Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκάλυψη: Πόσο σεξ αντέχει ένας άνδρας κάθε νύχτα;



Η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή αφού πολλοί παράγοντες σχετίζονται με τη συχνότητα που κάνει σεξ ένας άνδρας.
Η ψυχολογία, η ηλικία αλλά και η καλή υγεία φαίνεται ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αντοχές των ανδρών.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση sex roles έδειξε ότι οι άνδρες μέχρι τα 35 αντέχουν και κάνουν σεξ τουλάχιστον δυο με τρεις φορές κάθε βράδυ.
Η συχνότητα αυτή όμως μειώνεται αμέσως μετά την ηλικία αυτή. Έτσι το σεξ στην ηλικία των 40 ετών πέφτει κατακόρυφα και μετά βίας φτάνει τη μια φορά κάθε βράδυ.

Πώς να χακάρεις ένα μυαλό #14: Ακόμα περισσότερος Φόβος




 Αν περάσεις κάτω από μια ανοιχτή σκάλα, κάτι κακό θα σου συμβεί.


Το ίδιο και αν δεις μαύρη γάτα το πρωί, αν σπάσεις ένα καθρέφτη, αν ανοίξεις μαύρη ομπρέλα μέσα στο σπίτι ή αν δεν «χτυπήσεις ξύλο» σε περίπτωση που ακούσεις για κάποια ασθένεια, θάνατο ή άλλη συμφορά.

Οι πιο λογικοί από εσάς μπορεί να χαμογελάσουν διαβάζοντας τα παραπάνω, αυτό όμως δεν μειώνει τη μεταδοτικότητά τους. Βλέπεις οι προλήψεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από φοβικά μνημίδια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου, και αρά είναι πολύ ισχυρά ακόμα και στο «πολιτισμένο» σήμερα.
 
Όσο κι αν προσπαθήσεις να αναλύσεις ή να εκλογικεύσεις μια τέτοια κατάσταση σε έναν προληπτικό, δεν θα καταφέρεις και πολλά, παρόλα τα επιχειρήματά σου. «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», αφού οι προλήψεις δεν βασίζονται ούτε στην αλήθεια τους, ούτε στην πρακτικότητά τους στη ζωή μας. Είναι εδώ (και θα είναι) γιατί βασίζονται σε επιτυχημένα μνημίδια, δοκιμασμένα στις κακουχίες του χρόνου, και επιβίωσαν. Ο Φόβος είναι πιο δυνατός από την λογική επιχειρηματολογία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Φωτογραφία: gnusi
Κατά τα άλλα, υπάρχουν αρκετοί που αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχουν «καλές» ειδήσεις. Γιατί τα δελτία ειδήσεων είναι γεμάτα συμφορές και δυστυχία, και γιατί τα ειδησεογραφικά site κινούνται από τη μίζερη όψη των χειρότερων ειδήσεων μέχρι την φοβική μπουρδολογία.

Η απάντηση είναι απλούστατη. Καμιά «καλή» είδηση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε μεταδοτικότητα μια συμφορά ή έναν τρομαχτικό αστικό μύθο γεμάτο γαργαλιστικά φοβικά μνημίδια. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που χρησιμοποιούν διάφορες «περίεργες» ειδήσεις που ξεπετάγονται από το πουθενά, τα hoaxes(δικτυακές απάτες) και τα click-baits(«ψάρεμα» κλικ). Ανυπόστατες βλακείες που όμως κλικάρεις, γιατί σου πατούν το κουμπί του Φόβου.

Αυτός είναι ο συνδετικός κρίκος. Οι προλήψεις και οι δυσάρεστες ειδήσεις, οι μύθοι και οι θρύλοι, πολλές προφορικές παραδόσεις, πιο πρόσφατα τα παραπάνωhoaxes και click-baits, καθώς και διάφορες άλλες μπούρδες που καταλαμβάνουν το δίκτυο εν μία νυκτί, είναι πακτωμένα με πρωταρχικά και δευτερογενή μνημίδια, καθώς και με το μνημίδιο χαμηλό ρίσκο, υψηλή ανταμοιβή.

Το... λιγότερο γνωστό «Χέρι του Θεού!

Το... λιγότερο γνωστό «Χέρι του Θεού!

Η δεύτερη φορά που ο Μαραντόνα έσωσε την Αργεντινή χρησιμοποιώντας το χέρι του.


Η αλήθεια είναι πως το ταλέντο του Μαραντόνα ήταν τόσο μεγάλο, που η συλλογική μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου και φυσικά η ιστορία του αθλήματος, έχει μετατρέψει μία «κλεψιά» σε θρύλο!
Το «χέρι του Θεού» κόντρα στην Αγγλία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του Μεξικού
Ήταν 22 Ιουνίου του 1986 όταν όλος ο πλανήτης είδε τον Μαραντόνα να σκοράρει με το χέρι... εκτός από τον διαιτητή! 
Όμως είπαμε, το ταλέντο του Μαραντόνα έκανε αυτό το χέρι... χέρι Θεού! 
Και η Αργεντινή προκρίθηκε στα ημιτελικά με τον «τρελοΜαραντόνα» να σκοράρει λίγο αργότερα το καλύτερο γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γιατί το διαδικτυακό error φέρει το νούμερο 404;

Γιατί το διαδικτυακό error φέρει το νούμερο 404;

Το συναντάμε σχετικά συχνά όταν σερφάρουμε στο ίντερνετ. Τι σημαίνει όμως αυτό το νούμερο;


Πας να ανοίξεις μία σελίδα και σου εμφανίζεται η ειδοποίηση ότι η σελίδα δεν έχει βρεθεί εξαιτίας του λάθους 404 (error 404). Ε, είπαμε να μάθουμε από πού προκύπτει αυτό το νούμερο και τι σημαίνει! Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε αυτό το 404 που συνήθως είναι ενοχλητικό!

Σκηνές από την Αποκάλυψη στα νησιά Keys στη Φλόριντα! (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για https://youtu.be/5KXEJbgEAs0

Σκηνές Αποκάλυψης στα νησιά Keys έπειτα από το πέρασμα του Τυφώνα IRMA. 
Σκάφη και φορτηγά στους δρόμους εκατοντάδες μέτρα μακριά από εκεί που βρίσκονταν.
Κανονικός πόλεμος.
Το βίντεο λήφθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, το απόγευμα.

Majestic 12: ''Οι άντρες με τα μαύρα''



Majestic 12 είναι το όνομα μιας υποτιθέμενης οργάνωσης που δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Τρούμαν για τη διαχείριση των UFO και εξωγήινων ερευνών με τη διατήρηση της αυστηρής μυστικότητας σε αυτούς τους τομείς. Πολλοί πιστεύουν ότι έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε σκοτώνουν για να κρατήσουν μυστικά σχετικά με τους εξωγήινους πολιτισμούς. Η Majestic 12 (γνωστή και ως MJ-12) οργάνωση Majestic έχει γίνει θρυλική στους κύκλους των UFO, και έχει γεννήσει έναν αμέτρητο αριθμό βιβλίων και ντοκιμαντέρ. 


Έχει ακόμη έμπνευση τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Η τηλεοπτική εκπομπή «σκοτεινός ουρανός» βασίστηκε στη MJ-12, και ο Mulder και Scully αρκετές φορές για το X-Files. Η ερώτηση είναι αν αυτή η ομάδα είναι τόσο σούπερ μυστική, τότε πώς μπορούμε να γνωρίζουμε γι ‘αυτούς; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι δύσκολη. Οι περισσότερες αναφορές για την προέλευση της μυστικής κρατικής υπηρεσίας και εγγράφων αναφέρονται σε ένα τηλεοπτικό παραγωγό ο οποίος έλαβε ένα μυστηριώδες πακέτο από ταχυδρομείο το 1984. Όταν το άνοιξε είδε εικόνες που περιέχονται από άκρως απόρρητα έγγραφα σχετικά με UFO και εξωγήινους. Η «Ειδική Επιτροπή για μη Επίγεια Επιστήμη και Τεχνολογία» το 1945 μετονομάζεται σε Majestic-12 (MJ12) και στις 24 Σεπτεμβρίου 1947 με έγγραφο του Προέδρου Truman προς το Υπουργείο Αμύνης, επιφορτίζεται, μόνον αυτή, στο έργο της διερεύνησης όλων αυτών των εξωγήινων δραστηριοτήτων. Η ομάδα αυτή είναι «Άκρως Απόρρητη» μέχρι και σήμερα και μάλιστα λέγεται ότι αυτή είναι η μυστική κυβέρνηση των ΗΠΑ! Σημαντικό είναι ότι άλλα παρεμφερή προγράμματα, την εποχή ιδρύσεως της, ακυρώθηκαν με σκοπό να δοθεί βάρος στη Majestic 12. (Μajesty είναι το όνομα που τότε έφεραν συνθηματικά στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών, οι πρόεδροι).

Ο πόλεμος της 4ης γενιάς



85
.
Στο συγκεκριμένο πόλεμο το πεδίο της μάχης δεν είναι πια έξω από τον άνθρωπο, αλλά στο εσωτερικό του, στο μυαλό και στα συναισθήματα του – ενώ οι μιλιταριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν πλέον μέσω του στρατιωτικού αποικισμού με στόχο την κατοχή μίας περιοχής, αλλά με τον διανοητικό αποικισμό για τον έλεγχο της κοινωνίας της.
.
«Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι πυρηνικός. Ενώ εσείς χαλαρώνετε, ενώ καταναλώνετε, ενώ απολαμβάνετε τη διασκέδαση που σας προσφέρει το σύστημα, ένας αόρατος στρατός προσπαθεί να κυριαρχήσει στη σκέψη σας, στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα σας, ληστεύοντας σας.
Χωρίς να το παίρνετε καθόλου είδηση, χωρίς να το νοιώθετε ή να το συνειδητοποιείτε, η θέληση σας καταλαμβάνεται από αόρατες κατοχικές δυνάμεις. Οι μάχες δεν διεξάγονται σε μακρινούς τόπους, αλλά μέσα στο ίδιο σας το κεφάλι. Δεν πρόκειται πλέον για έναν πόλεμο με στόχο τη στρατιωτική κατάκτηση κάποιων περιοχών, αλλά για έναν πόλεμο που έχει αντικείμενο την κατάκτηση του εγκεφάλου σας – για μάχες που εσείς οι ίδιοι ως άτομα, όπου και αν βρίσκεσθε, αποτελείτε τον κύριο στόχο.
Ο στόχος δεν είναι πλέον ο θάνατος του εχθρού, αλλά ο έλεγχος του. Οι σφαίρες δεν κατευθύνονται πια στο κεφάλι σου, αλλά στις αντιφάσεις, στους ενδόμυχους φόβους και στις ψυχολογικές σου ευπάθειες – στα κρυφά και ευάλωτα σημεία σου. Η συμπεριφορά σου θα ερευνάται συνεχώς από ειδικούς, θα καθοδηγείται και θα ελέγχεται. Η σκέψη και η ψυχή σου θα υποβάλλονται στις ακραίες δοκιμασίες του πολέμου της 4ης γενιάς.
Ενός πολέμου χωρίς στρατιωτικά μέτωπα, χωρίς δυνατότητες υποχώρησης, χωρίς τεθωρακισμένα και χωρίς όπλα – ενός πολέμου στον οποίο εσύ θα είσαι ταυτόχρονα θύμα όσον αφορά τον εαυτό σου και δράστης σε σχέση με το περιβάλλον σου» (M. Freytas με παρεμβάσεις).

ΣΕΞ, ΕΡΩΤΑΣ Κ' ΑΓΑΠΗ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ... (ΜΕΡΟΣ 3)! ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ



Στο σημερινό άρθρο μας είπανε να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα (σε σχέση με τα δύο -ΕΔΩ και ΕΔΩ- προηγούμενα άρθρα μας) και να μιλήσουμε για τα παράδοξα του έρωτα και του τι μας «λένε» οι έρευνες και οι επιστήμες. 

Θεωρούμε πως θα βρείτε το σημερινό άρθρο μας άκρως ενημερωτικό, χαλαρό μα κυρίως διασκεδαστικό. 

Βέβαια πριν σας παρουσιάσουμε το κυρίως ζουμί του σημερινού θέματος, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε με μία κάπως ποιητική, μα ρεαλιστική συνάμα, προσέγγιση γύρω στα παράδοξα του έρωτα! 

Επίσης, όπως θα αντιληφθείτε διαβάζοντας το άρθρο, γράφτηκε ταυτόχρονα από «αρσενικά και θηλυκά» μέλη της ομάδας μας. Θα πρέπει μάλλον να ζητήσουμε από το nikvas να τις σουτάρει από την ομάδα μας, μουαχαχαχαχ (ο λόγος: διότι σε κάποιο σημείο, στο σημερινό άρθρο, τα χώνουν στους άντρες … πλάκα κάνουμε)… 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…





 ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Pascal Bruckner, Το παράδοξο του έρωτα – Εκδ. Πατάκη 

Η υπερβολή της εποχής μας συνοψίζεται στο άπιαστο όνειρο: όλα σε ένα ή τα θέλω όλα. 

Ένα και μοναδικό πλάσμα πρέπει να συμπυκνώνει όλες μου τις προσδοκίες. Ποιος μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοια απαίτηση; Η ιλιγγιώδης αύξηση των διαζυγίων στην Ευρώπη δεν οφείλεται στον εγωισμό μας αλλά στον ιδεαλισμό μας: είναι αδύνατο να ζήσουμε μαζί, απέναντι στο είναι δύσκολο να μείνουμε μόνοι. Τα ζευγάρια διαλύονται όχι από απογοήτευση, αλλά από υπερβολική ιδέα για τον εαυτό τους. 

Από τον έρωτα δεν μένει παρά «το κεραυνοβόλο βλέμμα του θεού» (Αντρέ Μπρετόν) κι αυτό είναι το πρόβλημα. Παραφορτώνουμε το καράβι, το επενδύουμε με τόσες ελπίδες, ώστε τελικά ναυαγεί. Δεν υποφέρουμε από έλλειψη συναισθημάτων αλλά από υπερβολική ανάγκη για συναισθήματα. Πιστεύω ακόμα στον μεγάλο έρωτα, ακούμε να λέμε. Όμως δεν έχει νόημα να πιστεύουμε σε μία αφηρημένη έννοια, όσο αξιοθαύμαστη κι αν είναι, καλύτερα να πιστεύουμε στα άτομα, τα ευάλωτα και ατελή άτομα. Αγαπώντας τον έρωτα καταλήγουμε στην εξιδανίκευσή του. 

Κάποτε αποκλεισμένος από τον γάμο, ο έρωτας-αίσθημα διαλύθηκε εκ των έσω προτού μπει σε κίνδυνο από τις υπερβολικές φιλοδοξίες – η βουλιμία του σηματοδοτεί και την απώλειά του. Από τότε που αφαιρέθηκαν τα εμπόδια που τον τροφοδοτούσαν με το να τον φρενάρουν, είναι υποχρεωμένος να βρει μόνος του τα μέσα για να ανανεωθεί. Πεθαίνει, όχι από τα εμπόδια που συναντά, αλλά από την εύκολη επιτυχία του. Λένε ότι το πάθος είναι ακαταμάχητο: πράγματι, αντιστέκεται σε όλα εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. 

Το Μυστικό στην Οικογένεια

οικογενειακά μυστικά
«Κάθε άνθρωπος μεγαλώνει εν μέσω Μυστικών είτε ιδιωτικών, είτε ατομικών, είτε συλλογικών».

Με «Μ» κεφαλαίο, το Μυστικό είναι ένα Ψυχικό γεγονός που αποτυπώνει ένα ισχυρό τραυματικό γεγονός, το οποίο αφορά τα μεγάλα ζητήματα της ζωής του ανθρώπου όπως τη συνθήκη της γέννησης ή του θανάτου, την καταγωγή, τις καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού. 
Το τραύμα που προκλήθηκε ήταν τόσο ισχυρό, ώστε το άτομο που το βίωσε δεν μπόρεσε να το επεξεργαστεί ψυχικά και, μέσω της απόκρυψης, επιχείρησε να το λησμονήσει. Η απόπειρα όμως, να αποσιωπηθεί προκειμένου να ξεχαστεί, προκαλεί «ψυχικό διχασμό», δηλ., το ψυχικό όργανο διαχωρίζει όλα τα βιώματα που αφορούν το μυστικό από την υπόλοιπη ψυχική λειτουργία. Έτσι το Μυστικό συνεχίζει να υπάρχει αναλλοίωτο, σε όλη την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, σε αντίθεση με άλλες ανώδυνες αναμνήσεις που σιγά σιγά ξεθωριάζουν.

Ποια είναι τα μυστικά της οικογένειας;

Ο ομοφυλόφιλος γονιός, το παιδί εκτός γάμου, η εξωσωματική γονιμοποίηση,  η αιμομιξία, ο ψυχικά διαταραγμένος αδελφός,  ο δοσίλογος παππούς, ένας βασανιστής θείος, μία αδήλωτη υιοθεσία, ένας παιδεραστής συγγενής, μία αυτοκτονία, ένας φυλακισμένος, μία απόλυση, μια χρεοκοπία, ένας θάνατος από ανίατη ασθένεια, ακόμη κι ένα έγκλημα που δεν αποκαλύφθηκε ποτέ…
Το Μυστικό, κρύβει ένα γεγονός. H απόκρυψη αυτή, εγκαθιδρύει ένα δίκτυο εξουσιών, διαιωνίζει χωρίς να ερμηνεύει τις οικογενειακές διαμάχες, των οποίων, η απαρχή χάνεται στο βάθος του χρόνου.

Είναι δυνατόν να μην έχουμε μυστικά;

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το μυστικό διασφαλίζει και κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, τόσο στις σωματικές, όσο και στις ψυχικές εκφάνσεις της, οι οποίες άλλωστε δύσκολα διαχωρίζονται καθώς η ηθική τις προστατεύει ως σύνολο. Χωρίς τη δυνατότητα να κρατήσουμε ένα μυστικό, εκλείπουν παντελώς ο αυτοσεβασμός, η ελευθερία, ακόμη, και ο έρωτας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι αδύνατον να αγνοήσουμε ότι όταν το μυστικό δεν το κρατάμε πλέον για λόγους αυτοπροστασίας αλλά επειδή φοβόμαστε τις συνέπειες που θα πρέπει  να υποστούμε όταν το αποκαλύψουμε, τότε όλα αλλάζουν (S.Tisseron, 2011).

Falling Man – 16 χρόνια μετά την τραγωδία, συγκλονίζει (Eικόνες & Bίντεο)


Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν δύο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, οδηγώντας στην κατάρρευσή τους και τον θάνατο περίπου 3.000 ανθρώπων, ενώ ένα ακόμα αεροπλάνο έπεφτε στο Πεντάγωνο και ένα σε χωράφι της Πενσιλβάνια.
Πάνω από 200 άνθρωποι πήδηξαν από τα παράθυρα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου όταν σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία.
Οι πιο διαδεδομένες εικόνες της φρίκης της 11ης Σεπτεμβρίου απεικόνιζαν τα αεροπλάνα, τους Δίδυμους Πύργους κατά την κατάρρευσή τους, τα συντρίμμια και το σύννεφο καπνού. Υπάρχει ωστόσο και η εικόνα ενός ανθρώπου, που έχει μείνει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη.

Αποκρυπτογραφήθηκε η επιστολή, που έγραψε καλόγρια, όταν μπήκε μέσα της… ο Σατανάς



Μια από τις πιο τρομακτικές ιστορίες στην παραφυσική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας, έχοντας ως πρωταγωνίστρια μία Ιταλίδα καλόγρια του 17ου αιώνα, η οποία υποστήριζε πως είχε μπει μέσα της ο διάβολος, ενώ έγραφε μια επιστολή, η οποία επιτέλους αποκρυπτογραφήθηκε.
Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676. Η ίδια έλεγε ότι ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.
Στο χειρόγραφο της καλόγριας περιλαμβάνεται μια σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών.
Από τότε, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να καταλάβουν τι γράφει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κανείς δεν κατάφερε να «σπάσει» τους κώδικες της επιστολής και να τη διαβάσει.
Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία ανακάλυψε ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους στο «σκοτεινό διαδίκτυο», με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε το «απαγορευμένο» κείμενο.

Οι θεωρίες Συνωμοσίας που αφορούν την 11η Σεπτεμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι θεωρίες Συνωμοσίας που αφορούν την 11η Σεπτεμβρίου
Κάποιες δείχνουν αστείες, πιθανόν όμως να αξίζουν σοβαρότερη προσοχή από ένα αρχικό μειδίαμα. Αλλες στηρίζονται σε επιχειρήματα και μάλιστα ειδικών, έχουν γίνει αντικείμενο ερευνών, μελετών, ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικών ταινιών κι έχουν απασχολήσει εντόνως. Η αλήθεια είναι πως 13 χρόνια μετά τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, ακόμα για πολλούς το ερώτημα παραμένει βασανιστικό: τι πραγματικά έγινε την 11η Σεπτεμβρίου; Οχι, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι πως η πραγματική ιστορία έχει αποκαλυφθεί, όπως έδειξε και ντοκιμαντέρ του BBC, σύμφωνα με το οποίο, 10 χρόνια μετά την επέτειο, το 15% των Αμερικανών πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε τη δική της συμμετοχή στην τραγωδία.

Οι θεωρίες Συνωμοσίας που αφορούν την 11η Σεπτεμβρίου

Το θέμα παρουσιάζει πρόσφορο έδαφος για τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας. Αλλες πιστεύουν στην ενοχή των ίδιων των Αμερικανών, άλλες βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις δαίμονες ή εξωγήινους. Αλλες στηρίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα και άλλες… στο εξώφυλλο ενός δίσκου των Supertramp! Ας δούμε κάποιες από τις πιο διαδεδομένες, κι ένα δείγμα από τις πιο παράξενες…

Οι Δίδυμοι Πύργοι δεν κατέρρευσαν, κατεδαφίστηκαν

Το επιχείρημα εδώ είναι ξεκάθαρο: γιατί οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν τόσο γρήγορα (μέσα σε 10 δευτερόλεπτα), ενώ η φωτιά κράτησε μόλις 56 λεπτά στο World Trade Center 2 και 102 στο World Trade Center 1; Αρα, η κατεδάφιση ήταν ελεγχόμενη, πιθανόν από εξελιγμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς, λένε οι οπαδοί της θεωρίας, επικαλούμενοι και τις αναφορές που μιλούν για ήχους εκρήξεων λίγο πριν από την κατάρρευση, όπως και τα ίχνη από βίαιες εκτινάξεις, αρκετούς ορόφους κάτω από τα σημεία πρόσκρουσης με τα αεροπλάνα.

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να "χαλάσει" συμμαχίες





του Tomas Valasek

Carnegie Europe 

Οι δυτικές δημοκρατίες σπανίως πολεμούν μόνες τους πολέμους. Το κάνουν σε συμμαχίες ή συνασπισμούς διότι όσο πιο πολλές χώρες συμμετέχουν, τόσο πιο νόμιμοι φαίνονται οι λόγοι για την διεξαγωγή πολέμου, και τα έθνη που ηγούνται πρέπει να μοιραστούν το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος. Αλλά ένας έξυπνος εχθρός θα αναγνωρίσει ότι οι συμμαχίες είναι ευαίσθητες. Απαιτούν εμπιστοσύνη, συνεχή διαβούλευση και αποτελεσματική επίλυση διαφωνιών ώστε να λειτουργούν σωστά. Εκτός από τα στρατεύματα που διεξάγουν τις επιθέσεις στο πεδίο της μάχης, ένας έξυπνος αντίπαλος θα επιδιώξει επίσης να ανατρέψει την ίδια τη συμμαχία: να σπείρει διχόνοια στη λήψη αποφάσεων. Με λίγη τύχη και ικανότητα, αυτό θα προκαλέσει τη συμμαχία να χάσει ευκαιρίες για να κερδίσει στρατιωτικό πλεονέκτημα στο πεδίο μάχης ή για να χάσει την επιθυμία να πολεμήσουν όλοι μαζί.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) θα μπορούσε σύντομα να διευκολύνει τους αντιπάλους να διαιρέσουν και να αποθαρρύνουν συμμαχίες. Αυτή η στιγμή ίσως να μην είναι μακριά. Ενώ η τεχνητή γενική νοημοσύνη -ικανή να προσομοιώνει το ανθρώπινο μυαλό με όλη του την πολυπλοκότητα- κάνει τεράστια, αν όχι αμφιλεγόμενα βήμα, είναι ακόμη δεκαετίες μακριά. Αλλά πιο περιορισμένες εφαρμογές της ΑΙ χρησιμοποιούνται ήδη. Οι μηχανές είναι ικανές να μάθουν αυτομάτως και βελτιώνουν την εμπειρία τους χωρίς να προγραμματίζονται αυστηρά για κάθε προσαρμογή. Αυτό συνήθως λειτουργεί εντός ενός στενού πεδίου (όπως μία παρτίδα σκάκι), αλλά η εκμάθηση των μηχανών επιτρέπει τη δραματική βελτίωση μέσα σε μια σειρά διαφορετικών γραμμών δραστηριότητας, με διάφορες πιθανές επιπτώσεις για στρατιωτικές συμμαχίες.

Για παράδειγμα, η ΑΙ μπορεί αποτελεσματικά να αναπτυχθεί για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στην ίδια πλευρά, με τη δυσφήμιση της εμπιστοσύνης τους. Πριν και κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, τα μέλη της συμμαχίας ανταλλάσσουν βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα με τις ενέργειες του εχθρού, για να υπάρξει η βάση για μία συγκεκριμένη στρατηγική. Αλλά η ΑΙ είναι έτοιμη να επιτρέψει υψηλής ποιότητας και εύκολα παραγόμενα δεδομένα ήχου και εικόνας. Όταν μια χώρα χρησιμοποιεί μια υποτιθέμενη ραδιοφωνική επικοινωνία ως στοιχείο, ένας εχθρός θα μπορούσε να απελευθερώσει μια δομημένη έκδοση που να μοιάζει τόσο αξιόπιστη και ρεαλιστική ώστε να υπονομεύει την πίστη στην αρχική νοημοσύνη. Αυτή η τακτική δεν είναι νέα αλλά οι προσπάθειες μέχρι σήμερα δεν είχαν καλά αποτελέσματα διότι -μέχρι στιγμής- τα ψεύτικα αρχεία ήχου και εικόνας ήταν ακατέργαστα και ήταν εύκολο να αποκαλυφθούν. Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να το καταστήσει πιο δύσκολο το να διακριθεί η αλήθεια από το ψέμα.

Μόνον νά ἀκούσουμε;

Μόνον νά ἀκούσουμε;Ὅταν κάποιος φίλος μᾶς λέει τὸ πρόβλημά του εὔκολα μπορεῖ νὰ κάνουμε τὸ λάθος καὶ νὰ ὑποθέσουμε ὅτι θέλει τὴν συμβουλή μας.
Πολλὲς φορὲς λέμε στοὺς ἄλλους τὴν γνώμη μας, ἤ ἀκόμη τοὺς ὑποδεικνύουμε τὶ θὰ ἔπρεπε νὰ κάνουν, τὴν στιγμὴ ποὺ ἐκεῖνοι τὸ μόνο ποὺ θέλουν εἶναι ἁπλᾶ νὰ τοὺς ἀκούσουμε καὶ νὰ μείνουμε μαζύ τους γιὰ νὰ τοὺς δόσουμε δύναμη.
Εἶναι δύσκολο νὰ ἀκοῦς πραγματικὰ αὐτὸ ποὺ ἔχουν νὰ σοῦ ποῦν οἱ ἄλλοι χωρὶς νὰ ἀσκῇς ἐπάνω τους ἐξουσία. 
Πολλοὶ παθαίνουν σύγχιση ὅταν ἀκοῦν ἕναν φίλο καὶ νομίζουν ὅτι πρέπει νὰ κάνουν κάτι γιὰ νὰ τὸν σώσουν. 
Ἔτσι καταλήγουν στὸ νὰ πάρουν τὴν ζωὴ τοῦ φίλου τους ἀπὸ τὰ χέρια του καὶ στὴν προσπάθειά τους νὰ τὸν τραβήξουν ἔξω ἀπὸ τὴν τρύπα ποὺ εὑρίσκεται νὰ πέφτουν ἐκεῖνοι μέσα.

ΣΕΞ, ΕΡΩΤΑΣ Κ' ΑΓΑΠΗ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ... (ΜΕΡΟΣ 2)! ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Το σημερινό άρθρο είναι το δεύτερο κατά σειρά από τα άρθρα που θα παρουσιάσουμε γύρω από το θέμα του “Σεξ, Έρωτας και Αγάπη: Η Πραγματική τους δύναμη…” 

Για το πρώτο μέρος δες τον σύνδεσμο. 
ΟΚ, περί τίνος πρόκειται να μιλήσουμε σήμερα; 

Σήμερα θα κάνουμε μία στροφή προς την «εσωτερική» πλευρά του Σεξ, του Έρωτα και της Αγάπης. Ο λόγος είναι απλώς: τα διάφορα τηλε-σκουπίδια που υπάρχουν, οι διάφορες παραφιλολογίες που έχουν επικρατήσει (για να μην πούμε τίποτε άλλο), έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει μία σύγχυση στον κόσμο γύρω από το θέμα τούτο. 

Και όσοι από εσάς που μας διαβάζουν την έχουν ψάξει αρκετά, και σε βάθος, θα έχουν αντιληφθεί ότι κάτι πολύ βαθύτερο παίζει… 

Όσοι από εσάς έχετε «μαύρα μεσάνυχτα»... παρόλο που δεν ξέρετε τίποτα, θα έχετε απορήσει, έστω και διαισθητικά, ξεστομίζοντας κάτι από τα παρακάτω: 

 Καλά χάθηκαν τα καλά παιδιά (ή οι σωστές γυναίκες) και δεν μπορώ να τους βρω (αναφερόμαστε σε θέματα σχέσεων); 

 Μα γιατί όλοι οι άκυροι πέφτουν συνεχώς πάνω μου; Μαλακ….μαγνήτη έχω και ελκύω τους άκυρους πάνω μου; 

 Μα γιατί ο τάδε έχει τόσο όμορφη σχέση και εγώ δεν μπορώ να έχω έστω μία νορμάλ σχέση; 

Και πάει λέγοντας… 

Συνεπώς, στο σημερινό μας άρθρο θα σας δώσουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και θα σας εισάγουμε σε ένα κόσμο που ξεφεύγει από τα «καθιερωμένα». 

Οπότε, διαβάζοντας τη σειρά των άρθρων μας, κάθε φορά που θα εισέρχεστε σε μία σχέση ή θα πάτε να κάνετε σεξ (ή απλά ένα one-night stand, τη λεγόμενη «ξεπέτα»  να επισημάνουμε:κάνοντας κάτι τέτοιο ισοπεδώνεστε ενεργειακά, και όχι μόνο…) θα γνωρίζετε εκ των προτέρων που πάτε να «μπλέξετε». 

Κλείνοντας, για το σημερινό άρθρο είχαμε δύο επιλογές, μιας και αναφέρεται σε πολλά πράγματα: ή να το «σπάσουμε» σε 2-3 επιμέρους μέρη ή να το παρουσιάσουμε εξ ολοκλήρου. Επειδή όμως δεν μας αρέσουν οι μισές δουλειές, η ομάδα αποφάσισε να το παρουσιάσει ολόκληρο, με τη μία. Εξάλλου, όταν πρόκειται για τέτοια θέματα, που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σας – σε πολλαπλά επίπεδα, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σας είναι κόπος να καθίσετε 5-10 λεπτά παραπάνω διαβάζοντάς το. 

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο ζουμί του σημερινού θέματος μας… 



 Αμαρτία: 

σημαίνει κάνω κάτι λάθος και αυτό το λάθος στιγματίζει – λερώνει ενεργειακά την πνευματική μου υπόσταση. 

 Σεξουαλική ενεργεία: 

είναι το ενεργειακό το αιθερικό απόθεμα που έχω να εναποθέσω στο σώμα μου ώστε να μπορώ να κάνω έρωτα, είναι η μορφή ενέργειας που αποβάλλεται με την σεξουαλίκη πράξη. 

 Σεξουαλική αλχημεία: 

είναι όταν μέσω του έρωτα μεταξύ ενός ζευγαριού, αλληλομεταφέρνονται αιθερικά σωματίδια που αντικατοπτρίζουν κυριολεκτικά την συνολική πάστα ανθρώπου καθώς και την παρούσα συναισθηματική του κατάσταση. 

«Οι νέοι είναι μεγαλόψυχοι γιατί η ζωή δεν τους ταπείνωσε ακόμη»


"Ύστερα από αυτά ας πραγματευθούμε τώρα το θέμα «Τι λογής είναι οι άνθρωποι από πλευράς χαρακτήρα εν σχέσει με τα πάθη, τις έξεις, την ηλικία και τις τύχες της ζωής». 

Πάθη ονομάζω την οργή, την επιθυμία και τα παρόμοια (έχουμε ήδη μιλήσει γι' αυτά), ενώ έξεις ονομάζω τις αρετές και τις κακίες (κάναμε και γι' αυτές λόγο, κάνοντας επίσης αναφορά στα πράγματα που το κάθε επιμέρους άτομο επιλέγει και προτιμάει, καθώς και σ' αυτά που πράττει). 

Οι ηλικίες είναι η νεανική, η ώριμη και η γεροντική

Τύχες της ζωής ονομάζω την ευγενική καταγωγή, τον πλούτο, την ισχύ στις διάφορες μορφές της, καθώς και τα αντίθετά τους ― γενικά τις καλές και τις κακές τύχες. 

  Οι νέοι λοιπόν ―για να μιλήσουμε για τα επιμέρους στοιχεία του χαρακτήρα τους― έχουν έντονες επιθυμίες και είναι άξιοι να κάνουν αυτά που επιθυμούν. 

Από τις επιθυμίες που σχετίζονται με το σώμα κυνηγούν κατά κύριο λόγο την ερωτική, και δεν έχουν τη δύναμη να ελέγξουν τον εαυτό τους ενσχέσει με αυτήν. Αλλάζουν εύκολα επιθυμίες και τις χορταίνουν γρήγορα: οι επιθυμίες τους είναι σφοδρές, ξεθυμαίνουν όμως γρήγορα γιατί η όρεξή τους για κάτι είναι έντονη, διαρκεί όμως λίγο, όπως ακριβώς η δίψα και η πείνα ―κάθε λίγο και λιγάκι― των αρρώστων. Παραφέρονται εύκολα, είναι ευέξαπτοι και ρέπουν στο να αφήνονται να παρασυρθούν από το θυμό τους

Δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στις παρορμήσεις τους· γιατί η αγάπη τους για την τιμή τούς κάνει να μη μπορούν να ανεχθούν την περιφρόνηση, αλλά αγανακτούν όταν πιστεύουν ότι αδικούνται. Αγαπούν τις τιμές, πιο πολύ όμως αγαπούν τη νίκη· γιατί οι νέοι θέλουν να υπερέχουν, και η νίκη είναι μια περίπτωση υπεροχής.

Μείνετε όπως είστε


Πρέπει να προσέχετε να μην πέφτετε θύματα της ιδέας ότι δε σας αγαπούν επειδή είστε πολύ από το ένα και όχι αρκετά από το άλλο. Είμαστε μια χαρά έτσι όπως είμαστε. Η ποικιλία είναι ζωή.


Υπάρχουν στρατιές ανθρώπων, για παράδειγμα, που προτιμούν τους ψηλούς ή τους κοντούς, τους ξανθούς ή τους μελαχρινούς, τους λεπτούς ή τους παχουλούς, τους λιγομίλητους ή τους φλύαρους και ούτω καθεξής. 

Την αυτογνωσία την αποκτούμε στις δοκιμασίες, όχι όταν όλα πάνε καλά



Η εξουσία δεν είναι πάντοτε κάτι το επίσημο. Η προτεραιότητα στην οδήγηση είναι κάποια εξουσία. Ο γονιός έχει εξουσία.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ο δάσκαλος, ο γιατρός, το μεγαλύτερο παιδί απέναντι στο μικρότερο, αυτός που τον έχουμε ανάγκη, αυτός που κρατάει το τηλεκοντρόλ, όλοι αυτοί έχουν εξουσία.

Πώς συμπεριφερόμαστε εμείς, όταν έχουμε τον έλεγχο κάποιου πράγματος, έστω και ασήμαντου;

Ένας τραγικός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να καταλάβουμε από ποιους περιστοιχιζόμαστε, είναι να φτωχύνουμε και να αρρωστήσουμε. Τότε θα δούμε ποιοι θα μας συμπαρασταθούν και ποιοι θα μας εγκαταλείψουν. Εκεί φαίνεται ο άνθρωπος. Όχι στις θεωρίες, στις διασκεδάσεις και στις παρέες, αλλά στις δοκιμασίες. Όποιος έχει ανάγκη από βοήθεια, συχνά βλέπει το άσχημο πρόσωπο της ψυχής των ανθρώπων. Βλέπει τη σκληρότητα, την περιφρόνηση και ακούει απίστευτα υποκριτικές δικαιολογίες: "Να, δεν έχω χρόνο, ξέρεις οι υποχρεώσεις..." και άλλα τέτοια εντελώς διάφανα. Βλέπει όμως και το κάλλος της ψυχής κάποιων άλλων, που ίσως δεν τους υπολόγιζε καθόλου.

Το θέμα εδώ δεν είναι να περιφερόμαστε δεξιά και αριστερά κρίνοντας τους ανθρώπους για την συμπεριφορά τους, αλλά να εντοπίσουμε τα αντίστοιχα φαινόμενα στον εαυτό μας. Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε. Να διακρίνουμε την συμφεροντολογία μας, αν έχουμε το θάρρος. Όχι όμως θεωρητικά, αλλά να θυμηθούμε συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία γυρίσαμε την πλάτη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη από βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα παριστάναμε τους μεγαλόψυχους και τους δίκαιους, λέγοντας θεωρίες για τον εαυτό μας.

Η αυτογνωσία είναι κάτι το σκληρό γι' αυτούς που θέλουν να διατηρούν προσωπείο, είναι όμως ευλογία για όσους αγαπούν την αλήθεια. Την αυτογνωσία την αποκτούμε στις δοκιμασίες. Όταν έχουμε να δώσουμε εξετάσεις. Στις δοκιμασίες πέφτουν οι μάσκες. Αρκεί όμως να μην βλέπουμε μόνο την πτώση της μάσκας των άλλων, αλλά τη δική μας. 

ΣΕΞ, ΕΡΩΤΑΣ Κ' ΑΓΑΠΗ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ... (ΜΕΡΟΣ 1)!




Το σημερινό άρθρο θα εστιάσει σε τρία σημεία: 


 1. (Τα) Τρία συναισθήματα που μοιάζουν με αγάπη, αλλά δεν είναι… 


 2. Τα πέντε στάδια που περνάει το ζευγάρι 


 3. Παιχνίδια εξουσίας στη σχέση: Κυρίαρχος vs Υποταγμένος 


Ας τα δούμε λοιπόν… 






 ΤΡΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... 

Όταν ξεκινά κανείς μια σχέση αισθάνεται έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντα απαραιτήτως αγάπη. Ωστόσο, το ερωτευμένο άτομο συχνά δεν αναγνωρίζει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, και μπερδεύει αυτά τα συναισθήματα με την αληθινή αγάπη. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταλήγει να βρίσκεται μπερδεμένο, απογοητευμένο, ή ακόμα και προδομένο από τον/τη σύντροφό του, γιατί έγινε παρεξήγηση και ο άλλος δεν εννοούσε αυτά που ο ερωτευμένος πίστεψε ότι άκουσε. 


 Πόθος/Ερωτική Έλξη 

Αυτό το έντονο συναίσθημα που τόσοι άνθρωποι έχουν νιώσει και σε τόσες πολλές περιπτώσεις το έχουν μπερδέψει με την αγάπη. Πρόκειται περισσότερο για έντονη «χημεία», οι φερομόνες (χημικά στοιχεία που έχει κάθε άνθρωπος) του ενός ατόμου που ταιριάζουν όπως το κλειδί στην κλειδαριά με τις φερομόνες ενός άλλου ατόμου και δημιουργούν τη σπίθα του σωματικού πάθους. Αυτό το συναίσθημα της έντονης ερωτικής έλξης συχνά το αποκαλούμε «έρωτας με την πρώτη ματιά» ή «κεραυνοβόλος έρωτας», αφού πράγματι η ένταση του συναισθήματος είναι τέτοια, που συγκλονίζει αυτόν που το αισθάνεται. 


 Τρεις λόγοι που μπερδεύει κανείς τον πόθο με την αγάπη 

Όταν κάποιος αισθάνεται πόθο για κάποιο άλλο άτομο, συνήθως μπερδεύει αυτό το συναίσθημα με την αγάπη για τρεις λόγους: 

 η έλξη είναι ακαριαία και εντονότατη, επομένως μοιάζει να είναι «μοιραίο γεγονός». 

 Κατά δεύτερο λόγο, το ότι πρόκειται για δύο αγνώστους σημαίνει ότι κανείς μπορεί να φανταστεί ό,τι επιθυμεί για το άλλο άτομο (άρα δε βασίζεται στην πραγματικότητα του ποιος είναι ο άλλος, αλλά στο τι θα ήθελε να είναι ο άλλος) και, βέβαια, οι φαντασιώσεις είναι πάντα τέλειες! 

 Τέλος, ο ερωτοχτυπημένος δεν έχει αντικρίσει το ποιος στ’ αλήθεια είναι ο σύντροφός του, γιατί είναι παγιδευμένος στη δίνη της σεξουαλικής έντασης και του πάθους, οπότε βλέπει αυτό που θέλει να δει. Αν ο έρωτας είναι τυφλός, τότε το πάθος από μόνο του βγάζει τα μάτια αυτού που το αισθάνεται και δεν αφήνει χώρο για λογικές σκέψεις. 



 Είναι φυσιολογικό; 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα