Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ

Πολεμιστές του Ριάτσε
Πολεμιστές του Ριάτσε
Τι είναι ΔΥΝΑΜΗ;
Μάζα χ Επιτάχυνση = Δύναμη
δηλ. η επιτάχυνση πρέπει να εφαρμοστεί σε μία ΜΑΖΑ για να παραχτεί η δύναμη.
Τι είναι ΜΑΖΑ;
Το περιέχομενο . η  ΥΛΗ  που περιέχει ένα ΣΩΜΑ
Τι είναι ΥΛΗ;
Το νησί του ΤΟΝΑΛ
Τι είναι ένα ΝΗΣΙ;
Η στεριά, η στερεά ύλη  που αναδύεται  σε ένα ΩΚΕΑΝΟ.
Τι είναι ΚΥΚΛΟΣ;
Ένα γεωμετρικό σχήμα με ένα ΚΕΝΤΡΟ και μια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  με   όριο και σύνορο
ένα  νησί οριζοντίως και μια ΑΣΠΙΔΑ καθέτως.
Ένα ΣΩΜΑ » νησί» τρισδιάστατο.
Ο πολεμιστής  ορίζει τον κύκλο του, το ΚΕΝΤΡΟ του, την ακτίνα ΔΡΑΣΗΣ του
το ΟΡΙΟ του. Ειναι κύριος του ΝΗΣΙΟΥ του, και το ελέγχει πλήρως,  τακτοποιημένο σε εργονομική διάταξη.

Σαραμάγκου: Περί φωτίσεως


Ένα επίκαιρο σχόλιο κι ένα επίκαιρο βιβλίο για τις εκλογές από τον μεγάλο συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου “Περί φωτίσεως” – Εκδ. Καστανιώτη

«Σε κάποια χώρα γίνονται εκλογές. 

Η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%.

Oι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.

Μπροστά στο διαφαινόμενο κενό εξουσίας, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κρατικός μηχανισμός και οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη, καταστρώνοντας αστυνομικά σχέδια για να ανακαλύψουν τον υποκινητή.

Γιατί κάποιοι λιποθυμούν μόλις δουν αίμα;

Υπάρχουν άνθρωποι που στη θέα και μόνο του αίματος χάνουν τις αισθήσεις τους με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη και να δώσουν αίμα, όταν χρειαστεί. Το φαινόμενο είναι αρκετά σύνηθες, ωστόσο, υπάρχει λύση.
Σύμφωνα με έρευνες, το φαινόμενο της λιποθυμίας στη θέα αίματος αφορά περίπου το 15% του πληθυσμού. Οι ψυχολόγοι δεν γνωρίζουν τα ακριβή αίτια αυτής της αντίδρασης, ωστόσο καταλήγουν πως πρόκειται για έναν εξελικτικό μηχανισμό του ανθρώπου. Η βασική ιδέα εντοπίζεται πίσω στο χρόνο, στην απειλή ανθρώπου από άνθρωπο με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, κατά τη διάρκεια του οποίου μια γενετική διαφοροποίηση "επέτρεπε" σε κάποιους να λιποθυμούν ως αντίδραση. Η εξήγηση ανήκει στον Αμερικανό καθηγητή κλινικής ψυχολογίας Tyler C. Ralston, PsyD που εξηγεί περισσότερα. Αυτή η αντίδραση έκανε τον επιτιθέμενο να θεωρεί το υποψήφιο θύμα του ήδη νεκρό και να αποσύρεται, λειτουργούσε λοιπόν για τη σωτηρία του ανθρώπου που διαφορετικά θα σκοτωνόταν ή θα τραυματιζόταν. Η λιποθυμία, επίσης, που σημαίνει ότι η πίεση του αίματος πέφτει ραγδαία, επέτρεπε στους τραυματισμένους να αποφύγουν τον θάνατο από αιμορραγία! Με το πέρασμα των ετών και των γενεών δημιουργήθηκε το γονίδιο της «λιποθυμίας», λιποθυμία  προκύπτουσα από την απειλή που το αίμα δηλώνει.

Κουλούρες γεμιστές

Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 Λεπτά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ - 1 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ - 2 φακελάκια
Ζάχαρη - 1 1/2 κουταλιά σούπας
Καλαμποκέλαιο - 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι - 1 κουταλιά σούπας
Ξύδι - 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό - 1- 1 1/2 ποτήρι νερού χλιαρό
 
Για την γέμιση
Τυρί φέτα - 1/2 κιλό
Ανθότυρο - 150 γρ
Αυγά - 2
Άνηθο - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Βασιλικός φρέσκος - 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένος
Ρίγανη - 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Αυγό - 1 μόνο τον κρόκο χτυπημένο
οδηγίες
Κουλούρες γεμιστές με μυρωδικά και τυρί!
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 60 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο.Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα , αλάτι, πιπέρι και τέλος τα 2 αυγά.Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από το αυγό.

Ο Φόβος Της Γνώμης Των Άλλων

Pneymatikos

Συχνά πράττεις και συμπεριφέρεσαι όπως νομίζεις ότι είναι σωστό, σύμφωνα με τη γνώμη των άλλων.
Διατηρώντας αυτό το φόβο, δε λαμβάνεις υπόψη τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Αναλώνεσαι στο τι θα πουν οι άλλοι, πώς θα τους φανεί, πώς θα το αξιολογήσουν. Κατά βάθος αναζητάς τη θετική τους αξιολόγηση και τείνεις να λειτουργείς έτσι ώστε να την αποκτήσεις.
Προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου και τις πράξεις σου μέσα από τα μάτια των άλλων. Στη διαδικασία αυτή, δίνεις αξία στις πεποιθήσεις τους και προσπαθείς να συμμορφωθείς με αυτές, για να πετύχεις τη θετική τους γνώμη για εσένα και τις ενέργειές σου. Όμως στην πραγματικότητα δε θα μπορέσεις ποτέ να έχεις τη θετική αξιολόγησή τους.
Τι νόημα έχει άλλωστε;
Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι καταναλώνουν μέρος της ζωής τους επενδύοντας στο να είναι αρεστοί και αγαπητοί στους γύρω τους και καταλήγουν να μη ζουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν οι ίδιοι πραγματικά.
Όμως γιατί οι άλλοι είναι πιο άξιοι από σένα, για να χρειάζεται να συμμορφώνεσαι με τη γνώμη τους; Γιατί τους επιτρέπεις να επηρεάζουν τη συμπεριφορά σου; Γιατί δεν επιθυμείς να είσαι ο εαυτός σου;

Φλέμα στον λαιμό; Δείτε τι να κάνετε για να φύγει



Το φλέμα συνοδεύει συχνά τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Αν και δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν το φλέμα δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα, μπορεί να φράξει και να ερεθίσει τους βρογχικούς σωλήνες και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει μια δευτερογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.
Η παρουσία φλέματος συνήθως προκαλεί μία συνεχή ανάγκη για καθάρισμα του λαιμού, συνεχής βήχα, ρινική καταρροή, δυσκολία στην αναπνοή, αίσθημα αδυναμίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυρετό. Το φλέμα τείνει να συσσωρεύεται και προκαλεί συμφόρηση στο στήθος και το λαιμό και συνήθως αποβάλλεται μέσω του βήχα.
 
Το φλέμα περιέχει βακτήρια, ιούς, ή φλεγμονώδη κύτταρα που παράγονται σε απόκριση του οργανισμού σε κάποια μόλυνση. Εκτός από λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και τη βρογχίτιδα, το φλέμα μπορεί να προκληθεί από μια αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικές ουσίες, όπως στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα, τις κατεστραμμένες φωνητικές χορδές και το υπερβολικό κάπνισμα.
 
Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από το φλέμα στον λαιμό

Σίγουρα πιστεύετε αυτούς τους τρεις διατροφικούς μύθους και κάνετε μεγάλο λάθος



Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην εποχή της πλούσιας και σφαιρικής ενημέρωσης επάνω σε κάθε ζήτημα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν μια εντελώς στρεβλή άποψη επάνω σε πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι και η σωστή διατροφή που αποφέρει τα μέγιστα για την υγεία τους.
Δείτε τρεις μύθους που σχετίζονται με την διατροφή και τις δίαιτες για να ξέρετε ποια είναι η αλήθεια σε κάθε περίπτωση:
 
Μύθος 1: Η πιο υγιής διατροφή είναι εκείνη που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες με πολλά δημητριακά ολικής άλεσης
 
Αρκετές δεκαετίες πριν, σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού άκουγε τους ειδικούς να του συνιστούν ένα τέτοιου τύπου διατροφικό πλάνο.
 
Παλιότερα, δεν υπήρχε ούτε μία επιστημονική έρευνα που να είχε αποδείξει ότι αυτή η διατροφή μπορούσε πραγματικά να αποτρέψει την φιλασθένεια.
 
Από τότε, έχουν γίνει πολλές μελέτες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες δείχνουν ορισμένα διαφορετικά αποτελέσματα: Η διατροφή αυτή δεν προκαλεί απώλεια βάρους, , ούτε προλαμβάνει απαραίτητα τον καρκίνο, αλλά ούτε και μειώνει από μόνη της τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ανωμαλίες εν αφθονία στον Άρη : Πυραμίδες, αγάλματα, νομίσματα, ιερογλυφικά, μηχανήματα, απολιθώματα, οστά, ξύλο

Αποτέλεσμα εικόνας για Mars Anomalies galore: Pyramids, statues, coins, glyphs, machinery, fossils, bones, wood

Για την δημιουργία αυτού του βίντεο επανεξετάστηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες της NASA, από το πρόσφατο παρελθόν έως τις μέρες μας.

Χρησιμοποιήθηκαν 40 για αυτό το slideshow μέσω των οποίων παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ανωμαλιών που ίσως πολλοί από εσάς βλέπεται για πρώτη φορά.

Ανακάλυψα πυραμίδες, αντικείμενα ορθογώνιου σχήματος, έργα τέχνης, οστά, πλατφόρμες, οστά, θραύσματα κιόνων, αγάλματα με ιερογλυφικά και αριθμούς, ένα νόμισμα με σύμβολα δίπλα από την περιβόητη σφαίρα, απολιθωμένο ξύλο, κοράλλια και πέτρες από λάβα, παράξενες συσκευές, εξαρτήματα μηχανών, μπουκάλια...όπως θέλετε ονομάστε τα!

Ανδρικοί μύθοι... Καταρρίψτε τους!


Είναι γνωστό ότι οι άνδρες συνήθως αδιαφορούν για την υγεία τους -ή τουλάχιστον λόγω άμυνας προσπαθούν να αγνοήσουν τυχόν προβλήματα για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο- μέχρις ότου το σύμπτωμα να γίνει τόσο ενοχλητικό που να μην μπορούν πια να το παραβλέψουν ή μέχρι η σύντροφός τους να τους αναγκάσει να επισκεφτούν κάποιον ειδικό. Αποτέλεσμα της στάσης τους αυτής; Η διαιώνιση διαφόρων μύθων γύρω από την υγεία τους, που εμείς θα καταρρίψουμε!

«Το καπέλο προκαλεί καράφλα»
Είναι σίγουρα ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους. Ωστόσο, οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι ούτε το κράνος ούτε το καπέλο προκαλούν την εφιαλτική φαλάκρα. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να προκαλέσουν προσωρινή απώλεια μαλλιών, όταν φοριούνται σφιχτά. Όσον αφορά την αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού (ανδρογενή αλωπεκία), ο ρόλος της κληρονομικότητας είναι σημαντικός. Με άλλα λόγια, ο πατέρας και οι πρόγονοι του άνδρα έχουν ήδη δείξει τον δρόμο, κυρίως όσον αφορά την ηλικία που αυτή θα εμφανιστεί και την ταχύτητα με την οποία θα εξελιχθεί.

Android εφαρμογή που βοηθάει τους Έλληνες να ανακαλύπτουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα αντί ξένων!


Το “Made in Greece” σαρώνει το barcode ενός προϊόντος, (και) πληροφορεί τον χρήστη αν είναι ελληνικό ή αν δεν είναι και προτείνει συναφή ελληνικά προϊόντα.


1.       Το θέμα είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ.


2.       Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορεί να βοηθήσει την οικονομία μας και τον συνάνθρωπο μας.


3.       Πρόκειται για τη πρώτη Ελληνική εφαρμογή στο είδος της.

Τι συμβαίνει όταν βάζετε σκόρδο στο αυτί;

τι-συμβαίνει-όταν-θα-put-σκόρδο-in-the-ear


Ξέρετε ότι το σκόρδο διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών; 
Μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, μπορεί να προστεθεί σε τρόφιμα, προκειμένου να επιτευχθεί μια καλύτερη γεύση, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε τη ψησταριά.
Πέρα από αυτό, το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων. 
Μπορεί να θεραπεύσει το κρυολόγημα, τον πυρετό και τα συμπτώματα γρίπης.
Αν ποτέ αισθάνεστε πόνο στο αυτί σας, δοκιμάστε αυτό το παλιό λαϊκό κόλπο.

Όταν ο Ντι Στέφανο τα... έχωνε στον διάδοχο του ισπανικού θρόνου!

Όταν ο Ντι Στέφανο τα... έχωνε στον διάδοχο του ισπανικού θρόνου!

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1955, η Ρεάλ Μαδρίτης έδινε τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα στην ιστορία της. Αντιμετώπιζε την Σερβέτ Ελβετίας και αυτό από μόνο του αποτελεί έναν καλό λόγο για να παραμείνει αυτός ο αγώνας στη μνήμη των φιλάθλων.
Όταν ο Ντι Στέφανο τα... έχωνε στον διάδοχο του ισπανικού θρόνου!
Εκείνη τη μέρα όμως, υπήρξε και ένα... χαριτωμένο περιστατικό που επίσης θυμούνται οι φίλοι της ισπανικής ομάδας με πρωταγωνιστές τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο και τον τότε διάδοχο του ισπανικού θρόνου, Χουάν Κάρλο, μετέπειτα Βασιλιά της Ισπανίας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από πού πήρε το όνομά του το Μονακό;

Σε 10

Το μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής στη νότιο-ανατολική Γαλλία με το όνομα Μονακό, είναι σήμερα το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος του κόσμου. 

Η ονομασία του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «μονόικος», η οποία είναι σύνθετη από τις λέξεις «μόνος» και «οίκος»

Τον 6ο αιώνα π.Χ. οι Φωκαείς είχαν ιδρύσει αποικία στην περιοχή την οποία είχαν ονομάσει«Μονόικο» προς τιμήν του ημίθεου ήρωα Ηρακλή. 

Γιατί το γάλα είναι φτηνότερο από το νερό στην Ευρώπη

Dairy Farm worker Callum Casey prepares milk for calves at Beacon Farm near Birmingham, Britain August 11, 2015.    British farmers warned on Monday they were facing financial ruin with falls in the price of milk forcing many out of work and spurring others to blockade distribution centres and walk cows through supermarkets. Farming unions from across the country were meeting in London to urge the government to provide more help for an industry that has seen a 25 percent year-on-year drop in the amount farmers are paid for milk. REUTERS/Darren Staples - RTX1NXXB

Η Ευρώπη… πνίγεται στο γάλα και οι απαντήσεις είναι πιο απλές από ότι νομίζουμε.

της Ιβάνα Κοττάσοβα
Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές, η ζήτηση από την Κίνα μειώνεται, και οι περιορισμοί στην παραγωγή έχουν αρθεί. Το αποτέλεσμα: μια μεγάλη περίσσεια γάλακτος.
Και όχι, αυτό που λέγεται σχετικά με το γάλα που συχνά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτηνότερο από το εμφιαλωμένο νερό, δεν είναι αστείο. Ένα λίτρο εμφιαλωμένου νερού στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει περίπου 1 ευρώ και 30 λεπτά, ενώ ένα λίτρο γάλακτος κοστίζει μόλις 90 λεπτά.

Τα χειρότερα παπούτσια για τα πόδια σας


papoutsia
Η μόδα το προτάσσει.Οι γυναίκες να φορούν παπούτσια ψηλά και ακόμη ψηλότερα. Όμως αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα πόδια μας. Τα παπούτσια με  ψηλό τακούνι μπορεί να προκαλέσουν διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης, οξύ πόνο στο πρόσθιο, μέσο  ή  οπίσθιο τμήμα του άκρου ποδός μέχρι και χρόνιο πόνο στο πέλμα.
Για παράδειγμα ένα παπούτσι με μέτριο τακούνι και σκληρό δέρμα  μπορεί να προκαλέσει έναν επώδυνο όζο-κάλλο στο οπίσθιο τμήμα του πέλματος. Το σκληρό υλικό του παπουτσιού σε συνδυασμό με το τακούνι  πιέζει την ευπαθή περιοχή και προκαλεί φλεγμονή, υμενίτιδα μέχρι και τενοντίτιδα αχιλλείου τένοντα. Η αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει καταρχήν με αλλαγή των παπουτσιών ή τροποποίησή τους, με χρήση πάγου και ανάπαυσης-αποφόρτισης της περιοχής, και  σε πιο ανθεκτικές περιπτώσεις με συνεδρίες φυσικοθεραπείας και  χρήση ειδικών ορθοτικών.
Τα παπουτσια με πολύ ψηλό τακούνι μπορεί να οδηγήσουν το πέλμα, ιδίως το πρόσθιο τμήμα του, σε μια τέτοια θέση με αποτέλεσμα φλεγμονή στην περιοχή, την γνωστή μεταταρσαλγία. Παρατεταμένη και χρόνια πίεση στο πρόσθιο τμήμα του πέλματος μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ρωγμώδες κάταγμα στην περιοχή.
Και για τις δυο παραπάνω περιπτώσεις η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση και εν δυνάμει πρόληψη είναι η επιλογή παπουτσιών  με ύψος τακουνιού μέχρι 5 εκατοστά με πιθανή τροποποίησή τους.

Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε απλά και μόνο... περπατώντας!



Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης. Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. Σκεφτείτε το, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να είστε 10 κιλά ελαφρύτεροι χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα.
Ταυτόχρονα με την απώλεια των περιττών κιλών θα τονώσετε τους μυς σας και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή υγείας σας.
 
Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο θα περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν διατηρήσετε μια ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα!
 
Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να διατηρείτε διαρκώς αυτόν το ρυθμό. Για παράδειγμα, αν πάρετε απόφαση να διανύετε 5 χλμ παραπάνω κάθε ημέρα, τότε θα καίτε επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να περπατήσετε ακόμα μικρότερη απόσταση από εκείνη και να το συνδυάσετε με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονες εφαρμογές για τα smartphones και να έχετε ένα δικό σας “βηματόμετρο” που θα σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες, καθώς θα μετράτε εύκολα το πόσα βήματα κάνετε.

Όσο μακριά και να έχεις πάει σε ένα λάθος δρόμο, γύρνα πίσω



Στα δύσκολα δεν βοηθάει απλά μια βόλτα στη φύση, γιατί συχνά μας βυθίζει ακόμη πιο πολύ στις μαύρες σκέψεις. Χρειάζεται να βγούμε και να κάνουμε κάτι που να έχει κάποιο σκοπό (π χ  άθληση, χόμπι ,..). Γενικά χρειάζεται  να δώσουμε χρόνο στο ασυνείδητο να βρει μια λύση. Να ναρκώσουμε ή να στείλουμε το συνειδητό ΕΓΩ σε κάποια απασχόληση έξω από το πρόβλημα
  • Κάθε επιτυχία πρέπει να κρίνεται σύμφωνα με το κόστος  της. Τι χρειάστηκε να πληρώσουμε;
  • Η θετική σκέψη είναι επικίνδυνη όταν σπρώχνει τους ανθρώπους να μη δίνουν σημασία στα προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου
  • Μεγάλο μάθημα να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν πράγματα έξω από τον έλεγχο μας ( π χ ο καιρός, οι άλλοι άνθρωποι, …). Η ανησυχία προκύπτει όταν εστιάζουμε σε πράγματα  πάνω στα οποία δεν έχουμε κανένα έλεγχο. Πάντα έχουμε κάποιες επιλογές

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΕΟΣ!


Θα χρειαστεί να σηκωθεί. Δεν γίνεται διαφορετικά. Να σκληρύνει, να χοντρύνει, να μεγαλώσει, μόνον έτσι θα κάνει τη δουλειά του. Και μετά να εκχύσει το γεννητικό υλικό, εκείνο το υγρό πυρ μέσα στον κόλπο της γυναίκας.
Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο, δηλαδή ό, τι κοσμεί τη φύση. Ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, δάση, βουνά, νησιά, πεδιάδες, τα πάντα όλα. Κι όλα αυτά τα κοσμήματα να τα χαίρεται ο άνθρωπος, οι άνθρωποι. Πώς, όμως, να γεννιώνται δίποδα αν αυτά δεν πηδιώνται. Αν ο άνδρας δεν καβαλάει την γυναίκα. Κι αυτό δεν γίνεται χωρίς το πέος να βρεθεί σε κατάσταση στύσης, μάλιστα χωρίς τη θέληση του αρσενικού.
Δεν είναι χέρι το πέος να το σηκώσει ψηλά. Ούτε πόδι και μάτι, να του δώσει εντολή, κύττα δεξιά, αριστερά, κλείστο, άνοιξτο. Ούτε το πέος είναι μασέλα να κινείται κατόπιν παραγγελμάτων. Να το προχωρήσουμε.
Γιατί ο Θεός έφτιαξε το πέος. Εδώ σε θέλω.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση ότι συλλαμβάνονται περισσότερα παιδιά το καλοκαίρι απ’ ότι τον χειμώνα;



Έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ότι οι περισσότερες συλλήψεις παιδιών γίνονται κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών σε σχέση με τους χειμερινούς. 
Δεν υπάρχει όμως κάποια σχέση με την ποιότητα του σπέρματος ή των ωαρίων κατά τους μήνες αυτών σχέση. Δεν είναι το σπέρμα πιο δυνατό τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Ο λόγος της αύξησης των συλλήψεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχει να κάνει με την όλη ψυχοσωματική κατάσταση του ζευγαριού κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών.

Δείτε τι συμβαίνει όταν κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο στο αυτί σας



Ο δρ Mark Sandomirski, Ρώσος γιατρός, καθηγητής και ψυχίατρος, συμβουλεύει τους ασθενείς του σχετικά με το πώς μπορούν να απαλλαγούν από τις συνέπειες του άγχους με ένα πολύ απλό και εύκολο τρόπο.
Οι αιτίες του άγχους είναι ποικίλες και κάθε άνθρωπος τις βιώνει με διαφορετικά συμπτώματα.
 
Μετά την αύξηση του στρες στον οργανισμό, έχουμε δυσάρεστα συναισθήματα, δυσφορία ή πόνο σε ορισμένα μέρη του σώματος.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποβάλλετε κάθε σκέψη με συναισθήματα που σας βλάπτουν. Μην τα κρατάτε μέσα σας.
 
Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε μια μέθοδος ψυχο-ρεφλεξολογίας για να αφαιρέστε το σύνολο των φυσικών συνεπειών του άγχους.

Τι να κάνετε όταν το γάλα σας πέφτει βαρύ

Τι να κάνετε όταν το γάλα σας πέφτει βαρύ

Σε μικρή ηλικία το γάλα ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσει η ημέρα.
Σήμερα δεν θέλετε ούτε να το βλέπετε. Εκτός από τη ψυχολογική φόρτιση λόγω της καταναγκαστικής κατανάλωσης γάλακτος σε μικρή ηλικία ενδέχεται να πάσχετε και από δυσανεξία στη λακτόζη.
Τι ακριβώς είναι η δυσανεξία;
Η λακτόζη που περιέχεται στο γάλα μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και έτσι να υποφέρετε κάθε φορά που πίνετε γάλα ή άλλα προιόντα.
Η λακτόζη μπορεί να υπάρχει στο ψωμί, στα δημητριακά, στις στιγμιαίες σούπες, στις πατάτες στη μαργαρίνη, στις σος που χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, σε ορισμένα μπισκότα, σε καραμέλες και σε διάφορα άλλα «πρόχειρα» φαγητά.

Έξι πολύτιμα μυστικά για καλή υγεία

Έξι πολύτιμα μυστικά για  καλή υγεία

Για τη διατήρηση της καλής υγείας δεν αρκεί μόνο να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και να γυμνάζεστε!
Υπάρχουν και άλλα μυστικά υγείας τα οποία αν τα ακολουθήσετε θα μείνετε γεροί μέχρι το κόκκαλο.
Έρευνα του  Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι καταφέρνουν να κοιμούνται τουλάχιστον έξι ώρες περπατούν δεν καπνίζουν χαίρονται τον ήλιο και την παρέα των φίλων τον γιατρό δεν τον χρειάζονται.
Μην αποφεύγετε τον ήλιο
Μπορεί οι ειδικοί να συνιστούν να χρησιμοποιείται αντηλιακό για την προστασάι από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην «American Journal of Clinical Nutrition» απέδειξε πως η επάρκεια βιταμίνης D μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου στις γυναίκες.
Συχνό…σεξ
Το τακτικό σεξ αποτελεί  ελιξήριο νεότητας αφού  όσοι απολαμβάνουν συχνά το σεξ «κερδίζουν» 2-8 χρόνια ζωής!

Να σταθώ στα πόδια μου vs πραγματικότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για Να σταθώ στα πόδια μου vs πραγματικότητα

Με αφορμή το πολύ "δυνατό" και συγκινητικό, ειδικά για 
εμάς τους Κρητικούς, videoclip
«Να σταθώ στα πόδια μου»
και βλέποντας πολύ κόσμο στα μέσα κοινωνικής 
δικτύωσης να το κοινοποιούν ξανά και ξανά... θύμωσα 
αρκετά.

 Όχι με το videoclip.. αλλά με την πραγματικότητα 
που έρχεται μετά από αυτό. 

Αυτός ο λαός δεν θα βάλει 
ποτέ του μυαλό, και η μνήμη του θα φτάνει μέχρι εκεί που 
τον βολεύει προσωπικά. 

Δυστυχώς η εικόνα στα σημερινά 
καφενεία της Κρήτης είναι διαφορετική όσο ιδανική και 
να φαντάζει στα μάτια του σκηνοθέτη Θοδωρή 
Παπαδουλάκη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα