Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Τι 40, τι 50, τι 60!


Δεν νομίζω ότι υπάρχει παρέα που δεν έχει ποτέ συζητήσει το αν και γιατί οι ώριμοι άντρες έχουν πέραση. Κι όταν λέω «ώριμους» εννοώ κατ? ευφημισμό ώριμους, δηλαδή μεγάλης ηλικίας. Οι απόψεις είναι πολλές, αλλά «ο έρωτας είναι τυφλός» ή «χρόνια δεν κοιτά» που λέει κι ο λαός. Ειδικά όταν ο γαμπρός είναι ώριμος και πάμπλουτος, υπάρχουν πολλές που θα κάνουν τα στραβά μάτια στις φυσικές ατέλειες. Οι γνωστές λαϊκές ρήσεις όμως συχνά λένε ψέματα και γενικούρες. Πρόκειται για ζήτημα αρκετά αμφιλεγόμενο, αρκετά πιο πολύπλοκο, και πολλές φορές κοινωνικά κατακριτέο, μιας και οι νεαρές γυναίκες που θα βρεθούν σε τέτοια σχέση εύκολα θα κατηγορηθούν ότι το κάνουν γιατί «τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας».

Αρχίζω να πιστεύω ότι ορισμένες γυναίκες είναι μάλλον προγραμματισμένες να τους αρέσουν συγκεκριμένοι τύποι αντρών. Γούστο είναι στο κάτω-κάτω. Κι εξελικτικά αν το δεις, στις περισσότερες γυναίκες λίγο ή πολύ υπάρχει η έμφυτη εξελικτική τακτική να αναζητούν προστασία, και το κάνουν αναζητώντας το ισχυρότερο και με περισσότερη αυτοπεποίθηση αρσενικό. Και τι αρσενικότερο και με περισσότερη αυτοπεποίθηση από έναν άντρα ψημένο στη ζωή, σοφό, έμπειρο, ικανό, και αποκατεστημένο επαγγελματικά και οικονομικά; Αλλά και ψυχαναλυτικά αν το εξετάσουμε, ένας τέτοιος άντρας μπορεί να αναπληρώνει, να βελτιώνει ή να υπενθυμίζει την πατρική φιγούρα. Πώς να σταθεί απέναντί του ένα ανώριμο και άβγαλτο παιδάκι; Αν μάλιστα είναι και απλόχερος, τζόβενο-«πουρό» σημειώσατε δύο.

Η ενέργεια του θυμού και η μετατροπή του σε δύναμη


Ο θυμός είναι και αυτός μία παρεξηγημένη ενέργεια, την οποία την μαχόμαστε. Ο θυμός είναι η γεννήτρια ενέργειας στο σώμα μας, η οποία όταν συναντηθεί με τον έρωτα και γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο χειρισμού της τότε αποκτάμε απόλυτα την δύναμη που χρειάζεται τόσο το σώμα αλλά και το Πνεύμα μας.

Ο θυμός είναι κι αυτός στο στόχαστρο, μία έννοια που την έχουμε κατατάξει στην κακή μεριά, αφού δεν μπήκαμε ποτέ στην διάθεση να αναζητήσουμε τι εστί θυμός.


Ο θυμός λοιπόν είναι η γεννήτρια μας, ο λόγος που δημιουργηθήκαμε τουλάχιστον ως προς την βιολογική μας υπόσταση. Ο θυμός είναι η δύναμη αυτή που όταν εκδηλωθεί μέσα από τον δρόμο του έρωτα ( όχι την πράξη, αλλά την ενέργεια του), τότε ο θυμός είναι ένα όπλο ισορροπίας.

Ο θυμός είναι ακριβώς όπως το μυϊκό μας σύστημα. Κάθε μας μυς είναι σε ετοιμότητα να σηκώσει ανάλογο βάρος. Το ανάλογο βάρος που μπορεί να σηκώσει ο κάθε μυς, για παράδειγμα το χέρι μας, γίνεται μετά από εξάσκηση. 

Είτε θα έχουμε το χέρι μας εκπαιδευμένο μέσα από τα απλά καθημερινά μας όπως το να σηκώσουμε μία σακούλα με 2 κιλά πατάτες, να σηκώσουμε ένα πιάτο, να κινήσουμε το χέρι μας για να χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Είτε θα εκπαιδεύσουμε το χέρι μας σε επιπλέον δρόμους, δηλαδή γυμναστικής, όπου εκεί το χέρι μας θα εκπαιδευτεί ανάλογα με το αντικείμενο της γυμναστικής. Όπως το τένις, το μπάσκετ, το βόλευ κλπ. 

Ο φόβος της αποτυχίας

"Δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο για όποιον προσπαθεί"
~Μέγας Αλέξανδρος~

Υπάρχει ένα μόνον πράγμα που κάνει αδύνατη την πραγματοποίηση των ονείρων : ο φόβος της αποτυχίας.
~ Πάολο Κοέλο~
Οι σκέψεις μας, μαζί με τα συναισθήματα που αυτές μας προκαλούν, ζωγραφίζουν την πραγματικότητά μας. 
Αν η εικόνα που ζωγραφίζουμε στο νου μας είναι τόσο δυνατή ώστε να πιστεύουμε πως είμαστε ήδη μέσα της και τη ζούμε, βιώνουμε τότε ένα πολύ θετικό συναίσθημα,  η συνολική μας ενέργεια είναι απόλυτα εναρμονισμένη (χάρη στην αυτοσυγκέντρωση και το θετικό μας συναίσθημα), γινόμαστε δηλαδή ένα ανθρώπινο λέιζερ, και η επίτευξη του στόχου μας είναι θέμα χρόνου, είτε αφορά αυτός την υγεία, είτε την ζωή μας γενικότερα.

Αν τα όνειρά μας φαντάζουν στα ίδια μας τα μάτια πολύ μεγάλα για να γίνουν πραγματικότητα, τότε πράγματι δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν.

Είναι παράξενο, αλλά το μέγεθος των δυνατοτήτων που έχουμε σαν άνθρωποι, ακόμη και αν μας το λένε και μας το εξηγούν πειστικά και επιστημονικά, φοβίζει τους περισσότερους ανάμεσά μας, όπως έχω διαπιστώσει.  

Ε, όχι και «Ναι»!


Ο πεζεβέγκης που παριστάνει ότι προεδρεύει του ευρω-ιερατείου, με μια καθόλου νηφάλια ούτε όμως και πρωτοφανή παρέμβαση του στα εσωτερικά μας πράγματα, αφού τόσα έχουν δει τα μάτια μας και τόσα έχουν ακούσει τα αυτιά μας από τους αχαρακτήριστους (συν)εταίρους μας ετούτην την εποχή της πολιτικής αβελτηρίας, ξαναχτύπησε! Ανάμεσα στις άλλες χυδαιότητες που εκστόμισε, ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως το «ναι» θα σημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει μαζί με τα άλλα μέλη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανοίγει έτσι κι επισήμως, με το κατάλληλο, παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες, σκηνικό των κλειστών τραπεζών που έστησε ο Capo dei Capi, signore Draghi, ο χορός της τρομοκρατίας. Ένας χορός που θα συνεχιστεί με ένταση όλη αυτήν την εβδομάδα των παθών της ελληνικής κυβέρνησης, από τα μέσα του μαζικού μας εμπαιγμού, αφού παρά τα τιτιβίσματα και τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για πάταξη της μηντιαρχίας, η κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα επ’ αυτού -και τώρα πηγαίνει ξυπόλυτη στ’ αγκάθια αυτού του επικοινωνιακού πολέμου.  

Είναι γνωστό ότι δεν προβλέπεται πουθενά στις ευρωπαϊκές συνθήκες, η αποβολή από τη ζώνη του ευρώ και, άλλωστε, είναι εξαιρετικά ασαφές πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμα κι αν εθελοντικά ένα κράτος-μέλος θα επιθυμούσε αυτήν τη λύση.

Η λέξη η δυνατότερη

- «Άγγελε, γιατί μας ταλαιπωρούνε με δημοψηφίσματα; Αφού έχουν τη δύναμη να πούνε από μόνοι τους «Όχι». Τι μας βάζουν σε φασαρία τώρα; Δεν καταλαβαίνουμε προτάσεις και συμφωνίες. Εμείς την ησυχία μας θέλουμε και να τα βρούμε. Άντε να βρεθεί μία άκρη και να ξαναέρθουμε στα ίδια, θέλουμε την ησυχία μας, την ασφάλεια και να περνάμε καλά. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα; Γιατί ταλαιπωρούν τον απλό τον κοσμάκη; Το μισθό μας θέλουμε και την ησυχία μας….»


- «Αγαπητέ μου φίλε Αιμίλιε, υπάρχει μία λέξη δυνατή, η δυνατότερη από όλες που μας βάζει σε άλλη θέση, που χαράζει γραμμές και ορίζει σταυροδρόμια και που θα πάμε σε αυτά, είναι μία λέξη που μας διαφοροποιεί από αυτό που ήθελαν να είμαστε και δηλώνουμε ότι αυτό θέλουμε να είμαστε. Είναι το «Όχι» αυτή η λέξη, σκέψου ότι όποτε την είπες στη ζωή σου, άφησες μία εποχή και μπήκες σε μία άλλη…..Αυτοί που σας θέλουν να είστε υποταγμένοι σαν ένα κοπάδι πρόβατα, βλέπεις ότι προσπαθούνε με κάθε τρόπο να σας τρομάξουν ότι έξω από το κοπάδι υπάρχει ο χαμός, ενώ πολύ καλά ξέρεις, ότι η μοίρα των προβάτων του κοπαδιού είναι η σφαγή…..

Το έμβρυο ξέρει πότε η μαμά του έχει κατάθλιψη ή κακοποιείται (βίντεο)

Το έμβρυο ξέρει πότε η μαμά του έχει κατάθλιψη ή κακοποιείται (βίντεο)
Πριν από το τοκετό, τα μωρά θέλουν και χρειάζονται ένα συνεκτικό περιβάλλον, χωρίς συναισθηματικές αναταραχές και αυτό το συνεκτικό περιβάλλον, είναι που κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ένα μωρό αναπτύσσεται αφού γεννηθεί. Επίσης οι γυναίκες σπανίως ελέγχονται για την κατάθλιψη πριν από το τοκετό αντιθέτως, ελέγχονται μετά το τοκετό, στο στάδιο που μπορεί η νέα μητέρα να πάθει κατάθλιψη (ή χρόνιο άγχος) κάτι που προκαλείται συνήθως από την απότομη πτώση των ορμονών μετά το τέλος της εγκυμοσύνης.
Πόσες μητέρες γνωρίζουν ότι εάν πάσχουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυτή επηρεάζει τον τρόπο που αναπτύσσεται το μωρό; Μια νέα μελέτη από τον Curt Α Sandman, την Elysia P.Davis, και τη Laura Μ. Glynn του Πανεπιστημίου της California-Irvine αποκάλυψε πρόσφατα πως η ψυχολογική κατάσταση της εγκυμονούσας, επηρεάζει το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Κάθε φορά που δύο σύντροφοι ή σύζυγοι έχουν λεκτική ή σωματική σύγκρουση, ή όταν ο ένας εκ των δυο αντιλαμβάνεται ότι ο άλλος τον έχει προσβάλει , τη στιγμή που η γυναίκα του ζευγαριού είναι έγκυος, το έμβρυο βιώνει τα συναισθήματα της μητέρας.
Η Άννα εξηγεί γιατί η αριστερή πλευρά του προσώπου της είναι πολύ πιο γερασμένη από την δεξιά πλευρά του προσώπου της και γιατί το δεξί της μάτι τείνει ελαφρά προς την εσωτερική γωνία. «Το στρες στη μήτρα» εξηγεί.»Η μαμά μου μερικές φορές έτρωγε ξύλο από τον μπαμπά μου, ο οποίος ήταν μοναχικός και σχεδόν πάντα θυμωμένος. Στα 40 χρόνια του γάμου τους, αγανακτούσε με τον θυμό του και το πόσο εύκολα θύμωνε. Μάλωναν σχεδόν καθημερινά. Τελικά έφυγα για το πανεπιστήμιο στα 18 και γλίτωσα. Όμως το κακό είχε γίνει από την εμφύτευσή μου…»

Δικό μου!


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2015-06-29]:

Το "δικό μου"! 

Μιλάμε όλοι τόσο συχνά με όρους ιδιοκτησίας... 

Το σώμα ΜΟΥ, τα παιδιά ΜΟΥ, το έμβρυο ΜΟΥ... 

Θα κάνω ό,τι θέλω με αυτά! 

Και μέσα στην άγνοια μας δεν κατανοούμε πως στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι είναι η ζωή, τι είμαστε εμείς οι ίδιοι, τι είναι η ψυχή, τι είναι αυτό το δώρο που όλοι έχουμε δεχθεί και δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε. Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι έχουν αποτύχει να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα και όμως εμείς όχι μόνο συμπεριφερόμαστε σαν να γνωρίζουμε τι είναι αλλά "γνωρίζουμε" ότι είναι και ΔΙΚΑ ΜΑΣ. 

Παν S Έλληνος 2 Ιουλίου* S for Shiva*Παν S Έλληνος 

Στις 2 Ιουλίου*

S for Shiva*

***

Ποτέ άλλοτε

η Ελλάδα

δεν ήταν τόσο

μέσα στην Ροή

τα τελευταία χρόνια

όσο είναι Τώρα*

Με το βήμα της καρδιάς...Πάλι τη βρήκε το χάραμα να σκέφτεται, όλα εκείνα που λαχταρούσε από παιδί…
Ονειρευόταν να κατακτήσει τον κόσμο, να γίνει μεγάλη και τρανή, να αποκτήσει χρήμα, δόξα, μεγάλο σπίτι, τραπεζικό λογαριασμό υπολογίσιμο. Είχε τις δυνατότητες, τα προσόντα, τις ευκαιρίες...

Κι όμως τα άφησε για ένα έρωτα, που της άλλαξε τη ζωή. Που την πήρε μαζί του σ’ ένα άλλο όνειρο, πιο μαγικό.
Εκείνος γλυκός, τρυφερός, ονειροπόλος με όψη αρχαίου Έλληνα θεού την παρέσυρε στα δικά του μονοπάτια, που ούτε φανταζόταν πως υπήρχαν. 

Μοναδική του έγνοια, το δικό της χαμόγελο, που τώρα άρχισε να γίνεται λιγάκι προσποιητό, αφού δεύτερες σκέψεις κυρίευαν το μυαλό της. Τα καλοκαίρια ζωγράφιζε τη φύση και το ηλιοβασίλεμα και τα πουλούσε στους τουρίστες και το χειμώνα, έκανε τον καφετζή στο μοναδικό παραδοσιακό καφενείο της πόλης. Ταξιδιάρικο πνεύμα, ανήσυχο, «αναρχικό»! Του αρκούσαν τα απαραίτητα με πρώτο και κύριο εκείνη!...

Ποτέ της δεν κατάλαβε πώς δεν αναζητά περισσότερα, αλλά οι σκέψεις της πάντα διακόπτονταν από μια του ματιά, από ένα του χάδι. Τώρα όμως η ξαφνική συνάντηση με τον παλιό συμφοιτητή με την υψηλή θέση, ήρθε να της θυμίσει όλα όσα είχε αφήσει πίσω....

Η χώρα των ελεύθερων χρεοκοπημένων


Το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε. 
Αν και ο πρόεδρος 
Ομπάμα, τον Οκτώβριο 
του 2012, είχε...
 δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί, όπως φάνηκε δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Το Ντιτρόιτ δεν είναι η πρώτη πόλη που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, αλλά είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ. Ολοένα και περισσότεροι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού επισημαίνουν πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της και η ενδεχόμενη κατάρρευσή της θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα.

Στη συνέχεια ακολουθούν δέκα, από τα σαράντα, στατιστικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που περιγράφουν αυτή ακριβώς την άσχημη εικόνα, έτσι όπως τα έχει συγκεντρώσει το ιδιαίτερα “σκοτεινό” στις προβλέψεις του οικονομικό site theeconomiccollapseblog.com.

Πως να νικήστε 9 καθημερινά προβλήματα υγείαςΕννέα καθημερινά προβλήματα υγείας βρίσκουν τη λύση τους. Έτσι ο λόξυγγας, το φτάρνισμα, το μούδιασμα στο χέρι και πολλά άλλα αντιμετωπίζονται δια χειρός επιστημόνων.

Πέντε δωρεάν τρόποι για να αποφύγετε το έμφραγμα!Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι περισσότεροι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός καρδιαγγεικού επεισοδείου
Δείτε τι να κάνετε για να προστατεύσετε την καρδιά σας 

Τρικ υγείας για να μην ροχαλίζετεΤο ροχαλητό είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα υγείας όχι μόνο όχι μόνο για τους ίδιους τους ασθενείς αλλά και για τους συντρόφους που μοιράζονται το ίδιο το κρεβάτι.
Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε:

Πώς θα αξιοποιήσεις στο έπακρο ό,τι φαγώσιμο έχεις στην κουζίνα σου;Δεν είναι μόνο οι δύσκολες εποχές που δεν επιτρέπουν πολυτέλειες αλλά και η συνειδητοποίηση ότι εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε, άρα εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που αγοράσαμε σε υπερβολή και δεν τα καταναλώσαμε.
Το σωστό είναι να ψωνίζουμε τα υλικά για τη διατροφή μας με μέτρο. Ωστόσο, ακόμα και όταν… παρεκτρεπόμαστε, υπάρχουν λύσεις για να συμμαζέψουμε τις συγκεκριμένες ατασθαλίες. Παραθέτουμε 7 ιδέες για να πάρεις μια γεύση, αλλά αν αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, θα μεγαλουργήσεις στην κουζίνα κάνοντας την καλύτερη δυνατή οικονομία. Φυσικά χωρίς να θυσιάσεις τη νοστιμιά:

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

lifehub-psychologia-12 
Μεγαλώνουμε το αγαπημένο μας παιδί .. Κάνουμε όνειρα .. Έχουμε σχεδιάσει όλο το μέλλον του με βάση .. Τα δικά μας δεδομένα .. Και ξαφνικά ..
Μαμά είμαι ομοφυλόφιλος “… Μέσα σε  ένα δευτερόλεπτο καταρρέει όλος ο κόσμος …
“Όχι , όχι … Δεν ξέρει  τι λέει .. Είναι  νέος  ακόμα .. Δεν μπορεί  να ξέρει ..” Το πρώτο πράγμα  πού περνάει απ’το μυαλό . Άρνηση.. Δεν θέλουμε να αποδεχτούμε την πραγματικότητα. Είναι πολύ έξω απ’την δική μας. Αυτό  δεν το είχαμε σκεφτεί ούτε στα πιο μαύρα σενάρια. Αυτή  ανακοίνωση καταστρέφει όλα τα δικά μας όνειρα. Να δω το παιδί μου να κάνει “φυσιολογική σχέση”, “φυσιολογική ζωή”, τα εγγονάκια μας.. Και τώρα; Τι είναι  αυτά που λέει; Όχι, όχι, ΟΧΙ!!!
“Φταίει ο φίλος του, αυτός τον παρέσυρε”. Πρέπει να του απαγορεύσω να κάνει παρέα μαζί του. Φταίει ο υπολογιστής, σχολείο, κοινωνία… Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να φταίει..

Αμάρτησα για την TV μουΑνοίγω που λες την τηλεόραση να δω ειδήσεις και πέφτω σε βιντεοκλίπ του Sakis.
Ο εθνικός μας αηδός τραγουδούσε το
"Μην αντιστέκεσαι-Μην αντιστέκεσαι..." ♫ ♪ ♫
Και μονολογούσα "ρε πού το θυμηθήκανε το τραγουδάκι αυτό..."
Μετά διάβασα τον υπότιτλο που έλεγε "Παρέμβαση Ρουβά για το δημοψήφισμα".
Στη συνέχεια ζητήθηκε η άποψη επί του θέματος από τον Κώστα Μαρτάκη, την Άντζυ Σαμίου, το Νίκο Αλέφαντο και τον Βασίλη Τερλέγκα.

Ε λέω, ας αλλάξω κανάλι, να δω τίποτα σοβαρό.
Πετυχαίνω τη Σία την Κοσιώνη λοιπόν να εκφωνεί αμέριμνη το δελτίο.
Ώσπου μπαίνει μαινόμενη η Ζωίτσα (όχι η Λάσκαρη- αλλά η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα της Βουλής) και την παίρνει φαλάγγι.
Τί της αράδιασε για τα χρέη του Αλασκούζου, τί για την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν...
Τίποτε η Σία~ εκεί να επιμένει στο ερώτημα "μετά το όχι, τι;"
Η Ζωίτσα να της λέει για τον Μπάμπη, τη Σπυράκη και τον Πρετεντέρη, αλλά και για την κατευθυνόμενη γελοιοποίηση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
Τίποτε η Σία- εκεί να επιμένει στο ερώτημα "μετά το όχι, τι;"

Γιατί ονομάστηκε έτσι ο Αμαζόνιος;

Σε 10

Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Γενικά θεωρείται ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος 6.400 χιλιόμετρα

Τον Μάρτιο του 1500, ο Ισπανός εξερευνητής Vicente Yáñez Pinzón, καταγράφεται ως ο πρώτος άνθρωπος που διαπλέει τον ποταμό τον οποίο και ονόμασε Río Santa María del Mar Dulce (ο ποταμός της Αγίας Μαρίας και της γλυκιάς θάλασσας). 

Το σημερινό του όνομα το οφείλει σε έναν άλλο Ισπανό εξερευνητή, τον Francisco de Orellana ο οποίος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος που διέσχισε όλο τον ποταμό από τις Άνδεις μέχρι τον Ατλαντικό. 

Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;

Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;


Εαν κάποιος έλειπε ταξίδι
 εκτός του πλανήτη γη και επέστρεφε σήμερα σε αυτή, μόλις άνοιγε την τηλεόρασή του το πρώτο πράγμα που θα μάθαινε, είναι πως το Δημοψήφισμα είναι κάτι το σατανικό το οποίο απειλεί την ύπαρξη όλου του πλανήτη. Φυσικά όλοι αυτοί που το λένε, διατείνονται παράλληλα πως ζούμε σε μια δημοκρατία. Το περίεργο είναι πως οι δύο αυτές λέξεις έχουν κάτι κοινό. Είναι σύνθετες και το πρώτο συνθετικό τους είναι η λέξη «δήμος», δηλαδή λαός. Γιατί σε μια κοινωνία που ο «δήμος» μπορεί να «κρατεί» απαγορεύεται να «ψηφίζει» για να καθορίσει το μέλλον του;
Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;
Η απάντηση βγαίνει αβίαστα. Γιατί δεν μιλάμε ούτε για δημοκρατική ένωση (ΕΕ) ούτε για δημοκρατικούς ηγέτες και φυσικά ούτε για κυρίαρχη χώρα η οποία μπορεί να κανονίζει τα του οίκου της, αφού οι δανειστές της (και όχι εταίροι) έχουν φροντίσει να την μετατρέψουν σε αποικία χρέους. Οι βορειοευρωπαίοι δανειστές λοιπόν δεν κάνουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να φέρονται στην Ελλάδα και στο λαό της όπως στις αποικίες τις οποίες διαφέντευαν και λεηλατούσαν (κάποιες ακόμα λεηλατούν) για εκατοντάδες χρόνια. Στις αποικίες αυτές φυσικά δεν επιτρέπονταν δημοψηφίσματα.

“Προτάσεις Μέρκελ πολύ πέραν της γραμμής του Eurogroup”, αναφέρει το Spiegel

“Προτάσεις Μέρκελ πολύ πέραν της γραμμής του Eurogroup”, αναφέρει το Spiegel

Της Φαίης Καραβίτη
Σε συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται, σύμφωνα με το περιοδικό “Der Spiegel” να δήλωσε, ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα υπέβαλε στο τέλος προτάσεις, οι οποίες ξεπερνούσαν κατά πολύ την γραμμή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Για την περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχόταν την παράταση του τρέχοντος πακέτου βοήθειας, η κ. Μέρκελ σε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή πρότεινε, αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων: ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, διευκολύνσεις στο χρέος, δηλαδή μια μερική αναδιάρθρωση και επενδύσεις ύψους περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

AΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΠΙΡΤΑΣΠΙΡΤΑ
ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ
ΙΣΟΝ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
ΙΣΟΝ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Περίπτωση Bolton v Madden (1873) LR 9 QB 55, 56, Μπλάκμπερν J,
" Ο γενικός κανόνας είναι ότι μία εκτελεστή συμφωνία, με την οποία ο ενάγων συμφωνεί να κάνει  κάτι  με τον όρο  ότι ο εναγόμενος συμφωνεί να κάνει κάτι άλλο, μπορεί να εκτελεστεί,  αν αυτό που  ο ενάγων έχει συμφωνήσει να κάνει ,  είναι είτε προς όφελος του εναγομένου , είτε απαιτεί τον κόπο ή την προδιάθεση  του ενάγοντος".


Η εφαρμογή κανόνων δικαίου στην πράξη μπορεί να μάθει κάτι τους 'Ελληνες πολιτικούς, που υπογράφουν ή διαπραγματεύονται συμφωνίες ή υποχρεώσεις χωρίς να το πολυσκέφτονται.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι  οι  Έλληνες πολιτικοί  υπέγραψαν  στο παρελθόν μία δανειστική συμφωνία, συνοδευόμενη από ένα αόριστο και συνεχώς μεταβαλλόμενο μνημόνιο (Memorandum of Understanding0 και μάλιστα σύμφωνα με το "Αγγλικό Δίκαιο".
Το Αγγλικό δίκαιο ,για όσους δεν το γνωρίζουν,  παραδέχεται ως πηγή του και κάθε εκδιδόμενη από τα Αγγλικά δικαστήρια απόφαση, που προσομοιάζει στις κρινόμενες κάθε φορά αποφάσεις.
Για τον λόγο αυτό οι δικηγόροι για κάθε νομικό κείμενο , που παρουσιάζουν σε δικαστήριο,  πρέπει να έχουν ψάξει με επιμέλεια και τους υφιστάμενους νόμους, αλλά και τις μέχρι τότε εκδοθείσες αποφάσεις.
Η παλαιότητα μίας απόφασης δεν μειώνει απαραίτητα την δικονομική ισχύ της και γίνεται σεβαστή ή λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο κατά την κρίση του.
Αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα πρακτικά.

Πλήρης συνείδησις…

Πλήρης συνείδησις...Μὴν χαραμίζετε τὸν χρόνο σας τραβώντας φωτογραφίες μὲ αὐτὰ ποὺ σᾶς κάνουν ἐντύπωση.
Κάτι χάνεται στήν διαδικασία;

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ… ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

Ertuğrul Kürkçü.29.6.15Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εκπληκτική πραγματικά είδηση ότι βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου αλλά κουρδικής καταγωγής, ζήτησε επίσημα να πληρώσει η Τουρκία την δόση της Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ για τις 30 Ιουνίου για να μην πτωχεύσει η χώρα μας, μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Taraf.
Σύμφωνα με το πραγματικά εντυπωσιακό αυτό δημοσίευμα, ο βουλευτής της Μερσίνας, Ertuğrul Kükçü, του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για να εκφράσει την αμέριστη υποστήριξη του στον Σύριζα και στο δημοψήφισμα που έχει αποφασίσει για την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου, ότι η Τουρκία θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές στιγμές και θα πρέπει να αναλάβει να πληρώσει την δόση της Ελλάδας προς το ΔΝΤ, ύψους 1,5 δις ευρώ.

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η Ευρώπη πετάει έξω το ΔΝΤ με νέα πρόταση για συμφωνία

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Η πρωτοβουλία της Ευρώπης όπως εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο 4 ώρες πριν, αποτελεί ολική ανατροπή σε όλη την εώς τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. 

Η μεγάλη ανατροπή προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμα στήριξης, στοιχείο που εαν επιβεβαιωθεί αποτελεί ιστορική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):

Αγάπη – ισχυρό παυσίπονο: Τα οφέλη της στην υγεία του ανθρώπου

Οι ερευνητές λένε ότι μια φωτογραφία του αγαπημένου μας προσώπου ενεργοποιεί το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δηλαδή μπορεί να δρα σαν φάρμακο. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι εφόσον αυτό είναι γνωστό θα ήταν δυνατόν να μας βοηθήσει για την ανακούφιση του πόνου χωρίς τη χρήση φαρμάκων που προκαλούν παρενέργειες.
love

Η αγάπη συχνά καταλήγει να είναι επίπονη για τους ανθρώπους που την βιώνουν. Αλλά στις αρχές της ευτυχίας, όντος συμβάλλει στην μείωση του πόνου – τουλάχιστον στη φυσική του μορφή. Αυτό είναι το πόρισμα, που αναφέρθηκε, σε μια μελέτη επιστημόνων μεταξύ των οποιών και ενός ψυχολόγου που ασχολήθηκαν με αυτόν τον πόνο και μελέτησαν την αγάπη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό PLoS ONE, προέκυψε από την συνάντηση δύο σημαντικών ανθρώπων, του Arthur Aron του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook, που είναι ερευνητής της επιστήμης της αγάπης, και του ο Δρ Sean Mackey, γνωστού επιστήμονα που ασχολείται με θέματα σχετικά με τον πόνο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Οι δύο επιστήμονες μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, καθώς συμμετείχαν μερικά χρόνια πριν σε ένα Συνέδριο Νευροεπιστημών.

Ήξεραν ότι μερικές παλαιότερες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι η αγάπη ανακουφίζει τον πόνο, αλλά ήθελαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλο. Έβαλαν μία ανακοίνωση στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ για τα άτομα που βρίσκονταν στους πρώτους εννέα μήνες της σχέσης τους και ήταν ακόμα στο απόγειο του ρομαντικού πάθους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα