Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το μυστικό της μακροζωίας


Κάποτε ρώτησα έναν άνδρα που ήταν 117 χρονών τι τον έκανε να ζει μια τόσο μακρά και υγιή ζωή. Ποια ήταν η κύρια τροφή του;
Χαμογέλασε πολύ όμορφα, παρέμεινε σιωπηλός για λίγα λεπτά και μετά κοιτάζοντάς με στα μάτια μου είπε, “Ρωτάς για εξωτερικά πράγματα. Ρώτα για εσωτερικά πράγματα επίσης.”
“Λοιπόν, ποια είναι εκείνα τα πράγματα μέσα σου που σε κάνουν να ζεις τόσο μακρά ζωή;”

Έχουν ρημάξει τα πάντα

rimagmeni ellada (1)

Αποκαταστάθηκε η προ… τεσσαρακονταετίας τάξη πραγμάτων! Χάρη στα Μνημόνια και τις άοκνες προσπάθειες των μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας μας οι Έλληνες ξανάγιναν οι μπατίρηδες της Δυτικής Ευρώπης! Από τις 15 χώρες της ξαναγίναμε ακόμη και στα τρόφιμα οι πιο φτηνοί, προτελευταίοι, με τελευταίους τους Πορτογάλους.
Όπως και τη δεκαετία του 1960, του 1970 και του 1980, πριν από μας οι Ισπανοί και πριν από τους Ισπανούς οι Ιταλοί. Οι μπατίρηδες του ευρωπαϊκού Νότου! Οι μόνιμοι μετανάστες. Κι αν τα λεφτά της ΕΕ είχαν αλλάξει προσωρινά κάτι, η παλιά Τάξη Πραγμάτων αποκαταστάθηκε. Φρόντισε γι’ αυτό η Γερμανία, η οποία φυσικά αποφασίζει για την κατάληξη που θα έχει η κάθε επαρχία του Τέταρτου Ράιχ και στον τομέα της ευημερίας.
Φυσικά, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η φτώχεια δεν ισοκατανέμονται ποτέ. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη διετία 2010 και 2011, διευρύνθηκε η εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης.

Αφαιρέθηκε ο μεγαλύτερος όγκος που έχει αναπτυχθεί σε άνθρωπο

Τον μεγαλύτερο όγκο στον κόσμο από το πόδι ενώς 37χρονου Κινέζου αφαίρεσαν 9 γιατροί, μετά από χειρουργική επέμβαση που διήρκησε 16 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο ασθενής έλαβε 5,000 ml αίματος, ποσότητα η οποία είναι περισσότερο από το σύνολο του ποσού του σώματος ενός ενήλικα. Ο Yang Jianbin κατάγεται από την επαρχία Shanxi της Κίνας και γεννήθηκε με ένα σκούρο σημάδι στη δεξιά πλευρά του κάτω μέρος της πλάτης του.

Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

(Η βασανιστική αμφιθυμία του εραστή & το προμηθεϊκό μαρτύριο του δεσμώτη)
 
 
Πριν ξεκινήσουμε στην ανάλυσή μας, να κάνουμε κάποιες περιορισμένες, εισαγωγικές διευκρινίσεις:

Η σαδομαζοχιστική λειτουργία, στην οποία αναφέρεται συχνά η ψυχαναλυτική θεωρία, δεν συνιστά υποχρεωτικά μία πράξη σωματικού βασανισμού. Κυρίως βασανίζουμε και βασανιζόμαστε ψυχικά. Έχουμε λοιπόν τον ηθικό και το σεξουαλικό σαδομαζοχισμό.

Βέβαια, το γεγονός πως όλοι μας, κάποιες φορές, τείνουμε να γινόμαστε περισσότερο εξουσιαστικοί ή υποταχτικοί (με διάφορους τρόπους), κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας ανησυχεί ή να μας τρομάζει, αφού (όπως παραδέχονται ψυχαναλυτές και ψυχολόγοι γενικότερα) σημασία έχει η ποιότητα, η ποσότητα και η εμμονή (συστηματικότητα), που χαρακτηρίζει κάτι, ώστε αυτό να θεωρηθεί δυνητικά πρόβλημα.

Μία δεύτερη διευκρίνιση αφορά στην έννοια της “προσκόλλησης”:

Η προσκόλληση (ή θεωρία του δεσμού) στηρίζεται στις ψυχαναλυτικές θεωρίες περί “αντικειμενότροπων σχέσεων” και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το παιδί (στη βρεφική ηλικία) συνδέεται με το/α πιο κοντινό/ά πρόσωπο/α του περιβάλλοντός του.

Η σιωπή ως υπέρτατη αξία της δημοκρατίας

Ο σύγχρονος άνθρωπος σήμερα που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, είναι στην πραγματικότητα βυθισμένος στην άγνοια. Είναι σε χειρότερη κατάσταση ακόμα και από τους αγράμματους του Μεσαίωνα, γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Ο αμαθής ακούει αυτά που του λένε, ενώ ο ημιμαθής θέλει να μιλάει ο ίδιος. Ο αμαθής υπάρχει πιθανότητα να μάθει γιατί έχει επίγνωση της άγνοιάς του και θέλει να ακούσει για να μάθει. Ο ημιμαθής δεν μαθαίνει ποτέ γιατί νομίζοντας ότι γνωρίζει τα πάντα δεν δέχεται ν' ακούσει τίποτε και από κανέναν. 

Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να μην έχει άποψη για τον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο, τις ΗΠΑ, τη Microsoft, τον εθνικισμό κλπ.. Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, άσχετα αν "μυστηριωδώς" αυτή η γνώση τους δεν έχει πρακτικά κανένα θετικό αποτέλεσμα. Όλοι "γνωρίζουν" τα πάντα, αλλά κανένας δεν δίνει λύση στα παγκόσμια προβλήματα.

Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι θύμα των ιδίων προβλημάτων που βασανίζουν εδώ και αιώνες τους ανθρώπους, έστω κι αν σήμερα νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από τους παλαιότερους. Γνωρίζει για παράδειγμα περί του ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί είναι άνεργος. "Βρίζει" τους εξουσιαστές γενικώς, πράγμα που απαγορευόταν στον Μεσαίωνα, αλλά οι παπάδες και οι πολιτικοί εξακολουθούν να κατοικούν σε βίλες και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα. Πρώτα τους βρίζει και μετά πάει και τους ψηφίζει. Στον Μεσαίωνα τουλάχιστον όλοι αυτοί ήταν ορατοί εχθροί και με τη χρήση βίας έκλεβαν. Σήμερα κλέβουν με την ψήφο και άρα με τις ευλογίες του "παντογνώστη" λαού. 

Ανησυχητική αύξηση της επαγγελματικής εξουθένωσης (Burnout) των γιατρών



Ένας αυξανόμενος αριθμός των γιατρών αντιμετωπίζουν επαγγελματική 
εξουθένωση από την εργασία τους, με απογοητευτικά αποτελέσματα. Χάνουν τον 
ενθουσιασμό για τη δουλειά τους. Αναπτύσσουν σημάδια κόπωσης και δείχνουν 
σημεία κατάθλιψης και μπορεί να κάνουν  πιο συχνά ιατρικά λάθη. Κάποιοι 
αναζητούν την πρόωρη συνταξιοδότηση ή αλλαγή σταδιοδρομίας. Υπάρχουν 
ακόμη προσωπικές επιπτώσεις; Ορισμένοι γιατροί μπορεί στραφούν σε αλκοόλ 
για παρηγοριά, να παραμελούν σημαντικές προσωπικές σχέσεις ή ακόμη και να 
αναπτύξουν αυτοκτονικές σκέψεις.
Αυτό δεν είναι ένα νέο φαινόμενο.  Στην πραγματικότητα, τα  περιοδικά  Journal 
of the American Medical Association(JAMA) και Annals of Internal Medicine 
έχουν δημοσιεύσει μελέτες για την επαγγελματική εξουθένωση  των γιατρών για 
περισσότερο από μια δεκαετία. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό 
πρόβλημα.

Το μανιφέστο της καύλας


10527853_10152519375824367_7969763149488346207_n
Η καύλα είναι αγνή, καθολική και αναμάρτητος. Αγνή γιατί πηγάζει κατευθείαν από την ψυχή χωρίς να μπορούν να την τιθασεύσουν τα ανεριστικά φίλτρα του μυαλού. Καθολική γιατί την νιώθει κάθε ον σε αυτή τη γη. Αναμάρτητος γιατί δε λαθεύει ποτέ, δεν αμφισβητείται και δεν παρεξηγείται: την καύλα πολλοί την περνούν για έρωτα, τον έρωτα δεν τον περνά για καύλα κανείς.
Η καύλα είναι πανταχού παρούσα: στροβιλίζει το μυαλό σου και χορεύει με τα σώψυχά σου. Σε κάνει να περπατάς, να ονειρεύεσαι, να σκέφτεσαι και να δρας.
Η καύλα σε ωθεί να ζεις.
Η καύλα δεν είναι μόνο σεξουαλική· είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Η καύλα είναι ενθουσιασμός, μεράκι και δίψα για ζωή. Η καύλα είναι όρεξη, ελευθερία κι ευχαρίστηση.
Η καύλα είναι δύναμη.

Βήματα Για Ν'Αντιμετωπίσεις Δύσκολους Ανθρώπους


Στην προσωπική ή την επαγγελματική ζωή σου ζωή, ίσως να έχεις συναντήσει ή συναναστραφεί με ανθρώπους τους οποίους βρήκες δύσκολο να επικοινωνήσεις, να συνεργαστείς ή να νιώσεις άνετα. Ο καθένας από εμάς έχει βέβαια δυνατά κι αδύναμα σημεία, και κανείς δεν είναι τέλειος. Κάποιοι όμως άνθρωποι φαίνεται πως προκαλούν περισσότερη ένταση στο περιβάλλον τους απ?το μέσο όρο και έτσι εμποδίζεται η αποτελεσματική επικοινωνία.
Ένα σχετικό άρθρο στο Psychology Today, περιγράφει τέσσερις κατηγορίες δύσκολων ανθρώπων που μπορεί να συναντήσουμε σ?έναν εργασιακό χώρο:

Οι βρικόλακες του συναισθήματος


Μήπως έχετε εξαρτητική προσωπικότητα;
Αντιμετωπίζοντας τους θύτες με εξαρτητική προσωπικότηταΠροσφέρουν αδιαπραγμάτευτο θαυμασμό και εξιλεώνονται με ανενδοίαστη παραδοχή της αυθεντίας σου, ιδιότητα δυσεύρετη σε ανταγωνιστικές εποχές. Εξαρτώνται από τα λόγια σου, θεοποιούν τις στιγμές, που τους δίνεις σημασία, αναπολούν τις ώρες, που αφιερώνεις, ακούγοντάς να μηρυκάζουν την ανασφάλειά τους. Σου περιγράφουν με λεπτομέρειες επικαλυπτόμενες συναισθήματα παρεμφερή.

Και το πράττουν επίμονα, ψυχαναγκαστικά, αδιάλειπτα. Κρέμονται από τα χείλη σου και υπομένουν τις ιδιοτροπίες σου. Ακόμα κι αν εκνευριστείς, δεν θα διακινδυνεύσουν να σε χάσουν. Θα υποχωρήσουν, μέχρι να βεβαιωθούν πως παραμένεις κοντά τους. Τη στάση σου ως αδιαφορία αν εκλάβουν, θα επιδοθούν σε αναλύσεις ατέρμονες: Γιατί μου φέρθηκε έτσι, πώς ύψωσε τον τόνο της φωνής του. Μήπως δεν με αγαπά; Γιατί δε με καταλαβαίνει. Ένα απύθμενο χωνευτήρι περιττολογίας και αυτοτροφοδοτούμενων ενοχών.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του Πέτρου Κωστόπουλου. Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Είναι μια μικρή τραγωδία. Ένα είδος τραγωδίας. Όχι, δεν αναφέρομαι στο οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε και κατέληξε στο διαζύγιο.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος από το 1987 που έκανε το μπαμ με το περιοδικό “Κλικ” ήταν αρχηγός. Έγινε αφεντικό. Πρώτος στον τομέα του. Ηγετικός, πρωτοπορειακός, επαγγελματικά και οικονομικά. Σαν κοινωνική περσόνα ο εκδότης καπέλωσε με την επιτυχία του την επιχειρηματική. Τόσο χαρισματικός, τόσο πληθωρικός. Και κατέληξε υπάλληλος. Αυτό είναι το πικρό ποτήρι μέχρι τον πάτο.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΗ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;


Πηγή: FOSPHOTOS
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανόνες. Αλλοίμονο. Κι όταν κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο στους δρόμους είσαι υποχρεωμένος να υπακούεις στον κώδικα. Αλλοίμονο. Διαφορετικά γουστάρεις μια κοινωνία μπουρδέλο.
Έτσι που λες. Κανόνες. Κώδικες. Νόμοι. Όχι να κλωτσάει τον αντίπαλο ο παίκτης. Η, να παίρνει τη μπάλλα με το χέρι. Να φεύγει από θέση οφσάϊντ. Να διαμαρτύρεται στον διαιτητή. Να καθυστερεί το παιχνίδι. Αλλοίμονο.
Στη Βουλή των Ελλήνων δεν υπάρχουν κίτρινες, κόκκινες κάρτες. Σα να περνάει κάποιος με το Ι.Χ. το κόκκινο φανάρι. Δεν μ’ ενδιαφέρει γιατί τσακωθήκανε πάλι ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η βουλευτίνα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μ’ ενδιαφέρει ότι πληρώνω δυο υπαλλήλους, τους δυο εν λόγω βουλευτές, οι οποίοι παρεκτρέπονται. Χωρίς συνέπειες. Χωρίς να τιμωρούνται. Χωρίς να αποκλείονται από το γήπεδο, θέλω να πω από τη Βουλή. Χωρίς να πληρώνουν πρόστιμο.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ


Αν τα ζώα διάβαζαν βιβλία. Λέμε. Αν τα ζώα είχαν την ικανότητα να βιβλιοδετούν τις εκδόσεις τους, τα ποιήματά τους, τις νουβέλες τους, τα θεατρικά τους έργα, τα φιλοσοφικά τους δοκίμια. Λέμε. Αν τα ζώα μπορούσαν να γράφουν όσα σκέπτονται. Λέμε.
Τι λέμε; Εγώ το λέω πως αν τα ζώα είχαν χέρια θα έκαναν ό, τι έχουν κάνει τα δίποδα. Παρακάτω. Ποιο είναι το θέμα;
Ανακαλύφθηκε στο Χάρβαρντ το βιβλίο κάποιου Γάλλου συγγραφέα, ονόματι Αρσέν Ουσαί, με τίτλο “Οι προορισμοί της Ψυχής” με εξώφυλλο από δέρμα ανθρώπου. Το 1880. Έγινε και η σχετική διαπίστωση. Ένας τρελλογιατρός πήρε το δέρμα από το χέρι μιας ψυχασθενούς που πέθανε από εγκεφαλικό.

Μήπως είστε εθισμένοι στην… αδρεναλίνη

Μήπως εσείς -ή κάποιο άτομο του στενού σας περιβάλλοντος- βαριέστε εύκολα, δεν «κάθεστε στα αβγά σας», χρειάζεστε διαρκώς δράση και κινητικότητα για να αισθάνεσθαι καλά; Αν ναι, νέα ερευνητικά δεδομένα προτείνουν ότι ίσως είστε «εθισμένοι στην αδρεναλίνη». 

- Adrenaline - by bonbonka

Τι ακριβώς σημαίνει η έκφραση «εθισμένος στην αδρεναλίνη;» 

Επιτάφιος Για Έναν Μέτριο Άνθρωπο

Δεν θα νικήσουμε. Το ξέρουμε τώρα πια. Όμως γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται και να ηττηθούμε.
Γιατί δεν υπάρχει ήττα ή νίκη στην ιστορία. Οι προσπάθειες μας είναι μικρά κύματα στον ωκεανό της. Χρειάζονται πάντα οι υποχωρήσεις για να υπάρξουν διεκδικήσεις.
Δεν θα νικήσουμε. Ούτε θα ηττηθούμε. Ποιοι να νικήσουν; Και ποιοι να ηττηθούν;
Οι καλοί ενάντια στους κακούς. Οι τίμιοι ενάντια στους διεφθαρμένους. Οι ιδεολόγοι ενάντια στους τεχνοκράτες. Οι φτωχοί ενάντια στους πλούσιους. Οι πιστοί ενάντια στους άπιστους. Οι άνθρωποι ενάντια στους… Ποιους οφείλουμε να νικήσουμε; Από ποιους αναπότρεπτα θα νικηθούμε;

11 απλοί τρόποι να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Θα μπορούσε να είναι και η μάστιγα της εποχής μας: Λέγεται "διάσπαση της προσοχής" ή "ελλειμματική συγκέντρωση" και ταλαιπωρεί όλο και μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού στον δυτικό κόσμο.
Τα αίτιά της είναι προφανή: Καθώς το μυαλό μας συνηθίζει να λαμβάνει διαφορετικές πληροφορίες όλο και ταχύτερα (σκεφτείτε, για παράδειγμα, κάθε πόσα δευτερόλεπτα, ούτε καν λεπτά, ανανεώνεται το news feed σας στα social media) μαθαίνει να αφιερώνει όλο και λιγότερο χρόνο στην καθεμία από αυτές. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε σε οτιδήποτε –από την εξιστόρηση της ημέρας ενός φίλου, η οποία διαρκεί πάνω από τρία λεπτά, μέχρι την δουλειά.
tired-reading

Ακολουθούν κάποιες απλές λύσεις για να σας βοηθήσουμε να συγκεντρωθείτε.

Δευτερεύοντα Ενεργειακά Κέντρα (Minor Chakras)

Δευτερεύοντα ενεργειακά κέντραΣύμφωνα με την Αρχαία Κινεζική Ιατρική,  η ζωτική ενέργεια ή τσι ρέει στο φυσικό και ενεργειακό σώμα μέσω των Μεσημβρινών. Αυτά τα κανάλια επιτρέπουν στην ζωτική ενέργεια ή τσι να περάσει μέσα από όλα τα όργανα και τις λειτουργίες του σώματος.

Κάθε ένα από αυτά τα κανάλια μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια, συνδέεται και με ένα εσωτερικό σύστημα κάθε οργάνου. Υπάρχουν λοιπόν περισσότερα από 2.000 ενεργειακά κέντρα στο Σύστημα των Μεσημβρινών, τα οποία ενεργοποιούνται ώστε να βελτιώνεται η ροή της ζωτικής ενέργειας.

Minor ChakrasΣτην σύγχρονη θεραπευτική, έχουν διαχωριστεί 21 Δευτερεύοντα Ενεργειακά Κέντρα που είναι κοινώς αποδεκτά από τους περισσότερους θεραπευτές, συμπεριλαμβανομένου του Άλτα Μέιτζορ (Alta Major).

Τα Κύρια Ενεργειακά Κέντρα εκτείνονται περίπου 10-12 εκ. από τον πυρήνα τους προς την Αύρα και καθένα φτάνει σε διάμετρο τα 12-14 εκ.
Τα Δευτερεύοντα Ενεργειακά Κέντρα φτάνουν σε διάμετρο μόνον τα 8-10 εκ. 

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


OriahΔε   με  νοιαζει τι   δουλεια  κανεις.  Θελω  να  ξερω  τι   ειναι  αυτο  που  λαχταρας,  κι  αν  τολμας  να  ονειρευτεις  πως  ικανοποιεις   τον  ποθο  της  καρδιας  σου.

 Δε με  νοιαζει ποσο χρονων  εισαι.  Θελω  να  ξερω  αν   θα  ρισκαρεις   να  φανεις  τρελος   για  χαρη  της  αγαπης,  του  ονειρου  σου,    της   περιπετειας   του  να  εισαι  ζωντανος.


Δε  μα  νοιαζει   ποιοι   πλανητες  σκοτεινιαζουν   τη  σεληνη  σου.  Θελω   να  ξερω   αν  εχεις  ποτε  αγγιξει   τον  πυρηνα  της  δικιας  σου   λυπης,  αν  σε  ανοιξανε   οι  προδοσιες   της   ζωης  η,  αντιθετα,  αν   συρρικνωθηκες  και  εκλεισες,  απο  φοβο   μην  πονεσεις  περισσοτερο.   


Θελω  να  ξερω  αν   μπορεις    να  κατσεις  παρεα  με  τον  πονο,  το  δικο  μου   η  το  δικο σου,  χωρις  να  προσπαθησεις   να  τον κρυψεις  η  να  τον  απαλυνεις  η  να τον   μπαλωσεις..

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ


Ο  Ανθρωπος  προσπαθωντας  να  κατανοησει  το  λογο  υπαρξης  του  και  την  ουσια  ολων  αυτων  που  του  συμβαινουν , αρχιζει  να  μελετα  και να  παρατηρη, μπαινει   σε  μια   διαδικασια  μαθησης   μεσα  απο  ομαδες,  βιβλια,  οργανωσεις,  θεωροντας ,  οτι  αυτο  που  ψαχνει  ειναι  ενα  καλα  κρυμμενο  μυστικο,  και  μονο  για  λιγους. 

Και  εδω  αρχιζει  η  περιπετεια  του  εγωικου   εαυτου.

 Ενα   παιχνιδι  που  οδηγει  σε  δυσβατα  μονοπατια,  νομιζει  οτι  ειναι  ανωτερος   απο  τους αλλους  ανθρωπους,  οτι  αυτος  θα  ειναι  ο εκλεκτος,, μαθαινει  διαφορα και   μπερδευεται  στο  λαβυρινθο  της  γνωσης. 

Και  οσο  πιο  πολυ  γνωση  συσωρευει  τοσο  πιο  πολυ χανεται,  δεν  τον ενδιαφερει  πια  τιποτα   αλλο  παρα  μονο  πως  θα  φαινεται  στους  αλλους, πως  θα  τους  γοητευει  και  θα  τους εκπληση  με τις  γνωσεις  του,  εχει  ξεχασει  τον λογο  που ξεκινησε,αυτος  ο ανθρωπος  θα  παραμεινει   για παντα στο ιδιο  επιπεδο  απο  οπου  ξεκινησε,  χωρις  καμια  πνευματικη  προοδο, χαμενος  στην  ιδιοτελεια.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ......Pringles

 
Τα (πατατάκια)..... Pringles!


Εδώ και πολύ καιρό…..δοκίμασα να
φάγω πατατάκια…. Pringles …και ξετρελάθηκα….! …ώσπου μια του κλεφτη…δυο του
κλεφτη…λέγω…καλά δεν το ψάχνω…να δω τι γίνεται….! Και ανακάλυψα ότι κατά αρχάς
δεν είναι πατάτες….!

Πρώτη έκπληξη…!

Η περιεκτικότητα της πατάτας στα
τσιπς Pringles είναι τόσο χαμηλή που δεν είναι τεχνικά άρτια πατατάκια. 

Τι κάνουν οι «μάγκες»….βασικά θέλουν να αποφύγουν τους «φόρους»….που επιβάλλονται κατά
των τροφίμων πολυτελείας και βάζουν ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα. 

Στη συνέχεια….η ζυμένια ουσία ξεδιπλώνεται σ’ ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή. Τα τσιπς αυτά….πηγαίνουν σ’ έναν ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ένα με το άλλο. Μα κι εγώ…να την πατήσω τότες…έπρεπε να το καταλάβω από το σχήμα τους…όλα τα ίδια….! Τέλος πάντων….!

ΕΠΤΑ….ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ


ΕΠΤΑ….ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές<p>που καλό είναι να…αλλάζετε διάδρομο, όταν τις βρίσκετε μπροστά σας στο σούπερ μάρκετ.

Οι επεξεργασμένες τροφές, για όσους ειδικά ζούνε μέσα σε πόλεις
και δεν έχουν τη δυνατότητα της διατήρησης του προσωπικού τους μποστανιού (μπαξέ) ή τον χρόνο και το κέφι για μαγείρεμα, είναι αναπόφευκτο κακό. Οι συχνότερες δικαιολογίες είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για το μαγείρεμα και την προετοιμασία ενός υγιεινού γεύματος. 

Παρ’ όλες τις δικαιολογίες όμως, κάποιες τροφές που το εμπόριο μας τις παρέχει στην χειρότερη επεξεργασμένη έκδοσή τους, καλό είναι να τις αποφεύγουμε, ακόμα και στις μεγάλες πείνες, αφού δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον οργανισμό μας. 

Ακόμα και αν πιστεύετε ότι ικανοποιούν την πείνα σας, πλανάσθε πλάνην οικτρά…! 

Ακολουθούν επτά, από τις πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές που καλό είναι να… αλλάζετε διάδρομο, όταν τις βρίσκετε μπροστά σας…στο σουπερ μάρκετ.

ΒΛΑΒΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ


Τα παρακάτω προϊόντα είναι εξαιρετικά….βλαβερά για την υγεία μας…!

Μερικά από αυτά είναι:

  1. Σοκολάτες Hershey's
         Cadbury Fruit&Nut
         2. Mars M&M
         3. Snickers
         4. Twix
         5. Milky Way
         6. Σοκολάτες ,..... κακάο Cadbury

Ενεργοποίηση της εξόδου διαφυγής από το matrix


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Σε μια χωρο-χρονική φυλακή είμαστε εγκλωβισμένοι στη γήινη χοάνη(matrix) και, εδώ οι γνώμες διίστανται, άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι επιλογή της ψυχής μας, ενώ άλλοι λένε πως μας έχει επιβληθεί ...

Αλλά δεν θα το αναλύσω, γιατί αυτή η εικονική φυλακή όπως κι αν είναι έχει "κενά διαφυγής".

Όταν, λοιπόν, στην περίπτωση που συνειδητοποιήσεις ότι κάποιος ή κάτι σε καθοδηγεί, ρίξε τα "κάστρα" της κατεστημένης λογικής σου και, δημιούργησε την δική σου αντίπερα όχθη στο αστρικό πεδίο.

Δεν θα μιλήσω για πολύπλοκες τεχνικές, αρκεί να υπάρχει άδολη σκέψη, πίστη, θέληση και άσκηση στον ύπνο μας...

Αυτοί οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε. Ορίστε 9 πράγματα που κάνουν

Οι άνθρωποι της Οκινάουα, ενός νησιού νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας, είναι γνωστοί για την μακροζωία τους. Έχοντας μελετήσει τις συνήθειες αυτών των ιδιαίτερα μακρόβιων ανθρώπων, έχω πάρει εννέα διδάγματα από τους Okinawans που πιστεύω ότι τους βοηθούν να ζουν πολύ, ευτυχισμένη ζωή.

Θέλετε να τρώτε αλλά να μην παχαίνετε; Υπάρχει λύση!

Θέλετε να τρώτε αλλά να μην παχαίνετε; Υπάρχει λύση!
Ποιος διαφωνεί ότι το φαγητό είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής;
Αν όμως το παρακάνουμε, εκτός από επιπλέον κιλά, τα οποία μπορεί να μας οδηγήσουν στην παχυσαρκία, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία μας, όπως καρδιοπάθεια και χοληστερίνη.
Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές των ειδικών για να τρώτε αλλά να μην παίρνετε βάρος και να προστατεύετε την υγεία σας!

Το φρούτο που εκτοξεύει τη γυναικεία απόλαυση στο σεξ

Το φρούτο που εκτοξεύει τη γυναικεία απόλαυση στο σεξ

Μία ακόμη υπερ-τροφή έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα ήδη γνωστά αφροδισιακά, όπως τα στρείδια, η μαύρη σοκολάτα και η καυτερή πιπεριά.
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Gynecology and Obstetrics δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά ένα συγκεκριμένο φρούτο απολαμβάνουν περισσότερη ικανοποίηση στο σεξ.
Τα ερευνητικά δεδομένα αφορούσαν σε 731 σεξουαλικά ενεργές Ιταλίδες ηλικίας 18-43 ετών. Καμία από αυτές δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν κάποια σεξουαλική διαταραχή και καμία δεν είχε ιστορικό κατάθλιψης ή χρόνιας πάθησης.

8 απλές αποτοξινωτικές μέθοδοι - για να μην σας φαίνεται βουνό ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα που δεν περιλαμβάνουν ''τρώω καρμπονάρα''‏

Σε πολλούς η λέξη αποτοξίνωση μοιάζει ένα βουνό και μεταφράζεται σε φαγητό χωρίς γεύση και μια ζωή χωρίς ενδιαφέρον. Κάποιοι μπορεί να έχουν και δίκιο, αλλά είναι πιθανότερο απλά να υπερβάλλουν.


Μπορεί τα φρούτα και τα λαχανικά να μην είναι τοσο δελεαστικά όσο ένα πιάτο καρμπονάρα, αλλά το καλό που προσφέρουν στον οργανισμό σας, είναι πολύ μεγαλύτερο. Και μην ξεχνάτε πως στο τέλος της ημέρας πάντα προέχει η υγεία μας και σε δεύτερη μοίρα έρχεται η λιγούρα για ένα πιάτο γεμάτο με κρέμα γάλακτος και χοιρινό λίπος, αναφέρει το clickatlife.

Ακολουθήστε τους παρακάτω 8 απλούς τρόπους για αποτοξίνωση, βοηθήστε τον οργανισμό σας να είναι καθαρός και υγιής και επιβραβεύστε τις προσπάθειές σας με ένα πιάτο λαχταριστή καρμπονάρα, γιατί όπως και να το κάνουμε, πάντα θα τη λαχταράμε και άλλωστε, άλλο η αποτοξίνωση και άλλο η στέρηση.

Καταδικάζω τον χριστιανισμό, απαγγέλλω κατά της χριστιανικής εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.


Φωτογραφία: Σίγουρα μια άποψη εκφράζει και μια μορφή  προκατάληψης …

Εξαρτάται πάντα από ποια οπτική έχεις τεκμηριώσει μέσα σου τούτην την άποψη…

Αλλά όταν μιλάμε για Αγάπη, το σίγουρο είναι ότι θα ερευνήσεις  κάθε ιστορικό γεγονός, μέχρι του σημείου που φτάνει η κάθε αποκάλυψη, έχοντας σαν κύριο γνώμονα της κάθε έρευνάς σου, ότι αποκλείεται η Αγάπη (σαν μέρος της Θεότητας και της Σοφίας) να προσπαθήσει να επιβληθεί με μηχανορραφίες και δογματισμούς, με τιμωρίες και απαξίωση, με επιδράσεις επί της ηθικής, της πίστης και της θέλησης κάθε ανθρώπου…

Δεν ξέρω αν είναι προκατάληψη ή βαθιά Αγάπη για τον Άνθρωπο…                                                        Όμως δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τούτα τα παρακάτω λόγια, αναλογιζόμενη ότι από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα περνάει ακριβώς τα ίδια σκοτάδια. Διαφοροποιείται μόνο ο φόβος, που έχει μετακινηθεί και εδραιωθεί  πια στο ασυνείδητο, ενοχικά μπροστά στον θεό, αφού τα κύτταρα της ανθρωπότητας όλους αυτούς τους αιώνες θυμούνται τον πόνο από τον τρόπο που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός, στο όνομα ενός Ανθρώπου, που καθόλου δεν τον επιδίωξε…

Οι ερμηνείες ή ερευνώνται ή καταπίνονται αμάσητες… Δεν υπάρχει άλλη επιλογή…
Όμως γεμίσαμε με αιρετικούς και προστάτες, έτοιμους να κατασπαράξουν το διαφορετικό, ακριβώς όπως έκαναν και τότε με εκείνον τον Άνθρωπο… Όχι τον ιστορικό άνθρωπο, όχι τον θρησκευτικό άνθρωπο-θεό, αλλά με τον Άνθρωπο… Αυτόν, δηλαδή, που ξεχάσαμε, μέσα μας!

<3 <3 <3

<<<Καταδικάζω τον χριστιανισμό, απαγγέλλω κατά της χριστιανικής εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών.                                                                                                                                              Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά. Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, κάθε τι έντιμο σε αχρειότητα.                                                                                                                     Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο. Δεν δίστασε μπροστά σε καμία μικροπρέπεια. Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας>>>
Friedrich Nietsche

Καλημέρα <3 <3 <3

Σίγουρα μια άποψη εκφράζει και μια μορφή προκατάληψης …

Εξαρτάται πάντα από ποια οπτική έχεις τεκμηριώσει μέσα σου τούτην την άποψη…

Αλλά όταν μιλάμε για Αγάπη, το σίγουρο είναι ότι θα ερευνήσεις κάθε ιστορικό γεγονός, μέχρι του σημείου που φτάνει η κάθε αποκάλυψη, έχοντας σαν κύριο γνώμονα της κάθε έρευνάς σου, ότι αποκλείεται η Αγάπη (σαν μέρος της Θεότητας και της Σοφίας) να προσπαθήσει να επιβληθεί με μηχανορραφίες και δογματισμούς, με τιμωρίες και απαξίωση, με επιδράσεις επί της ηθικής, της πίστης και της θέλησης κάθε ανθρώπου…

Δεν ξέρω αν είναι προκατάληψη ή βαθιά Αγάπη για τον Άνθρωπο… Όμως δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τούτα τα παρακάτω λόγια, αναλογιζόμενη ότι από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα περνάει ακριβώς τα ίδια σκοτάδια. Διαφοροποιείται μόνο ο φόβος, που έχει μετακινηθεί και εδραιωθεί πια στο ασυνείδητο, ενοχικά μπροστά στον θεό, αφού τα κύτταρα της ανθρωπότητας όλους αυτούς τους αιώνες θυμούνται τον πόνο από τον τρόπο που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός, στο όνομα ενός Ανθρώπου, που καθόλου δεν τον επιδίωξε…

Γνωρίστε τι συμβαίνει στη Φύση, αλλά μην παίζετε μαζί της

Wild Child by Iardacil

Η πιο σημαντική επιστήμη είναι η εσωτερική επιστήμη. Στέλνουμε ανθρώπους στο φεγγάρι, αλλά ο κόσμος ακόμα υποφέρει στη γη. Ο άνθρωπος ξέρει ελάχιστα πράγματα για τον εαυτό του. Κάνει τα πάντα μηχανικά. Έχουμε όντα με πόνο, θλίψη και δυστυχία μέσα μας. Δεν έχουμε μάθει ακόμα αυτή την εσωτερική επιστήμη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; Είναι να κάνετε τον εαυτό σας ιδιαίτερα ευτυχισμένο, χαρούμενο και ευδαιμονικό. Αλλά δεν το κάνουμε αυτό. 

Συσσωρεύουμε πράγματα και χτίζουμε. Είμαστε τρελοί για την επιστήμη. Τι έχει κάνει η επιστήμη για μας; Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να δει τι έχει κάνει η επιστήμη. Δεν έχουμε έναν υγιή πλανήτη τώρα. Δεν έχετε ασφαλές νερό να πιείτε και καθαρό αέρα να αναπνεύσετε. Ο καρκίνος και άλλες ασθένειες εξαπλώνονται και ακόμα λέμε, “Επιστήμη”. Στο διάολο με τέτοια επιστήμη. Δεν μπορείτε χωρίς αυτήν τώρα. Έχετε τελειώσει, έχετε παγιδευτεί. Η επιστήμη πρόκειται να αποκαταστήσει ότι έκανε, με την επιστήμη.

Πόσα χρόνια παρεξήγησης! Χαμένoς χρόνος από τον Εαυτό μας!

Η Ζωή μας έγινε πολύ συναισθηματική...Όλα όσα μας συμβαίνουν, περνούν από το πρίσμα των συναισθημάτων μας, και παίρνουν την μορφή μιας προσωπικής απειλής, με τη οποία μπορεί να πολεμάμε και για όλη μας την Ζωή...
Τα συναισθήματα αλλοιώνουν τα πάντα, αν δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στον πολυτάραχο νου μας...
Και ενώ νομίζουμε ότι ο νους μας είναι το ισχυρότερο όπλο μας, δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι όμηρος των συναισθημάτων μας κι αυτός και μας κλέβει όλα τα ψυχικά μας αποθέματα...μας κλέβει τον χρόνο μας και την ζωτικότητά μας...

Αυτός ο νους είναι μόνο συναισθηματικός...Και όσο και να προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε τις συναισθηματικές απειλές, δεν τα καταφέρνουμε, γιατί η συνείδηση μας νομίζει ότι μπορεί να διαλέξει παρατάξεις, δηλαδή συναίσθημα ή λογική και να δρα ανενόχλητη...

Δεν παίρνουμε εύκολα είδηση ότι δεν υπάρχει αυθόρμητη δράση, όλα υποκινούνται από την ανώριμη κατάσταση του νου, που ζει μέσα στα συναισθήματα, χωρίς κανένας να τον ενοχλεί...Μπορεί να ελέγχει, να δημιουργεί σενάρια, να δημιουργεί απογοητεύσεις, να απορρίπτει, να αποθαρρύνει, να φοβίζει, να μας κλέβει την ενέργεια...

Το τι μας βάζει ο νους μας να κάνουμε, δεν περιγράφεται σε λίγες αράδες...Όμως δεν είναι ο νους μας που τα κάνει...Όλα περνάνε από εκείνο το πεδίο που ορίζει την Ζωή μέσα από μια παραπλανημένη οπτική, που έχει παραμείνει στο παρελθόν...το συναισθηματικό μας πεδίο, γεμάτο κόλαση, δρα ανενόχλητο και κατευθύνει τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, την δύναμή μας, εξαντλεί τα ψυχικά μας αποθέματα...

Μόνο μία στιγμή να μείνουμε συνειδητοί σ' αυτό που συμβαίνει και μας παραπλανά συνεχώς, θα καταφέρουμε να κλείσουμε την "τρύπα" στην καρδιά μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της ωρίμανσής μας, της αλλαγής, της ανάπτυξης, της διεύρυνσης του νου μας...

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο παρελθόν και προσπαθούμε να το αναβιώσουμε, είναι χαμένος χρόνος...
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον έλεγχο, για καταστάσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στην συντήρηση καταστάσεων που μπορούν να αλλάξουν, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε για να λυπόμαστε τον Εαυτό μας, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε για να αποφύγουμε μια αλλαγή, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στα λάθη μας και τα επαναλαμβάνουμε, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο να ζηλεύουμε, να μισούμε, να φοβόμαστε, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο κυνήγι της επιτυχίας, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε μας αποτυχία, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στην απογοήτευση, τις ενοχές, την αποθάρρυνση, είναι χαμένος χρόνός
Ο χρόνος που αφιερώνουμε σε συναναστροφές που απλά καλύπτουν την μοναξιά μας, είναι χαμένος χρόνος
Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο να χάνουμε τον Εαυτό μας, είναι χαμένος χρόνος

χαμένος χρόνος από τον Θεό μέσα μας...
χαμένος χρόνος από την Ζωή μας...

Ψάχνουν όλοι εναγωνίως να βρουν αγάπη και αποδοχή από έξω, ενώ μέσα τους κουβαλάνε όλον αυτόν τον χαμένο χρόνο...
Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αυτό το χάσιμο χρόνου, να μας κάνει αλαζονικούς, εχθρικούς και δειλούς και να μας κατατάσσει αυτόματα η Ζωή στους νικημένους, όσα και να έχουμε αποκτήσει...
Και ακόμα πιο φυσιολογικό είναι, να μην το παίρνουμε καν είδηση...
Η καρδιά έχει μια τρύπα που μέσα της ανθεί όλος αυτός ο χαμένος χρόνος και γίνεται η κόλαση του καθενός μας
Μια τρύπα, που ποτέ δεν κλείνει απ' έξω, όσο και να προσπαθούμε να την γεμίσουμε...
Γιατί ο Θεός είναι μέσα μας...
Και όσα "δώρα" μας έδωσε, μόνο μέσα μας θα τα βρούμε...
Μέσα σ' αυτόν που εγκαταλείψαμε, θέλοντας να παραμείνουμε "παιδιά" για να δικαιώσουμε την ανάγκη μας και τον φόβο μας να αγαπηθούμε, να επιβεβαιωθούμε, να γίνουμε αποδεχτοί και να επιβιώσουμε χωρίς τον Εαυτό μας, νομίζοντας ότι η μεγαλύτερη απώλεια βρίσκεται έξω από εμάς.

Πόσα χρόνια παρεξήγησης!  Χαμένoς χρόνος από τον Εαυτό μας!

καλημέρα <3 <3 <3


Η Ζωή μας έγινε πολύ συναισθηματική...Όλα όσα μας συμβαίνουν, περνούν από το πρίσμα των συναισθημάτων μας, και παίρνουν την μορφή μιας προσωπικής απειλής, με τη οποία μπορεί να πολεμάμε και για όλη μας την Ζωή...

Τα συναισθήματα αλλοιώνουν τα πάντα, αν δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στον πολυτάραχο νου μας...

Και ενώ νομίζουμε ότι ο νους μας είναι το ισχυρότερο όπλο μας, δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι όμηρος των συναισθημάτων μας κι αυτός και μας κλέβει όλα τα ψυχικά μας αποθέματα...μας κλέβει τον χρόνο μας και την ζωτικότητά μας...

Αυτός ο νους είναι μόνο συναισθηματικός...Και όσο και να προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε τις συναισθηματικές απειλές, δεν τα καταφέρνουμε, γιατί η συνείδηση μας νομίζει ότι μπορεί να διαλέξει παρατάξεις, δηλαδή συναίσθημα ή λογική και να δρα ανενόχλητη...

5 πράγματα που δεν πρέπει (ποτέ) να πεις στον πατέρα των παιδιών σου

5 πράγματα που δεν πρέπει (ποτέ) να πεις στον πατέρα των παιδιών σου


Είναι οι πέντε πιο σκληρές φράσεις που κανένας σύντροφος δεν θέλει αλλά και δεν... αξίζει να ακούσει!  Το να μην ανταλλάσσουμε σκληρά λόγια με τον σύντροφό μας, είναι κάτι που θα πρέπει να μάθουμε (ή μάλλον να ξανά-μάθουμε) μια που η ρουτίνα μας κάνει συχνά να ξεχνάμε τους τρόπους μας. Η ψυχοθεραπεύτρια Judy Ford και συγγραφέας του βιβλίου Every Day Love, μας λέει όλα αυτά που δε θα ήθελε ν’ ακούσει ποτέ από εμάς ο πατέρας των παιδιών μας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα