Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΙΕΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου



Μια παροιμία λέει: " Τα καλά πράγματα είναι δύσκολα". 


Ακριβώς  για το λόγο αυτό όλα τα μεγάλα κέντρα διαστημικής έρευνας ψάχνουν το βαθύτερο νόημα των αρχαίων ιερογλυφικών συμβόλων.

Αλλά ας  δούμε μερικά βασικά σύμβολα:

Το ισόπλευρο τρίγωνο συμβολίζει την τριάδα και τον ουρανό και γενικά το τρίγωνο προέρχεται  από την ουράνια Δυάδα.


Το τετράγωνο συμβολίζει την γη και την ύλη. Οι τέσσερις πλευρές του αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα . Ειδικά ο τετραγωνισμένος κύκλος είναι το κλειδί υλοποίησης ουράνιων δυνάμεων.

Συντροφικές σχέσεις: Πόσο κοντά σε αντέχω;


Η οικειότητα, είναι μια κατάσταση πραγματικής γνωριμίας και πλησιάσματος με τον άλλο. Συμβαίνει όταν ρίχνεις τις μάσκες, και αφήνεις τον άλλο να δει ποιος πραγματικά είσαι.
Η οικειότητα, είναι μια κατάσταση πραγματικής γνωριμίας και πλησιάσματος με τον άλλο. Συμβαίνει όταν ρίχνεις τις μάσκες, και αφήνεις τον άλλο να δει ποιος πραγματικά είσαι.
Από τη ΔανάηΧορομίδου , Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια- Ψυχοδραματιστή, Συνεργάτη του ΨΥ.ΚΑ.Π.(Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας)
«Το αγαπημένο «παιχνίδι» του Γιάννη και της Μαρίας ήταν ο «σαματάς». Ήξεραν και οι δύο την πρώτη κίνηση του παιχνιδιού: μια σιωπηλή συμπεριφορά, όπως τα μούτρα, τα απανωτά τσιγάρα, η απόσυρση ή ο εκνευρισμός. Έτσι μπορούσαν να στήσουν και να αρχίσουν το «παιχνίδι» τους. Όταν ο συμπαίχτης είχε πια πιαστεί στο παιχνίδι, ξεκινούσαν. Μόλις άρχιζε, ακολουθούσε μια προβλεπόμενη σειρά από συναλλαγές, όπου κάποιος από τους δύο εισέπραττε μια κατηγορία, ή μια ταπείνωση και κατέληγαν σε δυνατό καυγά. Έτσι, απομακρύνονταν ο ένας από τον άλλο. Αυτό ήταν το κέρδος που αποκόμιζαν από το «παιχνίδι», η αποφυγή της οικειότητας».
Η αποφυγή της οικειότητας!

Διαχείριση του θυμού...Τεχνικές αντιμετώπισης


Είναι πιο χρήσιμο να εξετάσουμε την πηγή του θυμού και τη διαχείρισή του πριν ακόμα εμφανιστεί.
Είναι πιο χρήσιμο να εξετάσουμε την πηγή του θυμού και τη διαχείρισή του πριν ακόμα εμφανιστεί.
Επιμέλεια –Μετάφραση:Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Συγγραφέας: Alex Lickerman, M.D.
Πριν κάποια χρόνια, ένας θηριώδης άνδρας ήρθε να με συμβουλευτεί για ένα εξόγκωμα στο λαιμό του. Ο άνδρας είχε ύψος σχεδόν δυο μέτρων και το εξόγκωμα στο λαιμό ήταν μόλις δυο εκατοστά ωστόσο ενέπνεε ανησυχία λόγω της υφής,  της πυκνότητάς του και της γρήγορης αύξησής του. Το ογκίδιο δεν τον πονούσε καθόλου,  είχε εμφανιστεί ένα μήνα νωρίτερα χωρίς καμία ένδειξη φλεγμονής ή λοίμωξης και με βάση τα προηγούμενα θα μπορούσε να είναι κακοήθες και γι’ αυτό το λόγο του πρότεινα να κάνει άμεσα μια βιοψία με την οποία συμφώνησε και έτσι τον παρέπεμψα σε χειρουργό.
Μια εβδομάδα αργότερα μου τηλεφώνησε για να ζητήσει επιπλέον πληροφορίες. Η συζήτησή μας ξεκίνησε σε ήρεμους τόνους. Ενώ μου περιέγραφε  την επίσκεψή του στο χειρουργό για την προγραμματισμένη βιοψία οι τόνοι ανέβαιναν όταν αφηγήθηκε την σαρανταπεντάλεπτη αναμονή για την εξέταση που έγινε σε χειρουργείο αντί του γραφείου του γιατρού και την απαίτησή του να γίνει ολική αναισθησία η οποία δεν έγινε δεκτή. Σε αυτό το σημείο της συζήτησης ο άντρας ήταν εκτός εαυτού και ούρλιαζε στο ακουστικό του τηλεφώνου.

Εκπαίδευσε το σκύλο σου σε 1 λεπτό

Οι απλές, σύντομες εντολές είναι υπόθεση δευτερολέπτων και ο σκύλος μας είναι σε θέση να τις μάθει και να τις εκτελέσει αρκετά σύντομα. Να τις επαναλαμβάνετε σε κάθε ευκαιρία και δεν θα τις ξεχάσει ποτέ.
shutterstock_44715436 www
Η ιδέα μού ήρθε από την ανικανοποίητη, ελλείψει χρόνου, προσωπική μου ανάγκη να κάνω γυμναστική. Άλλωστε, και οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη για άσκηση και εκτόνωση. Εφόσον δεν μπορούσα να διαθέσω μία με μιάμιση ώρα την ημέρα, σκέφτηκα ότι μπορώ να διαθέσω 20 λεπτά. Τι θα καταφέρεις σε 20 λεπτά; Περισσότερα από το να μην ασχοληθείς καθόλου. Μάλιστα, διαθέτοντας 20 λεπτά κάθε μέρα, βλέπεις διαφορά.
Έτσι γίνεται και με την εκπαίδευση του σκύλου. Αποφασίστε να διαθέσετε στο σκύλο σας ένα λεπτό την ημέρα. Αν δεν μπορείτε να του διαθέσετε ούτε ένα λεπτό, μάλλον δεν θα έπρεπε καν να έχετε σκύλο. Από την άλλη, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν την μόρφωσή τους απ’ την λάθος πλευρά



Κάποιοι άνθρωποι ξεκινούν την μόρφωσή τους απ’ την λάθος πλευρά. Πηγαίνουν σε πανεπιστήμια να μάθουν την αιτία των κοινωνικών προβλημάτων πριν μελετήσουν την αιτία των δικών τους προβλημάτων. Θυμάμαι έναν φίλο μου που πήγε να σπουδάσει την επιστήμη των διεθνών σχέσεων και τελικά πήρε το διδακτορικό του. Μια μέρα ήρθε σε μένα και είπε, “Είμαι σε τραγική κατάσταση. Η γυναίκα μου κι εγώ κάνουμε ο ένας τον άλλον δυστυχισμένο. Δεν υπάρχει αρμονία ή ειρήνη μέσα στην οικογένειά μας. Όλα είναι χάος.”

“Λοιπόν,” είπα, “Που είναι το διδακτορικό σου στις διεθνείς σχέσεις;”
“Έλα τώρα...”
“Λοιπόν, εάν έμαθες κάποιες αρχές ή νόμους στις σπουδές σου, προσπάθησε να τις εφαρμόσεις στην οικογενειακή σου ζωή.”
“Δεν δουλεύει αυτό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον.”

Χαλάρωση



Κάθε άνθρωπος πρέπει να μάθει να χαλαρώνει – σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά. Η χαλάρωση είναι μια κατάσταση στα σώματά μας που επιτρέπει τις ενέργειες να κυκλοφορούν εύκολα, με εποικοδομητικά αποτελέσματα. Τα σώματα που έχουν ένταση εμποδίζουν την κυκλοφορία ή την κάνουν δύσκολη. Στην χαλάρωση οι φορείς σας αποβάλλουν όλα εκείνα τα ψυχικά στοιχεία που μπλοκάρουν την ροή της ενέργειας. Οι αστρικές και νοητικές ασκήσεις χαλάρωσης δίνουν υγεία. Καθημερινά χαλαρώστε το σώμα σας, ηρεμήστε τα συναισθήματά σας, και φέρτε γαλήνη στο νου σας.

Η αστρική χαλάρωση επιτυγχάνεται περισσότερο μέσα απ’ τη χαρά. Η νοητική γαλήνη επιτυγχάνεται με τον στοχασμό πάνω σε μεγάλες ιδέες, πάνω στην Απειροσύνη και την Ομορφιά. Ποτέ να μην χαλαρώνετε τα σώματά σας μέσα από ναρκωτικά, υπνωτισμό ή αλκοόλ. Αυτές οι μέθοδοι φέρνουν καταστροφή στην ζωή σας.

Η Αμφίπολη, και η προπαγάνδα….

Η εβραϊκή γιορτή Hanukkah είναι τον άλλο μήνα, και αν παλιότερα δεν ήταν τόσο σημαντική,  τώρα τελευταία επειδή συμπίπτει με τα Χριστούγεννα γιορτάζεται όλο και περισσότερο, κυρίως από τους Εβραίους της Αμερικής.
Οι ιδέες αλλάζουν, η προπαγάνδα εξελίσσεται, και είμαι σίγουρη πως όπως γίνεται συχνά λίγο πριν από τις μεγάλες γιορτές, οι αρμόδιες αρχές για τις αρχαιότητες του Ισραήλ σίγουρα θα ανακοινώσουν κάποια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, έτσι ώστε να θυμίσουν στους Εβραίους τους αρχέγονους δεσμούς τους με τη γη του Ισραήλ.




Οι αρχαίοι έχτιζαν μνημεία και έστηναν αγάλματα ως μέρος της εκστρατείας προπαγάνδας τους, ενώ μέχρι και σήμερα τόσο η ιστορία όσο και η αρχαιολογία παραμένουν βασικά συστατικά της κρατικής προπαγάνδας.
Αυτό μερικές φορές είναι κακό, αλλά άλλες φορές είναι και  καλό…



Τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία μετέφερε στο Λονδίνο ο Έλγιν, αποτέλεσαν σπουδαίους πρεσβευτές των Ελλήνων στις αρχές του 19ου αιώνα.
Τελικά  οι άνθρωποι αναγνώρισαν ότι ο Johann Winckelmann έκανε λάθος, και ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των ελληνικών.
Ότι δηλαδή μάλλον ίσχυε το ανάποδο, και ότι οι Ρωμαίοι είχαν αντιγράψει τους Έλληνες.

Γιατί οι τριαντάρηδες πρέπει να κοιμούνται το μεσημέρι;;

zeugari-ipnos

Ένας υπνάκος το μεσημέρι μπορεί να βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη των 20άρηδων και των 30άρηδων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αν και το όφελος αυτό δεν καταγράφηκε σε ηλικιωμένους, σε εκείνους παρατηρήθηκαν άλλες ευνοϊκές επιδράσεις που μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, είπαν οι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA 2014) που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ, στο Γουάκο του Τέξας, επιστράτευσαν για τη μελέτη τους εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών και 60-80 ετών. Άλλοι εξ αυτών πήγαιναν το μεσημέρι στο εργαστήριό τους για να κοιμηθούν επί 90 λεπτά και άλλοι ξεκουράζονταν ξαπλωμένοι χωρίς να κοιμηθούν.

Εντόπισαν φυσική ουσία που «ξανανιώνει» το ανοσοποιητικό


Μία φυσική ουσία ενισχύει σημαντικά την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όπως διαπίστωσαν σε πειράματα με ποντίκια, η επίδρασή της είναι τόσο ισχυρή, ώστε αντιστοιχεί στο να αποκτήσει ένας άνθρωπος ηλικίας 90 ετών το ανοσοποιητικό σύστημα ενός 20άρη!

Οι ερευνητές εκτιμούν πως αν το εύρημά τους επιβεβαιωθεί σε μελέτες με ανθρώπους, θα έχει βρεθεί ένας τρόπος για να αυξηθεί η αποτελεσματική των εμβολίων στους ηλικιωμένους, στους οποίους είναι μειωμένη επειδή το ανοσοποιητικό εξασθενεί όταν γεράσουμε.

Άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την ουσία είναι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Οι γυναίκες έχουν ισχυρότερους οργασμούς όταν ο σύντροφός τους είναι πλούσιος και... αστείος!!!


 Γιατί μερικοί οργασμοί είναι καλύτεροι από τους άλλους, ακόμη και όταν δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην ποιότητα; 
Μια νέα μελέτη προτείνει μια εξήγηση: ο οργασμός της γυναίκας την βοηθά στο να καθορίσει πόσο καλός σύντροφος είναι  το άλλο πρόσωπο.
Με άλλα λόγια, όσο ισχυρότερο οργασμό έχει, τόσο πιο κατάλληλος είναι ο εργένης.

Το άστρο



"Γεννήθηκα με ένα χάρισμα. Ταλέντο το λένε οι περισσότεροι. Εγώ ξέρω ότι έχω ένα άστρο. Εκεί πάνω στο μπράτσο κάποιος άγγελος το χάραξε. Και ξέρω και ποιος άγγελος ήταν. Ο πατέρας μου. Ήταν μια φθινοπωρινή βραδιά που γύριζε από το Μέτσοβο που είχε πάει με το φορτηγό να παραδώσει κάτι αθηναϊκές παραγγελίες. "Όταν γυρίσω, μου είπε, θα σε πάω στις πιο όμορφες κούνιες που έχεις δει". Γύρισε σπίτι αλλά δε με πήγε κούνιες. Ήταν βράδυ και κοιμόμουν. Πήρε ένα μαρκαδόρο που έγραφε με φως και όχι με μελάνι και μέσα στο σκοτάδι ήρθε και μου χάραξε εκείνο το άστρο για να το έχω μαζί μου... Από τότε έχω ετούτο το άστρο μαζί μου βαθιά χαραγμένο και του το χρωστάω. 

Από μικρή μαζί του, σαν περιμέναμε στο αυτοκίνητο τη μαμά μου να σχολάσει από το φροντιστήριο που δίδασκε γαλλικά που ποτέ δε συμπάθησα και ποτέ δεν κατάφερε να μου μάθει, παίζαμε εκείνο το παιχνίδι. Βλέπαμε καλή ώρα στο δρόμο μία γιαγιά που έβαζε το χέρι της στην τσέπη.

Ευφυής Ευτυχής Επιτυχής


Ευφυής Ευτυχής Επιτυχής
Η Ευτυχία χρειάζεται Ευφυΐα, χαρίσματα και δημιουργικότητα.
Μόνο οι δημιουργικοί και Ευφυείς άνθρωποι είναι Ευτυχείς.
Η δυστυχία και η αποτυχία, δεν χρειάζονται κανένα ταλέντο, ο καθένας μπορεί να είναι δυστυχής κι αποτυχημένος, αφού η κοινωνική εκπαίδευση σε αυτό αποσκοπεί, στο να δημιουργεί ηλίθιους, δυστυχισμένους κι αποτυχημένους και όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει απ’ αυτήν. Αλλά το πως θα αποτινάξεις όλη αυτή την εκπαίδευση των ηλιθίων από πάνω σου είναι το βασικό θέμα αυτού του άρθρου. Είναι απαραίτητο να είσαι ευτυχής, για να είσαι ευφυής και τούμπαλιν και για να πετύχεις και τις δύο αυτές ζωογόνες και πολεμικές ιδιότητες είναι απολύτως απαραίτητο να είσαι δημιουργικός. Άσε το να πάει βαθιά μέσα σου αυτό, μόνο οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι ευφυής και ευτυχής
Η ευτυχία είναι ταυτόσημη της δημιουργικότητας.
Δημιούργησε κι αυτόματα γίνεσαι ευτυχής.

Το Ταχύτερο Ποδήλατο Όλων Των Εποχών;

Rocket bike

 Ferrari bites the dust!!!

Στον François Gissy αρέσουν τα ποδήλατα , οι ρουκέτες, και η ταχύτητα. Όταν συνδυάζονται και τα τρία, μπορείτε να πάρετε αυτήν την απίστευτα γρήγορη επιτάχυνση του πυραυλοκίνητου ποδήλατου, σχεδιασμένο από τον φίλο του Arnold Neracher - με το οποίο ο Gissy έχει σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια.

Εκδικητικότητα – Εκδίκηση : Μέρος της σκοτεινής και πρωτόγονης πλευράς της ανθρώπινης φύσης


Εκδίκηση

Γενικά
Στην υπέροχη σύνθεση του Γιάννη Νικολάου -σε στίχους Γιώργου Κρητικού- με τον τίτλο «Ίχνος», που ερμηνεύει πολύ όμορφα η Λένα Αλκαίου, οι στίχοι του ρεφρέν έχουν ως εξής:
Άναψα τσιγάρο με τα ρούχα σου
ίχνος δε θα μείνει από σένανε
κι έριξα τη στάχτη μες στην κούπα σου
που ‘πινες τα χρόνια μου, έπινες και μένανε…
Αυτό ακριβώς ήθελε να κάνει και μία γυναίκα που παρακολουθούσα πριν από κάποιο διάστημα, της οποίας ο σύζυγος την απατούσε συστηματικά και απροκάλυπτα για αρκετά χρόνια, αδιαφορώντας κυριολεκτικά για τον ψυχικό πόνο που της προκαλούσε. Είχε, λοιπόν, η γυναίκα αυτή φαντασιώσεις στις οποίες έκαιγε ή κομμάτιαζε τα ρούχα του, κατέστρεφε κάθε  τι δικό του αγαπημένο, και άλλα ανάλογα, τα οποία ήθελε να πραγματοποιήσει.
Σε μια άλλη και πολύ πιο ακραία περίπτωση, ένας πατέρας, που βρίσκονταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και ο οποίος μπορούσε να συναντά την πολυαγαπημένη του 4χρονη κορούλα μόνο τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες που είχε ορίσει το δικαστήριο, έπνιξε το παιδί στη μπανιέρα του σπιτιού του ένα Σαββατοκύριακο που διανυκτέρευε μαζί του. Είχε, ομολογουμένως, «παθολογική» αδυναμία στην κορούλα του και δεν άντεχε το γεγονός να μπορεί να την έχει και να τη χαίρεται καθημερινά η πρώην σύζυγός του αλλά όχι και ο ίδιος. Ο απύθμενος και ανεξέλεγκτος φθόνος του τον οδήγησε στη δολοφονία του παιδιού που «λάτρευε» με το δικό του ιδιότυπο τρόπο, προκειμένου να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του που όχι μόνο τον εγκατέλειψε αλλά πήρε μαζί της και το παιδί τους. Δολοφονώντας το, κανείς τους δεν θα το είχε πια. Η έκβαση αυτή αποτελούσε τη δική του εκδοχή περί «δικαίου» και «αποκατάστασης» της αδικίας της οποίας, θεωρούσε, πως ήταν θύμα…

Μέγεθος πέους : Παίζει ρόλο το μέγεθος;


Μέγεθος πέους

Γενικά
Εάν ένας άνδρας αναφέρει, σε μια μικτή παρέα, πως του αρέσουν τα μεγάλα γυναικεία στήθη ή  τα στητά γυναικεία οπίσθια, κανείς -ανεξαρτήτως φύλου- δεν θα το θεωρήσει «περίεργο», υπερβολικό ή χυδαίο, και οι περισσότεροι μάλλον θα χαμογελάσουν με κατανόηση και συγκατάβαση. Εάν, όμως, μία γυναίκα της ίδιας παρέας τολμούσε να δηλώσει εξίσου ανοιχτά και σοβαρά πως της αρέσουν τα μεγάλα πέη, είναι βέβαιο πως όλοι θα κοιτιούνταν έκπληκτοι μεταξύ τους, η αμηχανία θα περίσσευε και, στο τέλος, πιθανότατα θα τη θεωρούσαν λίγο-πολύ ως άπληστη, νυμφομανή, προκλητική και ξεδιάντροπη, αν όχι κάτι χειρότερο…
Όταν ένας άνδρας αναφέρεται στις προτιμήσεις του για το γυναικείο σώμα, κανείς δεν το βρίσκει περίεργο κι ούτε αρχίζει να αναρωτιέται περαιτέρω γύρω από αυτό. Κανείς, για παράδειγμα, δεν θα ρωτήσει έναν άνδρα για τους λόγους που τον κάνουν να προτιμά τα μεγάλα γυναικεία στήθη. Όμως, δεν θα συμβεί το ίδιο, αν μία γυναίκα αναφερθεί στην προτίμησή της στα «ευμεγέθη» πέη…
Που βρίσκεται, αλήθεια, το κακό στην προτίμηση μιας γυναίκας στα μεγάλα πέη, εάν τύχει να την εκφράσει το ίδιο αβίαστα, όπως και ένας άνδρας που δηλώνει πως του αρέσουν τα μεγάλα στήθη, τα ανυψωμένα και σφιχτά οπίσθια, το να είναι η γυναίκα ξυρισμένη και άλλα ανάλογα που να αφορούν σε γυναικεία σωματικά χαρακτηριστικά;

Μη διαβάσετε αυτό το ποστ

Άντε πάλι έρχεται η πιο μισημένη εποχή του χρόνου.. τα χμας :(


Μικραίνουν οι μέρες, άλλαξε κι η ώρα για να μικραίνουν νωρίτερα, μην τυχόν τελειώσουμε απ’τη δουλειά και προλάβουμε να μπούμε σπίτι με φως του ήλιου. Όχι όχι φεύγω το πρωί για δουλειά πριν ξημερώσει και μπαίνω μετά που θα νυχτώσει σαν σύγχρονος δούλος.. Ωραία, ωραία #NOT  :Ρ

Θέλω

Θέλω ένα βαθύ πιάτο με μπριάμ κάτω από μια κληματαριά με θέα τη θάλασσα, μια ρακή, λίγο ζυμωτό ψωμί και φίλους γύρω από το τραπέζι/// Και θέλω να είναι συνεχώς μεσημέρι, ακίνητος ο ήλιος στον ουρανό, να μην περνά η ώρα, να μην περνά η όρεξή μας, να μην μας διαπερνά κανένα ζόρι και καμία βιασύνη, να μην μας προσπερνά η ζωή///Θέλω να γίνουν όλα απλά///Θέλω να δω για άλλη μια φορά τις αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να βουρκώνουν///Θέλω να μπορώ να τους αγκαλιάσω λέγοντάς τους ένα απλό “μαζί”///Θέλω να περπατάω αμέριμνη στα στενά του αγαπημένου μου νησιού και να δροσίζεται το πίσω μέρος του λαιμού μου από μια σταγόνα που έσταξε από την ευωδιαστή μπουγάδα στο σχοινί της τροχαλίας///Θέλω να κοιτάζω όμορφα αγόρια και κορίτσια να στολίζουν σαν λουλούδια τον Ιούλιο///Θέλω να διαγράψω από το νου μου όσα αναιρούν τις καλύτερες προθέσεις μου και ακυρώνουν άτιμα τις χαρές μου///

Χωροχρονική ειρωνία



Mια φορά, έκλεισα τα μάτια μου, και μέτρησα από μέσα μου δυο ολόκληρες εβδομάδες, αλλά είχε περάσει μόνο ένα απόγευμα Κυριακής.

Οπότε αποφάσισα να γυρίσω τα ρολόγια και τα ημερολόγια δυο εβδομάδες (παρά ένα απόγευμα) μπροστά, για να μην πάει χαμένος όλος αυτός ο χρόνος που ξόδεψα.

Την άλλη μέρα διαπίστωσα πως ήμουν άνεργος, καθώς σε μια κρίση βαρεμάρας τρεις μέρες μετά, είχα παραιτηθεί από τη δουλειά μου.

Κωλόχαρτο (το): Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ.



Έχει ειπωθεί (πολύ εύστοχα) πως υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που χωρίζουν τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, και οι υπόλοιποι.

Εγώ είμαι με τους πρώτους. Πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν δύο (2) κατηγορίες ανθρώπων, και αυτό δεν χωράει ούτε συζήτηση, ούτε αμφισβήτηση, ούτε τρίτη κατηγορία.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που βάζουν το χαρτί τουαλέτας "προς τα μέσα",
και εκείνοι που το βάζουν "προς τα έξω".

Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης ανάγνωσης το θέμα αυτό ανάξιο ανάλυσης, σας πληροφορώ αγαπητοί μου αναγνώστες πως ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε δύο κατηγορίες σε σχέση με το κριτήριο αυτό, έχει βαθειά ψυχολογικοκοινωνικές προεκτάσεις, αλλά και έντονα οικολογικές. Οι πρώτες είναι προϊόν δεκαετιών μελέτης εκ μέρους του γράφοντος, ενώ οι δεύτερες θα αναλυθούν παραστατικότατα παρακάτω προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Σκέλος Α. Οι ψυχολογικοκοινωνικές προεκτάσεις.
Σε δείγμα τουλάχιστον 200 οικιών που έχω επισκεφθεί τα τελευταία 42 χρόνια, έχουν καταγραφεί τα κάτωθι συμπεράσματα.

Οι άνθρωποι εκείνοι που τοποθετούν το χαρτί τουαλέτας προς τα μέσα: Είναι ισχυρογνώμονες και αδιάλλακτοι (ποσοστό 82%) Είναι σπάταλοι και καθόλου ολιγαρκείς (ποσοστό 96%)

Μη γίνεις γραφικός...



Τι να γράψεις πια για το πόσο αναίσχυντοι είναι οι δημοσίως ομιλούντες, χωρίς να γίνεις γραφικός;

Πόσο να σιχτιρίσεις τους σπιλεύοντες μνήμες και θρήνους, χωρίς να γίνεις γραφικός;

Πόσο να προδικάσεις ενοχές και αθωότητες συμπεραίνοντας από τα τηλεπαράθυρα, χωρίς να γίνεις γραφικός;

Πόσα γεγονότα, πηγές οργής και αγανάκτησης, να χαρακτηρίσεις ατυχή μεμονωμένα περιστατικά, χωρίς να γίνεις γραφικός;

Αν ήμουν Θεός για μια μέρα...



Πειράζει που δεν θα γλίτωνα τους φτωχούς από τη φτώχεια τους, τους πλούσιους από τη ματαιοδοξία τους?

Πειράζει που δεν θα έκανα τους κακούς καλούς και τους καλούς καλύτερους?

Πειράζει που δεν θα έδινα τέλος στους πολέμους, την πορνεία, την παιδική εκμετάλλευση, τις τόσες αρώστιες, την αδικία, το φόβο και την αγωνία του κάθε ανθρώπου για το σπίτι του που κάηκε για 3η φορά και τώρα μένει σε παράγκα? Άλλωστε, οσο μεγαλόκαρδη και αν είμαι, τι να προλάβω σε μια μέρα? Και εν πάσει περιπτώσει αν ο επόμενος μου τα κάνει παλι σαλάτα, για ποιον καλύτερο κόσμο θα εχω αφιερώσει ενα ολόκληρο 24ωρο η μεγαλοδύναμη?

Το σκεφτομαι λίγο πιο πρακτικά και ίσως τελικά να έκανα τα εξής...

Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα

F Iliaxtida

Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σε γέμιζα με πλούτη, αξίες και δόξα! Αν στα δώσω, θα τα χάσεις πολύ γρήγορα, γιατί δεν θα ξέρεις πως βγαίνουν. Θα σου έδειχνα τον πλούτο της προσωπικότητάς σου, την αξία της μοναδικότητάς σου και τη δόξα της ύπαρξής σου. Όταν τα δεις αυτά, μπορείς να αποκτήσεις ότι θέλεις!
Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σε απάλλασσα από την κακομοιριά σου! Αν το κάνω, σύντομα πάλι εκεί θα ξαναβρεθείς.
Θα σου τόνιζα συνεχώς ότι δεν σε έκανα δέντρο για να μην μπορείς να κουνηθείς από εκεί που βρίσκεσαι. Δράσε!
Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σου χάριζα την αγάπη.

Μεταμορφώνοντας τα ¨δύσκολα¨ συναισθήματα



Θεραπευτική άσκηση: «O Πληγωμένος Σωρός»
Ο έρωτας περικλείει αντιφάσεις, ένωση και μοναξιά, οικειότητα και μυστήριο, δέσμευση και αποδέσμευση.  Όλοι έχουμε ζήσει στιγμές στις οποίες ανοίγουμε τις καρδιές μας και μας καταποντίζουν έντονα συναισθήματα. Η αφοσίωση δίνει τη θέση της στην ανυπομονησία, η χαρά γίνεται φόβος, ο πόθος μετατρέπεται σε ζήλια. 
Η Τάντρα μας διδάσκει ότι τα έντονα συναισθήματα μπορούν να γίνουν σύμμαχοί μας. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια σε κίνηση. Μερικές φορές νιώθουμε την ανάγκη να εκραγούμε, να απελευθερώσουμε και να εκφράσουμε τον πόνο μας. Στον έρωτα, μπορούμε να εκφράσουμε τον πόνο μας και να μεταμορφωθούμε, χωρίς να χάσουμε τον έρωτα.



Κάθε φορά που αναδύονται δύσκολα συναισθήματα, δημιουργήστε (μόνοι ή με το ταίρι σας) έναν ιερό και ασφαλή χώρο στον οποίο θα μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματα σας. 

Φλερτ, ανοίγοντας την πύλη της έκστασης


"Φαίνεται ότι στη ζωή οτιδήποτε σου φαίνεται όμορφο είναι αυτό που δεν είναι πραγματικά δικό σου. Αυτό που λαχταράς και επιθυμείς να αποκτήσεις. Τότε κάνεις όνειρα και κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου." 

Κάπως έτσι ξεκινάνε και οι ¨σχέσεις¨. Ένας άντρας βλέπει μια όμορφη γυναίκα και την επιθυμεί. Επιθυμεί το πρόσωπο, τα μάτια της, το σώμα της. Θέλει να την πλησιάσει, να νιώσει το άγγιγμα της, να γευτεί το φιλί της. Θέλει τα χέρια του να ταξιδέψουν πάνω στο κορμί της και να ακούσει μικρές φωνές ευχαρίστησης να βγαίνουν από τα χείλη της. Θέλει η ματιά της να θολώνει από ηδονή και να ξέρει ότι αυτός είναι ο δημιουργός της ευχαρίστησης της. Ότι αυτός μπορεί να την οδηγήσει στην ικανοποίηση. Θέλει, θέλει, θέλει…

Και για όλα αυτά τα θέλω μπορεί να κάνει τα πάντα. Γίνεται ο άντρας-κυνηγός που πρέπει να κατακτήσει τη γυναίκα- θήραμα. Η πρόκληση γι’ αυτόν είναι τεράστια. Η γυναίκα πρέπει να κατακτηθεί και μπορεί να κάνει γι' αυτό οτιδήποτε χρειαστεί. Ακόμα και να πέσει στη ¨φωτιά¨ για να την κάνει να τον ¨δει¨. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι οποιοσδήποτε άντρας αλλά ο Μοναδικός. Αυτός που θα την κατακτήσει…

Σεμινάριο Αυτογνωσίας & Ενδυνάμωσης στη Ροδο!

Σεμινάριο Αυτογνωσίας & Ενδυνάμωσης στη Ροδο!


Έναρξη Επόμενου Σεμιναρίου: Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014, στη Ρόδο


Στο σεμινάριο θα διδαχτείτε


  • Πώς μπορείτε να δημιουργείτε την πραγματικότητα που εσείς επιθυμείτε
  • Πώς να ελαφρύνετε την ενέργεια σας από βαριά συναισθήματα όπως ενοχές, ντροπή, θυμό,    ανησυχία, φόβο, αμφιβολία κλπ και να ανεβάσετε τις δονήσεις του ενεργειακού σας πεδίου.
  • Πώς  να αγαπάτε και να αποδέχεστε τον εαυτό σας και να βιώνετε την αξία σας.
  • Πώς να βρίσκετε τα περιοριστικά σας πιστεύω τα οποία σας σαμποτάρουν και να επαναπρογραμματίζετε το υποσυνείδητο με τις πεποιθήσεις που σας εξυπηρετούν και σας εξελίσσουν.
  • Να βιώνετε την αξία σας και να απελευθερωθείτε από το φόβο της απόρριψης.
  • Να ενδυναμώσετε και να ενθαρρύνετε το εσώτερο παιδί.
  • Να ανεβάζετε τις δονήσεις από ξεκίνημα της ημέρας και να τις διατηρείτε.
  • Να έχετε ειρήνη με τον εαυτό σας και να έχετε πιο αρμονικές  σχέσεις σας  με τους γύρω σας.
  • Να  έρθετε σε επαφή με το πεδίο όπου  όλα είναι δυνατά, όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί,  να βιώνετε συγχρονιστικά γεγονότα.

Eμπόδια στη Ζωή σας; Μη τα φοβάστε! Αγκαλιάστε τα!

 Τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή την εποχή, για πολύ κόσμο.  Κάτι οι συνηθισμένες δυσκολίες της ζωής, κάτι η οικονομική κρίση, καθένας έχει να αντιμετωπίσει πολλά.  




Η άμεση αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι να στρεσαριστούν, να αγχωθούν, να στεναχωρηθούν, να εκνευριστούν, να φοβηθούν, να αμφισβητήσουν την ικανότητά τους ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Συνήθως βλέπουμε το πρόβλημα μπροστά μας ως ένα εμπόδιο στο μονοπάτι της ευτυχίας μας, οπότε θέλουμε να το κλωτσήσουμε και να το παραμερίσουμε το δυνατόν συντομότερο.  Με αυτό τον τρόπο, όμως, εμπλεκόμαστε ακόμα περισσότερο με το πρόβλημα, γινόμαστε ένα με αυτό και, τελικά, καταλήγουμε να παλεύουμε περισσότερο με την ιδέα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα παρά με το ίδιο το πρόβλημα.

Τι θα συνέβαινε αν, αντί να παλεύουμε εναντίον του προβλήματος το αποδεχόμασταν, το αγκαλιάζαμε και αρχίζαμε να το επεξεργαζόμαστε και να δουλεύουμε με αυτό;

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για τη χρήση του υπολογιστή!

Για τα μικρά παιδιά 4-6 χρόνων, η χρήση του υπολογιστή πρέπει να είναι περιορισμένη-να μην ξεπερνά τα 20-30 λεπτά τη φορά-και πάντα με την επίβλεψη του γονιού. Το παιδί δεν έχει κατακτήσει ακόμη τη γραφή και την ανάγνωση και για αυτό δυσκολεύεται να κατανοήσει το μηχανισμό λειτουργίας του συγκεκριμένου μηχανήματος.
paidi comoputerΑπό τα 7 χρόνια προτείνεται η χρήση του υπολογιστή να είναι περίπου μισή ώρα την ημέρα, όμως τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του γονιού, την επίβλεψη του και σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες που έχει το παιδί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα