Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η Φιλία κατά τον φιλόσοφο Αριστοτέλη

Χαρά Νάστου
Ελάτε ν’ ανοίξουμε μαζί το κεφάλαιο «Φιλία », την κοινωνική αρετή, όπως τη χαρακτηρίζει ο Αριστοτέλης. 

Ο Σταγειρίτης φιλόσοφος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο φιλόσοφο της αρχαιότητας, εκτός ίσως αργότερα από τον Επίκουρο και τον Κικέρωνα, ασχολείται στο έργο του εκτενώς με τη φιλία. 

Στα "Ηθικά Νικομάχεια", τα "Ηθικά Ευδήμεια" και περιφερειακά στη "Ρητορική" και στα "Πολιτικά" του αναπτύσσει την έννοια της Φιλίας. 

Κατά τον φιλόσοφό μας, η φιλία είναι αρετή ή προϋποθέτει την αρετή.
Μολονότι, αρχικά, διστάζει να τη χαρακτηρίσει ως αρετή και πολλές φορές την προσδιορίζει ως κατάσταση, καταλήγει να τη θεωρήσει κοινωνική αρετή, γιατί αναφέρεται προς τον «έτερον», τον άλλο.

Υπάρχουν τρία είδη φιλίας, σύμφωνα με τη δική του αντίληψη:
Στο κατώτερο επίπεδο ο άνθρωπος έχει ανάγκη από «φιλίες του χρήσιμου» (δια το χρήσιμον), επειδή δεν είναι οικονομικά αυτάρκης.
Σ' ένα υψηλότερο επίπεδο δημιουργεί «φιλίες της ηδονής» (δι' ήδονήν), δηλαδή απολαμβάνει τη συντροφιά των φίλων του.
Σ' ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο δημιουργεί «φιλίες του αγαθού» (δι' αγαθό), στις οποίες ο φίλος βοηθά τον φίλο να ζήσει την καλύτερη δυνατή ζωή».

ΥΒΡΙΣ: Αν οι Ελληνες παρέμεναν Ελληνες

ΥΒΡΙΣ: Αν οι Ελληνες παρέμεναν Ελληνες

Αν οι Ελληνες παρέμεναν Ελληνες και δεν γίνονταν Ραγιάδες

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες Φιλόσοφοι, αποφάσισαν να κατανοήσουν το κοσμικό θαύμα, με την νόηση. Από αυτούς θεωρούμε ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία πρόβαλε η απαίτηση να εξηγήσει ο άνθρωπος τον κόσμο και να συσχετίσει τη ζωή του με το λογικό. Στον θριαμβευτικό δρόμο που ακολούθησε η φιλοσοφία των Ελλήνων φιλοσόφων, πέρασε πολλούς σταθμούς, διήλθε από πολλές φάσεις και για περισσότερο από μία χιλιετία αυτός ο θαυμάσιος άνθρωπος, αντλώντας από την πλούσια φύση του, παρουσίασε πλήθος συστημάτων, επιτευγμάτων και λύσεων σε πλείστα όσα ζητήματα και προβλήματα αντίστοιχα.

Οι αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, έφεραν την χαραυγή στην φιλοσοφία, που σήμερα γνωρίζουμε, διότι παρόλο που και άλλοι λαοί είχαν ωφέλιμες γνώσεις – αντιλήψεις, αυτές παρέμειναν διάσπαρτες και προσκολλημένες στην τέχνη που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της καθημερινής ζωής. Οι έμποροι ήξεραν να λογαριάζουν και οι χτίστες και οι ξυλουργοί να χαράζουν τετράγωνα και κύκλους. Όμως δεν κατάφεραν να «διαχωρίσουν» τους αριθμούς – σχήματα από τα αντικείμενα και να τα μελετήσουν ξεχωριστά. Η κοσμοθεωρία τους δούλευε μέσα από την φαντασία και τον πόθο παραμένοντας ως το τέλος μυθική – θρησκευτική και μέσα από την ποίησή τους φανταστική και συμβολική.

Στην Ελλάδα πρώτη φορά γνωρίζουμε ό,τι «ξαστέρωσε» ο νους κάποιων ανθρώπων, των φιλοσόφων.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ!

Σύμφωνα με τη Μεγάλη Θλίψη, η πραγματική φρίκη θα ξεκινήσει κατά το έτος 2017, θα είναι πολύ καταστροφική και θα επηρεάσει τον κόσμο με τρόπους που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Η παραπανω μυστηριώδης εικόνα με τους τέσσερις Καβαλάρηδες λήφθηκε στον ουρανό πάνω από τη Nilai της Μαλαισίας το 2009 και θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα σημάδι του Θεού που δείχνει πως η κατάσταση στον κόσμο επιδεινώνεται.
Σύμφωνα με το Βιβλίο της Αποκάλυψης, τα γεγονότα που ακολουθούν τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης περιγράφονται ως η Μεγάλη Θλίψη.
Το προφητικό χρονοδιάγραμμα των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης ξεκίνησε όταν ο Καβαλάρης με το άσπρο άλογο ξεκίνησε τη βόλτα του στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Από πού μας έρχονται τα μασκαρέματα;



Οι απόκριες έχουν καθιερωθεί ως γιορτή χαράς και ξεφαντώματος, όπου όλα επιτρέπονται και δικαιολογούνται. Άλλωστε οι ρίζες τους βρίσκονται στις λατρευτικές γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, στις οποίες κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός, η ευθυμία και η σκωπτική διάθεση. Στις παγανιστικές αυτές τελετές οι αρχαίοι Έλληνες ντύνονταν σάτυροι ή φορούσαν μάσκες και ξεχύνονταν στους δρόμους, συμπεριφερόμενοι με τρόπο ανάρμοστο, προκαλώντας τους άλλους με τολμηρές φράσεις και πράξεις. Γενικότερα οι μεταμφιέσεις είχαν έναν χαρούμενο τόνο και έντονα χρώματα, καθώς ο εορτασμός της αποκριάς – όπως συνεχίστηκε αργότερα και επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας – σηματοδοτούσε την αρχή της άνοιξης και, κατ΄ επέκταση, την αναγέννηση της ψυχής και της φύσης μετά τον χειμώνα.

Ο μικρός πρίγκιπας

ΜΠ1
 
Τότε είναι που παρουσιάστηκε η αλεπού.
– Καλημέρα, είπε η αλεπού.
– Καλημέρα, αποκρίθηκε ευγενικά ο μικρός πρίγκιπας και γύρισε, μα δεν είπε τίποτα.
– Εδώ είμαι, είπε μια φωνή, από τη μηλιά…
– Ποια είσαι; είπε ο μικρός πρίγκιπας. Μου φαίνεσαι πολύ όμορφη…
– Είμαι μια αλεπού, είπε η αλεπού.
– Έλα να παίξεις μαζί μου, της πρότεινε ο μικρός πρίγκιπας. Είμαι τόσο λυπημένος…
– Δεν μπορώ να παίξω μαζί σου, είπε η αλεπού. Δε μ’ έχουν ημερώσει.
– Α! με συγχωρείς, έκανε ο μικρός πρίγκιπας. Το σκέφτηκε όμως και πρόσθεσε:
– Τι πάει να πει «ημερώσει;»
– Εσύ δεν είσαι απ’ εδώ, είπε η αλεπού, τι γυρεύεις;
– Γυρεύω τους ανθρώπους, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Τι πάει να πει «ημερώσει;»
– Οι άνθρωποι, είπε η αλεπού, έχουν τουφέκια και κυνηγούνε. Μεγάλος μπελάς! Ανατρέφουν όμως και κότες. Αυτό είναι το μόνο τους όφελος. Κότες γυρεύεις;
– Όχι, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Γυρεύω φίλους. Τι πάει να πει «ημερώσει;»
– Είναι κάτι που παραμελήθηκε πολύ, είπε η αλεπού. Σημαίνει «να δημιουργείς δεσμούς…».
– Να δημιουργείς δεσμούς;
– Βέβαια, είπε η αλεπού. Για μένα, ακόμα δεν είσαι παρά ένα αγοράκι εντελώς όμοιο μ’ άλλα εκατό χιλιάδες αγοράκια. Και δε σ’ έχω ανάγκη. Μήτε κι εσύ μ’ έχεις ανάγκη. Για σένα, δεν είμαι παρά μια αλεπού όμοια μ’ εκατό χιλιάδες αλεπούδες. Αν όμως με ημερώσεις, ο ένας θα έχει την ανάγκη του άλλου. Για μένα εσύ θα είσαι μοναδικός στον κόσμο. Για σένα εγώ θα είμαι μοναδική στον κόσμο…
– Αρχίζω να καταλαβαίνω, είπε ο μικρός πρίγκιπας. Ξέρω ένα λουλούδι…νομίζω πως με ημέρωσε…
– Γίνεται, είπε η αλεπού. Βλέπει κανείς στη Γη τόσα περίεργα πράγματα…
– Ω! δεν είναι πάνω στη Γη, είπε ο μικρός πρίγκιπας.
Η αλεπού φάνηκε πολύ παραξενεμένη:
– Πάνω σ’ άλλο πλανήτη;
– Ναι.
– Έχει κυνηγούς σ’ αυτόν τον πλανήτη;
– Όχι.
– Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Και κότες;
– Όχι.

βουλιάζει η χώρα από τους πρόσφυγες: η δείνωσις και η δραματοποίηση

 
φίλες και φίλοι
 
ΑΚΟΥΜΕ και διαβάζουμε πολύ συχνά ότι η χώρα βουλιάζει από τους 10 ή 70 η 200 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην εδαφική επικράτεια του ελληνικού Κράτους. Βουλιάζει, τώρα – όχι θα βουλιάξει. Η χώρα παρουσιάζεται ως ένα πλεούμενο, ένα σκάφος το οποίο πλέει στα τρικυμιώδη νερά της Ιστορίας και του μέλλοντος και βουλιάζει γιατί πάνω σε αυτό βρίσκονται περισσότεροι από ό,τι θα έπρεπε, και αυτοί οι περισσότεροι είναι οι πρόσφυγες. Τι θα κάνουμε για να σωθούμε; Ένας τρόπος υπάρχει – να πετάξουμε στη θάλασσα τους υπεράριθμους επιβάτες. Να σας θυμίσω ότι η εικόνα αυτή, η μεταφορά αυτή  για πρώτη φορά επινοήθηκε κατά τον 6ο π. Χ. αιώνα στη Λέσβο από τον αριστοκράτη ποιητή Αλκαίο, συνομήλικο της Σαπφούς. Έκτοτε έγινε κοινός τόπος, τόσο στην ποίηση όσο και στην πολιτική. Ο δε ηγέτης δεν μπορεί παρά να είναι ο κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος κρατάει στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι – εικόνα πολύ προσφιλής στον Πλάτωνα.
 
ΕΙΝΑΙ, φίλες και φίλοι, δυνατόν να βουλιάξει η χώρα από μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες; Κατά κανένα τρόπο. Μα, θα μας πει κάποιος, πρόκειται για μεταφορά! Ακόμα χειρότερα! Η μεταφορά θέλει να μας πει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, των προσφύγων, που είναι τόσο σοβαρό ώστε διακυβεύεται  η ίδια η ύπαρξη του ελληνικού έθνους, του ελληνικού Κράτους. Όταν ένα πρόβλημα δεν προσλαμβάνεται με τις πραγματικές του διαστάσεις αλλά μεγεθύνεται και παραμορφώνεται τότε το πρόβλημα γίνεται δράμα, δραματοποιείται – αυτή είναι η δραματοποίηση ενός προβλήματος. Ποιος όμως είναι ο σκοπός της δραματοποίησης; Ο εκφοβισμός και η επιβολή ή διαιώνιση της επιθυμίας να μην επιλυθεί το πρόβλημα.

Εγχύματα και αφεψήματα: ένας οδηγός για το καθένα

Λόγω της χαμηλής του περιεκτικότητας σε καφεΐνη, καλό είναι να φτιάχνετε πράσινο τσάι με ζεστό και όχι βραστό νερό για να μην πικρίζουν τα φύλλα του. Αυτό το τσάι καθυστερεί την εμφάνιση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης.

Εγχύματα και αφεψήματα: ένας οδηγός για το καθένα

Μπορεί να πίνετε κάθε μέρα τσάι αλλά να μην γνωρίζετε την τεράστια ποικιλία εγχυμάτων που μπορείτε να βρείτε ή όλες τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές τους. Στο παρακάτω άρθρο, θα σας δώσουμε έναν αναλυτικό οδηγό για τα περισσότερα είδη εγχυμάτων και αφεψημάτων που υπάρχουν στην αγορά και θα μιλήσουμε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Μετά την ανάγνωση του άρθρου, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα λείψουν ποτέ από την κουζίνα σας!

Τα είδη και οι ιδιότητες των εγχυμάτων

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται παγκοσμίως σαν θεραπευτικό συμπλήρωμα και θεωρείται ως ένα από τα πιο υγιεινά και ωφέλιμα είδη τσαγιού (ειδικά όταν έχει υποστεί ζύμωση). Παρά το βρασμό, διατηρεί όλες τις φυσικές ιδιότητες που διαθέτει το αρχικό φυτό. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του πράσινου τσαγιού είναι και τα εξής: είναι αντιοξειδωτικό, μειώνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος και απομακρύνει τα περιττά υγρά. Βοηθά επίσης στην πέψη και στην απώλεια βάρους. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C όπως επίσης και σε φθόριο, νάτριο και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από λοιμώξεις και ιούς.
Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη θα πρέπει να το φτιάχνετε με ζεστό αλλά όχι βραστό νερό, διαφορετικά τα φύλλα του μαγειρεύονται στην κυριολεξία και απελευθερώνουν μια πικρή γεύση. Οι κινέζοι ανακάλυψαν πρώτοι αυτό το καταπληκτικό τσάι ενώ σήμερα δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος με τόσο μεγάλη κατανάλωση πράσινου τσαγιού εκτός από την Ιαπωνία. Η διαφορά των δύο πολιτισμών έγκειται στη προετοιμασία του.

Γιατί οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο μαχαίρι;

καπνισμα

Μπορεί οι Έλληνες να κόβουν μαχαίρι το τσιγάρο αλλά η πλειοψηφία εκτείθενται στο παθητικό κάπνισμα καθώς δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με την Έρευνα Υγείας που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Αρχή το 27,3% των Ελλήνων καπνίζει καθημερινά. Το ποσοστό αυτό είναι εμφανώς μειωμένο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του 2009, σημειώνοντας πτώση από το 31.9% (ποσοστιαία πτώση 14.4%).

Το αισιόδοξο μήνυμα για τα αποτελέσματα της πρόληψης στη χώρα μας υπογραμμίζεται και με την αντίστοιχη μείωση από 6% σε 5.2% του ποσοστού των ευκαιριακών καπνιστών (ποσοστιαία πτώση 13,3%).
 



Επιπροσθέτως, το 15.8% των ερωτηθέντων έχει διακόψει το κάπνισμα εδώ και περισσότερους από έξι μήνες ανεβάζοντας το ποσοστό των μη καπνιστών στο 67.5%.

H νέα “μυστική” υπηρεσία του Facebook που ακόμα ξέρουν λίγοι

Το νέο κοινωνικό δικτυο εργασίας του Facebook εισήλθε δυναμικά στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Από τεχνικής απόψεως, το Facebook at Work, ένα κοινωνικό δίκτυο για το χώρο της εργασίας, δεν είναι μέχρι στιγμής επίσημο προϊόν. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας.  Η επικείμενη άφιξη της υπηρεσίας είναι βέβαιο ότι θα αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από το μακροπρόθεσμο μέλλον των e-mail και τις άλλες υπηρεσίες που έχουν στόχο να ανακαλύψουν εκ νέου το πώς επικοινωνούν οι εργαζόμενοι.

Το Facebook at Work είναι μια ξεχωριστή έκδοση του κοινωνικού δικτύου που είναι προσβάσιμη μόνο μέσα στα όρια των εσωτερικών συστημάτων πληροφορικής της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι προσωπικοί λογαριασμοί του Facebook διατηρούνται χωριστά από την εταιρική έκδοση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Η προγραμματισμένη υπηρεσία δοκιμάζεται από περίπου 300 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου και της Royal Bank of Scotland, η οποία έχει 10.000 υπαλλήλους, καθώς κι από 15.000 υπαλλήλους στο Club Med», δήλωσε ο Julien Codorniou επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της νέας υπηρεσίας.

Αδυνάτισμα: Αυτά τα 2 ροφήματα είναι πιο αποτελεσματικά από το ζεστό νερό με λεμόνι

Μάθε ποια είναι και πρόσθεσέ τα στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Είναι γεγονός πως το ζεστό νερό με λεμόνι είναι ένας από τους πιο δυνατούς συμμάχους μας στη μάχη μας με τα περιττά κιλά. Γιατί; Μα φυσικά γιατί βοηθά το μεταβολισμό μας να «δουλεύει ρολόι», ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει άψογα τον οργανισμό μας. Επιπλέον, δρα σαν ήπιο φυσικό διουρητικό!
Πολλές από εμάς φυσικά δεν μπορούμε να καταναλώνουμε ζεστό νερό με λεμόνι, μιας και η γεύση του δε μας ενθουσιάζει. Υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική; Σαφώς και υπάρχει και δεν είναι μόνο μία. Πάμε να τις δούμε:

Προς « Κατάσταση Πολιορκίας » σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος;

rizopoulospost editorial 4/3/2016

Γράφει ο Γεράσιμος Ταυρωπός

Ο «μειλίχιος» Γιάννης Μουζάλας ανέλαβε το τελευταίο διάστημα την εξοικείωσή μας με «δαίμονες» που η ελληνική κοινωνία είχε ξορκίσει από καιρό. Ήταν αυτός που πρώτος διανοήθηκε να μιλήσει για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης», νομιμοποιώντας τη συζήτηση για την «έκτακτη ανάγκη» – στο άρθρο 48 του ελληνικού Συντάγματος αποκαλείται « κατάσταση πολιορκίας ».

Ταυτόχρονα όμως, προανήγγειλε τα… αποτελέσματα της επικείμενης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, δηλώνοντας ότι κατά την εκτίμησή του τα βόρεια σύνορα δεν θα ανοίξουν ξανά, ότι οι πρόσφυγες θα αντιληφθούν σύντομα ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και άρα θα εγκλωβιστούν στη χώρα, ότι στη χώρα θα εγκλωβιστούν πάνω από 100.000 πρόσφυγες». Στο ίδιο μοτίβο, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η χώρα αντέχει «περίπου 150.000 πρόσφυγες».

Αν πρέπει -και οφείλουμε- να πάρουμε τοις μετρητοίς όλα αυτά, τότε οι δύο πλέον αρμόδιοι υπουργοί μάς αποκάλυψαν πολλά και σημαντικά:

Επιστήμονες ανακάλυψαν πώς η μεγάλη χαρά μπορεί μέχρι και να μας σκοτώσει

kardiako

Τα ευτυχή γεγονότα μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρδιακή νόσο, το σύνδρομο της «ραγισμένης καρδιάς» που συνήθως οφείλεται σε δυνατό συναισθηματικό σοκ, όπως είναι ένας χωρισμός ή ο θάνατος αγαπημένου προσώπου, σύμφωνα με μελέτη.

Οι ερευνητές, η μελέτη των οποίων δημοσιεύεται στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας The European Heart Journal, ανέλυσαν τα στοιχεία 485 ασθενών από διάφορες χώρες στους οποίους διαγνώστηκε σύνδρομο «ραγισμένης καρδιάς» (καρδιομυοπάθεια του στρες, ονομάζεται και takotsubo) που εκδηλώνεται έπειτα από ένα συναισθηματικό σοκ και διαπίστωσαν ότι μερικοί από αυτούς το είχαν, στην πραγματικότητα, και αυτό εκδηλώθηκε έπειτα από ένα ευτυχές γεγονός.

Ονόμασαν την παραλλαγή αυτής της ραγισμένης καρδιάς, σύνδρομο «ευτυχισμένης καρδιάς». Αυτές οι 485 περιπτώσεις αποδεδειγμένης συναισθηματικής αιτιολογίας που επιλέχθηκαν από 1.750 περιπτώσεις του συνδρόμου τακοτσούμπο (TTS) μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες.
Για τους άλλους ασθενείς, το γεγονός που πυροδοτεί το σύνδρομο αυτό είναι οργανικής αιτιολογία ή συνδυασμός οργανικού και συναισθηματικού, ή άγνωστης αιτιολογίας.

Η κόρη της ούρλιαζε από πόνο και εκείνη δεν ήξερε γιατί. Τώρα προειδοποιεί και τους άλλους γονείς!

Η κόρη της ούρλιαζε από πόνο και εκείνη δεν ήξερε γιατί. Τώρα προειδοποιεί και τους άλλους γονείς!

Με την έφηβη κόρη της να μεγαλώνει και να γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητη και ενεργή στις σχολικές δραστηριότητες, η Jackie Fedro, όπως και πολλοί γονείς, αγόρασε στην 13χρονη κόρη της Gabbie, το πρώτο της κινητό, ώστε να τη βρίσκει ανά πάσα ώρα και στιγμή.
 
Μέσα σε μια εβδομάδα, η μητέρα από το Ιλινόις άρχισε να προειδοποιεί τους άλλους γονείς για τον απροσδόκητο κίνδυνο που κρύβει η χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Γιατί οι έφηβοι ξεκινούν νωρίς τις σεξουαλικές τους επαφές;

 Γιατί οι έφηβοι ξεκινούν νωρίς τις σεξουαλικές τους επαφές;
 
Οι έφηβοι ξεκινούν νωρίς τις σεξουαλικές επαφές χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο προφύλαξης.
 
Αυτό προκύπτει από επιστημονικές μελέτες  ενώ οι συνέπειες  των πρόωρων επαφών είναι ο μεγάλος αριθμός ανεπιθύμητων κυήσεων, ο εξίσου μεγάλος αριθμός αμβλώσεων αλλά και η αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων!

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin αποφάσισαν να διερευνήσουν τους λόγους που οι έφηβοι ξεκινούν όλο και πιο νωρίς τις σεξουαλικές επαφές χωρίς να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 271 νέοι, ηλικίας 13-15 ετών, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε αρκετά ερωτήματα που σχετίζονται με τις επιδόσεις τους στο σχολείο, με το αν έχουν εξωσχολικά ενδιαφέροντα, αν έχουν εμφανίσει σημάδια κατάθλιψης, εάν επηρεάζονται από τα ΜΜΕ ως προς τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Επίσης, ρωτήθηκαν για το αν έχουν συμπτώματα που συνδέονται με το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής - υπερκινητικότητας (ADHD) και το σύνδρομο αντίθεσης, πρόκλησης και ανυπακοής (ODD).

Ο ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ "MATRIX" ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ




ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ MATRIX 
ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ 
Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ 
ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο, όπου τα σώματα μας οι ψυχές είναι τα σώματα-είδωλα με τα οποία εισέρχεται ο Άνθρωπος Νους μέσα στο εικονικό πεδίο, και "υλοποιείται" πάνω στον εικονικό χώρο των στροβιλιζόμενων δινών υλοενέργειας-πλανήτες-ηλιακά συστήματα - γαλαξίες, με το σώμα της "σάρκας.

Το σώμα της σάρκας είναι στην ουσία όλες οι ενέργειες-πληροφορίες-δεδομένα που επικρατούν πάνω στην στροβιλιζόμενη δίνη υλοενέργειας, που καθώς εισέρχεται ο Νους με το σώμα της ψυχής μέσα στην δίνη, ενσωματώνονται όλες αυτές οι υλοενέργειες πάνω στην ψυχή, και γίνεται ο Άνθρωπος Νους, ο θνητός άνθρωπος της Γης μέσα από την γέννηση την ζωή και τον θάνατο.

Ο Άνθρωπος Νους μαζί με την ψυχή εισέρχεται μέσα στο υλοενεργειακό πεδίο ζώντας την γέννηση, κινείται μέσα σε αυτό μέσα από την ζωή, και "πεθαίνει" όταν βγει η ψυχή έξω από το υλοενεργειακό πεδίο.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΓΚΟ"!


ΠΟΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ;;;

Ποιος είναι αυτός που θεραπεύει; Ο ιατρός; Μα, αν θεράπευε ο ιατρός, θα γίνονταν καλά όλοι οι ασθενείς που θα αναλάμβανε να θεραπεύσει!

Ο θεραπευτής είναι αυτός που παίρνει τον ασθενή από το χέρι και προσπαθεί να χορέψει μαζί του αρμονικά! Η ορχήστρα είναι η ΦΥΣΗ!

«Νούσων φύσιες ιητροί», είπε ο Ιπποκράτης. Δηλαδή , η ιαματική δύναμη της ΦΥΣΗΣ είναι αυτή που .ενισχύει τη θεραπεία των ασθενειών. Και όταν λέμε ΦΥΣΗ, δεν εννοούμε μόνο τη φύση γύρω μας, αλλά και τη φύση μέσα μας! Η φύση του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, είναι αυτή που οδηγεί τον θεραπευτή να επιλέξει το σκοπό που θα χορέψουν και οι δυο μαζί! Η φύση του κάθε ασθενούς έχει ιαματική δύναμη!

Η φύση του θεραπευτή έχει ιαματική δύναμη!
Η ορχήστρα είναι εκεί !

Αν ο θεραπευτής δεν έχει εκ φύσεως και εκ γνώσεως την ικανότητα να χορεύει και να διδάσκει τον ασθενή τα βήματα, η ορχήστρα, η θεραπευτική δύναμη της φύσης θα είναι εκεί, αλλά θα παίζει απλά το σκοπό της.

Αν ασθενής δεν θέλει να μάθει να χορεύει, θα χορεύει μόνος του ο θεραπευτής και η ορχήστρα, η θεραπευτική δύναμη της φύσης θα είναι εκεί, αλλά θα παίζει απλά το σκοπό της.
Η θεραπεία είναι ένα "ταγκό" που το χορεύει ο θεραπευτής με τον ασθενή!

Και το LISA στην ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων στο διάστημα

Σε λίγες ώρες θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη Γη τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα από το ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Lisa Pathfinder, κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσει η δοκιμή της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το σκάφος για την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων.
 
lisa-pathfinder
Το Lisa Pathfinder αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και εκτοξεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου, με έναν πύραυλο Vega από τον ευρωπαϊκό κοσμοδρόμιο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Σκοπός του σκάφους είναι να δοκιμασθεί σε πραγματικές συνθήκες μία τεχνική η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει την κατασκευή διαστημικών παρατηρητηρίων για την ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων.
 
Όπως προβλέπει η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, τα βαρυτικά κύματα είναι διαταραχές που διαδίδονται στο χωροχρονικό συνεχές και προκαλούνται από την κίνηση των υλικών σωμάτων.
 
Επειδή είναι εξαιρετικά ασθενή, η πειραματική απόδειξη για την ύπαρξή τους έγινε μόλις τον φετινό Φεβρουάριο, δηλαδή έναν αιώνα μετά τη διατύπωση της Γενικής Σχετικότητας, από τους δύο επίγειους ανιχνευτές του πειράματος Advanced LIGO στις ΗΠΑ.

Τέρας είναι ό,τι αντιπαθείς



Είναι πολλές φορές που μια κουβέντα, μια πρόταση μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις. Σκέψεις που καίνε το μυαλό σου, όταν η μια οδηγεί αστραπιαία στην άλλη, δίχως να μπορείς να τις καθοδηγήσεις. Σκέψεις που θα ήθελα να τις μοιραστώ….



Η συζήτηση ήταν «περί ομορφιάς κι ασχήμιας». Το θέμα είχε να κάνει με την υποκειμενικότητα της κρίσης αν κάποιος είναι άσχημος ή όμορφος. Πόσοι και πόσες δεν ταλαιπωρούν την ψυχή τους και διαπραγματεύονται τη διάθεση τους πίσω από έναν αγώνα να είναι και να παραμένουν «όμορφοι» κυρίως εξωτερικά.

Η λέξη άσχημος (α-στερητικό και σχήμα)αναφέρεται σε ό,τι δεν έχει σχήμα, μορφή. Είναι ο άμορφος, ο ακανόνιστος.
Αντίθετα ο όμορφος, ο ωραίος, παραπέμπει σε ό,τι έχει σχήμα το εύμορφο.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αντικειμενικά και σχήμα και μορφή και κανονικότητα. Επομένως, αξίωμα πρώτο, κανείς δεν είναι άσχημος.

Το ωραίο κατά Καντ είναι συνυφασμένο με την έννοια του εύμορφου. Έχει κάποιο συγκεκριμένο σχήμα και δίνει την αίσθηση της οικειότητας. Σου προκαλεί τη διάθεση της προσέγγισης, μια τάση να εξοικειωθείς μαζί του.

Ό,τι έχει σχήμα, όμως, έχει και κάποια όρια, είναι περιορισμένο στο χώρο. Το ωραίο υπακούει στους νόμους της φύσης, του περιβάλλοντος που μεγαλώνει ο καθένας. 

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΤΩΡΑ".





ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΤΩΡΑ" ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ OΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤRIX

Πως είναι δυνατόν να νιώσεις την ζωή ολοκληρωτικά μέσα από το "τώρα" όταν ζεις συνεχώς μέσα στο παρελθόν;

Τι είναι το παρελθόν; είναι η "εικόνα" της ζωής! γι'αυτό ποτέ δεν θα ζήσεις αληθινά γιατί είσαι μέσα στο matrix εγκλωβισμένος!

Έχεις "ελεύθερη επιλογή"; Νομίζεις! Αν ήσουν ελεύθερος θα είχες ότι επιθυμούσες, τα πάντα, και αυτός ο κόσμος είναι μια φυλακή της ζωής, η φυλακή σου.

Σ'αυτόν τον κόσμο θεωρείσαι ήδη νεκρός διότι ότι επιθυμείς απ'αυτόν τον κόσμο είναι ήδη νεκρό γιατί δεν υπάρχει!.

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

"No pain, no gain"? Ε, όχι!

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις



Έχεις ακούσει και διαβάσει πολλά, τόσο καιρό που ασχολείσαι με τη γυμναστική και με το σώμα σου. Έχεις εφαρμόσει αρκετά από αυτά, ενώ έχεις απορρίψει κάποια άλλα. Τελικά όμως, ποιοι είναι αυτοί οι 7 fitness μύθοι που πρέπει να μάθεις;

Μυθος Νο1: No Pain, No Gain
Δεν σημαίνει ότι αν πονάς στο σημείο που γυμνάζεις, κάνεις απαραιτήτως και σωστή δουλειά. Αντιθέτως, μπορεί εκείνη τη στιγμή να τραυματίζεσαι.


Μύθος Νο2: Δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν είσαι άρρωστη
Δεν εννούμε να ψήνεσαι στον πυρετό. Αλλά με ελαφριά συμτώματα, η γυμναστική μπορεί να σε ωφελήσει κιόλας (καθώς ιδρώνεις).


Μύθος Νο3: Μπορείς να αλλάξεις το φυσικό σχήμα του σώματός σου
Οι Kardashian δεν έγιναν έτσι με γυμναστική, αλλά με πλαστικές επεμβάσεις. Δεν μπορεί λοιπόν να αποκτήσεις τα οπίσθιά τους, όσα καθίσματα κι αν κάνεις, αν το "σκαρί" σου είναι αδύνατο.

Συνείδηση

karanikas tsipras


Τις τελευταίες ημέρες έγινε θόρυβος με την είδηση πως ο Νίκος Καρανίκας διορίστηκε σε θέση συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο κ. Καρανίκας είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός, εργαζόταν ως σερβιτόρος και είναι φίλος του κ. Τσίπρα.

Από την διαδικτυακή παρουσία του κ. Καρανίκα, προέκυψε πως είναι θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη και πως -αν και είναι εκπαιδευτικός- δεν τα πάει και πολύ καλά με την ορθογραφία και το συντακτικό.

Αυτά ίσως να μην είχαν και μεγάλη σημασία, αν δυο μέρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε χαρακτηρίσει ανόητο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είναι έξυπνος και χαρισματικός.
Στον κ. Καρανίκα ασκήθηκε κριτική επειδή ήταν αντιρρησίας συνείδησης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος.

Και τα τρία επιχειρήματα είναι βλακώδη -λες και είναι ντροπή ή έγκλημα να είσαι σερβιτόρος, αδιόριστος εκπαιδευτικός ή αντιρρησίας συνείδησης- αλλά θα ήθελα να σταθώ στο ότι ο κ. Καρανίκας είναι αντιρρησίας συνείδησης.

Καταρχάς, θεωρώ γελοίο να κατηγορούν κάποιον ότι είναι αντιρρησίας συνείδησης δημοσιογράφοι που δεν έκαναν την στρατιωτική τους θητεία.

Δε γουστάρω χάδια μετά το σεξ!



Ήρθαμε σπίτι. Δικό σου, δικό μου, δικό μας, λίγη σημασία έχει. Χαζομιλήσαμε, χαζογελάσαμε και λίγο και μπήκαμε στο ψητό. Ξέρουμε κι οι δύο γιατί μείναμε μέσα. Μία λέξη καρφωμένη και στο μυαλό και των δυο μας. Σεξ. Άγριο, αχαλίνωτο, δίχως τελειωμό σεξ.

Φαίνεται απ’ τις εκφράσεις μας πως δεν κρατιέται κανείς απ’ τους δυο. Θες να μου σκίσεις τα ρούχα και να με φιλάς μέχρι τα χείλια μου να ματώσουν. Κι εγώ θέλω να γδάρω την πλάτη σου, ν’ αφήσω τα σημάδια μου πάνω σου. Μετά, να κάτσω με τις ώρες να χαζεύω το κατόρθωμά μου. Να, ορίστε. Σε στάμπαρα. Μόνο τ’ όνομά μου δεν έγραψα πάνω.

Κουβάρι τα κορμιά μας. Ξέρω πόσο πολύ το γουστάρουμε. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν, γι’ αναβολές. 

Όσο με διεκδικείς, θέλω να κολλάς πάνω μου, να αισθάνομαι κάθε εκατοστό του κορμιού σου. Γουστάρω να νιώθω μέχρι και την ανάσα σου στο σβέρκο μου. Όλα αυτά, όμως, όσο είμαστε μέσα ο ένας πάνω στον άλλον. Όταν τελειώσουμε, θα κάτσω μακριά σου.

Δεν είναι ότι δε σε θέλω, βρε μάτια μου. Και ναι, μου άρεσε πάρα πολύ ό,τι κάναμε και πέρασα υπέροχα. Πώς να το κάνουμε, όμως; Θέλω κι εγώ λίγο το χώρο μου. Να αναπνεύσω, να κάνω το τσιγάρο μου ή και να κάτσω να φάω. Ακόμα και να κοιτάω το ταβάνι. Με εμπνέει.

Οι ψεύτικες ελπίδες, πονάνε πιο πολύ

Capture_d_écran_2015-10-20_à_15.33.25_nskfsl

Ελπίδα. Μια τόση δα λέξη που μπορεί να σου δημιουργήσει τόσα πολλά συναισθήματα. Όταν την ακούς γεμίζεις μ’ αισιοδοξία, όταν τη νιώθεις παίρνεις θάρρος κι όπου υπάρχει χαρίζει φως. Είναι εκείνη απ’ την οποία θα κρατηθείς, όταν όλα δείχνουν εναντίον σου. Θα την αρπάξεις όσο πιο σφιχτά μπορείς κι εκείνη θα σου κρατήσει συντροφιά και θα γίνει η πιο στενή σου φίλη, όταν θα το ‘χεις πραγματικά ανάγκη. Θα σου δίνει υπομονή για ν’ αντέχεις και δύναμη για να συνεχίζεις.

Ακόμη κι όταν όλα θα ‘χουν γκρεμιστεί, αυτή θα μένει να σιγοκαίει υπομονετικά και να περιμένει την πρώτη ευκαιρία για ν’ ανάψει πάλι τη φωτιά της. Γιατί «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» όπως λένε και διόλου άδικο δεν έχουν. Δεν είναι τυχαία αυτή η έκφραση. Η ίδια η ελπίδα γεννιέται απ’ την πίστη για κάτι καλύτερο κι αν το καλοσκεφτείς, όταν τελειώνει αυτή, μηδενίζεται κι η προσμονή για το καλύτερο, διαλύεται τ’ όραμα για το μέλλον και τα σχέδια που ‘χεις κάνει εξανεμίζονται. Εκεί που τελειώνει αυτή, τελειώνει και κάθε ευχάριστο συναίσθημα. Ταυτόχρονα όπου υπάρχει αυτή, λειτουργεί ως αντίδοτο στα δυσάρεστα συναισθήματα.

Ζητάω πολλά…αυτά αξίζω!

gynaika98-612x382-600x374

Υπάρχουν και αυτοί που σε ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Δεν σου γεμίζουν το μάτι σου, αλλά οι πράξεις τους γεμίζουν την καρδιά σου. Μήτε ψηλοί είναι, μήτε έχουν όψη θεού. Έχουν τα δικά τους ελαττώματα σωματικά και εμφανισιακά, αλλά είναι άνθρωποι στην ψυχή τους, αγνοί. Και μπορείς να τους εμπιστευτείς. Μπορείς να τους δώσεις το χέρι σου και να σε οδηγήσουν αυτοί, όπως μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν. Τα βράδια μοναξιάς σου γεμίζουν ευχάριστα. Γιατί και αυτοί μόνοι είναι. Και δεν τους αρέσει. Θεωρούν πως δεν σου αξίζει και σένα. Θα σου προσφέρουν αναπάντεχες εκπλήξεις, από κει που δεν το περιμένεις!

Και ξέρω τουλάχιστον μία περίπτωση που συνέβη. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα…Γιατί μια τέτοια ψυχή μου μίλησε. Μου εκμυστηρεύτηκε τις αγωνίες και τους φόβους της. Τα κατορθώματα και τις επιτυχίες της. Μου μίλησε για σχέσεις, φιλικές και ερωτικές. Για προϊσταμένους και υφιστάμενους. Συναδέλφους και μη. Μα στο τέλος μου έδειξε αυτά που πίστευε πως θα δώσουν χαρά και θα φωτίσουν το πρόσωπο από ευτυχία. Έχουν τον τρόπο τους αυτοί οι άνθρωποι να κλέβουν την καρδιά σου, γιατί άκουσαν τι λαχταρούσε. Σα μικρό παιδί, θα ανοίξουν τα χέρια τους για να σου προσφέρουν τη δική σου επιθυμία. Μετέτρεψαν μια χαρτοπετσέτα σε λουλούδι και την πότισαν με το άρωμά τους, για να μη μαραθεί ποτέ και να σου θυμίζει το πρόσωπό τους! Ένα απλό χαρτί μετατράπηκε σε κάτι όμορφο, ξεχωριστό. Αυθόρμητη κίνηση της στιγμής, που μένει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη σου.

Πόσες φορές έγινες αποδέκτης πραγμάτων που δεν είχαν σημαντική χρηματική αξία, αλλά έγιναν φτιαγμένα από αγάπη με τα χέρια; Κάποιος κόπιασε τότε για να το πετύχει, αφιέρωσε χρόνο και στην σκέψη του είχε εσένα. Το επεξεργάστηκε όσο πιο περίτεχνα μπορούσε, αλλά και το τέλειο να μην είναι, για σένα είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα που έλαβες ποτέ! Και είναι μοναδικό! Όμοιό του δεν υπάρχει.

Πώς να μάθετε το παιδί να προστατεύει τον εαυτό του

Artist: Jihane Mossalim
Artist: Jihane Mossalim
 
Η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας για κάθε γονέα. 

Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη –διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι 4 ετών- μου έλεγε τις προάλλες πως φοβάται τι θα γίνει το παιδί της, στη περίπτωση που εκείνη π.χ. λιποθυμήσει ή της συμβεί έστω και ένα μικρό ατύχημα εντός αλλά και εκτός σπιτιού. Ενισχύοντας τις άμυνες και τις ικανότητες αυτό-προστασίας του παιδιού, το βοηθάτε να μένει ασφαλές, κάτι που μπορείτε να του μάθετε χωρίς να το φοβίσετε! Και υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για αυτό.

Καταρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το παιδί είναι πιο πιθανό να το «βλάψει» κάποιος γνωστός παρά κάποιος άγνωστος. Το παιδί πρέπει να διδάσκεται όρια και τεχνικές προστασίας, τόσο από τα ξένα πρόσωπα όσο και από τα οικεία!

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κακό σε ένα παιδί. Ένας γείτονας, συγγενής, ακόμη και ένας δάσκαλος ή ένα άλλο παιδί. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε να σας το πεί, είναι να το ρωτήσετε «Υπάρχει κάτι που σε ανησυχεί και θέλεις να μου το πείς;» ώστε να ακούσετε τις απαντήσεις του με σεβασμό και προσοχή.

Το παιδί χρειάζεται να καταλαβαίνει πως υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες ασφαλείας όταν δεν βρίσκεται υπό την επίβλεψη του ενηλίκου, εννοώντας πως αν ο ενήλικος βρίσκεται σε λίγο πιο μακρινή απόσταση από το παιδί έστω και για λίγα λεπτά, τότε το παιδί θεωρητικά δεν είναι υπό την επίβλεψη του ενήλικα. Μην ανησυχείτε, αρκεί να το μάθετε να ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Λέγοντας ή δείχνοντας στο παιδί τι πρέπει να κάνει για να μένει ασφαλές, είναι αρκετό. Όταν μιλάμε στο παιδί για τους κινδύνους, συνήθως τα επίπεδα του άγχους του ανεβαίνουν, κάνοντας όμως πρακτική επάνω σε αυτούς, ενισχύετε την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητες του παιδιού. Η πρακτική αυτή είναι σημαντικό να γίνει με έναν τρόπο λιγότερο τρομακτικό και περισσότερο διασκεδαστικό.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ…. την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 
 
Κάποιος μου έστειλε την παρακάτω ιστορία. 

 
Φυσικά και ελπίζω να μην είναι αληθινή, αλλά γνωρίζω, καθώς σκέπτομαι σχετικά με την οικογένεια, ότι έχει επηρεάσει την ζωή μου:



Ήταν τα γενέθλια του παππού. Ήταν 79. Σηκώθηκε νωρίς, ξυρίστηκε, έκανε ντους, κτένισε τα μαλλιά του, και φόρεσε τα κυριακάτικα του, έτσι ώστε θα είχε μια ωραία εμφάνιση ότι θα έρχονταν εκείνοι. 



 
Το μεσημέρι είχε κουραστεί, αλλά αποφάσισε να ξεχάσει τον μεσημεριανό του ύπνο ώστε να είναι εκεί όταν έρχονταν εκείνοι. 

 Το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου του απογεύματος το πέρασε κοντά στο τηλέφωνο ώστε να μπορέσει να απαντήσει όταν θα τηλεφωνούσαν. 

 Είχε πέντε παιδιά, και δεν τον είχαν επισκεφτεί για πολύ καιρό. 

 Αλλά σήμερα ήταν τα γενέθλια του, και σίγουρα θα έρχονταν. 

 Στην ώρα του δείπνου, άφησε την τούρτα ανέγγιχτη και μετά το δείπνο, κάθισε στο σκαλοπάτι και περίμενε. 

 Πριν αποσυρθεί στο κρεβάτι, άφησε ένα σημείωμα στην πόρτα που έλεγε, «Σιγουρευτείτε ότι θα με ξυπνήσετε όταν έρθετε». 

 Ήταν τα γενέθλια του παππού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα