Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ



~ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ με την οικογένεια σας, τους φίλους σας, τους ξένους, τους εραστές σας και κάθε άλλον άνθρωπο ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.

ΣΚΟΠΟΣ





«Το ζήτημα είναι
από πού βλέπει κανείς τον ουρανό.
Εγώ τον έχω δει από καταμεσής της θάλασσας».

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ,
«Μυρίσαι το Άριστον», Ο Μικρός Ναυτίλος


ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στριμώχνονται στο μυαλό µου ζητώντας πιεστικά, καμιά φορά, απαντήσεις προκειμένου να επαναπροσδιορίσω την πορεία µου:
Τι είναι καλό για µένα ως άνθρωπο;
Ποιος είναι ένας καλός τρόπος ζωής;
Πώς ζεις µε πληρότητα;
Τι σημαίνει ζω αυθεντικά;
Τι υπερασπίζομαι µε τη ζωή µου;
Πως να προσφέρω τον εαυτό µου στη ζωή;
Τι βοηθάει στην ωρίμανση, στο ξεδίπλωμα των καλύτερων δυνάμεων;
Υπάρχει ένα σχέδιο να µε ωθήσει σε καλύτερα πράγματα;
Ποιος είναι τελικά ο σκοπός;

Το Μονοπάτι της Αγάπης, Το Μονοπάτι του Φόβου

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Μονοπάτι της Αγάπης, Το Μονοπάτι του Φόβου



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παρά ένα όνειρο. Ζούμε σε μια φαντασίωση, όπου όλα όσα πιστεύουμε για τον εαυτό μας είναι αληθινά μόνο για μας.

Η αλήθεια μας δεν είναι αλήθεια για κανέναν άλλο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών η των γονιών μας. Ας αναλογιστούμε απλώς τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας και τι πιστεύει η μητέρα μας για εμάς.  

Μπορεί να ισχυρίζεται ότι μας ξέρει πολύ καλά, αλλά δεν έχει ιδέα ποιοι είμαστε πράγματι, και αυτό το γνωρίζουμε. Μπορεί να πιστεύουμε ότι ξέρουμε πολύ καλά τη μητέρα μας, αλλά δεν έχουμε ιδέα ποια είναι πραγματικά.  

Στον νου της έχει όλες αυτές τις φαντασιώσεις πού δεν μοιράστηκε ποτέ με κανέναν άλλο. Δεν έχουμε ιδέα τι έχει στον νου της.


Αν εξετάσουμε τη ζωή μας και προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τι κάναμε σε ηλικία έντεκα ή δώδεκα ετών, θα διαπιστώσουμε ότι θυμόμαστε μόνο λιγοστά πράγματα, θα θυμόμαστε βεβαίως τα πιο σημαντικά, όπως το όνομά μας, γιατί αυτά τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Μερικές φορές, όμως, ξεχνάμε το όνομα των παιδιών ή των φίλων μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ζωή μας αποτελείται από όνειρα — πολλά σύντομα όνειρα που μεταβάλλονται διαρκώς.  

Τα όνειρα έχουν την τάση να διαλύονται, και γι' αυτό ξεχνάμε τόσο εύκολα.
Κάθε άνθρωπος έχει ένα προσωπικό όνειρο ζωής και το όνειρο αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτά των άλλων.  

Ονειρευόμαστε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας και τροποποιούμε το όνειρό μας ανάλογα με τον τρόπο που κρίνουμε, ανάλογα με τον τρόπο που θυματοποιούμε τον εαυτό μας.  

Γι' αυτό δύο άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν ποτέ το ίδιο όνειρο. Σε μια σχέση, μπορούμε να προσποιηθούμε ότι είμαστε ίδιοι, ότι σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, ονειρευόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτό δεν μπορεί ποτέ να συμβεί.  

Υπάρχουν δύο ονειρευτές και δύο όνειρα. Κάθε ονειρευτής ονειρεύεται με τον δικό του τρόπο. Γι' αυτό πρέπει να δεχόμαστε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ονειρευτές’ πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το όνειρο του άλλου.

Μπορεί να έχουμε χιλιάδες σχέσεις ταυτόχρονα, αλλά κάθε σχέση υφίσταται μόνο ανάμεσα σε δύο άτομα. Έχω σχέση με κάθε έναν από τους φίλους μου, και η σχέση αυτή υφίσταται ανάμεσα στους δυο μας.

Έχω σχέση με κάθε ένα από τα παιδιά μου, και κάθε σχέση είναι εντελώς διαφορετική από τις άλλες. Ανάλογα με τον τρόπο που ονειρεύονται οι δύο άνθρωποι, χαράσσουν την κατεύθυνση του ονείρου που ονομάζουμε σχέση. 

Κάθε σχέση μας -με τη Μαμά, τον Μπαμπά, τα αδέλφια, τους φίλους- είναι μοναδική, γιατί ονειρευόμαστε ένα σύντομο όνειρο μαζί. Κάθε σχέση μετατρέπεται σε ζωντανό ον που δημιουργήθηκε από δύο ονειρευτές.

Όπως ακριβώς το σώμα μας αποτελείται από κύτταρα, έτσι και τα όνειρά μας αποτελούνται από συναισθήματα. Υπάρχουν δύο κύριες πηγές συναισθημάτων: η μια είναι ο φόβος και όλα τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν’ η άλλη είναι η αγάπη και όλα τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτήν.  

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΝΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


aloe-vera-euergetikes-idiotites-karkinos-farmako

O καρκίνος καί πολλές άλλες ασθένειες μπορούν να θεραπευθούν από τήν ALOE ARBORESCENS.

Aυτό υποστηρίζεται εδώ καί πολλά χρόνια πλέον από πολλές ομάδες ανθρώπων, κυρίως στήν Ιταλία καί Ν.Αμερική.
Εμείς αναφέρουμε oρισμένα από όσα γράφονται στόν εξειδικευμένο διαδικτυακό τόπο http://aloearborescens.tripod.com μέ σκοπό νά βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη καί έχουν επιλέξει ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίσεως τών βαρέων νοσημάτων.
Τό φυτό ALOE ARBORESCENS φύεται στίς παραθαλάσσιες Μεσογειακές περιοχές, κυρίως τής Ν.Αν. Ευρώπης, Σικελίας, Β.Αφρικής καί Μέσης Ανατολής.
Πολλοί εξ’ υμών τό χρησιμοποιούμε ώς καλλωπιστικόν φυτόν σέ γλάστρες καί κήπους.
Η γνωστή πλέον συνταγή εδώ καί χρόνια ώς <<Ricetta di Padre Romano Zago>> , προέρχεται από τήν Βραζιλία καί από τόν φραγκισκάνο μοναχό Romano Zago τού τάγματος τών καπουτσίνων, ό οποίος συνέγραψε καί τό βιβλίο <<Ο καρκίνος μπορεί νά θεραπευθή>> Εκδόσεις ADLE Padova.ISBN: 8884010330.
O Padre Romano Zago είναι αποσπασμένος σήμερα στήν Ιερουσαλήμ καί εξασκεί τά καθήκοντα του, αλλά ταυτοχρόνως δίδει διαλέξεις σέ πολλά κράτη όπως Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία γιά τήν θαυματουργή Αλόη.
Κατά τά γραφόμενα τού διαδικτυακού τόπου, ό λόγος γιά τόν οποίον ή κλασσική ιατρική δέν προχώρησε τήν συνταγή τής Αλόης, είναι όπως κατανοούμε όλοι, μόνο τό οικονομικόν όφελος. Φαντασθείτε πόσα χρήματα θά εκέρδιζαν οί παθόντες καί ασφαλώς θά έχαναν οί φαρμακοβιομηχανίες από μία συνταγή πού μπορεί νά κατασκευάση οιοσδήποτε στό σπίτι του.

Η ΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.




Ο Θεός λαμβάνει σκοτεινή μορφή για να ωθήσει προς τα εμπρός την εξέλιξη (και τη συνείδηση).

  
Η Αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη. Βαθύ συναίσθημα και Αγάπη. Η Αγάπη για όλη τη Δημιουργία.   


Νιώθω τη βαθιά Αγάπη που έλαβε όλη τη δυστυχία και όλα τα δεινά για να τη βιώσω με τον εαυτό μου. Υπάρχει μόνο Αγάπη.   


Αυτή η Αγάπη αναδύεται από το Βαθύ, το αρχέγονο έδαφος όλης της Οντότητας και της Ύπαρξης που έχει πάρει τη μορφή του ατόμου. 

Εκλογή —η υπέρτατη ελευθερία σας




Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν διαλέγετε εσείς να είστε δυστυχισμένοι, προσπαθήστε να φανταστείτε αυτή την πορεία των γεγονότων. Κάθε φορά που είστε δυστυχισμένοι υποβάλλεστε σε μια θεραπεία που είναι δυσάρεστη. Ίσως είστε κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο μόνοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή, αντίθετα, υποχρεώνεστε να βρίσκεστε σε ένα ασανσέρ γεμάτο κόσμο, όπου θα πρέπει να στέκεστε όρθιοι για μέρες. Μπορεί να σας στερήσουν κάθε τροφή, ή να σας υποχρεώσουν να φάτε ένα φαγητό που το βρίσκετε ιδιαίτερα αηδιαστικό. Ή ίσως οι άλλοι σας υποβάλλουν σε σωματική ταλαιπωρία, όχι ψυχολογική, στην οποία εσείς υποβάλλετε τον εαυτό σας. Φανταστείτε ότι υποβάλλεστε σε οποιαδήποτε απ’ αυτές τις τιμωρίες, μέχρι να διώξετε μακριά τα συναισθήματα που σας προκαλούν δυστυχία. Πόσο καιρό νομίζετε ότι θα μπορέσετε να κρατήσετε τα συναισθήματα αυτά;

Οι δέκα χρυσοί κανόνες για νικήσετε την κυτταρίτιδα



Αν ταλαιπωρείστε από κυτταρίτιδα μια αλλαγή στη διατροφή σας σίγουρα θα βοηθήσει. Συστατικά που υπάρχουν μέσα στα τρόφιμα μπορεί να αποτελούν άλλα την αιτία και άλλα τα όπλα σας για να την αντιμετωπίσετε.

Ας δούμε τους πιο βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν μια διατροφή κατά της κυτταρίτιδας:

1. Περιορίστε το αλάτι
Μειώστε το αλάτι που βάζετε στο φαγητό και το μαγείρεμα. Αλμυρά τυριά, αλλαντικά, αλατισμένοι ξηροί καρποί, καπνιστά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, έτοιμες σως, φαγητό εκτός σπιτιού, περιέχουν επίσης αρκετό αλάτι. Το αλάτι δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση των λιποκυττάρων και το σύστημα φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

Η τελική κατάρρευση της εγκληματικής κλίκας (cabal)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Benjamin Fulford 27/8/2013

Τελευταία προσπάθεια για να ξεκινήσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος στη Συρία ένα σημάδι απελπισίας της κλίκας.   



   Η τελική κατάρρευση της εγκληματικής κλίκας (cabal) που κατάσχεσε παράνομα τον έλεγχο πολλών δυτικών χωρών είναι επικείμενη, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές του Πενταγώνου, της MI5, της Ιταλικής Στοάς P2 και διαφόρων Ασιατικών κέντρων εξουσίας.   

ΟΣΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ



  Η εποχή που διανύουμε είναι μια Κοσμικά κρίσιμη περίοδος όπου η διακυμάνσεις των ενεργειών μέσα από τη πάλη των Φωτεινών Δυνάμεων έναντι του σκότους επιρρεάζουν όλα τα έμβυα πάνω στη Σφαίρα, αλλά ειδικότερα την ανθρωπότητα διότι αυτή φέρει το βαρύτερο φορτίο. 

Το πεδίο στο οποίο βιώνουμε τις εμπειρίες μας κάνει τα πράγματα ακόμα πιό δύσκολα γιατί είναι ιδιαίτερα βαρύ και πυκνό με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών ανθρώπινων αγγέλων που επέλεξαν να ενσαρκωθούν σε αυτή τη μεταβατική περίοδο ώστε να συντελλέσουν θετικά σε αυτή τη Πλανητική αλλαγή να έχουν υπερτιμήσει τις δυνάμεις τους μέσα από τον ενθουσιασμό και την υπεραισιοδοξία τους και να έχουν χαθεί σε ένα σκιερό ή σκοτεινό λαβύρινθο, αμελώντας ή και ακόμα αγνοώντας την Αποστολή τους εδώ.

Όταν τελειώνει το όνειρο



Ένας νεαρός λέει, ΄΄Ό,τι έχω πετύχει χάθηκε. Αισθάνομαι τεράστια λύπη και δεν μπορώ να διακρίνω το τέλος της -ή μήπως δεν υπάρχει τέλος;΄΄ Πολλοί θα πρέπει να σε ζηλέψουν. Αν ξέρεις ότι απέτυχαν τα πάντα, είναι τούτο η αρχή ενός νέου ταξιδιού. Αν ξέρεις πως ΄΄Ό,τι έχω πετύχει χάθηκε΄΄, πρόκειται για την αρχή μιας νέας αναζήτησης κάποιου πράγματος το οποίο δεν μπορεί να χαθεί. Όταν απογοητευθεί κανείς τελείως με τον κόσμο και όλες του τις επιτυχίες, τότε μόνον γίνεται πνευματικός. 

Ίσως να μην το συνειδητοποιείς, αλλά κάτι έχει αρχίσει να κινείται, μια νέα χαρά αναδύεται πίσω από το πέπλο της λύπης -η χαρά μιας νέας αναζήτησης, μιας νέας περιπέτειας, μιας νέας ζωής, ενός νέου τρόπου ύπαρξης.

Τεράστια φωτεινή βολίδα λαμπρότερη από τη Σελήνη φωτίζει τον νυκτερινό ουρανό στην Αλαμπάμα!!!



Οι All-Sky φωτογραφικές μηχανές της NASA συνέλαβαν έναν πολύ φωτεινό μετεωρίτη κατά την διάρκεια της καύσης του στην ατμόσφαιρα την ίδια στιγμή που η Σελήνη ήταν στο πεδίο της κάμερας. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις: ο μετεωρίτης ζύγιζε  £ 100 και ταξίδευε με 53.000 μίλια/ώρα.

Wayne Dyer Τα ψυχολογικά ανταλλάγματα από την προσκόλλησή σας στο «αίτημα για δικαιοσύνη»


Το τίμημα αυτής της συμπεριφοράς χαρακτηρίζεται από ηττοπάθεια στο βαθμό που σας κρατά προσκολλημένους έξω απ’ την πραγματικότητα, σ’ έναν ανύπαρκτο ονειρικό κόσμο. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους εμμένετε σ’ αυτό τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς είναι:
-              Αρέσκεστε στην ιδέα της εντιμότητάς σας. Είναι ένας τρόπος για να νιώθετε ανώτεροι και καλύτεροι. Όσο πιστεύετε ότι η δικαιοσύνη διέπει τα πάντα, προσδίδοντάς της μυθολογικές διαστάσεις, και φροντίζετε να την εφαρμόζετε με ακρίβεια, θεωρείτε τον εαυτό σας περίπου άγιο και ξοδεύετε την τωρινή στιγμή αυτάρεσκα δίχως να τη ζείτε.

Η επιστήμη της αφθονίας



Τα πλούτη που αποκτώνται στο ανταγωνιστικό επίπεδο δεν είναι ποτέ ικανοποιητικά και μόνιμα. Σήμερα είναι δικά σας και αύριο ανήκουν σε κάποιον άλλο. Θυμηθείτε: αν θέλετε να πλουτίσετε με επιστημονικό και σίγουρο τρόπο, πρέπει να υπερβείτε εντελώς την ανταγωνιστική σκέψη. Δεν πρέπει να περάσει ούτε για μία στιγμή από το μυαλό σας η σκέψη ότι οι πόροι είναι περιορισμένοι. Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε ότι όλα τα χρήματα είναι «στριμωγμένα» και ελέγχονται από τραπεζίτες και άλλους, και ότι πρέπει να υπερβάλλετε τον εαυτό σας ώστε να περάσουν νόμοι για να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία, και ούτω καθεξής — εκείνη τη στιγμή υποκύπτετε στον ανταγωνιστικό νου και η δύναμή σας να δημιουργήσετε εξαφανίζεται. Και το χειρότερο, κατά πάσα πιθανότητα θα αναστείλετε τις δημιουργικές κινήσεις που έχετε ήδη κάνει. 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ




Συνήθως μεγαλώνουμε με μοντέλα συμπεριφορών, τι πρέπει να κάνουμε, τι πρέπει να είμαστε...
Ο κάθε άνθρωπος βίωσε την παιδική του ηλικία, αναγκαζόμενος να δημιουργήσει έναν εαυτό, που θα μπορούσε να επιβιώσει μέσα στις κοινωνίες της ανθρωπότητας και τις απαιτήσεις τους.
Υπάρχουν δεδομένες αξίες και δεδομένες εστίες ευτυχίας, που τέθηκαν σαν στόχος στο κάθε παιδί, για να πετύχει στην ζωή του.
Μα αν καταφέρουμε να διακρίνουμε την Αλήθεια, τούτες οι αξίες και οι εστίες ευτυχίας που τέθηκαν σαν στόχοι, δεν κατάφεραν να φέρουν ομαλότητα στην πορεία της ανθρωπότητας.

Η γλώσσα του σώματος και τα 4 κρυφά νοήματά της

Τη γλώσσα του σώματος, μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι δεν την αντιλαμβανόμαστε, είτε στους άλλους είτε σε εμάς τους ίδιους, αλλά όσο ασυνείδητα τη «μιλάμε» το ίδιο ασυνείδητα την αποκρυπτογραφούμε.

Όλοι σταυρώνουμε τα πόδια μας και όλοι βάζουμε τα χέρια μας στη μέση, αλλά με λίγη αυτοπαρατήρηση θα συνειδητοποιήσουμε, πως οι επιλογές μας για την εκάστοτε στάση του σώματός μας σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε κάθε φορά και την αντίστοιχη ψυχολογία μας.
Ακολουθούν πέντε «λέξεις» του σώματος που αν τις έχετε υπόψη θα καταλάβετε γιατί πολλές φορές λαμβάνετε αντίθετα μηνύματα από κάποιον και γιατί θα πρέπει να εμπιστεύεστε περισσότερο την ασυνείδητη έκφραση που εκφράζεται μέσω του σώματος, το οποίο λέει πάντα την αλήθεια.

Έτσι, συνεχίζουμε ... Υπνωτισμένοι


«Η μόνη αξία που διαθέτει κανείς δε βρίσκεται στην ίδια του την ύπαρξη, αλλά στο πόσο θα εργαστεί για να αποδείξει την αξιοσύνη του». (!!!)


Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους. Κι εμείς, είμαστε σαν τις διαφημιστικές πινακίδες που λένε διαρκώς ψέματα. Μεγάλα, φανταχτερά κόκκινα ψέματα που φωτίζουν μέσα στη νύχτα. Κι όταν κάποιος μας πιστεύει, χαιρόμαστε, γιατί «Δεν πειράζει να λες και κανένα ψέμα πού και πού, αρκεί να είναι για καλό».

Μ’ αυτό το ψεύτικο και ηλίθιο "ιδανικό" μεγάλωσα κι εγώ, όπως κι εσύ. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Τροφές που δε χρειάζεται να στερούμαστε στη δίαιτα!


Τροφές που δε χρειάζεται να στερούμαστε στη δίαιτα!
Αρκεί η σωστή κατανάλωσή τους.
Ποια είναι η πρώτη σου κίνηση όταν αποφασίζεις να κάνεις δίαιτα; Μα φυσικά να «απαγορεύσεις» στον εαυτό σου να απολαμβάνει τις λεγόμενες «επικίνδυνες» τροφές. Βάζεις λοιπόν «χι» στο ψωμί και τις πατάτες (γιατί έχουν πολύ άμυλο), στερείσαι τη σοκολάτα (γιατί έχει πολλά λιπαρά) και πάει λέγοντας. Αυτό δεν κάνουμε όλοι άλλωστε;Κι όμως. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μία δίαιτα για να πετύχει δεν χρειάζεται να είναι τόσο αυστηρή. Μάλιστα, αυτή η τακτική μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Και εξηγούμε:

Τι κρύβει το εύκολο λαχάνιασμα;

Τι κρύβει το εύκολο λαχάνιασμα;
Το παθολογικό αυτό σύμπτωμα χαρακτηρίζεται από λαχάνιασμα με την καταβολή μικρής προσπάθειας. Κατά την ιατρική εξέταση διαπιστώνεται αύξηση της συχνότητας ή του βάθους των αναπνευστικών κινήσεων και δραστηριοποίηση επικουρικών αναπνευστικών μυών.
Κατά την επιτέλεση δραστηριοτήτων που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου ο οργανισμός αυξάνει το μεταβολισμό του. Η κυκλοφορία δραστηριοποιείται, η αναπνοή επιταχύνεται ενώ η αρτηριακή πίεση αυξάνει.
Tο λαχάνιασμα μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει οποιαδήποτε διαταραχή στις φυσιολογικές αυτές προσαρμογές του οργανισμού στην αυξημένη καταβολή προσπάθειας.

Ανεργία & Blogging


Ανεργία & Blogging
Αφορμή για αυτό το άρθρο μου έδωσε η συζήτηση με έναν φίλο, γύρω στα 30.
Είναι 2 χρόνια άνεργος και επέστρεψε πριν λίγους μήνες στο πατρικό του. Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχολογία του...

Στην προσπάθεια μου λοιπόν να τον κάνω να ενεργοποιηθεί, του πρότεινα να ξεκινήσει το blogging... Και όχι σε αυτό το post δεν θα διαβάσετε κάποια ιστορία επιτυχίας από τις πολλές που κυκλοφορούν, για το πως κάποιος έγινε πλούσιος φτιάχνοντας το δικό του blog. Εγώ θα σας μιλήσω για τις δυνατότητες που σας δίνει το μέσο και ελπίζω να τις εκμεταλλευτείτε...

Ένα απο τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετώπισα το διάστημα που έμεινα άνεργη (πέρα φυσικά απο την έλλειψη χρημάτων) ήταν ο υπερβολικός ελεύθερος χρόνος. Όταν έχεις μάθει να δουλεύεις, να συμμετέχεις, να παίρνεις αποφάσεις και ξαφνικά απλά μένεις σπίτι, πρέπει να βρεις τρόπους να περνάς την ώρα σου, χωρίς να νιώθεις ότι την κατασπαταλάς. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Στον βαθμό που οι αναπτυγμένες κοινωνίες θα γίνονται μακροβιοτικές και οι αναπτυσσόμενες θα γνωρίζουν δημογραφική άνοδο, οι πιθανότητες μιας σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ νέων και ηλικιωμένων κάθε άλλο παρά ιστορία επιστημονικής φαντασίας είναι.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο Αμερικανός καθηγητής Βιολογίας δρ. Ρόϋ Γουώλφορντ –ο οποίος πέθανε το 2007 και είχε γίνει διάσημος με το βιβλίο του «Πώς Να Ζήσετε 120 Χρόνια», που είχε εκδοθεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980– ήταν πρότυπο εγκράτειας και ήρεμης ζωής. Παρόλα αυτά, προσεβλήθη από μία πολύ σπάνια ασθένεια και έχασε την μάχη με την ζωή σε ηλικία 82 ετών. Το βιβλίο του, όμως, πέρα από τις συμβουλές για έναν μακροβιοτικό τρόπο ζωής, περιείχε και άλλα σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία. Κατά τον συγγραφέα, το 1880, από τους νεογέννητους Αμερικανούς μόνον το 37% είχε ελπίδα ζωής 60 ετών και παραπάνω. Στην δε Δυτική Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια χρονιά ήταν 33%. Σήμερα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, το ποσοστό αυτό φθάνει σχεδόν στο 100%. 

Η τυραννία της οικειότητας

Ριτσαρντ Σενετ Η τυραννία της οικειότητας Ο δημόσιος και ιδιωτικός χώρος στον δυτικό πολιτισμό μτφ Γ. Μερτικας Αθήνα , Νεφέλη 1999

Για τον Σενετ τα καλύτερα πράγματα στην δυτική πολιτισμική 

παράδοση ,προέρχονταν από τις συμβάσεις που κάποτε ρύθμιζαν 
τις απρόσωπες σχέσεις στο δημόσιο χώρο.

 Οι συμβάσεις αυτές που τώρα τις καταδικάζουμε ως περιοριστικές, 
τεχνητές και απονεκρωτικές του αυθορμητισμού των 
συναισθημάτων, εγκαθίδρυαν κάποτε πολιτισμένα σύνορα 
ανάμεσα στους ανθρώπους, έθεταν όρια στη δημόσια επίδειξη των
 αισθημάτων και προωθούσαν την ευγένεια. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα