Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Το Μεσογειακό Παράδοξο



Η αποφυγή του ήλιου ένα από κύρια αίτια του “Μεσογειακού Παράδοξου”.


Το Μεσογειακό Παράδοξο
Η Έλλειψη Βιταμίνης D στην Ελλάδα και στις χώρες της Μεσογείου. 


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 


Παρότι ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα και η βιταμίνη D παράγεται στο σώμα μας από την έκθεση στον ήλιο, τα επίπεδα της βιταμίνης D3 στον Ελληνικό πληθυσμό είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Είναι μάλιστα χαμηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα πληθυσμών που ζουν σε βόρειες χώρες(1,2).

Τα χαμηλά επίπεδα D3 αφορούν όλες τις μεσογειακές χώρες, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Κύπρο, τη Γαλλία, το Ισραήλ, και άλλες. Το φαινόμενο των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D σε ηλιόλουστες χώρες έχει περιγραφεί εκτενώς στην επιστημονική βιβλιογραφία τα τελευταία χρόνια και περιγράφεται με τον όρο “Μεσογειακό Παράδοξο”.

Γιατί οι μαμάδες θυμώνουν πιο εύκολα απ’ τους μπαμπάδες (κι έχουν και δίκιο);

Πολλές φορές ακούμε πως οι μαμάδες είναι πιο ευέξαπτες από τους μπαμπάδες. Θυμώνουν ευκολότερα, φωνάζουν και χάνουν την ψυχραιμία τους με πράγματα που οι μπαμπάδες τα θεωρούν ασήμαντα. Για παράδειγμα, δύσκολα θα δείτε έναν μπαμπά να βάζει τις φωνές επειδή είναι απλωμένο το παζλ στη μέση του σαλονιού ή επειδή τα παπούτσια του παιδιού είναι πεταμένα στην κουζίνα. Ίσως γιατί οι μπαμπάδες δεν τα έχουν μαζέψει γύρω στις 10.000 φορές λίγο νωρίτερα…
Εν ολίγοις, μπορεί οι μαμάδες να θυμώνουν πιο εύκολα από τους μπαμπάδες, αλλά θυμώνουν για λίγο και σχεδόν πάντα είναι δικαιολογημένες! Το μυστικό είναι να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας και να μην καταλήγουμε σε φωνές!

Περνούν περισσότερη ώρα με τα παιδιά

Φυσικά δεν είναι ο κανόνας να περνάνε οι μαμάδες τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει, και ειδικά όσο είναι μικρά. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι τριβές ανάμεσά τους να είναι περισσότερες!

Κρεμμύδι: Ένας πολύτιμος σύμμαχος για την υγεία





Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν την ευεργετική επίδραση που έχει το κρεμμύδι στην προστασία του οργανισμού. Με την καθημερινή κατανάλωση του κρεμμυδιού εξασφαλίζουμε σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C ενώ παράλληλα διαθέτει αρκετές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Αναφέρεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το είχαν εντάξει στην καθημερινή του διατροφή καθώς είχαν διαπιστώσει πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία του ανθρώπου. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, τόνιζε ότι το κρεμμύδι εκτός από τρόφιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακο και αποτελεί παράγοντα υγείας και μακροζωίας.

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς διαχειρίστηκαν οι ασθενείς την περίοδο της καραντίνας

Σακχαρώδης διαβήτης: Πώς διαχειρίστηκαν οι ασθενείς την περίοδο της καραντίνας

Μέρες τώρα, προσπαθώ να σκεφτώ και να αξιολογήσω τη στάση των ασθενών μου με σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης αυτής περιόδου της καραντίνας εξαιτίας του νέου κορονοϊού (CoVid – 19).
Ομολογουμένως ήταν και εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, που όμως έχει να μας μάθει και να μας δείξει πολλά. Αρκεί να το κατανοήσουμε.
Σε μια προχθεσινή μου συζήτηση με ανθρώπους της φαρμακευτικής αγοράς, μου τέθηκε το ερώτημα: «Είχατε κ. Κλείτσα τηλεφωνήματα από διαβητικούς ασθενείς αυτήν την περίοδο, που ανησυχούσαν για το σάκχαρό τους;».
Με εξέπληξε η ερώτηση γιατί με έβαλε να γυρίσω πίσω και να αναλογιστώ τι συνέβη στο ιατρείο μου όλο αυτό το δίμηνο που πέρασε.

Αύξηση 14,8% στις παραβάσεις μεταξύ 2019 και 2018



Όπως προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια του 2019 βεβαιώθηκαν 63.579 παραβάσεις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.
Σχεδόν οι μισές (234.169) από τις συνολικά 492.338 παραβάσεις (το 2018 είχαν καταγραφεί 428.759 παραβάσεις) που βεβαιώθηκαν το 2019, αφορούσαν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Η συγκεκριμένη παράβαση, διαπιστώθηκε 20.836 περισσότερες φορές από ότι το 2018, όταν και είχαν βεβαιωθεί 213.333 τέτοιες παραβάσεις, με το ποσοστό της αύξησης να είναι 9,8%.

Η υπέρταση ανά ηλικία

Οι ιδανικές τιμές της πίεσης ανά ηλικία (πίνακας) - Onmed.gr

Σχεδόν κάθε άνθρωπος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υψηλής αρτηριακής πίεσης καθώς μεγαλώνει. Γνωρίζοντας πώς μπορεί να αλλάξει η αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της ζωής, μπορεί να αποκτήσετε μια καλύτερη εκτίμηση του γιατί είναι σημαντικό να την ελέγχετε σε οποιαδήποτε ηλικία.
Όταν παραμείνει ανεξέλεγκτη ή δεν ανιχνευθεί, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική νόσο ή άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας.
«Η πρόληψη της βλάβης είναι δυνατή διατηρώντας την αρτηριακή πίεση καλά ελεγχόμενη», δήλωσε η Δρ. Sandra Taler, καθηγήτρια ιατρικής και σύμβουλος στο τμήμα νεφρολογίας και υπέρτασης στην κλινική Mayo, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. «Εάν την αγνοήσετε, τότε υπάρχει πολύ υψηλότερος κίνδυνος επιπλοκών».

Μην βασίζεστε στα θαύματα για να αλλάξετε την ζωή σας. Βασιστείτε στην Δυναμή σας!


Η ιατρική έχει κακομάθει πολύ τους ανθρώπους. Όταν έχουν πονοκέφαλους, ή στομαχικές κρίσεις, μπορούν πάντα να πάνε στο φαρμακείο να πάρουν ένα φάρμακο για να καλμάρουν τον πόνο. Υπάρχουν ακόμα και χάπια για να ξαναβρίσκουν το κέφι τους όταν είναι λυπημένοι!
Δυστυχώς, στην πνευματική ζωή δεν υπάρχουν χάπια. Τη διορατικότητα, τις μαγικές δυνάμεις, τις αιρετές που μπορούν να σας κάνουν Μύστη, εσείς ο ίδιος πρέπει να τις αναπτύξετε. Ακόμα κι αν βοηθιέστε από βιβλία, και αυτά σας δίνουν ασκήσεις για να κάνετε.

Ω! ασφαλώς, αν επιμένετε πολύ, θα βρείτε στο τέλος έναν «τσαρλατάνο» που θα σας υποσχεθεί τον ουρανό και τη γη. Όμως θα αρχίσει παίρνοντάς σας πρώτα όλα σας τα χρήματα κι έπειτα; «αντίο, αντίο», δε θα βλέπετε κανέναν. Όμως προσπαθήστε να μην κλάψετε, γιατί εσείς το θελήσατε. Όταν προσπαθεί κανείς με όλους τους τρόπους να καταφέρει να τον εξαπατήσουν, στο τέλος ασφαλώς το κατορθώνει.


Ενας αληθινός Δάσκαλος σας παρουσιάζει όλες τις μεθόδους, όμως εσείς είστε αυτός που πρέπει να κάνει την εργασία για να αποκτήσετε αυτά που επιθυμείτε. Αυτός δε θα την κάνει για σας, άλλωστε δε θα χρησίμευε σε, τίποτα. Για να διατηρηθεί μια πνευματική απόκτηση, ένα ψυχικό χάρισμα, πρέπει να έρθουν από την εσωτερική πλευρά, από τις προσπάθειες σας, από την εργασία σας.

Λοιπόν, ένας Δάσκαλος μπορεί να σας ανοίξει πόρτες, όμως εσείς είστε αυτός που πρέπει να περάσει από εκεί, εκείνος δεν πρόκειται να σας σπρώξει με το ζόρι. Κι αν δει ότι προοδεύετε, ότι προχωρείτε, θα σας ανοίξει νέες πόρτες. Κάθε φορά που ο Δάσκαλος Βλέπει ότι κάνετε προόδους, σας παρουσιάζει ένα βαθμό πιο προχωρημένο, κι εσείς πρέπει να διασχίσετε αυτόν τον νέο βαθμό. Όμως σαν τα παιδιά, που θέλουν πάντα να τα κρατούν αγκαλιά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, φοβούνται! Φοβούνται αυτή την τελειότητα που όμως εύχονται και επιθυμούν, αλλά την οποία δεν πραγματοποιούν ποτέ, γιατί εσωτερικά μένουν ακόμα πολλά πράγματα που δεν είναι σαφή γι’ αυτούς.

Πένθος, η εσωτερική διεργασία για την οποία κανείς δεν είναι έτοιμος

Αυτό το προσωπικό μονοπάτι απαιτεί πολλές προσωπικές διεργασίες που αναπτύσσουμε και επεξεργαζόμαστε μέρα με τη μέρα.


Το πένθος είναι μια εσωτερική διεργασία, μια φυσιολογική αντίδραση του εγκεφάλου απέναντι σε κάθε είδος απώλειας, ανεξάρτητα από το περιβάλλον. Κάθε άνθρωπος το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Όλοι πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο για να το περάσουμε και να μην προσπαθούμε να το επιταχύνουμε.
Το πένθος είναι η λεπτή και περίπλοκη εσωτερική διεργασία μέσω της οποίας αποχαιρετάμε κάποιον που ήταν σημαντικός για μας.
Αυτό το προσωπικό μονοπάτι απαιτεί πολλές προσωπικές διεργασίες που αναπτύσσουμε και επεξεργαζόμαστε μέρα με τη μέρα.
Όμως οι διαφορετικές οδοί που ακολουθούν οι άνθρωποι για να φτάσουν στο στάδιο της αποδοχής έχουν πάντα τον ίδιο σκοπό: το να φυλάξουν το αγαπημένο πρόσωπο στην καρδιά τους ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό.
Μόλις η μνήμη του συγκεκριμένου προσώπου ενσωματωθεί στη δική μας μνήμη με πιο ειρηνικό τρόπο, μπορούμε και πάλι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι ευτυχισμένος. Πενθούμε δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε αλλά ότι θεραπεύουμε τον πόνο και μαθαίνουμε πώς να ζούμε με την απουσία του συγκεκριμένου προσώπου.
Σήμερα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές καλές στρατηγικές για να το πετύχετε αυτό.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !



Τον τελευταίο καιρό η παραπληροφόρηση και τα  fake news  έχουν σχεδόν ξεπεράσει την πραγματική πληροφόρηση και τα πραγματικά νέα, σε κάθε πεδίο της ζωής μας.
Με την έλευση του κορονοϊού όμως η παραπληροφόρηση ξεσάλωσε, έχοντας   ουσιαστικά και την υποστήριξη αρχηγών κρατών, όπως οι ανεκδιήγητοι Τραμπ και Μπολσονάρο  μαζί αρχικά και με τον ανόητο Τζόνσον, πριν να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, όταν αντιμετώπισαν τον κορονοϊό σαν μια ακόμα γρίπη.
Επίσης και ο Ερντογκάν στην Τουρκία, με πάνω μέχρι στιγμής  4000 νεκρούς, δεν πίστευε πως οι Τούρκοι έχουν ένα ξεχωριστό γονίδιο που τους προστατεύει από τον κορονοϊό;


Αλλά και εκείνος ο απίθανος πρόεδρος της Τανζανίας Μαγκαφούλι δεν είπε πως θα κάνει εισαγωγή από την Μαδαγασκάρη  ένα τονωτικό ρόφημα από βότανα, που πιστεύει πως  καταπολεμά τον ιό, άσχετα αν δεν υπάρχει καμιά επιστημονική επιβεβαίωση γι΄αυτό;
Είναι ο ίδιος που έγινε viral το βίντεο του που αμφισβητούσε την αξιοπιστία των τεστ για τον κορανοϊό, γιατί το Εθνικό Εργαστήριο του έβγαλε θετικά στον ιό δείγματα από φρούτα και αρνητικό από λάδι μηχανής! Τώρα το πόσο σοβαρό είναι ένα εργαστήριο που θεωρεί χυμό φρούτων και λάδι μηχανής ως δείγμα από άνθρωπο ας μας το εξηγήσουν όσοι ενθουσιάστηκαν από το βίντεο.
Τελικά οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν!
Ο ιός δεν προήλθε από μετάλλαξη του από παγκουίνο, αλλά φτιάχτηκε σε εργαστήριο στην Κίνα και διέφυγε από εκεί ή κατ΄ άλλους, εσκεμμένα  τον διέσπειραν στην ανθρωπότητα κάποια υποχθόνια πρόσωπα που διαφεντεύουν μυστικά τον κόσμο, βεβαίως οι μονίμως ύποπτοι ,όπως ο  Κίσινγκερ , ο Σώρος και απαραίτητα ο Μπίλ Γκέιτς!
Ο τελευταίος μάλιστα  έχει σκοπό να μας φυτέψει και ένα μικροτσίπς  μέσω του εμβολίου που θα κάνουμε για τον κορονοϊό!

ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ?

14,789 Arrest Stock Vector Illustration And Royalty Free Arrest ...


Κι αν τα όνειρα των γονιών, κάπου μέσα στον αγώνα της ζωής, χάθηκαν, αλλοιώθηκαν, αν η καθημερινότητα, τα μνημόνια, ο φόβος για το αύριο, η αγωνία της ευθύνης ισοπέδωσε τις προσωπικές ανάγκες, τα παιδιά γεννήθηκαν και είναι εδώ να μας κοιτάνε περιμένοντας μια ένδειξη για το τι ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος που πρέπει να ανακαλύψουν.

Είδαμε τις φωτογραφίες των παιδιών, ακόμα και βρέφη, με τις μικρούλες μάσκες στα πρόσωπα. Νεογέννητα να αναπνέουν πίσω από ένα πλεξιγκλας. Τα σχολεία κλειστά, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές έρημες. Είδαμε τα παιδιά να κλείνονται μέσα στα σπίτια με τον ήλιο απέξω να τα καλεί να ζεσταθούν και τη φύση στο υπέροχο παιχνίδι της να ξεφαντώνει απαλλαγμένη έστω και για λίγο  από τα παρανοϊκά ανθρώπινα κοπάδια.

Μέσα στη γενικευμένη τρέλα, στα τρομολαγνικά δελτία, τους κανόνες εγκλεισμού, ξεκίνησαν νέες διδαχές για τις παρέες του μέλλοντος. Σε μια κοινωνία που ήδη έβλεπε τα παιδιά της να χάνουν τη ζωή τους πίσω από κονσόλες και οθόνες, κολλημένη με ανόητα μυαλά πάνω από έξυπνα τηλέφωνα, σε μια κοινωνία που η απόσταση μεταξύ των ανθρώπων μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και η πνευματική στειρότητα αγγίζει τα όρια του μη αναστρέψιμου, ήρθε μια πανδημία για να καθορίσει με ακρίβεια χειρουργική και να επισημοποιήσει την ήδη υπάρχουσα κατάπτωση.

Ένας πολιτισμός απολίτιστων, ακαλλιέργητων, υποταγμένων σε εγκάθετους ειδήμονες, άνθρωποι που ο νοητικός μηχανισμός είναι ταυτισμένος με δόγματα που υποστηρίζονται με ευλάβεια, σαν να είναι καθορισμένα από θεούς, αυτόκλητους προστάτες της ανθρώπινης ζωής, που αποδεικνύει επιστημονικά πως ένας ιός δεν κολλάει στο ένα μέτρο απόσταση, αλλά μπορεί να μεταδοθεί στα 99 εκατοστά. Ζευγάρια που δεν απορούν γιατί μέσα στο σπίτι είναι αγκαλιασμένα αλλά πρέπει να παίρνουν 2 ταξί για να πάνε στη δουλειά τους. Παρέες που διώκονται γιατί μαζεύτηκαν παραπάνω από δέκα,  δίπλα σε περιοδείες υπουργικών φερέφωνων και φιέστες επιτυχίας , όπου σαν μυρμήγκια γύρω είναι μαζεμένα χωρίς απόσταση, χωρίς μάσκες,  ανθρωπάκια που μάλλον έχουν το μαγικό ραβδί της ανοσίας.

ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ “ μια δυνατή ιστορία της ανθρωπότητας ” - «παροχή» ή «προσφορά» πρώτων βοηθειών; - Τι επιτυγχάνουμε προσφέροντας πρώτες βοήθειες; - Ποινικοποίηση της προσφοράς πρώτων βοηθειών, σήμερα (Μέρος Τρίτο)

ΗΡΩΙΣΜΟΣ στις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ “μια δυνατή ιστορία της ανθρωπότητας”

Για την ελπίδα της αμοιβαιότητας του οίκτου

 Ο Ερρίκος Ντυνάν, αν και τυχαία, βίωσε την φρίκη του πολέμου σε τέτοιο βαθμό, που συγκλονισμένος και αγανακτισμένος γράφει λίγο αργότερα το περίφημο βιβλίο με τίτλο «un souvenir de Solferino - μια ανάμνησις από το Σολφερίνο» μέσα από το οποίο αποτύπωσε τις οδυνηρές εντυπώσεις του και τα τραγικά βιώματά του, κατέδειξε την απάνθρωπη και ανάλγητη εγκατάλειψη απειράριθμων αβοήθητων τραυματιών στο πεδίο της φονικής μάχης δίχως να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες, ενώ το βιβλίο του αυτό αποτέλεσε την πιο εμπνευσμένη και ευγενή διακήρυξη ανθρωπισμού, σηματοδοτώντας την αφετηρία μιας λαμπρής, πανανθρώπινης σταυροφορίας, της ενεργού φιλαλληλίας και της σωτήριας ανθρωπιστικής δράσης. Ο Ερρίκος Ντυνάν βάζει τα θεμέλια για την αυστηρή ηθική και νομική αυτοδέσμευση των κρατών, σε μια απαραβίαστη διεθνή συνθήκη που θα καθιέρωνε και θα θεσμοθετούσε επίσημα και απρόσβλητα την ανθρωπιστική δραστηριότητα της νεοσύστατης οργάνωσης για την περίθαλψη των τραυματιών στρατιωτών στα πεδία της μάχης. Ο Ερυθρός Σταυρός μόλις είχε γεννηθεί.

Η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ

THE MATRIX» | Σπάζοντας τα δεσμά της αυταπάτης - I for Interview


Φίλοι μου σήμερα θα σας μιλήσω για την Ειδωλολατρία!
Πραγματικά είναι ένα μείζον ζήτημα που έχει Περάσει απαρατήρητο επειδή δεν έχει κατανοηθεί σε όλα τα επίπεδα του !
Σαφώς μιλάμε για την λατρεία του ειδώλου!

Ποιο είναι όμως το είδωλο?
Το είδωλο είναι όλες οι μορφές φίλοι μου !
Όλο το Ματριξ που λέμε περιβάλλον και κόσμο, είναι απλά ένα είδωλο του θεού, δικό μας, του Όλα σε Ένα!

Η δική μας συνείδηση αποκοπής τα βλέπει όλα σε μορφές και γεγονότα λόγω του χρονικού και της δια-δικασιας.

Όταν μιλάμε για ειδωλολατρία εννοούμε τις μορφές του ματριξ,
από το ζωντανά πρόσωπα μέχρι τον εαυτό μας φίλοι μου!

Υπάρχουν συνειδήσεις που βλέπουν μορφές σε υποατομικά επίπεδα για το δική μας αντίληψη!

 Πλέον ξέρουμε και επιστημονικά αυτό το καιρό ότι είμαστε είδωλα όλοι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα