Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χάθηκε το νόημα...



https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzVIgAxkzliNISAgMSjQQLANQo0nOrLfagnHOCx6rSIUPyP7DoSAwpVEAγράφει ο Knight of Creator 

Χάθηκε το νόημα . Πάει, εξαφανίστηκε και αντε να το ξαναβρείς...


Ανάρπαστο έγινε το νέο iphone 6 και στην χώρα μας. Υπήρξαν αρκετές χιλιάδες στόκων, που την πρώτη μέρα διανομής του στην Ελλάδα, κυριολεκτικά έτρεξαν να το αγοράσουν. Πάρτυ στην υγεία των κορόιδων θα κάνει η Apple. Σε μια χώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι "ζούνε" στον δρόμο, υπήρξαν ακόμα περισσότεροι που έσπευσαν σαν ναρκωμανείς να δώσουν 1.5 μηνιάτικο βασικού μισθού για να προμηθευτούν την νέα μπακατέλα της μεγάλης αυτής επιχείρησης. Είναι δεδομένο, πως οσοι αγόρασαν το iphone 6 , είχαν ηδη ενα απο τα προηγούμενα 5 μοντέλα στην κατοχή τους. Δεν τους έφτανε ομως. Πως θα παρουσιαστούν "ανώτεροι" στην παρέα, στο σχολείο, στην επιχείρηση τους ;

Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας "αγωνιά" για την Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Απο φωνές ηττοπάθειας, μέχρι κραυγές πολέμου και άλωσης της πόλης ακούγονται σε ολόκληρο το διαδίκτυο κάνοντας σε να απορείς. Είναι πραγματικά τόσο ηλίθια η μάζα τελικά ; Είναι δυνατόν ; Είναι δυνατόν να μην εχουν συνειδητοποιήσει πως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα τα εκμεταλλευτούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται πως ακόμα και πόλεμος να γίνει, αυτός θα συμβεί για τα "μάτια" των Εταιρειών υπο το πρόσχημα της "Πατρίδας" ; Ποιά πατρίδα υπερασπίζεται ο Στρατός ;

Ανδρικά λάθη που οδηγούν τις γυναίκες σε άλλο κρεβάτι !



Γιατί γίνεται άπιστη; Οι κύριοι λόγοι σύμφωνα νέα δημοσκόπηση: η ρουτίνα αλλά και η αγένεια των συντρόφων τους!
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις 4.000 γυναικών που απατούν τους συντρόφους τους σε δημοσκόπησης της στοσελίδας Victoria Milan, τα σημαντικότερα ανδρικά λάθη είναι τα εξής:

Αγένεια: βασικό...φάουλ των ανδρών η αγένεια. Όπως απάντησαν οι γυναίκες απεχθάνονται τους άνδρες που είναι αγενείς και για παράδειγμα τραβούν τα σκεπάσματα μετά το σεξ. Όπως ανέφεραν νιώθουν παραμελημένες και πως οι άνδρες δεν κάνουν καμία προσπάθεια.

Ναρκισσισμός: Αρκετές γυναίκες, δήλωσαν πως οι άνδρες που εστιάζουν μόνο στις δικές τους ανάγκες χωρίς να δίνουν σημασία στη σύντροφό τους τις προκαλούν να μην μείνουν πιστές.

Γυναικεία χαρακτηριστικά που εξιτάρουν τους άντρες


Ποια γυναικεία χαρακτηριστικά εξιτάρουν τους άντρες;
Οι γυναίκες πάντα έχουν έναν τρόπο να τραβούν την προσοχή των αντρών. Δεν είναι πάντα σκόπιμο βέβαια αλλά είναι μια αλήθεια που οφείλουμε να την παραδεχτούμε.
Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι εκείνα τα σέξι χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άντρα να γυρίσει και να σας ρίξει ένα δεύτερο βλέμμα π.χ στο δρόμο, να αισθάνεται ερωτευμένος με μια γυναίκα που γνώρισε πρόσφατα ή απλά να τα βρίσκει σέξι στη δική του γυναίκα;
Δεν χρειάζεται πραγματικά να επιδοθείτε σε αυτά που περιγράφουμε παρακάτω ή να έχετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εντυπωσιάσετε έναν άντρα. Το σημαντικό είναι να είστε απλά ο εαυτός σας. Αλλά φυσικά εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε και μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σας, τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω χαρακτηριστικά που εξιτάρουν τους άντρες. Το σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε και σέξι μέσα σας.

Τρόποι για να γίνει το σεξ σας ακόμα πιο καυτό σε λιγότερο από 1 λεπτό!


Νέες στιγμές ερωτικής συγκίνησης!
Μην σκεφτείς ποτέ πως η ερωτική ζωή μαζί του έχει βαλτώσει. Μπορείς με μικρές κινήσεις να φέρεις την ανανέωση και να σιγουρευτείς πως ο οργασμός σου θα σε επισκεφτεί και αυτή τη βραδιά! Τα 5 μικρά βήματα για την ερωτική σου έκσταση είναι εδώ.

1. Bάλε ένα μαξιλάρι. Ένα αθώο μαξιλάρι μπορεί να βελτιώσει όλες τις στάσεις που προτιμάς με τον αγαπημένο σου, αλλάζοντας ελαφρώς την γωνία της διείσδυσης και αυτό το 'ελαφρώς' μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον οργασμό σου.

2. Κάντε σεξ με χρονοδιάγραμμα. Πείτε ο ένας στον άλλον ότι για τα επόμενα 20 λεπτά (και μία ολόκληρη ώρα αν τολμάτε) πως δεν θα κάνετε σεξ όσο και αν θέλετε. Πιέστε τον εαυτό σας να κάνετε προκαταρκτικά όλη αυτή την ώρα χωρίς να προχωρήσετε στο κυρίως πιάτο.

25η ώρα

Μία φορά ο χρόνος ξεχείλισε και η μέρα απλώθηκε σε 25 ώρες. Εκείνη την φορά θυμάμαι, τα κάναμε όλα αργά. Αργά μιλούσαμε, αργά τρέχαμε, αργά γελούσαμε. Ήτανε σαν να μας είχες ράψει επάνω στον χρόνο και είχαμε πάρει τα μέτρα του..
Με τον καιρό μάλιστα, θυμάμαι, ακολούθησε και το περιβάλλον. Ο ήλιος ανέτειλε και έδυε πιο αργά, το νερό αργούσε να βράσει, τα κύματα της θάλασσας ήτανε λιγότερο ορμητικά.
Ζούσαμε και μεις πια πιο αργά, σκεφτόμασταν πιο αργά, και δεν μας ενοχλούσε. Σκεφτήκαμε θυμάμαι κάποια στιγμή να αλλάξουμε τα ρολόγια μας, αλλά είπαμε να το αφήσουμε για πιο μετά, αργότερα. Οι ζωές μας ήταν ίδιες, αλλά όχι τόσο γρήγορες. Λίγο περισσότερη νύχτα, λίγο περισσότερη μέρα, αλλά δεν το πολυκαταλαβαίναμε. Κάναμε τα ίδια που θα κάναμε και πριν, απλά με λίγη καθυστέρηση…
Ώσπου, κάποια απ αυτές τις αργόσυρτες στιγμές, ήρθε ένας γέρος ωρολογοποιός με μούσι μακρύ, που έδειχνε να μην είχε καταλάβει τον νέο χρόνο. Έδειχνε να μην ήτανε αργός σαν και μας.

Μεγαλώνει το μυστήριο με το τεχνητό όρυγμα στην Αμφίπολη




Στο τεχνητό όρυγμα επικεντρώνεται και σήμερα το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων στην περιοχή του λόφου Καστά, της Αμφίπολης. Αν και η ανασκαφή έχει φτάσει σε βάθος τα δύο μέτρα, δεν έχει βρεθεί ακόμα το φυσικό έδαφος, γεγονός που μεγαλώνει το «μυστήριο» και αναζωπυρώνει τις ελπίδες ότι μπορεί να «κρύβει» εκπλήξεις.

Οι έρευνες στο όρυγμα πάντως, προχωρούν με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, καθώς παράλληλα με τις ανασκαφές, πραγματοποιούνται και εργασίες αντιστήριξης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στατικότητας.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη (ώρα 13:00) θα ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού πότε και από ποια επιστημονική ομάδα θα πραγματοποιηθεί η γεωφυσική διασκόπηση στον λόφο, ενώ αναμένεται να δωθούν και πληροφορίες για την πορεία των ανασκαφών. Στόχος της διεπιστημονικής ομάδας που διενεργεί την ανασκαφή είναι να διαπιστωθεί εάν στο λόφο είναι κρυμμένοι κι άλλοι τάφοι.

Ότι θέλετε να μάθετε για τις ψυχικές ασθένειες από το Α μέχρι το Ω

lexiko1
Του Εμμανουήλ Πολυζόπουλου Ψυχιάτρου- Ψυχοθεραπευτή
Οι όροι αυτοί επεξηγούνται για να αρθούν ενδεχόμενες παρερμηνείες, περαιτέρω όμως αποσαφήνιση τους πρέπει να δίδουν μόνο οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στον χώρο της Ψυχικής Υγείας .
A
Αγοραφοβία (Agoraphobia) – Είναι μια μορφή άγχους χαρακτηριστικά της οποίας είναι έντονος φόβος, αβοηθητότητα και στρες σε καταστάσεις όπου το άτομο εκτίθεται σε πολύ κόσμο. Η Αγοραφοβία συχνά συνυπάρχει με Πανικό και εάν δεν θεραπευθεί οδηγεί σε πλήρη αδυναμία κάποιου να βγει από το σπίτι του και τελικά να οδηγηθεί σε σοβαρή κατάθλιψη.
Άγχος (Anxiety) - Το άγχος είναι συναίσθημα το οποίο παράγεται σε συνθήκες επικείμενου πραγματικού ή φανταστικού κινδύνου. Η ένταση του άγχους ποικίλει από απλή ανησυχία έως τον πανικό. Σαν σύμπτωμα είναι από τα πλέον συνήθη στην Ψυχιατρική και απαντάται σε ευρύτατο φάσμα ψυχικών νόσων.
Alzheimer - βλ. Άνοια
Άνοια - Σταδιακή απώλεια της πρόσφατης αρχικά μνήμης και με την πάροδο του χρόνου πλήρης απώλεια της μνήμης. Η άνοια εκδηλώνεται συνήθως στην τρίτη ηλικία, έχει αργή εξέλιξη και στα τελευταία στάδια οδηγεί σε πλήρη αναπηροποίηση του ατόμου. Συχνά συμπτώματα στην Άνοια εκτός της απώλειας μνήμης είναι κατάθλιψη, άγχος, αϋπνία, υπερδιέγερση, εριστικότητα, παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις. Η πιο συχνή μορφή της Άνοιας είναι η νόσος Alzheimer.

Χιλιάδες θεάσεις τεράστιων Ufos πάνω από ολόκληρη την Αυστραλία!!! (Φωτογραφίες + Βίντεο)

View image on Twitter

Ημερομηνία παρατήρησης: 3 Νοεμβρίου  2014 


Τοποθεσία παρατήρηση: Μελβούρνης έως Βικτώρια, Αυστραλία


 Η δραστηριότητα των UFO κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών φαίνεται να έχει ενταθεί και οι θεάσεις είναι πιο κραυγαλέες, ειδικά στην ύπαιθρο. 


Η Αυστραλία έχει δει χιλιάδες άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, κατά τους τελευταίους μήνες, και τα περισσότερα από αυτά εξηγούνται ως παράξενοι, φυσικοί, σχηματισμοί από σύννεφα. 

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. 

Άμεση Δράση για να αποφύγετε την Παιδική και Νεανική Παχυσαρκία

Διδάξτε στο παιδί σας καλές διατροφικές συνήθειες!



Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Διαίτολόγων (ADA) επεσήμανε ότι ενώ η υγεία των παιδιών στις ΗΠΑ έχει βελτιωθεί τις τελευτείες τρεις δεκαετίες, ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών έχει διπλασιαστεί και φτάνει τα 4,7 εκατομμύρια.  Στη χώρα μας επίσης επισημαίνεται η ανησυχητική αύξη ση της παιδικής παχυσαρκίας. 

Γιατί παχαίνουν τα παιδιά;
Καταρχήν τα παιδιά σήμερα δεν κινούνται όσο παλαιότερα.  Η έλλειψη κίνησης οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως οι ώρες που περνούν μπροστά στην τηλεόραση και το βίντεο, η περιορισμένη φυσική δραστηριότητα στο σχολείο, και η έλλειψη χώρων -και ασφάλειας σε αυτούς- για κίνηση και παιχνίδι.  Η προτίμηση των παιδιών για θερμιδογόνα σνακς και φαγητά φαστ φουντ, η υπερκατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών και η έλλειψη χρόνου των γονιών για να ετοιμάσουν θρεπτικά και υγιεινά γεύματα συντελούν στην παιδική παχυσαρκία.

Η Θρησκευτική Συνείδηση


Η Πανάρχαια Παγκόσμια Θρησκεία
Από την αρχαιότητα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, που ο άνθρωπος απέκτησε συνείδηση της υπαρξιακής κατάστασής του μέσα στην Ύπαρξη, συνέλαβε τις Βασικές Θρησκευτικές Αρχές (και τους Βασικούς Θρησκευτικούς Όρους Ύπαρξης και Ζωής), πάνω στις οποίες δόμησε όλες τις μετέπειτα αντιλήψεις του γιά την Ύπαρξη... Βασικές Αντιλήψεις όπως το Ύψιστο Ον, Θείο και κοσμικό, ψυχή και σώμα, αθανασία και ζωή, κλπ., έχουν μία πανάρχαια καταγωγή... Η «ιστορία», τα χιλιάδες χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι τις μέρες μας, δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αποσαφηνίσουν και να εμβαθύνουν αυτές τις αρχικές βασικές συλλήψεις... 

Η Θρησκεία είναι μία αρχαία ιστορία. Στην πάροδο των χρόνων όλοι οι φωτισμένοι άνθρωποι απλά ξαναδιατύπωσαν την ίδια Βασική Θεωρία. Ακόμα κι οι Μεγάλοι Θρησκευτικοί Μεταρυθμιστές, όπως ο Βούδας, ο Λάο Τσε, ο Ορφέας, ο Ιησούς, κλπ., απλά «επιβεβαίωσαν» με την προσωπική εμπειρία τους και μαρτυρία τους την Πανάρχαια Παγκόσμια Θρησκευτική Εμπειρία του Ανθρώπου, την Επαφή του και την Ένωσή του με το Απόλυτο, που Είναι η Ίδια (η Βαθύτερη) Ουσία του... 

Γιά ποιά Θρησκεία μιλάμε λοιπόν;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την άπνοια στον ύπνο



Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή διαταραχή της αναπνευστικής λειτουργίας, κατά την οποία η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι άνθρωποι με άπνοια κατά τον ύπνο σταματούν να αναπνέουν επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, μερικές φορές εκατοντάδες φορές. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος - και το υπόλοιπο σώμα - δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο.

Υπάρχουν δύο τύποι άπνοιας κατά τον ύπνο:

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια: «Καμουφλαρισμένοι» εξωγήινοι ζούν μαζί μας

 


 Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια επανήλθαν με μια ασυνήθιστη υπόθεση που υπαινίσσεται ότι εξωγήινοι εδώ και καιρό εγκαταστάθηκαν στη Γη και ζουν ανάμεσά μας ως παρατηρητές.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό, αλλά σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της Βίβλου, ο πλανήτης μας έχει δεχθεί επισκέψεις από  εκπροσώπους εξωγήινων πολιτισμών από το ξεκίνημά του.

Το 2000, επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή Jonathan Malkisom, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε η συγκλονιστική είδηση ​​ότι εκπρόσωποι των εξωγήινων πολιτισμών εδώ και καιρό βρίσκονται μεταξύ των ανθρώπων. Υιοθέτησαν ανθρώπινη εμφάνιση και παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση μας.

«Είναι σαν μια ακραία εκδοχή του καμουφλάζ που βρέθηκε σε ορισμένα έντομα και ζώα. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, υπήρξαν εξωγήινοι στη Γη από την αρχή της δημιουργίας », λέει ο Adrian Kent του Ινστιτούτου Perimeter για τη Θεωρητική Φυσική στον Καναδά.

Τι συμβαίνει γύρω από τον ήλιο; Τεράστιο αντικείμενο με ασπίδες παίρνει ενέργεια από τον ήλιο; (Βίντεο)

 

Το πρόσφατο  βίντεο που ακολουθεί έχει κινήσει την προσοχή, για προφανείς λόγους.  Παρουσιάζει ένα αντικείμενο με κάποιο είδος ασπίδων να κινείται μέσα από το ηλιακό μας σύστημα, κάτι που φαίνεται πολύ καθαρά και στις φωτογραφίες. Ένας σχολιαστής αναφέρει ότι στην 2η εικόνα, φαίνεται μια ακτίνα φωτός να εκτοξεύεται από αυτό το αντικείμενο που είναι κοντά στον ήλιο. Είναι ένα UFO με ασπίδες ή απλά ένα αποκύημα της φαντασίας; Μπορείτε να ελέγξετε την εικόνα απευθείας από το SOHO της NASA εδώ

Τι στο διάολο συμβαίνει! Εκατοντάδες δεκάδες άνθρωποι εξαφανίζονται χωρίς ίχνος στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ λέει η αρθρογράφος της Daily News, Linda Stazi

 

Έπεσε στην προσοχή μου ένα άρθρο στην εφημερίδα Daily News.

Σύμφωνα με την Linda Stazi, μοιάζει σαν ταινεία επιστημονικής φαντασίας. Κατά το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, εκατοντάδες δεκάδες άτομα μέσης ηλικίας  εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος, χωρίς ποτέ ξανά να ακουστεί κάτι γι'αυτά.

Ποια θα μπορούσε να είναι η εξήγηση για αυτό; Ποιος το κάνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους;

Ο,τι αληθινό αξιωθήκαμε να μας ακουμπήσει...


Ό,τι αληθινό αξιωθήκαμε να μας ακουμπήσει με τη χάρη του και γνήσια μας συγκίνησε κάποτε ,μας συγκινεί για πάντα .
Έρωτες αληθινοί,μελωδίες και φωνές αληθινές που πέρασαν απ΄το αυτί
μας,φωτογραφίες,εικόνες πραγματικότητας και εικόνες από
κινηματογραφικές ταινίες πιο αληθινές απ την πραγματικότητα ,στίχοι ,
φίλοι χαμένοι ,όλα θα περνούν πάντα από κοντά μας και δεν θα
περνούν.Θα αποθηκεύονται,ακόμα και εν αγνοία μας,εντός μας,σ’ ένα
προσωπικό υπόγειο μυστηρίων και θαυμάτων.

Η ευτυχία μου είμαι εγω..όχι εσυ

 

Η ευτυχία μου είμαι εγώ… όχι εσύ..
όχι μόνο γιατί εσύ μπορεί να είσαι περαστικός,
αλλά κι επειδή εσύ θέλεις να είμαι αυτό που δεν είμαι..
Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένη όταν αλλάζω
μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τον εγωισμό σου!
Ούτε μπορώ να νιώσω ήρεμη όταν με κριτικάρεις που δεν σκέφτομαι σαν
εσένα…
Ή που δε σε βλέπω όπως εσύ.
Με φωνάζεις επαναστάτρια.
Κι όμως κάθε φορά που απέρριψα τα πιστεύω σου, εσύ επαναστάτησες
ενάντια στα δικά μου.
Δε μπορώ να διαμορφώσω το μυαλό μου.
Ξέρω πως είναι δύσκολο να είσαι απλά εσύ..

Μεταμόρφωση της συνείδησης σημαίνει τέλειωμα του χρόνου, που είναι το τέλος του «εγώ» που έχει φτιαχτεί μέσω του χρόνου

 

Ρωτάμε αν ο άνθρωπος μπορεί να βάλει τέλος στον πόνο. Υπάρχουν διάφορες απαντήσεις για το: πώς να πας πέρα απ’ αυτόν, πώς να τον εκλογικεύσεις, πώς να τον καταπνίξεις, πώς να ξεφύγεις απ’ αυτόν.

 Εδώ, όμως, ζητάμε κάτι τελείως διαφορετικό: όχι να τον καταπνίξουμε, όχι να τον αποφύγουμε, όχι να τον εκλογικεΰσουμε, αλλά όταν υπάρχει ο πόνος να μένουμε ολοκληρωτικά μαζί του, χωρίς καμιά κίνηση της σκέψης, που είναι κίνηση χρόνου και μέτρησης.

Κάποιος πονάει• πονάει επειδή έχασε το γιο του ή τη γυναίκα του ή επειδή η γυναίκα του τον εγκατέλειψε για έναν άλλον ή υποφέρει επειδή αρχίζει να φαίνεται η φθορά στα πράγματα στα οποία είναι προσκολλημένος, στο σπίτι, στο όνομα, στο πρόσωπο, σ’ όλα τα συσσωρευμένα συμπεράσματα. 


Μπορεί να κοιτάξει κανείς αυτό τον πόνο χωρίς τον παρατηρητή; 

Εξετάσαμε το θέμα του παρατηρητή. Είπαμε ότι ο παρατηρητής είναι το παρελθόν, η συσσωρευμένη μνήμη, οι εμπειρίες και η γνώση. Και παρατηρεί κανείς τον εαυτό του μ’ αυτή τη γνώση, τις εμπειρίες, τη μνήμη κι έτσι διαχωρίζει τον εαυτό του από τον πόνο: εκείνος είναι άλλος από τον πόνο κι επομένως μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτόν. Αλλά ο παρατηρητής είναι το παρατηρούμενο.

Πάμπλο Νερούδα - Η United Fruit Co.

Όταν ήχησαν οι σάλπιγγες, όλα είχαν ετοιμαστεί πάνω στη γη, κι ο Ιεχωβά μοίρασε τον κόσμο σε Coca Cola Inc., Ανακόντα, Ford Motors και σε άλλες μονάδες: Η Εταιρεία Φρούτων Inc. κράτησε γι῾ αυτήν το πιο ζουμερό: το κεντρικό παράλιο της γης μου, τη γλυκιά μέση της Αμερικής. Της ξαναβάφτισε τα χώματά της, «Δημοκρατίες της Μπανάνας», και πάνω στους ξεχασμένους νεκρούς πάνω στους ταραγμένους ήρωες που καταχτήσανε το μεγαλείο, τη λεφτεριά και τις σημαίες, ίδρυσε την «Όπερα Μπούφα» της: αλλοτρίωσε τις λεύτερες θελήσεις, πρόσφερε καισαρικά στέμματα, εξαπέλυσε τον φθόνο, κουβάλησε τη διχτατορία «της Μύγας», μύγα Τρουχίγιο, μύγα Τάτσος, μύγα Καρίας, μύγα Μαρτίνες, μύγα Ουβίκο, μύγες ποτισμένες με αίμα ταπεινό και μαρμελάδα, μύγες μπεκρούδες που βουίζουνε πάνω στα ομαδικά λαϊκά νεκροταφεία, μύγες τσίρκου, σοφές μύγες ειδικευμένες στην τυραννία.

Η σκέψη είναι σπατάλη ενέργειας όπως είναι και το συναίσθημα.

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/112137343.jpg 
Καθώς ο ήλιος έδυε πίσω από τους λόφους δεν υπήρχε ούτε ένα σύννεφο στον ουρανό- ο αέρας είχε σταματήσει και δεν κουνιόταν ούτε φύλλο. Όλα έμοιαζαν να έχουν απορροφηθεί στο φως ενός ασυννέφιαστου ουρανού. 

Η αντανάκλαση από το φως του δειλινού σε μια μικρή λακκούβα νερού στην άκρη του δρόμου ήταν γεμάτη εκστατική ενέργεια και το μικρό αγριολούλουδο παράμερα ήταν όλο ζωή.

 Υπάρχει ένας λόφος, δυνατός και απέραντα αδιάφορος, που μοιάζει σαν εκείνα τα παμπάλαια τέμπλο που δεν έχουν ηλικία, με χρώμα βυσσινί πιο σκούρο από βιολετί.

 Ήταν ζωντανός με ένα εσωτερικό φως χωρίς σκιές και κάθε βράχος και θάμνος του φώναζε από χαρά. 

Μια βοϊδάμαξα που την έσερναν δύο βόδια πέρασε στο δρόμο, κουβαλώντας σανό’ πάνω στο σανό καθόταν ένα αγόρι κι ένας άντρας οδηγούσε το κάρο που έκανε πολύ θόρυβο. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα