Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γιγάντια ρωγμή εξαπλώνεται ανησυχητικά στην άκρη της Ανταρκτικής



Ένα χάσμα βάθους 500 μέτρων όλο και μεγαλώνει σε μια από τις πλάκες πάγου που επιπλέουν έξω από τις ακτές της Ανταρκτικής, δείχνουν οι τελευταίες παρατηρήσεις της NASA. Και όταν η ρωγμή φτάσει στην άλλη άκρη, θα γεννήσει ένα παγόβουνο σχεδόν διπλάσιο σε έκταση από την Εύβοια.

Η ρωγμή βρίσκεται στην κρηπίδα πάγου Larsen C, στο άκρο της Ανταρκτικής Χερσονήσου, απέναντι από το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής. Ήδη έχει πλάτος 300 μέτρα και μήκος 112 χιλιόμετρα, εκτιμά η NASA με βάση τις θεαματικές αεροφωτογραφίες που λήφθηκαν στις 10 Νοεμβρίου.

«Η ρωγμή διαπερνά εντελώς την παγοκρηπίδα, δεν καλύπτει όμως όλο το πλάτος της -όταν αυτό συμβεί, θα δημιουργήσει ένα παγόβουνο περίπου στο μέγεθος του Ντέλαγουεαρ» αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. Η πολιτεία του Ντέλαγουεαρ έχει έκταση 6.452 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ - Η "Θεραπεία του Υπολογιστή"


Εισαγωγή στην Τεχνολογία η "Θεραπεία του Υπολογιστή"
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Η "Θεραπεία του Υπολογιστή" (νέο όνομα θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία κάθε ατόμου, με μόνες εξαιρέσεις τις έγκυες γυναίκες, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, άτομα με βηματοδότη και τα άτομα με μεταλλικές αντικαταστάσεις μερών του σώματος.
Η τεχνολογία αυτή βελτιστοποιεί το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα ούτως ώστε να ανέρχεται στο μέγιστο επιχειρησιακό επίπεδο, προκειμένου να ασχοληθεί με τις ασθένειες του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχικών / ψυχωτικών ασθενειών.
Εν ολίγοις, η τεχνολογία αυτή δεν θα θεραπεύει από μόνη της, αλλά θα βοηθά το ίδιο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί απρόσκοπτα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμικότητα.
Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες ή άλλα δυνητικά επιβλαβή ξένα σώματα που εισέρχονται σ' αυτόν και όταν λειτουργεί σωστά αναγνωρίζει και επιτίθεται σε μια ποικιλία από απειλές, συμπεριλαμβανομένων των ιών, των βακτηρίων και των παρασίτων, διακρίνοντας τα από τους υγιείς ιστούς του σώματος. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του από κάθε ασθένεια, ωστόσο, λόγω πολλών παραγόντων, όπως πχ οι περιβαλλοντικές τοξίνες, το ανοσοποιητικό σύστημα των περισσότερων ανθρώπων τίθεται σε κίνδυνο, ο οποίος οδηγεί σε ασθένειες.
Η τεχνολογία αυτή όταν χρησιμοποιείται τακτικά, θα διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε ένα υψηλό επίπεδο, που οποιαδήποτε εισβολή επιβλαβούς ουσίας (χημικές ουσίες, τοξίνες, ρύποι, και άλλοι στρεσσογόνοι παράγοντες) θα απωθείται, ενώ το σώμα θα δρα και θα παραμένει υγιές μέσω των δικών του φυσικών διαδικασιών.

Η αποκρυπτογράφηση της αδικίας



Κανένας δεν μας φέρεται άδικα στην ζωή μας. Αδικία δεν υπάρχει, αρκεί να πάρουμε τον δρόμο από την αρχή για να δούμε την αλήθεια. 
Τι είναι η αδικία τελικά? 


Μήπως είναι ένας δρόμος αποκάλυψης ? Μήπως η «αδικία» θέλει να με οδηγήσει να κοιτάξω βαθιά μέσα σε όλο μου το παρελθόν και στους τρόπους που σκέφτομαι, αισθάνομαι, πράττω? 
Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι όλα εδώ πληρώνονται και πως όλα είναι ρόδα και γυρίζει. Άρα αν αναζητήσω την αδικία που γίνεται στη ζωή μου είτε από ανθρώπους, είτε από καταστάσεις, θα βρω μέσα σε αυτήν την αδικία μία δική μου συμπεριφορά από το παρελθόν. 
Μία συμπεριφορά που είτε την έκανα ακούσια, είτε εκούσια, δηλαδή είτε ηθελημένα, είτε άθελά μου.
Αν κάτι το έκανα άθελα τότε ο τρόπος που εμφανίζεται ως αδικία είναι μικρός και συνήθως θα έρθει από ανθρώπους που δεν είναι δικοί μου, δηλαδή όχι από το οικείο μου περιβάλλον. Μπορεί να εμφανιστεί και με μικρά ατυχήματα ή με μικρές απώλειες. 
Αν όμως κάτι το έκανα ηθελημένα και νομίζω πως αυτό έχει «ξεχαστεί» και «χαθεί» μέσα στο χθες, ζω με αυταπάτες. Γιατί όλα όσα κάνω, σκέφτομαι και αισθάνομαι γίνονται για μένα μία μελλοντική κατάσταση, δηλαδή μία προφητεία ατομική. 
Οι αδικίες δηλαδή είναι για μας ένας «φακός» γνώσης, για να μας εμφανίσουν τι έχουμε να συγχωρέσουμε και που χρειάζεται να ζητήσουμε συγνώμη. 

THÍCH NHẤT HẠNH – ΕΝΑΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ


O Thích Nhất Hạnh (Θιτς Νατ Χαν) γεννήθηκε το 1926 και είναι Βιετναμέζος μοναχός, δάσκαλος, συγγραφέας, ποιητής και ακτιβιστής ειρήνης που τώρα ζει στο μοναστήρι Plum Village στην νοτιοδυτική Γαλλία, ταξιδεύοντας διεθνώς δίνοντας ομιλίες. Μετά από μια μακρόχρονη εξορία, του δόθηκε άδεια να επισκεφθεί το Βιετνάμ το 2005. Έχει εκδώσει περισσότερα από 100 βιβλία, τα 40 από αυτά στην αγγλική γλώσσα και είναι ενεργό μέλος στο κίνημα της ειρήνης, προωθώντας τη μη βίαιη επίλυση των συγκρούσεων.
Το 1967 ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που ήταν ο ίδιος κάτοχος Νόμπελ ειρήνης, πρότεινε τον Θιτς Νατ Χαν για το Νόμπελ ειρήνης, αλλά δεν δόθηκε εκείνη τη χρονιά. Ο Κινγκ, που ήταν ο ίδιος χριστιανός κληρικός, πίεσε την επιτροπή να δώσει το Νόμπελ ειρήνης σε αυτόν τον βουδιστή μοναχό, λέγοντας γι’ αυτόν: «Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν πιο άξιο για το βραβείο από αυτόν τον πράο βιετναμέζο μοναχό. Οι ιδέες του για την ειρήνη, αν εφαρμόζονταν, θα έχτιζαν ένα μνημείο στον οικουμενισμό, στην παγκόσμια αδερφοσύνη και στην ανθρωπιά.». Βραβεύτηκε με το «Βραβείο Ηθικής Συνείδησης» το 1991 κι έχει εμφανιστεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, όπως το «Η Δύναμη της Συγχώρεσης» (The Power of Forgiveness).
Ο Thích Nhất Hạnh είναι ένας επιφανής άνθρωπος, αυθεντικός πολίτης του κόσμου, κορυφαίος διανοούμενος ως ποιητής και συγγραφέας, κήρυκας της μη βίας, ακολουθώντας ένα παράλληλο μονοπάτι με εκείνο του Μαχάτμα Γκάντι, διωγμένος από την πατρίδα του – το Βιετνάμ – και ζώντας ήδη επί δεκαετίες στη Γαλλία, μιας και δεν ήταν αρεστός, ούτε στο «ελεύθερο» Βιετνάμ του νότου, ούτε στους ηγέτες του Ανόι μετά την ενοποίηση της χώρας του. Ο Δάσκαλος Thích Nhất Hạnh παραμένει ένας απλός βουδιστής μοναχός, πορευόμενος ήδη το ενενηκοστό έτος της ηλικίας του, που ακούραστα διδάσκει όπου του δίνεται η ευκαιρία τη συμπόνια και την κατανόηση και κυρίως προτείνει γι’ αυτήν τη στιγμή, για το συνεχώς ανανεούμενο τώρα, έναν τρόπο ζωής με επίγνωση και εγρήγορση (mindfulness way of life)….
Γνωμικά από τον Βιετναμέζο μοναχό – δάσκαλο Thích Nht Hnh
  • Όταν ένας άνθρωπος σε κάνει να υποφέρεις, είναι επειδή ο ίδιος υποφέρει βαθιά μέσα του και ο πόνος τον ανατρέπει. Δεν χρειάζεται τιμωρία, χρειάζεται αγάπη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει.
  • Καμιά φορά η χαρά σου είναι πηγή του χαμόγελού σου, αλλά μερικές φορές το χαμόγελό σου είναι η πηγή της χαράς σου.
  • Το να είσαι όμορφος σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να σε αποδέχονται οι άλλοι. Χρειάζεται να αποδεχθείς τον εαυτό σου.
  • Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να απελευθερώσουν τον πόνο τους. Μπροστά στον φόβο του αγνώστου, προτιμούν να υποφέρουν επειδή τους είναι γνώριμο.

ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ!




Για την Ιερά Πορνεία στην Λυδία έχουμε έξι μαρτυρίες συγγραφικές και μία επιγραφική. Η πρώτη μαρτυρία που έχουμε είναι του Ηροδότου που λέει ότι όλες ανεξαιρέτως οι κόρες των Λυδών «πορνεύονται» μαζεύοντας μ’ αυτό τον τρόπο την προίκα τους και το κάνουν αυτό ώσπου να παντρευτούν. Βρίσκουν δε τον άντρα μόνες τους[1]. Και σ’ άλλο σημείο (1.94) λέει ότι τα έθιμα των Λυδών είναι παραπλήσια με των Ελλήνων, μόνο που πορνεύουν τα κορίτσια τους («Λυδοί δε νόμοισι μεν παραπλησίοισι χρέωνται και Έλληνες, χωρίς ή ότι τα θήλεα τέκνα καταπορνεύουσι»)...

Σχολιάζοντας αυτή την πληροφορία παρατηρούμε καταρχήν ότι η εκπόρνευση των θυγατέρων των Λυδών είναι γενική και όχι μιας κατηγορίας κοριτσιών ή γυναικών και κατά δεύτερο λόγο ότι αυτό αποτελεί στάδιο πριν απ’ το γάμο τους. Η πληροφορία του Ηροδότου δεν μας λέει αν αυτό γίνεται σε ναό και επιπλέον γράφει ότι αυτό γίνεται για να συγκεντρώσουν την προίκα τους, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα αφού τα χρήματα ανήκαν στη θεά, δηλαδή στο ναό, όπως είδαμε στην περίπτωση της Βαβυλώνας. Ακόμη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η φράση για τις θυγατέρες των «Λυδών δήμου» οδηγεί ορισμένους μεταφραστές να λένε ότι πρόκειται για τις κόρες των λαϊκών τάξεων[2]

Σ’ αυτό ενισχύονται και από τα προηγούμενα όπου ο Ηρόδοτος αναφέρεται στο μεγαλύτερο αξιοθέατο της Λυδίας που είναι ο τύμβος του Αλυάττη, του πατέρα του Κροίσου, που ο περίβολός του ήταν από μεγάλες πέτρες ενώ το υπόλοιπο από συσσωρευμένο χώμα και ότι τον έφτιαξαν οι άνθρωποι της αγοράς, οι τεχνίτες και τα κορίτσια που εμπορεύονται το κορμί τους («εξεργάσαντο δε μιν οι αγοραίοι άνθρωποι και οι χειρώνακτες και αι ενεργαζόμεναι παιδίσκαι»). 

Στη συνέχεια λέει ότι ως την εποχή του (μια ένδειξη ότι ο Ηρόδοτος επισκέφθηκε τη Λυδία) υπήρχαν πέντε ορόσημα στημένα στην κορυφή του τύμβου και σ’ αυτά υπήρχαν επιγραφές που ανέφεραν ποιο τμήμα είχε κατασκευάσει η κάθε ομάδα. Από τη σύγκριση, γράφει στη συνέχεια ο Ηρόδοτος, φαινόταν ότι το τμήμα που κατασκεύασαν τα κορίτσια (οι πόρνες) ήταν το μεγαλύτερο («και εφαίνετο μετρεόμενον το των παιδισκέων έργον εόν μέγιστον»). Και για να εξηγήσει πως έγινε αυτό αναφέρει ότι όλες οι κόρες «του δήμου των Λυδών» πορνεύονται για να συγκεντρώσουν την προίκα τους και να παντρευτούν.

Σοφές συμβουλές από τον Δαλάι Λάμα

Ο Δαλάι Λάμα είναι ένας από τους πιο γνωστούς πνευματικούς ηγέτες αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς και εμπνευσμένους ανθρώπους στον κόσμο. Αποτελεί σύμβολο της ειρήνης και της καταπολέμησης της βίας.
1. Να είσαι ευγενικός όποτε μπορείς-δηλαδή πάντα.
Dopamine-960x640
2. Το να ζεις καλά έρχεται με τις πράξεις, όχι με την προσευχή.
3. Η αλαζονεία μπορεί να δικαιολογηθεί. Είναι το αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης ή λόγω προσωρινών και επιπόλαιων πράξεων. 
4. Όταν κάποιος αισθάνεται ότι όλα στην ζωή του πάνε στραβά, αυτό σημαίνει ότι κάτι όμορφο θα συμβεί σύντομα.
5. Οι άνθρωποι υπάρχουν για να αγαπιούνται, τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται. Ο κόσμος είναι σε χάος γιατί αυτά τα δυο είναι ανάποδα. 
6. Η έννοια της συμπόνιας δεν σχετίζεται με την θρησκεία. Είναι μια παγκόσμια έννοια. Η ύπαρξή της είναι η μοναδική προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.
7. Εάν μπορείς να βοηθήσεις, πρέπει να το κάνεις. Εάν δεν μπορείς, τουλάχιστον μην βλάπτεις.

Αν καβαλικεύουν ένα άλογο δύο, ο ένας πρέπει να είναι πίσω

post-465

Οι ερωτικές σχέσεις είναι γεμάτες από πηγαινέλα και αλλαγές της τύχης. Μπορεί στην αρχή του ειδυλλίου ένα από τα μέλη του ζευγαριού να είναι πιο ερωτευμένο απ’ ό, τι το άλλο και, έναν χρόνο μετά, να είναι περισσότερο το άλλο. Με τον καιρό, η ερωτική ισορροπία μπορεί να αλλάξει και πάλι και να επιστρέψει στην αρχική κατάσταση, κι έτσι να γίνεται διαδοχικά.
Εν πάση περιπτώσει, δεν έχει σημασία ποιος βάζει περισσότερα στη σχέση, εφόσον η ασυμμετρία δεν είναι πολύ μεγάλη.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι δίνοντας στον άλλο και που τους είναι δύσκολο να παίρνουν, και άνθρωποι στους οποίους συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Ίσως σε αυτό να αναφερόταν ο Σαίξπηρ με την τόσο παραστατική εικόνα του αλόγου και των ιππέων.
Το ερώτημα είναι: υπάρχει άλλος τρόπος για να μοιράζονται οι δυνάμεις σε μια ερωτική σχέση;

Φοβοῦ ὅσους δὲν ξέρουν νὰ σηκώνονται…

Φοβοῦ ὅσους δὲν ξέρουν νὰ σηκώνονται...

Ἐμέναν, ἐσέναν καὶ τόσους, μὰ τόσους ἄλλους, τί μᾶς φοβᾶσαι;
Τόν κάθε Ἕλληνα μά καί τόν κάθε Ἄνθρωπο τί τόν φοβᾶσαι;
Τήν Ἑλλάδα μας τί τήν φοβᾶσαι;
Φοβοῦ αὐτοὺς ποὺ πέφτουν καὶ χρειάζονται ὑποστηλώματα ἤ κάποιον γιὰ νὰ τοὺς τραβήξῃ καὶ νὰ σηκωθοῦν…
Φοβοῦ αὐτοὺς ποὺ γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν πρέπει νὰ πατήσουν σὲ πλάτες ἄλλων…
Φοβοῦ αύτοὺς ποὺ ἔμαθαν νὰ κλαῖν στὶς δυσκολίες κι ὄχι νὰ ἀναζητοῦν τρόπους ἐξόδου ἀπὸ αὐτές.
Φοβοῦ αὐτοὺς ποὺ γιὰ νὰ σταθοῦν ὄρθιοι χρειάζονται ἐνέσεις ἀπὸ τὸ αἷμα τῶν ἄλλων…
Φοβοῦ αὐτοὺς ποὺ ἔβλαψαν τὸν Ἄνθρωπο κι ὄχι ἐκείνους ποὺ τὸν προστάτευσαν…
Φοβοῦ τὰ σκουπίδια, τοὺς ῥιψάσπιδες, τοὺς ἐξαγορασμένους κι ὄχι αὐτοὺς ποὺ θὰ στύψουν τὴν πέτρα γιὰ νὰ πάρουν τὸ ζουμί της.
Τί φοβᾶσαι;

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο 3ΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΩΣΗΣ EMDRIVE

Ένα πρωτότυπο πείραμα που πέρασε από σαράντα κύματα έως ότου γίνει δεκτό για δημοσίευση ίσως ανατρέπει την άποψη του Νιλς Μπορ για τα κβαντικά κύματα πιθανότητας – κάτι που θα άρεσε στον Αϊνστάιν και στον Σρέντινγκερ. Οι τρεις νόμοι της κίνησης, τους οποίους διατύπωσε ο Ισαάκ Νεύτωνας τον 17ο αιώνα, σηματοδότησαν την οριστική κατάρριψη της παλιάς θεωρίας της κίνησης του Αριστοτέλη και αποτελούν μέχρι σήμερα ένα από τα κύρια θεμέλια της σύγχρονης μηχανικής. Ειδικότερα ο τρίτος από αυτούς, που ονομάζεται συχνά και νόμος της δράσης και αντίδρασης, βρίσκει εφαρμογή, πέραν της μηχανικής, και σε άλλα κεφάλαια της φυσικής, όπως για παράδειγμα στον ηλεκτρομαγνητισμό και στα στοιχειώδη σωματίδια, έτσι ώστε να θεωρείται ένας από τους βασικούς νόμους όλης της φυσικής.
EmDriveΟ πειραματικός «κινητήρας ηλεκτρομαγνητικής ώσης» της NASA, γνωστός ως EMDrive, φαίνεται να καταρρίπτει την ισχύ του τρίτου νόμου της κίνησης του Νεύτωνα
Πρόσφατα όμως ένα πείραμα αμερικανών επιστημόνων, το οποίο σχετίζεται με την ανάπτυξη νέου τύπου κινητήρων για την προώθηση διαστημοπλοίων, φαίνεται να καταρρίπτει την ισχύ αυτού του νόμου. Το θέμα αποτέλεσε είδηση σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με βάση το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κοινού είναι εξοικειωμένο με τους νόμους του Νεύτωνα από το σχολείο. Μια προσεκτική μελέτη του πειράματος όμως αποκαλύπτει μια κάπως διαφορετική κατάσταση. Η ερμηνεία του πειραματικού αποτελέσματος την οποία προτείνουν οι συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου δεν παραβιάζει μεν τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα, αλλάζει όμως ριζικά τη φυσική εικόνα με την οποία αναπαριστούμε τα μαθηματικά αποτελέσματα των εξισώσεων της κβαντομηχανικής.
Το ανορθόδοξο πείραμα

Στήβεν Χώκινγκ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας



Ο θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας προειδοποιεί για τους καταστροφικούς κινδύνους των κοινωνικών ανισοτήτων και των περιβαλλοντικών προκλήσεων, καλώντας την παγκόσμια ελίτ να «μάθει να μοιράζεται περισσότερο» για την σωτηρία του είδους.

Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας


Ως θεωρητικός φυσικός με έδρα το Κέμπριτζ, έζησα τη ζωή μου σε μία ασυνήθιστη, προνομιακή «φούσκα». Το Κέμπριτζ είναι μία ιδιαίτερη πόλη, με πυρήνα ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η επιστημονική κοινότητα του, της οποίας μέλος είμαι από 20 έτων, είναι ακόμη πιο εκλεπτυσμένη. Αλλά ακόμη και μέσα σε αυτή την κοινότητα, η μικρή ομάδα θεωρητικών φυσικών διεθνούς κύρους, στους κόλπους της οποίας εργάστηκα όλα μου τα χρόνια, είναι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους την «κορυφή».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με τη δημοσιότητα που απόλαυσα από τα βιβλία μου και την απομόνωση που μου επέβαλε η ασθένειά μου (σμτ: ALS), αισθάνομαι ότι ο φιλντισένιος πύργος μου ψηλώνει ακόμη περισσότερο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, νιώθω πως η πρόσφατη απόρριψη των ελίτ [από την κοινωνία], τόσο στην Αμερική όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, έχει σαν στόχο εμένα όσο και οποιονδήποτε άλλον αυτής της κατηγορίας.

Ό,τι κι αν υποθέσουμε για την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να γυρίσουν την πλάτη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον «εναγκαλισμό» του Ντόναλντ Τραμπ από τους Αμερικανούς πολίτες που τον εξέλεξαν ως τον επόμενο πρόεδρό τους, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η έξαρση λαϊκού θυμού προέρχεται και από την αίσθηση των πολιτών ότι οι ηγέτες τους τους έχουν εγκαταλείψει.

Ο Εαυτός μας αυτός ο άγνωστος...


Δεν πρέπει τίποτα να θεωρείται άσχετο. Κάθε στιγμή έρχεται κάτι για να μας ταρακουνήσει, ανεξάρτητα αν κάποιοι από εμάς δεν το παίρνουμε είδηση αμέσως ή μπορεί να μην το πάρουμε είδηση ποτέ... Ο Εαυτός μας προσπαθεί κι αυτός από το δικό του επίπεδο, να επικοινωνήσει μαζί μας, όταν τα αφτιά μας δεν είναι ανοιχτά στην "φωνή" του και μας κυριαρχεί το "εγω" μας και οι συναισθηματισμοί του...
Μπορεί να φαίνεται ότι εμείς είμαστε οι Δημιουργοί του κόσμου τούτου για το πως εξελίσσεται οριζόντια, αλλά για την κάθετη εξέλιξη δεν μπορούν οι άνθρωποι να έχουν άμεση αντίληψη, γιατί αφορά πιο λεπτοφυείς ενέργειες της Δημιουργίας. Παρ' όλα αυτά το Πνεύμα βρίσκει τρόπο να "τρυπώσει" στα ανοίγματα και να μας "μιλήσει", ακόμα και μέσω ενός άλλου ή κάποιας κατάστασης...
Είναι μια στιγμή "μαγική" που έρχονται τα πάνω κάτω και αναθεωρούμε την στάση ζωής μας...
Είναι η στιγμή του Θεού, που σπάει τους τοίχους που έχουμε υψώσει στην καρδιά μας. Όμως έχουμε προετοιμαστεί γι' αυτό, αλλιώς από την μια γκρεμίζουμε και από την άλλη μαζεύουμε τα χαλάσματα για να χτίσουμε ξανά, νομίζοντας ότι σπάσαμε τα "δεσμά" μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα