Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αλήθειες και ψέματα στη σεξουαλική μας ζωή !!!

Αν επιλέγετε να λέτε μερικά ψεματάκια σχετικά με τις σεξουαλικές σας εμπειρίες ή έστω να αποκρύπτετε ένα μέρος της αλήθειας, τότε πρέπει να μάθετε ότι δεν είστε μόνοι σας.
Φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, σε όποιο από τα δύο φύλα κι αν ανήκουν, ψεύδεται σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική του ζωή, σε διαφορετικό επίπεδο κάθε φορά.

Σε πρόσφατη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο στο Μάνσφιλντ, συμμετείχαν συνολικά περίπου 300 ετεροφυλόφιλοι φοιτητές, άντρες και γυναίκες. Από αυτούς ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το σεξουαλικό παρελθόν τους, αλλά και με άλλες δραστηριότητες που αφορούσαν τους ρόλους των δύο φύλων.

Ο,ΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ


Κάποιος, κάπου, κάποτε λέει κάτι σπουδαίο. Μοναδικό. Δεν σταματάει η γη να γεννάει κάποιους ξεχωριστούς, εκλεκτούς, η σκέψη των όποιων ακουμπάει εκεί που ο μέσος άνθρωπος δεν θα φθάσει ποτέ.
Ένας κάποιος, κάπου, κάποτε που είπε κάτι φοβερό και συγκλονιστικό και άξιο μελέτης και βαθυστόχαστης διανοητικής ερεύνης ήταν ο Φρανς Καφκα (φωτο). Μόνο που αυτός είπε την κουβέντα του, τη σύλληψή του, το στοχασμό του, την εφεύρεσή του, όχι με μια επιστημονική ανακάλυψη, με μια θεωρία, μ’ ένα πείραμα. Τίποτα απ’ όλα αυτά.

Σεξουαλική διέγερση:Διαφορές και ομοιότητες στα δυό φύλα..

Η ανθρώπινη σεξουαλική έκφραση αποτελεί ένα δυναμικό συνδυασμό βιολογικών και ψυχοσυναισθηματικών διαδικασιών. Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για το πώς η υποκειμενική εμπειρία της σεξουαλικής διέγερσης εκφράζεται στο επίπεδο της φυσιολογίας του οργανισμού. Το ενδιαφέρον αυτό έγκειται στο ότι δε συμβαίνει πάντα η αυτοαναφορά της σεξουαλικής διέγερσης να συμφωνεί με την αντίστοιχη διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Πολλοί άνδρες για παράδειγμα μπορεί να επιτύχουν στύση με τη βοήθεια χειρισμών, χωρίς να υπάρχει συνοδό αίσθημα διέγερσης. Παρομοίως πολλές γυναίκες απαντούν σε σεξουαλικά ερεθίσματα με τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων, χωρίς όμως να έχουν καμία επίγνωση για αυτό και σαν αποτέλεσμα να μην αναφέρουν εμπειρία σεξουαλικής διέγερσης.

Ο μαλακοϊός


Ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από τον χώρο της Υγείας, αφού λίγες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα του ιού MERS στη χώρα μας, ένας άλλος ιός, ακόμα πιο επικίνδυνος, έκανε την εμφάνισή του κι απειλεί να πάρει τη μορφή πανδημίας.

Ο ιός έγινε αντιληπτός από τους επιστήμονες την ημέρα των ευρωεκλογών, οπότε και σημειώθηκαν χιλιάδες περιστατικά Ελλήνων ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για 28η φορά στη ζωή τους.

Στον επιστημονικό χώρο, ο ιός έγινε αμέσως γνωστός κι ως μαλακοϊός, δεδομένου ότι η ονομασία του υποδηλώνει τη χαρακτηριστική μαλάκυνση εγκεφάλου που δέρνει τον Έλληνα νοικοκυραίο. 

Τι μετράει περισσότερο στη σεξουαλική σου ζωή:Η ποιότητα ή η ποσότητα;


Οι φίλες σου υπερηφανεύονται για τον αριθµό των ερωτικών τους συντρόφων, ενώ το δικό σου «σκορ» δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού. Τελικά είναι η εµπειρία στο σεξ συνώνυµη των πολλών εραστών;
οι ειδικοί λένε…

Όπως φαίνεται, οι γυναίκες µπορεί τελικά να µην κερδίζουν από τους πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους, ιδιαίτερα όταν µιλάµε για σχέσεις της µιας βραδιάς. 
Μπορεί τέτοιου είδους σχέσεις να εξασφαλίζουν µια πρόσκαιρη ευχαρίστηση αλλά όχι απαραίτητα εµπειρία και ικανοποίηση στο σεξ. 
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, όσο λιγότερα γνωρίζει µια γυναίκα για την ταυτότητα του ερωτικού της παρτενέρ και την έκβαση της σχέσης τόσο λιγότερο πιθανό είναι να απολαύσει το σεξ µαζί του. 

ονειροκριτης: θανατος στο ονειρο μου

http://i0.wp.com/www.astro-live.gr/wp-content/uploads/2014/05/thanatos-oneiro.jpg?w=1050

Τα όνειρα στα οποία αναφέρεται ο θάνατος είναι τρομακτικά καθώς μοιάζουν με προαίσθημα του δικού μας θανάτου, ή ενός αγαπημένου προσώπου. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε. Και όχι, δεν πρόκειται να πεθάνετε αν δείτε στον ύπνο σας κάτι τέτοιο.
Για να καταλάβετε τι σημαίνει ο θανατος στο ονειρο σας, είναι σημαντικό να ρίξετε μία ματιά στην καθημερινή σας ζωή, καθώς κάτι συμβαίνει το οποίο πυροδοτεί ένα τέτοιου είδους ονειρο.
 Ο θάνατος σημαίνει νέο ξεκίνημα

Λόγοι που οι άντρες βρίσκουν τις μεγαλύτερες γυναίκες σέξι..!


Ανακαλύψτε τους λόγους που οι άντρες βρίσκουν τις μεγαλύτερες γυναίκες σέξι και χρησιμοποιήστε τους προς όφελός σας.

Ίσως σκέφτεστε πως μία ζωηρή, νεότερη γυναίκα είναι πιο ελκυστική στους άντρες από μία γυναίκα που έχει ζήσει τη ζωή της, αλλά είναι σίγουρο πως υπάρχει κάτι στις μεγαλύτερες γυναίκες που τρελαίνει τους άντρες.

Αν γνωρίζετε τα μυστικά όμως, δεν θα χρειαστεί να είστε μεγαλύτερη για να φροντίσετε την ανάγκη ενός άντρα για σεξουαλική και συναισθηματική ωριμότητα.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι πρώτες λέξεις του παιδιού μου ήταν στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!»

georgiadis
Μεγάλη εντύπωση σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε τηλεοπτικό παράθυρο ενημερωτικής εκπομπής, όταν του δόθηκε από τον παρουσιαστή η ευκαιρία να αφήσει για λίγο στην άκρη την πολιτική επικαιρότητα της περιόδου και να μιλήσει για θέματα που αφορούν την οικογενειακή του ζωή και ειδικότερα για την σχέση που έχει αναπτύξει ως πατέρας με τα παιδιά του.
Ο γνωστός για την μεγάλη αγάπη του στην αρχαία ελληνική γλώσσα αλλά και την Αρχαία Ελλάδα γενικότερα, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν δίστασε να αποκαλύψει στον αέρα ότι το πάθος του για την αρχαία ελληνική γραμματεία και ιστορία έχει μεταλαμπαδευθεί ήδη αποτελεσματικά  από τον ίδιο και την σύζυγό του στο παιδί τους,  κάτι το οποίομάλιστα άρχισε να γίνεται φανερό ακόμη και στα πρώτα στάδια της ζωής αυτού .

Η τουρκική απειλή και το ελληνικό αδιέξοδο




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 
  
Όταν εδώ και χρόνια είχαμε προειδοποιήσει ότι ο Ερντογάν θα εξελιχτεί σαν ο πιο επικίνδυνος ηγέτης της Τουρκίας, είχαμε αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για αυτές τις «ακραίες» όπως χαρακτηριστήκαν θέσεις μας. 
Η άποψη μας αυτή στηρίζονταν στην προοπτική, που διακρίνονταν για όσους μελετούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Τουρκία, ότι ο Ερντογάν θα συνδύαζε για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματικά, (την πρώτη φορά ο Οζάλ στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα σε παρόμοια προσπάθεια του είχε αποτύχει),
το εθνικιστικό με το θρησκευτικό στοιχειό για να προωθήσει πιο δραστικά την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και κυρίως για να απειλήσει πιο αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα. 

WinMend Auto Shutdown : Κλείστε αυτόματα τον υπολογιστή σας


Το WinMend Auto Shutdown είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει τον υπολογιστή σας να κλεισει αυτόματα. Με απλές ρυθμίσεις, μπορεί να κλείσει, να αδρανοποιηθεί να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής ή να αποσυνδεθεί χωρίς επιτήρηση σε μια προγραμματισμένη ώρα που θα καθορίσετε εσείς.

Αποσμητικό ή αντιιδρωτικό;



Το Καλοκαίρι έκανε και επισήμως (έτσι λέει το ημερολόγιο) την εμφάνισή του και μαζί του, θα έχουμε και τα συνήθη προβλήματα ιδρώτα και κακοσμίας.
Πολλά έχουμε κατά καιρούς ακούσει για τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά και οι περισσότεροι από μας τα έχουμε, λίγο συγκεχυμένα στο μυαλό μας. 
Για το λόγο αυτό σήμερα θα προσπαθήσουμε να αποσαφηνίσουμε τις διαφορές τους, έτσι ώστε να ξέρουμε, τι χρησιμοποιούμε και τι καλό ή κακό, κάνουμε στον οργανισμό μας.
Κανένας δεν θέλει να μυρίζει άσχημα, αλλά τι είναι ασφαλές για την υγεία μας;
Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο ιδρώτας δεν έχει οσμή. 
Η δυσάρεστη οσμή από την οποία αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε, προκαλείται από τα βακτήρια που ζουν στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Αυτά τα βακτήρια μεταβολίζουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα από τον ιδρώτα μας και προκαλούν τη γνωστή σε όλους, δυσάρεστη οσμή.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ

31nHIAkgeML

Ω, φίλε,
θα φανερώσω το δρόμο
που θ’ ανοίξει την καρδιά σου
για να καλωσορίσει τον Αγαπημένο σου.
Όπως το πολύτιμο το μέταλλο βρίσκεται σε μεγάλα βάθη και για να το βρεις πρέπει να σκάψεις πολύ βαθιά στην καρδιά της γης, έτσι κι εσύ,
αν θέλεις ν’ αντικρίσεις
του Αγαπημένου σου το πρόσωπο,
πρέπει να βυθιστείς βαθιά μέσα στην καρδιά σου
και να κομματιάσεις όλα τα πέπλα
που κρύβουνε το μεγαλείο,
της ζωής σου το Φως.

ΟΙ ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΛΟΜΠΟ


Μια άλλη εποχή. Την πρώιμη του ποδοσφαίρου δημιουργήθηκε μια ανίκητη ομάδα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στους ολυμπιακούς αγώνες του 1924, στο Παρίσι.Τότε δεν υπήρχε εικόνα, μόνο αν ήσουν παρών έβλεπες ό,τι έγραφε η Ιστορία.
Μιλάμε για την Ουρουγούαη. Πριν το πρώτο παιχνίδι, στην προπόνησή της οι Γιουγκοσλάβοι έστειλαν κατάσκοπο. Αυτός δεν διέκρινε κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο κάτι βαριεστημένους χλεμπονιάρηδες. Μπροστά σε ελάχιστους θεατές, οι πονηροί Βαλκάνιοι αισθάνονταν σίγουροι, μάλιστα ζήτησαν προκαταβολικά συγνώμη από τους αντιπάλους τους για τα γκολ που θα τους έβαζαν. Στο τέλος του ματς το χειροκίνητο ταμπλώ έγραψε: Ουρουγουάη - Γιουγκοσλαβία 7-0!

ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ


Η ιστορία είναι αληθινή, την άκουσα από παληά καραβάνα διαιτητή. Διάβασε ότι στο υπουργείο οικονομικών συγκροτήθηκε επιτροπή για το πασίγνωστο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και μου τηλεφώνησε. Ας τον αφήσουμε με τα δικά του λόγια να περιγράψει την ιστορία.
Από τη δεκαετία του ’60, όσοι παίζαμε Δράμα και Καβάλα δίναμε ραντεβού σ’ ένα χωριό, που το έλεγαν «Χήρες». Είχε μια σπέσιαλ ταβέρνα κι εκεί για πολλά χρόνια συναντιόμασταν οι διαιτητές. Κάποια στιγμή ένας ρώτησε: Ρε παιδιά, γιατί το χωριό σας το λένε «Χήρες»; Το μάθαμε και μείναμε αμίλητοι.

Λυπάμαι, ντρέπομαι, φταίω

lypamai,ntrepomai, ftaio

Γράφει ο Πρόδρομος Νικολαϊδης
Στον απόηχο των τριπλών εκλογών, 3 συναισθήματα με διακατέχουν. Με γεμίζουν, με βαραίνουν και με προβληματίζουν. Βλέποντας λοιπόν τα αποτελέσματα και τη ‘λαϊκή ετυμηγορία, λυπάμαι, ντρέπομαι, φταίω.
Λυπάμαι που είδα αυτούς που με κατέστρεψαν, αυτούς που μου στέρησαν και μου στερούν την ελπίδα και το όνειρο, να θριαμβολογούν όχι γιατί κέρδισαν τις εκλογές, αλλά γιατί ο λαός δεν τους έδωσε τη χαριστική βολή.
Λυπάμαι που χθες συνομηλίκοι μου με ρωτούσαν «τί είναι οι ευρωεκλογές» και «τί κάνουμε εκεί».
Ντρέπομαι που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπούμαι από τον Ζαγοράκη, την Κούνεβα και την Σπυράκη.

11 Εμπειρίες με Μάτια Ερμητικά Κλειστά…

MATIA KLEISTA OK
Αν έχεις δει την ομώνυμη ταινία (Eyes Wide Shut), του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε προλαβαίνω..! Μην νομίζεις πως θα σου προτείνουμε εμπειρίες παρόμοιες με όσες εκτυλίσσονται στο έργο! Μπορείς όμως να βιώσεις ένα παρόμοιο συναίσθημα παράδοσης και γοητευτικού μυστικισμού!..
Οι αισθήσεις μας είναι ο κόσμος μας όλος… Ακούμε, βλέπουμε, μυρίζουμε, αγγίζουμε, γευόμαστε.. Ένας τρόπος να αυξήσεις μία αίσθηση είναι αφαιρώντας κάποια άλλη! Πάρε μια κορδέλα λοιπόν και δέσε την στα μάτια σου.. Σου έχουμε μερικές ιδέες που θα σε κάνουν να αντιληφθείς κάποια πράγματα τελείως διαφορετικά από ό,τι τα βίωνες μέχρι σήμερα…
Κλείσε τα μάτια και…

Λουντέμης: Για την αγάπη (και τον έρωτα)

Η αγάπη είναι ανήμερο θεριό που τρώει τη ζωή μας…


Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΕΡΟ ΘΕΡΙΟ που τρώει τη ζωή μας. Μα μόλις φύγει, καταλαβαίνουμε ότι αυτή ήταν η ζωή μας. Λοιπόν; Σ’ άφησε; Σε πρόδωσε; Καλύτερα έτσι. Θα ‘χεις κουράγιο να ξαναδοκιμάσεις. Αν έμενε κι ανακάλυπτες τι ψεύτικο μικροπραγματάκι ήταν, θα πληγωνόσουν για πάντα.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ή όταν τη χάνουμε. Όταν την έχουμε, μας ξεφεύγει. Χάνουμε την αίσθησή της. Και την ξαναποκτούμε μόνο όταν τη χάσουμε. Κοίταξε να ζήσεις την αγάπη που έχασες. Να χαρείς την αγάπη που περιμένεις. Κάν’ την τραγούδια, ξενύχτια. Κάν’ την βιβλία, αταξίες. Μόνο μην τη μοιρολογάς. Είναι σαν να τη βρίζεις. Σαν να της κλείνεις τον δρόμο να ξανάρθει.

Το σεξ και οι πρωτεργάτες του 1821

Οι ανθρώπινες στιγμές και η ερωτική ζωή των πρωτεργατών της εθνικής παλιγγενεσίας θάφτηκαν κάτω από τις προτομές τους. Το ΒΗmagazino εξετάζει ένα ευαίσθητο ζήτημα

Το σεξ και οι πρωτεργάτες του 1821

Εν έτει 1745, πολύ προτού εμφανιστούν στον Τύπο οι πρώτες στήλες σεξουαλικών νουθετήσεων, ο πατέρας του αμερικανικού έθνους Βενιαμίν Φραγκλίνος έγραψε ένα άρθρο με ολόδικές του «Συμβουλές για την επιλογή ερωμένης». Η παραίνεση προς τους απανταχού εργένηδες ήταν η εξής μία: Προτιμήστε τις μεγαλύτερες γυναίκες. «Μαζί τους δεν υπάρχει ο κίνδυνος της τεκνοποίησης», ενώ «εμφανίζονται ιδιαίτερα ευγνώμονες όταν ένας νεαρός άνδρας τούς δείξει ερωτικό ενδιαφέρον». Αυτές και άλλες «πικάντικες» λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική φιλοσοφία και (και τις πρακτικές) των εθνοπατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συγκέντρωσε εσχάτως ο αμερικανός ιστορικός Τόμας Α. Φόστερ στο βιβλίο του «Sex and the Founding Fathers: The American Quest for a Relatable Past»: oι φημολογούμενες ομοφυλοφιλικές σχέσεις του Τζορτζ Ουάσιγκτον, η δημόσια συγγνώμη που ζήτησε ο πρώτος αμερικανός  υπουργός των Οικονομικών, Αλεξάντερ Χάμιλτον, για την εξωσυζυγική σχέση του (δύο αιώνες πριν από τον Μπιλ Κλίντον), ο έρωτας του Τόμας Τζέφερσον για τη μιγάδα σκλάβα του, Σάλι Χέμινγκς κ.ο.κ. Ο συγγραφέας έχει πλήρη γνώση του ειδικού ενδιαφέροντος του βιβλίου του, καθότι, όπως εξηγεί, «το σεξ πάντα διαδραμάτιζε έναν καθοριστικό, αν και υποτιμημένο, ρόλο στην προσπάθεια των Αμερικανών να έρθουν πιο κοντά στους πατέρες του έθνους. Είναι ο τρόπος να τους καταστήσουμε, αν όχι λιγότερο ηρωικούς, περισσότερο ανθρώπινους».

" Να συνεχίζεις..."



Κόλαση και παράδεισος

εναλλάξ διαδρομές.

Πάντα εδώ χειροπιαστά

μοιραία αναπόφευκτα.

Η Αναδρομή του Ερμή στον Καρκίνο

Μία νέα αναδρομή ενόψει με αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στους πλανήτες που μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να αναρωτιόμαστε. Γωνιακή η φετινή καλοκαιρινή αναδρομή του Ερμή κι αυτό δεν προκύπει μόνο από τη θέση του κοντά στο Μεσουράνημα, αλλά και από τη θέση άλλων πλανητών όπως της Σελήνης και του Ερμή, του Ουρανού, του Δία και του Πλούτωνα στις άλλες γωνίες του χάρτη.
Mercury Retrograde
Ανάγκη καταρχήν να λυθούν πολλά πρακτικά προβλήματα θα αναδείξει η αναδρομή του Ερμή με τον Πλούτωνα σε αντίθεση με το Μεσοδιάστημα Ερμή/Δία να δείχνει τους περιορισμούς της έμπνευσης, η οποία αν και πλούσια αυτό το διάστημα, θα δυσκολεύεται να γίνει πράξη.

Δείτε πως περπατάει μια γυναίκα και θα καταλάβετε τι είδους οργασμό έχει

orgasmosarx
Όσο και εάν σας ακούγεται παράξενο, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που μια γυναίκα περπατάει δείχνει και τι είδους οργασμό έχει. Εάν έχει δηλαδή κολπικό, ή κλειτοριδικό. Συγκεκριμένα Βέλγοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λούβεν παρατήρησαν σε 2000 γυναίκες τον τρόπο που περπατάνε και τον συνέδεσαν με το είδους οργασμού που έχει η κάθε μία.
Κατέληξαν λοιπόν πως όσες γυναίκες περπατάνε και περιστρέφουν την λεκάνη τους έχουν μάλλον κολπικούς οργασμούς όταν κάνουν σεξ, ενώ όσες περπατάνε με μικρά βηματάκια, μάλλον για να φτάσουν σε οργασμό θα πρέπει να «ενεργοποιήσουν» την κλειτορίδα τους.

Τα 10 Ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας

http://themindunleashed.org/wp-content/uploads/2014/03/liessss.jpg


«Τα χειρότερα ψέματα είναι τα ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας. Ζούμε μέσα σε μία άρνηση του τι κάνουμε, ακόμη και του τι σκεφτόμαστε. Το κάνουμε αυτό γιατί φοβόμαστε. Φοβόμαστε ότι δεν θα βρούμε την αγάπη, και όταν τη βρούμε, φοβόμαστε ότι θα τη χάσουμε. Φοβόμαστε ότι αν δεν έχουμε αγάπη θα είμαστε δυστυχισμένοι. "  ~ Richard Bach
Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι ψεύτες. Στην πραγματικότητα, συχνά αισθανόμαστε προσβεβλημένοι, ακόμα και θυμωμένοι, όταν ένα άλλο πρόσωπο λέει ψέματα σε μας.

 Αλλά η αλήθεια είναι ότι λέμε ψέματα στους εαυτούς μας κάθε μέρα. 

Έχουμε συμμετοχή σε αρνητικά πρότυπα αυτο ομιλίας και σκέψης που αναστέλλουν την προσωπική μας ανάπτυξη και περιορίζουν τη δυνατότητά μας να ζήσουμε μια πλήρη και γειωμένη ζωή. 


Μας αξίζει να ζούμε μία πλήρης ζωή, να απολαμβάνουμε όλη τη χαρά και το μυστήριο που η ζωή έχει να προσφέρει. 

Το πρώτο βήμα προς αυτόν τον τρόπο ύπαρξης είναι η συνειδητοποίηση. Αν μπορούμε να αποκτήσουμε επίγνωση των τρόπων με τους οποίους λέμε ψέματα στους εαυτούς μας, μπορούμε να αρχίσουμε να φιλτράρουμε τις σκέψεις μας με έναν παραγωγικό τρόπο. Εδώ έχω μια λίστα με 10 ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να λέμε τους εαυτούς μας, ώστε να  ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας  και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το σύνολο της ζωής για την οποία προοριζόμαστε.

Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!


Αυτή είναι η αλήθεια…βασική σύνταξη ύψους 360€, για το σύνολο των συνταξιοδοτούμενων μετά την 1/1/2018 !!!
Όλα ξεκίνησαν από αυτό που αναγράφεται στην σελίδα 7 του «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ» Αυγ. 2010, που υπέγραψαν οι προδότες..10.  Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Εισάγεται ένα νέο σύστημα που αποτελείται από μία ανταποδοτική σύνταξη που θα συμπληρώνει μία μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, προνοιακή, βασική σύνταξη, με στόχο τον έλεγχο της αύξησης των συνταξιοδοτικών δαπανών. Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των επιπτώσεων της μεταρρύθμισης όσον αφορά τα κύρια συνταξιοδοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, και όσον αφορά τα μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία συντάξεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011.

Πώς να διατηρείται νέο τον εγκέφαλο σας

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε πως ο εγκέφαλος είναι μια μηχανή που με την πάροδο του χρόνου χάνει λάδια, έχετε μείνει πίσω. Σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις εξελίσσεται και αυτοβελτιώνεται διαρκώς.
brain_netΈνα από τα πιο αναπάντεχα ευρήματα των νευροεπιστημόνων τα  τελευταία χρόνια ήταν ότι οι νευρώνες σε ένα ενήλικο μυαλό δεν σταματούν ποτέ να αναπτύσσονται  -λειτουργία γνωστή ως νευρογένεση — στη διάρκεια της ζωής μας.
Το μυαλό μπορεί να μετασχηματίζεται, να αλλάζει ή να αναδιαρθρώνει τη δομή του, την ανατομία και τη φυσιολογία του, διαδικασία που αποκαλείται νευροπλαστική (neuroplasticity).
«Η έννοια της πλαστικότητας» του εγκεφάλου, σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπανικολάου, νευροεπιστήμονα του Πανεπιστήμιου του Τέξας, «αναφέρεται σε δυο συγγενή αλλά διακριτά φαινόμενα: το φαινόμενο της “λειτουργικής αναδιοργάνωσης” του εγκεφάλου και το φαινόμενο της "νευρογένεσης", δηλαδή της παραγωγής νέων νευρώνων — νέων νευρικών κυττάρων.

Οδηγίες του 1935 προς... λουόμενους!

Το μπάνιο όπως το ξέρουμε σήμερα δεν ήταν πάντα δεδομένο. 
Σε μια έκδοση του περιοδικού Πάνθεον του 1935 φιλοξενείται το παρακάτω άρθρο που δίνει τις κατάλληλες οδηγίες για την συνύπαρξη των λουόμενων στις παραλίες. Μας άρεσε, έπεσε πάνω στην ώρα που μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι και δεδομένης της συγκίνησης εξαιτίας του γεγονότος ότι τα γραφεία μας στεγάζονται στο κτίριο που κάποτε στεγάζονταν και το Πάνθεον, το αναδημοσιεύουμε. 

Καθώς βαδίζεις, το τοπίο αλλάζει… Μήπως χρειάζεσαι νέα πυξίδα, χάρτη, και παπούτσια…;

Συχνά γίνομαι μάρτυρας της παρακάτω αφήγησης στις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες:
«Είμαι σε αδιέξοδο… Η σκέψη και η έγνοια μου αναλώνεται συνήθως σε μικρά , ασήμαντα πράγματα.
Βασανίζομαι, αυτομαστιγώνομαι για γεγονότα της καθημερινότητας, δίνοντας στα στο μυαλό μου βαρύτητα δυσανάλογη με αυτήν που πραγματικά έχουν…
Γίνομαι ψυχικά «ράκος», κάνοντας ατελείωτες υποθέσεις, φτιάχνοντας σενάρια, προσπαθώντας να αναλύσω διανοητικά καταστάσεις την καθημερινότητας που, ρεαλιστικά μιλώντας, έχουν λίγη σημασία για μένα…
Το κεφάλι μου κουράζεται, βαραίνω συναισθηματικά, συχνά χάνω τον ύπνο μου. Αισθάνομαι σωματική κόπωση. Βρίσκομαι σ ψυχικό αδιέξοδο… Κι όλα αυτά, για το τίποτα…».
Ρωτώ: «Πώς είναι κατά τ’ άλλα η ζωή σου; Την χαίρεσαι; Υπάρχουν στην καθημερινότητα σου στιγμές απόλαυσης και χαράς;»
Μου απαντά: «Η αλήθεια είναι πως έχω μια / έναν καλό σύζυγο/ σύντροφο. Έχω τα παιδάκια μου υγιή. Τους γονείς μου που μας νοιάζονται και μας φροντίζουν. Κι εγώ καλά είμαι στην σωματική μου υγεία… Έχω μια καλή δουλειά, και σχετικά έχω και οικονομική ευχέρεια. Μοιάζει να μην πάει κάτι στραβά, να μην μου λείπει τίποτα. Κανονικά θα έπρεπε να μαι ευτυχισμένος, αλλά δεν είμαι….».
……………………………………

Τα Οκτώ Ιερά Δωμάτια


Βέδες: Στα ίχνη της πανανθρώπινης Σοφίας...

Τα τελευταία χρόνια και με βάση τις διάφορες μελέτες, φιλοσοφίες και πνευματικά συστήματα που έτυχε να μελετήσω, τείνω όλο και περισσότερο στη σκέψη, πως κάποτε η ανθρωπότητα πρέπει να είχε κάποιες κοινές πνευματικές ρίζες και αλήθειες που αποτελούσαν τη βάση της καθημερινότητας τους. Κάποτε θαρρώ πως ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε μια βαθειά κατανόηση του θεϊκού στοιχείου, όχι με την έννοια της δυσειδεμονίας ή της τυφλής θρησκευτικής πίστης. 

Οι άνθρωποι,όντας πολύ κοντά και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, γνώριζαν τις δυνάμεις τους και βίωναν την Αλήθεια και τη Σοφία στην καθημερινότητα τους. Για κάποιο λόγο αυτή η βαθειά κατανόηση σταδιακά χάθηκε και τη θέση της πήραν μικρές και μεγάλες Ιερές Γραφές, αλλά και σταθερή απομάκρυνση από τη βαθειά Γνώση και Σοφία της Αλήθειας. Πιθανόν τότε να άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες “μεγάλες θρησκείες” με το ιδιαίτερα έντονο στοιχείο του ιερατείου, ως μέρος του συνειδησιακού ελέγχου των ανθρώπων που είχαν ξεχάσει...

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να αποτελούσαν την καθημερινότητα των ανθρώπων μέχρι πριν περίπου 4000-5000 χρόνια, καθώς τότε πρωτογράφτηκαν Ιερά Κείμενα και συγκεκριμένα οι Βέδες, που είναι τα αρχαιότερα γραπτά. Η γραφή που για τους περισσότερους σύγχρονους μελετητές έχει ταυτιστεί με την “πρόοδο” του ανθρώπου, θαρρώ πως μάλλον υπήρξε ένα πρώτο σημάδι παρακμής, καθώς ο άνθρωπος είχε αρχίσει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Αλήθεια. Η μνήμη του άρχισε να τον προδίδει και η λήθη τον τύλιγε όλο και πιο σφιχτά στα πέπλα της. Οι σοφότεροι της εποχής εκείνης που ακόμη γνώριζαν και θυμόντουσαν την αλήθεια θέλησαν πιθανόν να τη διατηρήσουν κάνοντας για πρώτη φορά χρήση της γραφής.

"Πρόσεχε τι εύχεσαι": Ένα υπέροχο βίντεο για τις πραγματικές αξίες της ζωής!

Ένα μοναδικό βίντεο από την Media Arts Production της Αυστραλίας δημιουργήθηκε για να θυμίσει ένα μεγάλο ηθικό δίδαγμα. Ο τρόπος μπορεί να σοκάρει αλλά μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα...
Ένα αγοράκι φτωχό, με σκισμένα παπούτσια κάθεται στενοχωρημένο. Κάποια στιγμή συναντά ένα άλλο παιδί που κάθεται σε ένα παγκάκι και φοράει ολοκαίνουργια παπούτσια. Το ζηλεύει. Εύχεται να ήταν στην θέση του. Η ευχή του πραγματοποιείται, αλλά αποδεικνύεται πως το άλλο παιδάκι ζούσε κάτι πολύ χειρότερο από την φτώχεια...

Ποιός ξέρει τι είναι αγάπη;

Η αγάπη είναι κινητήριος μοχλός για τις τέχνες, τη φαντασία, την έμπνευση και κυρίως για την λαϊκή ποπ κουλτούρα (αλλιώς δε θα επιβίωνε η ελληνική σκηνή και τα μπουζούκια προφανώς). Όλοι θεωρούμε ότι γνωρίζουμε την αγάπη από την καλή και την ανάποδη.
agapiΕίτε έχουμε αγαπηθεί και αγαπήσει είτε όχι, όλοι μα όλοι από τα γεννοφάσκια μας μαθαίνουμε να λέμε σ’αγαπώ στη μαμά και τον μπαμπά, όλη την ώρα. Εξάλλου, γιατί να αρνηθεί κάποιος μία εκδήλωση αγάπης;
Πώς γίνεται όμως ένα τέτοιο συναίσθημα να το γνωρίζουμε τόσο …λάθος ή τόσο λίγο, σύμφωνα με την επιστήμη; Και ιδού μερικές επιστημονικές ενδείξεις:

Τι χρειάζεται μια γυναίκα για να είναι υγιής στα 30, 40 και 50 χρόνια της;

Η προσοχή σε όσα τρώμε, η καλή φυσική κατάσταση και τα ετήσια τσεκ-απ, είναι ουσιαστικά όσα χρειάζεται μια γυναίκα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Αλλά, ας το πάρουμε από την «αρχή»...
Τα 30

Άσχημα τα νέα για τους μπαμπάδες:Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται με την μαμά μέχρι την ηλικία των τριών

mothersleepingwithherbaby
Τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο κρεβάτι με την μαμά τους μέχρι τη ηλικία των τριών .Αυτή η αμφιλεγόμενη συμβουλή προέρχεται από ένα παιδίατρο που ανακάλυψε πως τα μωρά  που κοιμούνται σε κούνια κοιμούνται λιγότερο από αυτά που κοιμούνται μαζί με την μαμά τους.
Ακόμη τα νεογέννητα που κοιμούνται μόνα τους είναι περισσότερο αγχωμένα και η σχέση με την μητέρα δεν είναι τόσο δεμένη και δυνατή και οδηγεί σε μελλοντική άσχημη συμπεριφορά.

Οι αποδεδειγμένες απάτες της θεωρίας της εξελίξεως



Η μεγαλύτερη απόδειξη απάτης της θεωρίας της εξελίξεως είναι ότι ποτέ δεν κατάφεραν οι χημικοί επιστήμονες στα εργαστήρια να ενώσουν και να καταφέρουν να γίνει σύλληψη, με εξωσωματική γονιμοποίηση μεταξύ σπερματοζωαρίου ανθρώπου και πιθήκου, όσες φορές το επιχείρησαν αυτό!
Γνωρίζουμε ότι παρόλο τις διαφορές που υπάρχουν στις ράτσες των ζώων αυτά καταφέρνουν να συλλάβουν, π.χ. παρόλο την μεγάλη διαφορά στις ράτσες των σκυλιών όπως πιτ μπούλ, ή ντόπερμαν με πεκινουά ή κανίς, αυτά καταφέρνουν να «συλλάβουν» και να εγκυμονήσουν, όπως επίσης και το γαϊδούρι με το άλογο, μπορούν να συλλάβουν τα θηλυκά και να κυοφορήσουν το μουλάρι κ.ο.κ.
Όμως αν και λένε οι εξελικτικοί ότι είναι στο ίδιο είδος ο πίθηκος με τον άνθρωπο, ποτέ όσο και αν ακούγεται αρρωστημένο δεν κατάφεραν στα εργαστήρια να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση των σπερματοζωαρίων πιθήκου και ανθρώπου, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! Ακόμα και τώρα όλους τους εξελικτικούς προκαλούμε αν μπορούνε οι επιστήμονες να κάνουνε γονιμοποίηση σπερματοζωαρίων!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα