Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες;Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι οι γυναίκες είναι το πιο ομιλητικό φύλο… λόγω της γνωστής και ως «πρωτεΐνης της γλώσσας» στον εγκέφαλο τους! Νευροεπιστήμονες και ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ  κατέληξαν ότι το γυναικείο φύλο λέει περίπου 20.000 λέξεις την ημέρα, ενώ οι άντρες λιγότερες από 13.000. Αποτέλεσμα της μελέτης δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι δεν ευθύνονται οι γυναίκες για την ομιλητικότητα τους… αλλά η ποσότητα της FOXP2 πρωτεΐνης που βρίσκεται στον εγκέφαλο τους.
«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει την ομιλητικότητα των δυο φύλων με μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη στον άνθρωπο και τα ζώα. Η διαφορά στον εγκέφαλο τους είναι λογικό να οδηγεί σε μια ξεχωριστή συμπεριφορά», δήλωσε ο καθηγητής Margaret McCarthy.

O ΔΕΥΤΕΡΟΣ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ”! ΚΟΙΛΙΑ

ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ” ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

PLEXUS KOILIA ANOIGMA
Γραφει η Σάση Χότζογλου
Αν και κινούμαστε κάθε στιγμή έχοντας την πεποίθηση ότι εμείς κανονίζουμε τα πράγματα μέσα στο μυαλό μας και γύρω μας, εντούτοις υπάρχει ένα βαθύ τμήμα του εαυτού μας που κάνει ανεξάρτητα από εμάς τις δικές του επιλογές με τα δικά του μέτρα και σταθμά. «Ό,τι δεν μπορείς να βρεις στο σώμα σου δεν θα το βρεις πουθενά αλλού» έλεγε ένας σοφός. Το γήινο σώμα είναι η πυκνότερη εμπειρία που βιώνει το αιώνιο πνεύμα. Ο δε χώρος του Κόσμου αποκτά ύλη σε πλήρη αντιστοιχία πάνω στο ανθρώπινο Είναι, που το σώμα του είναι το είδωλο, η ενσαρκωμένη όψη του.
Το σώμα είναι χειροπιαστό και είναι ευλογημένο με ένα μόνο περιορισμό: Να ζει στο παρόν! Είναι πιστός σύντροφος στην αναζήτησή μας στο πώς να είμαστε παρούσες και παρόντες με το νου και την καρδιά στη ζωή μας, υπό την προϋπόθεση ότι του δίνουμε περισσότερη προσοχή και σεβασμό, προσπαθώντας να το μάθουμε, και να ακούσουμε τα μηνύματά του.Οι σκέψεις μπορούν να ταξιδεύουν μακριά, τα συναισθήματα να γίνουν απρόβλεπτα, όμως το σώμα υπόκειται σε νόμους που το κρατούν στο έδαφος, στο «εδώ και τώρα»!
Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο το ανθρώπινο σώμα έχει τη μορφή που έχει;

10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε παιδιά


MAMADES-ELSOKARY-10+1 PRAGMATA POY PREPEI NA KANETE PRIN KANETE PAIDIA
Όταν αποφασίσετε να κάνετε παιδιά πολλά πράγματα αλλάζουν στη ζωή σας. Όχι απαραίτητα προς το χειρότερο αλλά σίγουρα αλλάζουν. Κάποιος άλλος πλέον έχει προτεραιότητα στη ζωή σας και κάποιος άλλος θέτει τους όρους.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αν θέλετε να τα κάνετε, καλύτερα να τα κάνετε όσο ακόμα δεν έχετε παιδιά.

Πώς θα καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η άγνοια είναι ευτυχία. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς, τότε σίγουρα θέλεις να ξέρεις πότε ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου σε κοροϊδεύει. Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος, για να μπορείς να καταλάβεις τον ψεύτη και τον απατεώνα.

Το ψέμα εξελίσσεται μαζί με τον άνθρωπο

Υπάρχουν πολλά είδη ψεμάτων, τα οποία εκστομίζονται για διαφορετικούς λόγους, είτε κακόβουλους είτε (σπανιότερα) καλοπροαίρετους. Όμως η τέχνη του ψέματος καλλιεργείται και προοδεύει σταθερά. Όπως αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής Φιλοσοφίας David Livingstone Smith, η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους παράγει καλύτερους ψεύτες και απατεώνες.

Ποιες κινήσεις πρέπει να σε βάλουν σε υποψία

Ο ψεύτης, όσο κι αν θέλει να κρυφτεί, άθελά του κάνει κάποιες κινήσεις που τον προδίδουν. Όπως:

To απλό πρωινό tip που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!

Πίστεψέ μας είναι πάρα πολύ απλό 
 
 
To απλό πρωινό tip που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά!
Προσεκτική διατροφή, γυμναστήρια, άγχος. Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά, ακολουθούν ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα με πολλά «πρέπει» και «μη». Μήπως όμως τελικά τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι πιστεύουμε;

Η απάντηση είναι ναι. 

Επιλέξτε υγιεινές τροφές, πιείτε πολύ νερό και φυσικά προσπαθήστε να ασκείστε όσο περισσότερο μπορείτε. 

Οι υπερβολές ποτέ δε βγάζουν σε καλό. 

Και αν θέλετε έναν ακόμη σύμμαχο στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, σας τον έχουμε έτοιμο. Ποιος είναι;

Πανάρχαια συνταγή για κορμό σοκολάτας βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης


Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει και ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα όσο συνεχίζονται οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Ήδη η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φτάσει ακριβώς έξω από το τρίτο δωμάτιο όπου και υπολογίζεται να βρίσκονται τα οστά.

Σύσσωμη η αρχαιολογική κοινότητα εργάζεται πυρετωδώς ώστε να αποκαλυφθεί σε ποιον ανήκει ο τάφος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, όλα συνηγορούν ότι το ταφικό μνημείο ανήκει στην πρώτη μαγείρισσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα ευρήματα μέχρι στιγμής οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα μετατρέποντας τις εικασίες σε βεβαιότητα. Αδιάσειστο στοιχείο αποτελεί η τοιχογραφία του κορμού σοκολάτας που βρέθηκε τις πρώτες μέρες των ανασκαφών.

Το λευκό ξύδι κάνει τα ρούχα πεντακάθαρα!

Αν και φημίζεται για τον τέλειο καθαρισμό επιφανειών, το λευκό ξύδι λειτουργεί επίσης άψογα και ως καθαριστικό λεκέδων. Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του λευκού ξιδιού, διαπερνά τη σκληρή βρωμιά και την εξαφανίζει. Το λευκό ξύδι αφαιρεί επίσης πολύ καλά και τα άλατα, οπότε κρατά και το πλυντήριο σας σε καλή κατάσταση.

Λευκό ξύδι στο πλύσιμο …Το λευκό ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο για να αφαιρέσει τους δύσκολους λεκέδες, αλλά και σαν σπρέι πριν την πλύση. Πως; Δείτε παρακάτω!

Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει…Πάει κι ο Βολταίρος!

Voltaire_diafono_me_osa_les


«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».
ή θα το βρείτε σ άλλα «αποφ(θ)ευγματικά site ως εξής:
«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις»
Συγγνώμη που σας το χαλάω, ξέρω ότι το πιστεύατε χρόνια (όπως κι εγώ άλλωστε), αλλά ο Βολταίρος ούτε έγραψε, ούτε είπε, ποτέ αυτή τη φράση

Ο τύμβος της πουστιάς

Ανοίξτε τάφους μεγάλους για τα καμώματα των προδοτών. Βάλτε κομματόσκυλα να τους φυλάνε ως σφίγγες και ξέκωλα ως Καρυάτιδες να προειδοποιούν όταν κάποιος πάει πιο βαθιά θα πεθάνει από τα αέρια αηδίας που τα σαπισμένα σαρκία των προσκυνηταριών αναδύουν όπως και όταν κυκλοφορούσαν στην επάνω ζωή. Βάλτε ως σήμα αντί λέοντα τα σύμβολα των κομμάτων που δημιούργησαν και υπηρέτησαν.
 
Φτιάξτε τάφους σε κάθε ραχούλα και νησί χωρίς μεγάλους αρχιτέκτονες να τους έχουν σχεδιάσει. 
 
Ας χρησιμοποιήσει ο καθένας την χρόνια αισθητική που πλασάρεται από την νεοελληνική πραγματικότητα που με την σέσουλα χρηματοδοτούσαν οι κυβερνήσεις της χώρας εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Να μείνει εις τους αιώνες η δόξα και τιμή που πρέπει σε δημοκράτες βασιλιάδες και στους πιστούς υπηκόους τους. 
 
Να είναι μεγάλα τα ταφικά οικοδομήματα όσο μεγάλα ήταν και τα ονόματα όσων δημοκρατίσκων πέρασαν από την χώρα από την «απελευθέρωση» και μετά με αποκορύφωμα τους τάφους των «ανδρών» της τελευταίας 8ετίας. Σε λάρνακες από σαπιόξυλο να μπουν τα εκατομμύρια ωρών ηχογραφημένων ομιλιών και διαλόγων της Βουλής έτσι ώστε να μπορεί ο τουρίστας του μέλλοντος να θαυμάζει τον πολιτισμό των τελευταίων ημερών μιας χώρας που την έλεγαν Ελλάδα.

Τα δώρα της φύσης στους κοντούς, χοντρούς, φαλακρούς και δύσοσμους!

 Τα δώρα της φύσης στους κοντούς, χοντρούς, φαλακρούς και δύσοσμους!
Μερικές φορές κάποια σωματικές ατέλειες αποτελούν όχι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά παράλληλα σχετίζονται με την υγεία. Έρευνες που διεξήχθησαν σε διάφορα Πανεπιστήμια έρχονται τώρα να τονίσουν ότι η φύση αντισταθμίζει τις ατέλειές της χαρίζοντας σε αυτούς που τις κληροδότησαν υγεία, μακροζωία και συμπάθεια. Εάν είστε δύσοσμος, χοντρός, κοντός, φαλακρός, γκριζομάλλης, μη δημοφιλής, χαμογελάστε, γιατί η φύση σας προίκισε πλούσια! Ιδού τα δώρα…

Ένας πρώην χτύπησε την πόρτα



Ήσασταν ζευγάρι, από τα πολύ ερωτευμένα. Κοιμόσασταν και ξυπνούσατε μαζί, συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον, ταξιδέψατε, χτίσατε ιδιωτικό κώδικα επικοινωνίας, γελούσατε σαν παιδιά, κάνετε όνειρα για το μέλλον. Σε αποκαλούσε «γυναίκα της ζωής του», εσύ πίστεψες πως ήταν ο «Ένας»​. 

Μετά από κάποιο καιρό όμως, ο «Ένας»,​ νιώθει να πνίγεται και σου ζητάει λίγο χρόνο. Σάπιες δικαιολογίες. Ο λίγος χρόνος που χρειάζεται, ισούται με χωρισμό οριστικό, αλλά τα παντελόνια απαιτούν τόλμη. Και εκείνος δεν την έχει. 

Χωρίζεις. Κυλιέσαι στα πατώματα, κλαις, πίνεις, δεν βγαίνεις, ακούς όλων των ειδών τα καψουροτράγουδα. Ανοίγεις το σπίτι σου και μαζεύεις φίλους για να μη νιώθεις μόνη, για να μοιραστείς τον πόνο σου και να πάρεις το ημερήσιο παυσίπονό σου. 

Κυρίως όμως κρατιέσαι με νύχια και με δόντια, να μην τηλεφωνήσεις. Να μην του ζητήσεις εσύ, να γυρίσει. 

Εκείνος όμως τι έκανε;

Πώς σχηματίζεται το ουράνιο τόξο και ποιες παράξενες δοξασίες κουβαλάει μαζί του;

«Κάπου πάνω από το ουράνιο τόξο, εκεί ψηλά, υπάρχει μια χώρα που έχω ακουστά, όπου ο ουρανός είναι γαλάζιος και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», τραγουδούσε κάποτε η Τζούντι Γκάρλαντ στον Μάγο του Οζ. Στα μάτια μικρών και μεγάλων το πολύχρωμο θέαμα του ουράνιου τόξου φαντάζει πάντα σαν μια μαγική ζωγραφιά, ένα θαύμα και ταυτόχρονα ένα σύμβολο τύχης και ελπίδας.
Τι είναι όμως και πώς δημιουργείται;

Τα 14 μυστικά της Αλόης

Τα 14 σημαντικότερα οφέλη της αλόης
Η αλόη, γνωστή και ως το «φυτό της αθανασίας», έχει πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες. Διαβάστε την λίστα με τα οφέλη του θαυματουργού αυτού φυτού.
Η διατροφική αξία της αλόης
Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Περιλαμβάνει βιταμίνες όπως Α, C, E, Β1, Β2, Β3 (νιασίνη), B6, φυλλικό οξύ και χολίνη. Είναι επίσης ένα από τα λίγα φυτά που περιέχει βιταμίνη Β12.
Μερικά από τα μέταλλα που βρίσκονται στην αλόη είναι: ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χρώμιο, σελήνιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χαλκός, μαγγάνιο. Αυτές λοιπόν οι θρεπτικές ουσίες έχουν τεράστια οφέλη τόσο στην εξωτερική όσο και  στην εσωτερική εφαρμογή.

Δίας ~ Ουρανός. Άγγελος Εξολοθρευτής



16. 9. 2014

Δίας ~ Ουρανός*

Ελευθερώνεσαι *~*

(η όψη τριγώνου μεταξύ τους

κορυφώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου)


Ο Από Μηχανής Θεός ~~~*

( όρος τραγωδίας: 

ο Από Μηχανής Θεός, είναι το Θεϊκό Πρόσωπο 

που εμφανίζεται στο τέλος του Έργου, 

για να δώσει λύση στο αδιέξοδο 

στο οποίο έχει οδηγηθεί η Δράση)


Ο Από Μηχανής Θεός 

είναι πάντα ένα πρόσωπο που έρχεται από τον Ουρανό.

Από Ψηλά.

Είναι ο Δίας που έρχεται από τον Ουρανό.

Θεός. Θεόσταλτος. Άγγελος Εκτελεστής.

Σωτήρας.

***

Περίμενε το Απρόβλεπτο.

Το Αναπάντεχο.

Οκτώ διαφορετικές γενετικές παθήσεις η σχιζοφρένεια



Ένα "πακέτο" οκτώ διαφορετικών παθήσεων, η καθεμία με το δικό της προφίλ συμπτωμάτων αποτελεί η σχιζοφρένεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

ΕΟΠΥΥ: Τελικά δεν θα περικοπεί καμία προληπτική εξέταση

eopyy


Σε νέα ανακοίνωση προέβη ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι δεν περικόπτεται καμία από τις προληπτικές εξετάσεις και θα αποζημιώνονται όλες.


 Στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει πως, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των ασφαλισμένων και τις απόψεις ιατρών, υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει εξετάσεις όπως τα τεστ ΠΑΠ ακόμα και με συχνότητα μία φορά το χρόνο, παρά το γεγονός ότι τα διεθνή κριτήρια δεν υπαγορεύουν κάτι τέτοιο. 

Πανικός στην Βρετανία: Οι τράπεζες φοβούνται μαζική ανάληψη χρημάτων από Σκωτσέζους

brtrΠιέζουν Ουάσινγκτον και Λονδίνο για να μην ευοδώσει η προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Independent», χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας διοχέτευσαν με άκρα μυστικότητα, εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε μηχανήματα ATM στα βόρεια της χώρας για να καλυφθεί η ζήτηση, σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι αποσύρουν τα χρήματά τους την επομένη της κάλπης ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης.
Σύμφωνα με πηγές τραπεζών,μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας έχουν ήδη εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές στα υποκαταστήματά τους στην Σκωτία, προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους πελάτες ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στην απόσχιση.

Οι πιο ανώδυνες στάσεις στο σεξ, όταν ο άντρας έχει οσφυαλγία


sex stash ponos mesh 4“Ωχ, η μέση μου!” Αυτά τα λόγια δεν θα ήθελε να τα ακούσει κανείς από τον/την σύντροφό του κατά τη διάρκεια του σεξ. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες στάσεις στο σεξ που προστατεύουν από τον πόνο στη μέση.
Όταν ο άντρας έχει πόνους στη μέση (οσφυαλγία), ορισμένες στάσεις στο σεξ είναι λιγότερο επώδυνες από άλλες, αποφαίνεται μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Spine. Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Εργαστηρίου Βιο-μηχανικής της Σπονδυλικής Στήλης του Πανεπιστημίου του Waterloo, στο Οντάριο.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι το 84% των ανδρών και το 73% των γυναικών που πάσχουν από πόνο στη μέση περιορίζουν δραστικά ή αποφεύγουν εντελώς το σεξ.  Επιπλέον, ένας στους πέντε άντρες αναφέρουν πόνο στη μέση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, ιδίως με τις κινήσεις της λεκάνης.

Αιρετική άποψη: H ζάχαρη χειρότερη για την πίεση από το αλάτι

zaxarh 4 alati ypertashΗ ζάχαρη ανεβάζει την αρτηριακή πίεση -και όχι το αλάτι- υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη και το Κάνσας. Λένε ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου επηρεάζουν τον υποθάλαμο του εγκεφάλου ο οποίος ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η ζάχαρη να αυξάνει την πίεση του αίματος.
Λένε επίσης ότι η ινσουλίνη, μια ορμόνη, που παράγεται από το πάγκρεας ως αντίδραση στην κατανάλωση υδατανθράκων, και συγκεκριμένα της γλυκοζης, μπορεί επίσης να επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό.
Αναφέρουν τέλος μια πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 8.670 Γάλλοι ενήλικες, η οποία δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ αλατιού και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΑΛΑ ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ


Η μακαρίτισσα η Νταϊάνα είχε χωρίσει τον μαλάκα Κάρολο, διάδοχο παντοτινό της Αγγλίας, αλλά το κορίτσι είχε κονομήσει. Λόγω προγαμιαίου συμβολαίου, όπως λέγαμε με την περίπτωση της Αντζελίνα Τζολύ-Μπραντ Πητ. Που οι δύο ηθοποιοί μετά από χρόνια κοινής ζωής και γονείς έξι παιδιών πλέον αποφάσισαν να παντρευτούν. Βεβαίως με την αγγλοσαξωνική συνήθεια του pre-marital agreement. Του συμφωνητικού που προβλέπει τι γίνεται η περιουσία των μελλόνυμφων μετά το διαζύγιό τους.
Η Νταϊάνα, λοιπόν, παίρνει διαζύγιο από τον Τσαρλς, χάνει το βασιλικό της τίτλο, αλλά λόγω προγαμιαίου τσεπώνει αποζημίωση 22 εκ. δολαρίων και ένα εισόδημα 600.000 δολαρίων το χρόνο.

Τι ονειρεύονται οι άνθρωποι;




Μερικά από τα πιο Μυστήρια Όνειρα…
Όλοι ονειρευόμαστε και άλλοτε θυμόμαστε τα όνειρά μας με λεπτομέρειες, άλλοτε τα ξεχνάμε εντελώς, άλλοτε είναι τόσο έντονα που είμαστε σίγουροι ότι θα τα θυμηθούμε, αλλά παρόλα αυτά τα ξεχνάμε, και άλλοτε έχουμε μια γενική αίσθηση ότι είδαμε όνειρο, αλλά δε μπορούμε να το εντοπίσουμε ακριβώς…

Ανησυχίες για την καθημερινότητα
Ο ερευνητής ονείρων Calvin Hall έχει συλλέξει παραπάνω από 10.000 όνειρα διαφόρων ανθρώπων και τα έχει αναλύσει.  Αυτό που βρήκε είναι ότι τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με ανησυχίες για την καθημερινότητα: η οικονομική κατάσταση, η εργασία, η οικογένεια, τα αισθηματικά, οι φίλοι, η κοινωνική ζωή και τα θέματα υγείας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο συχνά όνειρα.

Το παλάτι των ιδεών

Postman Cheval's Ideal Palace



Το 1879 ο Φερνινάντ Σαβέλ, ένας ταπεινός και αμόρφωτος ταχυδρόμος που ζούσε κοντά στην Λυών, περπατούσε σ’ ένα μονοπάτι, όταν σκόνταψε επάνω σε μια παράξενη πέτρα. Εκείνη τη στιγμή κάτι άστραψε μέσα στο μυαλό του. Θυμήθηκε ένα παράξενο όνειρο που είχε δει πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, ένα φαντασμαγορικό κτίριο που δεν ανήκε στο δικό μας κόσμο.
Αν και δεν είχε μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό, γιατί φοβόταν την γελοιοποίηση και τις ειρωνείες των γειτόνων του, η εικόνα εκείνου του εξωπραγματικού παλατιού είχε χαραχτεί βαθιά στο μνημονικό του. Εκείνη τη στιγμή, καθώς περιεργαζόταν την παράξενη πέτρα κάτι αναδεύτηκε μέσα του. Του φάνηκε εξωπραγματικά όμορφη, στολισμένη με υπέροχα σχέδια που έκρυβαν κάποιο σπουδαίο μυστικό.
Την έβαλε στην τσέπη του και την επόμενη μέρα ξαναπήγε στο ίδιο μέρος όπου βρήκε ακόμα περισσότερες πέτρες, ακόμα πιο όμορφες, τις μάζεψε και άρχισε να χτίζει με αυτές το μαγικό παλάτι που είχε λαμπρύνει τα όνειρά του, μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια, με μοναδική του συντροφιά ένα μικρό καρότσι με το οποίο μάζευε τις πέτρες του.

Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ


Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, αν κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ούτε τώρα ούτε ποτέ, οπότε ίσως χρειαστεί να του δώσουμε πίστωση χρόνου μερικές δεκαετίες μέχρι να μας αποδείξει ότι είναι τα ίδια σκατά με το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, ούτε ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ας μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από τα στελέχη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς όπως εμείς: κατώτερος των περιστάσεων

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει όταν οι συνθήκες ωριμάσουν κι οι Έλληνες σαπίσουν στις φυλακές από τα χρέη, οπότε η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών δε θα χρειαστεί να ξεκινήσει ποτέ, αφού οι μόνοι που θα έχουν επιβιώσει έως τότε θα είναι οι πλούσιοι κι οι δεσμοφύλακες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φέρει θάλασσα στα Τζουμέρκα και βουνό στον θεσσαλικό κάμπο.

Η αδυναμία της Ηθικής του Βίτγκενσταϊν και η λύση του Σαμ Χάρις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης 
«Τίποτα δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, τέτοια τα κάνει η σκέψη»
Άμλετ 
«Τις θεμελιώδεις ηθικές αρχές μου, μου τις παρέχει ο σεβασμός για τη ζωή»
Άλμπερτ Σβάιτσερ
Ludwig Wittgenstein (1889-1951) και Sam Harris (1967- )
Ludwig Wittgenstein (1889-1951) και Sam Harris (1967- )
Το 1929 ο Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν έδωσε μια διάλεξη για την Ηθική, ένα θέμα το οποίο έχει, κατά κοινή ομολογία, αποφύγει να αναλύσει με ακρίβεια. Οι ορισμοί που δίνει για την ηθική είναι: η αναζήτηση του τι είναι καλό ή πολύτιμο, ή πραγματικά σημαντικό, ή του νοήματος της ζωής ή αυτού που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις ή του σωστού τρόπου να ζεις. Εν τέλει, η ηθική αφορά το πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος.

Βιαστήκαμε να μεγαλώσουμε

 Ιωάννα Γκανέτσα

Δεν είμαστε οι ίδιοι που ήμασταν κάποτε. Αθώα παιδιά με βλέμμα καθάριο και όρεξη για γνώση και ζωή.

Απονήρευτοι ταξιδευτές της εφηβείας, που όλος τους ο κόσμος ήταν πέντε φίλοι και μια καψούρα.
Τότε που ξημερώναμε με μουσικές κι αναστεναγμούς κοιτώντας τα αστέρια αγκαλιά.
Που δεν προσπαθούσαμε να δαμάσουμε τους τρελούς χτύπους της καρδιάς, την ακολουθούσαμε μέχρι τέλους και φτάναμε στα πατώματα ή στον ουρανό για την αγάπη.

Tην αγνή αγάπη, ντυμένη στα λευκά, που βολτάριζε ανέμελα στα σοκάκια και τις αλάνες που τρέχαμε.
Τότε που κρατούσαμε τον κόσμο στις αδούλευτες χούφτες μας και νομίζαμε πως θα συνθλίψουμε το κακό και την ασχήμια.
Τότε που τα όνειρα έμοιαζαν πως θα κρατήσουν για πάντα.

Όχι, δεν είμαστε οι ίδιοι.

Τι να κάνετε για την κακοσμία στόματος

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το στόμα τους μυρίζει, μια κατάσταση η οποία τους φέρνει σε αμηχανία κατά τις κοινωνικές συναναστροφές τους. Η κυριότερη αιτία της κακοσμίας του στόματος είναι η κακή στοματική υγιεινή. Ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, καθώς και χαλασμένα σφραγίσματα αποτελούν εστίες ανάπτυξης μικροβίων, με άμεσο αντίκτυπο στην οσμή του στόματος.
Η σωστή στοματική υγιεινή, το σχολαστικό βούρτσισμα δηλαδή, η χρήση νήματοςκαι κάποιου στοματικού διαλύματος, καθώς και η θεραπεία των όποιων στοματικών προβλημάτων, αποτελούν τη λύση του προβλήματος.
Επίσης, το βούρτσισμα της ραχιαίας επιφάνειας της γλώσσας μπορεί να βοηθήσει, καθώς αποτελεί περιοχή προσκόλλησης εκατομμυρίων μικροβίων.

-Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939

ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ)



Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.
Το κατανοώ αυτό. Όμως πόσο θα ήθελα να ακούσω κάτι διαφορετικό στην προεκλογική περίοδο που, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει ήδη! Πόσο θα ήθελα μια τοποθέτηση που να λέει πάνω-κάτω τα εξής:
• Αν πιστεύετε ότι τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν ήταν η μόνη εναλλακτική εντός της Ευρωζώνης, δεν πρέπει να μας ψηφίσετε. •Αν κρίνετε ότι το 2ο Μνημόνιο τελειώνει επί της ουσίας, κι όχι για το θεαθήναι, με τον ελληνικό λαό να αποκτά ξανά τη δυνατότητα να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, π.χ. μέσω της εκκολαπτόμενης επιμήκυνσης, παρακαλούμε ψηφίστε τη Συγκυβέρνηση – όχι εμάς.

To σεξ μπήκε κι επίσημα στο Facebook…


Οι νεαροί ομολόγησαν ότι την εφαρμογή την εμπνεύστηκαν και την έφτιαξαν μέσα σε δυο ώρες ένα βράδυ, που έπιναν vodka και Red Bull, και συζητούσαν για το γεγονός ότι το online dating έχει «χαλάσει», γιατί έχει γεμίσει από άντρες με ψεύτικα προφίλ που αραδιάζουν αποφθέγματα και ψευδείς πληροφορίες, ενώ το μόνο που θέλουν είναι να βρουν μια γυναίκα να περάσουν το βράδυ τους.  Δεν θα ήταν ωραία, σκέφτηκαν, να υπάρχει ένας τρόπος να μην χασομεράμε και να μπαίνουμε κατευθείαν στο ψητό; Αλίμονο.


Ποιός θέλει σεξ χωρίς προσχήματα; Και μάλιστα, χωρίς να ρισκάρει το ρεζίλι ομολογώντας το; Και μάλιστα με ανθρώπους όχι τυχαίους, αλλά που ήδη γνωρίζει και “ποθεί”; Ολόκληρο το ανδρικό γένος, πασών των ηλικιών και τάξεων, θα απαντήσετε. Πολύ σωστά, και όχι μόνο. Κάποιοι λοιπόν που το σκέφτηκαν αυτό, αποφάσισαν να κάνουν κάτι. Κι έφτιαξαν την εφαρμογή “bangwithfriends”, την οποία σέταραν στο facebook, ανεβάζοντας την εμπειρία του παράλληλου αυτού σύμπαντος σε νέα επίπεδα…  Η νέα εφαρμογή, η οποία κερδίζει χρήστες με ταχύτητα φωτός,  βοηθά τους «friends» να, χμ, πως να το πούμε απλά, να εκφράσουν τυχόν σεξουαλικό ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον.
Η εφαρμογή έχει ως εξής:

Μήπως όμως ξεχνάς κάποιον ;

 Ιω Αξιώτη

Περιμένεις από τους άλλους να σε συμπαθήσουν, να ενδιαφερθούν για σένα, να σε ερωτευθούν , να σε αγαπήσουν… Ορισμένες μάλιστα φορές έχεις και την απαίτηση να το κάνουν. Μήπως όμως ξεχνάς κάτι ; Μήπως παρασύρεσαι και ξεχνάς να συμπαθήσεις , να ενδιαφερθείς και να αγαπήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Δίνεσαι και αφιερώνεσαι σε τόσους ανθρώπους , οικογένεια, φίλους, εραστές κι όμως πάλι κάτι ξεχνάς.

Προσπαθείς για τόσους ανθρώπους, τσαλακώνεις τον εγωισμό σου σε σημείο που σκέφτεσαι «Εγώ δεν γεννήθηκα με εγωισμό» κι όμως δεν σταματάς, λες «Είναι σημαντικός αξίζει να προσπαθήσω κι άλλο», «Αξίζει αυτή η φιλία», «Αξίζει αυτός ο έρωτας». Δεν τα παρατάς παρά μόνο όταν θεωρείς ότι έχεις κάνει τα πάντα.

Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ, ότι εσύ αξίζεις περισσότερα; Αξίζεις περισσότερα από έναν έρωτα που θα σε ταλαιπωρεί και θα σου κάνει την ζωή δύσκολη, αξίζεις περισσότερα από την φιλία που κάθε 2 χρόνια θα χρειάζεται ανανέωση και θα βρίσκει αφορμή να καταστρέφεται περιμένοντας από εσένα να την ξαναχτίσεις από την αρχή. Σίγουρα αξίζεις περισσότερα…

Είσαι έξυπνος; Καλό κουράγιο!



Αν αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να στεριώσετε με άνθρωπο ή γιατί έχετε τσακωθεί με όλους τους κολλητούς σας, η απάντηση είναι μια: Γιατί είστε πολύ έξυπνοι.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών στο London School of Economics και στο Birbeck College, οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, τα βρίσκουν...ολίγον σκούρα.
Και είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν μόνοι, έρημοι και αλκοολικοί…

Ακούγεται αστείο, αλλά δεν είναι. Αποτελεί πόρισμα πανεπιστημιακών ερευνών και βασίζεται στο εξής επιχείρημα:

Τρόποι για να αγοράσετε ευτυχία με τα λεφτά σας


Η Sonja Lyubomirsky καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με εξειδίκευση σε θέματα ευτυχίας, δημοσίευσε πριν λίγους μήνες το βιβλίο "The Myths of Happiness".

Με βάση τα αποτελέσματα ερευνών που αναφέρει στο βιβλίο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα με τους παρακάτω 6 τρόπους, για να επιδιώξουμε την ευτυχία.


1) Ξοδεύετε τα χρήματά σας σε πολλές μικρές απολαύσεις και όχι σε λίγες μεγάλεςΓια παράδειγμα, ένας ερευνητής στη Βρετανία που πήρε συνεντεύξεις από ανθρώπους όλων των εισοδηματικών επιπέδων, διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν συχνά χαμηλού κόστους απολαύσεις, όπως πικ-νικ με την παρέα τους, ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους.
Και άλλοι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμα και δραστηριότητες χωρίς κόστος ή με χαμηλό κόστος, μπορούν να αποφέρουν μικρές ωθήσεις στην ευτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα, που όμως σωρευτικά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην συνολική ευτυχία σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ

Βάλτε  αυτά τα 20 θετικά αισθήματα και συναισθήματα στην καθημερινότητά σας, έστω και σε μικρές δόσεις, και παρατηρήστε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!!



ΕΥΤΥΧΙΑ– βάλτε το συναίσθημα της  ευτυχίας στην καθημερινότητά σας, νιώθοντας ευτυχία για τον εαυτό, για τους άλλους, ευτυχία για τη ζωή.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – αισθανθείτε ευγνωμοσύνη για τον εαυτό σας, για το ποιοι είστε και ποια είναι τα δώρα σας, ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους γύρω σας, ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής.  Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με την  αίσθηση της εκτίμησης: εκτίμηση για τον εαυτό σας, για τους άλλους, εκτίμηση για το που είστε στη ζωή σας και για την ίδια σας τη ζωή.

ΑΓΑΠΗ – μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, τους άλλους, τη ζωή… και να το δείχνουμε!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα