Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το μαγικό σου ραβδάκι για το 2016!

Θα ήταν καταπληκτικό να υπάρχει μια νεράϊδα, μια καλή μάγισσα να αλλάξει τη ζωή σου με ένα μαγικό ραβδάκι και να βλέπεις την πραγματικότητα σου να μεταμορφώνεται. Χωρίς καμμιά προσπάθεια, χωρίς υπερβάσεις και ξεβολέματα, , παλλόμενοι στις ίδιες δονήσεις, έχοντας τις ίδιες σκέψεις και προγραμματισμούς.
Αυτό που δεν έχεις συνειδητοποιήσει είναι ότι  Εσύ κρατάς το μαγικό ραβδί καθώς εσύ έχεις υλοποιήσει την πραγματικότητα σου. Απόλαυσε την. Ακόμα και εσύ ο ίδιος αγνοείς ότι χρησιμοποιείς την δύναμη σου για  να ζεις το ανεπιθύμητο. Εχεις εκπαιδευτεί τέλεια για να είσαι ο κακός μάγος της ζωής σου. Να  θεωρείς τον εαυτό σου κότα ή πρόβατο αντί να νιώθεις την ενέργεια του αετού ή του λιονταριού.
Και οι πνευματικές αλήθειες......ότι είμαστε φτιαγμένοι κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση ...η πίστη κινεί βουνά...πίστεψε το και θα σου δοθεί.... Θεοί εστέ.... Γιατί εκπαιδευτήκαμε στην αμφιβολία, ανησυχία, να αισθανόμαστε ανεπαρκείς, έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμα και στο Θεό .....και ένα νου που μας βασανίζει ενώ το κάθε κύτταρο μας θα μπορούσε να πάλλεται με τις δονήσεις των παραπάνω  φράσεων;
 

''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ'' - ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

 

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΚΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ. 

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ. 

ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. 

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Ο ΠΑΝΔΙΩΝΑΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΚΑΡΙΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ (ΗΡΙΓΟΝΗ) ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΤΑΦΥΛΟ. 

ΩΣ ΔΩΡΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΙΚΑΡΙΟ ΕΝΑΝ ΑΣΚΟ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ. 

ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΒΟΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΘΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΙΚΑΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ, ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ. 

Η ΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ Η ΜΑΙΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΗΡΙΓΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. 

Ερμής Τρισμέγιστος - Ο Διας εκανε το πλεγμα γυρω απο την γη και αυτο χρησιμοποιουν Αμερικανοι, Xaarp και Ρωσοι!

 

Οι σκεψεις συμφωνα με την κβαντικη φυσικη ειναι ενεργεια, είναι αντικείμενα, εχουν υπόσταση. 

Έχουν τη δική τους μορφή, χρώμα και διάρκεια ζωής. 

Η ενεργεια ξερουμε μετατρεπεται σε υλη .

Αυτα ειναι τα καινουργια οπλα αυτων που μας κυβερνουν .

Τους ανοιγουν βεβαια τα ματια και σε αυτον τον τομεα οι προγονοι μας .

Το κεραυνειο του Δια που ηταν ενα τρομερο οπλο, η λειτουργεια του βασιζονταν και στην σκεψη .

Τετοια οπλα κανουν τωρα ρωσοι και αμερικανοι.

Ολες οι σκεψεις των ανθρωπων συγκεντρωνονται σε ενα πλεγμα .

Εκει αποθηκευονται. Ειναι σαν την μνημη απο το κομπιουτερ μας .

Αυτο το πλεγμα εγραψα παλαιοτερα ειναι στα 60 μιλια ψηλα γυρω απο την γη .

Αυτο το πλεγμα καταστραφηκε πριν απο τους διαρκεις πολεμους που δημιουργουσαν οι κατοικοι που ηρθαν απο τον Αρη στην γη και που ειχανε αναπτυξει μονο το αριστερο μερος του εγκεφαλου τους, δηλ.το αρσενικο.

Η πραγματικότητα που ζούμε είναι ένα όνειρο

 

Πάμε σε πολύ βαθειά νερά . 

Όλα όσα έχει δημιουργήσει ο Θεός (οχι των χριστιανών βέβαια) αποτελούν ένα όνειρο! Ζούμε στο όνειρό του που δεν είναι τίποτα άλλο από έναν Ιδεατό Κόσμο, όπως έλεγε και ο Πλάτωνας. 


Ο κόσμος αποτελείται από ιδέες που είναι αντίγραφα των αρχικών ιδεών του Θεού. 

Ας προσπαθήσουμε να δούμε τι θέλει να μας πει . Δεν εννοεί βέβαια τον θεό των χριστιανών , μην βιαστούν οι χριστιανοί . Παραμυθάκια είναι αυτά που μας λένε οι χριστιανοί μπροστά σε αυτά που λένε οι μεγάλοι σοφοί μας , που τους καψανε τα βιβλίαι, τους βρίσανε και τους ιδιους τους σκότωσαν ί(Υπατεια κλπ).


Ο Πλάτωνας λοιπόν μας λέει ότι η πραγματικότητα που ζούμε είναι ένα όνειρο. 


Ενα αντικείμενο που θα δούμε δημιουργείται μέσα στο μυαλό μας διότι τα φωτόνια προσπίπτουν αρχικά πάνω στο αντικείμενο και μετά επιστρέφουν στο μάτι μας που στέλνει το ερέθισμα στον εγκέφαλο και αυτός με τη σειρά του δημιουργεί την "ιδέα" της ύπαρξης του αντικειμένου. 

Αυτο που βλέπουμε έξω δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα αλλά σχηματιστηκε η εικονα μέσα στο μυαλό μας . 

Πιο απλα . 

«Θυσιάστηκα για τα παιδιά μου…»





Δεν είναι λίγοι οι γονείς των οποίων η απόφαση να δημιουργήσουν οικογένεια τους οδηγεί σε ολοκληρωτική παραίτηση από τις προσωπικές τους ανάγκες και επιθυμίες, σε αποξένωση από το σύντροφο τους  και, τελικά, από τον ίδιο τους τον εαυτό. Με τον ερχομό των παιδιών, οι γονείς αφοσιώνονται αποκλειστικά στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή τους, αφιερώνοντας σε αυτά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Τα παιδιά τους αποτελούν την πρώτη και μοναδική προτεραιότητα και γι’ αυτό το λόγο, κάνουν αμέτρητες θυσίες ∙ αποκόπτονται από τους φίλους τους, παραβλέπουν τις προσωπικές τους ανάγκες, δεν αφιερώνουν σχεδόν καθόλου χρόνο στον εαυτό τους ή για να ασχοληθούν με δραστηριότητες που είχαν πριν αποκτήσουν οικογένεια και δεν έχουν ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση για το χτίσιμο της σχέσης του ζευγαριού.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σταδιακά στην αποξένωση ανάμεσα στο ζευγάρι, οι συνέπειες της οποίας γίνονται συνήθως εμφανείς μετά τη μελλοντική απουσία των παιδιών από το σπίτι, λόγω σπουδών, εργασίας ή δημιουργίας νέας οικογένειας.

Η ζωή μπορεί να μην είναι το γλέντι που ελπίζαμε, αλλά όσο είμαστε εδώ πρέπει να χορέψουμε.


Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε την κάθε στιγμή, ακόμη και όταν αυτή είναι μίζερη. 
Είχαμε προσδοκίες και όνειρα για το πώς θα έμοιαζε η ζωή μας από τότε που ήμασταν νέοι.
Μερικοί από εμάς ονειρευόμασταν να γίνουμε επαγγελματίες αθλητές, ή σχεδιαστές, να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά, ή να φτιάξουμε ένα εστιατόριο. 
Κάθε ένας από εμάς είχε επιθυμίες και όνειρά μέσα μας γεγονός που είναι καλό γιατί δίνουν σκοπό και μας κρατούν κινητοποιημένους στη ζωή.
Αλλά τι γίνεται όταν κάτι αναπάντεχο συμβεί; Όταν η υγεία μας καταρρέει, ή ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει απροσδόκητα; Όταν χάνουμε την επιχείρησή μας ή αποτύχουμε με τους στόχους μας; 

Να τα πω;

καλή διάθεση

Πέντε βήματα όπου βοηθούν εμένα να έχω καλύτερη διάθεση και ίσως βοηθήσουν και εσάς.
Τα βήματα λοιπόν είναι τα εξής:
1) Όποτε με πλησιάζουν αρνητικές σκέψεις του παρελθόντος για κάτι κακό που μου συνέβη ή για κάποιον που με πείραξε με τα λόγια του ή με όσα έκανε απλώς διώχνω τη σκέψη μακριά προσπαθώντας να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή κάτι τελείως διαφορετικό και ευχάριστο. Υπάρχει όμως κι άλλος τρόπος με το να αναγνωρίσω τη δική μου τύχη ως τύχη ίδια με όλων των άλλων ανθρώπων αλλά και να δώσω άφεση αμαρτιών δικαιολογώντας ως ανθρώπινες πράξεις επίσης τις άσχημες συμπεριφορές των άλλων προς εμένα. Ισχύει αυτό που λένε τόσα ξέρει τόσα κάνει.
2) Απλοποιώ τη ζωή μου αγοράζοντας τα απολύτως απαραίτητα και βάζοντας στον εαυτό μου όσο το δυνατόν πιο απλές και καθημερινές υποχρεώσεις. Δεν φορτώνομαι με υλικά αγαθά γιατί εμένα προσωπικά με κουράζουν. Δε φορτώνομαι επίσης με τρελά όνειρα και μεγαλόπνοα σχέδια γιατί με κουράζουν το ίδιο. Προτιμώ πλέον να προγραμματίζω για κοντινότερα χρονικά διαστήματα και να διατηρώ τα όνειρά μου σε προσγειωμένα επίπεδα σύμφωνα με τα δεδομένα της σημερινής κατάστασης γύρω μου.

Μερικοί έξυπνοι τρόποι για να βγάλετε τη σκουριά!



Η σκουριά έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά η πιο κοινή στα νοικοκυριά είναι η σκουριά από τα οξείδια του σιδήρου, όπου υπάρχει εκτεθειμένο μέταλλο σε υγρασία νερό ή αέρα και γίνεται οξυγονωμένο.
Σημαντική συμβουλή πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Βρείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, θα σας βοηθήσει στο να τρίψετε τη σκουριά. Βέβαια και το μαλλί από χάλυβα και λειαντικές βούρτσες κάνει καλή δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσει εκδορές.


Τρόποι για να βγάλετε τη σκουριά

Διώξτε την πιτυρίδα με σπιτικά υλικά!


Η πιτυρίδα εμφανίζεται όταν τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται και τα παλιά κελιά πέφτουν και  παράγουν ερεθιστικές λευκές νιφάδες. 

Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να δημιουργούν και να απορρίπτουν τα κύτταρα του δέρματος με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι άλλοι.

Η πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί από τραύμα, ασθένεια, ορμονικές διαταραχές, κακή διατροφή (ειδικά η υπερκατανάλωση των υδατανθράκων και της ζάχαρης), ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, απαραίτητα λιπαρά οξέα, και το σελήνιο.

Θεοί και Θεότητες του Υγρού Στοιχείου στην Αρχαία Ελλάδα


ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ο Πόντος γέννησε τον Νηρέα, που τον φανταζόταν ως τον θαλάσσιο γέροντα (γέρων άλιος που κατοικούσε σε ένα λαμπρό και φωτεινό ανάκτορο στα βαθιά νερά. 

Χαρακτηρίζεται από καλοσύνη , δεν ξεχνά τους νόμους της δικαιοσύνης και κάνει σκέψεις πάντα δίκαιες και αγαθές. 

Είναι η προσωποποίηση της καλής όψης της θάλασσας , που δεν εξαπατά τον άνθρωπο με απατηλά θέλγητρα και υποσχέσεις, , ευνοεί τις δραστηριότητες και τις περιπετειώδης αναζητήσεις του μέσα σ’ αυτήν.

Στις 50 κόρες του Νηρέα, τις Νηρηίδες, έχουν αποδοθεί ονόματα που εκφράζουν τη δύναμη, την αγαθότητα , τη γαλήνη, τη λαμπρότητα του κυανού χρώματος ,τη ταχύτητα της κίνησης της θάλασσας αλλά και τα σπήλαια που σχηματίζει όπως εισέρχεται στη ξηρά , τις ακτές και τις αμμώδεις παραλίες , το παιγνίδισμα των κυμάτων και τους αρμονικούς τους ήχους.

Σχετίζονται με τα αγαθά , που απορρέουν από τη θάλασσα και διευκολύνουν τον άνθρωπο στο θαλάσσιο εμπόριο. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως όταν η αύρα δημιουργεί ελαφρύ κυματισμό οι Νηρηίδες από το ανάκτορο του πατέρα τους , αναδυόταν στην επιφάνεια των κυμάτων τραγουδώντας και χορεύοντας με πλήρη αρμονία.

Ένας άλλος φιλαλήθης και αλάθητος γέροντας της θάλασσας ήταν ο Πρωτέας, που ο Ηρόδοτος όπως και ο Ευριπίδης λένε πως υπήρξε βασιλιάς στην Αίγυπτο, όμως, λατρεύτηκε ως ο ποιμένας των ζώων της θάλασσας , που κυριαρχεί ο Ποσειδώνας. 


Εκφράζει το φευγαλέο και ασύλληπτο κύμα που παίρνει από τις τρομακτικότερες μορφές μέχρι τις πιο γαλήνιες μέχρι να φτάσει στα παράλια. Ο Πρωτέας γνωρίζει ολόκληρη τη θάλασσα και τα πιο απρόσιτα μέρη της και μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τους ναυτικούς στον προορισμό τους και εφόσον του ζητηθεί κατέχει την προφητική επιστήμη και δίνει πάντα αλάθητες οδηγίες.

Άλλος «άλιος γέρων» είναι ο Φόρκυς, γιος του Πόντου, θεός των θαλάσσιων τεράτων , που εκφράζει την ταραχή και τον έντονο κυματισμό της θάλασσας. Κατά τον Πίνδαρο, απόγονοι του είναι οι Γοργόνες. Ο Άτλαντας σχετίζεται με τους θαλάσσιους θεούς αποδίδονται σ’ αυτόν σοφία και γνώση των αβύσσων του ωκεανού, θεωρείται ο «επιμελητής» των στηλών που χωρίζουν τη γη από τον ουρανό , ενώ η θέση του ορίζει τα όρια του γνωστού κόσμου.Άλλος θαλασσινός μύθος με ποιο λαϊκό χαρακτήρα είναι αυτός του Γλαύκου, που αντιπροσωπεύει το κυανό χρώμα της ελληνικής θάλασσας. 


Απελπισμένος από τα γηρατειά γκρεμίζεται στην θάλασσα και γίνεται μάντης κακών, που στο άκουσμά τους, οι ψαράδες προσεύχονται και θυμιατίζουν ώστε να αποτρέψουν τα επερχόμενα δεινά. Το σώμα του είναι γεμάτο όστρακα και φύκια και προκαλεί φόβο. Ερωτεύεται τη Σκύλλα και προσπαθεί να τη συγκινήσει με δώρα αλλά η Κίρκη τη φαρμακώνει και μεταμορφώνεται σε τέρας 
που στριγκλίζει ασταμάτητα, ανάμεσα στο στενό της Σικελίας με τη Κάτω Ιταλία.

Χριστούγεννα, γιορτές και δίαιτα: Πώς θα αποφύγετε να αποκτήσετε περιττά κιλά


Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γεμάτες αγάπη, χαρά και πολλά νόστιμα φαγητά
Η δίαιτα ή η διατροφή σας, για να αποφύγετε να πάρετε νέα περιττά κιλά κατά τις γιορτές, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά χρειάζονται προσοχή.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι γεμάτες αγάπη και χαρά. Όμως ταυτόχρονα τα πολλά νόστιμα φαγητά, οι εξαιρετικές λιχουδιές που υπάρχουν παντού και τα κάθε μορφής γλυκά στα οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί, μας δωρίζουν νέα κιλά που δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας.
Πολλοί από εμάς ήδη έχουμε πρόβλημα υπερβολικού βάρους ή παχυσαρκίας. Ο διαβήτης και ο προ-διαβήτης όπως επίσης και η ψηλή πίεση, μαστίζουν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Το να ισχυριστούμε ότι θα είμαστε τέλειοι στις επιλογές μας όσον αφορά στο τι και πόσο θα τρώμε στις γιορτές, πιθανόν να είναι εξωπραγματικό. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε κάποιες αρχές που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα χωρίς στερήσεις αλλά και με μείωση στο ελάχιστο των υπερβολών ή καταχρήσεων.
Ας δούμε αρχικά ένα από τους κυριότερους ενόχους που μας φορτώνουν με περιττά κιλά, που είναι τα διάφορα εκλεχτά γλυκά και άλλοι πειρασμοί που παίρνουμε στο επιδόρπιο. Δεν θα αποφασίσουμε ότι δεν θα τρώμε επιδόρπιο επειδή τα γλυκίσματα, τούρτες, τα αριστουργήματα με σοκολάτα και άλλα, είναι βασική αιτία απόκτησης νέων κιλών.
Αντίθετα θα φάμε επιδόρπιο, αλλά θα αφήσουμε εκ των προτέρων τόπο στο στομάχι μας για αυτό. Με αυτό εννοούμε ότι πρέπει να περιορίσουμε λίγο τις θερμίδες που θα φάμε στο κυρίως πιάτο.
Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για να παχύνετε; 

Υπερφαγία, συναισθήματα, γιορτές, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπερφαγία συναισθηματική: Η μελέτη της συμπεριφοράς των αθρώπων που λόγω εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων, οδηγούνται στην υπερφαγία, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.Η υπερφαγία με κίνδυνο πρόσληψης αχρείαστων και επικίνδυνων περιττών κιλών βάρους σώματος απσχολεί πολλούς, ιδιαίτερα στις γιορτές του τέλους του χρόνου, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Τώρα που είναι περίοδος γιορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό πολλών ανθρώπων το γεγονός ότι τα πλούσια και νόστιμα εδέσματα της εποχής, δυνατόν να τους προσθέσουν πολλά, νέα και αχρείαστα κιλά.
Για αυτό είναι σημαντικό να εξετάσουμε μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδηγούν στην υπερκατανάλωση φαγητών και κατά συνέπεια στην παχυσαρκία.
Σε πολλούς ανθρώπους, η κυριότερη αιτία παχυσαρκίας είναι η συναισθηματική υπερφαγία.Λόγω συναισθημάτων ή σκέψεων, αρχίζουν να τρώνε. Δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τις ποσότητες που καταναλώνουν.
Το αποτέλεσμα είναι ότι σταδιακά αποκτούν σωρεία περιττών κιλών. Οι κίνδυνοι για τη σωματική τους υγεία είναι μεγάλοι. Επίσης οι περισσότεροι παχύσαρκοι και υπέρβαροι άνθρωποι, σε ψυχολογικό επίπεδο δεν αισθάνονται καλά για τη σωματική τους εικόνα.
Μερικά από τα συναισθήματα και σκέψεις που αναφέρουν ότι βιώνουν οι άνθρωποι με συναισθηματική υπερφαγία είναι "τρώγω όταν νιώθω μοναξιά" και "ανακουφίζω τον εαυτό μου τρώγοντας".
Όσο πιο σημαντικός είναι ο παράγοντας συναίσθημα στη γένεση της παχυσαρκίας, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιτύχει μια δίαιτα για απώλεια βάρους με τη μέθοδο της συμπεριφορικής γνωσιακής θεραπείας.
Δυστυχώς ακόμη και μεταξύ των παχύσαρκων ή υπέρβαρων που έχουν επιτύχει να χάσουν ικανοποιητικό σωματικό βάρος, εκείνοι οι οποίοι παρουσιάζουν συναισθηματική υπερφαγία, κινδυνεύουν περισσότερο να αποκτήσουν ξανά τα βλαβερά περιττά κιλά της παχυσαρκίας.
Υπάρχει μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που λόγω υπερβολικής κατανάλωσης, αποκτούν περιττά και βλαβερά κιλά. Ο λόγος της υπερφαγίας σε αυτούς είναι εξωγενείς.

Γιορτές, Χριστούγεννα και ιατρικοί μύθοι: Ποια είναι η αλήθεια;


Μόνο με την αυστηρή, επιστημονική έρευνα και κριτική μπορούμε να μαθαίνουμε την πραγματικότητα.
Μερικοί από τους ιατρικούς μύθους που είναι ευρέως διαδεδομένοι στο πλατύ κοινό σε διάφορες χώρες του κόσμου είναι επίκαιροι κατά τη γιορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Οι πεποιθήσεις αυτές που βασίζονται στην παράδοση και στις διαδόσεις επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά των αθρώπων.
Είναι πολύ σημαντικό οι μύθοι αυτοί να διερευνώνται και να ελέγχονται κατά πόσο αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή εάν απλά πρόκειται για εσφαλμένες αντιλήψεις που στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν έχουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία και ευεξία των ανθρώπων.
Για τη διερεύνηση της ορθότητας των ιατρικών μύθων, είναι απαραίτητο να εξετάζονται οι επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες. Η αυστηρότητα του ελέγχου τέτοιων ερευνών από τα αρμόδια επιστημονικά σώματα προσφέρει την εγγύηση της ασφάλειας για την ορθότητα ή όχι των ισχυρισμών, μύθων, διαδόσεων και πεποιθήσεων για διάφορα θέματα που άπτονται της υγείας.   
Μια επίκαιρη και ενδιαφέρουσα εργασία για την τεκμηρίωση ή όχι ιατρικών μύθων έγινε πρόσφατα από γιατρούς του πανεπιστημίου της Ινδιάνας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάλυσαν και εξέτασαν τις ιατρικές ή άλλες επιστημονικές έρευνες που υπάρχουν για 6 από τους πλέον διαδεδομένους ιατρικούς μύθους που είναι οι ακόλουθοι:
  1. Το φαγητό τη νύκτα, πριν πάμε για ύπνο παχαίνει
  2. Υπάρχουν αντίδοτα που μπορούν να αποτρέψουν τα επακόλουθα της μέθης
  3. Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερδραστήρια
  4. Οι αυτοκτονίες αυξάνονται κατά την περίοδο των γιορτών
  5. Το φυτό των Χριστουγέννων (Ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινό) είναι δηλητηριώδες
  6. Χάνουμε την περισσότερη θερμότητα του σώματος από το κεφάλι όταν κάνει κρύο και για αυτό πρέπει να το καλύπτουμε
Επισημαίνεται ότι οι μύθοι για την υγεία είναι ευρέως διαδεδομένοι όχι μόνο μεταξύ των απλών αθρώπων αλλά και μεταξύ των γιατρών και άλλων επαγγελματιών της υγείας. Ας δούμε λοιπόν τι βρήκαν οι Αμερικανοί γιατροί εξετάζοντας τους 6 αυτούς μύθους.

Δείτε ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε


Όταν κάτι δεν πάει καλά ο οργανισμός στέλνει κάποια προειδοποιητικά συμπτώματα τα οποία δε θα πρέπει να αγνοήσετε σε περίπτωση εμφάνισής τους.

Μάθετε ποια είναι τα συμπτώματα τα οποία δεν θα πρέπει να αγνοείται
Καρδιά
Ο πόνος ο οποίος είναι έντονος και συσφιγκτικός και συνοδεύεται από ναυτία και ιδρώτα. Επίσης το αίσθημα φτερουγίσματος στην καρδιά ή κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο
Πνεύμονες
Δυσκολία στην αναπνοή
Δύσπνοια με πυρετό
Βήχας και πτύελα με αίμα

Δείτε τι να κάνετε για προστατευθείτε από το κρύο

Το κρύο έχει μπεί για τα καλά και με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, είναι δύσκολο να κρατηθείτε όλες τις ώρες ζεστοί.
Μάθετε τι να κάνετε για να προστατευθείτε από το κρύο!
Αναπνεύστε από τη μύτη, όχι από το στόμα
Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν αναπνέουμε από το στόμα όμως, δεν υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης του αέρα.
Αποφύγετε την καφεΐνη
Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ ή τσαγιού να μοιάζει το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η καφεΐνη όμως θα προκαλέσει απώλεια σωματικής θερμότητας.

Τονωτικά ροφήματα




Τονωτικό από σύκο (το πρωί)

Υλικά (για δυο άτομα)
7 φρέσκα σύκα
2 κουτ. γλυκου μέλι
1 κουτ. γλυκου ghee
3 καρύδια
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Παρασκευή
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα καταναλώνουμε αμέσως το πρωί νηστικοί. Θα πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες). Το χειμώνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξερά σύκα τα οποία μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε νέρο.

50 Χριστουγεννιάτικα ΔΕΝΤΡΑ από ΠΑΛΕΤΕΣ





Ένώνοντας ολόκληρες σανίδες τους ή κομμάτια ξύλου με τρόπο που να σχηματίζουν μια πυραμίδα.

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς καθόλου να αλλάξετε την μορφή του ξύλου ή κόβοντας τις άκρες της κάθε σανίδας ώστε το σύνολο να έχει σχήμα κλασσικού έλατου, χρησιμοποιώντας τις σανίδες ως "κλαριά" που θα καρφώσετε περιμετρικά ενός κεντρικού ξύλου "κορμού", να αφήσετε κενά ανάμεσα τους ή να δώσετε τριγωνικόσχήμα δέντρου σ΄ένα σύνολο από εφαπτόμενα καρφωμένα μεταξύ τους ξύλα, να το δημιουργήσετε πάνω σ΄ένα τοίχο ή σε οποιοδήποτε σημείο χρησιμοποιώντας μια βάση για να το στηρίξετε, να βάψετε τα ξύλα σε όποια απόχρωση θέλετε ή να διατηρήσετε την φυσικήαπόχρωση του ξύλου, να το στολίσετε μόνο με φώτα ή και με στολίδια και γενικά, όπως ακριβώς και σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή από παλέτες, μπορείτε να ...αυτοσχεδιάσετεπάνω στην κεντρική ιδέα όσο αντέχει η ...φαντασία και η ...υπομονή σας.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντραιδανικά γα πολύ μικρούς χώρους που δεν θέλετε να "κλείσουν" με τον όγκο ενός κλασσικού έλατου, για χώρους διακοσμημένους σε μοντέρνο ύφος, για το μπαλκόνι ή τον κήπο. 

Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο δέντρο νααντικαταστήσει το παραδοσιακό σας, μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε τα ξύλα από μια παλέτα για να φτιάξετε "μινιατούρες" χριστουγεννιάτικων δέντρων για να στολίσετε  κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού εκτός καθιστικού, πχ δημιουργώντας ένα τέτοιο μικρό δέντρο για τηνκρεβατοκάμαρά σας, την κουζίνα ή για να δώσετε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ένα παιδικό δωμάτιο.

40 τρόποι για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα τα ΠΑΡΑΘΥΡΑ




Π


αλιότερα ήταν το έλατο που απαραίτητα στολιζόταν κοντά σε κάποιο παράθυρο, περπατώντας στις γειτονιές ήταν τα δικά του φωτάκια και οι μπάλεςπου διακρίναμε σε κάθε σπίτι, πλέον μετράμε ...χιλιόμετρα φωτοσωλήνα στα κάγκελα και πλαστικές φωτιζόμενες φιγούρες στα μπαλκόνια.

Aκόμη όμως και αν δεν σας βοηθά η διαρρύθμιση του σπιτιού για να τοποθετήσετε το δέντρο κοντά  σ΄ένα μεγάλο παράθυρο, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τα διακοσμήσετε/ στολίσετε γιορτινά, δημιουργώντας μια όμορφη όψη τόσο από το εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους μέρος, χρησιμοποιώντας ανάλογα με το μέγεθος και το ύψος του παραθύρου γιορτινές γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω στα τζάμια και κυρίως η και μόνο φωτάκια.

18 πανέμορφα χριστουγενννιάτικα δέντρα για τον τοίχο!


Τα χριστούγεννα είναι ίσως η μοναδική γιορτή που μπορούμε να στολίσουμε (επιτρέπονται και  οι υπερβολές) το σπίτι μας όπως θέλουμε με πολλά μικρά και μεγάλα διακοσμητικά. Φυσικά το μεγαλυτερο ποσοστό στολίζει και το κλασσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Πώς θα σας φαινόταν όμως και ένα όμορφο δέντρο στον τοίχο του σπιτιού σας; Με οτι υλικά εχουμε σπίτι μας, σπάγκους, σύρμα, μπάλες κτλ κτλ. Φαντασία να υπάρχει και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εκπληκτικό!


 via VosgesParis

Πώς φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικους φωτεινούς πίνακες με διάφορα σχέδια!

Μια πρωτότυπη κατασκευή, για ελαφρά πιο "μοντέρνες" γιορτινές διακοσμήσεις από το theboldabode.com και η οποία μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές ανάλογα τόσο με το σχήμα (χιονονιφάδα, έλατο, αστέρι, άγιος βασίλης κλπ) που θα επιλέξετε όσο και το υλικό από το οποίο θα το σχηματίσετε και που μπορεί να είναι κάθε μορφής χαρτί-χαρτόνι ή και ύφασμα στα οποίο μπορείτε και να προσθέσετε στοιχεία όπως γκλίτερ, συνθετικό χιόνι κλπ.






Στο internet θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη σχεδίων για να χρησιμοποιήσετε ως "πατρόν" για την δημιουργία γιορτινών σχημάτων, δείτε ενδεικτικά εδώ.

TA TZIXANTIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ISIS.






ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PER SE ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑ....
2)ΛΟΓΩ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΒΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ....

3)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΥΝΗΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ.

4)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ...

Μάθε από το παρελθόν, ατένιζε το μέλλον




penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
Χρησιμοποίησε το παρελθόν για να διδαχτείς, μάθε από τις αποτυχίες σου, από τις λανθασμένες επιλογές σου, από τάσεις και συμπεριφορές που δεν σε βοήθησαν. Όλα αυτά υπήρξαν οι δάσκαλοι σου που σε έφεραν εδώ. Έκφρασε ευγνωμοσύνη και πορεύσου με όλη την σοφία που αποκόμισες. Όμως μην αφήνεις το παρελθόν να σε καθορίζει. Να θυμάσαι πως όλες οι αποτυχίες σου σε έχουν προετοιμάσει κατάλληλα για να είσαι πιο ικανός, πιο αποφασιστικός και πιο σοφός στις επιλογές και τις κινήσεις σου στο παρόν σου.
Να ατενίζεις το μέλλον σαν το τοξότη που στοχεύει ευθεία μπροστά στο κέντρο του στόχου. Τώρα πια έχεις καθαρότερη ματιά, πιο σταθερό χέρι και αρκετή θέληση για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς. Οι αποτυχίες του παρελθόντος σε δυνάμωσαν, οι παρορμητικές κινήσεις του χθες συνέβαλλαν στην σταθερότητα που χρειάζεσαι και έμαθες να κοιτάς πιο καθαρά αυτό που επιθυμείς πραγματικά. Με την σοφία που απέκτησες μπορείς, στην κατάλληλη στιγμή, να τραβήξεις το βέλος προς στο στόχο.
Ατένιζε το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία, έτοιμος για την επιτυχία!

Κλέφτες ονείρων!


dreamsτου Γιάννη Αραχωβίτη
Οι κλέφτες ονείρων είναι μια κάστα ανθρώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να καταστρέφουν τα όνειρά των άλλων. Φαντάζομαι , και εσύ, όπως όλοι μας, θα είχες την ατυχία να ανοίξεις την καρδιά σου σε κάποιον από αυτούς και να του εκμυστηρευτείς κάποιο όνειρό σου, κάτι που ήθελες πολύ να κάνεις, κάτι που σε ενθουσίαζε. Και αντί να ακούσεις δυο συμβουλές, δυο λόγια υποστηρικτικά αντίκρισες την ξινίλα του, το περισπούδαστο ύφος του το γιατί αυτά δεν γίνονται και για το που νομίζεις ότι βρίσκεσαι ή ότι σε κάθε περίπτωση εσύ δεν είσαι αρκετός για τέτοια πράγματα.
Πολλές φορές οι τεχνικές τους είναι ακόμα πιο εκλεπτυσμένες και έχουν την ακρίβεια των τεχνικών ενός χειρουργού. Με χειριστική δεξιοτεχνία καταφέρνουν να σε αποτρέψουν, να σε απογοητεύσουν και να σε «προσγειώσουν στην πραγματικότητα». Φεύγεις χωρίς να έχεις αντιληφτεί σε τι επέμβαση υποβλήθηκες, χωρίς ένα εξωτερικό σημάδι, μια ουλή, που να προδίδει από τι πέρασες.
Όμως μέσα σου νοιώθεις ένα σφίξιμο, νοιώθεις άδειος, παγωμάρα. Νοιώθεις να σε πάτησε το τραίνο. Και αναρωτιέσαι. «Καλά για βοήθεια πήγα! Γιατί νοιώθω τόσο χάλια;»
Δυστυχώς οι κλέφτες ονείρων δεν διαθέτουν δικά τους για αυτό και κάνουν υπερωρίες καταστρέφοντας τα όνειρα όσων έχουν. Και υποδυόμενοι το ρόλο του «ρεαλιστή» με την ψυχρή και αντικειμενική ματιά ισοπεδώνουν κάθε αισιοδοξία, κάθε προσπάθεια για υπέρβαση, κάθε δυνατότητα για κάτι σπουδαίο.
Μείνε μακριά από αυτή την τοξική φάρα ανθρώπων. Μείνε μακριά από αυτούς τους «καλοπροαίρετους» βρικόλακες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα