Mια ματιά στο… “μάτι” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), όπου οι ισχυροί του πλανήτη δεν μαντεύουν, δεν προφητεύουν, απλά σχεδιάζουν το μέλλον μας…

Αναρωτιέται το WEF, ποιες νέες ιδέες θα μπορούσαν να αναμορφώσουν και να εξυπηρετήσουν καλύτερα την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, της παγκόσμιας ελίτ, φυσικά, αφού αυτήν εκπροσωπούν. Παραθέτουμε το άρθρο και κατόπιν αριθμημένους τους σχολιασμούς.
Το άρθρο αυτό μαζί με τις επεξηγήσεις πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα, κάθε πολίτη που θεωρεί τον εαυτό του ως ενεργό και που δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί στην δεινή και παθητική θέση του πολιτικά εξαπατημένου. Τα όσα γράφονται τον αφορούν άμεσα και ως πολίτη του παγκόσμιου χάρτη, αλλά και ως Έλληνα, αφού τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα σχεδιασμού των ηγετών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Είμαστε μάρτυρες μιας έλλειψης εμπιστοσύνης στα μοντέλα διακυβέρνησης σε όλο τον κόσμο. Αυτό προέρχεται από την αντίληψη ότι οι ηγέτες μας δεν είναι σε θέση να λύσουν τις προκλήσεις, την επίλυση των συγκρούσεων, την αντιμετώπιση των απειλών και γενικά να συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο [1]. Αυτό δημιουργείται έτσι, είναι η απάθεια και η αίσθηση της αποξένωσης μεταξύ του πληθυσμού. Αλλά πιο δυσοίωνα, αφήνει ένα κενό για άλλους φορείς – ή άτομα με άλλα συμφέροντα στο μυαλό από το κοινό καλό – για να το γεμίσει. Οι διαδικασίες και οι δομές λήψης αποφάσεων πρέπει να αλλάξουν.
Δεν είναι η πρώτη ή τελευταία φορά που τα πρότυπα διακυβέρνησης πρέπει να επανεξεταστούν. Οι κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες της μετάβασης από την αγροτική κοινωνία στη βιομηχανική του 19ου αιώνα, δημιούργησε την ανάγκη για νέους θεσμούς κοινωνικής ασφάλισης. Ο Β ‘Π.Π. προκάλεσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να μπορούν [2] οι χώρες να λάβουν συλλογικά μέτρα για τη διατήρηση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο.
Σήμερα, η πρόοδος της ψηφιακής τεχνολογίας αλλάζει τις δομές εξουσίας, καθώς αναδιαμορφώνει τα άτομα, τις οργανώσεις και τις κοινωνίες. Οι αλλαγές που φέρνει η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση ελπίζουμε ότι θα είναι σε μεγάλο βαθμό θετική, αλλά η εξουσιοδότηση της [3] μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες.