Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οικονομική κρίση τον 4ο αιώνα


Οικονομική κρίση τον 4ο αιώνα
Οικονομική και κοινωνική κρίση κατά τον 4ο αιώνα
Η περίπτωση της Αθήνας
Κάποιοι ιστορικοί θεώρησαν ότι μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο, πολλοί γεωργοί αναγκάστηκαν να πωλήσουν τις γαίες τους σε χαμηλές τιμές, για να εγκατασταθούν στην πόλη, θεωρήθηκε επίσης, κάποιες φορές ότι κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα και άλλοι γεωργοί θα αναγκάστηκαν να χρεωθούν και να υποθηκεύσουν τις γαίες τους.
Για την τεκμηρίωση αυτών των απόψεων ορισμένες φορές παρατίθεται ένα απόσπασμα από τον Οικονομικό του Ξενοφώντα [ΧΧ.22-26]:
“Ο πατέρας του Ισχόμαχου πλούτισε αγοράζοντας γαίες, η καλλιέργεια των οποίων είχε διακοπεί. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο πατέρας του Ισχόμαχου μεταπουλούσε αυτές τις γαίες, αφού τις έθετε πάλι σε καλλιέργεια πρόκειται βέβαια για κερδοσκοπία, αλλά δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οδηγεί σε συγκέντρωση της εγγείου ιδιοκτησίας. Από την άλλη, οι στήλες των υποθηκών (όροι) που βρίσκονται στην Αττική κατά τον 4ο αιώνα δεν έχουν καμιά σχέση με οποιοδήποτε χρέος φτωχών γεωργών”

herdProtect Anti-Malware Scanner - 68 διαφορετικά anti-malware προστατεύουν τον υπολογιστή σας!



Το herdProtect Anti-Malware Scanner είναι ένα γρήγορο και δωρεάν πρόγραμμα για Windows, το οποίο ανιχνεύει κακόβουλες απειλές, spyware και adware με τη χρήση 68 διαφορετικών anti-malware προγραμμάτων!

Δεν έχει καμία επίπτωση στους πόρους του συστήματος σας επειδή χρησιμοποιεί το herdProtect cloud-based, δηλαδή ένα σύστημα ανίχνευσης μέσω Cloud τεχνολογίας.

Η εφαρμογή είναι ουσιαστικά μια δεύτερη γραμμή άμυνας και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί απροβλημάτιστα με το υπάρχον λογισμικό anti-virus που έχετε στον υπολογιστή σας! Το πρόγραμμα διατίθεται και σε portable έκδοση.

Media Recovery Wizard - Καταπληκτική προσφορά για να ανακτήσετε τα χαμένα σας αρχεία


Με το Media Recovery Wizard μπορείτε να επιδιορθώσετε τις κατεστραμμένες κάρτες μνήμης flash και να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επαναφέρετε εικόνες, ήχο και βίντεο από οποιοδήποτε μέσο.

Αυτό το καταπληκτικό εργαλείο υποστηρίζει όλες τις μορφές των καρτών μνήμης, USB drives και σκληρούς δίσκους, και μπορεί να λειτουργήσει με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και συσκευές αναπαραγωγής MP3 που είναι συνδεδεμένες με τον υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου USB.

Το πρόγραμμα είναι εμπορικό και κοστίζει 40 δολάρια! Σήμερα έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν (λήξη προσφοράς: 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00).

Πρωτοχρονιά… για ποιους;



η αλλαγή του χρόνου δεν λέει απολύτως τίποτα!

Σε λίγες μέρες όλος ο κόσμος θα εύχεται «Καλή Χρονιά»! Ολος; Υπερβάλλουμε μάλλον.

Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καθορίζουμε τις ζωές μας γύρω από το Γρηγοριανό ημερολόγιο και τα περισσότερα χριστιανικά έθνη στον κόσμο κάνουν το ίδιο, δεν σημαίνει ότι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου θα το περιμένουν όλοι με τόση ανυπομονησία όσο εμείς…

Το Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει ξεπεράσει πια τη θρησκευτική και ιδεολογική του σημασία και έχει καθιερωθεί ακόμα και σε μη χριστιανικές χώρες ως περισσότερο πρακτικό. Η αλήθεια, πάντως, για τους δύο στους τρεις κατοίκους του πλανήτη μας η δική μας αλλαγή του χρόνου δεν λέει απολύτως τίποτα!

"ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ" (τι θα μπορούσε να σημαίνει σήμερα)



Οι περισσότεροι άνθρωποι ταλαντευόμαστε, τρεμοπαίζουμε... μεταξύ του καλού και του κακού, μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας. Έτσι είναι εξαιρετικά δύσκολο, να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, να γνωρίσουμε αυτό που είμαστε. 
Ας μην πάμε μακριά, όλοι θα συμφωνήσουμε, γιατί κατά βάθος γνωρίζουμε, ότι ο ολοκληρωμένος άνθρωπος μοιάζει περισσότερο με ένα ώριμο παιδί. Η υπερβολική παιδικότητα ξεμωραίνει, η υπερβολική ωριμότητα μηχανοποιεί. Ο άνθρωπος είναι ένας συνδυασμός των Δύο. 
Οι άνθρωποι όμως συνήθως δεν εξελισσόμαστε φυσικά, συνθετικά, ενωτικά. Η καθημερινότητα συντρίβει τον άνθρωπο και ο άνθρωπος συντρίβεται από την κοινωνία και τον άνθρωπο. 
Οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούν διεξόδους τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά τους προβλήματα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ....ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ....ΠΡΟΣΕΧΕ....

Έτσι κι αλλιώς




Οι άνθρωποι είναι συχνά παράλογοι και εγωκεντρικοί, και έχουν υπερβολικές απαιτήσεις.

Συγχώρησέ τους, έτσι κι αλλιώς.




Αν δείχνεις καλοσύνη, οι άνθρωποι μπορεί να σε κατηγορήσουν για εγωιστικά, απώτερα κίνητρα.

Δείχνε καλοσύνη, έτσι κι αλλιώς.



Αν είσαι επιτυχημένος, θα κερδίσεις κάποιους ψεύτικους φίλους και κάποιους αληθινούς εχθρούς.

Να πετυχαίνεις, έτσι κι αλλιώς.

Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμη το μεγάλο σκόπελο!


                                               ("Ship In A Storm" by James E. Buttersworth)

Το "πλοίο" Ελλάδα βρίσκεται ακόμη (στο φθινόπωρο του 2014 που γράφω αυτό το άρθρο) σε μεγάλη καταιγίδα! Και παρ' όλο που κάποιοι λένε ότι "τον έχουμε φάει τον γάιδαρο" οι αστρολογικές ενδείξεις φανερώνουν ότι όχι μόνο η καταιγίδα δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα αλλά ότι δεν έχουμε καν βρεθεί ακόμη στο πιο κρίσιμο στάδιο της εθνικής μας διαδρομής! Το "πλοίο" Ελλάδα φαίνεται να έχει μπροστά του ένα γιγαντιαίο "σκόπελο", στον οποίο αφενός μεν πρέπει να φτάσει προτού αναποδογυρίσει και βυθιστεί από την καταιγίδα και αφετέρου πρέπει να "καβαντζάρει" χωρίς να συγκρουστεί μαζί του αυτόν τον σκόπελο, έτσι ώστε να καταφέρει να περάσει μετά σε πιο ήρεμα νερά...

Στις προβλέψεις μου για τον καινούργιο αιώνα που είχα κάνει το Δεκέμβρη 1999 για την ένθετη "ατζέντα" που είχε κυκλοφορήσει τότε μαζί με το "Άστρα και Όραμα" - συνεργαζόμουν τότε με το συγκεκριμένο περιοδικό - έγραφα στο σχετικό μου άρθρο με τίτλο "Ο Νέος Αιώνας - Το αστρολογικό πορτρέτο μιας καινούργιας ζωής": "...Ακολουθούν οι χρονιές 2011 και 2012, δύο χρονιές στη διάρκεια των οποίων οι εξωτερικοί πλανήτες θα σχηματίσουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα σχηματίσουν ένα μεγάλο Ταυ τετράγωνο, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στη βάση του Ταυ. Πρόκειται για έναν ισχυρότατο πλανητικό σχηματισμό που δηλώνει μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα. Ίσως τα χρόνια εκείνα γίνουν σκοτεινά για τη γη μας, ίσως στη διάρκεια τους επικρατήσει ένας μικρός μεσαίωνας, με πολέμους, ελλείψεις αγαθών, μεγάλες οικονομικές κρίσεις...".

42 (!!!) ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΥΛΗ»;), ΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 1200 ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!





42 (!!!) ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΥΛΗ»;),
ΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 1200 ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΑ,
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ;

Είναι στιγμές στήν ζωη, που, κάποια γεγονότα, λειτουργούν σάν «βέλη», τά οποία δείχνουν πρός κάποια «κατεύθυνση», αλλά δέν έχουμε τήν ικανότητα νά τό αντιληφθούμε, παρά, πολύ αργότερα, όταν, η σύγκλισις, αυτών τών «βελών», μάς δείχνει, ολοκάθαρα, «κάτι»!
Στίς 24 Ιουνίου τού 2012, επισκέφθηκα, γιά πρώτη φορά στή ζωή μου, με οργανωμένο γκρούπ, τήν «Σπηλιά τού Νταβέλη». Τό πρώτο «βέλος», που είδα, είχε τήν μορφή τού βιβλίου τού Γιώργου Μπαλάνου: «Πέρα από τό Αίνιγμα τής Πεντέλης», που κρατούσε στά χέρια του ο ένας από τούς υπευθύνους τού γκρούπ, «ασσορτί» μέ τό τί πήγαμε νά δούμε εκεί! Δέν μπόρεσα, όμως, τότε, νά αντιληφθώ τί, στήν ουσία, μού «έδειχνε», τό «βέλος» αυτό...

Τήν περίοδο: 02-11 Νοεμβρίου τού 2012, γινόταν τό «Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς» τής «Βαβέλ», στήν Διπλάρειο Σχολή, στήν Πλατεία Θεάτρου, μετά από 3 χρόνια «απουσίας» του, καί μπόρεσα νά βρώ μέρα ελεύθερη νά πάω. Ήμουν σέ τρισάθλια σωματική κατάσταση, τήν ημέρα που είχα ελεύθερο χρόνο, αλλά ήθελα, πάρα πολύ, νά πάω, καθώς μού είχε λείψει γιά τρία χρόνια, τό Φεστιβάλ αυτό. Ακόμη, όμως, καί νά ήμουν σέ καλύτερη σωματική κατάσταση, δέν θά αντιλαμβανόμουν ότι τό μέρος τής διεξαγωγής τού Φεστιβάλ, ήταν τό δεύτερο «βέλος»! Ούτε μού φάνηκε πολύ περίεργο, τότε, τό γεγονός ότι, έχοντας κοιτάξει καλά, καί αποστηθίσει στό μυαλό μου, τόν χάρτη τής περιοχής (πήγαινα γιά πρώτη φορά) από τόν πολύ καλό «Οδηγό Δρόμων», που έχω, δέν μπόρεσα νά βρώ τήν είσοδο στήν πλατεία (οδός Διπλάρη), από τήν νότια πλευρά (από τήν οδό Αισχύλου)!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα