Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Γαρδένια, το ευωδιαστό φυτό

Η γαρδένια είναι από τα πιο ευαίσθητα και εντυπωσιακά καλλωπιστικά φυτά, που ξεχωρίζει για τα υπέροχα λευκά αρωματικά άνθη της. Αγαπημένο φυτό σε αυλές και σε μπαλκόνια, η γαρδένια έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας.
Το γένος της γαρδένιας λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον Alexander Garden, έναν φυσιοδίφη από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Η γαρδένια ανήκει στην οικογένεια των Ρουβικοειδών και το γένος της περιλαμβάνει πάνω από 200 είδη. Το πιο σημαντικό είδος η Γαρδένια η ιασμοειδής – Gardenia jasminoides- περιλαμβάνει πολλές καλλιεργούμενες ποικιλίες. Η γαρδένια η ιασμοειδής κατάγεται από την Κίνα όπου φυτρώνει άγρια, αν και οι πιο γνωστές ποικιλίες της προήλθαν από καλλιέργεια. Στην Ελλάδα ήρθε από τη Νότια Αφρική.
gardenia-to-evodiasto-fyto2-ingolden-gr
Η υπέροχη γαρδένια έχει σκούρα και έντονα πράσινα αντίθετα φύλλα και μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι 2,50 μέτρα με σχεδόν παρόμοιο πλάτος! Άλλες ποικιλίες, όπως η “Radican”, δεν μεγαλώνουν τόσο πολύ ή γίνονται «νάνοι». Η ανθοφορία συνήθως είναι σε έξαρση την άνοιξη και το καλοκαίρι αν και η γαρδένια δεν είναι φυτό που έχει μόνο συγκεκριμένη περίοδο ανθοφορίας και μπορεί να ανθίζει όλο το χρόνο αν έχει τις κατάλληλες συνθήκες.
Ναι, είναι απαιτητική, αλλά για την μυρωδιά της και μόνο, αξίζει την απόλυτη προσοχή και φροντίδα μας!

Στην Κριμαία ανακαλύφθηκε θολωτός τάφος του Βασιλείου του Βοσπόρου


Φωτό από το Ria.ru

Μάιος 29, 2017.

Κατά την ανασκαφή ενός τύμβου στην Κριμαία, βρέθηκε θολωτός τάφος που προσδιορίζεται ότι ήταν της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του  Ρωσικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας (РАН).

«Αυτό το ανάχωμα αναγέρθηκε το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. την περίοδο του Βασιλείου του Βοσπόρου, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν η χερσόνησος του Κερτς και άκμασε στον Βόρειο Εύξεινο Πόντο, που αποτέλεσε ένα σημαντικός σιτοβολώνας του συνόλου του ελληνικού κόσμου», ανέφερε στο Ria.ru, η επικεφαλής της ερευνητικής ανασκαφικής ομάδας του τμήματος της αρχαιολογίας των Σκυθών- Σαρματών, του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας,  Ιρίνα Ρουκαβισνίκοβα.

Από την ελληνιστική εποχή έχουν βρεθεί πολλά αντικείμενα- ερείπια κτηρίων, πολλά αγγεία, αγάλματα, είδη οικιακής χρήσης, κοσμήματα.

Το βασίλειο του Βοσπόρου, ιδρύθηκε από Έλληνες και είχε μεικτό πληθυσμό – Έλληνες και εντοπίους, είχε καθιερώσει την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.  Στην περιοχή του Βασιλείου, στο οποίο περιέχονταν η χερσόνησος της Κριμαίας και η  χερσόνησος Ταμάν στα Στενά του Κέρτς, έχουν βρεθεί και άλλοι τύμβοι, ιδιαίτερα ο «αυτοκρατορικός τύμβος» στο χωριό Αντζιμούσκαϊ (Аджимушкай).

Όταν βρεις τον άνθρωπό σου μη φοβηθείς να του το πεις




Στη ζωή μας γνωρίζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Άλλοι μένουν κι άλλοι φεύγουν. Σε άλλους δίνουμε κι από άλλους παίρνουμε. Με άλλους μιλάμε, με άλλους φιλιόμαστε. Άλλους αγκαλιάζουμε, άλλους ερωτευόμαστε, άλλους μισούμε. Σε άλλους κλαίμε και σε άλλους γελάμε. Άλλοι μένουν χαραγμένοι στη μνήμη μας, άλλους ξεχνάμε σε δευτερόλεπτα κι άλλους τους αγαπάμε για πάντα.


Έτσι είναι η ζωή. Γεμάτη ανθρώπους. Άλλοι έρχονται για καλό κι άλλοι, όχι.

Έχω γνωρίσει μέχρι τώρα πολλούς ανθρώπους. Άντρες και γυναίκες. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κανέναν κακό, αλλά ξέρω πως, μερικοί, δεν ήταν σίγουρα καλοί. Έχω δώσει την καρδιά μου σε πάρα πολλούς. Άλλοι την κράτησαν κι άλλοι απλώς άνοιξαν τα χέρια τους, έπεσε και μετά δεν έκαναν καν τον κόπο να τη μαζέψουν από κάτω. Έτσι, ρε παιδί μου, για τα μάτια του κόσμου.

Έχω φίλες. Όχι πολλές αλλά έχω. Έχω κολλητές. Επίσης όχι πολλές αλλά είναι πολύ σημαντικές. Τις αγαπάω με τα στραβά τους και τα καλά τους (αν κι ορισμένες φορές τα στραβά υπερισχύουν αλλά ας μη βγει παραέξω!). Έχω φίλους. Άντρες! Και τους αγαπώ όλους. Έναν προς έναν. Είναι λίγοι αλλά είναι καλοί. Είναι σπάνιο να βρεις άτομο του αντίθετου φύλου και ν’ αναπτύξεις μια υπέροχη σχέση χωρίς ποτέ να μπει το ερωτικό στοιχείο ανάμεσά σας. Ναι, ξέρω πως υπάρχουν αμφιβολίες (ακόμα κι εγώ θα μπορούσα ν’ αμφιβάλλω), όμως έχω άντρες στη ζωή μου που ποτέ μα ποτέ δεν τους έχω δει διαφορετικά.

Το σώμα λέει αυτά που αποφεύγει το στόμα.



Το στόμα δεν λέει, δεν μιλάει, δεν έχει μάθει να εκφράζεται. 

Κι όταν εκφράζεται και θέλει να πει την αλήθεια, την φοβάται. 

Γιατί την φοβάται ? 
Γιατί νομίζουμε πως όταν πούμε αλήθεια θα χάσουμε τους ανθρώπους από δίπλα μας. 

Κι έτσι η αλήθεια δεν λέγεται συσσωρεύεται και μετατρέπεται σε λάστιχο. 

Που όσο το τραβάς αυτό τεντώνεται και εσύ νομίζεις ότι έχει περιθώρια. 

Κι όμως δεν έχεις περιθώρια, απλώς το εσωτερικό σου λάστιχο – υπομονή, έχει ελαστικότητα. 

Και κάποτε αυτή η ελαστικότητα δεν υπάρχει και τότε το λάστιχο αυτό ή σε εκτοξεύει με φόρα ή σπάει. 

Όπως και να αντιδράσει το λάστιχο φέρνει μαζί του καταστροφές. 

Όπου οι καταστροφές θα είναι είτε προς τις σχέσεις μας, είτε προς το σώμα μας.

Ο δρόμος της εσωτερικής αλήθειας είναι ένας οδηγός υγείας. 

Το πρωινό ξύπνημα και η δουλειά πριν από τις 10 π.μ. ισοδυναμεί με βασανιστήριο, λένε οι επιστήμονες



«Το σύγχρονο βασανιστήριο για τους ανθρώπους, είναι να αρχίζει το μεροκάματο πριν από τις δέκα το πρωί», υποστηρίζει ο ερευνητής του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, Δρ. Πωλ Κέλλεϋ.
Όπως αναφέρει, η πολύ πρωινή εργασία προκαλεί εξάντληση και στρες, λόγω της έλλειψης ύπνου και διαταράσσει το κιρκαδικό ρυθμό.
Πρόκειται για το βιολογικό ρολόι του σώματος, που ελέγχει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, τα επίπεδα ενέργειας, την αντίληψη του χρόνου και την παραγωγή ορμονών.
Όσοι αρχίζουν να δουλεύουν πριν από τις 10 π.μ., παρεμβαίνουν αφύσικα στον κιρκαδικό ρυθμό, βγάζοντας τον οργανισμός εκτός ισορροπίας.
«Η καρδιά και το ήπαρ για παράδειγμα επιβαρύνονται από το πολύ πρωινό ξύπνημα, επειδή τους ζητάμε να λειτουργήσουν στο έπακρο δύο ή τρεις ώρες νωρίτερα, απ’ ό,τι είναι προγραμματισμένες», τόνισε ο ερευνητής.

Βαρθολομαίος Ντιάζ: Η Ανακάλυψη του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας


   Το 1486, ο Ντιόγκο Κάο επιστρέφει στην Λισσαβόνα μετά από μία ακόμη προσπάθεια των Πορτογάλων να ανακαλύψουν το θαλάσσιο πέρασμα που θα τους οδηγούσε στην Ινδία. Ο Ντιόγκο Κάο, είχε φτάσει μέχρι τις άγονες ακτές της ερήμου της Ναμίμπια όπου δεν ήταν ορατό το ενδεχόμενο εύρεσης νέων προμηθειών καθώς οι υπάρχουσες είχαν αρχίσει να εξαντλούνται ήδη. Έπειτα, αναζήτησε το πέρασμα μέσω του ποταμού του Κονγκό, αλλά και εκεί οι προσπάθειες του σταμάτησαν όταν βρέθηκε μπροστά στους καταρράκτες της Γιελάλα με τον ίδιο να πεθαίνει κατά την διάρκεια της αποστολής. Το γεγονός αυτό όμως, δεν πτόησε τον Βασιλιά Ιωάννη τον Δεύτερο της Πορτογαλίας. Με το που επέστρεψαν τα πλοία του Ντιόγκο Κάο, αμέσως έδωσε την εντολή να προετοιμαστεί η επόμενη εξερευνητική αποστολή. Ως ναύαρχο για την αποστολή αυτή, όρισε έναν ιππότη του Βασιλικού Δικαστηρίου και Πλοίαρχο του πολεμικού πλοίου Σάο Κριστοβάο. Αυτός ήταν ο Βαρθολομαίος Ντιάζ. 


  Στις 10 Οκτωβρίου του 1487, ο Βαρθολομαίος Ντιάζ με το πλοίο Σάο Κριστοβάο, το πλοίο Σάο Παντελάο και ένα ακόμη πλοίο υποστήριξης στο οποίο Πλοίαρχος ήταν ο αδελφός τού Πέρο Ντιάζ, απέπλευσε από την Λισσαβόνα με πρώτο προορισμό την πορτογαλική αποικία της Μίνα στην σημερινή Γκάνα. Στην Μίνα, ο Ντιάζ εφοδίασε καλά τα πλοία του, αρχίζοντας στην ουσία από εκεί την εξερεύνηση. Πλέοντας νότια και κατά μήκος των Αφρικανικών ακτών, τον Δεκέμβριο του 1487 είχε φτάσει νοτιότερα από το Ακρωτήριο Κρος όπου είχε φτάσει ο Ντιόγκο Κάο, στον Κόλπο Γουάλβις (εκεί που σήμερα βρίσκεται η πόλη Γουάλβις Μπέι). Συνεχίζοντας νοτιότερα, έχοντας περάσει στις σημερινές ακτές της Νότιας Αφρικής, έπεσε σε μια δυνατή και διαρκής καταιγίδα η οποία έμεινε στην Ιστορία των Ανακαλύψεων ως η πιο χαρακτηριστική για την προσπάθεια και τις αντιξοότητες που αντιμετωπιζαν οι θαλασσοπόροι της εποχής. Οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με τα αντίθετα θαλάσσια ρεύματα, παρέσυραν τα πλοία ώστε να χαθεί η επαφή τους με τις ακτές και να πλέουν για μέρες στα τυφλά, αφού και τα ουράνια σώματα από τα οποία θα μπορούσαν να βρουν την τοποθεσία τους και να υπολογίσουν την πορεία τους, δεν ήταν ορατά λόγω των νεφών. 

βότανα και μπαχαρικά στην υπηρεσία του οργανισμού μας


βότανα και μπαχαρικά 


μιά τυπική διατροφή που είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες,όπως το άσπρο αλεύρι, το επεξεργασμένο αλάτι και γενικά τα επεξεργασμένα τρόφιμα,συντελεί κατά πολύ στην γήρανση του οργανισμού μας...
αυτό έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση σε πολλά άτομα,
το ερώτημα είναι αν μπορούμε να αντιστρέψουμε τη γήρανση...
ναι λένε οι βοτανολόγοι και δυό από τα πιό βασικά μας όπλα είναι
τα βότανα και τα μπαχαρικά
και επειδή 
στο διαιτολόγιό μας πρέπει να υπάρχουν τρόφιμα που να μας χαρίζουν
σφρίγος
δύναμη
σθένος
υγεία
ζωντάνια
ενέργεια,
τα βότανα με τα μπαχαρικά έχουν όλα αυτά που χρειαζόμαστε...
κάθε φορά λοιπόν που εμπλουτίζουμε τη γεύση των γεύματά μας με βότανα και μπαχαρικά κυριολεκτικά "αναβαθμίζουμε" το φαγητό μας χωρίς να του προσθέτουμε καμία θερμίδα...
παίρνουμε κάτι συνηθισμένο και το μετατρέπουμε σε κάτι το εξαιρετικό,άκρως υγιεινό και ενεργειακό..
του προσθέτουμε άρωμα,
βιταμίνες,
αντιοξειδωτικά,
αντιφλεγμωνώδη και πολλές άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες.
και ας δούμε γιατί:

Κανείς δε θέλει να του καταστρέψεις το ασφαλές του ΨΕΜΑ!!! Η ακοή τους δεν έχει συνηθίσει τέτοιες συχνότητες!



Αυτό που θέλουμε είναι να εξαργυρώνουμε καθημερινά τη ζωή μας και να μαζεύουμε γύρω μας πράγματα άχρηστα, που νομίζουμε ότι διευκολύνουν και στολίζουν το βίο μας! Αυτό νομίζουμε ΕΥΤΥΧΙΑ! Έτσι είμαστε ικανοποιημένοι! Γι’ αυτό το τελευταίο μεγάλο ψέμα μας έγινε τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους ανθρώπους! Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν για να συνεχίσουν τη ΔΡΑΣΗ τους!!!
Μέσα τους βαθιά γνωρίζουν ότι είναι ένα ΨΕΜΑ, αλλά δεν τολμούν να το παραδεχτούν! Είναι το τελευταίο μεγάλο ΨΕΜΑ!!!
Είναι υποχρεωμένοι να το υποστηρίξουν, να το υπηρετήσουν και να το συντηρήσουν! Είναι η τελευταία τους μεγάλη, οδυνηρή, ψεύτικη ελπίδα… Μετά από αυτό ακολουθεί το ΧΑΟΣ!!! Κανείς, όπως καταλαβαίνεις, δεν προτιμά τον όλεθρο και το χαμό! Είχανε ΣΤΕΡΗΘΕΙ τόσα πολλά όλους αυτούς τους αιώνες και τώρα επιθυμούν διακαώς να ΖΗΣΟΥΝ πάση θυσία!!! Αυτός ο άγριος ΠΟΘΟΣ που έχουν για ζωή είναι η καλύτερη εγγύηση για το ΜΕΛΛΟΝ!!! Είναι η αστείρευτος καύσιμος ύλη που κινεί το όχημα μας!!! Γι’ αυτό σήμερα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ. Κανείς δεν τολμά να αναρωτηθεί και να αμφιβάλει για το παραμικρό!!! Οι απαντήσεις που δώσαμε είναι οριστικές και αμετάκλητες!!! Ποιος τολμά με ερωτήσεις και αμφιβολίες να ελευθερώσει το μαύρο σκοτάδι της καταστροφής που θα παρασύρει τα πάντα στη σιωπή;
Όλοι περιφρουρούν βάναυσα τον εαυτό τους και κάθε μέρα εξασκούνται για να κάνουν το τελευταίο μας μεγάλο ΨΕΜΑ βίωμα και δεύτερη φύση!!!

ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ?

telika-ola-ta-gourounia-exoun--tin-idia-mouri-1-315x236


Εξομολογήσεις ενός άντρα: Τελικά είναι όλοι οι άντρες ίδιοι;
Έχουν όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα;
Ο κόσμος έχει φτιαχτεί με δυο φύλα Τους άντρες και τις γυναίκες. Οι μεν πρώτοι δεν θα καταλάβουμε ποτέ τις δε δεύτερες. Αφού όμως δεν θα γίνει ποτέ η επιφοίτηση τότε γιατί «σκοτωνόμαστε»; Και πάνω από όλα γυναίκες, γιατί νομίζετε πως είμαστε όλοι οι άντρες ίδιοι;
Αυτό μου ήρθε στο μυαλό χθες τη νύχτα όταν είχα μια κουβέντα με μια κοπέλα. «Όλοι ίδιοι είστε μωρέ. Μόλις σας κουνηθεί κάποια φεύγετε. Μόνο το sex έχετε στο μυαλό σας». Ειλικρινά όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν και εγώ μόνο το sex. Ευτυχώς για την τότε κοπέλα μου όταν μου κουνιόταν καμία δεν πήγαινα. Δυστυχώς μόλις της κουνήθηκε εκείνης κάποιος πήγε. Τι σημαίνει αυτό; Πως είστε όλες ίδιες; Προφανώς και όχι!
Κάθισα και σκέφτηκα (που έλεγε και η Παπαρίζου) αν όντως τελικά είμαστε όλοι οι άντρες ίδιοι και αν όλα τα γουρούνια έχουν ίδια φάτσα. Όχι, τα γουρούνια λοιπόν δεν έχουν ίδια φάτσα. Το πρώτο πρόβλημα το έλυσα…
Πάμε στο δεύτερο.
Όλοι (μα όλοι) οι άντρες είμαστε πολυγαμικοί. Προφανώς και ψάχνουμε όσο περισσότερες σχέσεις γίνεται. Όταν είμαστε ελεύθεροι δεν υπάρχει γάτα θηλυκού γένους που να ξεφεύγει. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν έχετε δίκιο γυναίκες. Είμαστε όλοι ίδιοι. Οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας και τα σκυλιά μας αρσενικού γένους.

Φόροι και δικαιοσύνη


Νικόδημος

Πρόκειται για τον έκτακτο φόρο στο κρασί. Και θα είμαι σύντομος. Το γεγονός της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί δείχνει τρία πράγματα.

α) Την βαθύτατη βλακεία αυτών που επέβαλαν τον ΕΦΚ και παρά τις αρνητικές συνέπειες που δεν εννοούν να τον καταργήσουν. Αυτοί ξέρουν μόνο να διορίζουν κομματόσκυλα και να βάζουν φόρους στους υπόλοιπους για να πληρώνονται τα κομματόσκυλα.

β) Τρεις είναι οι αρνητικές συνέπειες.

Η μια είναι ότι ο φόρος απέδωσε πενιχρές εισπράξεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Θ. Γεωργόπουλο τα έσοδα από αυτόν τον φόρο είναι μόλις 24 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 60 εκατομμύρια.

Αυτό οφείλεται στη "μαύρη αγορά", δηλαδή λαθρεμπόριο.

Η δεύτερη είναι η εξάπλωση του λαθρεμπορίου, που σημαίνει πρόσθετη απώλεια κρατικών εσόδων από φορολογία εισοδημάτων και ΦΠΑ, ίσως και ασφαλιστικές εισφορές.

Υπολογίζεται πως 60% της αμπελουργικής (πολλές μικρο-καλλιέργειες κάτω του στρέμματος και άλλες όμως) δεν δήλωσαν την παραγωγή τους και ότι περίπου 4,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού δεν φορολογήθηκαν!

Η τρίτη αφορά την κατανάλωση. Καθώς αυξήθηκε η τιμή πολλών κρασιών λόγω του φόρου, η κατανάλωση μειώθηκε. Και αυτό σημαίνει μείωση κρατικών εσόδων από ΦΠΑ τουλάχιστον.

γ) Το τρίτο θέμα είναι η δικαστική νωχέλεια.

FT: Η ξηρασία στη Μεσόγειο «εκτοξεύει» τις τιμές ελαιόλαδου




Η παραγωγή ελαιόλαδου υποχωρεί απότομα φέτος, ενώ οι τιμές έχουν αυξηθεί 25% μέχρι στιγμής. Πτώση 20% αναμένεται στην ελληνική παραγωγή το 2017. Τους επόμενους μήνες, η άνοδος στις τιμές χονδρικής θα «φανεί» στο ράφι του σούπερ μάρκετ.



της Emiko Terazono

Financial Times 

Δεν διανύει μόνο το αργό ένα ταραχώδες 2017. Η τιμή του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα τέταρτο φέτος, καθώς η ξηρασία πλήττει τους μεγάλους ελαιοπαραγωγούς σε όλη τη Μεσόγειο. Η παραγωγή στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Τυνησία και, σε μικρότερο βαθμό, στην Ισπανία, προβλέπεται να υποχωρήσει απότομα φέτος.

«Η Ιταλία είναι χάλια, η Ελλάδα είναι χάλια και η Τυνησία είναι χάλια. Μπορείτε να φανταστείτε αν είχε υποχωρήσει και η Ισπανία αιφνίδια;» επεσήμανε ο Παναγιώτης Καραντώνης, διευθυντής της ΕΣΒΙΤΕ (Ένωση Βιοτεχνών Τυποποιητών Ελαιολάδου).

Η παγκόσμια παραγωγή προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 14%, με την ιταλική να αναμένεται να περιοριστεί σχεδόν στο μισό κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC). Η Ελλάδα είναι πιθανό να σημειώσει πτώση 20%, η Τυνησία 17%, ενώ η Ισπανία -γνωστή στη βιομηχανία ως η «Σαουδική Αραβία του ελαιόλαδου» λόγω του μεγέθους της παραγωγής της- προβλέπεται να εμφανίσει κάμψη 7%.

Πόσες φορές αρρωσταίνουμε στη ζωή μας;





Εάν είστε λίγο υποχονδριακοί, μάλλον θα χαρείτε.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο μέσος κάτοικος της Δύσης αρρωσταίνει...
 9.672 φορές στη διάρκεια της ζωής του - συμπεριλαμβανομένων των 11 πονοκεφάλων και των έξι πεπτικών προβλημάτων που εκδηλώνει κάθε χρόνο συν τους κάθε είδους μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς.

Σε ετήσια βάση ταλαιπωρούμαστε από κάποιο μικρό πρόβλημα υγείας 124 φορές, ενώ κάθε δωδεκάμηνο της ζωής μας μπορούμε να περιμένουμε ότι θα πονέσει τρεις φορές ο λαιμός μας, θα πάθουμε τέσσερις φορές καούρες και θα νιώσουμε πόνο στον αυχένα άλλες τέσσερις.

Επιπλέον, θα κοπούμε πέντε φορές, άλλες τόσες θα πάθουμε κράμπα, ενώ τουλάχιστον έξι φορές θα πάθουμε δυσπεψία, ναυτία ή άλλο πεπτικό ενόχλημα. Η μέση μας, εξάλλου, θα μας ενοχλήσει τουλάχιστον 10 φορές, στο ίδιο δωδεκάμηνο,.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν ότι σχεδόν κάθε τρεις μέρες θα έχουμε κάτι που θα μας κάνει να μην νιώθουμε και τόσο καλά!

Ἡ Τροφή μου μὲ κρατᾶ ζωντανὸ ἤ ὄχι…

Ἡ Τροφή μου μὲ κρατᾶ ζωντανὸ ἤ ὄχι...
Ἡ καλὴ Τροφὴ μὲ κρατᾶ ὑγειή.
Ἡ καλὴ Τροφὴ συνδυαστικὰ μὲ τὴν ἄσκησιν μὲ κρατᾶ καὶ σὲ ἐγρήγορσιν.
Συνήθως ὅταν ἀναφερόμεθα στὴν λέξιν Τροφὴ ἑστιάζουμε σὲ αὐτὰ ποὺ χορταίνουν τὸ σῶμα μας μόνον.
Σπανίως, ἔως καθόλου, δὲν ἀναφερόμεθα στὴν πνευματική μας Τροφή.
Αὐτὴν τὴν Τροφὴ ποὺ μᾶς στέρησαν καὶ ποὺ ἀπέκρυψαν ἐντέχνως, διότι ὅταν ἕνας Νοῦς τρέφεται ὑγειῶς κι ὄχι μὲ σκουπίδια, παράγει καὶ προάγει πολιτισμό. Ὄχι σκουπίδια.
Ἡ γνῶσις ὅμως, δῆλα δὴ ἡ πνευματική μας Τροφή, δίχως ἐνασχόλησιν μαζύ της, εἶναι ἀδύνατον νὰ παράξῃ ἐπιστημονικὴ σκέψιν καὶ κατ’  ἐπέκτασιν Ἐλευθέρους Ἀνθρώπους.
Ὅπως τὸ σῶμα μας, ἔτσι καὶ τὸ πνεῦμα μας, ἔχουν ἀνάγκη ἀπὸ καθημερινὴ ἐξάσκησιν καὶ προπόνησιν, γιὰ νὰ παραμένουν ὑγειῆ.

Η συμμορία των Εμιράτων

Η συμμορία των Εμιράτων

Η ιστορία ξεκινά όταν στα γραφεία του Zougla.gr καταφθάνει μέσα σε έναν λευκό φάκελο μία καταγγελία. 

Ανώνυμη και χωρίς αποστολέα, χωρίς κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει στο άτομο που την συνέταξε. Εκ των συμφραζομένων προέκυπτε πώς αυτή η καταγγελία βρισκόταν στα χέρια ενός ή και περισσοτέρων κυβερνητικών παραγόντων. Μία πρώτη έρευνα απέδωσε καρπούς. Όντως αντίγραφο της καταγγελίας είχε φθάσει στα χέρια του Υπουργού Αμύνης. Η παραβολή των κειμένων κατέδειξε πώς ήταν ακριβώς τα ίδια. Ο κ. Πάνος Καμμένος προέβη στην μοναδική ενέργεια που το αξίωμα του επιβάλει. Να θέσει την καταγγελία υπ’ όψιν των αρχών. Έτσι και έγινε. 

Ντοκουμέντο Νο1

      

Τι ακριβώς καταγράφεται σε αυτήν την καταγγελία; Αντιγράφουμε: « Από τις απόρρητες καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη προκύπτουν τα εξής στοιχεία που οι δικαστικές αρχές επιδεικτικά αγνόησαν . Ότι ο Ευάγγελος Μαρινάκης και ο συνεργάτης του Αιμίλιος Κοτσώνης γνώριζαν και συνεργάζονταν στενά με τον Γιαννουσάκη στην λαθρεμπορία πετρελαίου στο Dubai και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Κοτσώνης με την κατάθεση του πριν προφυλακιστεί παραδέχεται ότι εργαζόταν και έκανε συχνά ταξίδια στα Εμιράτα για λογαριασμό της εταιρείας CAPITAL του Μαρινάκη.»

Ποιος είναι ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης λοιπόν; Είναι ο καταδικασθείς σε ισόβια για την υπόθεση NOOR1,
 την πολύκροτη υπόθεση δηλαδή μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα. Ο Γιαννουσάκης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας. Κατά την περίοδο που διεξάγεται η δημοσιογραφική έρευνα ο Γιαννουσάκης βρισκόταν στις φυλακές του Αυλώνα και πριν από αυτές στον Κορυδαλλό.

Ποιος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης; Συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη ο οποίος έχει και αυτός καταδικαστεί πρωτοδίκως για συμμετοχή του στην υπόθεση NOOR 1 σε ποινή φυλάκισης 10 ετών αλλά με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της εφέσεως. Στενός φίλος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού. Στην απολογία του είχε αναφερθεί στον ρόλο που διαδραμάτιζε στο Dubai επισημαίνοντας πώς συνεργαζόταν με δύο εταιρείες για λογαριασμό της CAPITAL, της εταιρείας δηλαδή του Ευάγγελου Μαρινάκη. « Στο Dubai δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013 όπου έκανα δουλειές με την HORIZON και την ΑPSKO. Πήγαινα για λογαριασμό της CAPITAL η οποία μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετάβασης στο Dubai. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα. Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Dubai θα ήμουνα εγώ». Αυτά επισημάνει ο καταδικασθείς Κοτσώνης στην κατάθεσή του στις 30 Μαΐου του 2015 (εφημερίδα ΕΘΝΟΣ).

Για τον ήρωα μου



Ποτέ δεν ήμουν αυτό που θα έλεγες εύκολο παιδί. Αλλά και ποιο παιδί είναι εύκολο; Εσύ όμως με αγάπησες γι αυτό.
Θέλω να πω ότι σε όλα μου τα τρελά ήσουν εκεί. Να μου κρατάς το χέρι και να ακολουθείς την διαδρομή που χάραζα. Ποτέ δεν προσπάθησες να μου αλλάξεις πορεία, πάντα με άφηνες να πάρω τον δικό μου δρόμο και ύστερα με υποστήριζες, ακόμα και στις λάθος επιλογές. Ποτέ δε σου είπα πόσο το εκτιμάω αυτό.

Θυμάμαι μια φορά, μπερδεμένη από όλο το σκηνικό των πανελληνίων, μου είπες «Αγάπη μου, δεν έχει σημασία τι θα γίνεις, δε χρειάζεται να γίνεις γιατρός ή δικηγόρος, αν θες να γίνεις καθαρίστρια τότε να γίνεις η πιο ευτυχισμένη καθαρίστρια στον κόσμο».
Μου έδωσες δύναμη τότε και ας μην στο είπα. Πάντα εκεί, δίπλα μου, στα πάνω και στα κάτω. Σα μαμά μου, σαν αδερφή μου και σα κολλητή μου.

Πόσες φορές σε στεναχώρησα άραγε; Πόσες φορές σε έκανα να κλάψεις; Ίσως είναι πολλές. Δε σου είπα όμως πόσο λυπάμαι για όλες αυτές τις φορές. Αλλά εσύ ποτέ δε με στεναχωρείς. Μπορεί να με νευριάζεις αλλά δε με στεναχώρησες ποτέ σου. Δεν άφηνες περιθώρια, πάντα έβρισκες την δύναμη να μου δώσεις δίκιο ακόμα και αν δεν είχα. Μη νομίζεις ότι δεν το καταλαβαίνω. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι όσο δε φαντάζεσαι.
Αλλά πώς να το ξέρεις αυτό; Λες και στο είπα ποτέ...

Oι μύθοι που αφορούν κατακλυσμούς στην λεκάνη της μεσογείου και της Μεσοποταμίας


Ο μύθος του κατακλυσμού αποτελεί έναν παγκόσμιο μύθο, ένα μύθο-αρχέτυπο, που περιγράφει ένα πραγματικό γεγονός, και που καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο πολλών αρχαίων λαών, από τους Έλληνες, τους Ινδούς, έως τους Ατζέκους και τους Μάγιας.

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό από τους μελετητές, ότι οι αρχαίοι μύθοι περιέχουν στον πυρήνα τους μία συγκεκαλυμμένη αλήθεια, σε αντίθεση με το παρα-μύθι.

Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε απάντηση είναι όχι εάν ο κατακλυσμός συνέβη, αλλά πότε συνέβη.

Στη παρούσα μελέτη θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές των μύθων που αφορούν κατακλυσμούς στην λεκάνη της μεσογείου και της Μεσοποταμίας, αλλά και να προσδιορίσουμε κατά προσέγγιση πότε αυτοί συνέβησαν. Για να προσδιορίσουμε κατά προσέγγιση χρονικά τον ή τους κατακλυσμούς, θα καταφύγουμε εκτός από τις αρχαίες πηγές, και στα πορίσματα προσφάτων γεωλογικών μελετών.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονιστεί, πως ενώ για την επιστημονική κοινότητα ο ανθρώπινος πολιτισμός ξεκίνησε πριν από περίπου 7000 χρόνια, μία σειρά από ανεξήγητα ευρήματα , αλλά και αντιφάσεις σε σχέση με το πολιτισμικό επίπεδο των αρχαίων πολιτισμών, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τα πορίσματα της αρχαιολογίας και της ανθρωπολογίας.

Η μεγαλύτερη αντίφαση που προκύπτει είναι, πως συνήθως η τεχνολογική και πολιτισμική εξέλιξη ενός πολιτισμού, βελτιώνεται συν τον χρόνο καθώς η πρόοδος είναι μια σωρευτική διαδικασία. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η Αίγυπτος. Είναι παράδοξο πως ένας τεχνολογικά υψηλός πολιτισμός γεννήθηκε ξαφνικά από το τίποτε, από μία Νεολιθική, πρωτόγονη κοινωνία, και αμέσως μετά την γέννησή του, αφού μεγαλούργησε για 400 χρόνια, άρχισε προοδευτικά να φθίνει, αντί να εξελίσσεται.

Τα Τεχνολογικά επιτεύγματα των πέντε πρώτων δυναστειών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μεγάλη Πυραμίδα, η οποία κατασκευάσθηκε κατά την επίσημη αρχαιολογική άποψη, το 2500 π.χ περίπου. Το μέγεθος της, η τελειότητα της κατασκευής της, αλλά και οι γεωμετρικές, και αστρονομικές γνώσεις, που καταγράφονται σε αυτήν, είναι ασύλληπτες για ένα πολιτισμό που μόλις βγήκε από την λίθινη εποχή.

Οι αναλογίες των μέτρων και γωνιών κατασκευής της ( Ύψος: 147 μέτρα , σήμερα είναι 138 μέτρα, Όγκος: 2.600.000 κ.μ, Βάρος ογκόλιθων: 6.000.000 τόνοι), εκφράζουν λόγους του Ιερού αριθμού π (3,14) και τού Χρυσού αριθμού Φ (1,618).

Στην συνέχεια, και ενώ η λογική υποστηρίζει πως με την συσσώρευση της γνώσης και της εμπειρίας, οι πυραμιδοειδής κατασκευές θα ήταν τελειότερες και πιο πολύπλοκες, αντίθετα οι επόμενες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με αυτή.

Η εξαφάνιση του Παλίμψηστου του Αρχιμήδη και η μετέπειτα δημοπρασία του μέχρι να καταλήξει στο Walters Art Museum στη Βαλτιμόρη


Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για …αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που…αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.

Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα «Archimedes Palimpsest», περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος “Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη είναι ένα παλίμψηστο χειρόγραφο κειμένων, που περιέχει εργασίες του Αρχιμήδη. Το έγγραφο με την ονομασία Codex C είναι η μόνη μέχρι σήμερα γνωστή πηγή που περιέχει μια διάσωση των πραγματειών Περί των μηχανικών θεωρημάτων, Περί των επιπλεόντων σωμάτων και Οστομάχιον. Σύμφωνα με τους γραφικούς χαρακτήρες του κειμένου χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ. και πιστεύεται ότι πρόκειται για αντιγραφή από κάποια αρχαιότερη πηγή, η οποία δυστυχώς μάς είναι άγνωστη.


Περιεχόμενο του παλίμψηστου


Στα κείμενά του ο Αρχιμήδης, μεταξύ άλλων υπολογίζει το κέντρο βάρους μιας συμπαγούς σφαίρας και ενός παραβολοειδούς, μεγέθη που σήμερα υπολογίζουμε με τη χρήση ολοκληρωμάτων. Εκτός αυτού υπολόγισε το εμβαδόν της επιφάνειας που σχηματίζεται από μια παραβολή και μια τέμνουσα της παραβολής.

Ο υπολογισμός του εμβαδού επιφανειών ήταν θέμα εργασιών από την αρχαιότητα. Τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Εύδοξος είχε αναπτύξει την μέθοδο της εξάντλησης σύμφωνα με τις ιδέες του Αντιφώντα. Κατά την μέθοδο αυτή, υποδιαιρούμε ένα σώμα σε πολύγωνα για να υπολογίσουμε το εμβαδόν του. Ο Εύδοξος ήδη είχε υπολογίσει το εμβαδόν ορισμένων πολύγωνων. Ο Αρχιμήδης βελτίωσε την μέθοδο αυτή και κατάφερε να υπολογίσει το εμβαδόν της παραβολής και υπολόγισε ότι ο αριθμός π είναι μια προσέγγιση που βρίσκεται μεταξύ {\displaystyle 3+10/70} 3+10/70 και {\displaystyle 3+10/71} 3+10/71.

Η λάθος συμπεριφορά που μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την πιο υγιή σχέση

Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις σχέσεις. Ακόμα και στις πιο υγιείς. Για να συνεχίσουν να υπάρχουν χρειάζονται συνεχή και αμφίδρομη προσπάθεια. Αν και είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι περισσότερες σχέσεις, αργά ή γρήγορα, γίνονται ανάμνηση για τους ανθρώπους που τις συνιστούσαν, υπάρχει ένα στοιχείο που οδηγεί, ακόμα πιο γρήγορα, μια σχέση στο χωρισμό. Ευτυχώς, αν το εντοπίσεις και στη δική σου, μπορείς το διορθώσεις.
in-love-couple
Η Δρ. Darcy Sterling, σύμβουλος σχέσεων στη Νέα Υόρκη εξηγεί ότι πριν ακόμα αρχίσει ένα ζευγάρι να τσακώνεται για θέματα εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, ηθικής κ.α. υπάρχει ένας δείκτης που- λέει ότι- μπορεί να προβλέψει, με εκπληκτική ακρίβεια, το τέλος της σχέσης σας. Ποιος είναι αυτός;

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ -ΤΕΡΑΣ (Βίντεο)


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πώς η Νέα Τάξη προωθούσε τους ομοφυλόφιλους και της πάσης φύσεως  ανώμαλους, παιδόφιλους, κτηνοβάτες κ.τ.λ. σαν πρότυπα στην υποτιθέμενη σύγχρονη κοινωνία.
Αποκ. 9,7      Και αι μορφαί των δαιμονικών αυτών ακρίδων είναι και τρομακτικαί και δελεαστικαί. Ομοιάζουν με άλογα ετοιμασμένα δια τον πόλεμον. Και επάνω εις τα κεφάλια των έχουν στεφάνους σαν από χρυσάφι, και τα πρόσωπά των είναι σαν πρόσωπα ανθρώπων.
Τώρα προχωράμε  πολύ πιο μπροστά  και δημιουργούμε ένα καινούργιο πρότυπο  ανθρώπου που στην πραγματικότητα είναι  ένας άνθρωπος τέρας  χωρίς αισθήματα  και χωρίς τίποτα το φυσιολογικό επάνω του.
Αλλά πιο είναι αυτό το νέο πρότυπο,  αυτός ο νέος άνθρωπος  που θα μοιάζει με περίεργο τρόπο  με το μοντέλο των εξωγήινων  που μας έχουν πασάρει τις τελευταίες δεκαετίες ;  Θα είναι στην ουσία ένα οργανικό ρομπότ χωρίς ψυχή, με δυνάμεις καταστροφής,  διεισδυτικό βλέμμα και κάθε του κίνηση  θα είναι μελετημένη  για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.  Η δημιουργία αυτών των όντων  αντιστοιχεί στην ουσία στην προετοιμασία  της επικράτησης της βασιλείας του Αντίχριστου.

Κάπνισμα: Ακόμα έναν σοβαρό κίνδυνο αποκάλυψε έρευνα με ελληνικό «χρώμα»

κάπνισμα

Άλλη μία μελέτη αναδεικνύει τις πιθανές συνέπειες του καπνίσματος για την υγεία, καθώς δείχνει ότι μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ήπαρ του εμβρύου μέσα στην μήτρα της εγκύου.
Κάπνισμα - Οι επιστήμονες από τη Βρετανία (μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας) ανέπτυξαν ηπατικό ιστό με τη βοήθεια πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το «κοκτέιλ» των περίπου 7.000 χημικών ουσιών που περιέχει το τσιγάρο, είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για τα βλαστικά εμβρυικά κύτταρα που αναπτύσσονται και γίνονται ηπατικά κύτταρα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντέιηβιντ Χέι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τοξικολογίας "Archives of Toxicology", σύμφωνα με το BBC. Στην έρευνα συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής δρ Παναγιώτης Φίλης του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία.

Αυτό το Διαμέρισμα 49 τ.μ. στη Σουηδία Αποδεικνύει πως το Μόνο που Χρειάζεστε Είναι Στιλ και Φαντασία

Αυτό το Διαμέρισμα 49 τ.μ. στη Σουηδία Αποδεικνύει πως το Μόνο που Χρειάζεστε Είναι Στιλ και Φαντασία

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές: δεν χρειάζονται πολλά τετραγωνικά και πολλά χρήματα για να δημιουργήσετε ένα σπίτι με στυλ και χαρακτήρα. Αυτό που χρειάζεται είναι όρεξη και δημιουργική φαντασία και αυτό το πανέμορφο σπίτι στην Σουηδία το αποδεικνύει.
Βρίσκεται στην ήσυχη πόλη του Γκέτενμπουργκ και το πρώτο πράγμα που θα συναντήσει κάποιος μόλις μπει είναι η ανοιχτή του κουζίνα με τα λευκά ντουλάπια και τους λευκούς πάγκους. Τα εντοιχισμένα μάτια που βρίσκονται πάνω στον πάγκο δεν αφήνουν εκτεθειμένες τις ηλεκτρικές συσκευές. Από πάνω τους βρίσκεται ένας πολύ κομψός απορροφητήρας. Ο ίδιος πάγκος λειτουργεί και σαν μπαρ σε συνδυασμό με τα πολύ κομψά σκαμπό. Ο τοίχος έχει επενδυθεί με κάθετε ρίγες σε αποχρώσεις του γκρι, πράγμα που του δίνει, εκτός από στιλ, και ύψος.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ? – ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ – ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ?? – ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ – ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ – ΚΑΙ ΑΛΛA «ΤΡΕΛΑ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, SRF, ιερός διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Πρέπει να ειπωθεί από την αρχή ότι πολύ λίγοι στον κόσμο μπορούν να μπουν σε σαμάντι (ένωση με τον Θεό, στο πρώτο, κατώτερο σαμάντι το σώμα κοκαλώνει, σταματάει η αναπνοή, η καρδιά, τα πάντα, ο γιόγκι δεν έχει επίγνωση του περιβάλλοντος, στο δεύτερο, το ανώτατο, ο γιόγκι δεν ακινητοποιείται, εκτελεί τα καθήκοντά του, αλλά είναι πάντα και μόνιμα ενωμένος με τον Θεό). Η Μπάγκαβαντ Γκίτα το γράφει (ο Θεός μιλάει) και λέει: (κεφ. VII, στίχος 3): «Ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους, ίσως ένας αγωνίζεται για πνευματική επιτυχία. Και ανάμεσα στους ευλογημένους αληθινούς αναζητητές που επιμελώς προσπαθούν να Με φτάσουν, ίσως ένας Με αντιλαμβάνεται όπως είμαι».

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αρχίσει να ανακαλύπτει τα πραγματικά εκπληκτικά θεραπευτικά και αναζωογονητικά αποτελέσματα της διακοπής της αναπνοής, αποτελέσματα στο σώμα και τον νου. Ο Δρ Άλβαν Λ. Μπάρακ (Dr. Alvan L. Barach) του Κολλεγίου Γιατρών και Χειρουργών στη Νέα Υόρκη εφηύρε μια τοπική θεραπεία μέσω ανάπαυσης των πνευμόνων που αποκαθιστά την υγεία σε πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από φυματίωση. Η χρήση ενός θαλάμου που εξομοιώνει την πίεση καθιστά ικανό τον ασθενή ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ.

Οι The New York Times της 1ης Φεβρουαρίου του 1947 ανέφεραν ένα απόσπασμα από την ομιλία του Δρα Μπαράκ ως εξής: «Το αποτέλεσμα του σταματήματος της αναπνοής στο κεντρικό νευρικό σύστημα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το ορμέμφυτο της κίνησης των μυώνων του κεντρικού νευρικού συστήματος στις ακραίες καταστάσεις είναι εντυπωσιακά μειωμένο. Ο ασθενής μπορεί να βρίσκεται ξαπλωμένος στον θάλαμο για ώρες, χωρίς να κινεί τα χέρια του ή να αλλάζει θέση. Η επιθυμία να καπνίσει εξαφανίζεται όταν η αναπνοή σταματά, ακόμα και σε ασθενείς που είχαν συνηθίσει να καπνίζουν δύο πακέτα την ημέρα. Σε πολλές περιπτώσεις η χαλάρωση είναι τέτοιας φύσεως που ο ασθενής δεν αποζητά διασκέδαση».

Το 1951 ο Δρ Μπαράκ επιβεβαίωσε δημόσια την αξία της θεραπείας η οποία, είπε, «όχι μόνο ξεκουράζει τους πνεύμονες, αλλά επίσης ολόκληρο το σώμα και, όπως φαίνεται, και τον νου. Η καρδιά για παράδειγμα μειώνει τη λειτουργία της κατά το ένα τρίτο. Οι ασθενείς μας παύουν να στενοχωριούνται. Κανείς δεν νιώθει ανία».

H αναγνώριση του Πριαμίδη Πάρη από την οικογένειά του

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Η Κασσάνδρα εμποδίζει τον Δηίφοβο να σκοτώσει τον Πάρη.
Mignon, Jean, περίπου 1544-1545 Λονδίνο, Βρετανικό Μουσείο 1

Χαρά Νάστου

O Τρώας Πάρις, δεν μεγάλωσε με τους βιολογικούς γονείς του, σύμφωνα με το μύθο, παρά στο βουνό Ίδη στο σπίτι του βοσκού Αγέλαου, δούλου του Πριάμου, του βιολογικού του πατέρα. 
H ερμηνεία ενός όνειρου της μητέρας του Εκάβης, τον χρίζει, έμβρυο όντας, επικίνδυνο για τη μοίρα της Τροίας.
Οι χρησμολόγοι του παλατιού, για να μην καταστραφεί η πατρίδα, δίνουν τη λύση: να «εκτεθεί», βορά στα θηρία του δάσους ο νιογέννητος Πάρις.
Ο Αγέλαος τοποθετεί τον Πάρη σ’ ένα δισάκι κι αναλαμβάνει την αποστολή της εξόντωσης.
Στην πορεία τον λυπάται και αποφασίζει να τον αναθρέψει σαν παιδί του.
Η βασιλική γενιά του Πάρη, ωστόσο, είναι αδύνατο να κρυφτεί. Την προδίνει τόσο η ξεχωριστή ομορφιά, όσο και ευφυία του:
Παιδί ακόμα, εξοντώνει μια συμμορία από ζωοκλέφτες και επιστρέφει κλεμμένα τα ζώα στο κοπάδι του θετού πατέρα του.
Γι' αυτή του την ικανότητα, να προστατεύει δραστικά και να διώχνει τον εχθρό, οι άλλοι βοσκοί τού απέδωσαν το τιμητικό όνομα Αλέξανδρος(αλέξω=απωθώ, διώχνω + ανήρ).
Το όνομα Πάρης τού αποδίδεται από τη λέξη πήρα, που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει δισάκι, ταγάρι και συνδέεται με τη διάσωσή του μέσα στο δισάκι του δούλου.

Κάθε προσπάθεια που θα κάνεις για να νικήσεις την ωδή του πόνου που έχεις μέσα σου, θα μεταφραστεί σε οικονομική δύναμη.

Φωτογραφία του χρήστη Η Σχολή των Θεών-Νέα έκδοση-Σεμινάρια.

Ο άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του έχει ήδη πληρώσει για όλα όσα κατέχει. 

Η πραγματική του δουλειά, η μοναδική του ανησυχία, είναι να διατηρηθεί ανέπαφος, και να μην επιτρέψει σε τίποτα και σε κανέναν να βλάψει την ακεραιότητά του. 

Αυτός γνωρίζει ότι αυτή του η αδιαιρετότητα, δημιουργεί πλούτο. 

Αυτός γνωρίζει ότι το οικονομικό πεπρωμένο εξαρτάται από το βαθμό της ακεραιότητάς του.

Να Θυμάσαι! Όταν δεν υπάρχει πόλεμος μέσα, δεν υπάρχει ούτε έξω.

Φωτογραφία του χρήστη Η Σχολή των Θεών-Νέα έκδοση-Σεμινάρια.

Να Θυμάσαι!

Δεν υπάρχει Πόλεμος ούτε Ειρήνη στον κόσμο.

Ο Πόλεμος κι η Ειρήνη υπάρχουν μόνο στη φαντασία σου. 

Ο Πόλεμος κι η Ειρήνη είναι η προσωπική σου εικασία και το προσωπικό σου ψέμα.

Για τον καθημερινό άνθρωπο δεν υπάρχει πόνος πιο οδυνηρός από την απουσία του πόνου.
Ο πόνος είναι το καθημερινό του ψωμοτύρι, και ο πόλεμος η μόνιμη εσωτερική του κατάσταση.
Τη στιγμή που παρατηρείς τη διαμάχη των αντιθέτων μέσα σου, οι φόβοι σου πεθαίνουν όπως πεθαίνει κι ο σπόρος για να δώσει μια νέα ζωή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα