Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ


Αυτό είναι σκάνδαλο. Να γελοιοποιείται ο πρωθυπουργός στο video που διέρευσε. Είσαι μαλάκας να πεις ότι η υπόθεση αφορά τον Αντώνη Σαμαρά. Η ξευτύλα πιάνει όλους τους Έλληνες. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας.
Έχουμε πρωθυπουργό που θέλει να σώσει την Ελλάδα και συλλαμβάνεται ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του. Δεν μιλάμε για τον σύζυγο της γυναίκας του, ούτε για τον γείτονα και συγγενή φίλων και γνωστών. Μιλάμε για τον δικό μας πρωθυπουργό.
Και το πιο φοβερό.

Η 20ΑΡΑ ΣΤΟ ΣΕΞ “ΜΑΘΗΤΡΙΑ” ΤΗΣ 40ΑΡΑΣ


Η γυναίκα αφυπνίζεται σεξουαλικά από τα 12 της χρόνια, και απ' αυτή την ηλικία αρχίζει να αυνανίζεται. Τι πιο φυσιολογικό.
Μιλάμε επιστημονικά, δηλαδή γενικά, όχι για ένα άλφα μη μετρήσιμο ποσοστό κοριτσιών, που πιθανόν να “τρίβονται” από τα 11 ή, τα 14 χρόνια. Απ' εκεί και πέρα η κάθε μία βρίσκει το δρόμο της. Κάποια συμπεριφέρεται σα νυμφίβιο, σα Λολίτα, άλλη ταιριαστά με την ηλικία της.
Νυμφίδιο είναι η πιτσιρίκα που προκαλεί, που διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία του άνδρα, του κάθε άνδρα. Νύμφη, όχι η κάμπια των εντόμων στην τελευταία φάση της εξέλιξης της, αλλά στην αρχαιότητα μία γυναικεία θεότης. “Λολίτα” λέμε την πιτσιρίκα που έτσι ή, αλλοιώς το κάνει με ώριμο άνδρα, είτε το γουστάρει, είτε όχι.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ…

Ubi dubium ibi libertas

(Όπου υπάρχει αμφιβολία υπάρχει ελευθερία), Λατινική Παροιμία

Ayto Adbusters_114_July2016_S
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

Ο κόσμος μας χρειάζεται επαναστάτες. Η επανάσταση και η επιθυμία για θετικές αλλαγές βρίσκεται μέσα στην καρδιά του ανθρώπινου πνεύματος. Ωστόσο η εποχή μας σχεδόν εχθρεύεται τους οραματιστές που αναζητούν ριζοσπαστικές λύσεις στα κοινωνικά και ατομικά προβλήματα που μας απασχολούν κι ευνοεί το «πρακτικό πνεύμα», δηλαδή τα στεγνά οικονομικά συμφέροντα.
Εμείς εδώ στον διανοητικό υπερχώρο των κειμένων μας, όπως ίσως θα καταλάβατε, είμαστε άνθρωποι ευαίσθητοι, ονειροπόλοι, ρομαντικοί, θαυμαστές του παράξενου και επαναστάτες της πραγματικότητας. Δεν μας αρέσει ο κόσμος έτσι όπως είναι βαρετός, μίζερος και παγωμένος, με δυό λόγια «No Man Land» για τους αληθινούς ανθρώπουςΘέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, να τον κάνουμε κατοικήσιμο για τις ψυχές των αληθινών ανθρώπων και –το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε– να τον ομορφύνουμε με τις πινελιές μας, κάνοντας τον όσο γίνεται πιο υποφερτό. Είμαστε επαναστάτες με τον τρόπο μας καθώς προσφέρουμε στους αναγνώστες μας όσο το δυνατόν περισσότερες «ανατρεπτικές» ιδέες που μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.
Κι εσείς, εφόσον μας διαβάζετε, είστε εν δυνάμει επαναστάτες. Θέλετε ν’ αλλάξετε τον κόσμο αλλά δεν γνωρίζετε με ποιον τρόπο. Φοβάστε, αισθάνεστε μόνοι κι αδύναμοι, αλλά αυτό δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του μυαλού σας, γιατί ούτε μόνοι είστε, ούτε αδύναμοι και οι φόβοι σας είναι περισσότερο ζήτημα άγνοιας παρά απόρροια αντικειμενικών καταστάσεων. Το 60 π.Χ. ο Λουκρήτιος έγραφε στο Περί της Φύσεως των Πραγμάτων: «Όπως τα παιδιά τρέμουν και φοβούνται τα πάντα μες στο πυκνό σκοτάδι, έτσι κι εμείς κάποιες στιγμές στο φως, φοβόμαστε όσα δεν θα έπρεπε κανείς να φοβάται περισσότερο από εκείνα που τρομάζουν τα παιδιά μέσα στο σκοτάδι». Οι περισσότεροι φόβοι μας είναι τεχνητοί και καλλιεργούνται έντεχνα από όσους θέλουν να μας ελέγχουν.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ


φΩΤΟ1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα χριστιανικό μοναστήρι της πρωτοχριστιανικής εποχής, τεράστιας ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας που η κατασκευή του είναι πανόμοια με την απόκρημνη κατασκευή της γνώστης σταυροπηγιακής μονής της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, ανακαλύφθηκε τελείως απροσδόκητα σε μια ορειβατική περιοδεία που έκανε μια ομάδα Τούρκων φυσιολατρών ερευνητών στην περιοχή βόρεια της Άγκυρας. Οι Τούρκοι καθώς ερευνούσαν το εσωτερικό του έμειναν έκθαμβοι από το απόκρημνο κτίσμα, το σύστημα ύδρευσης που είχαν κατασκευάσει οι μοναχοί από τις πηγές του βουνού, καθώς και από την διάταξη των κελιών και τις κρυφές διόδους επικοινωνίας μεταξύ των.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ «ΕΙΔΙΚΗ» ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΦωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλά ερωτήματα γεννά η είδηση που έρχεται από την Τουρκία ότι είναι ήδη έτοιμη η νέα «πανίσχυρη» ομάδα επέμβασης και διάσωσης σε περιπτώσεις πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος. Η ομάδα αυτή, που αποτελείται από ειδικούς κομάντος του τουρκικού στρατού, έχει την κωδική ονομασία, «ΜΑΚ» και έχει την έδρα της στην Σμύρνη για να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει στο Αιγαίο όταν κλιθεί από τις περιστάσεις, χωρίς να διευκρινίζονται ποιες θα είναι αυτές οι περιστάσεις και σε ποιες περιοχές θα επεκτείνεται η δικαιοδοσία αυτής της ομάδας.

Το ωραιότερο σεξ


Σεξουαλικό ντελίριο στο γυναικείο πληθυσμό έχει προκαλέσει το βίντεο που διέρρευσε με εντολή Γιώργου Μουρούτη και δείχνει τον Πρωθυπουργό να απευθύνει ερωτικό κάλεσμα στον ελληνικό λαό, οπότε καταλαβαίνουμε ότι κάπου τώρα ξεκινάει η αναπαραγωγική περίοδος των φασισταριών.

Το βίντεο, που χρονολογείται από το 2012, ξεκινάει με τον Αντώνη Σαμαρά να λέει ασυνάρτητες μαλακίες με το βλέμμα του χαζού που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, οπότε ο σκηνοθέτης τού λέει να δείχνει "πιο χαρούμενος, πιο αισιόδοξος, με χαμογελάκι", με λίγα λόγια περισσότερο άνθρωπος από το κτήνος που είναι.

Κατόπιν των οδηγιών του σκηνοθέτη, ο Αντώνης Σαμαράς χαμογελάει - για τελευταία φορά στη ζωή του - αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, αφού ο σκηνοθέτης επιμένει και του λέει να κάνει "αυτό το λίγο πιο ερωτικό" που έχει μεγάλη πέραση στις ετοιμοθάνατες γριές της Κηφισιάς που τον ψηφίζουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει αμέσως στο πετσί του ρόλου, ξερογλείφεται παιχνιδιάρικα, παίρνει λάγνο βλέμμα χιμπατζή κι απαντάει "Τέτοια ώρα είναι το καλύτερο σεξ", ενώ στη συνέχεια αρχίζει να λέει πάλι τις ατάκες του ζητώντας από τον ελληνικό λαό να του "δώσει τη δύναμη ενός έθνους" για να τα γαμήσει όλα.

Και ο λαός τού την έδωσε. Τον έκανε πρωθυπουργό.

Η Δική Μου Πηνελόπη Δ.

«If I get to heaven I’ll look for grandma’s hands» – Bill Withers
Η δική μου Πηνελόπη Δ ήταν στρογγυλή, σαν μπάλα με χέρια και πόδια. Τα μαλλιά της κοντά, στο χρώμα του αλατοπίπερου. Κουβαλούσε πάντα μια τσατσάρα στην ποδιά της και κάθε τόσο χτενιζόταν. Αυτός ήταν ο μόνος καλλωπισμός που επέτρεπε στον εαυτό του. Ποτέ δεν την είδα βαμμένη -ούτε καν μια υποψία από κραγιόν.
Φορούσε μονοκόμματα φορέματα, που έμοιαζαν να “ναι φτιαγμένα από φτηνό ύφασμα κουρτίνας. Τα πόδια της ήταν πρησμένα κι οι φλέβες σκαρφάλωναν, ευδιάκριτες σαν κισσοί, μέχρι το γόνατο.
Νομίζω ότι φορούσε πάντα παντόφλες, αλλά αυτό δεν μπορεί να “ναι αλήθεια.
Ήταν μαλακή και μύριζε κολώνια Μυρτώ -λεμόνι.
~~{}~~
Όταν κοιμόταν ροχάλιζε τόσο δυνατά που απορούσες πως δεν ξυπνούσε κι η ίδια.
Το πρωί σηκωνόταν κι άναβε το καντήλι. Έπειτα πήγαινε ν” ανάψει το τζάκι.

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ένα παιδί

Το νερό είναι ένα συστατικό ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό, το οποίο συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις φυσιολογικές του λειτουργίες και είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. 
Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίζουμε καθημερινά για τη σωστή και επαρκή ενυδάτωσή μας και την αναπλήρωση των απωλειών, ώστε να διατηρήσουμε την καλή λειτουργία και απόδοση του οργανισμού και να αποφύγουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αφυδάτωσης.

Για τους ενήλικες, η πρόσληψη 2-2,5 λίτρων υγρών, θεωρείται επαρκής για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών. Πώς όμως διαμορφώνονται οι ανάγκες των παιδιών;

Γάλα, το "πολυμηχάνημα" για την κουζίνα και όχι μόνο!

Το γάλα περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι κάνουν το δέρμα λείο και υγιές. Δεν κάνει όμως μόνο αυτά, αλλά και άλλα!

1. Μάσκα προσώπου

Ετοιμάστε μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη, στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό. Αναδεύουμε το μίγμα έως ότου σχηματιστεί μια αρκετά παχιά πάστα. Άπαξ και γίνει αυτό, εφαρμόστε το γάλα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας αμέσως μετά. Το δέρμα σας θα είναι πιο ήπιο και θα έχουν μια ωραία υγιή λάμψη, σαν να χρησιμοποιείται μια πραγματική μάσκα προσώπου.

2. Ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα
Το ηλιακό έγκαυμα, που προκαλείται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, είναι αρκετά επώδυνο. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία, με τη δημιουργία μιας λύσης με βάση το γάλα. Ανακατέψτε το γάλα σε σκόνη με νερό και δύο πρέζες αλάτι. Εφαρμόστε στα σημεία και μετά από λίγο, θα αισθανθείτε καλύτερα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τι κάνει τις γυναίκες γοητευτικές!



Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν είναι όμορφες. Δεν χρειάζεται πια να βαδίζετε στο άγνωστο αφού η επιστήμη απεφάνθη στο τι αρέσει στους άντρες στο γυναικείο φύλο.

1. Η αναλογία μέσης - γλουτών
Η ιδανική αναλογία μέσης - γλουτών φαίνεται να είναι το 70-100 και είναι αυτή που ξετρελαίνει τους άντρες.

2. Η λεπτή φωνή
Η  λεπτή φωνή γοητεύει τους άντρες και αντιπροσωπεύει το νεανικό σώμα και τη μικρή ηλικία!

3. Τα υγιή μαλλιά
Τα υγιή, μακριά μαλλιά παίζουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι της γοητείας και κερδίζουν τους άντρες.

Δεν είναι εύκολο όμως να αποκτήσεις με φυσικούς τρόπους τα παραπάνω, ειδικά όταν η ηλικία δεν βοηθά, για αυτό οι ανθρωπολόγοι - επιστήμονες ανακάλυψαν και άλλους παράγοντες που οι ίδιες οι γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν για να αρέσουν στο δυνατό φύλο!

» Όταν δω πολύ καθαρά την ετικέτα «δηλητήριο» πάνω σε ένα μπουκάλι, δεν το αγγίζω…»

20(2)
Ερώτηση: Γιατί επιμένουμε να διαχωρίζουμε τον «αντιλαμβανόμενο» από την αντίληψη, «εκείνον που θυμάται» από την μνήμη του; Εκεί δεν βρίσκεται η ρίζα των προβλημάτων μας;
Κρισναμούρτι: Κάνουμε αυτούς τους διαχωρισμούς επειδή «εκείνος που θυμάται», εκείνος που βιώνει μία εμπειρία, ο «εμπειρόμενος», ο «σκεπτόμενος», αποκτούν μονιμότητα με το διαχωρισμό. Οι αναμνήσεις είναι προφανώς φευγαλέες. οπότε «εκείνος που θυμάται», ο «εμπειρόμενος», ο νους, το «εγώ», διαχωρίζεται απ’ αυτές γιατί θέλει μονιμότητα. Ένας νους που καταβάλλει προσπάθειες, που αγωνίζεται, που κάνει επιλογές, που ακολουθεί πειθαρχίες, προφανώς δεν μπορεί να βρει εκείνο που είναι πραγματικό. γιατί, όπως είπαμε, μέσα από αυτή την ίδια την προσπάθεια κάνει προβολή του εαυτού του και συντηρεί τον «σκεπτόμενο». Τώρα: πώς θα ελευθερώσουμε τον «σκεπτόμενο» από τις σκέψεις του; Αυτό συζητάμε.

Ο Οδυσσέας Ελύτης για τη βαρβαρότητα


« Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.

Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωση του.

Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας; Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν. 

Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. 

Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα.

 Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη.

 Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό.

 Είναι η αμάθεια και το σκότος.

Πώς να θεραπεύσεις το στομάχι σου

Πώς να θεραπεύσεις το στομάχι σου

Μεγάλη κουβέντα η λέξη θεραπεία. Όπως παρατηρείς στον τίτλο του άρθρου, αναφέρομαι σε β΄ (δεύτερο) πρόσωπο. Ακριβώς! Καλά το κατάλαβες! ΕΣΥ, ο παθών,που υποφέρεις καθημερινά, είσαι ο ΜΟΝΟΣ κατάλληλος, για να θεραπεύσεις το στομάχι σου.
Όσο πιο έγκαιρα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία σου. Και όταν αναφέρομαι στη θεραπεία, δε μιλάω, απλώς, για την ανακούφιση των επώδυνων ή δυσάρεστων συμπτωμάτων που σε απασχολούν, αλλά για την πλήρη και οριστική ίαση της ασθένειάς σου.
Για να συμβεί τούτο το «μαγικό» θαύμα, - κατά την ανήμπορη και παραπαίουσα σημερινή κλασσική ιατρική -,θα πρέπει να ξεριζώσεις όλες τις χρονίζουσες αιτίες. Τις αιτίες, δηλαδή, που σε οδήγησαν στη σημερινή οξεία ή χρόνια δυσχερή θέση σου.
Ας δούμε μαζί, εν συντομία, τις κυριότερες αιτίες, που ευθύνονται για όλες τις πεπτικές σύγχρονες ασθένειες του «πολιτισμένου» ανθρώπου.

Το πράσινο τσάι, στην υπηρεσία της ομορφιάς


Το ακούμε πολύ συχνά: Το πράσινο τσάι είναι καλό για την υγεία. Θα πρέπει να πίνουμε κάθε μέρα, ένα φλιτζάνι γιατί μας βοηθά να ελέγξουμε το βάρος μας, ενώ κρατά τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και προστατευμένο ακόμα κι από τον καρκίνο. 
Κάποιες από μας βέβαια δεν είμαστε του ...τσαγιού! Υπάρχουν παρ' όλα αυτά τρόποι να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα μας. Ας μη ξεχνάμε πως το τσάι είναι αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριδιακό, αλλά και αντιγηραντικό. Καταπραΰνει τις φλεγμονές, μειώνει την ακμή, ενώ αποτρέπει και την απώλεια μαλλιών.
Σήμερα, σας έχουμε...

Όχι άλλες υποσχέσεις… μόνο πράξεις!

Γιορτές τέλος. Τα κεφάλια πάλι μέσα. Έτσι είναι η ζωή όμως. Τα ωραία δε διαρκούν πολύ , αλλιώς δε θα είχε και ενδιαφέρον το ενδιάμεσο διάστημα της προσμονής και αναμονής.
Αποχαιρετήσαμε, λοιπόν μία ακόμη χρόνια ό,τι κι αν σήμαινε για τον καθένα από εμάς.
Ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές πήραν τη θέση που τους ανήκει, στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων και υποδεχτήκαμε με χαμόγελο και αισιοδοξία το ολοκαίνουργιο και άφθαρτο 2015. Καινούργια σχέδια, καινούργιες ελπίδες, καινούργιες προσδοκίες ή για να ακριβολογούμε και να είμαστε ρεαλιστές όλα αυτά μαζί σε μια συσκευασία πιο αστραφτερή, σε μια εκδοχή πιο αναβαθμισμένη.
tumblr_l5k6ljwewk1qav6xeo1_500_large
Αφού  πράξαμε λοιπόν τα δέοντα, όπως επιβάλλει το εορταστικό τελετουργικό, βρεθήκαμε με αγαπημένα πρόσωπα, ανταλλάξαμε ευχές και δώρα, φάγαμε και ήπιαμε μέχρι τελικής πτώσεως, διασκεδάσαμε, ξενυχτήσαμε και αποδράσαμε (κάποιοι τυχεροί), τώρα καλούμαστε να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς και να αντιμετωπίσουμε τη γκρίζα πραγματικότητα που θρασύτατα ξεπροβάλλει ξανά μπροστά μας ,με εξελίξεις  που δεν τις προλαβαίνουμε, και που (μια χαρά )είχαμε κουκουλώσει με τη χρυσόσκονη του χριστουγεννιάτικου /πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού.

ΣΙΣΑΝΤΡΑ (SCHISANDRA) Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

lifehub-votana-37


Τονώνει, αναζωογονεί το σώμα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.

Είναι γνωστή  σε  όλο  τον κόσμο με πολλά ονόματα, πιο δημοφιλή από τα οποία είναι:  Wu Wei Zi -καρπός των πέντε γεύσεων. Η  φλούδα του καρπού είναι γλυκιά, πολτός – ξινός, σπόρος – πικρός και στυφός, και η  θεραπευτική  σκόνη από τους σπόρους κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης γίνεται αλμυρή. Υπάρχει, επίσης, με τις ονομασίες: Schizandra chinensis , O Mi Cha, Shizandra, Magnolia wine.
Ο καρπός του φυτού αυτού ανήκει σε μια ομάδα από βότανα, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Από τις πρώτες δυναστείες είχε μεγάλη αξία λόγω της δυνατότητας να παρατείνει μια υγιής και νεανική εμφάνιση. Οι Κινέζοι λένε ότι εντός 100 ημερών χρήσης Wu Wei Zi, το αίμα καθαρίζεται, επιστρέφει μια νεανική εμφάνιση και η βελτίωση της όρασης. Και όλα αυτά χάρη στην ειδική επιρροή της Schizandrα για αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του ήπατος (σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, το συκώτι συνδέεται με τη γήρανση).

7 μύθοι για τον ύπνο του παιδιού!

7 μύθοι για τον ύπνο του παιδιού!

Μερικοί πιστεύουν ότι ποτέ δεν πρέπει να ξυπνάς ένα παιδί όταν κοιμάται. Άλλοι ότι τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερο είναι πιο έξυπνα. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα και πού αρχίζει ο μύθος για τον παιδικό ύπνο;
Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά, ένα πράγμα κυριαρχεί στην καθημερινότητά σου: ο ύπνος του παιδιού σου. Είναι αυτό που καθορίζει το πώς θα κυλήσει η μέρα σου, αλλά και το πρώτο πράγμα που ρωτάνε οι φίλοι όταν γνωρίζουν το μωρό σου «Κοιμάται καλά στη διάρκεια της νύχτας;» Για πολλούς γονείς ο ύπνος κατά τη διάρκεια των βρεφικών χρόνων αλλά και αργότερα παραμένει μια εμμονή. Θα πίστευε κανείς ότι μέχρι τώρα όλοι πρέπει να είμαστε ειδικοί στο θέμα. Όπως υποστηρίζουν όμως οι ερευνητές, δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ελάχιστα για τον παιδικό ύπνο. Πώς μπορούμε λοιπόν να διακρίνουμε τις αλήθειες από τους μύθους;

ΜΥΘΟΣ 1 «Όταν έχεις παιδί, αυτό σημαίνει αϋπνίες τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο»Ένα υγιές παιδί πρέπει να κοιμάται κανονικά κατά τη διάρκεια της νύχτας από την ηλικία περίπου των πέντε μηνών. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι η προσμονή των γονιών, οι οποίοι περιμένουν ότι το νεογέννητο παιδί τους θα ξυπνάει κλαίγοντας, κι αυτή η προσμονή είναι ιδιαίτερα έντονη. Ωστόσο, το παιδί είναι δυνατό να προσαρμοστεί το ίδιο στο οικογενειακό πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να το αναδιαμορφώσετε. Εάν περιμένετε ότι το μωρό θα κοιμάται κατά τη διάρκεια της νύχτας από μικρή ηλικία, τότε αυτό θα συμβεί, απλώς θα χρειαστεί να έχετε την προσμονή και να ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές. 

Αποβάλλετε τη ζήλια απ’τη ζωή σας…



Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ιδεολογίας, το έχουμε βιώσει.

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που όλοι ανεξαρτήτως φύλου και ιδεολογίας, το έχουμε βιώσει. Άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Αλλά κανείς δεν έχει μείνει εκτός της παγίδας αυτής. Αφού λοιπόν είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο, ότι όλοι θα νιώσουμε κάποια στιγμή τη ζήλια, αυτό που μένει να κάνουμε είναι να δούμε τί είναι αυτό που την προκαλεί, απέναντι σε ποιούς ανθρώπους το αίσθημα αυτό γίνεται εντονότερο και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις τοξικές σκέψεις, που μας δημιουργεί η ζήλια.

Αναγνωρίστε οτι ζηλεύετε

Το να έρθουμε αντιμέτωποι με τη ζήλια μας, μπορεί να είναι μία όχι και τόσο άνετη κατάσταση για εμάς. Αυτό γιατί ανοίγουμε ένα παραθυράκι στις ανασφάλειές μας και στις αδυναμίες μας. Όταν ζηλεύουμε βιώνουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα μίσους και έχθρας απέναντι στον άλλον άνθρωπο.

Ανθρώπινη γλώσσα και λίθινα εργαλεία

altΗ ανθρώπινη γλώσσα διακρίνει τους ανθρώπους από τα (άλλα) ζώα, όμως οι επιστήμονες δεν συμφωνούν πότε και γιατί αυτή εμφανίστηκε. Οι λέξεις δεν αφήνουν γεωλογικά ή αρχαιολογικά χνάρια και έτσι είναι δύσκολο να βρεθεί η απαρχή τους.




Οι εκτιμήσεις για την εμφάνισή της γλώσσας ποικίλουν από πριν από 50.000 χρόνια έως πριν από τουλάχιστον 2 εκατ. χρόνια. Μια νέα επιστημονική θεωρία, που βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο σύγχρονο πείραμα, υποστηρίζει ότι η γλώσσα αναδύθηκε στον άνθρωπο πολύ νωρίς στην εξέλιξή του, πριν από περίπου 1,8 εκατομμύρια χρόνια, επειδή τον διευκόλυνε να δημιουργήσει τα πρώτα λίθινα εργαλεία. Έκτοτε η γλώσσα και τα εργαλεία συμπορεύτηκαν και συνεξελίχθηκαν, συμβάλλοντας από κοινού στο σημερινό θαύμα του ανθρώπινου πολιτισμού.
Οι αμερικανοί και βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Τόμας Μόργκαν του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σύμφωνα με το "Science", διατύπωσαν τη θεωρία τους, μελετώντας τον τρόπο που η γλώσσα βοηθάει τους σύγχρονους ανθρώπους να φτιάξουν τα εργαλεία τους, καθώς ο ένας άνθρωπος διδάσκει τον άλλο και μαθαίνει από αυτόν.

Αγχωτικό σύνδρομο… απώλειας iPhone



Πόσο πολύ είμαστε εξαρτημένοι από την σύγχρονη τεχνολογία και δη από το κινητό μας; Πολύ, πάρα πολύ, βεβαιώνουν ερευνητές που είδαν ότι η απώλεια του iPhone μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες περιπτώσεις ακόμη και σε κρίση πανικού!  
Η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα, το μυαλό δουλεύει πιο αργά, ακόμη και μια απλή εργασία γίνεται με δυσκολία κι όλα αυτά επειδή αποχωριστήκαμε το πολύτιμο κινητό μας. Μα, εξάρτηση σε τέτοιον βαθμό; Κι όμως, είναι δυνατόν. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ, η απομάκρυνση, έστω και για λίγο, ατόμων που συμμετείχαν στην σχετική έρευνα από το iPhone τους είχε ως αποτέλεσμα μια μετρήσιμη εκδήλωση στρες με συνέπεια τις αρνητικές επιδόσεις τους ακόμη και σε απλές γνωστικές εργασίες τις οποίες εκτελούσαν εκείνη την στιγμή.  

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να έχουν τα παιδιά διαρκή χαρά είναι να τους δώσετε ένα όραμα


Οι γονείς και οι δάσκαλοι συχνά αγωνιούν για να βλέπουν τα παιδιά τους γεμάτα χαρά και προσπαθούν να τα κάνουν χαρούμενα με διάφορους τρόπους. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνετε τα παιδιά να έχουν διαρκή χαρά είναι να τους δώσετε ένα όραμα και να τα ενθουσιάσετε στο να πετύχουν το όραμά τους. Απ’ τη στιγμή που ένα όραμα συντονιστεί με τις ψυχές τους, ο αγώνας προς αυτό το όραμα θα δημιουργεί ελπίδα και χαρά στις καρδιές τους.
 
Μια απ’ τις πιο ευαίσθητες ευθύνες των δασκάλων ή των γονιών είναι το να δίνουν ένα όραμα στα παιδιά τους και να τα κάνουν πραγματικά να βλέπουν ότι οι γονείς ή οι δάσκαλοί τους είναι άνθρωποι οράματος.

ΑΠΟΡΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ…ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΣ..


Κάθε μέρα ακούμε κι απο μια νέα περίπτωση καρκίνου..
Φίλοι, συγγενείς, αλλά και γνωστοί μας, ξαφνικά μαθαίνουν πως τα.. δέκατα που είχαν για αρκετές μέρες,
ήθελαν να προειδοποιήσουν οτι κάτι γίνονταν στον οργανισμό, που όμως, δεν ήθελαν να πιστέψουν..
κι όλο ανεβαλαν γι αργότερα..Και τέλικα αυτό το αργότερα, έγινε…¨και τώρα τί κανουμε;¨
Ποιός είναι ο καλύτερος ογκολόγος…Ποιός ο πιό εύστοχος ακτινοθεραπευτής;
Ποιός ο πιό κατήρτισμένος χειρουργός…
Κι η αγωνία για το ¨προσδόκιμο¨, που από αγνωστο,
έγινε πλέον απόλυτα προσδιορίσιμο…
Όποιον και να ρωτήσεις σήμερα ,τί φοβάται περισσότερο, θα σου απαντήσει , χωρίς να το σκεφτεί πολλή ωρα..
Τον καρκίνο..Κι όμως έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουμε απο κάποιο καρδιακό επεισόδιο..
παρά από καρκίνο. …φοβόμαστε όμως περισσότερο τον καρκινο..
Οι σύγχρονοι ογκολόγοι είναι σίγουροι για τρία πράγματα:

Το Ομηρικό Ολόγραμμα του Ευρύμαχου

ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ ΒΕΛΟΣ 2015
χ Οδυσσείας 82
ἰὸν ἀποπροΐει, βάλε δὲ στῆθος παρὰ μαζόν,ἐν δέ οἱ ἥπατι πῆξε θοὸν βέλος. ἐκ δ’ ἄρα χειρὸς
Το πορτραίτο του Ευρύμαχου
Ο μεγάλος  καταχρηστής ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΣ, όλων των εποχών
Ο Ευρύμαχος είναι ο αρχιμνηστήρας μαζί με τον Αντίνοο που τρώγουν πίνουν  στο  παλάτι της Ιθάκης και λογαριασμό δεν δίνουν. Ο Όμηρος περιγράφει παραστατικά τον χαρακτήρα του σε Έπεα Πτερόεντα αενάως  διαχρονικά. Ο Οδυσσέας τον σκοτώνει με βέλος που περνάει από το πρησμένο από τις καταχρήσεις ήπαρ συκώτι με μια ΤΗΛΕΜΑΧΙΚΗ  σαϊτιά…. από μακριά.
Ο ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ, όπως  υπογραμμίζεται  από το ΟΝΟΜΑ του,  μεγάλες μάχες και ευρείες ανοίγει. Ποιες όμως και γιατί;
Ο Ευρύμαχος, εκτός από τα πολλά κόμματα που    δημιουργεί  για να ροκανίζει και να κατασπαταλεί την δημόσια περιουσία και να βολεύεται αυτός και  οι κολλητοί,   αρέσκεται και  στα πολλά παράθυρα των ηλίθιων συζητήσεων στα ΜΜΕ του κολητού του ΚΤΗΣΙΠΠΟΥ, εκείνων που μιλούν όλοι μαζί επί ώρες για το τίποτα , χωρίς να λένε τίποτα με ένα δημοσιογράφο γλάστρα σε ελαφρύ κουτί και μπόλικο αέρα κοπανιστό. Ανοίγει πάντα το Ασκί του Αιόλου κλέβοντας την προσοχή της άβουλης μάζας με ανόητα θέματα από εδώ και από εκεί που σε πρώτη είδηση προωθεί, αποπροσανατολίζοντας τον  ΝΟΥ για να μη φθάσει σε κανένα σωστό της λογικής και της συνείδηση ΝΗΣΙ.

Μέγας Αλέξανδρος……η πολιορκία της Αλικαρνασσού (334 π.Χ)

Μαυσωλείο Αλικαρνασσού
Μαυσωλείο Αλικαρνασσού
Μετά την κατάληψη της Μιλήτου ο Αλέξανδρος κατέστη κύριος όλης της Αιολίδας και της Ιωνίας, δηλαδή των δύο Μικρασιατικών περιοχών με ισχυρό και πολυάριθμο Ελληνικό πληθυσμό. Στη συνέχεια θα εισέβαλλε στη Δωρίδα, η οποία αποτελούσε τμήμα της σατραπείας της Καρίας και όπου τα Ελληνικά αστικά κέντρα των παραλίων δεν ήταν τόσο ισχυρά, σε σχέση με τα βαρβαρικά αστικά κέντρα της ενδοχώρας. Ο Αλέξανδρος φόρτωσε τις πολεμικές μηχανές και τα τρόφιμα στα πλοία και τα έστειλε στην Αλικαρνασσό, προς την οποία κατευθύνθηκε με τις χερσαίες δυνάμεις του και από την οποία ξεκίνησε η πραγματική αντίσταση των Περσών.
Αναπαράσταση τάφου τη σατράπιδος της καρίας Άδας_μουσείο Αλικαρνασσού (σημερινή ονομασία Μποντρούμ)
Αναπαράσταση τάφου τη σατράπιδος της Καρίας Άδας_μουσείο Αλικαρνασσού (σημερινή ονομασία Μποντρούμ)
Ο παρ’ ολίγον πεθερός του Αλεξάνδρου, ο Πιξώδαρος, είχε στερήσει από την αδελφή του Άδα, τα νόμιμα δικαιώματά της, αφήνοντάς της μόνο την οχυρότατη πόλη Άλινδα και τις γύρω περιοχές. Ενώ ο Αλέξανδρος κατευθυνόταν προς την Αλικαρνασσό, η Άδα τον συνάντησε, του προσέφερε τα Άλινδα, του ζήτησε να την αποκαταστήσει στα νόμιμα δικαιώματά της και τον υιοθέτησε. Η Άδα πρότεινε την υιοθεσία, για να έχει την προστασία που έχει η μητέρα από τον γιο και ο Αλέξανδρος την δέχθηκε, για να αποκτήσει νόμιμα δικαιώματα στο βασιλικό οίκο της Καρίας. Όσοι Κάρες υποστήριζαν την Άδα, θεώρησαν ότι έτσι αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και έστειλαν πρέσβεις με χρυσά στεφάνια, να του δηλώσουν την υποστήριξή τους. Αυτονόητο είναι ότι θα συνεισέφεραν γενναία στον ανεφοδιασμό της στρατιάς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα