Κυριακή 3 Μαΐου 2015

MATRIX!!! ΟΙ ΓΗΙΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ 'ΝΤΑΒΕΛΗ' ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!!!



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Μια Ινδική παράδοση αναφέρει ότι οι ψυχές που πρόκειται να μετενσαρκωθούν πέφτουν από τον ουρανό με την βροχή και αναγεννιούνται  υπό την μορφή σπόρων....

Ο Διογένης ο Λαέρτιος στο ζήτημα αυτό, προσθέτει πως η ατμόσφαιρα είναι όλη πλήρη από ψυχές που πλανώνται δια μέσου του αέρος. ( De musica III).
Ενώ ο Μακρόβιος (De somnium soiplonis, I, 10) αναφέρει ότι: 
Κατερχόμενες οι ψυχές προς την γη, διέρχονται από διάφορες αστρικές περιοχές παραλαμβάνοντας εξ' αυτών ένα κατάλληλο ένδυμα φθάνοντας στη γη. Το ένδυμα αυτό αποτελείται από διάφορες ουσίες λεπτοφυών αιθερικών περιβλημάτων. Και μετά το φυσικό θάνατο όλα αυτά θα παραδοθούν ξανά και θα αποδυθούν στους πλανήτες απ' όπου είχαν παραληφθεί.

Αλλά ας δούμε ποιες είναι αυτές οι αστρικές περιοχές και πως δημιουργούνται;

Το νερό της βροχής παίρνοντας τον ουράνιο ηλεκτρομαγνητισμό κι από το έδαφος τις διάφορες μεταλλικές ουσίες, οδηγείται στις ιαματικές πηγές του πλανήτη. 
Οι ποσότητες αυτές συναντούν τα υπόγεια νερά, που μεταφέρουν τον γήινο ηλεκρομαγνητισμό, διαμορφώνοντας τα λεγόμενα τελλουρικά ρεύματα.

Οι επιστήμονες παραποιούν συνειδητά τον ορισμό των ‘αφυπνισμένων’ ατόμων

    Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερη κουβέντα για την Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και την ενσυναίσθηση με τους “ειδικούς” να δημιουργούν, ως συνήθως, ένα απόλυτο χάος, αντί να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει

    Κι αυτό, γιατί η αναμενόμενη αφύπνιση που άρχισε τις 3 τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και έχει σκοπό να ολοκληρωθεί στον 21ο, είναι αγκάθι στην καρδιά αυτών που έχουν αποφασίσει να διαφεντεύουν αέναα τον πλανήτη.
    Οι Άγγλοι ειδικοί λοιπόν, δανείστηκαν μια ακόμα ελληνική λέξη, με μια συγκεκριμένη έννοια για να περιγράψουν κάτι διαφορετικό. Την λέξη empathy
    Σε μας η εμπάθεια αφορά έντονα αρνητικά συναισθήματαεχθρότηταπάθοςεναντίον κάποιου. Οι Αγγλόφωνοι όπως επιστήμονες και ειδικοί, με την λέξη empathy, εννοούν την συναισθηματική ταύτιση ή ενσυναίσθηση:
    Όρος της κλινικής ψυχολογίας. Από την άποψη του συμπεριφορισμού, πρόκειται για τη γενίκευση εξαρτημένων αντανακλαστικών λύπης, πόνου, απογοήτευσης κ.ά., στην οποία αυτές οι συναισθηματικές αντιδράσεις αυτές προκαλούνται από τις δυσάρεστες συνθήκες άλλων ατόμων, λόγω της ομοιότητας ή των κοινών στοιχείων τους με τα εξαρτημένα προκλητικά ερεθίσματα για αντίστοιχες συναισθηματικές αντιδράσεις στη δική μας ζωή.

    Ποιό «Delete This Photo»


    Το FACEBOOK δεν εφαρμόζει το «Delete This Photo» έχεις αναρωτηθεί, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    Γιατί όταν κάποιος επιλέγει «Delete This Photo», στο FACEBOOK και θέλει να διαγράψει τις φωτογραφίες του άμεσα και ολοκληρωτικά, αυτό δεν γίνετε ούτε «άμεσα» ούτε «ολοκληρωτικά»;
    Ανεβάζετε φωτογραφίες οικογενειακές, των παιδιών σας, (ειδικά των νεογέννητων, πόσο υπερφίαλα χαζή, είναι αυτή η πράξη σας) φωτογραφίες σας προσωπικές στο FACEBOOK χωρίς να σκεφτείτε ούτε λεπτό τις συνέπειες αυτής σας της πράξης. Εν τούτοις όταν το κάνετε και ΕΚΘΕΤΕΤΕ τον εαυτό σας ή αδύναμα πρόσωπα όπως τα παιδιά σας, ή τον διπλανό σας σε ένα πάρτι που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τον φωτογραφίσετε, σε κοινή θέα, να γνωρίζετε τουλάχιστον πως, όταν διαγράφετε μια φωτογραφία σας, αυτή ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ αυτόματα αλλά μένει τουλάχιστον 3-5 χρόνια στην βάση δεδομένων (servers) του FB, εξακολουθώντας να είναι προσβάσιμη σε εχθρούς και φίλους.

    Eurogroup και συμβούλιο του ΟΗΕ για τον πανηγυρισμό Σπανούλη, ζητάει ο Γιαννακόπουλος!

    -Bomba-D-Giannakopoulou-Apokhoro-apo-ton-PAO
    Την κατεπείγουσα σύγκληση τόσο του Eurogroup όσο και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αιτήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
    Είχε προηγηθεί η χθεσινή συγκινητική έκκλησή του από το παρκέ του ΟΑΚΑ για άμεση σύγκληση υπουργικού συμβουλίου από τον Αλέξη Τσίπρα με σκοπό να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις για την πάταξη του νοσηρού φαινομένου των πανηγυρισμών των αθλητών.
    Στην επιστολή που απέστειλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί σε περίπτωση που διαπιστώσει πως δεν είναι ικανή να τα βάλει με την αιώνια μάστιγα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τους πανηγυρισμούς.
    Ακολουθεί χαρακτηρισμό απόσπασμα της επιστολής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

    Τα πέντε πιο μυστηριώδη, ανεξήγητα βίντεο στο Διαδίκτυο


    Σας παρουσιάζουμε τα πέντε πιο μυστηριώδη, ανεξήγητα βίντεο στο Διαδίκτυο.

    Πλανήτης Χ : Είναι Τεράστιος! (Βίντεο+Φωτογραφίες)

    Ο Πλανήτης X λέγεται ότι έχει έναν περίπου 4.000 ετών τροχιακό κύκλο κατά τον οποίο έρχεται αρκετά κοντά για να σπείρει τον όλεθρο στον άξονα της γης.
    Δεν υπάρχουν περιοχές που να μην κινδυνεύσουν από σεισμό κατά την επόμενη μετατόπιση του πόλου, όλα τα μέρη του πλανήτη θα υπόκεινται σε αυτήν, χωρίς καμία εξαίρεση. 
    Τα άτομα που ζουν σε περιοχές που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ  σεισμό δεν θα πρέπει να υποθέσουν ότι είναι ασφαλή, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα στην προετοιμασία για την μετατόπιση του πόλου όπως εκείνοι που ζουν σε περιοχές με έντονη σεισμική δραστηριότητα - να μείνουν έξω από παλιά ή πετρόχτιστα κτίρια, και να περιμένουν σεισμούς τόσο σοβαρούς όσο ποτέ η ανθρωπότητα έχει βιώσει και συνειδητοποιήσει.

    Βγες εξω απο το θεατρικο ρολο ....γινε παρατηρητης...Μπορεις...



    Να γυρισεις να κοιταξεις μεσα σου... σταθερα και να ψαξεις ,να καλεσεις τη ψυχη σου να ερθει να σε ανταμωσει...

    Να μη τρομαξεις οταν θα την συναντησεις... οχι να μην τρομαξεις... να αναγνωρισεις τον αγωνα που εκανε για να σου προσφερει τη γνωση της Γης...

    Να της δωσεις τοση πολυ αγαπη μεχρι να φωτιστει ξανα...να την αγκαλιασεις με αποδοχη...οσο σκληρα και αν σου φερθει...να την κατανοεις διαρκως... να μην τρομαξεις με αυτα που θα σου πει,που θα σε κανει να νιωσεις η με αυτα που θα αφησει στο φυσικο σου σωμα με το περασμα της... ολα θα ειναι αναλογα της ποιοτητας του κομματιου που ειναι εκει για φωτιση...και ολα θα σβησουν με το περασμα της στο Φως!!!

    Εισαι Θεος..μην ξεχνας ποτε... και, ΝΑΙ ... Μπορεις!!!

    Η συμπεριφορά σου απέναντι στη μοναχικότητά σου, θα σου καθορίσει και την αυθεντικότητα όλων των άλλων σχέσεών σου.


    Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχικότητα

    Τη μοναχικότητα, όχι, μην τη φοβάσαι.

    Είναι οι στιγμές που πρέπει στα ίσια να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Αν το θέλεις, και αν επιθυμείς ειλικρινής μαζί του να είσαι.


    Η συντροφικότητα, υπέροχη είναι, αλλά λειτουργεί για το εμείς, σε χρόνους και τόπους που δεν είμαστε μόνοι και στους οποίους μοιραζόμαστε.


    Η φιλία, τέλεια είναι, αλλά ανθίζει στο εκεί, και όχι στο εδώ. Με τους φίλους, εκεί θα περάσεις όμορφα, θα μιλήσεις, θα αναλύσεις. Στο εδώ, μόνος θα κατασταλάξεις και θα αποφασίσεις.


    Η οικογένεια, είναι οι ρίζες μας, που υπάρχουν σε χρόνο τότε και όχι στο τώρα. 


    Το τότε, προσδιορίζει το ποιος είσαι τώρα, αλλά αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο!

    Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!

    Αντίο ΔΕΗ! Καλώς ήρθες Tesla Powerwall!
    Τηλέμαχος Κατσένης
    Στην προχθεσινή ανακοίνωση του, o Elon Musk, χαρισματικός CEO της Tesla Motors παρουσίασε το όραμα του για την μελλοντική τροφοδότηση των σπιτιών μας με πράσινη ενέγεια. Το όραμα αυτό ονομάζεται Powerwall και αποτελεί μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα αναλάβει να καλύψει τις πλήρεις ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, απαλάσσοντας την παντελώς από την ανάγκη για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
    Powerball_1
    Τα Powerwalls θα κυκλοφορήσουν σε δύο εκδόσεις, μια των 7kWh και μία των 10KWh με δυνατότητα κάλυψης των ενεργειακών αναγκών ενός σπιτιού ή μιας μικρής επιχείρησης. Ουσιαστικά οι μπαταρίες αυτές  θα φορτίζονται την ημέρα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ και θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τις συσκευές μας όποτε χρειάζεται την ημέρα και βέβαια τη νύχτα.

    Πάρε κόσμε!


    Της Κατερίνας Γκαράνη
    Μάς άλλαξε ο κόσμος, δεν τον αλλάξαμε. Ο κόσμος μάς μετάλλαξε σε συστημικά κύτταρά του ή σε καρκινικούς όγκους του συστήματος που  θα αφαιρεθούμε με χειρουργική ακρίβεια για να επιβιώσει ο κόσμος που δεν άλλαξε ποτέ. Αλλαγή συστημάτων γινόταν επί χιλιετίες για να βολεύεται ανάλογα με τις οικονομοπολιτικές συνθήκες ο ίδιος ο κόσμος. Ο κόσμος ήταν πάντα ένα σύστημα και η επιλογή ήταν πάντα μία: Ή μπαίνεις στο σύστημα ή αποβάλλεσαι από αυτό. Ο κόσμος επιλέγει, ο κόσμος σκοτώνει, ο κόσμος στηρίζει τις εξουσίες, ο κόσμος είναι ένα συμφεροντολογικό τσιμπούρι που κρατά πλακάτ και ενίοτε όπλο, όχι για να αλλάξει τον κόσμο, αλλά για να χωρέσει στον κόσμο που μεταβάλλεται σύμφωνα με τα θέλω πάντα των πολλών. 
    Ο κόσμος δεν άλλαξε από τις εξαιρέσεις  υψηλής εγκεφαλικής και συναισθηματικής ευφυΐας, θα αλλάξει με τα κοπάδια που θέλουν να βολεύονται ανάλογα με τις συνθήκες που επιβάλλουν οι καιροί; 
    Ο κόσμος δεν άλλαξε από προσωπικότητες που δεν φιλολογούσαν αλλά που έμπαιναν μπροστά δίνοντας το δικό τους αίμα μη χαμπαριάζοντας θάνατο, βασανιστήρια, ακρωτηριασμούς, βιασμούς γυναικών και αδελφών, θα αλλάξει από αυτούς που θεωρούν ότι ο πλανήτης θα πάψει να γυρίζει αν αυτοί βγάλουν σπυρί στον κώλο;

    Το γέλιο και οι επιδράσεις του στη ζωή μας...




    Το γέλιο είναι η μουσική της ζωής…   ~Σαίξπηρ

    Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου: Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Μαΐου σε παγκόσμιο επίπεδο.


    Το γέλιο είναι μια συμπεριφορά, που προκύπτει από έντονα θετικά συναισθήματα. Όσο πιο πολύ γελάμε τόσο πιο θετική γίνεται η διάθεσή μας και τόσο πιο θετικά και αισιόδοξα αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας. Το γέλιο δημιουργεί την αίσθηση της ευχαρίστησης και της απόλαυσης, της ψυχαγωγίας και της πληρότητας. Είναι μια μορφή επικοινωνίας και ένας τρόπος ανταμοιβής στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και ένας τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς άτομα που μας ενδιαφέρουν.


    Η χρήση του χιούμορ είναι ένας τρόπος να αναπτυχθεί οικειότητα και να δημιουργηθεί μια ανοιχτή ατμόσφαιρα, καθώς ενισχύονται τα θετικά συναισθήματα. Το χιούμορ συμβάλλει στην βελτίωση της ακρόασης, της κατανόησης και της αποδοχής των μηνυμάτων, αυξάνοντας τα επίπεδα της επικοινωνίας. 

    Το χιούμορ είναι, επίσης, ένας τρόπος άμυνας, για να αποφύγουμε να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, να μην χρειαστεί να εκθέσουμε τα συναισθήματά μας ή να μην δώσουμε απάντηση. Ακόμη, η χρήση του χιούμορ μπορεί να επιτρέψει την άσκηση κριτικής χωρίς να προκληθούν αρνητικές διαπροσωπικές επιδράσεις. Το χιούμορ μειώνει την αίσθηση απειλής που νιώθει το άτομο και αυξάνει την καλή διάθεση του ατόμου. Επομένως, όταν χρησιμοποιούμε το χιούμορ για να πούμε κάτι, το άλλο άτομο είναι πιο πιθανό να το λάβει ως καλοπροαίρετο. 

    Αρέσει στους ανθρώπους να αλλάζουν αφέντη, κυβερνήτη, ελπίζοντας πως θα καλυτερέψει η τύχη τους. Η πείρα, όμως, τους μαθαίνει αμέσως πως η τύχη τους χειρωτέρεψε.


    Ο Ανίβας δεν γνώρισε ποτέ μια στάση, μια ανταρσία, παρ' ότι οδηγούσε στρατούς από πολλές και διάφορες φυλές, μάλιστα εκστράτευσε σε τόπους ξένους. Κανένας, ποτέ δεν εναντιώθηκε προσωπικά σ' αυτόν, ούτε ποτέ οι στρατοί του πλακώθηκαν μεταξύ τους. Γιατί; Απάνθρωπα σκληρός ο Ανίβας προκαλούσε τρόμο, αλλά και σεβασμό με τις πολλές αρετές του.
    Ο Σκιπίων; Σπουδαίος κι αυτός, όμως τα στρατεύματά του στην Ισπανία επαναστάτησαν. Γιατί; Επειδή ήταν καλός άνθρωπος, με αισθήματα, κι είχε δώσει ελευθερία που δεν ταιριάζει στην στρατιωτική πειθαρχία.
    Ποιος τα λέει αυτά; Ο Νικολό Μακιαβέλι στο βιβλίο του “Ο Ηγεμών”, το αξεπέραστο “εργαλείο” σε κάθε εξουσιαστή στους αιώνες των αιώνων. Επειδή ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι, που ήταν, που θα είναι πάντα. Μελέτησε τις ανθρώπινες σχέσεις και το πως εξασφαλίζει, το πως διατηρεί κάποιος την εξουσία του ο Μακιαβέλι και οι σκέψεις του είναι η πρωινή και η βραδυνή προσευχή κάθε εξουσιαστή, κάθε κυβερνήτη, καθενός που λειτουργεί σαν προϊστάμενος σε μια επιχείρηση.

    ΤΑ ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΑΓΙΑΣ


    Η μπαλαρίνα φαίνεται στο πρόσωπό της. Δεν θα πω ότι έχω αυτό το χάρισμα, όμως σε τρεις περιπτώσεις μου βγήκε. Για τρεις γυναίκες που είχαν χιλιόμετρα δεκαετιών στο χορό, χωρίς να το γνωρίζω, όταν τις συνάντησα είπα μέσα μου «Αυτή είναι μπαλαρίνα, έχει πρόσωπο γυναίκας μπαλέτου...».
    Πέθανε από καρδιακή προσβολή χθες Σάββατο η Μάγια Πλισέτσκαγια στα 90 της χρόνια. Μέχρι τα τελευταία της στο πρόσωπο της φαινόταν, έτσι λέω, η προσωπική της Ιστορία στο μπαλέτο. Ο θρύλος του κλασικού χορού. Η Μάγια που με το χορό της έκανε μάγια. Μυθική πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι.

    ΑΣΧΗΜΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ


    Ηθοποιός ιερό τέρας. Μια κακάσχημη, κοντή, με φωνή αντρική, καμμία σχέση με γυναικεία σεξουαλικότητα, μεταμορφωνόταν επάνω στη σκηνή του θεάτρου και με τη μαγεία της, την αύρα μάγισσας στο πολύ δυνατό παίξιμό της κατακτούσε τους πάντες. Αδύνατον να μην την θαυμάσει ο κάθε θεατής. Όλοι οι ηθοποιοί υποκλινόντουσαν στην αξία της. Τεράστια. Ο Άγγελος Τερζάκης είπε: «Εθνική επιτυχία να υπάρχουν πρόσωπα σαν την Μαρίκα Κοτοπούλη, πρόσωπα υψωμένα σε σύμβολα. Μορφές σαν εκείνη βγάζουν τους λαούς από την ανωνυμία».
    Γράφουμε σήμερα με αφορμή τη γέννηση του θηρίου, της Μαρίκας Κοτοπούλη, στις 3 Μαΐου, το 1887. Θέατρο και έρωτας. Αυτή ήταν η ζωή της. Θέατρο και σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. «Θα ήθελα να ήμουν άνδρας, να έκανα όργια και να χαιρόμουν τις γυναίκες».

    Οι Pink Floyd Κι Ένα Δαντελένιο Σουτιέν


    Life is a short, warm moment
    And death is a long cold rest.
    You get your chance to try in the twinkling of an eye:
    Eighty years, with luck, or even less.
    Free Four
    ~~[]~~
    Έπιασα να πετάξω όσα ρούχα στοιβάζονταν αδίκως στην ντουλάπα. Κάτω από τα άχρηστα παντελόνια βρήκα το κουτί με τις φωτογραφίες της εφηβείας. Έπιασα μία στην τύχη.
    ~~
    Προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι εκείνος ο δεκαεξάχρονος με τα μαλλιά αφάνα.
    Δεκάξι χρονών: Η πιο μπερδεμένη και πιο θαυμαστή ηλικία.

    Γιατί να το επιλέξω; Οι ιδιότητες του Τζίνσενγκ που το κάνουν τόσο δημοφιλές




    Ο κόσμος πλέον γίνεται όλο και πιο φανατικός με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Αυτό έχει επιφέρει μια τεράστια αλλαγή στην αντίληψη σχετικά με τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής. Ένα από τα πιο ευρέως γνωστά φυτικά συμπληρώματα στην παρούσα παγκόσμια αγορά είναι το τζίνσενγκ. Το τζίνσενγκ πιστεύεται ότι έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, από τη βελτιωμένη ανοσία, τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, την καλύτερη μνήμη μέχρι και την αύξηση της λίμπιντο. Το τζίνσενγκ πιστεύεται επίσης ότι είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση του διαβήτη και στην καθυστέρηση της εξέλιξης ορισμένων ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.


    Τα οφέλη του Τζίνσενγκ

    Καταπολεμά την κούραση και αυξάνει την ενέργεια

    Λαμβάνοντας τζίνσενγκ καθημερινά αυξάνει την ενέργεια και σας κρατά ενεργούς και συγκεντρωμένους. Επομένως μπορείτε να μεταφέρετε τις προπονήσεις σας σε υψηλότερο επίπεδο και να κάψετε περισσότερες θερμίδες.


    Δρα ως ένας αντι-φλεγμονώδης παράγοντας

    Το τζίνσενγκ έχει μια ομάδα ουσιών, που συλλογικά ονομάζονται «Ginsenosides» και που στοχεύουν τις ανοσολογικές δράσεις σε διάφορα επίπεδα βοηθώντας στη μείωση των κρυμμένων φλεγμονών.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μούφα πτήσεις μας ψεκάζουν

      Είπα σήμερα να φτιάξω τον μπαξέ μου, αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει…

      Ο κακός χαμός έξω από αεροψεκασμούς και είπα να κάνω μερικά βίντεο με τη σακαράκα βιντεοκάμερα μου και να την αράξω για λίγο στο flightradar24 να δω τι πετάει, τέλος πάντων.
      Πολιτικά αεροπλάνα διαφόρων αερογραμμών που τελικά ή έχουν το σύστημα ψεκασμού ενσωματωμένο ή κάτι έχουν βάλει στα νέα καύσιμα που μερικοί ονομάζουν και “οικολογικά”.
      Αλλά δυο αεροπλάνα μου έκαναν εντύπωση που πήγαιναν δυο-δυο και το ένα έκανε ‘μανούβρες’ στον αέρα.
      Το ΄κουνιστό’ ήταν της Brussels Airlines, το άλλο Swiss. Βρυξέλλες Αθήνα, έλεγε το πρώτο. Δείτε το βίντεο:

      Αυτό το απλό και αποτελεσματικό τέχνασμα θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα μια για πάντα!

      Όλοι ξέρετε τι συμβαίνει στο σώμα σας κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο. Είναι ίσως η χειρότερη συνήθεια που μπορεί κανείς να έχει. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και το σώμα, και αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι ότι φαντάζει αδύνατο να σταματήσετε να έχετε συνέχεια ένα τσιγάρο στο στόμα σας.
      Αυτή η αποτελεσματική-και-απλό τρικ-θα-βοήθεια-you-να-σταματήσουν το κάπνισμα-φορά-και-για-όλα
      Όμως, έχουμε κάποια σπουδαία είδηση ​​για σας! Υπάρχει ένα σούπερ απλό και αποτελεσματικό τέχνασμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα για πάντα.

      Φέρτε βία-αντέχουμε

      Φέρτε βία-αντέχουμε

      Ήταν το 1982, όταν είχα διαβάσει ένα ρεπορτάζ στον «Ταχυδρόμο» με τις περιγραφές από τις βιαιότητες αυτονομιστών στην Ινδία. Δε θυμάμαι τις φωτογραφίες που συνόδευαν το ρεπορτάζ, πάντως δεν έδειχναν αίματα και κατακρεουργημένους ανθρώπους. Οι περιγραφές, όμως, ήταν αρκούντως παραστατικές. Οι λέξεις. Έκανα μήνες να συνέλθω από τη φρίκη και την ανατριχίλα.
      Μάλλον, νομίζω ότι δεν συνήλθα ποτέ. Τις θυμάμαι ακόμη, με κάθε λεπτομέρεια, όπως και το πού βρισκόμουν, με ποιον, τι μέρα ήταν, τι φορούσα όταν τις διάβαζα. Κοινώς, συγκλονίστηκα κι αυτό θα με ακολουθεί μια ζωή. Ξέρω τι σημαίνει βία, πόλεμος, φρικαλεότητες, εμφύλιος. Δε χρειάστηκα ποτέ κάτι περισσότερο για να με ταρακουνήσει. Δε χρειάζομαι φωτογραφίες από νεκρά παιδιά και βασανισμένους στρατιώτες για να ευαισθητοποιηθώ.
      Τα τελευταία χρόνια, ιδίως με την επικράτηση των social media, με το πρόσχημα του «Δείτε τα εγκλήματα του τάδε» εμφανίζονται συνεχώς φωτογραφίες και video με αποτρόπαιο περιεχόμενο. Με πτώματα, ακρωτηριασμένα μέλη, κρεμάλες, βασανισμούς, αποκεφαλισμούς, πυροβολισμούς, καψίματα.

      Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι

      Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι

      Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, ρώτησε τον κ. Κ η κορούλα της οικονόμου του, θα φέρονταν τότε πιο καλά στα μικρά ψαράκια; Σίγουρα, αποκρίθηκε εκείνος. Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έχτιζαν για τα μικρά ψαράκια στη θάλασσα τεράστια κλουβιά και θα έβαζαν μέσα διάφορες τροφές, φυτά καθώς και ζωντανά. Θα φρόντιζαν τα κλουβιά να ‘χουν πάντα καθαρό νερό και γενικά θα τα εφοδίαζαν με διάφορες εγκαταστάσεις υγιεινής. Όταν λόγου χάρη ένα ψαράκι τραυμάτιζε την ουρά του, οι καρχαρίες θα του έβαζαν αμέσως έναν επίδεσμο μην τυχόν και ψοφήσει πριν την ώρα του.
      Έπειτα, για να μην μελαγχολούν τα ψαράκια, θα οργάνωναν κατά διαστήματα στη θάλασσα μεγάλες γιορτές, γιατί τα κεφάτα ψαράκια είναι πιο νόστιμα από τα θλιμμένα. Τούτα τα μεγάλα κλουβιά θα είχαν βέβαια και τα σχολειά τους. Εκεί τα ψαράκια θα μάθαιναν να κολυμπάνε στο στόμα του καρχαρία. Θα έπρεπε λόγου χάρη να μάθουν γεωγραφία, για να μπορούν να βρίσκουν τους μεγάλους καρχαρίες, όταν αυτοί κάπου τεμπελιάζουν. Βέβαια, το σπουδαιότερο θα ήταν η ηθική διάπλαση των μικρών ψαριών.

      Αυτό που έρχεται δεν είναι πόλεμος είναι κάτι πιο μεγάλο !




       Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

       
      Η επικρατούσα άποψη είναι πως οι τόσο μεγάλες οικονομικές κρίσεις ιστορικά αποδεδειγμένα καταλήγουν σε πόλεμο για να επανεκκινήσει η οικονομία με νέους όρους.

       Σήμερα όμως ζούμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, δεν είναι η ανθρωπιστική κρίση, είναι η διατάραξη των φυσικών ισορροπιών και η αντικατάσταση φυσικών φαινομένων από τεχνητά. 

       Είναι γνωστό πια πως περίπου κάθε....

      780.000 χρόνια ο γεωμαγνητισμός αλλάζει πολικότητα. Ο δορυφόρος «Swarm» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος αποκάλυψε, ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί 10 φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα, «χάνοντας» περίπου 5% σε μια δεκαετία, αντί 5% σε έναν αιώνα. Επιπλέον, οι μετρήσεις των δορυφόρων επιβεβαιώνουν ότι ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται ανατολικά προς τη Σιβηρία. 

      Ο πολιτισμός των Τελχίνων

      Η πραγματική ταυτότητα των Τελχίνων.
      telxines3

      Σύμφωνα με την επικρατέστερη αρχαία ελληνική παράδοση, από την ένωση της θεάς Γαίας και του Πόντου (θάλασσα) γεννήθηκαν εννέα όντα τα οποία σύμφωνα με τον Καλλίμαχο κατείχαν τις ιδιότητες του βάσκανου, του γόη, του μάγου, του πανούργου, του φαρμακέως κλπ. 
      Τα όντα αυτά ονομάστηκαν Τελχίνες από το ρήμα Θέλγω, διότι είτε όταν έγινε ο κατακλυσμός αυτοί επιχείρησαν να κολακέψουν τους θεούς, ώστε να σώσουν το τομάρι τους, είτε επειδή πίστευαν πως ήτανε απόστολοι των αρχαίων μυστηρίων με στόχο να προσελκύσει άτομα πως μύηση. 
      Ως προς την εμφάνισή τους, οι αρχαίοι μυθολόγοι μας πληροφορούν πως είχαν κεφάλι σκύλου, σώμα ψαριού, χέρια φώκιας (στοιχείο που τους συνδέει με τον Ήφαιστο, λόγω του τρόπου που περπατά η φώκια) και πόδια χήνας ή πάπιας, ενώ επίσης τους ήθελαν και άριστους γνώστες της μεταλλουργίας, σε σημείο ώστε να τους παρουσιάζουν και ως δασκάλους του Ηφαίστου. Επίσης πίστευαν πως μόλυναν με θειάφι τα νερά της Στυγός, ξέραιναν φυτά και ποτάμια, καθώς και ότι είχαν τη δύναμη να πεθαίνουν άνθρωπο ματιάζοντάς τον.
      Αρχικά ζούσανε στην Κρήτη, αλλά κάποια στιγμή μετακινήθηκαν προς την Κύπρο και την Ρόδο, με την οποία και συνδέθηκαν. Όταν η Ρέα γέννησε τον Ποσειδώνα, φοβούμενη μην τον καταπιεί ο Κρόνος, τον εμπιστεύτηκε στους Τελχίνες και στην Καφείρα. Όταν ενηλικιώθηκε ο Ποσειδώνας οι Τελχίνες τον πάντρεψαν με την αδελφή τους την Αλία, με την οποία και απέκτησε έξι αρσενικά παιδιά και μία κόρη την Ρόδο, η οποία αργότερα παντρεύτηκε τον θεό Ήλιο, ενώ ως δώρο γάμου έλαβε από τους Τελχίνες την τρίαινα. 

      Πεπραγμένα εν αγνοία


      Πονάω, γιατί δεν χώρεσα, μέσα σ ένα λουλούδι
      Ζηλεύω, που δεν μπόρεσα να γράψω ένα τραγούδι
      Μιλάω  όταν το κεντρί, μου διαπερνά το στήθος
      Πόνος και ζήλεια και φωνή, ένας μοιραίος γρίφος.

      Μετράω, γιατί δεν λύγισα, μέσα σε τόσο ψέμα
      Πιστεύω, που δεν πνίγηκα με σκοτωμένο αίμα
      Απλώνω, όταν το σφυρί, αναπηδά στ΄ αμόνι
      Καμπάνα κάθε του κλαγγή, το μέταλλο ισιώνει.

      Κερνάω, γιατί χόρτασα, με το κρασί του Μίδα
      Χορεύω, που δεν μέθυσα ποτέ με την ελπίδα
      Ακροβατώ σε ένα σκοινί, ίσως να είναι αγχόνη
      Παράνοια με σαρκασμό, στυγνά την ακυρώνει
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα