Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΩΡΑ; ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ(Βίντεο)

 

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Θρηνούμε για την απώλεια του José de los Santos Sauna Limaco, κυβερνήτη του αυτόχθονου αποθεματικού Kogui – Malayo – Arhuaco. Τιμούμε τη ζωή του José de los Santos, την ηγεσία του και τη δέσμευσή του να προστατεύει τον λαό του Kogui και να υπερασπίζεται το Linea Negra, ένα δίκτυο ιερών τοποθεσιών στις τέσσερις ενορίες της Σιέρα Νεβάδα της Σάντα Μάρτα. Μοιραζόμαστε αυτή τη θλιβερή στιγμή με την οικογένειά του, τους Κογκούι και τους αυτόχθονες λαούς της Κολομβίας. Ο κόσμος έγινε φτωχότερος καθώς πεθαίνουν άνθρωποι όπως ο Santos Sauna.

Πόσο χρειάζεται ο κόσμος, έναν σαν τον Σάντος, μπορεί να φανεί ότι 64 ακτιβιστές του περιβάλλοντος δολοφονήθηκαν πέρυσι μόνο στην Κολομβία. Και όποιος δεν δολοφονείται πεθαίνει από τον κορωναϊό. Ο Σάντος πέθανε επίσης από τον Κόβιντ. Η Λατινική Αμερική έχει γίνει ένα καυτό σημείο για τη νόσο Covid-19. Το Covid-19 χτυπά επίσης τον Αμαζόνιο και υπάρχουν ήδη δεκάδες χιλιάδες μολυσμένοι αυτόχθονες άνθρωποι στη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Βολιβία, τον Ισημερινό και το Περού. Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωναϊού δεν υπάρχει μόνο μια τεράστια λεηλασία του τροπικού δάσους, αλλά και μια γενοκτονία ιθαγενών. Οι Kogui είναι μοναδικοί ανάμεσα στους αυτόχθονες πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής, επειδή οι Ισπανοί δεν τους κατέλαβαν ποτέ. Οι αυτόχθονες κοινότητες κατάφεραν ακόμη και να εμποδίσουν τις εταιρείες στο τροπικό δάσος της Κολομβίας να εξορύξουν χρυσό το 2016.

Η παράνοια του ιού: Ο προφανής παραλογισμός όλου αυτού

 



VIRUS INSANITY: THE OBVIOUS ABSURDITY OF IT ALL

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ ΤΑ ΑΣΤΟΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ.

SakTsak: ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ...
ΗΤΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2013, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΓΑΜΕ "ΑΚΟΜΑ" ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ....


 Στα πρόχειρα του προηγούμενου ιστολογίου μου είχα καταχωνιάσει αυτό.. Πολλοί νοιώθουμε το ίδιο, ας αντέξουμε.

5 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΩ ΤΑ ΑΣΤΟΧΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ.

Σ’αυτά τα σπουδαία γραφεία οι ειδήσεις έχουν άλλο νόημα…

Όπως σε κάθε τι που έχουν ορίσει σαν σπουδαίο, όλα έχουν άλλη βαρύτητα.

Τη βαρύτητα του στόχου, του στόχου που έχουν οι μεγάλοι άνθρωποι «θα πετύχω το στόχο ο κόσμος να χαλάσει ». Είναι και το tag  που κολλάνε στη μούρη των υπαλλήλων οι πολυεθνικές. Οι μικροί άνθρωποι έχουν όνειρα, οι μεγάλοι έχουν στόχους. Κι έτσι τους τραβάνε από τη μύτη όπως τραβάει κάποιος ένα πεινασμένο σκυλί με το κόκκαλο...

Δεν υπάρχουν αξίες που πρέπει να διαφυλαχθούν, ούτε ανθρώπινες ζωές, υπάρχει ο στόχος. Γιατί γι΄αυτούς τους αχυράνθρωπους και η ανθρώπινη ζωή αν δεν έχει στόχο συγκεκριμένο και με πλάνο προδιαγεγραμμένο είναι ένα παιδιάστικο όνειρο, γραφικό, άνευ σημασίας.

Το πλάνο τους δεν περιέχει τις αγωνίες μας και τους φόβους μας ούτε καν στο περιθώριο σαν μουτζούρα.

Μας κοιτάζει περιφρονητικά, από απέναντι κοιτάζοντας βιαστικά το ρολόι γιατί υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κάθε κίνηση που πρέπει να ακολουθήσει και σκέφτεται πόσο περιορισμένη αντίληψη πρέπει να έχουμε εφόσον δεν έχουμε πιάσει ακόμη το νόημα...

Τα νοήματα της ζωής στριμώχνονται σε οικονομική συσκευασία τρία σε ένα, με περιτυλίγματα ανθεκτικά  για το ψήσιμο σε φούρνο μικροκυμάτων..

ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Εντείνονται τα μέτρα για την μάχη ενάντια στον «κορωνοϊό» όπως ανακοίνωσε ο υπουργός διαγαλαξιακών υποθεσεων. Μετά από μίνι-μέχρι τον αφαλό- σύσκεψη με τον υπουργό αντιικής προστασίας του πολίτη και του υφυπουργού αιμοπεταλίων,ανακοινώθηκαν ακόμη σκληρότερα μέτρα τόσο εναντίων του ιού όσο και εκείνων που δεν έχουν ακόμα νοσήσει από αυτόν.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού,είναι αναγκαίο μέτρο. Για να μη φαίνεται το γέλιο. Που προκαλείται για διαφόρους λόγους. Το κλάμα,είναι προφανές από τα μάτια. Το γέλιο όμως όχι. Που να ξέρεις ποιος γελά με ποιον; Εκείνοι με εμάς,εμείς με εκείνους, η κανείς;  Για να μην είμαστε για γέλια λοιπόν,είναι αναγκαίο το μέτρο.

Βέβαια η-αναπόφευκτα- απρόσεκτη χρήση της,μετά από συνεχες βάλε-βγάλε με τα χέρια,φέρνουν τον ιο πιο κοντά στη μουρη,αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Οπως και κανεις δεν έχει ασχοληθεί με το πόσοι στο μέλλον θα αποκτήσουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας τις χρήσης της. Το θέμα είναι να προστατευτούμε και να κονομίσουμε σήμερα. Αυριο…ποιος ξέρει. » Σήμερον εμού, αυριον εσού,ουδέποτε τινός» που λένε και οι καλόγεροι.

Φυσικά, με τη χρήση μάσκας,δημιουργούνται και άλλα προβλήματα. Οπως ας πούμε τις επίσημης καταγραφής λόγων. Μπορείς άνετα να βρίσεις όποιον θες ενω τη φοράς και κανένα δικαστήριο δεν θα μπορεί να αποδείξει την ορθότητα. Θα ρίχνεις μπινελίκια και κατόπιν θα μπορείς να ισχυρίζεσαι: «μα με είδατε κυριέ μου να βρίζω; Πως το είδατε; Απλά το ακούσατε. Και πιστεύετε ότι ακούτε»; Αρα,εδώ έχουμε ένα θέμα. Οταν το πρόσωπο καλύπτεται κατά 80%,τότε κανείς δεν αποδεικνυει τίποτα. Ασε που ευνοεί τις ληστείες. Ταμαμ. Θα μπαίνει ο πατέρας στο σπίτι και μέχρι να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για αυτόν και όχι για κάποιον διαρήκτη,θα κάνουμε το σταυρό μας.

Φοράμε κράνος προδιαγραφών και δένουμε σφιχτά τους ιμάντες του, αν αγαπάμε τη ζωή μας και αυτούς που μας αγαπούν !!

Σητεία - Τον έσωσε το κράνος! - Ο μοτοσικλετιστής εκσφενδονίστηκε ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ !!

Τον έσωσε το κράνος.
Σφοδρή σύγκρουση μοτοσυκλέτας με αυτοκίνητο στη Σητεία, με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας, διαγράφοντας μια τροχιά 10 μέτρων…

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πόσο δύσκολο είναι να πάρουμε μια απόφαση; - Ψυχο-γραφήματα
 


Ο τρόπος με τον οποίο ένας άνθρωπος παίρνει αποφάσεις που αφορούν στη ζωή του είναι ένας από τους τομείς που απασχολούν την ψυχολογία. Όμως ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος παίρνει αποφάσεις σχετικές με την κοινωνική του ζωή, είναι ένα από τα αντικείμενα μελέτης της κοινωνικής ψυχολογίας που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικά υπό το φως των πρόσφατων οικονομικών και κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το μηχανισμό με τον οποίο αντιδρούμε στις νέες πληροφορίες; Ο Abelson με τη θεωρία της γνωστικής συνεκτικότητας υποστήριζε πως ο άνθρωπος επεξεργάζεται τις πληροφορίες με σκοπό να ελαχιστοποιήσει το γνωστικό κόστος που δαπανά για να τις αφομοιώσει κι έτσι να διασφαλιστεί η συνεκτικότητα των ήδη υπαρχόντων γνωστικών στοιχείων που διαθέτει το άτομο.

Το άτομο χρησιμοποιεί τρεις μηχανισμούς για να πετύχει το σκοπό του: την ακύρωση, μέσω της οποίας απορρίπτει ή γελοιοποιεί τη μη συνεκτική πληροφορία, τη συμπαραδήλωση, μέσω της οποίας αμβλύνεται η σπουδαιότητα της γνωστικής ασυνέχειας και τη γνωστική διαφοροποίηση που ενεργοποιεί μια σειρά από εκλεπτυσμένες γνωστικές διεργασίες προκειμένου η νέα πληροοφορία να εναωματωθεί στο ήδη υπάρχον σύστημα γνωστικών δομών του ατόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα