Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ

 Μεγάλο Παζάρι Κωνσταντινούπολης

 

Λειτούργησε γιά πρώτη φορά τό 1461 μέ διαταγή τοῦ Σουλτάνου Μωάμεθ τοῦ Πορθητῆ καί ἀποτελεῖ μέχρι σήμερα μία ἀπό τίς μεγαλύτερες ἀγορές τοῦ κόσμου, περιλαμβάνοντας περισσότερες ἀπό 58 καλυμμένες ὁδούς καί πάνω ἀπό 1.200 καταστήματα σέ ἔκταση περίπου 200.000 τετραγωνικῶν μέτρων. Βρισκόταν στήν κοιλάδα μεταξύ τοῦ δεύτερου καί τοῦ τρίτου λόφου, πού καταλήγει στό Μπαλύκ Παζάριον.
Περιλαμβάνει δύο Μπεζεστάνια, δηλαδή, καλυμμένες διά θόλου δομές τεκτονικῶν, στά ὁποῖα φυλάσσονταν πολύτιμα ἀντικείμενα καί περιουσίες ἐμπορευομένων, ἀλλά καί ἰδιωτῶν. Τό Παζάρι διευρύνθηκε τόν 16ο αἰώνα, κατά τή διάρκεια τῆς ἡγεμονίας τοῦ Σουλτάνου Σουλεϊμᾶν τοῦ Μεγαλοπρεπῆ καί τό 1894 ὑποβλήθηκε σέ μιά σημαντική ἀποκατάσταση ἔπειτα ἀπό ἕναν σεισμό πού προκάλεσε ἀρκετές καταστροφές. Φέτος, συμπληρώνει 550 χρόνια λειτουργίας καί παρουσίας του σέ ἕνα ἀπό τά πιό ζωντανά σημεῖα τῆς πόλης Κωνσταντινούπολη. Ἡ φωτογραφία, πού χρονολογεῖται τό 1839, ἀποτυπώνει ἕνα κομμάτι τῆς ἀχανοῦς αὐτῆς ἔκτασης μέ χιλιάδες καταστήματα κοσμήματος, ἀγγειοπλαστικῆς, καρυκευμάτων καί ταπήτων.

Πρωτοφανούς μεγέθους σεισμός 8,5 R ανοιχτά της Ιαπωνίας – Έγινε αισθητός μέχρι το Τόκιο

Seismos

Πρωτοφανούς μεγέθους σεισμός 8,5 βαθμών σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού ήταν τα νησιά Oγκασαβάρα (Μπονίν), ενώ το εστιακό βάθος φτάνει 590 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο.

Πού συναντώνται μυαλό και ψυχή;


 Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών
IMG_4487
Προκειμένου να κρατήσεις τη στιγμή, για να παγιδέψεις το συναίσθημα, βγάζεις φωτογραφίες για να δηλώσεις ότι ζεις κάτι που θέλεις να θυμάσαι… και μαζεύεις αναμνήσεις από στιγμές που πέρασαν και δεν γυρίζουν πίσω.
Αν σε ρωτούσα όμως τη στιγμή που κρατάς την ανάμνηση, ότι πρόκειται να σε πονέσει λίγο αργότερα, τι θα αποφάσιζες να κάνεις; Nα τη μοιραστείς απλά ή να την πετάξεις;
Μία ανάμνηση δεν ισούται ποσοτικά με μία μόνο κατάσταση. Πρόκειται για συνονθύλευμα γεγονότων, καταστάσεων, προσώπων, συναισθημάτων.
Είναι το αντίθετο της λήθης.
Μία ανάμνηση είναι κάτι που έμεινε στην ψυχή σου από κάτι που πέρασε ή από κάτι που χάθηκε… όπως το υλικό που βρίσκεται στη μύτη του μολυβιού μου. Δεν επαναλαμβάνεται. Σαν αποτύπωμα γλυπτού που άφησες πίσω σου, γεμάτα υποσχέσεις για τον τρόπο που έδειχνες.
Φωλιάζουν στις γωνιές του μυαλού σου. Άλλοτε Χρωματιστές, ενίοτε ασπρόμαυρες στον τρόπο που υπήρξες.
Κι αν φάνταζαν τότε τόσο απλές κι αν ο χρόνος ξέγραφε το κάθε τους ψέμα, εάν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις τα πάντα από την αρχή, πες μου ειλικρινά, θα το έκανες; Πιστεύεις ότι θα το ήθελες;

Όταν στο «εμείς» θυμήθηκα το «εγώ» μου

Άρθρο: Ματίνα Καπετανάκη
Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
Φιλόλογος
Φωτογραφία: Théo Gosselin
Φωτογραφία: Théo Gosselin

«Δε θα βρεις το τέλειο.. μην είσαι τόσο επιλεκτικός.. μια σχέση για να αντέξει στον χρόνο χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, συμβιβασμοί, θυσίες..». Πόσες φορές έχει ακούσει ο καθένας από εμάς αυτές τις φράσεις σαν συμβουλή από τους δικούς μας ανθρώπους; Πόση αλήθεια κρύβεται σε αυτές;

Αν ανατρέξουμε στον ορισμό της σχέσης στο λεξικό, θα διαβάσουμε ότι είναι μεταξύ άλλων η ύπαρξη κοινών στοιχείων που συνδέουν λογικά δύο καταστάσεις, φαινόμενα ή πράγματα και η ύπαρξη επαφής, επικοινωνίας και αμοιβαίας εξάρτησης μεταξύ προσώπων. Μια σχέση, λοιπόν, στηρίζεται στην επαφή και στα κοινά στοιχεία που έχουν δύο άνθρωποι μεταξύ τους. Παρά τα κοινά στοιχεία, όμως, θα υπάρχουν διαφορές στον τρόπο ζωής και σκέψης. Η πραγματική ζωή δεν μοιάζει με σενάριο χολιγουντιανής ταινίας όπου ένα αγόρι γνωρίζει το κορίτσι των ονείρων του και έζησαν αυτοί καλά. Η πραγματική ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά είναι γεμάτη δυσκολίες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να χτιστεί και να διατηρηθεί μια σχέση. Και σε αυτο το σημείο μπαίνουν οι θυσίες και οι συμβιβασμοί.

Ένας Ανέντιμος Συμβιβασμός!

 


Σκεφτόμουν κι έγραφα τον  περασμένο Σεπτέμβριο, τότε είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οι επικυρίαρχοι δανειστές είχαν ήδη υπογράψει την απόλυση του αλήστου μνήμης σαχλαμάρα που παρίστανε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και που μας πουλούσε εκείνες τις φτηνιάρικες ιστορίες επιτυχίας που έγραφε στο πόδι, τα εξής:

"Όταν δείχνεις σε αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι, αρνητικά cash-flows, αυτός είναι ένας σοβαρότατος λόγος εκνευρισμού εκ μέρους του. Οι τεχνοκράτες μπορεί να είναι ανάλγητοι, αλλά δεν είναι ηλίθιοι και ξέρουν ότι αν δεν συλληφθεί ο παράνομα αποθησαυρισμένος πλούτος δύο τουλάχιστον δεκαετιών, της περιόδου δηλαδή που τα πράγματα εκτραχύνθηκαν εντελώς και που οι βουτιές στα δημόσια ταμεία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, το cash-flow θα παραμένει ελλειμματικό. Το μόνο που τους κάνει, ίσως, να διστάζουν ακόμα, είναι ότι σε αυτήν την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου μας, είναι ανακατεμένοι και οι περισσότεροι από τους διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, προεξεχόντων των γερμανικών, που, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, διαχρονικά εξαγοράζουν την ελληνική πολιτική τάξη των χρυσοκάνθαρων παρασίτων που μας κυβερνούν με την ψήφο μας. Αλλά αν οι σχεδιασμοί τους είναι ανόητοι, η εκτέλεση του προγράμματος «διάσωσης» είναι ακόμα  χειρότερη και τα νούμερα προφανώς δεν βγαίνουν, οπότε θα χρειαστεί να πάρουν και αυτοί, τις αποφάσεις τους."

Κι εμείς που φάγαμε ξύλο, τι πάθαμε;

Άρθρο: Ηρώ Δημητρίου
Εκπαιδευτικός Π.Ε.
Φωτογραφία: Γεωργία Πονηράκου
Φωτογραφία: Γεωργία Πονηράκου

..ακούμε συχνά να ακούγεται από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας , αλλά και από νεότερους , δυστυχώς.
 
Παροτρύνσεις για ξυλιές στα χεράκια, φωνές με έντονο ύφος, χειρονομίες προσβλητικές και τιμωρίες στη γωνία, αποτελούν κάποιες προσφιλείς, «ανώδυνες» τακτικές, που συστήνονται ελαφρά τη καρδία, ακόμη και από παιδαγωγούς, προκειμένου να συνετιστεί ένα παιδί, ένα νήπιο, ένα βρέφος που … «ενοχλεί».

Κι όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα, από την επιφανειακή προσέγγιση του.. «έλα, μωρέ τι πάθαμε με λίγο ξύλο;”

Το ξύλο που έχει δεχθεί ένα παιδί, αγαπητέ υποστηρικτή των «λίγων ξυλιών», πλημμύρισε κάποτε τον εγκέφαλό του με κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους, προκαλώντας αλλαγές μόνιμες στην εγκεφαλική φυσιολογία του.

Το έχει κάνει ψυχρό συναισθηματικά, αφού έμαθε στην πιο τρυφερή του ηλικία, πως ένας γονιός μπορεί να ταυτιστεί με τον τιμωρό του.

Το έκανε να νιώθει μόνο, με συναισθήματα οργής, μίσους, τα οποία στη συνέχεια έστρεψε στον εαυτό του, βιώνοντας ενοχή και ματαίωση.

Αλήθεια, όσοι νομιμοποιούν το ξύλο, μπορούν να συνάψουν πολύ στενές σχέσεις και να συνδεθούν συναισθηματικά;

Μητρότητα: μήπως έχουμε ξεχάσει τα άλλα κομμάτια του εαυτού μας;

c288f6ed6da.limghandler

Ο άνθρωπος στη ζωή του καλείται να παίξει πολλούς ρόλους σε διάφορους τομείς της ζωής του. Είμαστε σύζυγοι, συνεργάτες ή εργαζόμενοι, φίλοι κλπ. Κανένας όμως ρόλος δεν είναι τόσο απαιτητικός όσο ο γονεϊκός και κυρίως ο μητρικός. Η μητέρα είναι το πρόσωπο αναφοράς του παιδιού, το πρόσωπο στο οποίο θα αναπτυχθεί ο δεσμός της ασφαλούς προσκόλλησης και με την οποία τα πρώτα χρόνια της ζωής του το παιδί θα είναι πιο κοντά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, να δίνεται 100% στην ανατροφή των παιδιών της. Οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες του γονεϊκού ρόλου, την κάνουν και βάζει άλλες προτεραιότητες, με αποτέλεσμα η ίδια να έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη και το τελείωμα της ημέρας να τη βρίσκει απογοητευμένη και ματαιωμένη.

Επειδή λοιπόν η γυναίκα δεν είναι μόνο μητέρα, χρειάζεται όλα τα κομμάτια της προσωπικότητας της να είναι σε ισορροπία. Για να είναι σε ισορροπία ο άνθρωπος χρειάζεται να έχει και άλλα κομμάτια στη ζωή του. Κρατώντας μόνο τον ρόλο της μαμάς και αμελώντας τα υπόλοιπα κομμάτια της προσωπικότητας της, νιώθει έντονα την ματαίωση και το “πνίξιμο” του γονεϊκού ρόλου. Γι’ αυτό είναι πολύ βασικό να φέρει σε ισορροπία τα κομμάτια της προσωπικότητας της για να μπορέσει να δοθεί εξ ολοκλήρου στα παιδιά της!!

Τα αντικείμενα του Βωμού στον Γυναικείο Τεκτονισμό

Μια εργασία σε 1ο βαθμό, στον γυναικείο τεκτονισμό.




Ετυμολογικά η λέξη «Βωμός» στα λατινικά (Alt)  συνδέεται με την έννοια του ύψους. Στις αρχέγονες θρησκείες, ο βωμός ήταν η υπερυψωμένη θέση (κορυφή λόφου, κομμάτι πέτρας, κολώνα, εξέδρα) που χρησιμοποιούταν για τις θυσίες στους θεούς και την τέλεση της λατρείας τους. Ο βωμός ήταν το ιερότερο σημείο, είτε βρισκόταν σε ανοιχτό μέρος, είτε σε Ναό και ανέκαθεν είχε την κεντρική θέση στο χώρο των τελετών. Ήταν η θέση όπου τελούταν η επικοινωνία με το Θείο, καθώς το Θείο είναι το κέντρο και η πηγή ολόκληρης της δημιουργίας. Η παρουσία του βωμού στον Ελευθεροτεκτονισμό, όπως και σε πολλά άλλα εσωτερικά συστήματα, αλλά και θρησκείες, εξακολουθεί να διατηρεί αυτό το νόημα και την ιερότητα. 

«Ο βωμός βρίσκεται στο κέντρο του Ναού. Ο Ναός είναι αναπαράσταση του Σύμπαντος αλλά και του ανθρώπου. Το σύμπαν αλλά και ο άνθρωπος αποτυπώνονται και στο Καββαλιστικό δένδρο. Το σημείο που βρίσκεται ο βωμός αντιστοιχεί στην σφαίρα Τίφαρετ που αντιπροσωπεύει την καρδιά. Η Τίφαρετ βρίσκεται στο κέντρο της μεσαίας στήλης του Καββαλιστικού δένδρου, που είναι η στήλη της ισορροπίας. Ο μυημένος/η οφείλει να ισορροπήσει το έλεος και την αυστηρότητα μέσα του που αντιπροσωπεύονται από τις εκατέρωθεν στήλες. Η Τίφαρετ στο επίπεδο του μικρόκοσμου αντιστοιχεί  στο στήθος. Όλη η εσωτερική εργασία ξεκινά από εκεί. Ο ικέτης της μύησης είναι κατ’αρχήν ένας άνθρωπος της επιθυμίας. Ο Τεκτονισμός ονομάζεται και «δρόμος καρδιακός». Ο βέβηλος/η που ζητά την μύηση νοιώθει ότι κάτι λείπει μέσα του και επιθυμεί να το καλύψει. Η επιθυμία αυτή δεν είναι εξωτερική αλλά εσωτερική. Είναι η απαραίτητη λειτουργία που τον ώθησε να κρούσει την θύρα του Ναού». (Παναγιώτης Λιβιεράτος)


Πάνω στο βωμό, δεσπόζει η Λυχνία με τα επτά κεριά. Το σύμβολο της Επτάφωτης Λυχνίας (Μενοράχ) συναντάται αρχικά στην Αρχαία Μεσοποταμία, ως σύμβολο των επτά πλανητών της αρχαιότητας (Ήλιος, Αφροδίτη, Άρης, Ερμής, Ζεύς, Σελήνη, Κρόνος). Από εκεί μεταφέρθηκε στην Εβραϊκή μυστικιστική παράδοση. Η σημαντική θέση της Επτάφωτης Λυχνίας στον Ελευθεροτεκτονισμό έχει τις ρίζες της στα Αρχαία Μυστήρια (Ιουδαϊκά, Αιγυπτιακά, Ελληνικά, Βαβυλωνιακά).
Η εσωτερική παράδοση διδάσκει ότι κάθε πλανήτης έχει ως πεδίο δράσης μια ορισμένη περιοχή σωματικής, συναισθηματικής ή διανοητικής φύσης είτε στον άνθρωπο είτε στα ζώα, τα φυτά ή τα ορυκτά δηλαδή και στα τέσσερα βασίλεια. Οι επιδράσεις αυτές δεν είναι μόνο ακτινοβολίες αλλά τέλειες συνειδητές εκπορεύσεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αφή της Επτάφωτης Λυχνίας – η κορύφωση της τεκτονικής μυσταγωγίας – γίνεται με συγκεκριμένη σειρά, καθώς με συγκεκριμένη σειρά πρέπει να ενεργοποιηθούν και τα 7 ψυχικά κέντρα, οι δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν οι 7 πλανήτες.

Είσαι ζάμπλουτος …


Είσαι ζάμπλουτος… τόσο ζάμπλουτος που δεν μπορείς να το φανταστείς. Μία αμύθητη περιουσία σε περιμένει, για να μην ξανά πεινάσεις, να μην ξανά πονέσεις, να μην ξανά στενοχωρηθείς. Γενικά να ζεις μέσα στα πούπουλα, αρχοντικά και πληθωρικά. 
Κι εσύ απορρίπτεις αυτόν τον πλούτο που σε περιμένει, για να συνεχίσεις να ζεις έρποντας.


Ας το δούμε όμως κάπως έτσι το έργο. Κάθε τι υλικό που δημιουργείται μέσα από τη γνώση του προηγούμενου, μας δίνει δυνατότητες καλύτερες από το προηγούμενο. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο του σήμερα, είναι πολύ πιο εξελιγμένο από το αυτοκίνητο του 2000. Το κινητό του σήμερα είναι πιο εξελιγμένο από αυτό που ήταν πριν από 7 χρόνια. Όλα δηλαδή τα εξελιγμένα αντικείμενα που βασίστηκαν στην γνώση του χθες, μέσα από ανάλογη επεξεργασία μας δίνουν νέες δυνατότητες.
Εμείς λοιπόν συναντήσαμε μία εξέλιξη την οποία κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να μην τη θέλουμε, να μην την δούμε να δουλεύει. Δεν την έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Όχι μόνο δεν την δοκιμάσαμε να δούμε μέχρι ποιο σημείο μπορεί να μας πάει. Αλλά έχουμε μείνει κολλημένοι σε όλα τα παλιά μοντέλα και με αυτά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εξέλιξη. 

Η Μεγαλύτερη Γενοκτονία Στην Ιστορία Της Ανθρωπότητας


Στην Ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών.
Απ” τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές, όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών, διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό.
Οι αιτίες κάθε γενοκτονίας, αν δούμε πίσω απ” τις προφάσεις και τις επιφάσεις, είναι πάντα οι ίδιες: Κυριαρχία και Κέρδος.
Η Θρησκεία, το Έθνος, η Φυλή είναι σαφώς ιδεολογήματα που χρησίμευσαν (και χρησιμεύουν) ως παραπετάσματα ή ως λάβαρα, για να πείθονται οι θύτες ότι πράττουν κάτι ορθό.
Ό,τι είναι Ιερό, κάθε δόγμα, οδηγεί αναπόφευκτα στην Εξόντωση του Άλλου.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΒΟΥΔΔΑ

Ένας «Βούδδας», μπορεί να οριστεί από την απαρίθμηση των χαρακτηριστικών του γνωρισμάτων. Αυτά είναι κυρίως πενταπλά: οι δέκα δυνάμεις, οι τέσσερις περιοχές της αυτοπεποίθησης, οι τέσσερις αναλυτικές γνώσεις, τα δεκαοκτώ ειδικά Βουδδικά-ντάρμας (105), και η παντογνωσία (106, 107).

105.

Ο Κύριος: Ποιες είναι οι δέκα δυνάμεις ενός Ταθαγκάτα; Εδώ Σουμπούτι, ένας Μποντισάττβα ο οποίος κατευθύνεται προς τη Σοφία της Τελειότητας:
1) γνωρίζει συνετά, όπως είναι στην πραγματικότητα, αυτό που μπορεί να είναι, σαν αυτό που μπορεί να είναι, και αυτό που δεν μπορεί να είναι σαν αυτό που δεν μπορεί να είναι.
2) Με σύνεση αυτός γνωρίζει, όπως είναι στην πραγματικότητα, τα καρμικά αποτελέσματα όλων των πράξεων του παρελθόντος, του μέλλοντος και του παρόντος καθώς και κάθε σκέψης που αποβλέπει σε πράξεις όπως επίσης τη θέση που παίρνει κάθε φορά και τα αίτια της.
3) Με σοφία αυτός γνωρίζει, τα διάφορα στοιχεία στον κόσμο, όπως είναι στην πραγματικότητα.
4) Γνωρίζει με σοφία, τις διάφορες διαθέσεις των άλλων όντων και προσώπων, όπως είναι στην πραγματικότητα.
5) Σοφά αυτός γνωρίζει, τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες ικανότητες των άλλων όντων και προσώπων, όπως αυτές είναι στην πραγματικότητα.

Πράτζνα Παραμίτα

Πράτζνα-Παραμίτα-Χριντάγια Σούτρα ή Χριντάγια Σούτρα
(Η Σούτρα της Πεμπτουσίας της Υπερβατικής Σοφίας ή η Σούτρα της Πεμπτουσίας)


Αυτό που Υπάρχει δεν συλλαμβάνεται από καμία αντίληψη, Είναι Χωρίς Ιδιότητες, Κενότητα, (Αδειοσύνη αντίληψης, όχι «τίποτα»). Αυτό γίνεται «αντιληπτό» μονάχα έμμεσα από της «Εκδηλώσεις» Του. Είναι Παντού, Ατοπικό, Άχρονο.

‘Ο,τι μπορεί να συλληφθεί είναι μονάχα η κίνηση, η δραστηριότητα, που παίρνει μορφή (σαν «κίνηση» του ασύλληπτου) και που υπάρχει μόνο στην στιγμή (στο απόλυτο παρόν), σε μια σειρά αλληλοδιαδοχής της κίνησης. Έτσι η κίνηση, που υφίσταται μόνο στο παρόν, είναι μονάχα ένα φαινόμενο, μια νοητική αντίληψη, ένα όραμα, που «στερεοποιείται», αλλά ποτέ δεν χάνει την νοητική του φύση… δηλαδή κάτι, που ουσιαστικά, δεν έχει κάποια σταθερή ουσία. Κι όλη η «δημιουργία», η ύπαρξη, η ζωή, η εμπειρία στους «κόσμους», δεν είναι παρά νοητικής υφής, μια αλληλοδιαδοχή φαινομένων, κι όχι κάτι που έχει δική του ουσία… ένα όραμα, μια νοητική πραγματικότητα. Η κίνηση, το φαινόμενο, είναι τοπικό και χρονικό. Το φαινόμενο είναι παρόν, υπάρχει στην στιγμή της εκδήλωσής του, αλλά δεν αφήνει ίχνη, μονάχα γίνεται αιτία για την δημιουργία άλλων φαινομένων, σε μια ατελείωτη σειρά διαδοχής φαινομένων.

Αηδιαστικό κολαστήριο η Κως


Πλήθος θετικών σχολίων έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι το θέαμα Βρετανών τουριστών που έρχονται να μπεκρουλιάσουν στην Κω χαλάει την αισθητική των Σύρων προσφύγων και των κατοίκων του νησιού.

"Πόσους περισσότερους τουρίστες αντέχει η Κως; Προσφυγική μιζέρια καθώς χιλιάδες άνθρωποι που άφησαν τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας για να σωθούν από τους τζιχαντιστές κινδυνεύουν τώρα από την απανθρωπιά των Ευρωπαίων τουριστών. Ποιος θα τους σώσει από αυτούς;" αναρωτιέται το βρετανικό ταμπλόιντ, προκαλώντας ενθουσιασμό με την ευαισθησία του.

"Την ώρα που πρόσφυγες περιπλανιούνται παρατημένοι στην τύχη τους και κοιμούνται σε χαρτόκουτα στις παραλίες, οικογένειες Βρετανών τούς ζητάνε να στέκονται όρθιοι και να κάνουν σκιά στα ασπρουλιάρικα παιδιά τους για να μην καούν από τον ελληνικό ήλιο", συνεχίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός Σύρου πρόσφυγα, οι Βρετανοί αγοράζουν σουβλάκια, τυροκαυτερές και κολοκυθοκεφτέδες και τα κουνάνε επιδεικτικά μπροστά στους πεινασμένους πρόσφυγες λίγο πριν τα τσακίσουν μαζί με 28 κουτάκια μπύρας.

Κάτι τρέχει με την Κω! Από τις 10 το πρωί δεν έχει σταματήσει να κουνάει!




 (Χθες) Στην ακριτική Κώ από τις 10 το πρωί σήμερα έχει αρχίσει μια μικροσεισμική ακολουθία,... με δεκάδες σεισμούς μεταξύ των 2 και των 4ων βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα ανοιχτά της Κώ, εντός του θαλάσσιου χώρου της συνοριακής γραμμής.

Αλήθεια ή Θάρρος



Οι πραγματικοί έρωτες δεν κοιμήθηκαν ποτέ σε άλλες αγκαλιές

Λένε πως οι μεγάλοι έρωτες χωρίζουν για σοβαρούς λόγους και πως η ζωή δεν τους θέλει πραγματικά μαζί. Κάποιοι άλλοι λένε, πως χωρίζονται και κοιμούνται σε ξένες αγκαλιές αλλά παράλληλα νοσταλγούν την παλιά αγάπη. Πουστιές τους έπαιξε η μοίρα αλλά τόσο θεοί, όσο και δαίμονες συνωμότησαν, για να μην είναι τώρα πια μαζί.
Μαλακίες!
Οι πραγματικοί έρωτες δεν κοιμήθηκαν ποτέ σε ξένες αγκαλιές. Δεν πρόδωσαν ποτέ τον σύντροφο τους, ακόμα κι όταν τʾ έσπασαν για λίγο. Ποτέ δεν πίστεψαν στο πεπρωμένο και πάντα έπαιρναν ευθύνη για τις πράξεις τους.
Οι πραγματικοί έρωτες τσακώνονται για βλακείες και μένουν χώρια για λίγο, κυρίως λόγω ξεροκεφαλιάς. Γιατί τέτοια παιχνίδια κυριαρχίας, θέλουν δυνατούς παίχτες. Ανθρώπους που δεν μασούν τα λόγια τους και που θα πουν αυτό που σκέφτονται, ακόμα κι αν πληγώσουν τον άλλον.

Θεωρίες Οινοποσίας



Η πραγματικά φινετσάτη γυναίκα

Τη βλέπεις στο δρόμο να περπατάει και –ωσάν μοντέλο γαλλιδούλα σε πασαρέλα– να μαγνητίζει τα βλέμματα των ανδρών, προκαλώντας παράλληλα το φθόνο των υπόλοιπων γυναικών.
Φέρει στο διάβα της μια σικ θηλυκή εκδοχή, βγαλμένη από άλλη εποχή. Και αρέσει. Αρέσει πολύ.
Προσοχή όμως: φινετσάτη γυναίκα δεν είναι ντε και καλά η «κυριλέ» ή η «κουλτουριάρα». Άλλες κατηγορίες δαύτες!
Στην προκειμένη, έχουμε να κάνουμε με σικάτο θηλυκό που έχει τύπο και γοητεία. Τουτέστιν, δε θα τη βρεις σε συγκεκριμένα μονάχα σημεία (πχ στο Μέγαρο Μουσικής ή σε μπουζουκλερί) διότι πολύ απλά είναι παντού!
Η έννοια του σικ δεν αφορά μόνο μεγάλες ηλικίες. Μπορεί μια γυναίκα να είναι κομψή και φινετσάτη ακόμα και στα είκοσί της χρόνια. Από κάθε άποψη, το σημαντικότερο είναι το γενικό σύνολο. Μπορεί λοιπόν να μην είναι αντικειμενικά όμορφη ή να μην ανήκει στην κατηγορία του μοντέλου, αλλά να έχει τέτοιο τύπο και στιλ που να την προσέχεις θες δε θες και να κεντρίζει τα βλέμματα.

Νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά!


256303A6CE1C745F530023A6D8E4892A1
Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι επιτρέπεται σε πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και εφόσον αδυνατούν να την αγοράσουν νόμιμα να μπορούν να την καλλιεργούν στο μπαλκόνι τους. Κι’ αυτό, επειδή κανένας πια δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει το ναρκωτικό αυτό, το οποίο δεν καλύπτεται από τους οργανισμούς υγειονομικής ασφάλισης.
Για να εξηγιόμαστε, την λέξη “ναρκωτικό” την αναφέρει η επίσημη είδηση. Βεβαίως καμία επίσημη είδηση δεν μας μιλάει για τα εγκεκριμένα ναρκωτικά που πουλάνε οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες στα φαρμακεία. Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων χαπακώνεται καθημερινά με αντί-αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά και άλλα… νόμιμα ναρκωτικά. Καμία επίσημη είδηση δεν αναφέρει ότι ο καφές, το αλκοόλ ή η νικοτίνη είναι πιο εθιστικά από την κάνναβη. Γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων ξέρουμε ότι ο κόσμος θεραπευόταν με τα βότανα που φύτρωναν στην γη, και όχι με εργαστηριακά κατασκευάσματα. Δεν έχει λοιπόν κανείς το δικαίωμα να λέει την φούντα ή την κάνναβη ναρκωτικό. Είναι βότανο.

Ξύδι εναντίον RoundUp: Εσύ ποιο θα διαλέξεις;



Όσοι έχουν ασχοληθεί με την καλλιέργεια έστω και ερασιτεχνικά, ξέρουν ότι ένας από τους μεγαλύτερους μπελάδες είναι τα "ζιζάνια" και ότι για την αντιμετώπισή τους απαιτείται κόπος και χρόνος. Εκεί έχουν πατήσει και οι εταιρείες φυτοφαρμάκων κι έχουν δημιουργήσει χημικά ζιζανιοκτόνα, δηλητήρια για τη γη, τη φύση και τον άνθρωπο.


Στους γνωστούς τρόπους οικολογικής αντιμετώπισης έρχεται να προστεθεί ένα ισχυρό όπλο, φθηνό, απλό χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση και χωρίς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Ποιο; το ταπεινό ξυδάκι.


Σύμφωνα με αναζητήσεις στο διαδίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την καταπολέμηση ενός από τα πιο επίμονα "ζιζάνια": της αγριάδας.


 Το απλό ξύδι που έχουμε στο σπίτι μας, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 5%, μπορεί να αφανίσει τα μικρά αγριόχορτα, ενώ με μεγαλύτερη περιεκτικότητα 10-20%  είναι πιο αποτελεσματικό (στο 80-100%), αλλά ο ψεκασμός με αυτό απαιτεί και τις απαραίτητες προφυλάξεις Το ξύδι μειώνει το ph του εδάφους, αλλά μετά από λίγες μέρες επανέρχεται στην πρότερη κατάστασή του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις αρχές του εικοστού αιώνα η Κωνσταντινούπολη ήταν η μεγαλύτερη αστική συγκέντρωση του ελληνισμού με πληθυσμό περίπου 300.000 όταν η Αθήνα ήταν ένα μικρό αστικό κέντρο.
Οι Τούρκοι γρήγορα κατάλαβαν ότι η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης ήταν το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην εθνοκάθαρση που είχε αρχίσει ο Κεμάλ. Το ανθελληνικό τους μένος κατά της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης με πολύ μικρά διαλειμματα ηρεμίας, κορυφώθηκε με το πογκρόμ του 1955, που έμεινε στην ιστορία σαν «Η Νύχτα των Κρυστάλλων».

Δύσκολη μέρα; 5 τρόποι να κάνεις την κάθε σου μέρα καταπληκτική!

Οι 5 κινήσεις ματ που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου.

Δεν είναι όλες οι μέρες ρόδινες. Κάποιες ξυπνάμε από το άγχος δύο ώρες πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι κι άλλες ευχόμαστε το ρολόι να γυρνούσε μαγικά 24 ώρες μπροστά, ώστε να αποφύγουμε τη μάχη που έχουμε να δώσουμε με την εφορεία, τη διευθύντρια ή το σύντροφό μας, ενώ υπάρχουν φορές που ξαπλώνουμε το βράδυ ελπίζοντας ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να περάσουμε όσα περάσαμε το τελευταίο 24ωρο. Μια διάσημη life coach μάς αποκαλύπτει πώς μπορούμε να κάνουμε την κάθε μέρα μας καταπληκτική, όσο δύσκολη κι αν πιστεύουμε ότι θα είναι.

Η Julie Mosmuller δούλευε σε μια πασίγνωστη πολυεθνική στο Λονδίνο και ζούσε μέσα στο άγχος. «Μόλις όμως έμαθα να ζω συνειδητά, κατάλαβα πόσο πιο ήρεμη ήμουν. Δεν ήταν ότι οι μέρες μου ήταν λιγότερο αγχωτικές, αλλά ότι εγώ πλέον δεν ήμουν αγχωμένη. Αντί γι’ αυτό, ήμουν ευγνώμων για τη ζωή μου», λέει η ίδια. Σήμερα η Mosmuller είναι πιστοποιημένη Relationship and Career Coach, κάνει καθημερινά γιόγκα και διαλογισμό και εκτός από τα sessions της με τους πελάτες της, οργανώνει και retreats στην Ευρώπη και την Ινδία. Να ποιες είναι οι 5 κινήσεις ματ που προτείνει αν θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να κάνουμε την κάθε μας μέρα υπέροχη:

15 σοφές φράσεις για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου αντί για το χρήμα

Γιατί όσα αξίζουν στη ζωή δεν μετριούνται σε ευρώ…

Αν υπάρχει κάτι το οποίο αξίζει να «κρατήσουμε» από όλες αυτές τις φουρτουνιασμένες μέρες που ζούμε από όταν η Ελλάδα πρωτομπήκε στην κρίση είναι αυτό: όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή δεν μετριούνται σε ευρώ. Άλλοτε αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται γλυκά, φωτίζοντας τις μέρες και τις νύχτες μας σαν φάρος, όπως όταν χωνόμαστε στην αγκαλιά του αγαπημένου μας ή όταν ένα μόνο βλέμμα με την κολλητή μας αρκεί για να ξεκινήσουμε για την παραλία κι ας είναι 2 η ώρα το πρωί.

Άλλες φορές όμως το μαθαίνουμε με το δύσκολο τρόπο, χάνοντας πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα ή που είχαμε παλέψει σκληρά για να τα κατακτήσουμε. Ειδικά γι’ αυτές τις τελευταίες φορές, που οι καταστάσεις σε κάνουν να μην πιστεύεις ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό, διάβασε 15 σοφές φράσεις που θα σου θυμίζουν πάντα τι έχει σημασία αληθινά: να μη σταματάς να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις πως μικρά θαύματα συμβαίνουν κάθε μέρα.  

1.       «Όταν ήμουν 5 χρονών, η μητέρα μου μου έλεγε πάντα ότι η ευτυχία είναι το κλειδί της ζωής. Σαν πήγα σχολείο, με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα “ευτυχισμένος”. Μου είπαν ότι δεν καταλάβαινα την εργασία και τους είπα ότι δεν καταλάβαιναν τη ζωή». John Lennon
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα