Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μελανιές – εκχυμώσεις – μώλωπες


Για να αντιμετωπίσετε μελανιές – εκχυμώσεις – μώλωπες, μπορείτε να κάνετε ένα από τα προτεινόμενα παρακάτω:

1. Βάλτε πάγο σε γάντι μπάνιου ή τυλίξτε σε πετσέτα και πάνω από τη μελανιά για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνετε κάθε τόσο τις πρώτες 24 ώρες


2. Βάλτε αλόη

3. Πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε το σημείο (απαλά) με κυκλικές κινήσεις. Μπορεί να πονέσετε λίγο, αλλά θα βοηθήσει στο να ξαναγίνει κανονική η κυκλοφορία του αίματος σ’ εκείνο το σημείο και δεν θα φαίνεται πολύ.

4. Βουτήξτε φύλλα από λάχανο σε ζεστό νερό και απλώστε τα πάνω από τη μελανιά για 15 λεπτά. Βεβαιωθείτε όμως πως τα φύλλα δεν καίνε, για να μην καείτε.

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ

Όσοι υποφέρουν από αϋπνίες, θα πρέπει ν' αποφεύγουν αυστηρά τα φαρμακευτικά υπνωτικά. 

Ο οργανισμός τα συνηθίζει κι ύστερα ο πάσχων αναγκάζεται ν' αυξήσει τη δόση τους. 

Η βλάβη που προκαλούν τα φάρμακα εξουδετερώνει τις ωφέλειες του ύπνου.

 Η φύση μας προσφέρει πολλά αβλαβή υπνωτικά, αθώα βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε. 


Άλλωστε κι η φαρμακευτική απ' τα φυτά αντλεί τις πρώτες ύλες, για την παρασκευή των υπνωτικών. Ας πάρουμε τα υπνωτικά απ' ευθείας απ' τη φύση. Ας το δοκιμάσουμε, προτού καταφύγουμε στο φαρμακείο.

1)    'Οταν πρόκειται για μια παροδική αϋπνία, που προήλθε από εκνευρισμό, ας δοκιμάσουμε το πιο απλό ηρεμιστικό. Να φάμε δυο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, πίνοντας μαζί κι ένα ποτήρι νερό. Το νερό είναι απαραίτητο για να ενεργήσει γρήγορα ζάχαρη.

2)    Σε νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε φύλλα πορτοκαλιάς και άνθη χλωρά, αν είναι η εποχή τους, ή άνθη ξερά, αν έχουμε φροντίσει να τα ξεράνουμε και να τα κρατήσουμε. Μετά από δέκα λεπτά τα σουρώνουμε και πίνουμε ένα φλιτζάνι με ζάχαρη, το βράδυ, πριν κοιμηθούμε.

3)    Βάζουμε 20 γρ φύλλα κυδωνιάς να πάρουν μια βράση μ' ένα ποτήρι νερό. Πίνουμε το αφέψημα με ζάχαρη, το βράδυ προτού κοιμηθούμε. Η κυδωνιά στη βοτανική λέγεται Κυδωνέα. Κατάγεται απ' την Περσία.

Δέκα Φυσικοί Τρόποι Για Την Καταπολέμηση Της Κατάθλιψης



 

1. Άσκηση! - Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική ή καλύτερη από αντικαταθλιπτικά και ψυχοθεραπεία, λέει η Δρ Mary Caracoglia.

2. Κηπουρική! είναι γνωστή για τα θεραπευτικά και χαλαρωτικά αποτελεσματά της.
Η Medical News Today αναφέρει ότι επιστήμονες βρήκαν ένα χρήσιμο βακτήριο στο έδαφος που επηρεάζει τον εγκέφαλο σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα αντι- κατευναστικά  - αυξάνοντας δηλαδή την απελευθέρωση της σεροτονίνης.


3. Κατάποση καλών λιπών! όπως το ωμέγα-3 το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί μια θετική επίδραση στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και είναι κρίσιμης σημασίας για τη λειτουργικότητα του νευρικού συστήματος.

Μερικά tips για να κάνετε τα νύχια σας δυνατά και υγιή


Τα υγιή και δυνατά νύχια, είναι το αποτέλεσμα μια σωστής και ισορροπημένης διατροφή. Όμως αυτό δεν φτάνει, τα νύχια χρειάζονται την φροντίδα και την περιποίηση που τους αναλογεί.
Παρακάτω ακολουθούν μερικά tips για να κάνετε τα νύχια σας δυνατά και υγιή.

1. Μουλιάστε τα νύχια σας σε ζεστό γάλα. Ενισχύει και λευκαίνει τα νύχια, και τα κάνει να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

2. ΜΗΝ κόβετε τα πετσάκια σας, γιατί με αυτό τον τρόπο τα νύχια αργούν να μεγαλώσουν.

3. Περάστε τα νύχια σας με κάποιο σκληρυντικό νυχιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, απλά, με μια σκελίδα σκόρδο που θα το έχετε πριν πολτοποιήσει.

Φυσικά καθαριστικά για το μπάνιο!


Για να εξοικονομήσετε χρήμα και υγεία επιλέξτε τα φυσικά, σπιτικά καθαριστικά χωρίς τοξίνες και παράγωγα βαρέων μετάλλων ή άλλων τοξικών στοιχείων.
Η χρόνια χρήση των προϊόντων του εμπορίου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας.
Ειδικά για το μπάνιο μας που παραμονεύουν πολλοί μικροοργανισμοί ας επιλέξουμε τα παρακάτω φυσικά καθαριστικά.

Nιπτήρας, βρύσες
• Mην πετάτε τα ξεθυμασμένα αναψυκτικά τύπου κόλα. Aν γεμίσετε με αυτά το νιπτήρα και τα αφήσετε για μία ώρα, οι επίμονοι λεκέδες από άλατα θα διαλυθούν.
• Για να γυαλίσετε τις βρύσες, τρίψτε τις με μία λεμονόκουπα.

Το σπίτι με τα χρυσά παράθυρα



Οι γονείς του ήταν φτωχοί και το δεκάχρονο αγόρι έπρεπε να βοηθά
στις δουλειές στα χωράφια όταν τελείωνε το καθημερινό σχολείο του.


 Όταν έπεφτε το δειλινό ήταν πια κουρασμένο από τη δουλειά και καθόταν στο
πεζούλι μπροστά στο μικρό τους σπίτι στην πλαγιά του λόφου. Από εκεί
μπορούσε να βλέπει όλο τον κάμπο και τα βουνά απέναντι που τα φώτιζαν οι
τελευταίες αχτίδες του ήλιου. 


Αλλά αυτό που του άρεσε πιο πολύ να κοιτάζει ήταν ένα σπίτι, μάλλον ανάκτορο θα ‘ταν, με χρυσά παράθυρα, που έλαμπε μακριά προς τη δύση στην κορφή ενός άλλου λόφου. Θα ήταν κάποιο παλάτι που αντί για απλή τζαμαρία, όπως το δικό τους φτωχικό σπίτι, θα είχε διαμάντια και σμαράγδια, ασήμι και χρυσάφι.

— Κάποτε θα ‘θελα να πάω σ’ αυτό το παλάτι, συλλογίστηκε το παιδί.
Να δω τι άνθρωποι μένουν σ’ ένα τόσο πλούσιο σπίτι.


Η ευκαιρία του δόθηκε πολύ νωρίς. Σε λίγες μέρες τέλειωσε η σχολική
χρονιά κι ο πατέρας του του είπε:


— Κουράστηκες πολύ φέτος, γιε μου, με τα μαθήματα και τις δουλειές
του σπιτιού. Αύριο δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Κάθισε και ξεκουράσου.


— Μπορώ να πάω μια βόλτα προς τα εκεί πέρα; ρώτησε το παιδί
δείχνοντας αφηρημένα προς τη μεριά του παλατιού με τα χρυσά παράθυρα.


— Ασφαλώς, του απάντησε εκείνος. Να προσέχεις μόνο και να
φροντίσεις να μάθεις κάτι από το ταξίδι σου αυτό.


Πραγματικά, την άλλη μέρα, το παιδί ξύπνησε χαράματα, πήρε μαζί του
το κολατσιό του και ξεκίνησε ακολουθώντας τον δρόμο προς το θαυμαστό
σπίτι. Βάδισε αρκετή ώρα στον σκονισμένο δρόμο και, από καιρό σε καιρό,
γύριζε πίσω και παρατηρούσε τις πατημασιές του που τον ακολουθούσαν
πιστά. 

Καθαρίστε το φούρνο με...κέτσαπ!


Εάν ένας επίμονος λεκές συνεχίσει να «καίγεται» μέσα στο φούρνο σας και δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα καθαριστικά του εμπορίου, η λύση είναι το κέτσαπ. 


Βάλτε τον φούρνο σας να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, απλώστε λίγη

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί είσαι ενοχική;

Τι δείχνει αυτό το χαρακτηριστικό για εμάς και τι σχέση έχει με τις πρώιμες παιδικές μας εμπειρίες; Η ενοχή είναι συνήθως γένους θηλυκού και μας ταλαιπωρεί καθημερινά. Ενοχές όταν θα πάμε για καφέ αντί να δουλέψουμε και το απόγευμα στο σπίτι. Ενοχές όταν θα αφήσουμε το παιδί για να πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά. Ενοχές όταν δεν θα κάνουμε αυτό που μας ζήτησε σαν χάρη η μητέρα μας. Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί όλες αυτές οι ενοχές; Τι μας λέει η ψυχολογία;
woman_stressΟ Φρόυντ λέει πως η ενοχή είναι το αποτέλεσμα ασυνείδητων ενδοψυχικών συγκρούσεων

Ντροπή ή ενοχή;

Είναι σημαντικό να γίνει μια σαφής διάκριση ανάμεσα σε αυτούς τους δυο όρους. Η ντροπή αναφέρεται στον εαυτό μας και επηρεάζει άμεσα την αυτοεκτίμησή μας. Αισθανόμαστε ντροπή για τις σκέψεις μας, για τα συναισθήματά μας ή τις συμπεριφορές μας ακόμα και αν αυτές δεν έχουν επίπτωση σε κάποιον άλλον. Το να αισθανόμαστε ντροπή σε φυσιολογικά πλαίσια είναι θεμιτό, μιας και εξελίσσει τη προσωπικότητα μας. Τόσο η απουσία της όσο και η υπερβολή της είναι άλλωστε ένδειξη παθολογίας.

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ

Look again at that dot That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives... Image Credit: Wikimedia commons



Όταν οι Αστροναυτες έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Διάστημα, εκεί όπου λίγοι έχουν βρεθεί, αποκτούν μία εντελώς διαφορετική οπτική του πλανήτη μας, του Ηλιακού Συστήματος , του Γαλαξία και του άπειρου σύμπαντος που περιβάλλει τα πάντα.

Αστροναυτες αποκτουν Κοσμικη Συνειδητοτητα

Αρκετοί Αστροναυτες έχουν αναφέρει πως το Διάστημα σε αλλάζει, πως αυτή η οπτική με την οποία παρατηρείς την Γη διαμορφώνει μία διαφορετική συνειδητότητα. Είναι αυτή η η Κοσμικη Συνειδητοτητα που αποκτούν μερικοί από τους Αστροναυτες, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως απέκτησαν μία πνευματική αφύπνιση που επήλθε την στιγμή που συνειδητοποίησαν πως ο πλανήτης μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μικρή κουκκίδα στις απέραντες εκτάσεις του Σύμπαντος. Μέσα από αυτή την θέα συμπεραίνεις πως ο πλανήτης είναι ζωντανός και πως είμαστε απροσδόκητα συνδεδεμένοι όχι μονάχα μεταξύ μας , αλλά και με το Διάστημα.
“Μία μικρή μπλέ κουκκίδα μέσα σε μία Ηλιαχτίδα. Εδώ βρίσκεται. Σε αυτό το σημείο ζούμε, αυτό αποκαλούμε σπίτι μας. Εμείς, οι άνθρωποι είμαστε ένα είδος και αυτός είναι ο κόσμος μας. Είναι υποχρέωσή μας να τον λατρέψουμε. Από όλους τους κόσμους του Ηλιακού Συστήματος, αυτός είναι ο μόνος – ως τώρα – που έχει το χάρισμα της ζωής – Traveller’s Tales Carl Edward Sagan.

Καμία μάχη δεν είναι εξωτερική



Καμία μάχη δεν είναι εξωτερική, αν πρώτα δεν εκδηλωθεί εσωτερικά.
Κάθε μάχη και πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πρώτα εκδηλώνεται και αναπτύσσεται εσωτερικά και μετά από ένα διάστημα είτε μικρό, είτε μεγάλο, όλο αυτό θα εκδηλωθεί και εξωτερικά.


Εμείς όμως πάντα και για τα πάντα θα αναζητήσουμε τον «εχθρό» έξω από εμάς. Δεν θα κάνουμε καμία ουσιαστική εσωτερική αναζήτηση. Και έτσι χάνουμε συνέχεια κομμάτια της υγείας μας, αλλά και της περιουσίας μας.
Γιατί έχουμε βασιστεί στην επιφάνεια είτε όσον αφορά εμάς, είτε όσον αφορά το εξωτερικό μας περιβάλλον.
Και η γη γυρίζει. Δηλαδή η ζωή προχωρά ακριβώς όπως η τροχιά της γης. Δηλαδή συνέχεια βιώνουμε ίδιες καταστάσεις με τη μορφή της επανάληψης. Δηλαδή είτε η κυκλική αυτή τροχιά είναι ημερήσια, είτε είναι ετήσια.
Αν δεν στραφούμε προς τα μέσα μας σε βάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει τίποτε να εκδηλώνεται. Κάθε τι εκδηλώνεται πρώτα εσωτερικά, ύστερα εξωτερικεύεται και επιστρέφει πάλι εσωτερικά. Και πώς γίνεται αυτό ?

Ένας καθρέφτης



Κάποτε ένας νεαρός χωρικός πήγε στην πρωτεύουσα για κάποια
σοβαρή δουλειά που τον κράτησε εκεί μερικές μέρες. Καθώς βάδιζε σε έναν
από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και χάζευε στις βιτρίνες της, είδε να
αντικαθρεφτίζεται το πρόσωπό του σε ένα παράξενο αντικείμενο. Ο νέος ήταν
ψαράς και είχε δει πολλές φορές το πρόσωπό του να αντανακλάται στο νερό
της λίμνης ή του ποταμιού.


Πριν να φύγει λοιπόν για το χωριό του αποφάσισε να αγοράσει τον
καθρέφτη αυτό της βιτρίνας.


Γυρνώντας στο σπίτι του τον έκρυψε σε ένα συρτάρι που είχε διάφορα
προσωπικά αντικείμενα, αλλά από καιρό σε καιρό, όταν πίστευε ότι κανένας
δεν τον έβλεπε, έβγαζε τον καθρέφτη και κοιτούσε τον εαυτό του
χαμογελώντας.


Όμως κάποια στιγμή η νεαρή γυναίκα του έπιασε τον άντρα της να
κρατάει στα χέρια του το παράξενο τετράγωνο αντικείμενο και να του
χαμογελά. Αυτός, μόλις κατάλαβε ότι η γυναίκα του ήταν κάπου κοντά,
βιάστηκε να ξανακρύψει τον καθρέφτη στο συρτάρι, σκεπάζοντάς τον με
διάφορα πράγματα γιατί φοβόταν ότι αν τον εύρισκε εκείνη, δεδομένης της
κοκεταρίας της, δεν θα του τον ξανάδινε.


Η νεαρή γυναίκα του τον παρακολούθησε και είδε ότι συνέχιζε από
καιρό σε καιρό να παίρνει το αντικείμενο αυτό, να χαμογελάει, να κάνει
διάφορους μορφασμούς.


Αποφάσισε να λύσει το μυστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ – ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΡΜΑ



Κανείς δεν μπορεί ποτέ να συναντήσει ούτε καν τυχαία τον εντεταλμένο από τον Θεό γκουρού του χωρίς να έχει καλό κάρμα. Επομένως, και στην περίπτωση που ένας αμελής πιστός αγνοήσει την πλήρη καθοδήγηση του γκουρού του, αν αργότερα μετανοήσει και επιθυμήσει ειλικρινά να γνωρίσει τον Θεό, μπορεί να έχει ένα επαρκές απόθεμα καλού κάρμα, ή να το αναπτύξει με επιμονή στον διαλογισμό και στην καλλιέργεια πνευματικών ιδιοτήτων, ώστε να έρθει πιο κοντά στην ουράνια βασιλεία.
Ένας τέτοιος πιστός ενδέχεται να δει φευγαλέα τα ανώτερα ουράνια βασίλεια όταν εγκαταλείψει το σώμα του την ώρα του θανάτου, αλλά τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Ίσως να δει απελευθερωμένους αγίους και εξελιγμένους πιστούς που βάδισαν στα χνάρια του γκουρού τους να διαμένουν μόνιμα στη Συμπαντική Συνειδητότητα, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορεί εκείνη την ώρα να εισέλθει σ’ εκείνο το ανώτερο βασίλειο του Θεού.
Σε μεγάλη πνευματική αγωνία, θα «εκβληθεί» πίσω στη γη – το μέρος της πνευματικής μετάνοιας και των προσπαθειών που επινοήθηκε για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος. Εκεί θα πρέπει να ενστερνιστεί και πάλι το μονοπάτι της πειθαρχίας του δοσμένου από τον Θεό σ’ αυτόν γκουρού και να προσευχηθεί για την μεσολάβησή του ώστε να βρει τη σωτηρία.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΟΓΚΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟ – ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ


Σπάσιμο τριχοειδών αγγείων, διαρροή βλβίδων της καρδιάς, ζημιά στην καρδιά και τους πνεύμονες, δηλητηρίαση του αίματος, κινδυνεύετε – το κράτημα της αναπνοής: ανόητο, αφύσικο και επικίνδυνο και απολύτως απαγορευμένο
Αποσπάσματα απ’ όσα είπε ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα:
«Η Κρίγια Γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναπνευστικές ασκήσεις που διδάσκονται από κάποιους παραπλανημένους ζηλωτές. Οι προσπάθειες να κρατηθεί η αναπνοή με τη βία μέσα στους πνεύμονες είναι αφύσικες και σαφώς δυσάρεστες. Η Κρίγια, από την άλλη μεριά, συνοδεύεται ακόμα και από τα αρχικά στάδια από γαλήνη και καταπραϋντικά αισθήματα από τα αναζωογονητικά αποτελέσματά της στη σπονδυλική στήλη».
«Ακόμα κι αν οι πνεύμονες κάποιου είναι απόλυτα υγιείς, είναι εξαιρετικά και ακραία ασύνετο να κρατάτε την ανάσα στους πνεύμονες μέχρι το σημείο να νιώσετε δυσφορία. Όταν η προμήθεια του οξυγόνου καταναλωθεί, το εγκλωβισμένο διοξείδιο του άνθρακα προσπαθεί μάταια να ελευθερωθεί. Επειδή η προμήθεια του οξυγόνου έχει εξαντληθεί, το εισερχόμενο σκούρο αίμα δεν μπορεί να καθαριστεί, και συνεχίζει να συσσωρεύεται στα τριχοειδή αγγεία των πνευμόνων, κάνοντάς τα να διαστέλλονται μέχρι που είναι έτοιμα να σπάσουν. Το αποτέλεσμα είναι ασφυκτικός πόνος.
Το να κρατάτε την ανάσα βίαια σε αδύναμους ή άρρωστους πνεύμονες προφανώς θα προκαλέσει βλάβη. Οι άνθρωποι με αδύναμους πνεύμονες πρέπει απλά να συγκεντρώνονται στο να αναπνέουν σωστά, με το να κρατούν το σώμα ίσιο. Πρέπει να γιατρευτούν πριν προσπαθήσουν να αναπνεύσουν βαθιά. Η βαθιά αναπνοή δεν είναι αναγκαία για τέτοια άτομα μέχρι οι πνεύμονές τους να γίνουν δυνατοί. Όλοι θα πρέπει να μάθουν να αναπνέουν σωστά με το να κρατούν τη σπονδυλική στήλη ίσια.
Μπορείτε, να βλάψετε τους πνεύμονες και την καρδιά κρατώντας ανόητα την αναπνοή. Όταν το σκοτεινό φλεβικό αίμα έχει γεμίσει τους πνεύμονες σε όλη τη χωρητικότητά τους, προσπαθεί να πιέσει για να επιστρέψει μέσω των πνευμονικών αρτηριών στην καρδιά. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε πόνους στην καρδιά ή σε διαρροή των βαλβίδων, ή σε βλάβη των υπέρ-διεσταλμένων πνευμόνων. Επομένως δεν πρέπει ποτέ να ακούτε κανέναν που σας λέει να κρατάτε την αναπνοή στους πνεύμονες για πολύ χρονικό διάστημα, ή να εξασκείστε σε βίαιες αναπνευστικές ασκήσεις.

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ – ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ – ΜΑΚΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ – ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Ας μη θάψουμε την ψυχή στον τάφο, νομίζοντας ότι ο θάνατος σημαίνει αφανισμό. Αντίθετα, ας βλέπουμε τον θάνατο σαν μια πόρτα μέσω της οποίας οι γενναίες ψυχές που προοδεύουν αφήνουν τη γήινη ζωή και μπαίνουν στη φωτεινή, πάντα γαλήνια περιοχή του κοινού για όλους συμπαντικού σπιτιού. Οι θνητοί φόβοι, η θλίψη, τα όνειρα και οι ψευδαισθήσεις χάνονται. Το σκοτάδι του θανάτου αλλάζει και γίνεται φως ενός όμορφου αστρικού σύμπαντος. Γιατί να οικτίρουμε τους νεκρούς? Με νέα σοφία που αποκτούν, αυτοί οικτίρουν εμάς. Δεν μπορούμε να τους δούμε με τα χονδροειδή, πνευματικά τυφλά υλικά μάτια μας, αλλά εκείνοι μπορούν να βλέπουν, με τα πνευματικά τους μάτια, και την υπέρ-σφαίρα τους και τη γη ταυτόχρονα. «Μη προσβάλλετε τον θάνατό μου με τα δάκρυά σας, εσείς που μείνατε σ’ αυτήν την έρημη όχθη να θρηνείτε και να λυπάστε. Εγώ είμαι που σας λυπάμαι».
Ο θάνατος είναι η απόλυτη αποκοπή της πράνα (του κύριου νευρικού ρεύματος της ζωικής δύναμης) από ένα συγκεκριμένο σώμα. Είναι μια κατάσταση παθητικής, ακούσιας χαλάρωσης που επέρχεται από αρρώστια, ατύχημα, ή θλίψη. Η βίαιη, ξαφνική και «μόνιμη» αποσύνδεση του ζωικού ρεύματος από τη σωματική λάμπα, αποσύνδεση που πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αφανισμός της ζωής, είναι στην πραγματικότητα μόνο μια προσωρινή κατάσταση. Δεν είναι το τέλος των πραγμάτων, αλλά μια μεταφορά από τις υλικές εμπειρίες στη χονδροειδή επικράτεια της μεταβαλλόμενης ύλης σε πιο αγνή χαρά στο αστρικό βασίλειο με τα πολύχρωμα φώτα.
Οι άνθρωποι των οποίων το αιτιατό και το αστρικό σώμα είναι σπιλωμένα με σπόρους φαύλου κάρμα (παλιές πράξεις) και με απαίσιες επιθυμίες φοβούνται εξαιρετικά κατά το κάλεσμα του θανάτου και αγωνίζονται πολύ σκληρά να τον ξεχάσουν. Θέλουν να μείνουν στο διαμέρισμα-σπίτι της σάρκας ακόμα και όταν η γήινη βίζα τους λήγει. Ο νόμος όμως της αλλαγής, ή θανάτου, τους εκδιώκει με τη βία. Η βαθιά νοητική αγωνία που εγείρεται σε τέτοιους ανθρώπους κατά την ανεπιθύμητη εκδίωξή τους, τους κάνει μη συνειδητούς κατά τον θάνατο. Τους χρειάζεται πολύς καιρός για να ανακτήσουν πλήρη συνειδητότητα στον αστρικό κόσμο. Ανάλογα με την ποιότητα των λεπτοφυών σωμάτων τους, οι ασώματες ψυχές πηγαίνουν για να ζήσουν σε διαφορετικές δονητικές περιοχές από πράνα ή ζωική ενέργεια, στον άπειρο χώρο.
Το σώμα αποτελείται από έξυπνα οργανωμένες κινήσεις, κινήσεις αισθητήριων εντυπώσεων (του υλικού σώματος), ενέργειας (του λεπτοφυούς σώματος) και από ιδέες (του αιτιατού σώματος) που περιστρέφονται γύρω από το εγώ. Η ψυχή δεν έρχεται πίσω στη συνειδητότητά της του Πνεύματος για όσο το εγώ κυβερνά τα τρία σώματα. Αυτό το εγώ υπάρχει στην κατάσταση της σωματικής συνειδητότητας ή ταύτισης του εαυτού με το σώμα.
Είναι το εγώ που λέει «Περπατάω» κλπ. Το εγώ υπάρχει επίσης στη συνειδητότητα των ονείρων που γνωρίζει «Ονειρεύομαι». Υπάρχει επίσης κατά τον βαθύ ύπνο. Εξαιτίας της δραστήριας παρουσίας του εγώ, η ψυχή δεν έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον εαυτό της. Η λύτρωση έγκειται απόλυτα στην ολοκληρωτική απελευθέρωση της ψυχής από την ταύτισή της με τα τρία σώματα. Οι μεγάλες ψυχές μετενσαρκώνονται στα τρία σώματα χωρίς να είναι προσκολλημένες σ’ αυτά ή ταυτισμένες μ’ αυτά.

«Είναι γόνιμη η μοναξιά, επειδή είναι δύσκολη...»

Ράινερ Μαρία Ρίλκε: «Είναι γόνιμη η μοναξιά, επειδή είναι δύσκολη...»
«Είναι γόνιμη η μοναξιά, επειδή είναι δύσκολη. Γόνιμος είναι και ο έρωτας: επειδή κι ο έρωτας είναι δύσκολος»
«...Μην αφήσετε να σας κυριέψει στη μοναξιά σας ανησυχία και ταραχή, επειδή νιώθετε μέσα σας έναν αόριστο πόθο να ξεφύγετε απ' τη μόνωσή σας. Ίσα-ίσα, αυτός ο πόθος — αν τον μεταχειριστείτε γαλήνια και στοχαστικά, σα μέσο για κάποιο σκοπό — θα σας βοηθήσει ν' απλώσετε τη μοναξιά σας σε πιο πλούσιο και πιο πλατύ χώρο.
Οι άνθρωποι έχουν βρει για το κάθε τι την ευκολότερη (συμβατική) λύση, την ευκολότερη απ' όλες τις εύκολες λύσεις.
(...)
Είναι γόνιμη η μοναξιά, επειδή είναι δύσκολη. Ένας παραπάνω λόγος για να επιχειρήσουμε κάτι, πρέπει νά 'ναι η δυσκολία που το κάτι αυτό παρουσιάζει.
Γόνιμος είναι κι ο έρωτας: επειδή κι ο έρωτας είναι δύσκολος.
Έρωτας του ανθρώπου για τον άνθρωπο: ίσως αυτό νά 'ναι το δυσκολότερο απ' όσα μάς έταξεν η μοίρα, το πιο απόμακρο, η τελευταία δοκιμασία, το έργο που όλα τ' άλλα δεν είναι παρά προετοιμασία και προπαρασκευή του.

Δοκίμασα αυτό το τσάι 3 συστατικών: 7 ημέρες αργότερα, η μέση μου ήταν 8 εκ. λεπτότερη!


I-Tried-This-Tea-Of-3-Ingredients-7-Days-Later-My-Waist-Was-8-Cm-Thinner
Αυτή η σπουδαία συνταγή απώλειας βάρους, που αποτελείται από 3 συστατικά, έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, χάρη στην αποτελεσματικότητά της. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει απίστευτα αποτελέσματα μετά τη χρήση του τσαγιού ακόμη και μόλις μετά μία εβδομάδα .
Ό, τι χρειάζεσαι:
  • Μια κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι
  • 800 ml. νερό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλα

18 αστείες γάτες που δεν κατανοούν την έννοια του προσωπικού χώρου!

Δεν υπάρχει όριο στο πόσο οι γάτες μας απαιτούν την προσοχή μας και θεωρούν φυσιολογικό το να κάνουν ό, τι θέλουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τις αγαπάμε. Σε πολλές περιπτώσεις, κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους οδηγώντας σε ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Σας παρουσιάζουμε 18 παραδείγματα αστείων γατών που δεν καταλαβαίνουν τους κανόνες του προσωπικού χώρου.
Ξύσε με, παρακαλώ.
Από την στιγμή που η γάτα είναι ευτυχισμένη ...

Ο γυμνός ύπνος αυξάνει τη γονιμότητα στους άνδρες

Είναι γνωστό ότι η αυξημένη θερμότητα στη γεννητική περιοχή (τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά) μειώνει τη γονιμότητα του άνδρα για παράδειγμα η θερμότητα που εκπέμπει ένα λάπτοπ που τοποθετείται στα γόνατα μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
gymonos ypnos 5
Τώρα μια μελέτη βρήκε ότι οι άντρες που κοιμούνται φορώντας στενά εσώρουχα επίσης μειώνουν τη γονιμότητά τους. Η μελέτη θα παρουσιασθεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM 2015) στη Βαλτιμόρη.

Χωρίς εσώρουχα στον ύπνο

Αν ένα άνδρας θέλει να αποκτήσει παιδιά το ιδανικό είναι να κοιμάται γυμνός, λένε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υγείας Παίδων και Ανθρώπινης Ανάπτυξης.
Όσον αφορά την ένδυση κατά τη  διάρκεια της ημέρας, ένας άνδρας που θέλει να είναι γόνιμος πρέπει να φοράει φαρδιά και άνετα μποξεράκια, ώστε να παραμένει η γεννητική περιοχή δροσερή.
Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίζονται σε ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 500 άνδρες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους ενώ έδιναν τακτικά δείγματα σπέρμα το οποίο οι ερευνητές εξέταζαν για να διαπιστώσουν την ποιότητά του.

Πήγε έρποντας στο γιατρό εξαιτίας των αφόρητων πόνων της ισχιαλγίας και ο γιατρός του έδωσε αυτή την φυσική θεραπεία !!!

He-Went-Crawling-To-The-Doctor-Because-He-Had-Unbearable-Pain-Of-Sciatica-And-The-Doctor-Gave-To-Him-This-Natural-Remedy-
Μία από τις πιο κοινές παθήσεις που οι γιατροί αντιμετωπίζουν στα ιατρεία τους είναι η ισχυαλγία. 

Στην πραγματικότητα, αυτός ο γιατρός είχε ασθενή ο οποίος λόγω της ισχυρών πόνων του πήγε έρποντας στο γραφείο του.
Η ισχιαλγία είναι όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή του πόνου που ξεκινάει από το κάτω μέρος της πλάτης και των γλουτών και καταλήγει στην κνήμη και το πόδι. Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από το ερεθισμένο νεύρο στο κάτω μέρος της πλάτης, το οποίο προκαλεί ένα αίσθημα πόνου, αδυναμίας και απώλειας της αίσθησης στα πόδια.
Πώς να θεραπεύσετε την ισχιαλγία;

Θέλεις να ξεφορτωθείς το άγχος σου;

SPOR-YGEIA-EYEXIA-MINDSPA-THELEIS-NA-XEFORTOTHEIS-TO-AGXOS-SOY

Λίγο άγχος στη ζωή σου δεν βλάπτει. Σε κρατάει σε εγρήγορση, σε διατηρεί δραστήρια και ζωντανή. Το συνεχές και χρόνιο άγχος, όμως, είναι κάτι διαφορετικό… είναι κακό και μπορεί να σε βλάψει και ψυχικά και σωματικά. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι το άγχος το δημιουργείς εσύ, είναι η δική σου αντίδραση στα γεγονότα της ζωής. Άρα, μπορείς κι εσύ να παίξεις σημαντικό ρόλο στη μείωση του άγχους στη ζωή σου. Αυτά είναι μερικά tips για να τα καταφέρεις.
  1. Μάθε να περιμένεις
Κάποιες μέρες συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Αυτές τις μέρες δεν έχεις ενέργεια, τα πάντα σου φαίνονται βουνό και ξυπνάει μέσα σου ο αρνητικός σου εαυτός. Και τότε αρχίζει το άγχος… Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά, πάρτο απόφαση ότι σήμερα δεν είναι η μέρα σου και περίμενε να περάσει. Αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα. Ένας καλός βραδινός ύπνος και το ξημέρωμα της νέας μέρας, μπορεί να σου αλλάξουν τη διάθεση.
  1. Αποδέξου τη πραγματικότητα και συνέχισε
Αποδοχή σημαίνει να παραδεχτείς ότι αυτά που περιμένεις δεν πρόκειται να συμβούν για την ώρα, οπότε μην παλεύεις άδικα και τράβα όπου σε βγάλει. Αν δεν χτύπησε το ξυπνητήρι και έφυγες σαν τρελή από το σπίτι, αν το πρωινό στο γραφείο είναι ένα αληθινό χάος, προσπάθησε να αποδεχτείς την πραγματικότητα για να μην αγχωθείς.
Όλοι έχουμε προσδοκίες, όμως η πραγματικότητα πολλές φορές μας διαψεύδει. Πιστεύουμε ότι η ζωή θα κυλήσει σύμφωνα με τα σχέδιά μας, αλλά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένουμε, τότε εμφανίζεται το άγχος μας. Αν αποδεχτείς, όμως, ότι τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν πάντα όπως τα έχεις σχεδιάσει, θα το διασκεδάζεις και θα σταματήσεις να αγχώνεσαι.

Η ευτυχία εξαρτάται από τη στάση ζωής σου.

Είμαστε χαρούμενοι;
Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την διάθεσή μας, να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή και την καθημερινότητά μας; Το ερώτημα είναι θεωρητικό. Η απάντησή του όμως είναι προσωπική υπόθεση για τον καθένα μας.
Αφορμή για αυτή την αναζήτηση στάθηκε η αυξανόμενη τάση που παρατηρώ να συζητάμε πλέον μόνο για τα προβλήματα μας, για αυτά που μας στεναχωρούν, που μας προβληματίζουν, για το αβέβαιο μέλλον που μας περιμένει. Και ενώ κατανοώ τις συνθήκες και τους λόγους που μας ωθούν σε αυτές τις συζητήσεις, κάτι μέσα μου επαναστατεί. Εντάξει όλα αυτά, αλλά εγώ θέλω να είμαι χαρούμενη. Αν πρέπει να ζήσω με λιγότερα θέλω να ζω χαρούμενη με λιγότερα. Μπορώ να στερηθώ χρήματα, υλικά αγαθά αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στερηθώ και την ευτυχία μου;
Αυτό στο οποίο κατέληξα είναι πως η ευτυχία είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα προσωπικών επιλογών και στάση ζωής. Για να γίνεις πιο ευτυχισμένος πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό. Για να κάνεις κάτι για αυτό πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να βρεις τι θα σε έκανε πιο ευτυχισμένο. Τι απολαμβάνεις να κάνεις; Υπάρχουν πράγματα που φωτίζουν την ψυχή μας, που μας κάνουν να χαμογελάμε και δεν κοστίζουν τίποτα.
Έχω διαβάσει αρκετά κλισέ, ορισμούς, εκφράσεις ανθρώπων του πνεύματος για το τι είναι η ευτυχία. Με μερικά συμφωνώ και με μερικά όχι. Οι θεωρητικές τοποθετήσεις είναι ωραίες, η πραγματικότητα όμως είναι μερικές φορές σκληρή. Θα πρέπει να διευκρινίσω ίσως πως είναι απαραίτητο να μπορεί κάποιος να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες σε τροφή και στέγαση για να έχει νόημα και η συζήτηση περί ευτυχίας.
Η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα έχουμε στο μυαλό μας μια λίστα με υποχρεώσεις. Πράγματα που πρέπει να κάνουμε μέσα στη μέρα. Αλήθεια, πόσες φορές σκεφτόμαστε: “Τι θα μου άρεσε να κάνω σήμερα;” αντί “Τι πρέπει να κάνω σήμερα”. Επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν υπέρ της άποψης πως δεν χρειάζονται τραγικές αλλαγές για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι. Είναι τα μικρά πράγματα που παραβλέπουμε στην καθημερινότητά μας, εκείνα που μας γεμίζουν με στιγμές ευτυχίας.
Λοιπόν, τι σε κάνει εσένα ευτυχισμένο;

Μάθε να εκτιμάς γιατί κανείς δε μένει για πάντα.

Της Έφης Μπαμπούρη.
Αχάριστοι είναι οι άνθρωποι.
Ηλίθια φέρονται και πληγώνουν κάθε πλάσμα στο διάβα τους. Δεν ξέρουν να δέχονται το καλό. Δε φαντάζονται πως ότι είναι δίπλα τους είναι το ιδανικό. Αχάριστοι είναι και ανέντιμοι. Τίποτα δεν τους είναι αρκετό και κανείς δεν τους κάνει ευτυχισμένους.
Έως ότου φύγει. Μέχρι τη μέρα που θα ψάχνουν εκείνο που δεν τους ικανοποιούσε. Τη μέρα που δε θα είναι τίποτα δίπλα τους. Ούτε αυτό που θεωρούσαν δεδομένο. Τότε θα δουν πως, τελικά, ήταν το μοναδικό που ήθελαν.
Οι άνθρωποι δε θα σου πουν ποτέ ευχαριστώ. Δε θα παραδεχτούν ποτέ πως η ζωή τους είναι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Δεν τους γεμίζει κανείς. Καμία αγάπη δεν είναι τέλεια. Κανείς έρωτας δεν είναι ιδανικός. Κανένας δεν είναι αυτός που τους αξίζει. Όποια κι αν είναι η πλευρά που βλέπουν, στιγμή δε θα καταλάβουν τι θέλουν και τι όχι. Ώσπου να το χάσουν, το ξαναλέω.
Όμοια με αυτούς κι εσύ…

Τίποτα δεν είναι πειστικότερο από τα δικά μας πιστεύω

post-270

Ρωτάτε απευθείας τη συνείδησή σας. Εννοείται, εντελώς αμερόληπτα. Τουλάχιστον αυτό πιστεύετε.
Όμως, πόσο ανόθευτη και ειλικρινής είναι η ενδοσκόπηση; Ο Σουηδός ψυχολόγος Πέττερ Γιόχανσον παρουσίασε σε εθελοντές δύο πορτρέτα, γρήγορα κι από απόσταση, ζητώντας να του πουν ποιο από τα δύο πρόσωπα έβρισκαν πιο ευχάριστο. Έπειτα τους έδειξε από κοντά τη φωτογραφία που είχαν προτιμήσει ζητώντας τους να εξηγήσουν γιατί έβρισκαν αυτό το πρόσωπο πιο συμπαθητικό. Αλλά, την τελευταία στιγμή, ταχυδακτυλουργικά, άλλαξε τις φωτογραφίες. Οι περισσότεροι εθελοντές δεν πρόσεξαν το κόλπο και δικαιολόγησαν λεπτομερώς γιατί αυτή η φωτογραφία (η ψεύτικη) τους άρεσε περισσότερο. Συμπέρασμα: Η ενδοσκόπηση δεν είναι αξιόπιστη. Όταν κάνουμε ενδοσκόπηση για να εξερευνήσουμε τα βάθη της ψυχής μας, κατασκευάζουμε κάτι.
Η πεποίθηση ότι με την αυτοεξέταση βρίσκουμε το αληθινό και το σωστό ονομάζεταιΨευδαίσθηση της ενδοσκόπησης. Και δε γλιτώνει κανείς απ’ αυτή. Επειδή είμαστε τόσο σίγουροι για τις πεποιθήσεις μας, όταν κάποιος δε μοιράζεται την οπτική μας πάνω στα πράγματα παρουσιάζουμε τριών ειδών αντιδράσεις:

Σιωπή

.

Ο δρόμος είναι έρημος, περπατώ και τα βήματα μου αντηχούν στη σιωπή.
Το μόνο που δίνει φως σε αυτά τα απόμερα, σκοτεινά σοκάκια, είναι το φεγγάρι. Σηκώνω το κεφάλι και παίρνω μια βαθιά ανάσα. Ο αέρας, μυρίζει βροχή σε συνδυασμό με χορτάρι. Είναι τόσο όμορφα.. Ήρεμα...

Ο ουρανός δεν έχει αστέρια απόψε. Για εμάς, τους ναυαγούς του ύπνου, είναι αδύνατο να βρούμε τον δρόμο μας αυτή την αφιλόξενη νύχτα. Τα σύννεφα αρχίζουν να σκεπάζουν το φεγγάρι με το βελούδινο γκρι τους να απλώνεται σε όλο τον ουρανό με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ή μπορεί έτσι να μου φαίνεται έμενα. Έχω χάσει πλέον την αίσθηση του χρόνου.

Δεν υπάρχει πλέον φως. Το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, και φαντάζει τόσο απειλητικό. Όμως εγώ δεν φοβάμαι. Με τα μάτια της ψυχής μου, βρίσκω τον τρόπο να περπατήσω μέχρι την άκρη του στενού, χωρίς να χρειαστεί να ψηλαφίσω τον τοίχο, χωρίς να παραπατήσω ούτε μια φορά. Όμως στο τέλος του στενού...

Κοιτάζω πίσω μου για να σιγουρευτώ πως δεν τρελάθηκα, πως ό,τι βλέπω αυτή την στιγμή μπροστά μου, είναι αληθινό.

Εκεί που βρίσκομαι τώρα υπάρχει φεγγάρι, ο ουρανός έχει ρίξει από πάνω του το βαρύ γκρίζο πέπλο, που έχει αντικατασταθεί, με αμέτρητα, μικρά, λαμπερά αστεράκια. Ακόμη πιο μαγικό, είναι το λιβάδι, με τα χιλιάδες λουλούδια σε διάφορα χρώματα και ο πύργος που υψώνεται μπροστά μου είναι σαν να με μαγνητίζει. Πηγαίνω προς τα εκεί χωρίς να έχω κανέναν απολύτως έλεγχο του σώματός μου. Νιώθω σα να πετάω.

Τα Πέντε Στάδια Της Θέωσης

Άρνηση 
       “Δεν είμαι γιος του θεού. Γιος ανθρώπου είμαι. Σε λίγα χρόνια θα φτιάχνω σταυρούς. Για να κρεμάν τους προφήτες. Εγώ δεν είμαι προφήτης. Ένας απλός μαραγκός. Κι αυτά που βλέπω στον ύπνο μου είναι απάτες του νου. Κι αυτά που βλέπω στον ξύπνιο μου είναι αέρας.
        Να γινόταν μονάχα να σταματήσει η φωνή. Μοιάζει να βρίσκεται πάντα μπροστά μου. Κρύβεται στις γωνιές του δρόμου και περιμένει να φανώ. Σκοντάφτω στις πέτρες και πέφτω πάνω της. Ή βγαίνει απ’ τα πηγάδια που τραβάω νερό.
        Κάνω ένα βήμα πίσω τότε και κλείνω τ’ αυτιά μου. “Όχι, δεν λέγεσαι Μοίρα και δεν θα το κάνω αυτό! Έμπλεξες λάθος άνθρωπο σ’ αυτήν την ιστορία! Εγώ είμαι ένας απλός μαραγκός.”
         Ο κουβάς παρασύρει το σχοινί στο πηγάδι, μα η φωνή μένει μπροστά μου και χαμογελά. Όμως μια μέρα θα σωπάσει. Θα καταλάβει πως δεν ήμουν αυτός. Πως τζάμπα έχανε τον χρόνο της μαζί μου. Εγώ είμαι φτιαγμένος από γη και νερό. Κι όλο γυρεύω αγκαλιές και αγάπες.
         Ο έρωτας που μου ζητά η φωνή είναι σκληρός. Είναι ο έρωτας του έρωτα. Δηλαδή μια χίμαιρα. Δρόμος που οδηγεί απλώς στην έξοδο. Ένα φιλί κι ένα αγκάθι.
            Μα εγώ δεν είμαι θεός. Και ούτε θέλω να γίνω. Θέλω να σμιλεύω το ξύλο και γυναικεία κορμιά. Θέλω να ζω τη ζωή με το πάθος της σάρκας. Δεν θέλω μια επώδυνη ζωή-προσευχή. Δεν θέλω μια χαρά που θα ρθει όταν λείπω. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να είμαι ένας απλός μαραγκός. Δίχως μια μυστική ανώτερη βούληση ν’ αποφασίζει για μένα. Θα επιλέξω το λόγο και τη δράση μου εγώ. Και δεν θ’ αφήσω την τρέλα να με παρασύρει σε θείες αβύσσους.

Πιθανή περίπτωση ανακάλυψης μιας πέμπτης δύναμης της φύσης από ομάδα επιστημόνων

20160526_standard_model300x340
Ομάδα φυσικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας «ανέβασε» στον server προδημοσιεύσεων arXiv, μελέτη στην οποία υποστηρίζει ότι ομάδα ερευνητών στην Ουγγαρία, με έρευνα που έκανε πέρυσι, μπορεί να έχει ανακαλύψει την ύπαρξη μιας πέμπτης δύναμης στη φύση. Η εργασία τους, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στη φυσική κοινότητα και αρκετές ομάδες έχουν θέσει ως στόχο την αναπαραγωγή των πειραμάτων που διεξήχθησαν από την ομάδα στο Ινστιτούτο για την Πυρηνική Έρευνα της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών.
Η εργασία που έγινε από την Ουγγρική ομάδα, υπό την ηγεσία του Attila Krasznahorkay, εξέτασε την πιθανή ύπαρξη των σκοτεινών φωτονίων – το ανάλογο των συμβατικών φωτονίων, τα οποία όμως λειτουργούν με την σκοτεινή ύλη. Εκτόξευσαν πρωτόνια σε δείγματα λιθίου-7 δημιουργώντας πυρήνες βυριλίου-8, οι οποίοι καθώς διασπάστηκαν εξέπεμψαν ζεύγη ηλεκτρονίων και ποζιτρονίων. Αναπάντεχα, καθώς παρακολουθούσαν τα εκπεμπόμενα ζεύγη, στη θέση μιας συνεχούς μείωσης, υπήρξε μια ελαφριά αιχμή στο γράφημα, την οποία οι ερευνητές το απέδωσαν στη δημιουργία ενός άγνωστου σωμάτιου με μάζα περίπου 17 MeV.
Γράφημα από την εργασία των Ούγγρων επιστημόνων που φαίνεται η αιχμή που παρατηρήθηκε
Γράφημα από την εργασία των Ούγγρων επιστημόνων όπου φαίνεται η αιχμή που παρατηρήθηκε
Η ομάδα προ-δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνά της στο arXiv και αργότερα δημοσίευσε την εργασία της στο Physical Review Letters. Η εργασία είχε μικρή ανταπόκριση των επιστημόνων, μέχρι που η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας «ανέβασε» τη δική της εργασία υποστηρίζοντας ότι το νέο σωμάτιο, που βρέθηκε από την Ουγγρική ομάδα δεν ήταν ένα σκοτεινό φωτόνιο, αλλά αντί αυτού ήταν πιθανά ένα φωτοφοβικό μποζόνιο-Χ, το οποίο πρότεινε ότι μπορεί να μεταφέρει μια υπερ-βραχεία δύναμη που δρα ακριβώς στο εύρος ενός ατομικού πυρήνα – που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι μια δύναμη που δεν είναι καμιά από τις τέσσερις που περιγράφονται ως θεμελιώδεις δυνάμεις που αποτελούν το θεμέλιο της σύγχρονης φυσικής (Standard Model).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα