Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα κορυφαία επιτεύγματα Φυσικής το 2014

Η προσγείωση της ρομποτικής διαστημοσυσκευής «Φίλαι» στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ/Γκερασιμένκο, στο πλαίσιο της αποστολής «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), που συνέβη στις 12 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην ιστορία, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον, ανακηρύχθηκε το Νο1 επίτευγμα της χρονιάς που φεύγει, από το κορυφαίο περιοδικό "Physics World" (Ο Κόσμος της Φυσικής).
Η περιπετειώδης προσγείωση του ρομπότ – εργαστηρίου θεωρήθηκε θεμελιώδους σημασίας για τη διαστημική επιστήμη, παρ’ όλο που το «Φίλαι» ξέμεινε από μπαταρία, καθώς αναπήδησε αρκετές φορές στην ανώμαλη επιφάνεια του κομήτη και τελικά προσεδαφίστηκε σε ένα σκιερό μέρος που δεν επιτρέπει την επαναφόρτισή του από την ηλιακή ακτινοβολία.
Πρόλαβε, πάντως, να συλλέξει και να στείλει στη Γη πολύτιμα επιστημονικά στοιχεία, ενώ δεν αποκλείεται να τα καταφέρει, κάποια στιγμή εντός του 2015, να «αναστηθεί».

Φυσικό εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης

φυσικό εμβόλιο κατά της εποχιακής γρίπης

Κατά την περίοδο των κρυολογημάτων και των ιώσεων, σίγουρα πρέπει να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εδώ είναι ό, τι χρειάζεστε, προκειμένου να προετοιμάσεται μια βόμβα προστασίας από τους ιούς.
Συστατικά που απαιτούνται:
  • 1 λεμόνι
  • 200 ml 100% φυσικό μέλι
  • 1 Ρίζα τζίντζερ 
Τρόπος παρασκευής:

φόβος και αυτοπεποίθηση


Ο φόβος και η αυτοπεποίθηση πάνε μαζί... Φανταστικό! Όταν δεν έχεις φόβο έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά η αυτοπεποίθηση γεννήθηκε από την έκλειψη του ίδιου του φόβου. Είναι το ίδιο το πράγμα μεταλλαγμένο. Το λένε Υπερηφάνεια ή αλλιώς Εγωϊσμό. Ο εγωϊστής θέλει να είναι ωραίος και αρεστός στους άλλους, ώστε μέσα απ' αυτούς να επιβεβαιώνεται η σημαντικότητά του. Είτε προσωπικού γοήτρου, είτε επαγγελματικού, είτε ακόμα και πνευματικού. Αλλά όλα καταλήγουν στο εγώ. Αυτό που φοβάται είναι το εγώ που ανησυχεί ότι θα χάσει την αυτοεικόνα του.

Υπάρχουν δύο ειδών αυτοπεποίθησης. Η μία είναι η πεποίθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, και για τις ιδέες μας, για τις ικανότητές μας, για την προσωπικότητά μας, για την ιστορία μας κλπ. Όλα αυτά είναι απλά πεποιθήσεις που έχουμε φτιάξει για τον εαυτό μας, θεωρώντας τον καλύτερο εν συγκρίσει με κάτι άλλο. Δεν είναι αυτό που είμαστε πραγματικά.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΑΜΕ..ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ..ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ..


Οι περισσότεροι ,έχουμε  διδαχθεί από την παιδική μας ηλικία,
 ότι τα ιογενή δεινά , προκαλούνται μόνο κάποια ορισμένη εποχή του χρόνου,
εάν εκτεθούμε σε …συγκεκριμμενα μικρόβια γύρω μας, με αποτελεσμα να αρρωσταίνουμε με.. γρίπη ή κρυολόγημα.
Πιστεύουμε (από κούνια) ότι τα μικροβια ( βακτηριδια, ιοι, παρασιτα) είναι ένας εχθρικός ,εξωγήινος, εισβολέας ,κι εμείς  είμαστε τα άτυχα, κι ανυπεράσπιστα..θύματα.
Μας έχουν ¨διδάξει¨( όχι πάντως οι…γιαγιαδες μας..)

Διάφοροι Αστικοί Μύθοι Ανά Τον Κόσμο.

Ιστορίες για αγρίους ή λαϊκοί θρύλοι με έρεισμα στην πραγματικότητα;
Εντυπωσιακές ιστορίες καλά κρυμμένες στον μανδύα φολκλορικών στοιχείων και λαϊκών παραδόσεων φιλοτεχνούν συναρπαστικούς αστικούς μύθους , γι’ αυτό και εξαπλώνονται με αστραπιαία ταχύτητα μέσα στην κοινότητα αρχικά και κατόπιν σε όλη την κοινωνία που τους υποβαστάζει.
Η δραματουργική πλοκή των μύθων αυτών μασκαρεύεται βέβαια και αφορά πλέον σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σε πραγματικούς ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένοι στο εργαστήριο της προφορικής παράδοσης.
Και είναι τέλος και οι ντόπιες πινελιές που προσκολλώνται στον θρύλο για να δώσουν την απαραίτητη ιθαγένεια, παρά το γεγονός ότι ακριβώς ίδιες ιστορίες φιγουράρουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανατριχιαστικότεροι των αστικών μύθων έχουν αφήσει μπόλικους ανθρώπους ξάγρυπνους στις τέσσερις γωνιές της οικουμένης…
Το ντόμπερμαν που πνίγεται – Αυστραλία
urbleg1
Ο αστικός αυτός μύθος μάς έρχεται από το μακρινό Σίδνεϊ και έχει να κάνει με μια περίεργη ιστορία πνιξίματος ενός ντόμπερμαν. Ένα βράδυ λοιπόν ένα ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του για να δει τον σκύλο του να πνίγεται στο σαλόνι.

Κῦττα ψηλά…

Κῦττα ψηλά...Οἱ περισσότεροι ἄνθρωποι περπατοῦν γρήγορα καὶ ἔχουν τὰ μάτια τους στραμμένα στὸ πεζοδρόμιο ἤ τὸ πολὺ πολὺ στὰ ῥοῦχα καὶ στα πρόσωπα τῶν περαστικῶν.
Σηκῶστε τὰ κεφάλια σας ἀγαπημένοι μου φίλοι. 
Ἕνα μεγάλο μέρος τοῦ οὐρανοῦ μπορεῖ κάποιος παντοῦ νὰ τὸ δῇ.
Δὲν χρειάζεται κἄν νὰ εἶναι γαλάζιος, γιατὶ μὲ τὸν ἕναν ἤ τὸν ἄλλο τρόπο τὸ φῶς τοῦ ἡλίου πάντοτε καταφέρνει νὰ μᾶς κάνῃ νὰ τὸ αἰσθανθοῦμε. 

bête noire


32830257Σίτεψε πια, κουράστηκε. Φέτος έταξε στον εαυτό του το ακριβότερο δώρο που του ΄κανε ποτέ δεκεμβριάτικα: να μην αφήσει καμιά τύψη, καμιά ενοχή, κανένα «κι αν» ή  «αλλά» να μαγαρίσει τις τζινγκλμπελ ντέιζ.
Αν αυτά τα δαιμόνια τολμούσαν να δείξουν τα χαλασμένα τους δόντια, ήταν αποφασισμένος να τα αρπάξει απ΄τον λιγδιάρη λαιμό τους και να τα κρεμάσει σαν εξόριστα στολίδια στην πίσω πλευρά του δέντρου. Την σκοτεινή. Εκεί που ούτε λαμπιόνι, ούτε μπάλα, ούτε κορδέλα έζησε ποτέ. Γιατί ο,τι δεν βλέπεις δεν υπάρχει. Ποιός ο λόγος να το φτιασιδώνεις κιόλας;

Η γνώση βαδίζει παρέα με την ευθύνη







Έχουμε εκπαιδευτεί να ξοδιάζουμε τη ζωή μας καταδιώκοντας τις σκέψεις μας και τις ματαιόδοξες προβολές μας στο μέλλον. Έχουμε επιλέξει την φυλακή μας. Γιατί άραγε; Επειδή αυτός είναι ο εύκολος, ο ανέξοδος δρόμος.


Το εσωτερικό κοίταγμα απαιτεί εξαιρετική λεπτότητα και μεγάλο κουράγιο. Απαιτεί μια ολοκληρωτική στροφή στη στάση που έχουμε μέχρι τώρα απέναντι στη ζωή. Είμαστε τόσο πολύ εθισμένοι να κοιτάμε μακριά από τον εαυτό μας ώστε έχουμε αποκοπεί πλήρως από την επικοινωνία με την εσωτερική μας υπόσταση. Και μόνον η ιδέα να κοιτάξουμε προς τα μέσα, μας τρομοκρατεί, καθώς η δυτική κουλτούρα δεν μας έχει προετοιμάσει για το τι μπορεί να συναντήσουμε. Μπορεί μάλιστα να θεωρούμε ότι αυτός που ενδοστρέφεται έχει ψυχολογικά προβλήματα, είναι καταθλιπτικός ή ακόμα και ψυχασθενής και αν επιχειρήσουμε κι εμείς να τον μιμηθούμε κινδυνεύουμε να τρελαθούμε. Είναι ένα από τα τελευταία τερτίπια του πολυμήχανου “εγώ” μας, στην προσπάθειά του να μας εμποδίσει να ανακαλύψουμε την αληθινή μας φύση.     

Πόσες θερμίδες και τι θρεπτικά συστατικά μας δίνουν τα κάστανα

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό χειμωνιάτικο τρόφιμο, ιδιαίτερα δημοφιλές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα ένα χειμερινό περίπατο ή να αποτελέσει συστατικό πολλών εορταστικών συνταγών. 
Τα κάστανα ανήκουν στους ξηρούς καρπούς, αν και η διατροφική τους σύσταση θυμίζει περισσότερο αμυλούχο τρόφιμο, καθώς έχουν σημαντικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα.

Γενικά, παρόλο που η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ελαφρώς ανάλογα με την ποικιλία, την προέλευση του καρπού και τη μέθοδο μαγειρικής επεξεργασίας, το κάστανο αποτελεί ένα τρόφιμο που παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε και ορισμένα φυτοχημικά συστατικά που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των πολυφαινολών. Μάλιστα, τα κάστανα περιλαμβάνονται στους ξηρούς καρπούς με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, μαζί με τα καρύδια και τα πεκάν.

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στόματος

Πληγές στο στόμα που δεν επουλώνονται γρήγορα, ερυθρές, λευκές ή μελανές πλάκες, ογκίδια ή διογκώσεις, μούδιασμα ή απώλεια αίσθησης, πόνος και αιμορραγία είναι σημάδια ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από καρκίνο του στόματος - μία από τις δέκα πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως. 
Στην Ελλάδα υπάρχουν 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν περίπου 200 ασθενείς.

Με σύνθημα "Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στόματος" η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, κάνει εκστρατεία ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Καταρρέει πλήρως η θεωρία της υπερθέρμανσης…


…και το κατεστημένο προσπαθεί να βρει δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεταιΚαταρρέει η θεωρία της «υπερθέρμανσης», η οποία αποτελεί μιας από τις αφορμές των παγκοσμιοποιητών, προκειμένου να επιβάλλουν την παγκόσμια χούντα, ενώνοντας δήθεν τους ανθρώπους σε κοινό σκοπό για την σωτηρία του περιβάλλοντος που «υπερθερμαίνεται» τελειώνει το νερό η τροφή κτλ. Σε αυτή την κατεύθυνση πληρώνουμε και τους «πράσινους φόρους» (π.χ. ΕΝΦΙΑ), ενώ πολλοί προβλέπουν και την εισαγωγή φόρου περιβάλλοντος αντίστοιχου με τον Φ.Π.Α. Για να μην ξεφτιλιστεί η παγκσμιοποιητική ελίτ των μεγάλο-οικολόγων από τους οικονομικούς οίκους, στρατολογεί, ως είθισται, «επιστήμονες» να βρουν δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται…


και διαβάστε τι μεταδίδουν τα μέσα:

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΩΣ!!!

ELIO D' ANNA    '' LA SCUOLA DEGLI DEI'' LA VITA E COME TU LA SOGNI!!!
 

    «Μόνο φαινομενικά ένας άνθρωπος εύχεται το καλό την ευημερία, την υγεία» είπε με κατάνυξη ο Dreamer. Στη φωνή Του υπήρχε η ιεροπρέπεια μιας ομιλίας που απευθυνόταν στο πιο πραγματικό κομμάτι κάθε ανθρώπου- «εάν μπορούσε να παρατηρήσει και να γνωρίσει τον εαυτό του, θα άκουγε μέσα του μία ωδή πόνου, τη συνεχή απαγγελία μιας προσευχής της συμφοράς, αναμονής τρομερών γεγονότων, πιθανών και απίθανων…»
     Λίγο πιο πέρα ένας άντρας με μαύρο t-shirt και μαύρα γυαλιά έμοιαζε απορροφημένος από τη θέα εκείνου του ανέπαφου πανοράματος ουρανού και θάλασσας. Η κοιλιά του εξείχε υπερβολικά, τα μπράτσα του ήταν στραμμένα προς τα μέσα, όπως συμβαίνει στους χοντρούς εξ’ αιτίας της πίεσης στο θώρακα. Έχωνε συνεχώς το χέρι του σε μια  τεράστια συσκευασία με τηγανητά πατατάκια, γεμίζοντας άφθονα τη χούφτα του. Μασουλούσε και ρέμβαζε.
     «Βλέπεις - είπε δείχνοντάς τον με μια ελαφριά κίνηση του πηγουνιού – εκείνος ο άνθρωπος αυτοκτονεί… Ένας ευγενής άλλων εποχών, ή διαφορετικού ταπεραμέντου, θα μπορούσε να επιλέξει ένα πιστόλι. Θα τον βλέπαμε να σημαδεύει με αξιοπρέπεια τον κρόταφό του, και να λέει αντίο στον κόσμο ρίχνοντας μια τελευταία ματιά σε αυτή την εντυπωσιακή θέα».
     Ενοχλήθηκα απ’ αυτό το σχόλιο για εκείνον τον άγνωστο.

Ο Κόσμος στο Χείλος Οικονομικής ή Πυρηνικής Καταστροφής ;


Τρείς συντελεστές κάνουν τη δημοσίευση του κατωτέρω άθρου αυτόχρημα υποχρεωτική:
Το θέμα: Οι αναφερόμενοι ως επι θύραις κίνδυνοι Πυρηνικού Πολέμου η Οικονομικής Κατάρρευσης.
Η επικαιρότητα: Αμαξοστοιχίες με τανκς του ΝΑΤΟ που διασχίζουν τις Βαλτικές χώρες. Πολεμοχαρή ψηφίσματα στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο. Προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία θα προκαλέσουν ρωσική στρατιωτική επέμβαση.
Ο αρθρογράφος: Ο Αμερικανός τέως υπουργός, καθηγητής, συγγραφέας και οξυδερκέστατος αναλυτής της διεθνούς οικονομικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας Πωλ Γκραίκ Ρόμπερτς, γνωστός πλέον και στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Ιδού και το άρθρο του- σε μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού:

«Στο Χείλος του Πολέμου και της Οικονομικής Καταστροφής
Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς


Κάποτε κάποιος αναγνώστης με ρωτά αν έχω και καμιά καλή είδηση. Η απάντηση είναι: ΄Οχι, εκτός αν σας πω ψέματα,όπως η κυβέρνησή «σας» και τα συστημικά ΜΜΕ. Άν θέλετε ψεύτικες «καλές ειδήσεις» θα πρέπει να στραφείτε πίσω, στο Σύστημα. Εκείνοι, χωρίς στρές και σκοτούρες, θα σας οδηγήσουν ανέμελους στην οικονομική καταστροφή και στον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Πηγή: Fosphotos
Έστειλε τον γιό του να σπουδάσει στην Ιταλία. Και το κωλόπαιδο όλη μέρα έπαιζε μπιλιάρδο σε μπάρ της Φεράρα. Αληθινή ιστορία, που λένε και οι σεναριογράφοι. Εμπιστεύεσαι τα λεφτά σου σε τράπεζα και τα χάνεις όταν αυτή βαρέσει κανόνι.
Αυτή η ιστορία με την Δημάρ του Φώτη Κουβέλη είναι η απόλυτη πρόκληση του λεγόμενου πολιτικού συστήματος. Η αποθέωση της ντροπής. Ο σταρχιδισμός του εν λόγω κόμματος απέναντι στους ψηφοφόρους του και, γενικά, σ’ολους τους Έλληνες πολίτες.
Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 η Δημάρ και ο Σύριζα ήταν αντίπαλοι. Και ακριβώς επειδή ανήκουν υποτίθεται στον ίδιον πολιτικό χώρο, η αντιπαλότητά τους ήταν σχεδόν συγκρουσιακή. Επόμενο. Το 90 τοις εκατό των στελεχών της Δημάρ και ο αρχηγός της Φώτης Κουβέλης προερχόντουσαν από τον Σύριζα.

Πρόβατα στην ουρά

Η παρέα στο γραφείο συζητούσε για τα χαράτσια και τις ουρές στις εφορίες. Μίλαγαν όλοι μαζί οργισμένα, η συζήτηση είχε μετατραπεί σ΄ένα βουητό που δεν έβγαζε πουθενά. Όλοι αυτοί οι οργισμένοι είχαν περάσει με τη σειρά τους ένας ένας από κάποια ουρά.
«Εγώ δεν ξέρω από αυτές τις ουρές τους είπα. Γιατί δεν έχω πληρώσει την εφορία και δεν έχω ακίνητο για να ανακατεύομαι με χαράτσια.» Σιωπή… Πως βλέπουμε σε κάτι ταινίες να γίνεται το χάος και ξαφνικά κάποιος πυροβολεί στον αέρα κι απλώνεται μια μουγγαμάρα ξαφνικά, κάτι τέτοιο έγινε.
Γύρισαν όλοι και με κοίταξαν σαν να είχα ανακοινώσει δημοσίως πως το βράδυ κάνω πιάτσα κι εκδίδομαι! Τι εννοείς δεν έχεις πληρώσει; Και τι θα κάνεις. Κι αρχίζει μια δεύτερη επίθεση βαβούρας αυτή τη φορά όλη αφιερωμένη σε μένα. Θα στα πάρουν από το μισθό, θα σου στείλουν το κλητήρα στο σπίτι. Πόσα χρωστάς; Αν είναι πάνω από τόσα θα σε κλείσουν μέσα.
Παιδιά ψυχραιμία. Υπάρχει ένα πολύ απλό ζητηματάκι. Δεν έχω πληρώσει γιατί δεν έχω να πληρώσω,δεδομένου πως πριν την εφορία προηγούνται μερικές βασικές ανάγκες τις οποίες θα έπρεπε να αφήσω ακάλυπτες για να πληρώσω την εφορία. Νοίκι, ηλεκτρικό, τροφή της οικογένειας, εισιτήρια για να πηγαίνω στη δουλειά. Κι αυτά μισοκαλυμμένα είναι. Οπότε γιατί το συζητάμε.

Κι αν σου συμβεί αυτό;

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΣΥΡΑΓΓΕΣ ΤΩΝ ΦΛΕΓΔΡΕΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!!

Υπάρχει ένα μέρος στην βόρεια ακτή του κόλπου της Νάπολης, που είναι  από καιρό γεμάτη ιστορία, μυστήριο , μύθους, και μαγεία!!!! Γνωστή ως η << Φλεγραία Πεδία >>, είναι μια έρημη τοποθεσία, μια άγονη έρημο στρωμένη με μπάζα όπου τέμνεται από βαθιές υπόγειες διεξόδους που βγαίνουν σε διάφορα σημεία αναθυμιάσεις από  πυρκαγιά!!!! Θρύλοι και παράξενα φαινόμενα προσκολλώνται σε αυτό το καταχθόνιο, καπνό ως στεφανωμένο τοπίο, γι ‘αυτό είναι ίσως να απορεί κανείς ότι αυτοί οι τομείς είναι μια τοποθεσία όπου πιστεύεται από τους αρχαίους χρόνους ότι πρόκειτε για ένα τούνελ που οδηγεί στην ίδια την κόλαση!!!!
Η Φλεγραία Πεδία είναι ένα οροπέδιο που αποτελεί μέρος μιας αρχαίας ηφαιστειακής καλντέρας που δεν απέχει πολύ από το βουνό και γνωστό ηφαίστειο Βεζούβιος, το ηφαίστειο είναι γνωστό επίσης για την τοποθέτηση των αποβλήτων στην άλλοτε μεγάλη πόλη της Πομπηίας!!!! Η βαριά ηφαιστειακή περιοχή, η οποία συνέχεια βγάζει ατμούς θείου δαιμονίζει την περιοχή ακόμη και με φλεγόμενες τρύπες στο έδαφος, ήταν γνωστός στην ελληνική και ρωμαϊκή επικράτεια η περιοχή  σε μεγάλο βαθμό να συνδέεται με ιστορίες της μαγείας και της προφητείας!!!!
GLEGRAIA PEDIA
Μια ηφαιστειακή διέξοδο στα Φλεγραία Πεδία!!!!

Καλωσήρθατε στην ανωμαλία μας



Θυμάσαι το 2012; Θυμάσαι την τρομοκρατία; Θυμάσαι τις δημοσκοπήσεις του Πρετεντέρη; Την ειδική εκπομπή της Χούκλη για την έξοδο από το ευρώ; Θυμάσαι;
Αλλά και πιο πρόσφατα: Θυμάσαι τον Ρογκάκο, το βράδυ πριν τις Ευρωεκλογές; «Με κανένα τρόπο το αποτέλεσμα της κάλπης δεν πρέπει να βάλει φρένο στην πορεία της χώρας»; «Οι λεονταρισμοί και το θολό πολιτικό τοπίο στις εκλογές του 2012 μας είχαν στείλει εκτός ευρώ»; Και τον Κούρο; «Η ψήφος τιμωρίας μπορεί να γίνει επώδυνη και για τους τιμωρούς»; «Οι λεονταρισμοί στην κάλπη πρέπει να αντισταθμιστούν από ψήφους προοπτικής». Θυμάσαι;
Ε, πάλι τα ίδια έχουμε. Μάλλον θα το έχεις ήδη καταλάβει.

Αν ακούτε και λέτε, «θα το σκεφτώ αύριο», τότε αυτό που ακούτε χάνεται, δεν έχει καμία αξία· αλλά αν δίνετε όλη σας την προσοχή σε ό,τι λέγεται και μπορείτε να το εφαρμόσετε τότε…


hqdefault
«… Θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, να εξηγήσω το ερώτημα για το εάν υπάρχει κάτι πραγματικά ιερό, κάτι απροσμέτρητο, κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους.
 Για να πλησιαστεί αυτό, πρέπει – προφανώς – να γίνει μια επανάσταση στη σκέψη μας, στις αξίες μας. Δεν εννοώ μια οικονομική ή κοινωνική επανάσταση, που είναι απλώς κάτι ανώριμο· γιατί μπορεί επιφανειακά να επηρεάζει τη ζωή μας, αλλά βαθιά μέσα μας δεν γίνεται καμία επανάσταση. 
Μιλάω για την επανάσταση που γίνεται μέσα από την αυτογνωσία — όχι μέσα από την επιφανειακή αυτογνωσία που την πετυχαίνεις με μια εξέταση της σκέψης στην επιφάνεια του νου, αλλά μέσα από την αυτογνωσία που πάει σε απύθμενα βάθη. Σίγουρα, αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες μας, γιατί είναι γεγονός ότι κάθε μας προσπάθεια γίνεται στο πεδίο της αναγνώρισης. 
Μοιάζει να λειτουργούμε μόνο μέσα στα όρια εκείνου που είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, μέσα στο πεδίο της μνήμης· είναι δυνατόν, λοιπόν, να πάει ο νους πέρα από αυτό το πεδίο;

Ο Έρωτας και η Χειραγώγηση περνούν από το… Στομάχι


Έρωτας και ΣτομάχιΌπως μας λέει ο Σωκράτης στους Πλατωνικούς διαλόγους, μυήθηκε στον έρωτα από την Διοτίμα, ιέρεια της Αφροδίτης με καταγωγή από την Μαντίνεια της Αρκαδίας.
Γράφει ο Πλάτων στο Συμπόσιο (203b) πως ο Έρως ήταν γιος της Πενίας και του Πόρου… της Φτώχειας και του Πλούτου (Εύ-πορος δεν λέμε), και αργότερα έγινε ακόλουθος της Αφροδίτης. Όταν γεννήθηκε η Αφροδίτη, οι θεοί έκαναν Συμπόσιο, τα σημερινά “τραπεζώματα”, και καλεσμένος ήταν και ο γιος της Μήτιδος, ο Πόρος. Η Πενία πήγε να ζητιανέψει και επωφελήθηκε του γεγονότος ότι ο Πόρος ήταν “τύφλα” στο μεθύσι από το νέκταρ, οι θεοί δεν πίνουν κρασί, τον “τυλίγει” , μένει έγκυος και γεννά τον Έρωτα.
Ηθικόν δίδαγμα της ιστορίας:
Πολλά… αλλά ας εστιάσουμε στο ότι ο αναγραμματισμός της λέξης Πενία μας δίνει την Πείνα.

Μυστήρια της Ιστορίας: Ο δραματικός θάνατος της Κλεοπάτρας ήταν όντως αυτοκτονία;

Ο θάνατος της Κλεοπάτρας από τον Juan Luna1881
Σύμφωνα με τις αποδεκτές ιστορικές αναφορές, η Κλεοπάτρα, η τελευταία ενεργή φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, η οποία κυβέρνησε μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο, αυτοκτόνησε κρατώντας ένα φίδι στο σώμα της και επιτρέποντας του να την δαγκώσει, να τη σκοτώσει με το δηλητήριο του. Οι αναμνήσεις από τη ζωή της Κλεοπάτρας έχουν εξαφανιστεί ως μνημεία και τα παλάτια έχουν μετατραπεί σε ερείπια στη διάρκεια των χιλιετιών. Αλλά το ερώτημα παραμένει:Αυτοκτόνησε πραγματικά ή υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό στο θάνατο της; 



Η Κλεοπάτρα γεννήθηκε το 69 π.Χ. και έζησε και πέθανε στην Αλεξάνδρεια. Ήταν μέλος της Μακεδονικής ελληνικής βασιλικής οικογένειας και η οικογένειά της κυβέρνησε την Αίγυπτο για περισσότερο από τρεις αιώνες. Ήταν πολύ μορφωμένη και μιλούσε άπταιστα επτά γλώσσες. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε ιστορικό αυτοκτονίας στην οικογένειά της, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις δολοφονίας. Η Κλεοπάτρα περιγράφεται ως φλογερή και ισχυρογνώμων, οπότε το ερώτημα είναι αν θα τα εγκατέλειπε όλα με μια αυτοκτονία. 

Επιτέλους Δικαίωση! Το Smithsonian επίσημα παραδέχεται την καταστροφή γιγαντιαίων ανθρωπίνων λειψάνων, μετά από απόφαση δικαστηρίου


Μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ανάγκασε το ίδρυμα Smithsonian να προβεί στην κοινοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων -απορρήτων εγγράφων- που χρονολογούνται από τις αρχές του 1900 και αποδεικνύουν την οργάνωση και την συμμετοχή του σε μια μεγάλη ιστορική συγκάλυψη των στοιχείων που δείχνουν δεκάδες χιλιάδες γιγάντια ανθρώπινα λείψανα. Τα γιγάντια ανθρώπινα λείψανα είχαν αποκαλυφθεί σε όλη την Αμερική και δόθηκε εντολή να καταστραφούν από υψηλά κλιμάκια εξουσίας για την προστασία της σύγχρονης χρονολογίας της ανθρώπινης εξέλιξης μέσα στο χρόνο.


Οι ισχυρισμοί που απορρέουν από το αμερικανικό Ίδρυμα Εναλλακτική Αρχαιολογία (American Institution of Alternative Archeology-ΑΙΑΑ) ότι το Ινστιτούτο Smithsonian κατέστρεψε χιλιάδες γιγαντιαία ανθρώπινα υπολείμματα στις αρχές της δεκαετίας του 1900 δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία από το Smithsonian το οποίος απάντησε με μήνυση εναντίον της οργάνωσης για δυσφήμηση και προσπάθεια να βλάψει τη φήμη του 168 ετών ιδρύματος. 

Εθελούσια υποταγή, η νέα τάξη πραγμάτων.


Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο φυσιολογικό από αυτό που παρακολουθούμε και μιλάω για τον απεριόριστο φόβο των Ευρωπαίων εταίρων.

Συμφωνώ ότι σήμερα σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα με την αποχώρησή της από την ευρωζώνη να τους κάνει την ζημιά που θα τους έκανε μερικά χρόνια πριν. Συμφωνώ, όμως τόσοι κόποι να πάνε χαμένοι;

Ασφαλώς και μιλάω για τους κόπους των κρατών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, για τους δικούς μας κόπους κανείς δεν νοιάζεται. Έστω, κανείς από αυτούς.

Όλη η καταστροφολογία είναι απολύτως δικαιολογημένη και ωσαύτως αναμενόμενη.

Χάνουνε τις επενδύσεις τους, όχι σε χρήμα (αυτό είναι το λιγότερο για αυτούς μια και είναι εύκολα κερδισμένο) αλλά σε είδος και λέγοντας είδος αναφέρομαι σε εκείνο της επιρροής. Το απώτερο σχέδιο κλυδωνίζεται (πολύ ελαφρά, ένας ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος άλλος, τι να σου κάνει…)

Οι βόρειοι άνθρωποι επένδυσαν. Προσπάθησαν (και προσπαθούν) να κάνουν το Νότο την Ινδία του βορρά.

Ξεκίνησαν με τις παροχές. Πάρτε να έχετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ




Η Κάνναβη είναι ένα τα πιο ισχυρά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο και,
ουσιαστικά, εξαφανίζει τον καρκίνο. 

Οι ενώσεις της Κάνναβης είναι
υπεύθυνες για την ανάσχεση των παραγόντων ανάπτυξης που είναι
υπεύθυνοι για την μεταστατική ανάπτυξη.

Παρά το γεγονός ότι από το 1970 έχουν υπάρξει επιστημονικές
αποδείξεις ότι η Κάνναβη μπορεί να συρρικνώσει και ακόμη και να
σκοτώσει τους όγκους, μεγάλο μέρος του πρόσφατου δημόσιου
ενδιαφέροντος αυτής της έρευνας έχει εμπνευστεί από το "Run From
The Cure", ένα ντοκιμαντέρ για κάποιον Καναδό που ισχυρίζεται ότι
το συμπυκνωμένο έλαιο από το φυτό της Κάνναβης θεράπευσε τον καρκίνο του δέρματός του. 

Αμέσως μετά, δοκίμασε τη θεραπεία σε μια σειρά από άλλα θύματα του καρκίνου στην κοινότητά του, 
με παρόμοια αποτελέσματα.

Οι ερευνητές έχουν βρει τώρα ότι η ένωση, που ονομάζεται κανναβιδιόλη,
έχει την ικανότητα να "απενεργοποιήσει" το γονίδιο που είναι υπεύθυνο
για τη μετάσταση σε μια επιθετική μορφή του καρκίνου του μαστού. 

Το σπάσιμο της κανάτας



Όταν ήμουν παιδί, η οικογένειά μου ήξερε μια ηλικιωμένη γυναίκα. 

Μια μέρα αυτή η γυναίκα περπατούσε προς το σπίτι μας. 

Η μητέρα μου είπε, “Ελπίζω να μην έρθει στο σπίτι μας”.

Την ρώτησα, “Τι συμβαίνει μητέρα; Είναι απλά μια ηλικιωμένη κυρία.”


Η μητέρα μου απάντησε, “Είναι ένα πολύ ζηλόφθονο άτομο.”

Η γυναίκα μπήκε στο σπίτι μας και έκατσε. 

Στην Έφεσο οι μονομάχοι έτρωγαν κυρίως όσπρια





Οι Μονομάχοι στη ρωμαϊκή ιστορική περίοδο, ακολουθούσαν κυρίως χορτοφαγική διατροφή και έπιναν αραιωμένη στάχτη ως τονωτικό μετά την προπόνηση.


Αυτό είναι το συμπέρασμα ανθρωπολογικών ερευνών, που έγιναν σε οστά πολεμιστών, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, Έφεσος.

Ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι οι μονομάχοι είχαν τη δική τους διατροφή. Αυτή περιελάμβανε φασόλια και δημητριακά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν διαφέρουν και πολύ από την διατροφική συνήθεια των κατοίκων της αρχαία πόλης, που κυρίως στα γεύματά τους περιλαμβάνονταν όσπρια και σιτηρά, χωρίς κρέας.

Τοπ συνταγές για μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Τι έμεινε για τα Χριστούγεννα; Σχεδόν τίποτα.. Έχετε ετοιμαστεί? Φτιάξατε τα παραδοσιακά γλυκά σας; Όχι ακόμα; Καλύτερα γιατί σας έχω συγκεντρώσει τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε τέλεια μελομακάρονα και τέλειους κουραμπιέδες!

Σας δίνω τις τοπ συνταγές των τοπ και εσείς διαλέξτε αυτή που θα σας εμπνεύσει περισσότερο!


Όσο για μένα, ντρέπομαι που θα το πω, δεν ξέρω αν θα φτιάξω φέτος με τόσο τρέξιμο, τουλάχιστον θα συμβουλέψω την μαμά μου με τις καλύτερες συνταγές που κυκλοφορούν!


Ξεκινάμε λοιπόν με την παραδοσιακή Αργυρό!

Μελομακάρονα

Υλικά

240 γρ. σπορέλαιο
240 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κονιάκ
160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική 200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
900 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
2 κ.γ. Mπέικιν Πάουντερ

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
 ½ λεμόνι (ακέρωτο) αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΝΑΝΙΖΟΜΑΙ!



Οι κουκουλοφόροι με τις μολότωφ, τις πέτρες και τις ρίψεις από τις ταράτσες των Εξαρχείων. Οι λοιποί αναρχικοί με τους μαρκαδόρους, τα σπρέυ και τα πινέλα. Οργασμός συνθηματογραφίας, ανάμικτος με εικαστικές εξάρσεις και μουτζούρες παντός χρώματος και …τεχνοτροπίας. Ο επισκέπτης θαρρεί ότι βρίσκεται σ’ άλλο πλανήτη, σ’ άλλη επικράτεια. 
Ξεναγός μας η «Μελαγχολική Αριστερά» που υπογράφει το δικό της σύνθημα στην οδό Ερεσού και Χαριλάου Τρικούπη. «Αυτούς που δημιούργησαν την καταναγκαστική εργασία τους λέμε φασίστες. Αυτούς που δημιούργησαν την καταναγκαστική ανεργία, τους λέμε κοινοβουλευτικούς. Δεν θέλουμε δουλειά, δεν θέλουμε νοσοκομεία. Ζούμε πλουσιοπάροχα. Ζήτω η ανεργία».
Σ’ ένα κοντινό δρόμο, στην οδό Ερεσού ο συνθηματογράφος κάνει σπονδή στη σοφία των προγόνων του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα