύ παλιά, παγανιστικές τελετές των Ρούνων αλλά και των Βίκινγκς!! Υπάρχουν κάποια σπάνια ντοκουμέντα από αυτόματη γραφή που έπαιρνε τηλεπαθητικός τα μηνύματα αλλά και στην γραφή των Ρούνων……

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΛ!! Part 2


Όταν γράφτηκε το θρυλικό βιβλίο για τους Βρίλ το 1871 κανένας δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοια επιρροή στον κόσμο, πιστεύω ούτε και ο ίδιος  ο Sir Edward Bulver – Lytton που το έγραψε. Ίσως γιατί είναι από τα πρώτα βιβλία επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκαν, οπού η ιστορία του έχει από ρομπότ, ιπταμένους ανθρώπους, περίεργη τεχνολογία, τηλεκινήσεις, τηλεπάθεια, μέση γη κ.τ.λ.
Ήταν κάτι σαν την σειρά επιστημονικής φαντασίας  ( Στάρ Τρέκ ), θυμάστε όταν είχε πρώτο βγει εκείνη την εποχή στην τηλεόραση και μετέπειτα στους κινηματογράφους; Άρεσε τόσο στον κόσμο που αμέσως φτιάξανε club, άρχισαν να ντύνονται σαν τους ήρωες της ταινίας, μέχρι που φτιάχτηκαν έως και τεχνητές γλώσσες όπως των Κλίγκον, οπού στην συνέχεια εκδόθηκε βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν αυτήν την ψεύτικη γλώσσα!!! Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα πατήστε στην διεύθυνση www.kli.org θα δείτε ότι γράφει η << πιο γρήγορη γλώσσα που μαθαίνετε στον γαλαξία >>. Υπάρχουν και αλλά site που μαθαίνουν την γλώσσα αυτή, υπάρχουν μέχρι και λεξικά, από Αγγλικά σε Κλίνγκον αλλά και το αντίθετο!!!
Θα μου πείτε τι σύγκριση κάνω με τους Βρίλ; Θα σας εξηγήσω αμέσως, μετά την έκδοση του βιβλίου ήταν πολύς ο κόσμος που πράγματι εντυπωσιάστηκε από αυτό!! Υπήρξαν επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν το περιεχόμενο του βιβλίου προς όφελος τους, όπως John Lawson ένας έξυπνος Σκοτσέζος επιχειρηματίας!! Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ναπολέων παρήγγειλε για το στρατό του ένα συστατικό φαγητού που να δίνει ενέργεια στους στρατιώτες του. Έτσι ανακάλυψε ένα είδος πάστας από βοδινό που το ονόμασε BOVRIL έμπαινε παντού, σε σούπες, ψωμί, ψητά…… το ονόμασε έτσι γιατί ήταν τότε στην επικαιρότητα το μυθιστόρημα των Βρίλ, έτσι διαφήμιζε το προϊόν ότι ήταν η μυστική συνταγή των φαγητών των Βρίλ!! Για να επικρατήσει μέχρι και σήμερα σαν προϊόν φανταστείτε τι απήχηση είχε εκείνο το καιρό χάρη στο βιβλίο Vril The Power of The Coming Race. Σήμερα η πάστα αυτή πωλείται σε πολλές χώρες ως ξεχωριστή γεύση και άρωμα για τα φαγητά, τώρα τελευταία έχει βγει και σε γεύση κοτόπουλου!!! Παρατηρήστε την μαύρο άσπρη διαφήμιση της εποχής μέχρι και ο Πάπας έβαζε στην σούπα του το BOVRIL…..!!!


Όπως μετέπειτα γύρω στην δεκαετία του 1960 ίσως και πιο πίσω φτιάχτηκαν τα κόμικς με τον ηρώα VRIL DOX!!! Σας παραθέτω μερικά εξώφυλλα από τα κόμικς αυτά που θεωρούνται συλλεκτικά σήμερα……… Aν βρείτε κανένα από αυτά από το Ν1 έως και το Ν30 θα καταλάβετε ίσως κάτι παραπάνω, μα θέλει να τα διαβάσετε διαφορετικά από ότι τα διαβάζουν οι πιτσιρικάδες……….!!!!!  Kαι τα κόμικς Captain Gravity and the Power of Vril είναι πολύ σπάνια πλέον και αν τα βρείτε πρέπει να δώσετε μια περιουσία για να αποκτήσετε ένα, αν έχετε τότε είστε τυχεροί γιατί υπάρχουν συλλέκτες που τα χρυσοπληρώνουν!!! A!! και κάτι ακόμα αν τα διαβάσετε θα δείτε ότι δεν υπάρχουν τέρατα μέσα αλλά …………

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ VRIL!! Part 1

Η λέξη Vril πρώτη φορά ακούστηκε από τον συγγραφέα Bulwer Lytton, στο βιβλίο που έγραψε το 1871 VRIL – The Power of the Coming Race, Βρίλ – Η Δύναμη της Επερχόμενης Φυλής, αυτή είναι η πιο σωστή μετάφραση αυτού του  τίτλου από το βιβλίο!!  Aν και κάποιοι διαφωνούν με αυτό και λένε ότι πρώτη φορά ακούστηκε στα μέσα του 16ο αιώνα……. Για τους Βρίλ ή την δύναμη Βρίλ έχουν γραφτεί πολλά, κάποια ξεπερνάνε την φαντασία και κάποια αλλά είναι τελείως απαράδεκτα!! Ύστερα από πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα σας αποφάσισα να γράψω για τους Βρίλ αν και πολλά site ήδη το έχουν κάνει!!
Μόνο που εγώ θα προσπαθήσω όσο πιο πολύ μπορώ να βρεθώ στην σφαίρα της πραγματικότητας και όχι της φαντασίας, αυτό αν είναι έτσι θα το αποφασίσετε εσείς μετά από ένα σορό στοιχεία που θα καταθέσω από φωτογραφίες αλλά και διάφορα έγγραφα……  Ίσως κάποιους τους ενοχλήσει αυτά που θα γράψω στα άρθρα που θα επακολουθήσουν…….. στα άρθρα αυτά υπάρχουν φωτογραφίες και έγγραφα που ίσως κάπου τα έχετε δει αλλά υπάρχουν και φωτογραφίες αλλά και έγγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στην δημοσιότητα!!
Για τους Βρίλ έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα, αλλά που στέκουν ( που είναι ελάχιστα!!) και αλλά που είναι τελείως εξωφρενικά. Όλα ξεκίνησαν από το κλασικό βιβλίο του Bulwer Lytton. Για την ναζιστική μηχανή όλα δείχνουν πως ναι(;) αν και το θέμα των Βρίλ είναι πολύ παλιό από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Είναι ένα ζήτημα το οποίο περιτυλίγεται από μυστικές εταιρίες αλλά και ένα πέπλο φαντασίας και μυστηρίου, φανατισμού, αληθινής επιστήμης…!! Αλλά και επικίνδυνης ψευδό-λογίας, μυθοπλασίας, αλλά και ανύπαρκτων Αστικών Θρύλων!!!! Αυτό το λέω γιατί είναι πολλοί ειδικά εδώ στην Ελλάδα που έχουν μυθοπλάσει αλλά και έχουν πιαστεί από κάποιες λέξεις φτιάχνοντας σελίδες ολόκληρες από ανύπαρκτα στοιχεία, δεν λέω ότι δεν γίνεται στο εξωτερικό το ίδιο πράγμα, μα γίνεται σε πολύ μικρή κλίμακα. Τους έχουν ονομάσει εξωγήινους, εσωγήινους, εκπέσοντες αγγέλους, παρατηρητές ( σημείωση: θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο μου για το τι είναι οι παρατηρητές ), Άρκουανς = Μαύροι Μάγοι = της θαλάσσιας αβύσσου και αλλά πολλά……
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε το τι ακριβώς είναι αλλά και το τι ακριβώς γίνεται μέχρι και σήμερα. Η έρευνα στο όλο αυτό τιτάνιο ζήτημα που φτάνει μέχρι και τις μέρες μας μου πήρε πολύ καιρό να μαζέψω πληροφορίες αλλά και έγγραφα. Δεν ήταν κάτι εύκολο γιατί έκρυβε πολλούς κινδύνους…. Αλλά και πολλές ψεύτικες πληροφορίες, το οποίο μπέρδευε πολύ τα πράγματα, πράγμα που πολλές φορές ξεκίναγα από την αρχή. Την έρευνα την έκανα λόγο ότι τα όντα(;) αυτά κατοικούν στην μέση γη. Όπως ξέρετε εσείς που διαβάζεται τα άρθρα μου είναι ότι είμαι θερμός υποστηρικτής της μέσης γης, έτσι μου ήταν αδύνατο να αποφύγω αυτήν την τιτάνια έρευνα!!!

Jorge Bucay «Φύλλα Πορείας IV-Ο δρόμος της ευτυχίας»

Ο μύθος λέει οτι πριν ακόμα υπάρξει η ανθρωπότητα, μαζεύτηκαν διάφορα τελώνια για να σκαρώσουν μια φάρσα. Λέει ένα από αυτά:
«Πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι άνθρωποι. Δεν είναι δίκαιο να έχουν τόσες αρετές και τόσες δυνατότητες. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους είναι πιο δύσκολο να πάνε μπροστά. Να τους γεμίσουμε διαστροφές κι ελαττώματα… Αυτό θα τους καταστρέψει».
Το μεγαλύτερο στα χρόνια τελώνιο, λέει:
«Προβλέπεται να έχουν ελαττώματα και διπροσωπία αλλά αυτό θα τους κάνει απλώς πιο ολοκληρωμένους. Νομίζω οτι πρέπει να τους στερήσουμε κάτι που, όπως και να ’ναι θα τους κάνει να ζουν κάθε μέρα κι από μια καινούργια πρόκληση».
Ο δρόμος της ευτυχίας_0001«Τι πλάκα θα ’χει!!!» είπαν όλα μαζί.
Αλλά ένα νεαρό και πονηρό τελώνιο, από μια γωνιά, σχολιάζει:
«Πρέπει να τους πάρουμε κάτι σημαντικό… αλλά τί;»
Μετά από πολλή σκέψη, το μεγαλύτερο αναφωνεί:
«Το βρήκα! Θα τους πάρουμε το κλειδί της ευτυχίας».
«Θαυμάσια… φανταστική… καταπληκτική ιδέα!» φωνάζουν τα τελώνια χορεύοντας γύρω από ένα τεράστιο καζάνι.
Το γέρικο στοιχειό συνεχίζει:
«Το πρόβλημα είναι πού να το κρύψουμε για να μη μπορέσουν να το βρουν».
Το πρώτο τελώνιο ξαναπαίρνει το λόγο:
«Να το κρύψουμε στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου».
Αμέσως, όμως, ένα άλλο τελώνιο απαντά:
«Όχι. Μην ξεχνάτε πως θα έχουν δύναμη και θα είναι πεισματάρηδες. Εύκολα, κάποια στιγμή, μπορεί ν’ ανέβει κάποιος και να το βρει, κι άμα το βρει ένας θ’ ακολουθήσουν όλοι, και τότε πάει, τελείωσε η πρόκληση».
Ένα τρίτο τελώνιο προτείνει:

Η επιδρομή

«Γεννηθήκαμε για να υποφέρουμε. Είναι η μοίρα μας. Θα περιμένουμε τους ληστές όλοι μαζί. Θα τους δώσουμε τη σοδειά μας. Θα τους παρακαλέσουμε να μας αφήσουν κάτι για να μην πεθάνουμε της πείνας. Θα τους παρακαλέσουμε γονατιστοί για να επιβιώσουμε»

National Geographic (62)
Σ’ ένα μικρό, απομακρυσμένο χωριό – κάπου πολύ μακριά από εδώ – οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, προσπαθούν να βρουν μια λύση προκειμένου να αποφύγουν τη συμφορά που τους απειλεί. Το χωριό τους βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας επιδρομής αδίστακτων και γερά οπλισμένων ληστών. Αυτοί σφάζουν, κλέβουν, καταστρέφουν απ’ όπου κι αν περάσουν, χρόνια τώρα.
Οι κάτοικοι του χωριού δεν φημίζονται για το θάρρος τους. Οπότε μη φανταστείς κάτι σαν… το γνωστό «Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στους Ρωμαίους». Οι κάτοικοι κάθονται στο χώμα κλαίγοντας τη μοίρα τους.
«Δεν υπάρχει Θεός για να μας προστατεύσει;» αναρωτιέται μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα και συνεχίζει να μονολογεί. «Φόροι… καταναγκαστική εργασία, πόλεμος, ξηρασία… και μετά οι ληστές! Ο Θεός μάλλον θέλει να πεθάνουμε της πείνας!».
«Αυτό είναι αλήθεια, καλύτερα να πεθάνουμε», κραυγάζει με απόγνωση ένας άντρας. Η γυναίκα συνεχίζει να κλαίει κι εκείνος της φωνάζει: «Σταμάτα να γκρινιάζεις. Η γκρίνια δεν βοηθά πουθενά».
«Πάμε να δούμε τον δικαστή!» λέει ένας άλλος.

Όσσο, «τα θαύματα»…

Σκίτσο: Τζούλια Ντούση
Σκίτσο: Τζούλια Ντούση
Πόσο μπορούν να ζήσουν τα λουλούδια χωρίς ρίζες; Οι ρίζες είναι άσχημες-γι’ αυτό παραμένουν κρυμμένες μέσα στο έδαφος-αυτές, όμως, είναι η πηγή και ο χυμός της ζωής. Τα όμορφα λουλούδια δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς τις άσχημες ρίζες τους. Εκείνες οι ρίζες, τρέφουν συνεχώς και δίνουν ζωή στα λουλούδια. Κι αυτό το θαύμα συμβαίνει παντού, αλλά είμαστε τόσο τυφλοί, που δεν το βλέπουμε.

Όταν κοιτάζεις ένα τριαντάφυλλο, δεν βλέπεις ότι στο τριαντάφυλλο είναι κρυμμένη ολόκληρη η φιλοσοφία της ζωής. Τα φύλλα δεν είναι κόκκινα ούτε τα αγκάθια ούτε οι ρίζες, γιατί τα φύλλα αναπνέουν συνεχώς, διαφορετικά το τριαντάφυλλο θα πέθαινε. Τρέφεται από τα πάντα, από τις ρίζες, από τα φύλλα – επειδή τα φύλλα αναπνέουν συνεχώς – διαφορετικά, το τριαντάφυλλο θα πέθαινε. Τα κλαδιά κάνουν συνεχώς ένα θαύμα: φέρνουν νερό και χυμούς, από τα βάθη της γης, προς τα πάνω, νικώντας τη βαρύτητα. Και δεν έχουν καν σύστημα άντλησης!

Ο ΤΡΕΛΟΣ


Madam/Madman by Amaria

Τρελός είναι εκείνος που ακόμα εμπιστεύεται.
Τρελός είναι εκείνος που ακόμα εμπιστεύεται παρ’ όλες τις εμπειρίες του.
Τον εξαπατάς και σε εμπιστεύεται.
Τον εξαπατάς ξανά και σε εμπιστεύεται.
Τον εξαπατάς και πάλι και εκείνος σε εμπιστεύεται.
Τότε λες πως είναι ανόητος, δεν μαθαίνει.
Η εμπιστοσύνη του, όμως, είναι τεράστια.
Η εμπιστοσύνη του είναι τόσο αγνή, που κανένας δεν μπορεί να τη φθείρει.

Να είσαι τρελός, με την έννοια του Ταό, με την έννοια του Ζεν. Μην προσπαθείς να χτίσεις γύρω σου ένα τείχος γνώσης. Όποιο βίωμα κι αν σου έρθει, άφησε το να συμβεί κι ύστερα άφησε το να φύγει. Συνέχισε να καθαρίζεις το νου σου διαρκώς. Συνέχισε να πεθαίνεις ως προς το παρελθόν, ώστε να παραμένεις στο παρόν, στο εδώ και τώρα, σαν νεογέννητο μωρό.

Στην αρχή θα είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος θα αρχίσει να σε εκμεταλλεύεται. Άφησε τους, τους δύστυχους! Ακόμα κι αν σε ξεγελάσουν και σε εξαπατήσουν και σε κλέψουν, άφησε το να συμβεί, γιατί εκείνο που είναι στ’ αλήθεια δικό σου, κανένας δεν μπορεί να στο κλέψει. Και κάθε φορά που δεν επιτρέπεις στις περιστάσεις να σε φθείρουν, η ευκαιρία αυτή θα γίνεται ενοποίηση μέσα σου. Η ψυχή σου θα αποκρυσταλλώνεται περισσότερο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα