Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Υπογράψαμε τη CETA, με άμεση ισχύ

ceta

Η CETA υπεγράφη και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ πριν δηλαδή έρθει για ψήφιση στα Εθνικά Κοινοβούλια των κρατών, καθώς αποτελεί μικτή συμφωνία.
Η προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας θα ξεκινήσει μετά την ψήφισή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των επενδυτών και τον δικαστικού τύπου μηχανισμό επίλυσης διαφορών επενδυτή-κράτους. Προκειμένου να υπογραφεί στην σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε.και του Καναδά την 27η Οκτωβρίου, απαιτείται η συγκατάθεση και των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και του Καναδά.
Μετά την υπογραφή της CETA, o υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ζήτησε την προσωρινή αναστολή των διαπραγματεύσεων για την ΤΤΙΡ στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μπρατισλάβα με θέμα τη διαδικασία ολοκλήρωσης της CETA (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνίας Ε.Ε.-Καναδά).
Ευρωπαϊκή Ένωση και  Καναδάς συμφώνησαν να εκδοθεί πριν την τελική υπογραφή, έως τις 18 Οκτωβρίου, νομικά δεσμευτική ερμηνευτική δήλωση στην οποία θα αποσαφηνίζονται ευαίσθητα θέματα της Συμφωνίας.
Η δήλωση θα καλύπτει θέματα όπως:
  • την προστασία των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών καθώς και το δικαίωμα επανεθνικοποίησης ιδιωτικοποιημένων σχετικών επιχειρήσεων (π.χ. υπηρεσίες ύδρευσης)
  • τη διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών για την προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος
  • την επίλυση διαφορών επενδυτή-κράτους και τη λειτουργία του νέου δικαστικού θεσμού για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσής του από μόνιμους, σταθερά αμειβόμενους δικαστές ώστε να διασφαλίζεται η ανεξαρτησία τους
  • την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα και με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Τι θα ισχύσει για την Ελλάδα

Βίβλος των Νεκρών: Το ταξίδι της Ψυχής μετά τον Θάνατο

Αποτέλεσμα εικόνας για Βίβλος των Νεκρών: Το ταξίδι της Ψυχής μετά τον Θάνατο
Ο Αρχαίος Αιγυπτιακός «Οδηγός για τους Νεκρούς» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός, Η Βίβλος των Νεκρών, παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες για την Πνευματική κληρονομιά της Αιγύπτου αλλά και για το ταξίδι της Ψυχής του ανθρώπου μετά τον θάνατό του. Ας δούμε την ιστορία και τα περιεχόμενα της Διασημότερης Βίβλου των Νεκρών, αποκαλύπτοντας τα σκοτεινά μυστήρια, τις υπερφυσικές ιδιότητες που εμπεριέχει αλλά και τις πρακτικές οδηγίες για μία αποδοτική μετά θάνατον ζωή.
Ο Θάνατος επικρατεί στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, επιβεβαιώνοντας την θνησιμότητα κάθε όντος που περπατάει σε αυτό τον πλανήτη. Η Έννοια του θανάτου τρομοκρατεί το ανθρώπινο είδος για χιλιετίες τώρα και η ακύρωσή του έχει επιχειρηθεί με διάφορους τρόπους, αρκετοί από τους οποίους έχουν καταγραφεί σε αρκετές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η χαρακτηριστική  παρανόηση που γεννά η Βίβλος των Νεκρών είναι πως πρόκειται για ένα αρχαίο Αιγυπτιακό θρησκευτικό Δόγμα. Όμως για να κατανοήσουμε καλύτερα το βιβλίο αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουμε έναν πρακτικό οδηγό για εκείνους που απεβίωσαν, που παρέχει οδηγίες πλοήγησεις στους κόσμους των ψυχών αλλά και τρόπους με τους οποίους μία ψυχή μπορεί να αποφύγει «τα εμπόδια» του Κάτω κόσμου ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδρομή προς τον «Παράδεισο».
Βίβλος των Νεκρών : Η ιστορια

Από τι αναστατώνονται οι άνθρωποι;




Όλα τα πράγματα (γεγονότα, καταστάσεις, σχέσεις, συμπεριφορές, κ.λ.π) στη ζωή μας, εξαρτώνται αφ' ενός από την οπτική που έχει διαμορφωθεί στο νοητικό μας πλαίσιο κι αφετέρου, από τον τρόπο προσέγγισης και την "ερμηνεία" που δίνουμε εμείς, σ' αυτά. 
        Το πως ερμηνεύουμε το κάθε τι, έχει άμεση σχέση με τις πρώιμες εμπειρίες, τα βιώματα και τις αναμνήσεις μας. 
            Το ίδιο γεγονός, αλλιώς το ερμηνεύει ο ένας, με άλλο τρόπο ο άλλος, κ.λ.π, εξ' ού και οι διαφορετικές αντιδράσεις και συμπεριφορές. 



      Μια εμπειρία, ως γενική έννοια, δεν μας φοβίζει, είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. 
         Αυτό συνήθως όμως, που μας προβληματίζει και μας δημιουργεί άγχος, είναι η βίωσή της και δη, οι συνέπειες και τα δυσάρεστα αποτελέσματα, που τυχόν θα προκύψουν. Κι όλα αυτά βεβαίως, σε φαντασιακό επίπεδο. 



        Πριν καν δοκιμάσουμε, βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, που λειτουργούν ανασταλτικά, στην όποια εμπλοκή μας, σε μια κατάσταση. Μας κυριεύει το άγχος της αποτυχίας και η αίσθηση της ευαλωτότητάς μας είναι τόσο υψηλή, που στο τέλος υποχωρούμε και μένουμε αδρανείς και θλιμμένοι, που δεν μπορέσαμε να κάνουμε την''υπέρβαση'' και να διεκδικήσουμε αυτό που θα μας κάλυπτε κάποια ανάγκη μας. 

Απαλλαγείτε από την αϋπνία με τσάι από κανέλα και μπανάνα

Ο συνδυασμός της μπανάνας με την κανέλα σε τσάι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που σας βοηθούν να καταπραΰνετε το στρες και το άγχος, προωθώντας έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

tsai

Αν και μερικές φορές μπορεί να το αγνοούμε, η ποσότητα του ύπνου κατά τις βραδινές ώρες έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία και στη συνολική σας ευεξία.
Το να κοιμάστε τουλάχιστον επτά με οχτώ ώρες και να έχετε έναν καλό βραδινό ύπνο είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αποκτήσετε καλή ποιότητα ζωής και καλύτερη σωματική και πνευματική απόδοση.
Κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, πολλές από τις σωματικές μας λειτουργίες είναι ενεργές, όπως για παράδειγμα, ο εγκέφαλός μας ο οποίος καθαρίζει και τα αποθέματα της ενέργειάς μας που ανανεώνονται για την επόμενη ημέρα.
Δυστυχώς, ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να μειώνουν τις ώρες του ύπνου τους και αυτό αρχίζει να γίνεται ένας επικίνδυνος παράγοντας για διάφορα είδη διαταραχών.
Οι κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες και οι διατροφικές ελλείψεις είναι μόνο μερικές από τις αιτίες των προβλημάτων του ύπνου που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν.
Η δυσκολία ύπνου επιδρά άμεσα προκαλώντας αισθήματα αδυναμίας και κούρασης και μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσει πιθανή αιτία γνωστικών διαταραχών.
Στις μέρες μας είναι πιθανό να καταπολεμήσουμε την αϋπνία με τη λήψη φαρμάκων που αναγκάζουν το σώμα μας να καθιερώσει ένα φυσιολογικό κύκλο αφύπνισης/ύπνου αλλά αν τα λαμβάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιδράσεις μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές και να προκαλέσουν εξάρτηση.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές υγιεινές και φυσικές εναλλακτικές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε χωρίς να σας προκαλέσουν αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Σήμερα, θα σας προτείνουμε ένα απλό τσάι από κανέλα και μπανάνα για να χαλαρώσετε το σώμα σας και να επιλύσετε μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τον ύπνο σας.
Ποια είναι τα οφέλη του τσαγιού από κανέλα και μπανάνα;

Χόρχε Μπουκάι: Η αγάπη είναι μόνο μία

Μπορώ να κάνω ένα σωρό πράγματα για να σου εκφράσω, να σου δείξω, να σου αποδείξω, να επιβεβαιώσω ή να υποστηρίξω ότι σ’ αγαπώ, όμως, μόνο ένα πράγμα μπορώ να κάνω με την αγάπη μου, κι αυτό είναι να Σ’ ΑΓΑΠΩ, να ασχολούμαι μαζί σου, να εκδηλώνω τα συναισθήματά μου όπως τα νιώθω. Και το πώς τα αισθάνομαι είναι ο δικός μου τρόπος να σ’ αγαπώ.
agapi
Μπορείς να το δεχτείς ή μπορείς να το απορρίψεις, μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει ή μπορείς να το αγνοήσεις παντελώς. Αυτός, όμως, είναι ο τρόπος μου να σ΄αγαπώ· δεν έχω άλλον.
Ο καθένας έχει έναν μόνο τρόπο ν’ αγαπάει: τον δικό του.
Στο χώρο της ψυχικής υγείας συναντάμε πολλές φορές άτομα που έμαθαν –λανθασμένα και χωρίς να καταλάβουν πώς–, ότι αγάπη είναι να χτυπάς, και καταλήγουν να παντρεύονται κάποιους που τους χτυπούν προκειμένου να αισθανθούν ότι τους αγαπούν (πολλές κακοποιημένες γυναίκες υπήρξαν κακοποιημένες θυγατέρες).
Για αιώνες κακοποιούσαν ή πλήγωναν οι γονείς τα παιδιά τους λέγοντας ότι το κάνουν για το καλό τους: “Εμένα με πονάει περισσότερο που πρέπει να σε δείρω”, λένε συχνά οι γονείς.
Και στα πέντε σου, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν είναι ή δεν είναι πράγματι έτσι.
Και προσαρμόζεσαι· αλλάζεις συμπεριφορά.
Και εξακολουθείς, πολλές φορές, να τρως ξύλο και να το θεωρείς ωφέλιμο.
Όταν δούλευα με εξαρτημένους, την εποχή που έκανα ειδικότητα στην ψυχιατρική, παρακολουθούσα μια γυναίκα που είχε πατέρα αλκοολικά και παντρεύτηκε με τη σειρά της έναν αλκοολικό άντρα. Τη γνώρισα στην κλινική όπου ο άντρας της ήταν εσωτερικός ασθενής. Επί χρόνια συνόδευε τον σύζυγό της στις ομάδες Ανώνυμων Αλκοολικών στην προσπάθεια να ξεπεράσει τον εθισμό του, από τον οποίο έπασχε για πάνω από δώδεκα χρόνια.

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΑΓΙΟΤΗΤΑ




Αν ρωτήσει κανείς τυχαία τους ανθρώπους στον δρόμο τι αποτελεί κατά τη γνώμη τους “αγιότητα”, η απάντηση που θα λάβει κατά κανόνα είναι περίπου η εξής: άγιος είναι εκείνος που δεν κάνει αμαρτίες, που τηρεί τον νόμο του Θεού, είναι ηθικός από κάθε άποψη, με μια φράση: “δεν αμαρτάνει”. Σε ορισμένες περιπτώσεις στην έννοια της αγιότητας προστίθεται ένα στοιχείο και μια χροιά μυστικισμού, σύμφωνα με την οποία άγιος είναι εκείνος που έχει εσωτερικά βιώματα, επικοινωνεί με το “θείον”, περιέρχεται σε έκσταση και βλέπει πράγματα που δεν τα βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι, με λίγα λόγια ζει υπερφυσικές καταστάσεις και ενεργεί υπερφυσικές πράξεις...

Έτσι η έννοια της αγιότητας φαίνεται να συνδέεται στη σκέψη των ανθρώπων με κριτήρια ηθικολογικά και ψυχολογικά. Όσο πιο ενάρετος είναι κανείς, τόσο πιο άγιος είναι. Και όσο πιο χαρισματικός είναι κάποιος και επιδεικνύει ικανότητες που δεν τις έχουν συνήθως οι άνθρωποι (όπως να διαβάζει τη σκέψη μας, να προβλέπει το μέλλον μας κ.λ.π.), τόσο περισσότερο μας κάνει να τον θεωρούμε “άγιο”. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα: όταν διαπιστώσουμε κάποιο ελάττωμα στον χαραχτήρα ή την συμπεριφορά κάποιου (ότι τρώει πολύ, θυμώνει κ.λ.π.), τότε τον διαγράφουμε από τους “αγίους”. Ή αν δεν εκδηλώσει υπερφυσικές ικανότητες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μας ξενίζει και η σκέψη ακόμη ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος άγιος.

Prison Strike




The numbers 

24.000 κρατούμενοι απεργούν σε 40 φυλακές σε 24 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.
Μίας χώρας με πληθυσμό λιγότερο του 5 % παγκοσμίως αλλά με το 25 % του παγκόσμιου αριθμού κρατουμένων.
Μίας απεργίας που ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου, 45 χρόνια ακριβώς από την εξέγερση στις φυλακές της Attica* ( η οποία κατεστάλη αιματηρά με 43 νεκρούς και250 τραυματίες )

Because prison labor is slavery

Θα αναρωτηθείτε τώρα..απεργούν;
Μήπως δεν τον καταλάβα καλά;
Ναι!
Απεργούν γιατί στις ΗΠΑ οι φυλακισμένοι εξαναγκάζονται στην καταναγκαστική απλήρωτη εργασία (δουλεία).
Η 13η τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ προβλέπει μια νομική εξαίρεση για τη συνέχιση της σκλαβιάς στις φυλακές των ΗΠΑ.
Αναφέρει «ούτε δουλεία ούτε ακούσια υποδούλωση να υπάρχουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιρουμένης της περίπτωσης τιμωρίας εγκλήματος για το οποίο ο εναγόμενος έχει νομίμως καταδικαστεί».


No news… Good news ?


Και καλά θα μου πείτε…
Πώς και δεν ακούσαμε τίποτα;
Τα γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ σιωπούν…
Γιατί αρχικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είναι βιαίες μέχρι τώρα…
Χωρίς βία...
Χωρίς αίμα...
Δεν “ πουλάει ".
Είναι όμως μόνο αυτό;

Οι ωφέλειες 7 ημερών με μέλι και σκόρδο με άδειο στομάχι

Για να έχετε τη μέγιστη ωφέλεια από αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό και τα δύο υλικά να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας. Θα πρέπει επίσης να συνδυάσετε τη συγκεκριμένη θεραπεία με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.



Το σκόρδο είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο στη μαγειρική σε όλο τον κόσμο. Η χαρακτηριστική γεύση του συνδυάζεται καλά με άλλα μπαχαρικά για να προάγει τη γεύση αμέτρητων πιάτων.
Όμως, πέρα από το ότι είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος στην κουζίνα, το σκόρδο θεωρείται πολύτιμο εδώ και αιώνες χάρη στην ικανότητά του να καταπραΰνει διάφορες ενοχλήσεις.
Οι φαρμακευτικές του ιδιότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της φλεγμονής, των χρόνιων νόσων και των λοιμώξεων.
Πολλές από τις ωφέλειές του προέρχονται από την περιεκτικότητά του σε αλισίνη, μια ενεργή χημική ουσία που συμβάλλει στον έλεγχο των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης, της αρτηριακής πίεσης και άλλων παθήσεων που συνδέονται με το καρδιαγγειακό σύστημα.
Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων, αναπνευστικών νόσων και μυκητιάσεων.
Μάλιστα, χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του και στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το σκόρδο αποτελεί ένα θαυμάσιο συμπλήρωμα της συμβατικής αντιμετώπισης της αρθρίτιδας, του καρκίνου και του διαβήτη.
Οι ειδικοί στη διατροφή συνιστούν να καταναλώνεται ωμό για να διατηρούνται όλα τα ενεργά συστατικά του.
Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το σκόρδο με μέλι, έτσι καταναλώνεται πιο εύκολα και όλες οι ωφέλειές του ενισχύονται.
Με την ελπίδα ότι θα σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την υγεία και τη συνολική ευημερία σας, σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας όλες τις ωφέλειες που εξασφαλίζετε όταν καταναλώνετε μέλι και σκόρδο για εφτά συνεχόμενες μέρες.
Μάθετε περισσότερα!
1. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ «ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ»



Πριν 40 χρόνια είμαι με παρέα σε παραλιακό μαγαζί, απ' αυτά που τα λένε «κοσμικά», τα κυριλάτα, όχι κάποιο κωλάδικο, τέτοιο έπαιζε στην εθνική οδό. Σκάει ένα επεισόδιο, ένας χοντρός τσαμπουκάς, με πρωταγωνιστή μια σκατόφατσα, με ρόλο μπράβου στο μαγαζί. Γιατί και πώς μην πούμε, διότι θα χάσουμε τη μπάλα στο θέμα μας.
-Ποιος είναι αυτός, ρώτησαν κάποιοι κι ένας που «ήξερε» έκανε τη σχετική ενημέρωση...
«Ενα ρεμάλι είναι, που ζει από τους πούστηδες... Αυτό είναι το «επάγγελμά» του, πηδάει γρίληδες...».
Ψιλοάβγαλτος ακόμα κι εγώ, μου έμεινε αυτό το επεισόδιο. Ότι κάποιος ζει, βγάζει μεροκάματο πηγαίνοντας με αδελφές. Αηδιαστικό. Και αναξιοπρεπέστατο, σίγουρα.
Πουτάνα ζωή! Να σε υποχρεώνει προκειμένου να κερδίσεις τον επιούσιον να το κάνεις με gay.

ΑΛΗΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ



Να τα πούμε χοντρά, και τηλεγραφικά. Δεν κάνουμε μάθημα, ούτε παίζουμε με συνωμοσίες, που βέβαια προσφέρονται σε τέτοια γεγονότα όπως είναι ο βομβαρδισμός της Ακροπόλεως Αθηνών, το απόλυτο σημείο αναφοράς της ανθρώπινης σκέψεως και δημιουργίας. Τελειώσαμε. Όλα τα άλλα μνημεία της αρχαιότητος, όπου γης, να το πούμε έτσι πεζοδρομιακά, είναι κατώτερα, είναι Β' εθνικής.
Από τότε που η Ακρόπολη πέρασε στα χέρια των Τούρκων, για διόμισυ αιώνες θα την πατήσουν κι άλλοι ξένοι βάρβαροι. Όπως το λέω. Βάρβαρος είναι καο ο Ευρωπαίος, όχι μόνο ο εκτός Ευρώπης όταν δεν στέκεται προσοχή στο Ναό, όταν το μετατρέπει σε φρούριο. Φλωρεντίνος είναι, Καταλανός, ο όποιος φράγκος βαρβαρικής καταγωγής.
Τρέχουμε στο χρόνο για να φθάσουμε στις 26 Σεπτεμβρίου, σα σήμερα, το 1687, την ημέρα που ο Βενετσιάνος αλήτης Μοροζίνι πολιορκούσε την Ακρόπολη, διοικητής στο κάστρο της ήταν ο Οθωμανός Αλή Αγάς. Είπαμε, απλή αναφορά του γεγονότος.
Το 1645 ή το 1646, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, τα Προπύλαια δέχονται τεράστιο πλήγμα από έκρηξη πυρίτιδας που την κρατούσαν στην καβάτζα.

Σε πανικό η Λίτσα Πατέρα: Άλλαξαν όλα τα ζώδια και προστέθηκε και ένα καινούριο

Πόλεμος των άστρων ξέσπασε μεταξύ NASA και Cosmopolitan

Αναταραχή δημιουργήθηκε παγκοσμίως τις προηγούμενες ημέρες στην κοινότητα των ανθρώπων που πιστεύουν στα ζώδια.
Μια ανάρτηση της NASA που προοριζόταν για παιδάκια και σκοπό τη είχε να περιγράψει σε παιδάκια πως η αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με την αστρονομία ήταν η αφορμή ώστε το Cosmopolitan να καταλάβει άλλα αντί άλλων και να δημοσιεύσει ένα άρθρο που περιγράφει ότι Η ΝΑΣΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!! (ΔΙΑΔΩΣΤΑΙ).
cosmopolitan
Τεχνικά μιλώντας, με βάση την αρχική θεωρία της αστρολογίας, υπάρχουν 13 ζώδια στο ζωδιακό κύκλο, αντί για 12 όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το 86% όλων των ανθρώπων αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε άλλο ζώδιο.
Η Γη κι ο άξονάς της είναι ελαφρά διαφορετικά απ’ ότι ήταν πριν από 3.000 χρόνια, συνεπώς δύναται να γίνει μια νέα προσέγγιση που θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.:

Πώς η σιωπή επιδρά στον εγκέφαλο αλλάζοντας τη δομή του

Πώς η σιωπή επιδρά στον εγκέφαλο αλλάζοντας τη δομή του


Το 2011 η αρμόδιοι φορείς τουρισμού της Φινλανδίας, «έτρεξαν» μια καμπάνια χρησιμοποιώντας τη σιωπή ως το εμπορεύσιμο προϊόν τους ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες. Η καμπάνια περιείχε φωτογραφίες και υλικό από διάφορα μέρη της χώρας με το σλόγκαν «Ησυχία παρακαλώ», διαφημίζοντας έτσι αυτό το κάτι διαφορετικό που μπορούσε να τους προσφέρει μια επίσκεψη στη Φινλανδία.
Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο ή αστείο αλλά στην πραγματικότητα ίσως είναι ένα από τα πράγματα που θα αναζητεί ο άνθρωπος στο άμεσο μέλλον, λίγη σιωπή. Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και περισσότερο θορυβώδης και πολυπληθής, η απόλυτη χαλάρωση σε ένα ήρεμο και απομονωμένο μέρος, βιώνοντας την απόλυτη ησυχία, μπορεί να αποδειχθεί η νούμερο ένα ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου.
Την επινοητικότητα των Φινλανδών έρχεται, δύο χρόνια αργότερα το 2013, να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Brain, Structure and Function, η οποία μελέτησε την επίδραση που έχει η σιωπή στον εγκέφαλο και στην ανάπλασή του. Τα ευρήματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα, αφού οι επιστήμονες βρήκαν πως, στην πραγματικότητα, τα οφέλη της σιωπής είναι πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζαμε.

Πάντα να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Τίποτα δεν τους ενοχλεί περισσότερο.

post-415

Τίποτα δε μας χαλαρώνει τόσο όσο το να συγχωρούμε την προσβολή που μέχρι τώρα μας κατέτρωγε. Όταν αφήνουμε στην άκρη την πικρία, νιώθουμε ξαφνικά απελευθερωμένοι.

Για να το καταφέρουμε δεν πρέπει να συγχωρούμε από θέση ανωτερότητας, αλλά να δεχόμαστε πως όλα συμβαίνουν όπως ακριβώς πρέπει να συμβούν. Κάθε άνθρωπος βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο πνευματικής εξέλιξης και, επομένως, ενεργεί μέσα στα όριά του.


Όλοι δίνουμε αυτό που έχουμε -λίγο ή πολύ- ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε. Ο καθένας βρίσκεται εκεί που πρέπει να βρίσκεται και προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα να συγχωρήσουμε. Το πολύ πολύ, μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους να προχωρήσουν λίγο στον δρόμο τους προς την πληρότητα.


Όποιος φέρεται άσχημα, στην πραγματικότητα, μας ζητάει βοήθεια. Και βοηθώντας τον, αναπτυσσόμαστε πνευματικά μαζί μ’ αυτόν τον άνθρωπο. 

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ - ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ? – ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1


Υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με τις καταστάσεις της συνειδητότητας. Πολλοί είναι αυτοί που διδάσκουν ότι οι καταστάσεις είναι τρεις: α) το υποσυνείδητο ή υποσυνείδητος νους, β) ο συνειδητός νους, και γ) το υπερσυνείδητο ή υπερσυνείδητος νους. Δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν άλλες δύο καταστάσεις συνειδητότητας, πολύ υψηλότερες από το υπερσυνείδητο. Είναι τόσο δύσκολο να φτάσει κάποιος σ’ αυτές, που είναι λογικό να μην τις γνωρίζει. Στο υπερσυνείδητο δεν είναι πολύ δύσκολο να εισέλθει κάποιος, αν και ακόμα και σ’ αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις.
ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ

Το ένα μάτι της διαίσθησης και της πανταχού παρούσας αντίληψης στο κατά Χριστόν (Κουτάστα) κέντρο (άτζνα τσάκρα) ανάμεσα στα φρύδια. Το πνευματικό μάτι είναι η είσοδος προς τις τελικές καταστάσεις της θεϊκής συνειδητότητας. Με την αφύπνιση του πνευματικού ματιού και τη διείσδυση σ’ αυτό, ο πιστός βιώνει διαδοχικά ανώτερες καταστάσεις: το υπερσυνείδητο, την κατά Χριστόν Συνειδητότητα και τη Συμπαντική Συνειδητότητα. Οι μέθοδοι για να το κάνει αυτό είναι τμήμα της επιστήμης διαλογισμού Κρίγια Γιόγκα, οι ειδικές μέθοδοι του οποίου διδάσκονται στα Μαθήματα του Self-Realization Fellowship.
Η υπερσυνείδητη κατάσταση είναι ο υπερβατικός, ανώτερος νους ή η πνευματική συνειδητότητα της ψυχής. Στο υπερσυνείδητο ο άνθρωπος ενώνεται με την ψυχή του. Η μακαριότητα αυτής της θεϊκής συνειδητότητας είναι η φυσική κατάσταση της ψυχής σας, αλλά ξεχάσατε την πραγματική σας φύση επειδή ταυτιστήκατε για τόσο πολύ χρόνο με το σώμα. Αυτή η μακάρια κατάσταση της ψυχής πρέπει να αποκτηθεί ξανά.
Το ανώτερο στάδιο συνειδητότητας είναι η κατά Χριστόν Συνειδητότητα είναι η προβαλλόμενη συνειδητότητα του Θεού που είναι εγγενής σε όλη τη δημιουργία (διαποτίζει όλη τη δημιουργία).

ΠΕΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ»



Ο «Αλχημιστής» μας παίρνει σε ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης ενώ αποκαλύπτει πέντε από τις πλέον προφανείς πνευματικές αρχές του κόσμου. Με καθαρή γλώσσα και αρκετά ξεκάθαρα μηνύματα που αφορούν τις βαθύτερες αλήθειες της ανθρώπινης ζωής, το μικρό αυτό βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει την γενική ποιότητα της ύπαρξης του.
Σύντομο και επί της ουσίας, μπορείς να μεταμορφώσεις την ζωή σου εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές με τον νεαρό βοσκό από την Ανδαλουσία με το όνομα Σαντιάγκο, του οποίου το όνειρο είναι να ταξιδέψει σε μακρινά μέρη ψάχνοντας έναν θησαυρό.
Τα παρακάτω πνευματικά μαθήματα έχουν διδαχθεί δια μέσου της ιστορίας, εν τούτοις, η αλήθεια και η ικανότητα τους να μεταμορφώσουν την ζωή σου εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα.

Μπορούμε μόνον να επιλέξουμε να αλλάξουμε τις σκέψεις μας


Σήμερα κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να μην ανησυχείς… για ΤΙΠΟΤΑ!
Αρκετά δύσκολο, σωστά; Είτε ανησυχείς σχετικά με μια συνάντηση, ένα διαγώνισμα, ένα φίλο, τον καιρό, τι σκέφτεται κάποιος για σένα – όλοι σπαταλούμε πολύ χρόνο και δύναμη ανησυχώντας για διάφορα πράγματα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που ανησυχούμε δεν συμβαίνουν ποτέ! Επίσης, άσχετα με το πόσο πολύ ανησυχούμε, δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση μας!
Πρόσφατα άκουσα το ρητό: «Το να ανησυχείς είναι σαν να προσεύχεσαι για αυτό που δεν θέλεις». Μεγάλη αλήθεια! Γιατί να ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο σκεπτόμενοι το χειρότερο δυνατό σενάριο; Μην εκπέμπετε όλες αυτές τις σκέψεις ή τις αρνητικές λέξεις στο Σύμπαν! Επικεντρωθείτε στα καλά πράγματα που έχετε ήδη.
Τελικά, η ανησυχία αποτελεί απόδειξη ότι δεν έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Ανώτερη Δύναμη μας.

Να είσαι ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που έχουν θετική στάση και ενέργεια και αποφύγετε τους αρνητικούς και τα «βαμπίρ» που ρουφούν την θετική σας ενέργεια.

 
Μάθετε στον εαυτό σας να εμπνέεται από επιτυχημένους και θετικούς ανθρώπους.


Κάντε ερωτήσεις. Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν θετική στάση πως τα καταφέρνουν. Δείτε τι μπορείτε να μάθετε από αυτή την εμπειρία; Ρωτήστε τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε: Γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;


Ενθουσιαστείτε με τις δυνατότητες σας. Δείξτε ενθουσιασμό για τα πράγματα που κάνετε.


Μην εστιάζετε στα αρνητικά. Επενδύστε συναισθηματικά την ενέργεια σας σε αυτό που θα νιώσετε ότι γεμίζει την μπαταρία σας.


Αλλάξτε τα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε και αποδεχτείτε εκείνα για τα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.


Μη μένετε αδρανείς. Θέστε συνεχώς νέους στόχους.


Κάθε μέρα να κρατάτε λίγο από το χρόνο σας για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε.


Εκφραστείτε δημιουργικά. Αυτό θα σας κάνει ευτυχισμένους.
Κάντε όνειρα. Ονειρευτείτε και γιατί όχι ονειροπολήστε και λίγο στην διάρκεια της ημέρας. Θα χαλαρώσει το μυαλό σας.

Η παραβολή του δέντρου που εκπληρώνει τις επιθυμίες

Αυτός που σκέφτεται γίνεται δημιουργικός με τις σκέψεις του΄ πρόκειται για μια από τις πιο θεμελιώδεις αλήθειες που πρέπει να καταλάβεις. Όλα όσα βιώνεις είναι δημιούργημα δικό σου. Πρώτα το δημιουργείς, έπειτα το βιώνεις και μετά παγιδεύεσαι μέσα στο βίωμα΄ επειδή δεν ξέρεις ότι η πηγή του παντός υπάρχει μέσα σου.

Κάποτε ταξίδευε ένας άνθρωπος και μπήκε κατά λάθος στον παράδεισο. Σύμφωνα με την Ινδική αντίληψη του παράδεισου, υπάρχουν δέντρα που εκπληρώνουν τις επιθυμίες, τα κάλπαταρου. Κάθεσαι απλώς από κάτω τους, επιθυμείς το οτιδήποτε και εκπληρώνεται αυτό αμέσως΄ δεν υπάρχει κανένα κενό μεταξύ της επιθυμίας και της εκπλήρωσής της. Σκέφτεσαι και αμέσως μετατρέπεται αυτό σε πράγμα΄ η σκέψη πραγματοποιείται αυτόματα. 

Αυτά τα κάλπαταρου δεν είναι τίποτε άλλο από συμβολισμός τού νου. Ο νους είναι δημιουργικός, δημιουργικός με τις σκέψεις του. 

Ο άνθρωπος ήταν κουρασμένος κι έτσι αποκοιμήθηκε κάτω από ένα δέντρο που εκπληρώνει επιθυμίες. Όταν ξύπνησε, πεινούσε πολύ κι έτσι είπε, ΄΄Μακάρι να έβρισκα από κάπου φαγητό.΄΄ Κι αμέσως εμφανίστηκε φαγητό από το πουθενά, επιπλέοντας στον αέρα, νόστιμο φαγητό. Αρχισε αμέσως να τρώει κι όπως ένιωθε πολύ ικανοποιημένος, πρόβαλε μέσα του μια άλλη σκέψη: ΄΄Μακάρι να έβρισκα κάτι να πιω…΄΄ Και στον παράδεισο δεν απαγορεύεται το ποτό κι έτσι εμφανίστηκε αμέσως κάποιο πολύτιμο κρασί. 

Καθώς έπινε το κρασί, χαλαρός στον δροσερό αέρα του παραδείσου κάτω από τη σκιά του δέντρου, άρχισε να αναρωτιέται, ΄΄Τι συμβαίνει; Μήπως με πήρε ο ύπνος ή μήπως βρίσκονται τίποτα φαντάσματα τριγύρω και μου κάνουν κόλπα;΄΄ Και εμφανίστηκαν φαντάσματα! Ηταν θηριώδη, φρικτά, αηδιαστικά. Αρχισε να τρέμει και πρόβαλε μέσα του μια σκέψη: ΄΄Τώρα είναι βέβαιο ότι θα με σκοτώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι θα με σκοτώσουν.΄΄ Και τον σκότωσαν. 

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


 Μέσα από τα γραπτά των μεγάλων μυστών της τελευταίας χιλιετίας που έχουν σωθεί, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες Μυστικές ή Υπερφυσικές Δυνάμεις του ανθρώπου. Μαθαίνουμε από τον AmarDas, τον Rumi,τον  Toukaram, τον Hafiz και τον Kabir, ότι οι ψυχές στην πορεία τους από το Βασίλειο των Ουρανών που δημιουργήθηκαν προς το Υλικό επίπεδο, έλαβαν ένα εργαλείο ή ένα κάλυμμα, τον νου, για να μπορούν μέσω αυτού να έρχονται σε επαφή, να επικοινωνούν και να εργάζονται στα δύο κατώτερα επίπεδα της Δημιουργίας, που είναι το Αστρικό και το Φυσικό. 

    Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός». Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη. Έτσι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο ζώο και σε εκείνο το πνευματικό ανώτερο τμήμα, το οποίο υπερισχύει όταν κατορθώνει να επιβληθεί στη ζωώδη φύση. Και σε αυτό ακριβώς τον κρίκο στηρίζεται η χωριστική ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου. Σε αυτόν τον κρίκο που είναι ο ανθρώπινος νους ή αλλιώς η ανθρώπινη ψυχή, παίζεται η ισορροπία των ανώτερων και των κατώτερων δυνάμεων, γίνεται το γύρισμα της μπαλάντζας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και έτσι εμφανίζεται το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό.

    Ο άνθρωπος εκτός από το φυσικό του σώμα, έχει επίσης ένα αστρικό στο οποίο συμμετέχει ένα τμήμα του νοητικού. Και εκτός από τις φυσικές του αισθήσεις , έχει και τις αστρικές του αισθήσεις. Το άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τις αστρικές δυνάμεις και όπως μπορεί να χειρίζεται τις φυσικές δυνάμεις, όσες μπορεί, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χειρίζεται και τις αστρικές. Όμως, επειδή η αστρική δύναμη και ενέργεια προηγείται της φυσικής, χειριζόμενος τις αστρικές δυνάμεις μπορεί να παρουσιάσει το φαινόμενο που επιθυμεί στον φυσικό κόσμο.

    Αυτά τα φαινόμενα, όταν παρουσιάζονται, ονομάζονται θαύματα. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι της Ακαϊας ή των Αναστενάρηδων. Είναι ο σχηματισμός βροχής από το τίποτα. Είναι η θεραπεία ενός σοβαρά αρρώστου. Αλλά πολλά τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες μορφές ζωής, π.χ. η κοινή μύγα με το μηδαμινό βάρος της μπορεί να πετάει αντίθετα σε πολύ ισχυρό άνεμο, και η θαλάσσια χελώνα κόβει τα ατσάλινα αντιυποβρυχιακά δίχτυα.

    Ο αστρικός νους μπορεί να κάνει θαύματα, όταν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι υπερφυσικές δυνάμεις, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την άσκηση της γιογκικής πειθαρχίας ή την άσκηση του νου, γίνονται εμπόδια στο Πνευματικό μας μονοπάτι προς τη θέωση, που είναι και ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής μας. Λέγεται ότι οι Ντέβα πολύ συχνά ζηλεύουν την ανθρώπινη ψυχή που ταξιδεύει στο Πνευματικό Μονοπάτι, γι’αυτό έρχονται με χαμόγελο να υποδεχθούν τους γιόγκι που εισχωρούν στις ανώτερες περιοχές, τους προσκαλούν με γλυκά και πονηρά λόγια και προσπαθούν να προκαλέσουν την πτώση τους. Λέγεται ότι ακόμα και ο μεγάλος γιόγκι Βισβαμίτρα γοητεύθηκε από την ομορφιά ενός ουράνιου όντος, μιας κοπέλλας, που έστειλε ο Ίντρα για να τον δελεάσει. Αυτός χωρίς να το θέλει έπεσε μέσα στην παγίδα και γλύστρησε και πάλι προς τα κάτω.

Φως σε λόγια



Μόλις ξυπνάτε το πρωί να ρυθμίζετε την εσωτερική σας πυξίδα, να επικαλείστε την ιδιότητα που χρειάζεστε (υπομονή, κουράγιο, ψυχική διάθεση, αντοχή, συγνώμη…) και να την προβάλλετε συχνά στο νου σας στη διάρκεια όλης της ημέρας, έτσι ώστε να σας εμπνέει. Επειδή κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, να αγαπάτε και να τιμάτε συνολικά την ύπαρξή σας και με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε παράδειγμα και για τους άλλους, θα το ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό. 

Να μιλάτε συνήθως για τα καλά που σας συμβαίνουν και αυτό και μόνον να κάνετε είναι αρκετό για να είναι όλη η μέρα σας εντελώς ξεχωριστή. Και για να μεταβάλλει την ατιμό-σφαιρα (όχι την ατμόσφαιρα…) γύρω σας, αν συγκεντρώσετε την προσοχή σας και κάνετε μια μικρή αλλαγή και μιλάτε μόνον για τα καλά που σας συμβαίνουν. Τα άλλα αφήστε τα να περνούν.

Να θυμόσαστε ότι όποτε κατηγορείτε κάποιον υπονομεύετε το δικό σας κύρος, αν αποδέχεστε όμως μερίδιο της ευθύνη σας, σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάξετε τα πράγματα. Πάντα όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη να μην βιάζεστε…πρώτον, να κοιτάζεστε και να λέτε τι ωραίοι που είμαστε και να λέτε στον εαυτό σας λόγια ενθαρρυντικά ώστε να μπορείτε από τις αντιξοότητες, όλοι, να διδάσκεστε και να βγαίνετε κερδισμένοι. 

Ό,τι και να σας συμβαίνει να ξέρετε ότι είναι τελικά λιγότερο σοβαρό απ’ ότι το παρουσιάζετε στον εαυτό σας, γι’ αυτό φροντίστε να ερμηνεύετε τα γεγονότα με θεϊκό τρόπο. Ας πούμε μη σκέφτεστε άργησε γιατί δεν με νοιάζεται, καθυστέρησε στο γραφείο γιατί δεν τον ενδιαφέρει, αλλά άργησε γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις. Το λέω για κάποιους εκεί. Μην σκέφτεστε τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει και τόσα κάνω και έχω αφιερωθεί στο Θεό και δεν μου συμβαίνει τίποτα…Μπορείτε να πείτε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν τέλεια, θα ξαναδοκιμάσω εωσότου πάνε οσο καλύτερα γίνεται  με τη βοήθεια του Θεού.

Σήμερα ήταν οι τελευταίοι χαιρετισμοί, οι τέταρτοι χαιρετισμοί και θα πάτε να ακούσετε αυτά τα ωραιότατα λόγια «η ωραιότητα της παρθενίας σου». Η παρθενία δεν αφορά μόνο την Παναγία, αλλά κάθε ψυχή που δεν συναναστρέφεται το κακό. 
Να μην διστάζετε ποτέ να πείτε μια καλή κουβέντα για τους άλλους. Μην νιώσετε την ανάγκη να αποδείξετε ποτέ ότι είστε οι καλύτεροι . Να θυμόσαστε ότι η μεμψιμοιρία πνίγει την αγάπη. 

Όταν λυπάστε τον εαυτό σας προκαλείτε οίκτο στους άλλους και πολλές φορές την οργή τους. Αυτό να το θυμόσαστε και να ενεργείτε με τέτοιο τρόπο που να μην ερεθίζετε τους άλλους. Να είστε στοργικοί απέναντι στον εαυτό σας, πρωτίστως.

Επίσης, να θυμόσαστε ότι οι κανόνες που ισχύουν για την καλοσύνη είναι πάρα πολύ απλοί κανόνες:

Higgs, καὶ ἐγένετο φῶς



Ο κόσμος γύρω μας , ο κόσμος που εμείς βλέπουμε με τις αισθήσεις μας, αποτελείται από άτομα που αποτελούνται από ηλεκτρόνια, πρωτόνια, και νετρόνια. Το ηλεκτρόνιο είναι στοιχειώδες σωματίδιο, αλλά τα πρωτόνια και τα νετρόνια όχι.

Τα νετρόνια είναι σύνθετα σωματίδια και αποτελούνται από 2 κουάρκ down και ένα quark up. Τα πρωτόνια είναι και αυτά σύνθετα σωματίδια και αποτελούνται από δύο κουάρκ up και 1 κουάρκ down. Πρωτόνια νετρόνια και ηλεκτρόνια συνθέτουν τα άτομα και υπάρχουν 117 διαφορετικά στοιχεία (άτομα) που δημιουργούν το σύμπαν , όλα όμως φτιαγμένα από κουάρκ και ηλεκτρόνια. ( Επίσης από την δεκαετία του 30 ακόμα προβλέφθηκε πειραματικά το νετρίνο ηλεκτρονίου , σωματίδιο χωρίς ηλεκτρικό φορτίο που δεν αλληλεπιδρά μετρήσιμα με την ύλη και έχει μάζα σχεδόν μηδενική)

O κόσμος γύρω μας λοιπόν αποτελείται από ηλεκτρόνια , up quark, down quark (άντε και από νετρίνα ηλεκτρονίου). Αλλά εκτός από αυτά τα τρία-τέσσερα στοιχειώδη σωματίδια υπάρχουν άλλα 8 που έχουν ανακαλυφθεί. Υπάρχουν τα μυόνια και τα νετρίνα μυονίου , υπάρχουν τα κουάρκ “παράξενο” και “χαριτωμένο” , υπάρχουν τα σωματίδια ταυ και τα νετρίνα ταυ και τέλος υπάρχουν τα κουάρκ “ψηλό” και “χαμηλό”

Άρα έχουμε συνολικά έξι κουάρκς (όμως δύο μόνο απο αυτά συναντάμε στον κόσμο μας τον καθημερινό) και άλλα έξι σωματίδια που τα λέμε “λεπτόνια”. Από τα λεπτόνια όμως, όπως είδαμε, στον κόσμο μας τον καθημερινό συναντάμε μόνο το ηλεκτρόνιο
Υπάρχουν όμως άλλα στοιχειώδη σωματίδια; Ή είναι μόνο αυτά τα δώδεκα; Και που είναι τα φωτόνια; Θα ρωτήσουν οι παρατηρητικοί; Στην πραγματικότητα τα 12 παραπάνω σωματίδια έχουν την γενική ονομασία “Φερμιόνια” .

Το φωτόνιο δεν είναι φερμιόνιο αλλά “μπονζόνιο”

Καρδιοχτύπι

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ac
Έχετε αναλογιστεί άραγε πόσα αγαπημένα πρόσωπα έχετε συναντήσει για τελευταία φορά και απλά δεν ξέρετε πως ήταν η τελευταία φορά;
Έχετε ποτέ σκεφθεί πως στην παραπάνω κατηγορία ανήκει ο καθένας από εμάς, όπως και εσείς φυσικά;
Κάθε στιγμή επάνω σε αυτό τον “πλανήτη” της Πλάνης, σε αυτή την μη πραγματική “Πραγματικότητα” είναι μοναδική. Τόσο μοναδική όσο και η κάθε σταγόνα του μεγάλου Κοσμικού Ωκεανού, μέρος του Οποίου είμαστε όλοι μας άλλωστε, πόσο διαφορετικοί και πόσο ίδιοι…
Τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο… πόσο μάλλον αυτή η ίδια η Ζωή.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θυμούνται πως έχουν καρδιά, μόνον έπειτα από ένα έμφραγμα.
Άλλοι πάλι παθαίνουν αυτό το έμφραγμα από την… υπερβολική χρήση της καρδιάς. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη, μην αφήνετε ΠΟΤΕ λόγια που θέλετε να πείτε σε κάποιον να τα πάρει ο Άνεμος. Δεν είναι σίγουρο πως όταν ο εγωισμός ή η δειλία σας θα σας αφήσει να τολμήσετε να τα πείτε, ο αποδέκτης θα βρίσκεται ακόμη εκεί για να σας ακούσει.
Και λόγια που δεν ξεστομίζονται όταν πρέπει, γίνονται βάρος ασήκωτο για το μέλλον…
Όπως και να ‘χει…

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ



ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ 

Η Ατλαντίδα (στα Αρχαία Ελληνικά: Ἀτλαντὶς νῆσος) είναι μυθικό νησί που πρωτοαναφέρθηκε στους διαλόγους του Πλάτωνα «Τίμαιος» και «Κριτίας». Στην περιγραφή του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα, που βρίσκεται «πέρα από τις Ηράκλειες στήλες», ήταν μια ναυτική δύναμη που είχε κατακτήσει πολλά μέρη της δυτικής Ευρώπης, περίπου 9.000 χρόνια πριν τον Σόλωνα (δηλαδή κατά το 9560 π.Χ.). 


Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εισβάλει στην Αθήνα, η Ατλαντίδα βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος «σε μια μόνο ημέρα και νύχτα ατυχίας». 

Επειδή είναι μια ιστορία που ενσωματώνεται στους διαλόγους του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα θεωρείται γενικά ως παραβολή που κατασκευάστηκε από τον Πλάτωνα για να εξηγήσει τις πολιτικές του θεωρίες. 

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Πλάτωνας βασίστηκε σε προηγούμενα γεγονότα, όπως την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ή τον Τρωικό πόλεμο, ενώ άλλοι επιμένουν ότι έλαβε έμπνευση από πιο σύγχρονα γεγονότα όπως την καταστροφή της Ελίκης το 373 π.Χ. και την αποτυχημένη εισβολή της Σικελίας το 415-413 π.Χ. 

Ο Πλάτωνας έγραψε για την Ατλαντίδα στον Τίμαιο: Πολλές μεγάλες και θαυμάσιες πράξεις καταγράφονται στις ιστορίες μας για το κράτος σας. 

Αλλά μια από αυτές ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες στο μεγαλείο και την ανδρεία. 

Οι ιστορίες μιλούν για μια τρανή δύναμη που απρόκλητη εκστράτευε έναντι Ευρώπης και Ασίας, και στην οποία η πόλη σας κατάφερε να θέσει τέλος. 

Αυτή η δύναμη ξεπρόβαλε από τον «Πέλαγος του Άτλαντα» («Ατλαντικό»), και τότε ο πέλαγος αυτός ήταν πλεύσιμος, και είχε ένα νησί που βρισκόταν μπροστά από τα στενά που εσείς αποκαλείτε Ηράκλειες Στήλες. 

Το νησί ταυτόχρονα ήταν μεγαλύτερο από τη Λιβύη και από την Ασία μαζί, και ήταν ο δρόμος προς άλλα νησιά, που αν από αυτά περνούσες μπορούσες να φτάσεις στην απέναντι ήπειρο που περιέβαλε τον αληθινό ωκεανό – γιατί η θάλασσα εντός των Ηράκλειων Στηλών είναι μόνο ένα λιμάνι με στενό λαιμό και η άλλη είναι αληθινή θάλασσα της οποίας η περιβάλλουσα γη μπορεί όντως να αποκαλεστεί άπειρη. 

Τώρα, σε αυτή τη νήσο της Ατλαντίδας ήταν μια μεγάλη και απίστευτη αυτοκρατορία... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα