Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΤΟ «ΛΑΜΠΕΡΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ»
Ίσως είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην Ιστορία των ολυμπιακών αγώνων. Λέμε «ίσως» διότι δεν είναι δυνατή η μέτρηση, όπως και η σύγκριση, μάλιστα αθλητών διαφορετικών εποχών, αλλά και διαφορετικών αθλημάτων. Ο ινδιάνος Τζαίημς Φράνσις Θορπ, ο γνωστός Τζίμυ Θορπ, ήταν ο Αθλητής, με άλφα κεφαλαίο. Σε όποιο αγώνισμα θες, σε όποιο άθλημα. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία να σκεφθείς τα προσόντα του και τις αρετές του όταν μπορούσε να κερδίσει εύκολα στο μήκος και στο ύψος, στο δίσκο και το ακόντιο, στα εμπόδια αυτός που έπαιζε μπάσκετ, ράγκμπυ, μπαίηζμπωλ, ό,τι θες.
Ο Τζίμυ Θορπ γεννήθηκε στις 28 Μαΐου το 1888 και το ινδιάνικο όνομα του Ουά Τα Χακ σημαίνει «Λαμπερό μονοπάτι». Στο δωμάτιο που η μάνα του τον γέννησε είχαν μπει ακτίνες ηλίου και γι' αυτό ο εγγονός του «Μαύρου Γερακιού» πήρε το όνομα «Φωτεινό Μονοπάτι». Μάνα ινδιάνα από πατέρα Ιρλανδό και γιαγιά από πατέρα Γάλλο. Τα χρόνια εκείνα οι λευκοί βίαζαν τις ινδιάνες. Ο πατέρας του Τζίμυ ήταν λευκός, Καυκάσιος.
Καμία σχέση ο Τζίμυ με αθλητισμό μέχρι τα 19 του. Είδε πρώτη φορά στη ζωή του κάποιους να πηδάνε ύψος και τους κέρδισε με άλμα 1μ.75 χωρίς να βγάλει τα παπούτσια του και τα ρούχα του. Την άνοιξη του 1912 άρχισε να προπονείται εν όψει των ολυμπιακών αγώνων της ίδιας χρονιάς στη Σουηδία. Τέταρτος στο ύψος, έβδομος στο μήκος, χρυσό μετάλλιο στο πένταθλο και στο δέκαθλο. Η επιστροφή στην Αμερική σκέτη αποθέωση. «Δεν καταλαβαίνω πώς ένας τύπος σαν κι εμένα έχει τόσους πολλούς φίλους» είπε ο Ινδιάνος για τον κόσμο που τον χειροκροτούσε.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΕΦΑΓΕ ΚΕΡΑΤΟ!Γίνεται, ρε, να έχεις στην αγκαλιά σου, δική σου, κατάδική σου, μιλάμε για ι.χ. κατάσταση την θεά Μόνικα Μπελούτσι, και να ξενοκυττάς άλλη γυναίκα; Βέβαια γίνεται. Και δεν είναι έκπληξη ένας άνδρας να απατήσει την Ιταλίδα ηθοποιό, μάλιστα όχι σήμερα που είναι 53 χρονών, αλλά και στο άνθος της ηλικίας της. Κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στη φόρα.

Μετά από τέσσερα χρόνια έγινε γνωστή η αιτία του διαζυγίου της Μόνικας Μπέλούτσι με τον επίσης ηθοποιό, Γάλλο Βενσάν Κασέλ. Ο γιος του μακαρίτη Ζαν- Πιέρ Κασέλ, σπουδαίου ηθοποιού του θεάτρου και του σινεμά, τα φόραγε κανονικά στην Μπελούτσι. Τα κέρατα. Που είναι η έκπληξη;

Τσογλάνι ο Βανσάν Κασέλ. Αλητάμπουρας. Και δύο χρόνια μικρότερος της θεάς. Ο κύριος, όμως, λόγος που την απατούσε ήταν επειδή η Μπελούτσι ήταν... σύζυγος του. Μητέρα των δύο παιδιών που έκαναν.

Σεξ: Αυτό είναι το χειρότερο που κάνουν οι άντρες και οι γυναίκες που δεν έχουν οργασμό

σεξ

Οι άνδρες κάνουν διάφορα πράγματα στο κρεβάτι. Και μπορεί να νομίζουν ότι είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που λέγεται σεξ, αλλά μερικές φορές (λέμε τώρα) κάνουν λάθος.
Ξέρετε τι είναι εκείνο που, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι αδιαμφισβήτητα το χειρότερο πράγμα που κάνουν οι άνδρες κατά τη διάρκεια του σεξ; Εκείνο που συνήθως κάνει τις γυναίκες να “ξενερώνουν” και να πέφτει αυτομάτως η σεξουαλική τους διάθεση;

ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΣΕΞΟΛΟΓΟΥΣ
Γράφει ο Διονύσης Χαριτόπουλος

Δεν υπάρχει σεξ. Για τους εραστές υπάρχει μόνο γαμήσι. Τρυφερό, δυνατό, παθιασμένο, θεοτικό. Η λέξη σεξ στο στόμα εραστών είναι άτοπη. Ηχεί υποκριτική και γελοία. Σαν αιδήμον επικάλυμμα της λαγνείας τους.
Σαν να ντρέπονται για τον πόθο τους.

Το σεξ είναι για τους σεξολόγους. Μια εργαλειακή λέξη που οι επιστήμονες περιγράφουν αποστασιοποιημένα την ερωτική συμπεριφορά των δύο φύλων. Επίσης μιλούν για πέος, αιδοίο, μαστούς. Σε ένα απρόσωπο ιατρικό περιβάλλον, αποστειρωμένο αισθημάτων και συγκίνησης, αυτό το λεξιλόγιο είναι επιβεβλημένο.

Όμως οι λέξεις μεταξύ εραστών είναι ποτισμένες στη λίμπιντο. Ενισχύουν την κάψα. Θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο λεξικό ερεθιστικών λέξεων και φράσεων που απογειώνουν τη φαντασία, το γαμήσι και την ηδονή.

Όταν το ξαναμμένο κορίτσι ψιθυρίζει στον εραστή της «τι μου κάνεις, μωρό μου;» είναι διαμαρτία της φύσης και του έρωτα να της απαντάει το λεβεντόπαιδο ''σου κάνω σεξ'', ή «σου δίνω σεξ» και άλλα καθωσπρέπει, λες και αποστήθισε σχολικό εγχειρίδιο για τη σεξουαλική αγωγή.

Σεξ κάνουν τα ζώα.

Αναπτύξτε τις διαισθητικές σας δυνάμειςΑπό τον Ανδρέα Τσάκαλη
Ποια είναι η διαισθητική σας ταυτότητα;
Η διαίσθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτουμε σαν άνθρωποι για να διαγνώσουμε το παρόν και να προαισθανθούμε το μέλλον. Πόσοι όμως από εμάς τη χρησιμοποιούμε συνειδητά;
Όλοι μας διαθέτουμε τέσσερις αισθήσεις διαίσθησης, αυτή των συναισθημάτων, της προφητείας, της διακοής και της διόρασης. Μπορούμε λοιπόν να μάθουμε να εστιάζουμε στους τομείς αυτούς για να ενισχύσουμε τις διαισθητικές μας ικανότητες.
Καθώς θα το κάνουμε αυτό, θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε μεγαλύτερη έφεση σε μια ή δύο από τις αισθήσεις αυτές. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιες είναι, έτσι ώστε να μπορούμε να ακούμε καλύτερα τη διαίσθησή μας.
Ξεκινήστε κάνοντας το τεστ που ακολουθεί για να μάθετε αν έχετε ή όχι διαισθητικές ικανότητες. Κάθε θετική απάντηση ισοδυναμεί με ένα βαθμό.

Η φύση του ανθρώπου

φύση του ανθρώπου

Ένας άνθρωπος, τελικά, γεννιέται ή γίνεται κακός; Έχουν ακουστεί άπειρες απόψεις, έχει χυθεί τόσο μελάνι ώστε να απαντηθεί με μία βεβαιότητα ή με ένα τουλάχιστον βασικό συμπέρασμα για ένα θεμελιώδες ερώτημα: Ένας άνθρωπος γεννιέται ή γίνεται αυτό που είναι; Ένας άνθρωπος είναι τελικά από τη γέννησή του καλός ή κακός ή γίνεται;
Ωστόσο , καλά και κακά στοιχεία ενυπάρχουν σε κάθε άνθρωπο, ένας σκληρός άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει κάποια σημάδια ευαισθησίας, όπως και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα ευαίσθητο χαρακτήρα, μπορεί να επιδείξει κιόλας μεγάλη σκληρότητα. Αλλά μπορούμε να ορίσουμε το καλό και το κακό ως ένα διαρκές μοτίβο συμπεριφοράς που έχει υπερισχύσει σε έναν άνθρωπο και είναι μόνιμο.
Ο πρώτος που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα δεν ήταν άλλος από το Σωκράτη. Ο Σωκράτης ως ο πρώτος ανθρωποκεντρικός φιλόσοφος που ασχολήθηκε με το μείζον αυτό ζήτημα, θεωρούσε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του κακός ( σε αυτόν ανήκει η γνωστή φράση, ουδείς εκών κακός). Σύμφωνα με αυτόν, ένας άνθρωπος ο οποίος προβαίνει σε μία αξιόποινη πράξη, δεν έχει γνώση ότι αυτή του η πράξη είναι αντίθετη με την ηθική ή με αυτό που από την κοινωνία έχει οριστεί ως καλό (πχ κάποιος κλέβει, επειδή δεν έχει διδαχθεί ότι η πράξη του αυτή είναι αξιόποινη και ηθικά κατακριτέα). Άρα είναι η έλλειψη γνώσης (αγνωσία), εκείνη που κάνει έναν άνθρωπο καλό ή κακό.
Όμως, θα διαφωνήσει κάποιος προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι πολλοί άνθρωποι διδάχθηκαν ότι η κλοπή είναι μία αξιόποινη πράξη όπως και ο φόνος και στο τέλος να ήταν αυτοί οι ίδιοι που σκότωσαν και έκλεψαν. Άρα, ήταν θέμα γνώσης η υπεροχή του καλού ή του κακού ή ένας άνθρωπος γεννιέται με έναν στοιχειώδη χαρακτήρα, ο οποίος πλάθεται με τα βιώματα – ειδικά αυτά που συμβαίνουν στην παιδική ηλικία;

Ενδιαίτημα

Αποτέλεσμα εικόνας για αύρα Έρωτα

Είχε ο θάνατος του ήλιου
δηώσει όλα τα χρώματα
έμεναν στο φτωχό κόσμο
σαν ίχνος προσδοκίας
ή σαν σκιά του ονείρου
πες το όπως θέλεις
ένα ‘σκοτωμένο’ βιολετί
κι ένα ασθενικό λευκό
παρηγοριά στο πλούσιο κόκκινο
που δεν το πρόλαβα…

ανάσαινες αργά
τι σου συνέβαινε;

η Κυριακή ξεθώριαζε
αργούσε ακόμη η Δευτέρα
όταν η σκεπτομορφή σου
έγινε ύλη ζωντανή
και εκτάθηκε οριζόντια
και κάθετα
μπροστά μου
ήθελα τη μυρωδιά σου
να δέσω το πρώτο σου φιλί
στο χείλος μου επάνω
να έχω για κληρονομιά ζωής
κάτι που πέθαινε
αλλά ευώδιαζε ακόμα…

άγγιξες με τα δάχτυλά σου τις φλέβες μου
πως το κατάφερες;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει ξανασυμβεί στον αιώνα. Στον τόπο μας. Η κυβέρνηση να έχει συμπεριφορά ξένου κατακτητή. Χωρίς υπερβολή. Να σφίγγει, όλο και περισσότερο να σφίγγει το ζωνάρι στον λαό.

Έτσι το λένε. «Λαός». Το λες και πολίτες, και φορολογούμενοι. Αρέσει, όμως, περισσότερο το «λαός», από το «κόσμος».

Γιατί, αναρωτιώνται κάποιοι, ο λαός δεν αντιδρά. Γιατί ανέχεται κι άλλα μέτρα. Και σχεδόν παθητικά ακούει δεξιά και αριστερά ότι θα ληφθούν κι άλλα μέτρα. Γιατί;

Επειδή ο «λαός», αυτό που αποκαλούν «λαός» στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που του πιστώνουν. Αγνός, καθαρός, περήφανος, αλύγιστος. Επειδή, ίσως, δεν ήρθε... ακόμα η ώρα του λαού. Επειδή αυτοί που τον πηδάνε τον «λαό» γνωρίζουν μέχρι που είναι οι αντοχές του.

Μήπως υπάρχει και άλλη εξήγηση.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣΜ' άρεσε από την πρώτη στιγμή που την είδα στο σινεμά. Δεν νομίζω να υπάρχει στη φουρνιά της άλλο τόσο λαμπερό κινηματογραφικό πρόσωπο. Η Κίρα Νάιτλυ γεννήθηκε για να την βλέπεις στην οθόνη. Τόσο εύκολο γι' αυτήν να μεταδώσει συγκίνηση, το όποιο συναίσθημα στον θεατή. Η πλαστικότητα, η φυσικότητα του προσώπου της και η πολύ υψηλή κλάση της στην υποκριτική της επιτρέπουν να παίζει και δραματικούς, και ανάλαφρους ρόλους.
Τολμώ να πω ότι η 32χρονη Αγγλίδα Keira Knightley, που γεννήθηκε σα σήμερα 26 Μαρτίου, το 1985, είναι ισάξια της Μέρυλ Στρηπ, της κορυφαίας ηθοποιού του παγκοσμίου σινεμά. Δύσκολα να μην εξελιχθεί σε μία άλλη Meryl Streep. Δεύτερη στη γενιά της Κίρα Νάιτλυ δεν βλέπω να την τοποθετήσω στο ύψος της. Δικαιολογημένα η κοπέλλα από το 1999 που άρχισε να παίζει σε ταινίες είναι περιζήτητη και κονομάει χοντρά πακέτα.
Για σκέψου. Ο σύζυγός της είναι άφραγκος, ο μουσικός James Righton, άνεργος το παλληκάρι. Παντρεύτηκαν το 2013, έκαναν μια κόρη. Πριν από δυόμισυ χρόνια διέλυσε το γκρουπ του, τους Klaxons, και δήλωσε έσοδα 5.000 λίρες Αγγλίας. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια, βέβαια. Το πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ πιο σοβαρό από οικονομικό. Ακαδημαϊκή κουβέντα κάνουμε, όχι κουτσομπολίστικη. Αλλοίμονο.
Ξέχασε τις φεμινιστικές μαλακιούλες. Άλλο είναι στο ζευγάρι να δουλεύει ο άνδρας κι άλλο νεροκουβαλητής να είναι η γυναίκα. Ένα τέτοιο καθεστώς στο γάμο, όσο κι αν αγαπιούνται οι δυο τους, υπονομεύει τη σχέση. Τη δηλητηριάζει. Ο ίδιος ο άνδρας αν δεν είναι ρεμάλι, αν έχει φιλότιμο, ψυχολογικά θα είναι τσακισμένος, αυτός να βγάζει τόσα λεφτά όσο τα τσιγάρα του και η γυναίκα να είναι το πρώτο όνομα του σινεμά. Η οποία Κίρα ταλαντούχα και άβυζη έχει κάνει πολύ σπουδαία καριέρα. Η μαγκιά, μάλιστα με στήθος πλάκα. Στήθος μηδέν, Και δεν γουστάρει να...πλαστογραφούν τα ανύπαρκτα μεμέ της.

Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΜΗΡΙΑ

Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΟΜΗΡΙΑ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συνολική συμφωνία με τους πιστωτές μεταφέρεται για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Τα κεντρικά ζητήματα φαίνονται να είναι αρκετά. Όμως, τονίζουμε τη λέξη «φαίνονται», διότι ένα από τα χαρακτηριστικά της περιόδου είναι ότι δεν έχουμε ακριβή ενημέρωση:
Μία ταξινόμηση των θεμάτων σε εκκρεμότητα είναι η παρακάτω:
α) Τα αρνητικά δημοσιονομικά μέτρα και κατά πόσο θα επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματα για το 2019, οπότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, που εκτιμώνται περίπου στο 1% του ΑΕΠ. Θα προέρχονται κατά 0,5% από την αύξηση της φορολογίας, λόγω μείωσης του αφορολόγητου και κατά 0,5% από τις συντάξεις, λόγω μείωσης της προσωπικής διαφοράς.
β) Τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα και κατά πόσο θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής πόρων στην κοινωνία, εάν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που τίθενται. Επιπροσθέτως, εδώ υπάρχει το ζήτημα της φύσης των θετικών μέτρων. Θα είναι 13η σύνταξη ή θα είναι μειώσεις φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις;
γ) Τραπεζικό σύστημα: θέσπιση ασυλίας, εξωδικαστικός συμβιβασμός, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταβίβαση μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ψηφιστούν οι διατάξεις περί 20ετούς αναβαλλόμενης φορολογίας. Στον ίδιο τομέα φαίνεται ότι ανήκει και το ζήτημα της εκροής των καταθέσεων και η εκκρεμότητα του QE. Εάν κλείσει η αξιολόγηση και υπάρχει θετική εξέλιξη για το QE, θα βελτιωθεί η ρευστότητα των συστημικών τραπεζών και θα μπορέσουν με τη σειρά τους να βελτιώσουν τη ρευστότητα της οικονομίας, ενώ ταυτοχρόνως θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε σε αύξηση των καταθέσεων.
δ) Ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα στην περιοχή της ενέργειας, που είναι εξαιρετικά δύσκολο πολιτικά θέμα για τη σημερινή κυβέρνηση.

Σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

Σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

Η ωραιότερη, η λεπτότερη, η πιο προσεκτική με τη διατροφή της γυναίκα, κάποτε θα αντικρίσει τις μικρές λακκούβες τις κυτταρίτιδας στους γλουτούς ή/και τους μηρούς. Το Aμερικάνικο Εlle, παρουσιάζει μια σπιτική συνταγή που, με καθημερινή χρήση, υπόσχεται να βελτιώσει την εικόνα των ποδιών σας μετά από ένα μήνα εφαρμογής. Η γυναικεία μάστιγα, για να αντιμετωπιστεί σωστά και αποτελεσματικά, χρειάζεται ταυτόχρονα και ισορροπημένη διατροφή (όχι αναψυκτικά, όχι συντηρητικά, όχι γλυκά) και στοιχειώδη καθημερινή άσκηση.

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο γαλλικό καφέ
6 κ.γλ.λάδι καρύδας *
3 κ.γλ. χοντρό αλάτι ή, εναλλακτικά, ζάχαρη
1 άδειο βάζο
Προαιρετικά: 1 βούρτσα για το δέρμα

Γραμμὲς ἀμύνης…

Γραμμὲς ἀμύνης...Ὅσο βαρὺ κι ἐὰν …φαντάζῃ στὴν ἀντιληπτικότητά μας, ἡ Πρώτη Γραμμὴ Ἀμύνης ξεκινᾶ ἀπὸ τὴν Αὐτογνωσία.
Ἔχοντας ἐπίγνωσιν τοῦ ποιὸς εἶμαι, μεριμνῶ μὲ ὅλους τοὺς τρόπους γιὰ νὰ διαφυλάξω τὶς μνῆμες μου, τὴν Ἱστορία μου, τὰ Ἱερὰ καὶ τὰ Ὅσια τῆς Φυλῆς, τὰ Ἤθη, τὰ Ἔθιμα μά, κυρίως τοὺς βαθμοὺς Ἐλευθερίας μας.
Λαοὶ ποὺ ἀγνοοῦν τὴν Ἱστορία τους, παραμένουν πάντα θύματα τῶν ἰδίων τῶν πράξεών τους, ἐφ΄ ὅσον μὴ γνωρίζοντας τὴν Ἱστορία σου, ἐπαναλαμβάνεις διαρκῶς τὰ ἴδια λάθη ποὺ σὲ θυματοποιοῦν.
Ὁ σημαντικότερος καὶ σπουδαιότερος Ἀγών, ποὺ σὰν Ἀνθρωπότης καλούμεθα νὰ δόσουμε, εἶναι αὐτὸς τῆς Αὐτογνωσίας.

14 τρόποι για να έχετε ισορροπία μεταξύ της οικογένειας και της δουλειάς σας.Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο,  η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής ξεκινά από τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το κλείσιμο της ημέρας.
Τα παρακάτω βήματα θα έχουν σημαντική επίδραση, τόσο στην παραγωγικότητά σας στη δουλειά, όσο και στην προσωπική σας ζωή.
  1. Αξιολογήστε τη λίστα με τις εργασίες της ημέρας. Ακόμα και αν μεγαλώνει αντί να μικραίνει (σήμερα θυμήθηκαν να σας τα αναθέσουν όλα), η ανασκόπηση θα σας δώσει ικανοποίηση για τα θέματα που διεκπεραιώθηκαν.
  2. Γράψτε τρία πράγματα που σας ευχαρίστησαν μέσα στην ημέρα. Θα νιώσετε ανάλαφροι και αναζωογονημένοι.
  3. Εκκαθαρίστε τα τελευταία email σας. Πολύ πιθανόν αυτά που παραλάβατε προς το κλείσιμο, να μην είναι επείγοντα καθότι οι περισσότεροι συνάδελφοι στέλνουν τα χαμηλότερης προτεραιότητας μηνύματά τους την ώρα που χαλαρώνει και η δική τους πίεση. Επομένως, αξιολογήστε τα και χειριστείτε τα ανάλογα, είτε εντός της ημέρας, είτε την επομένη. Δώστε χρόνο στο επόμενο βήμα.
  4. Προκαλέστε μια σύντομη συνάντηση.Αν έχετε θέση ευθύνης, όπως ακριβώς κάνετε στην αρχή της ημέρας συγκαλέστε μια σύντομη συνάντηση στο τέλος της.
      Και τώρα μετρήστε τα οφέλη μιας τόσο απλής ενέργειας:

Τα ελεύθερα πνεύματα (Νίτσε)Ο Νίτσε προσπαθεί να φανταστεί τι φίλους χρειάζεται:

Αυτό όμως που χρειαζόμουν πάντα ξανά και ξανά για την ανασυγκρότηση του εαυτού μου ήταν η πίστη ότι δεν ήμουν ο μόνος που ήταν έτσι απομονωμένος, που έβλεπε έτσι μεμονωμένα – μια μαγική προαίσθηση συγγένειας και ομοιότητας στο μάτι και την επιθυμία, μια ανάπαυση μέσα στην εμπιστοσύνη της φιλίας, μια τυφλαμάρα για δύο, δίχως υποψία και ερωτηματικά, μια απόλαυση με τα πρώτα επίπεδα, τις επιφάνειες, το κοντινό, το εγγύτατο, με καθετί που έχει χρώμα, δέρμα και εμφάνιση.

[…]
Κι έτσι επινόησα, μια μέρα που το χρειαζόμουν, και τα «ελεύθερα πνεύματα», στα οποία είναι αφιερωμένο αυτό το βαρύθυμο και θαρραλέο βιβλίο που τιτλοφορείται Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο: τέτοια «ελεύθερα πνεύματα» δεν υπάρχουν, δεν υπήρξαν ποτέ – αλλά, όπως είπα, χρειαζόμουν την παρέα τους για να κρατήσω την καλή μου διάθεση μέσα σε άσχημα πράγματα (αρρώστια, απομόνωση, ξένα μέρη, ακηδία, αδράνεια):

τα χρειαζόμουν ως γενναίους συντρόφους και φαντάσματα με τα οποία φλυαρείς και γελάς, όταν έχεις όρεξη να φλυαρήσεις και να γελάσεις, και τα οποία στέλνεις στο διάβολο όταν τα βαρεθείς – ως αντιστάθμισμα για τους φίλους που μου έλειπαν. Το ότι τέτοια ελεύθερα πνεύματα μπορεί να υπάρξουν μια μέρα, το ότι η Ευρώπη μας έχει τέτοιους δραστήριους και τολμηρούς συντρόφους ανάμεσα στους γιους της του αύριο και του μεθαύριο, ζωντανούς και χειροπιαστούς και όχι μόνο, όπως στην περίπτωσή μου, φαντάσματα και φιγούρες του θεάτρου σκιών ενός ερημίτη: αυτό είναι κάτι για το οποίο εγώ είμαι ο τελευταίος που θα αμφέβαλλε. Τους βλέπω να έρχονται ήδη, αργά αργά˙ και μήπως θα έκανα κάτι για να επισπεύσω τον ερχομό τους, αν περιέγραφα εκ των προτέρων κάτω από ποιους οιωνούς τους βλέπω να γεννιούνται, από ποιους δρόμους τους βλέπω να έρχονται;

(Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο, 1878)
[ελλ. μτφρ., ό.π., σσ. 28,29]
Ν ΝΙΤΣΕ
ΤΖΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ

Εικόνα: The Travel Two, Burning man | http://www.thetraveltwo.com/wp-content/uploads/2016/10/Photo-01-10-2016--22-20-4.jpg
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Μην αφήνετε τις δυνατότητές σας να κοιμούνται

Αποτέλεσμα εικόνας για Μην αφήνετε τις δυνατότητές σας να κοιμούνται

Μην αφήνετε τις δυνατότητές σας να κοιμούνται μέσα σας. 

Εάν μπορείτε να ζωγραφίσετε, αρχίστε να ζωγραφίζετε. 

Αν μπορείτε να τραγουδάτε, αρχίστε να τραγουδάτε. 

Αν θέλετε να συνθέσετε μουσική, συνθέστε. 

Το ταλέντο σας δεν πρέπει να κρατιέται μέσα. 

Πρέπει να βγει προς τα έξω. 

Οι ιδιότητες του θείου Λόγου στον Φίλωνα τον ΑλεξανδρέαΗ έννοια του θεϊκού Λόγου υπήρχε από αιώνες στην ελληνική φιλοσοφική παράδοση. Στο Φίλωνα ο Λόγος αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους της σκέψης του. Ο Λόγος του Φίλωνα έχει πολλές ιδιότητες, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι έξης:
1.Στο Λόγο εντοπίζεται ο νοητός κόσμος. Ο νοητός κόσμος ως πρότυπο του ορατού εντοπίζεται μέσα στο θεϊκό Λόγο ή και ταυτίζεται κατά κάποιο τρόπο μ’ αυτόν, αφού ο τελευταίος ασχολείται με το έργο της δημιουργίας. Ο Λόγος είναι η αρχέτυπη σφραγίδα, το παράδειγμα, η αρχέτυπη ιδέα των ιδεών. Ο Λόγος, επιπλέον, εμπεριέχει τις δυνάμεις του Θεού που δρουν κατά τη δημιουργική διαδικασία. Ταυτόχρονα είναι η εικόνα του Θεού, ενώ ο κόσμος και ο άνθρωπος είναι η εικόνα της εικόνας.
2.Ο Λόγος είναι το όργανο της δημιουργίας. Ο Λόγος είναι το όργανο μέσω του οποίου ή με το οποίο ο Θεός δημιουργεί τον κόσμο. Ο δημιουργός δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την ύλη. αλλά χρησιμοποιεί το Λόγο ως ένα είδος μαχαιριού (τομεύς) που δρα με ακρίβεια και ικανότητα.

Πώς μπορεί να ζει κανείς υγιής χωρίς κρέας

veges

Οι χορτοφάγοι και οι vegans ακολουθούν δίαιτες που δεν περιλαμβάνουν κρέας, ωστόσο και η χορτοφαγία έχει διάφορες ταξινομήσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις εκείνων που την ακολουθούν.

Υπάρχουν οι πιο αυστηρά χορτοφάγοι, οι vegans, που αποφεύγουν όλα τα τρόφιμα που προέρχονται από ζωικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών, τα αυγά και το κρέας. Υπάρχουν, επίσης, οι χορτοφάγοι που εξακολουθούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά απέχουν από τα αυγά και το κρέας. Υπάρχουν ακόμα χορτοφάγοι που καταναλώνουν και αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά δεν τρώνε κρέας.
Οι χορτοφαγικές δίαιτες σε γενικές γραμμές αναγνωρίζονται ως υγιείς και επαρκείς για την διατροφή ενός ανθρώπου. Αν επιλέξει κανείς μια διατροφή χωρίς κρέας, ωστόσο, είναι σημαντικό να αντικαταστήσει τις πρωτεΐνες, βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που υπάρχουν στο κρέας με άλλες πηγές εκτός κρέατος.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Διαβάστε παρακάτω:

Σάλος με προϊόντα Coca-Cola: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου! [vid] - Η θέση της εταιρείας

Coca-Cola

Αν πίνετε αναψυκτικά όπως η Sprite και η Fanta, τα οποία ανήκουν στην γκάμα προϊόντων της Coca-Cola, τότε αυτή η είδηση σας ενδιαφέρει άμεσα.


Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νιγηρίας στην πρωτεύουσα, Λάγος, τα προϊόντα της Coca-Cola θα μπορούσε να είναι “δηλητηριώδη”.
Το δικαστήριο έκρινε ότι τα υψηλά επίπεδα ενός οξέος (benzoic acid) και μιας πρόσθετης ουσίας (sunset) στα αναψυκτικά αυτά θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, όταν αναμιχθούν με το ασκορβικό οξύ (κοινώς γνωστό ως βιταμίνη C), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο δικαστής Adedayo Oyebanji έδωσε εντολή στην Nigerian Bottling Company (κρατική εταιρεία εμφιάλωσης στη Νιγηρία) να τοποθετήσει γραπτές προειδοποιήσεις για στα κουτάκι και τα μπουκάλια των αναψυκτικών Fanta και Sprite, στις οποίες να αναγράφεται ο πιθανός κίνδυνος από την κατανάλωσή τους μαζί με βιταμίνη C. Ταυτόχρονα έκρινε την επιβολή προστίμου ύψους δύο εκατομμυρίων νάιρα (περίπου 6.350 δολάρια ΗΠΑ) κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων της Νιγηρίας (NAFDAC - National Agency For Food and Drug Administration and Control) για τη μη διασφάλιση των προτύπων υγείας.
“Είναι προφανές ότι η NAFDAC έδρασε με μεγάλη ανευθυνότητα στις κανονιστικές της υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές της Fanta και της Sprite που παρασκευάζονται από την Εταιρεία Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας (...) Η NAFDAC δεν προστάτευσε τους πολίτες αυτού του μεγάλου έθνους με το να πιστοποιήσει ως ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο αυτά τα προϊόντα, τα οποία γίνονται δηλητηριώδη με την παρουσία ασκορβικού οξέος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος δικαστής.

Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοπεποίθηση: 12 τρόποι για να το καταφέρετε

Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοπεποίθηση: 12 τρόποι για να το καταφέρετε


Με αυτό το θέμα αποφάσισα να ξεκινήσω έχοντας την στο μυαλό μου ως το πιο σημαντικό «εργαλείο» ή «δώρο» που ως γονείς μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.
Να αγαπάνε δηλαδή τον εαυτό τους, να πιστεύουν στις ικανότητες και τη διαφορετικότητά τους, να μη φοβούνται να δοκιμάζουν νέα και δύσκολα και να μην απογοητεύονται όταν δεν πάνε όλα όπως θα ήθελαν.
autopepoithisi paidion 2
Είτε μιλάμε για το μωράκι που έχετε εδώ και λίγους μήνες σπίτι, είτε για τον δύο ετών γιο σας που συνεχίζει τα βήματα του προς την ανεξαρτητοποίηση, είτε για την τεσσάρων ετών κόρη σας που διαπραγματεύεται τα πάντα, η αυτοπεποίθηση έρχεται από την οικογένεια και ως γονείς μας δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να την... τονώσουμε.
Η αυτοπεποίθηση είναι από τα πρώτα που μαθαίνει ένα παιδί και έρχεται σχεδόν ολοκληρωτικά από τους γονείς του. Κατακτιέται πολύ πριν πάει στο σχολείο και είναι πολύ πιο σημαντικό από το να μάθει τα γράμματα και τους αριθμούς.
Ο τρόπος που κατακτιέται είναι απλός, καθημερινός και συνήθως αρκετά έως πολύ διασκεδαστικός. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε ως γονείς για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σας:

Ο Νους είναι ένας Φαύλος Κύκλος - Alan Watts

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Νους είναι ένας Φαύλος Κύκλος - Alan Watts

Μπορείς να επιτρέψεις στο μυαλό σου να είναι ήσυχο;
Δεν είναι δύσκολο; Επειδή ο νους μοιάζει με ένα πιθηκάκι.
Χοροπηδάει πάνω κάτω και φλυαρεί όλη την ώρα.
Από τη στιγμή που μάθεις να σκέφτεσαι δεν μπορείς να σταματήσεις.
- Άλαν Γουότς

Οι Σκέψεις σου - Alan Watts

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Σκέψεις σου - Alan Watts

Ένα άτομο που σκέφτεται όλη την ώρα δεν έχει τίποτα άλλο να σκεφτεί πέρα από σκέψεις. Οπότε, χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, και ζει σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων - εντυπώσεων.
- Άλαν Γουότς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα