Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έλλειψη γείωσης – Κατά πόσο ζούμε στο Τώρα;

Εμείς οι άνθρωποι ασυνείδητα αναμένουμε την ευτυχία μας από ένα μελλοντικό ανύπαρκτο χρόνο: ‘όταν αποκτήσω αυτό θα είμαι ευτυχής’, ‘όταν καταφέρω εκείνο θα είμαι ευτυχής’, ‘όταν βρεθώ εκεί θα είμαι ευτυχής’, ‘όταν βρω αυτόν που αναζητώ θα είμαι ευτυχής’ κ.ο.κ. Αυτή η προβολή της προσωπικής μας ευτυχίας σε ένα μελλοντικό χρόνο, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης γείωσης στην ενεργειακή μας φυσιολογία. 


          Τι σημαίνει όμως αυτό;

Οι Τέσσερις Συμφωνίες, Don Miguel Ruiz,

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ



   ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ δημιουργούμε μια εικονική πραγματικότητα -το όνειρο της ζωής μας- και πώς η ζωή μας είναι ένα παραμύθι. Τώρα κατέχοντας αυτή την επίγνωση, η ερώτηση είναι: Είμαστε ευτυχισμένοι με το παραμύθι μας; Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι μπορούμε να είμαστε οτιδήποτε θέλουμε να είμαστε, μια και ο καλλιτέχνης είμαστε εμείς και η ζωή μας είναι η δημιουργία μας. Το παραμύθι είναι δικό μας. Είναι η κωμωδία ή το δράμα μας και, αν τελικά το παραμύθι αλλάζει συνεχώς, τότε γιατί να μην κατευθύνουμε αυτή την αλλαγή με επίγνωση;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Benjamin Fulford 3/6/2013

 Οικονομικός πόλεμος κλιμακώνεται με εξεγέρσεις στην Τουρκία, τον αποκλεισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δολοφονίες και συλλήψεις μέσα σε σύννεφα παραπληροφόρησης.  

Μαζικές διαδηλώσεις κατά της Μοσάντο συνέβησαν στις 25 Μαΐου Παντού στο κόσμο. Εδώ;
  
   Την περασμένη εβδομάδα πολλαπλές υψηλού επιπέδου πηγές επιβεβαίωσαν την εντατικοποίηση της προσπάθειας για τον έλεγχο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και, συνεπώς, το μέλλον της ανθρωπότητας. Στο δημόσιο τομέα αυτό εμφανίζεται με τη μορφή των ταραχών στην Τουρκία, μπλοκαρίσματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των μαζικών παγκόσμιων διαδηλώσεων κατά της Monsanto, μεταξύ άλλων. Κάτω από την επιφάνεια υπήρξε ένα ξέσπασμα από ίντριγκες, συλλήψεις, απειλές και αντι-απειλές. Νέες συμμαχίες επίσης ανάμεσα σε παρελθοντικές αντιτιθέμενες δυνάμεις, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές υψηλού επιπέδου.

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους θέλει να τα Πει.




Το Τετράγωνο Άρη - Ποσειδώνα που κορυφώνεται αύριο, έκανε να πρωτοστατούν όλες οι '' εν κρυπτώ '' καταστάσεις. 

Το διάστημα των προηγούμενων 10 ημερών το παρασκήνιο είχε την τιμητική του.

Κρυφά Λόγια, Μυστικές Κινήσεις, Κρυμμένα Μυστικά και Ντοκουμέντα, Εκμυστηρεύσεις,
κρυφά συναισθήματα, υπόγειες δράσεις, αισθήματα ματαιότητας, πράγματα που εκκολάπτονταν, σκιές, κρυφές αποφάσεις που βασανίζονταν για να παρθούν, μια
αίσθηση φυλακής μέσα στο ίδιο σου το σώμα ή σε κάποιο μέρος του μυαλού σου....

Όμως.....με την αυριανή Νέα Σελήνη στους Διδύμους,
θα αρχίσουν να βγαίνουν όλα στο Φως....
Η Λύτρωση και η Ελευθερία...

8 καθημερινές συνήθειες που κάνουν τα ζευγάρια ευτυχισμένα

Έλενα Μπούλια.
Όσο γλυκανάλατο κι αν ακούγεται -ειδικά στους περισσότερους άνδρες- μια ευτυχισμένη σχέση, μία σχέση που διέπεται από ρομαντισμό, τρυφερά λόγια και μικρές εκπλήξεις, μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας.
Όπως γράφει και η σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου How to Be a Couple and Still Be Free, Tina Tessina, μία ευτυχισμένη σχέση πρέπει να τρέφεται καθημερινά με μικρά ή μεγάλα «τελετουργικά».

Τροφές για κοιλίτσα επίπεδη και σέξι

Της Κατερίνα Πατούλια.
Τα μπανάκια του λαού ξεκίνησαν και επίσημα. Πλέον αυτό που σε καίει είναι να δείχνεις όσο πιο σέξι μπορείς μέσα στο βραζιλιάνικου κοψίματος μαγιό σου. Σίγουρα η επίπεδη κοιλία είναι ο πρώτος στόχος που έχεις βάλει και υπάρχουν (ευτυχώς για εμάς) ορισμένες τροφές που βοηθούν στο να κρατήσεις το επίπεδο το στομάχι σου. Μάθε ποιές τροφές πρέπει να προτιμάς αλλά και ποιές ν' αποφεύγεις για κοιλιά επίπεδη και σέξι...
Οι παρακάτω τροφές, είτε βοηθούν σρην καλύτερη και ταχύτερη πέψη, είτε ενισχύουν την καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Μυστικά για να πολεμήσετε και να νικήσετε την κακή διάθεση


Η κακή διάθεση είναι μια φυσιολογική κατάσταση που επηρεάζει τις ζωές όλων μας κάθε μέρα.
Για πολλούς και διάφορους λόγους στον καθένα μας μπορεί να δημιουργηθεί κακή διάθεση.
Το ερώτημα δεν είναι πως μπορούμε να αποτρέπουμε να δημιουργείται κακή διάθεση αλλά το πώς μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε σωστά, να την καταπολεμάμε και να κερδίζουμε καλύτερες μέρες νικώντας την.
Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της κακής διάθεσης που μπορείτε να προσθέσετε στο οπλοστάσιο σας για να είστε πιο ευτυχισμένοι:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναγνωρίζει η Ρωσία το Κουρδιστάν; Συνάντηση τώρα αντιπροσωπείας…

20130607-201230.jpg

…Κούρδων του DBK στο Ρωσικό ΥΠΕΞ!
Η συνάντηση είναι σε ανώτατο επίπεδο αλλα δεν έχει ανακοινωθει. Μπορει να αποτελέσει σημείο αναφοράς που θα βάλει νέα φωτια στην Τουρκία. Οι πληροφορίες μας λένε πως ακόμα και τις επόμενες ημέρες, η Ρωσία ενδέχεται να ανακοινώσει έναρξη διπλωματικών σχέσεων με το …Κουρδιστάν! Ποιό Κουρδιστάν άραγε;

ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!


Του Γιώργου Καπόπουλου

Oι HΠA ακόμη και με την πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορούν να χρεωθούν την ανάφλεξη των τελευταίων ημερών στην Tουρκία, σπεύδουν όμως να την αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.Δεν πρόκειται για πολιτική που αφορά ειδικά τη συγκεκριμένη χώρα ή τον ίδιο τον Eρντογάν αλλά για την υλοποίηση μιας γενικότερης στροφής της Oυάσιγκτον στην ευρύτερη Mέση Aνατολή, με επίκεντρο τη Συρία αλλά και την Aίγυπτο, τη Σαουδική Aραβία, τα Eμιράτα και το Iράν.


H εποχή των επεμβάσεων τύπου Aφγανιστάν και Iράκ τερματίσθηκε, είναι έξω από τις πολιτικές αλλά και οικονομικές αντοχές της Oυάσιγκτον. Tέρμα επίσης στον χωρίς προσδιορισμένο στόχο και χρονικό ορίζοντα πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε ο Mπους υιός μετά τις 11.9.2001.

Η γλώσσα του σώματος των ζωδίων.....!!!


Πλανητικές απόψεις : Το ζώδιο του Ωροσκόπου παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο

Η γλώσσα του σώματος αναφέρεται σε μη λεκτικά σήματα που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνούμε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα μη λεκτικά σήματα αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας. 

Από τις εκφράσεις του προσώπου μας μέχρι τις κινήσεις 
του σώματός μας, τα πράγματα που δεν λέμε μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Κάθε ένα από τα ζώδια έχει τη δική του βαθιά επίδραση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και, κατά συνέπεια, κάθε μέρος του σώματος κυβερνάται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο. 

Το άτομο αντιδρά "οδηγούμενο" από το μέρος του σώματος 
και αυτό δίνει σε κάθε ζώδιο, την δική του μοναδική γλώσσα. Φυσικά, το ζώδιο του Ωροσκόπου παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο! 

"Πρώτα αυτό που σκέφτεστε... και μετά αυτό που βλέπετε"

 

"Πρώτα αυτό που σκέφτεστε... και μετά αυτό που βλέπετε".Μ.Μ.

Η σκέψη είναι το πρώτο επίπεδο της δημιουργίας.Τα λόγια είναι το δεύτερο επίπεδο δημιουργίας.
Μετά έρχεται η δράση.
Η δράση είναι

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ

 Ονειροκρίτης

Ονειροκρίτης

Πόσες φορές δεν ξυπνήσατε αναστατωμένοι ή χαρούμενοι ή συγχισμένοι μετά από κάποιο όνειρο;
Τώρα δεν χρειάζετε να ρωτάτε δεξιά και αριστερά τι προμαντεύει το όνειρο σας.Πολύ απλά...ανοίξτε τον ονειροκρίτη και θα σας λυθεί κάθε απορία.

Η Εξίσωση της Ψυχής


Είναι μεγαλειώδες τελικά..

 Η ψυχή κάνει κύκλους-ζωές,γιατί ψάχνει τα εφόδια γιά να βρεί τον Θεό μέσα της.Τίποτα δεν θα τη σταματήσει.

Ολική Επαναφορά στον Εαυτό μας




Σκεφτόμουν την σημερινή κατάσταση…

Προτού αναζητήσουμε τις ευθύνες από τους Έλληνες και τους «Νεοέλληνες» όπως 
αυτοχαρακτηριζόμαστε, για την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας, ας έχουμε κατά νου την φράση του Ανρί Λακορντέρ

«««Η κοινωνία δεν είναι παρά η εξέλιξη της οικογένειας. Εάν ο άνθρωπος βγει διεφθαρμένος από την οικογένεια, θα μπει διεφθαρμένος στην κοινωνία.»»»

Σκέψη από την καρδιά


Ακουμε να μιλούν για αυτήν, συχνά, θεωρούμε αυτονόητο τι σημαίνει καρδιά. Όχι εκείνη η καρδιά της ανατομίας αλλά αυτή που νιώθει, διαισθάνεται πίσω από τις μορφές την ουσία των πραγμάτων.

 Την χρησιμοποιούμε στις εκφράσεις μας. Αυτό που με εντυπωσίασε όμως είναι ότι όταν διερωτήθηκα τι σημαίνει, καρδιά δεν είχα συνείδηση σε τι ακριβώς αναφέρομαι. 

Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία (ΒΙΝΤΕΟ)



«Μια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε, εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί...»

Αποσπάσματα από το βιβλίο:


…”Κανένα μονοπάτι δεν πήρα” είπε ο ιππότης στο μάγο Μέρλιν. “Είχα χαθεί για μήνες!”

ΑΠΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ (ΒΙΝΤΕΟ)


Τι να κανω στη καθημερινοτητα μαμα??
Τι να κανω?
Να σηκωνομαι,να παιρνω το λεωφορειο,να πηγαινω στη δουλεια,να επιστρεφω
Να τρωω πατατακια,να πηγαινω στο κρεββατι κι αυτο ειναι ολο?

Μια θεραπευτική προσέγγιση του γάμου και της σεξουαλικότητας




Το κείμενο που ακολουθεί βασίζεται κυρίως στο κεφάλαιο "a therapeutic approach to marriage and sexuality" από το βιβλίο «object relations -couple therapy» των D. Scharff και J. Scharff, σε ελεύθερη μετάφραση.

Ο πρώτος μας «έρωτας»: η μάνα

Η σεξουαλικότητα στο γάμο απεικονίζει τις σωματικές πτυχές της  πρώιμης σχέσης μητέρας-νεογνού, οι οποίες εξασθενίζουν καθώς το παιδί αυτονομείται ως προς τις σωματικές του ανάγκες  και  επανεμφανίζονται στην ενήλικη σεξουαλικότητα.

Το έμβρυο αναπτύσσεται μέσα στη μητέρα σωματικά και ψυχολογικά, εισχωρώντας στον εσωτερικό της κόσμο και επικοινωνώντας βαθιά με τα συνειδητά και ασυνείδητα μέρη της οργάνωσής της, ενώ

Η Επιστήμη της Συγχώρεσης


Η Επιστήμη της Συγχώρεσης
- Σωκράτη, πες μου κάτι για την συγχώρεση...

- Όντως πρέπει κάτι να σου πω γι' αυτήν, διότι στην πραγματικότητα εσύ δεν συγχώρεσες κανέναν ποτέ.

Το Μυστικό Του Μαγνήτη Της Καρδιάς


Δέκατο Μυστικό
"Η σημαντικότερη χρονική στιγμή της ζωής σας είναι το τώρα! Ό,τι αισθάνεστε και σκέφτεστε τώρα, διαμορφώνει το μέλλον σας".

* Όσο περισσότερο ζείτε στο παρελθόν ή με το παρελθόν να σας βαραίνει, τόσο περισσότερο βυθίζεστε ξανά και ξανά σε παλιά συναισθήματα.

Οι κακές σκέψεις εμποδίζουν την απόλαυση της ζωής.

Συχνά οι άνθρωποι παραπονιούνται για «μπλοκαρίσματα» στη ζωή τους, για κακή διάθεση, για το ότι δε μπορούν να απολαύσουν τη ζωή ενώ δεν υπάρχει κάτι που αντικειμενικά να πηγαίνει στραβά, για το ότι έχουν τύψεις και ενοχές ή για το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κανόνες, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να νιώσουν ελεύθεροι.
Μέσα από την κλινική εργασία μου, παρατηρώ ότι οι άνθρωποι δημιουργούν κανόνες και κανονισμούς οι οποίοι διέπουν τη σκέψη τους και τη ζωή τους, για το πώς πρέπει να ζουν, να εργάζονται, να ερωτεύονται, να έχουν κοινωνική ζωή.
Όταν κανείς έρθει αντιμέτωπος με αυτές τις αυστηρές και άκαμπτες πεποιθήσεις του μένει έκπληκτος για το πώς του γεννήθηκαν τέτοιες ιδέες και πώς καθορίζουν τη ζωή του.

Γιατί οι πεποιθήσεις έχουν τόση δύναμη:

Η ανερχόμενη μεσαία τάξη των… ρομπότ

344289265_358287230b

 ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ 
ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;
Χωρίς σοβαρό δημόσιο διάλογο και αλλαγές πολιτικής, ο δρόμος που ακολουθούμε θα μας οδηγήσει σε ακόμη μία πιο πολωμένη οικονομική πραγματικότητα, με τις ρομποτικές τεχνολογίες να αντικαθιστούν τη μεσαία τάξη -σε μια κοινωνία ακόμη πιο αποστασιοποιημένη από τις ίσες ευκαιρίες και την οικονομική δικαιοσύνη.
Στο βιβλίο «Race Against the Machine», ο Εριν Μπρίνζολφσον και ο Αντριου Μακάφι από το ΜΙΤ παρουσιάζουν ένα γράφημα που δείχνει την παραγωγικότητα, το ΑΕΠ, την απασχόληση και το μέσο εισόδημα στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1953 έως το 2011. Το γράφημα είναι, όπως θα περίμενε κανείς, από το 1953 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, με όλους τους δείκτες να αυξάνουν μαζί -οι εργαζόμενοι είναι παραγωγικότεροι, οι εταιρείες βγάζουν περισσότερα λεφτά και οι προσλήψεις αυξάνουν, καθώς η μεσαία τάξη διογκώνεται.

Muppet show η Βουλή.Οι παραστάσεις συνεχίζονται.


Άλλη μια ωραία μέρα η χθεσινή στη Βουλή,αρνήθηκε λέει ο κ.Κασιδιάρης το ολοκαύτωμα,αφορμή του επεισοδίου η άρνηση του επιχειρηματία κ.Σαμπί Μιώνη να παραβρεθεί στην εξέταση για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ..

Προχώρησε λέει ο κ.Κασιδιάρης σε άρνηση του Ολοκαυτώματος και τα ωραία άρχισαν...

Ο κ.Οικονόμου της Δημοκρατικής Αριστεράς πήρε το λόγο και είπε για το τι γίνεται στη Γερμανία αν κάποιος αρνηθεί το ολοκαύτωμα,προβλέπονται λέει και ποινές για την άρνηση του ολοκαυτώματος στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...Από κοντά όλοι οι βουλευτές των λοιπών παρατάξεων,εξαγριώθηκαν λέει..

Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου


Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Ελλάδα: τα σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου    
«Η θυσία αυτή όχι μόνο δεν μπορεί να επιφέρει το επιζητούμενο αποτέλεσμα αλλά είναι άσκοπος.» Γ. Πεσμαζόγλου
Φτάσαμε στα Σεληνιακά φαινόμενα του Ιουνίου 2013, τα οποία έχουν ξεχωριστή ισχύ, αφού λαμβάνουν χώρα σε ιδιαίτερες μοίρες με βάση το σύστημα της βαθμονόμησης των πλανητών. Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στην 18η μοίρα των Διδύμων δηλαδή στη μοίρα που καλείται «μοίρα του κακού και των επίβουλων πράξεων»ενώ η Πανσέληνος στη 2η μοίρα του Αιγόκερω που είναι η «μοίρα της υπέρτατης ισχύος».

Πόσο γρήγορα περπατάτε;

 Είναι αλήθεια πως ο σημερινός κόσμος "τρέχει" (ή καλύτερα, περπατά) με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ποιοι είναι όμως οι πιο γρήγοροι; Και πώς σχετίζεται αυτό το δεδομένο με το χαρακτήρα;


  
που έγινε σε 31 χώρες, τις κατέταξε ανάλογα με την ταχύτητα βαδίσματος, ταχύτητα εξυπηρέτησης από ταχυδρομικές υπηρεσίες και ακρίβεια των ρολογιών σε δημόσιους χώρους.

Αυστραλία: Δικαιώθηκε το «ουδέτερο ον»!!!!

Εφετείο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία αναγνώρισε - για πρώτη φορά στην ιστορία - επισήμως το τρίτο φύλο. Δηλαδή, το δικαίωμα του ατόμου να μην επιθυμεί να ταυτίζεται είτε με το ανδρικό είτε με το γυναικείο φύλο αλλά να θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως... «ουδέτερο ον». 

Απαλλάξτε τον κήπο σας από τα κουνούπια με αντικουνουπικά φυτά

 (Από τον Μιχάλη Πολίτη)

Ο κήπος είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του σπιτιού μας χωρίς αμφιβολία. Μας χαρίζει στιγμές και ώρες δημιουργίας και χαλάρωσης ταυτόχρονα. Σίγουρα την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι απολαυστικό να κάθεσαι στον κήπο και να απολαμβάνεις χρώματα και αρώματα, μόνος ή με την παρέα σου. Τι γίνεται όμως όταν στην παρέα σου έρχονται να προστεθούν απρόσκλητοι και ενοχλητικοί επισκέπτες; Πώς θα προφυλάξετε τον κήπο σας και εσάς από τα κουνούπια; Φυτεύοντας αντικουνουπικά φυτά!

Φυτεύουμε φροῦτα τοῦ δάσους στόν ἐξώστη μας;

Φυτεύουμε φροῦτα τοῦ δάσους στόν ἐξώστη μας;5

Ὅπως ὁδεύουμε, ὑποχρεωτικῶς, βάσει διεθνῶν πλέον νόμων, ὅσο κυλᾶ ὁ καιρὸς τόσο περισσότερο ἀπομεμακρυσμένοι θὰ εἴμαστε ἀπὸ τὴν πρωτογενὴ παραγωγὴ καὶ κατ’ ἐπέκτασιν, ἀπὸ τὸ δικαίωμά μας στὴν αὐτάρκεια καὶ τὴν αὐτοσυντήρησι.
Ἀπαιτεῖται δῆλα δὴ τώρα πιὰ νὰ ἀρχίσουμε σιγὰ σιγὰ νὰ φροντίζουμε πρὸ κειμένου νὰ ἔχουμε, ἀκόμη καὶ στοὺς ἐξῶστες μας, τροφή. Ἀπὸ τὸ νὰ ἔχουμε τίποτα, εἶναι προτιμότερον νὰ ἔχουμε κάτι,  ἀκόμη κι ἐλάχιστα.

Σήμερα θὰ σᾶς παρουσιάσω τὰ φροῦτα τοῦ δάσους.
Μίαν ἐξαιρετικὴ τροφή, τὴν ὁποίαν συνήθως ἀδυνατοῦμε νὰ βροῦμε στὴν ἀγορά.
Δέν θά ἦταν ἰδιαιτέρως χρήσιμον τό νά μπορέσουμε νά τά παράξουμε μόνοι μας;
Ἄς δοκιμάσουμε…
Ἀπὸ τὸ μηδὲν ὅλα πρέπει νὰ τὰ πιάσουμε.

 Καλλιεργήστε φρούτα του δάσους στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας.
(Από τον Μιχάλη Πολίτη)

Γενικά μέτρα ύπνου

woman-insomnia0011
Τα προβλήματα στον ύπνο αφορούν σημαντικό μέρος του πληθυσμού

Παρουσιάζουν αύξηση στην επίπτωσή τους ανάλογη με την αύξηση των απαιτήσεων της καθημερινότητας που έχουν επιβάλλει οι ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία.
Ακόμη περισσότερο στις σημερινές συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής αλλά και ηθικής κρίσης που διαβιούμε,

είναι αναμενόμενο ότι άμεσα ή έμμεσα η ποιότητα του ύπνου δε γίνεται να παραμείνει αλώβητη.
Παρ’ ολ’ αυτά , υπάρχουν κάποια γενικά μέτρα για τον ύπνο  που πιθανώς να μην είναι ευρύτερα  γνωστά ή να υποβαθμίζεται η σημασία τους, που δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη λύση για πολλούς συνανθρώπους μας που
• Αργεί να τους πάρει ο ύπνος
• Ξυπνούν ενδιάμεσα στη νύχτα μία ή περισσότερες φορές
• Ξυπνούν πολύ νωρίτερα από το επιθυμητό
• Κοιμούνται λίγες ώρες
• Δεν αισθάνονται ξεκούραστοι κατά το ξύπνημα και στη διάρκεια της ημέρας με συνέπειες για την καθημερινή τους λειτουργικότητα στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική ζωή

Η επανάσταση των Ελλήνων αιώνες πριν το 1821: Διονύσιος ο Σκυλόσοφος και το έργο του

Το παρακάτω ιστορικό κείμενο αποτελεί απάντηση στις ψευδολογίες Βερέμη και λοιπώναποδομητών.  Καιρός να μάθουμε τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορικής πραγματικότητας και να καταλύσουμε τα ψεύδη άπαξ και δια παντός.



Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ 1611 ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Φιλοσοφία καταξιώνει κάθε σκέψη έχοντας το χάρισμα και τη δύναμη να υλοποιεί κάθε όνειρο του ανθρώπου. Ο Διονύσιος ο Φιλόσοφος (Παραμυθιά 1540 - Ιωάννινα 1611), ήτανΜακεδονικής καταγωγής από την Αβδέλλα των Γρεβενών.
Έγινε μοναχός στο Διχούνι ήδη από μικρή ηλικία. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ιατρική, Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάδουας πού τελούσε τότε υπό ενετική εποπτεία και προστασία, και κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη, ποίηση, γραμματική αστρονομία, συνολικά έως τα 39 έτη της ηλικία του. Το προσωνύμιο «Σκυλόσοφος» του το απέδωσαν οιτούρκοι εχθροί του καθώς και οι έλληνες συνεργάτες τους τουρκόφιλοι και εχθροί ομοίως του μεγάλου αυτού εθνεγέρτη. 

Εξοντώστε τα ενοχλητικά κουνούπια και διώξτε τις μύγες με φυσικό τρόπο και πάμφθηνα!

Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί; Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά!



Θα χρειαστούμε:

  • 1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)
  • 1 κούπα νερό (200ml)
  • 1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)
  • 1 γρ. μαγιά

Monsanto: Η βιοτεχνολογία σε λάθος χέρια

Στοιχεία για μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες υπερδυνάμεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, με αφορμή τις πρόσφατες διαμαρτυρίες 2 εκατ. ανθρώπων σε περισσότερες από 50 χώρες ενάντια στη Monsanto.


Στις 25 Μαΐου, περίπου 2 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στον κολοσσό της βιοτεχνολογίας, Monsanto, κυρίαρχης δύναμης στην παγκόσμια παραγωγή γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Η πολυεθνική, εδώ και δεκαετίες, εξαντλείται σε πλήθος ανίερων πρακτικών, έχει εμπλακεί σε αναρίθμητες δικαστικές διαμάχες, ενώ παράλληλα απολαμβάνει ισχυρή προστασία από την αμερικάνικη δικαστική και πολιτική ελίτ.

Τείχη προστασίας γύρω από μαύρες τρύπες

Το Μάρτιο του 2012, ο θεωρητικός χορδών Joseph Polchinski, δοκίμασε να απαντήσει στο ερώτημα του τι ακριβώς θα συνέβαινε σε έναν αστροναύτη που «έπεφτε» σε μια μαύρη τρύπα. Σκέψεις γύρω από αυτό το απλό φαινομενικά νοητικό πείραμα, έχουν οδηγήσει σε μια σειρά από δημοσιεύσεις, και το «παράδοξο του τείχους προστασίας» (firewall paradox).

Ο ρόλος του ούζου στη διατροφή μας


Το Ούζο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο. Σύμφωνα με το νόμο για να ονομαστεί ένα προϊόν ούζο πρέπει...

α) Να παράγεται στην Ελλάδα (ονομασία προέλευσης)

β) Να έχει αρωματιστεί δια της διαβροχής ή δια τής απόσταξης με σπόρους γλυκάνισου. Προαιρετικά με μάραθο, μαστίχη Χίου και άλλα μυρωδικά.γ) Το ποσοστό του όγκου που έχει αρωματιστεί με απόσταξη πρέπει να έιναι τουλάχιστον 20%.

Προστατεύουν το Κλίμα δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα


 Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά τρόπους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ώστε να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.
Η προώθηση καυσίμων εναλλακτικών στα ορυκτά και νέων τεχνολογιών, όπως οι μηχανές ντήζελ στα οχήματα αποτελούν δύο ενδεικτικά μέτρα.

Ένα φυτό που εξαφανίζει τα κουνούπια


Στην Lysimachia αρέσει πολύ το νερό. Αν την τοποθετήσουμε σε μια γυάλα και κάνουμε τη σωστή μετατροπή…
τα κουνούπια έχουν πρόβλημα.

Το φυτό ανήκει στα λεγόμενα υδροχαρή φυτά και μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε μια γυάλα γεμάτη νερό.

Φάρμακο που καθυστερεί την εκσπερμάτωση!


Ένα μόνιμο πρόβλημα των ανδρών είναι πώς να καθυστερήσουν την εκσπερμάτωσή τους! Δεν υπήρχε ως τώρα μεγάλη βοήθεια από την επιστήμη μέχρι που μία έρευνα απέδειξε ότι...
τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να βοηθήσουν! Αυτό συμβαίνει γιατί εξαιτίας τν ουσιών που περιέχουν προκαλούν παρενέργειες κ μια από αυτές είναι και η καθυστέρηση της εκσπερμάτωσης!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα